NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Luxemburg

2News.be / Trefwoorden / Luxemburg

Van Nederland tot Luxemburg: deze landen strijden nog om een direct EK-ticket
16 November 2023, 00:08 NU.NL - Sport
Een flink aantal landen strijdt in de komende dagen nog om directe kwalificatie voor het EK van 2024 in Duitsland. Andere landen wacht deelname aan de play-offs. Een overzicht van de stand van zaken in de tien poules.


13 September 2023, 00:09 NU.NL - Sport
Luxemburg doet in 2024 na dertig jaar weer mee aan Eurovisie Songfestival
14 Mei 2023, 00:07 NU.NL - Muziek
Luxemburg maakt in 2024 zijn rentree op het podium van het Eurovisie Songfestival. Het land vond deelname de afgelopen tientallen jaren te kostbaar, maar wil nu toch weer een poging wagen.


Huiszoeking in Luxemburg in onderzoek naar corruptie bij WK-toewijzing aan Qatar
22 April 2023, 00:03 Skynet Buitenland
In het onderzoek naar mogelijke corruptie bij de toewijzing van het WK van vorig jaar aan Qatar, is eerder deze week bij het investeringsfonds Peninsula Capital in het Groothertogdom Luxemburg een huiszoeking gehouden, zo vernam persbureau AFP vrijdag uit gerechtelijke bron.


11 Maart 2022, 00:03 De Tijd
Coronavirus - Coronapas vanaf morgen verplicht voor werknemers in Groothertogdom Luxemburg
20 Januari 2022, 00:06 Skynet Economie
Vanaf morgen wordt de coronapas verplicht voor werknemers in het Groothertogdom Luxemburg. Afgelopen december werd daarover een wet goedgekeurd na het uitbreken van de omikronvariant.


Meer dan 10.000 Belgen hebben vennootschap in Luxemburg
8 Februari 2021, 07:02 HLN.BE
Meer dan 10.000 Belgen zijn aandeelhouder of medeaandeelhouder van een vennootschap in het Groothertogdom Luxemburg. Dat meldt Le Soir, op basis van 4 miljoen documenten die onder de loep werden genomen door het journalistieke onderzoeksproject "OpenLux".


Clement laat licht schijnen over stadiondossier: ?Straks zijn we het Luxemburg van Europa?
27 Januari 2021, 13:54 HLN.BE
Morgen barst de sportieve strijd los tussen Cercle en Club Brugge, de voorbije dagen zorgde het stadiondossier andermaal voor ophef: ?Als we nog een rol willen spelen in Europa, zijn nieuwe stadions een must?, beseft Philippe Clement.


Ronde van Luxemburg - Vier Belgische teams starten, geen enkel WorldTour-team
29 Mei 2018, 10:06 Gazet v. Antwerpen

Met Wanty-Groupe Gobert, Sport Vlaanderen-Baloise, Veranda?s Willems-Crelan en WB-Aqua Protect-Veranclassic komen er vier Belgische teams aan de start van de Ronde van Luxemburg (30 mei-2 juni). Er staan dit jaar geen WorldTour-teams aan het vertrek.




Week in beeld: handkus in Luxemburg en historie in Emmen
26 Mei 2018, 15:24 NOS nieuws

Deze week was er veel te doen om de MH17. Donderdag maakt het JIT, het internationale onderzoeksteam dat onderzoek doet naar de ramp, bekend dat de Buk-raket waarmee het vliegtuig van Malaysia Airlines werd neergehaald afkomstig was van de 53ste brigade van het Russische leger uit Koersk.

Een dag later maken het onderzoekscollectief Bellingcat en het Russische onderzoeksplatform The Insider bekend dat ze de naam hebben achterhaald van een hoge Russische officier die betrokken was bij het neerhalen van vlucht MH17.

In het Europees Parlement is de hoorzitting met Facebook-topman Mark Zuckerberg over het privacybeleid van zijn bedrijf en de Amerikaanse president Trump besluit om de ontmoeting met zijn Noord-Koreaanse collega Kim Jong-un af te blazen.

