NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesLuchtkwaliteit

2News.be / Trefwoorden / Luchtkwaliteit

Geen extra maatregelen voor luchtkwaliteit in Nederland
Dinsdag, 13:30 AutoBlog
Pak die diesel en ga! Terwijl de druk in Duitsland met de seconde verder opgevoerd wordt, lijken we de situatie rondom de Europese normen voor fijnstof in Nederland nog redelijk in de hand te hebben. Vandaag heeft het gerechtshof in Den Haag namelijk een kort geding in de doofpot gestopt, dat was aangespannen door Milieudefensie […]


Luchtkwaliteit Antwerpen sterk verbeterd
18 Mei, 07:30 Skynet
De luchtkwaliteit in Antwerpen is op ťťn jaar tijd sterk verbeterd door de invoering van de lage-emissiezone (LEZ). De uitstoot van schadelijke stoffen is het afgelopen jaar sterk gedaald, blijkt uit de voorlopige resultaten van de negen meetstations van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM), zo schrijft Gazet van Antwerpen vandaag.


Steeds minder schadelijke stoffen uit autoverkeer: ?Inspanningen bewoners zorgen voor betere luchtkwaliteit?
18 Mei, 03:36 Gazet v. Antwerpen

Een jaar na de invoering van de lage-emissiezone (LEZ) in Antwerpen is de luchtkwaliteit verbeterd. Bij alle schadelijke stoffen die vrijkomen door autoverkeer is er een daling. Voor de schadelijkste stof roet gaat het om een daling van 20%. ?De inspanningen van onze bewoners zorgen voor een betere luchtkwaliteit?, zegt schepen van Leefmilieu Nabilla Ait Daoud (N-VA).
Straatvinken en CurieuzeNeuzen meten samen luchtkwaliteit
16 Mei, 18:00 Gazet v. Antwerpen
CurieuzeNeuzen Vlaanderen en Straatvinken hebben beslist de metingen samen te bekijken. ?De luchtkwaliteit wordt immers grotendeels bepaald door het verkeer?, vindt Mik Renders (GROEN), schepen van Milieu.


Rekenkamer ziet mager resultaat door miljoeneninvesteringen luchtkwaliteit
16 Mei, 10:48 NOS nieuws

Maatregelen om de luchtkwaliteit te verbeteren hebben maar geringe winst opgeleverd voor de gezondheid. Het kabinet had met minder geld waarschijnlijk hetzelfde kunnen bereiken. Dat zegt de Algemene Rekenkamer in de stukken voor 'Verantwoordingsdag'. De Rekenkamer kijkt daarin terug op hoe het geld van de ministeries is besteed.

De Rekenkamer heeft acht landelijke maatregelen om de uitstoot in het verkeer terug te dringen onder de loep genomen, zoals het inbouwen van roetfilters en de slooppremie voor personen- en bestelauto's.

Ziektelast 0,01 procent teruggedrongen

De subsidieregelingen kostten ruim 400 miljoen euro en door de acht maatregelen is in de periode van 2006 tot 2015 de totale ziektelast maar zeer beperkt gedaald. Uit berekeningen van het RIVM in opdracht van de Algemene Rekenkamer komt een percentage uit van ten minste 0,01. Dat komt neer op 1150 gewonnen levensjaren voor de totale Nederlandse bevolking. Volgens de Rekenkamer veroorzaakt luchtverontreiniging zo'n 5 procent van de ziektelast in Nederland.

Het is voor het eerst dat de kosten en resultaten van de maatregelen in samenhang zijn onderzocht. De Rekenkamer benadrukt dat de maatregelen in de tussentijd niet zijn geŽvalueerd. Volgens de onderzoekers had het kabinet meer kunnen bereiken.

Vastgoed van het Rijk

Op Verantwoordingsdag maakt de Rekenkamer ook kritische opmerkingen over de bezuinigingen op het vastgoed van het Rijk. Volgens de Rekenkamer is het niet waarschijnlijk dat de beoogde bezuiniging van 136 miljoen euro op het beheer van rijksvastgoed wordt gehaald.

De opbrengst van de verkoop van panden is gering. Bovendien moet het Rijksvastgoedbedrijf ook besparen op de organisatiekosten, maar die zijn juist gestegen, zegt de Rekenkamer.

Volgens de onderzoekers is de informatievoorziening aan de Kamer ontoereikend. De Rekenkamer geeft als voorbeeld een kantoorpand waarvan de boekwaarde door het Rijksvastgoedbedrijf in drie jaar is teruggebracht van 11,5 miljoen naar 3 miljoen euro.

Het RVB heeft het kantoor daarna verkocht voor 5,15 miljoen en de koper heeft het op dezelfde dag doorverkocht voor 9,4 miljoen euro. Deze cijfers blijken uit onderzoek door de Rekenkamer en niet uit het jaarverslag van het ministerie van Binnenlandse Zaken; daardoor kan de Kamer de vinger niet aan de pols houden, zegt de Rekenkamer.

'Tevreden'

Minister Hoekstra van FinanciŽn heeft op Verantwoordingsdag de jaarverslagen over 2017 van alle ministeries aangeboden. Hij meldt daarbij dat de economie vorig jaar fors is gegroeid en dat de overheidsfinanciŽn er goed voor staan.

Op Prinsjesdag in 2016 werd nog gedacht dat er in 2017 een begrotingstekort van 0,5 procent zou zijn, maar dat is een begrotingsoverschot van 1,1 procent geworden. De economische groei was 3,2 procent, de hoogste groei sinds 2008.

Hoekstra zegt dat het financieel jaarverslag veel biedt om tevreden over te zijn. "Maar zoals bekend bieden resultaten uit het verleden geen garanties voor de toekomst." Hij wijst erop dat bijvoorbeeld de financiŽle gevolgen van de brexit moeilijk te voorspellen zijn. "Dat dwingt ons steeds de juiste balans te houden tussen geld uitgeven en buffers opbouwen voor economisch slechtere tijden."
Brusselse gemeenteraad keurt unaniem motie goed voor betere luchtkwaliteit rond scholen
15 Mei, 00:24 Skynet Belgie
De gemeenteraad van de stad Brussel heeft maandag unaniem een motie van schepen van Milieu, Duurzame Ontwikkeling en Groene Ruimten Khalid Zian (PS) goedgekeurd voor een betere luchtkwaliteit in de scholen die op het grondgebied van Brussel liggen. De motie kwam er na een eerdere motie van Groen en Ecolo en na de studie van Greenpeace "Mijn lucht, mijn school".


Slechtste luchtkwaliteit in 800.000 jaar

Er zit steeds meer CO2 in de lucht die we inademen. Deze week is voor het eerst de norm van 400 deeltjes per miljoen (ppm) overschreden. ?We zitten op het hoogste peil in 800.000 jaar?, zegt Jean-Pascal van Ypersele, professor klimatologie aan de UCL en lid van het VN-klimaatpanel. ?Dat we 800.000 jaar terug in de tijd kunnen, komt omdat we luchtbelletjes in de ijsmassa van Antarctica hebben kunnen analyseren.?
Ouders en scholen reageren kritisch op Antwerps initiatief over luchtkwaliteit: ?Scholen in quarantaine zijn niet de oplossing?
5 Mei, 03:30 Gazet v. Antwerpen

De stad Antwerpen gaat de oprichting van scholen en kinderdagverblijven verbieden op plaatsen waar een te grote luchtverontreiniging is. Ouders en scholenkoepels reageren kritisch.
Luchtkwaliteit wordt bepalend voor inplanten van nieuwe scholen in Antwerpen
3 Mei, 22:24 Skynet
De stad Antwerpen heeft een beoordelingskader uitgewerkt om bij het afleveren van vergunningen voor kinderdagverblijven en scholen rekening te houden met de luchtkwaliteit in de omgeving. Nieuwe dergelijke projecten zullen in principe niet meer worden ingeplant in zones met een hoge luchtverontreiniging of te veel omgevingslawaai, en ook uitbreidingen worden er moeilijk. Volgens het stadsbestuur is Antwerpen de eerste stad in Vlaanderen met zo'n systeem. Het zal na drie jaar geŽvalueerd worden.


CD&V wil de Brusselse luchtkwaliteit verbeteren met een "luchtmeester"
3 Mei, 14:06 Skynet Belgie
De Senaatsfractie van CD&V Brussel heeft een luchtplan uitgewerkt met tien concrete voorstellen om de Brusselse luchtkwaliteit te verbeteren. Een opmerkelijk voorstel van senator Joris Poschet en staatssecretaris Bianca Debaets is het aanstellen van een "luchtmeester", vergelijkbaar met de bestaande Vlaamse bouwmeester.


20.000 Vlamingen starten met groot burgeronderzoek naar luchtkwaliteit in Vlaanderen
28 April, 06:12 Skynet
Op 20.000 plaatsen in Vlaanderen wordt zaterdag gestart met CurieuzeNeuzen, een groot burgeronderzoek naar de luchtkwaliteit in Vlaanderen. De deelnemers zullen vier weken lang de hoeveelheid stikstofdioxide in hun straat meten. Op die manier moet een gedetailleerd beeld van de luchtkwaliteit tot stand worden gebracht.