In Emmen is het zondag groot feest. De voetballekrs van FC Emmen promoveren ten koste van Sparta Rotterdam naar de eredivisie. Dat is voor het eerst in de geschiedenis van de Drentse club. Ook De Graafschap speelt volgend seizoen op het hoogste niveau.

Dat en meer in de week in beeld.




Koning en koningin ontvangen door groothertog van Luxemburg
23 Mei 2018, 14:48 NOS nieuws

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn op staatsbezoek in Luxemburg. Ze zijn ontvangen door groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa en waren bij een kranslegging bij het nationale oorlogsmonument van Luxemburg.

Vanmiddag worden koning en koningin rondgeleid in de oude binnenstad van Luxemburg, die op de werelderfgoedlijst van de Unesco staat. Willem-Alexander kent Henri onder meer van het Internationaal Olympisch Comité, waar de koning lid van was totdat hij op de troon kwam.

De vorstenhuizen van Nederland en Luxemburg hebben een gezamenlijke geschiedenis: ze stammen uit verschillende takken van het huis Nassau. De Nederlandse koningen Willem I, Willem II en Willem III waren ook groothertog van Luxemburg. Koningin Wilhelmina kon haar vader niet opvolgen op grond van de Salische wet, een wet uit de vroege middeleeuwen die bepaalt dat een vorst niet kan worden opgevolgd door een dochter.

In 1772 hadden de verschillende takken van het huis Nassau bepaald dat als een vorst uit dit huis zonder mannelijke opvolgers overleed, hij zou worden opgevolgd door een lid van een andere tak van het huis. Willem III werd op grond van dit verdrag opgevolgd door Adolf van Nassau-Weilburg.

Toen er geen mannelijke troonopvolgers meer waren kreeg Luxemburg een zijn eigen vorst, op basis van een oud verdrag van het huis Nassau. Tijdens het staatsbezoek is daar aandacht voor op een tentoonstelling in het kasteel van Vianden.




Wekdienst 23/5: Oranjes naar Luxemburg en hoger beroep monstertruckdrama
23 Mei 2018, 05:24 NOS nieuws

Goedemorgen! Vandaag is de eerste dag van het staatsbezoek dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima afleggen aan Luxemburg. En stuntman Mario D. hoort zijn vonnis in het hoger beroep over het monstertruckongeluk in Haaksbergen.

Er vallen nog buien, een enkele met onweer, hoofdzakelijk in het zuiden en midden van het land. Het is verder wisselend bewolkt. Geleidelijk wordt het op steeds meer plaatsen droog en gaat de zon schijnen. Het wordt daarbij warm en regionaal zomers, met 23 tot 26 graden.

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Het staatsbezoek van Willem-Alexander en Máxima aan Luxemburg begint. Het koningspaar is nog tot en met vrijdag op bezoek in het groothertogdom. Ze ontmoeten onder meer de voorzitter van het parlement, de burgemeester van Luxemburg en uiteraard groothertog Henri en zijn vrouw. Vier ministers, onder wie Kaag voor Buitenlandse Handel en Schouten van Landbouw, zijn in India op pad voor een handelsmissie. Vrijdag voegt premier Rutte zich bij het gezelschap. Het gerechtshof in Arnhem doet uitspraak in het hoger beroep over het monstertruckongeluk in Haaksbergen. De 53-jarige stuntrijder die in september 2014 een dodelijk ongeluk veroorzaakte met zijn monstertruck ging eerder in beroep tegen zijn celstraf van 15 maanden en een verbod voor vijf jaar om stuntrijder te zijn. De Tweede Kamer debatteert met staatssecretaris Knops over de renovatie van het Binnenhof. De zetel van het parlement wordt tussen 2020 en 2025 in één keer opgeknapt. De hele verbouwing gaat zo'n half miljard euro kosten. De Eerste en Tweede Kamer wijken uit naar andere plekken in Den Haag.