OVERZICHT. Zo is het gesteld met de luchtkwaliteit aan jouw school
30 Maart, 12:12 Gazet v. Antwerpen

Een op drie kleuter- en lagere scholen bevindt zich op een locatie met slechte luchtkwaliteit. Dat blijkt uit een analyse van stRaten-generaal. Voor secundaire scholen valt de balans met 48 procent wat slechter uit. Bekijk in onderstaande tabel hoe het zit met de luchtkwaliteit in de Antwerpse scholen.
Luchtverbeteringsplan van staatssecretaris van Veldhoven moet zorgen voor Europese norm luchtkwaliteit
27 Maart, 23:00 Volkskrant
Het Rijk en enkele grote gemeenten willen met ruim honderd nieuwe maatregelen de luchtkwaliteit zo snel mogelijk aan Europese normen laten voldoen. Deze dinsdag gepresenteerde plannen vormen een voorbode van een groter luchtverbeteringsplan waar verantwoordelijk staatssecretaris Stientje van Veldhoven eind dit jaar mee wil komen. In de omgeving van enkele drukke straten in zeven steden zoals Amste


Met honderd extra milieumaatregelen moet luchtkwaliteit 'op kortst mogelijke termijn' aan Europese normen voldoen
26 Maart, 12:48 Volkskrant
Zo'n honderd extra maatregelen moeten ervoor zorgen dat de luchtkwaliteit in Nederland 'op de kortst mogelijke termijn' aan de Europese normen gaat voldoen. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) heeft dit vandaag in een brief aan de Tweede Kamer medegedeeld. Het pakket varieert van extra investeringen in elektrische laadpalen tot het aanpakken van specifieke kruisp


Sp.a wil luchtkwaliteit aan scholen meten
20 Maart, 22:00 Gazet v. Antwerpen
De Wilrijkse sp.a wil vanaf 2019 een permanente meting van de luchtkwaliteit in alle scholen op het grondgebied van het district en in alle Wilrijkse wijken.


Tot 30 jaar cel geŽist voor 'vergismoord' in Amsterdam
13 Maart, 16:24 NOS nieuws

Het Openbaar Ministerie eist celstraffen oplopend tot 30 jaar tegen zeven mannen voor hun rol in de zogenoemde vergismoord. De 31-jarige Djordy Latumahina werd in 2016 in het bijzijn van zijn vriendin en 2-jarige dochtertje doodgeschoten in een parkeergarage in Amsterdam.

Tony D. (35) en Djurgen W. (42) worden verantwoordelijk gehouden voor het overhalen van de trekker. Als het aan het OM ligt, gaan ze allebei 30 jaar de cel in. Het tweetal ontkent dat ze de moord op Latumahina hebben gepleegd.

Het OM ziet drie andere verdachten als voorverkenners. Weer twee andere verdachten zouden de liquidatie vanuit Hoofddorp hebben gecoŲrdineerd. De daders hebben de 31-jarige vader aangezien voor een drugscrimineel die op hem leek, stellen de aanklagers.

Die woonde in hetzelfde appartementencomplex in Amsterdam-West en reed in dezelfde soort auto, een donkere Mini Cooper. De man die vermoedelijk het eigenlijke doelwit van de liquidatie was, is naar het buitenland gevlucht.

"Mijn dochtertje heeft moeten aanzien hoe wij doorzeefd werden. Ze heeft Djor ter plekke zien sterven en haar moeder bewusteloos zien raken", zei de vriendin van het slachtoffer in een audioboodschap vorige week in de rechtbank.

Zij werd zelf getroffen door zes kogels en raakte zwaargewond. Haar dochtertje werd op een haar na gemist; enkele centimeters naast het kinderzitje zat een kogelinslag.

Aan de rechtszaak ging een opmerkelijke undercoveractie vooraf. Twee agenten deden zich tegenover de vriendin van een verdachte voor als Molukse motorclubleden, die wilden weten wie er achter de moord op hun "broeder" zat. Een paar dagen later werd Tony D. gearresteerd. Zijn advocaat vond deze strategie te ver gaan. Het OM spreekt van een "zorgvuldig afgewogen" undercoveroperatie.

Het 31-jarige slachtoffer werkte als programmeur in club Bitterzoet en was een bekende in het uitgaanscircuit. Verschillende uitgaansgelegenheden hebben hem postuum geŽerd.

Dat de moord een vergissing lijkt te zijn, doet voor de moeder van de Amsterdammer nog het meeste pijn. "Doodgeschoten worden door mensen die niet eens de moeite nemen om te kijken of het wel hun doelwit is. Ik ben er kapot van", zei ze tegenover de lokale omroep AT5.

De uitspraak is over twee weken.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be