Wat heb je gemist?

Het overleg tussen minister Wiebes en Groningen over het versterken van woningen in het aardbevingsgebied is vastgelopen. De provincie heeft het gesprek opgeschort, omdat de minister niet per direct wil beginnen met het versterken van 1588 woningen in Appingedam, Delfzijl, Ten Boer en Overschild. Wiebes wil nieuw onderzoek afwachten, dat eind juli verschijnt.

Ander nieuws uit de nacht:

BNNVARA sleept UMC Utrecht voor de rechter om toegangsverbod journalist: "We zijn van mening dat de ontzegging ten onrechte de persvrijheid beperkt", zegt mediadirecteur Robert Kievit.

'Voedingsindustrie maakt te weinig gezonde en betaalbare producten': meer dan twee derde van de 23.000 onderzochte producten had te veel zout, suiker of verzadigde vetten.

Australische aartsbisschop die misbruik verzweeg legt functie neer: dinsdag werd Philip Wilson schuldig bevonden aan het verhullen van seksueel misbruik door een priester in de jaren 70.

Amelanders willen eigen veerdienst opzetten: ze onderzoeken of ze in 2029 de concessie van rederij Wagenborg kunnen overnemen.

En dan nog even dit:

In Vlaanderen is zeer waarschijnlijk voor het eerst een wilde lynx gefilmd. Twee agenten filmden het dier begin november vorig jaar tijdens een patrouille in Sint-Martens-Voeren, vlak over de grens met Zuid-Limburg. "Het dier is veel te groot voor een wilde kat en heeft een veel te korte staart om een wilde kat te kunnen zijn, maar voor een lynx is het dier dan weer op het randje van ondermaats", schrijft het Landschap vzw. Toch vermoeden verschillende experts dat het om een lynx gaat.

Fijne dag!




Staatssecretaris Luxemburg plotseling onwel tijdens debat en overlijdt later
17 Mei 2018, 10:00 NOS nieuws

In de Luxemburgse politiek is geschokt gereageerd op de plotselinge dood van Camille Gira, de staatssecretaris van Duurzame Ontwikkeling en Infrastructuur. Tijdens een debat kreeg hij een hartaanval.

Gira sprak gistermiddag het parlement toe toen hij tegen de voorzitter zei dat hij zich niet goed voelde. Kort daarna zakte hij in elkaar. De staatssecretaris werd meteen naar het ziekenhuis gebracht, waar hij enkele uren later overleed. Hij had een vrouw en twee kinderen. De politicus is 59 jaar geworden.

De staatssecretaris was lid van De Groenen (Déi Gréng). De voormalige luchtverkeersleider was sinds 1994 lid van het parlement. Ook was hij actief in de lokale politiek als burgemeester van de gemeente Beckerich. In 2013 werd hij staatssecretaris.

Diep geraakt

Minister-president Xavier Bettel liet op Twitter weten dat hij diep geraakt en erg verdrietig is over de onverwachte dood van de staatssecretaris. "Namens de regering en mijzelf wens ik de familie veel sterkte toe. Onze gedachten zijn bij zijn vrouw en kinderen."

Op Facebook biedt Gira's partij condoleances aan aan de familie. Ze beschrijven Gira als een inspiratie en rolmodel, iemand op wie altijd op gerekend kan worden. "Camille, we zullen je nooit vergeten", schrijven ze tot slot.




Dieselprijs vanaf morgen 1,50 euro per liter: in Luxemburg bespaart u maar liefst 25 euro voor een volle tank

Een volle tank (60 liter) diesel is vanaf zaterdag liefst 25 euro goedkoper in Luxemburg. De maximumprijs voor een liter diesel ligt in Luxemburg momenteel op 1,08 euro, in België is dat vanaf zaterdag 1,50 euro. En ook in Nederland (1,43 euro) is diesel tanken enkele euro?s per tankbeurt voordeliger dan bij ons. Steeds meer Belgen gaan dan ook over de grens tanken, zo constateerde Brafco, de federatie van brandstoffenhandelaars, eerder al. Ook mobiliteitsorganisatie VAB bevestigt die trend.




Duitse politie houdt vluchtende Nederlandse plofkrakers aan
20 April 2018, 13:30 NOS nieuws

De politie heeft mogelijk een slag geslagen in de strijd tegen een Nederlandse bende die in steeds wisselende samenstelling plofkraken uitvoert vlak over de Duitse grens. Na een mislukte plofkraak vlak bij Dortmund in het Ruhrgebied zijn deze week drie mensen aangehouden.

Volgens de politie waren in de nacht van maandag op dinsdag meerdere daders vanuit Nederland naar Duitsland gereden om in het stadje Castrop-Rauxel een geldautomaat op te blazen. Ze werden daarbij gestoord door een getuige en sloegen op de vlucht.

Plofkraak

Speciale eenheden van de politie waren in de buurt en konden in Dortmund drie personen aanhouden. Twee van hen hebben volgens de politie daadwerkelijk de plofkraak uitgevoerd. De drie zijn in Duitsland in voorlopige hechtenis gesteld.

Aansluitend op deze aanhoudingen in Duitsland werden in Nederland op diverse plaatsen doorzoekingen gedaan. Daarbij zijn gasflessen, contant geld en een wapen in beslag genomen.

Audi-bende

De politie in het Duitse grensgebied heeft al geruime tijd te maken met plofkrakers die vanuit Nederland opereren. Omdat ze zich vaak in snelle Audi's verplaatsen worden ze ook wel de Audi-bende genoemd.

Onder leiding van de rechter-commissaris in Aken werken de Nederlandse en Duitse autoriteiten samen om de bende op te rollen. Onderzocht wordt of de verdachten die nu zijn aangehouden, betrokken zijn geweest bij meer plofkraken.

Overigens zijn de plofkrakers volgens de politie steeds minder succesvol. Steeds vaker zijn ook de Duitse geldautomaten beter beveiligd en levert ook de grensoverschrijdende samenwerking steeds meer resultaat op.




Luxemburg telt voor eerst meer dan 600.000 inwoners
19 April 2018, 16:48 Skynet
Luxemburg heeft voor het eerst de kaap genomen van de 600.000 inwoners. In januari werden 602.005 inwoners geregistreerd in het Groothertogdom, zo heeft de statistische autoriteit Statec donderdag laten weten. Dat zijn er 11.338 meer dan het jaar voordien.


De Rode Duivels gaan naar Luxemburg
30 Maart 2018, 23:24 De Tijd
01:02 Onze Rode Duivels laten miljoenen euro?s aan inkomsten toestromen op Luxemburgse postbusadressen. Zo moeten ze amper belastingen betalen. Als je zoals Eden Hazard er nog een Ierse constructie naastzet...


Vervolgd in België, adres in Luxemburg
29 Maart 2018, 07:12 De Tijd
08:36 Ook fraudeurs en oplichters maken handig gebruik van Luxemburgse postbusconstructies. Om verborgen te blijven voor de fiscus of zelfs als sluiproute naar exotische schuiloorden.


Kasteel in Westerlo, postbus in Luxemburg
29 Maart 2018, 06:00 De Tijd
07:54 Achter het sprookjesachtige kasteel van Westerlo gaat een Luxemburgse postbusconstructie schuil. De prinselijke familie de Merode, die het kasteel bezit, kreeg het daarover al meermaals aan de stok me...


ACV Metea investeert via Luxemburg en Mauritius
28 Maart 2018, 05:42 Skynet
ACV Metea, de grootste nationale industrievakbond, investeert miljoenen euro's via Luxemburg en het paradijselijke eiland Mauritius. Dat blijkt uit het onderzoek van De Tijd en Le Soir naar constructies van Belgen in het Groothertogdom.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn