NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Lijst


Zuhal Demir is kandidaat-burgemeester in Genk

Zuhal Demir trekt de N-VA-lijst in Genk. Ze is dus kandidaat-burgemeester. Jos Lantmeeters staat op nummer twee.
Overzicht: ontploffingen in Deurne zijn zoveelste incident in ellenlange lijst
Vrijdag, 18:12 Gazet v. Antwerpen

Het staat nog niet vast dat de ontploffing van donderdagnacht in de Van Heystveltstraat aan het drugsmilieu kunnen worden gelinkt, maar alles wijst wel in die richting. Zo ja, dan gaat het om het zoveelste zware incident in een ondertussen ellenlange lijst. Brandstichtingen, molotovcocktails, schietpartijen, afranselingen en nu zelfs granaten: het geweld in de drugswereld gaat in stijgende lijn. Een overzicht.
Achttienjarige Laura Adriaenssens op de tweede plek N-VA-lijst
Vrijdag, 12:12 Gazet v. Antwerpen
De 18-jarige Laura Adriaenssens trekt vanop de tweede plek naar de verkiezingen van oktober.


Verkiezingen18 - Marij Preneel trekt aparte Groen-lijst in Borgerhout
Vrijdag, 05:18 Skynet
In het Antwerpse district Borgerhout wordt huidig districtsburgemeester Marij Preneel lijsttrekker voor Groen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Groen en sp.a trekken er na 12 jaar niet langer samen naar de kiezer. Eerder raakte al bekend dat sp.a nationaal ondervoorzitter Stephanie Van Houtven uitspeelt als lijsttrekker.


Voetgangersbeweging en Fietsersbond tevreden over aanpak zwarte punten: ?Geef in lijst meer gewicht aan verongelukte fietsers?
Donderdag, 02:36 Gazet v. Antwerpen

De Voetgangersbeweging en de Fietsersbond zijn tevreden met de aanpak van de zwarte punten, maar vragen dat bij het bepalen van de zwarte punten meer rekening wordt gehouden met de zachte weggebruiker. ?Op de Plantin en Moretuslei is een herhaling van het dodelijk ongeval in oktober vorig jaar nog steeds mogelijk?, klinkt het.
Sanne Van Looy trekt N-VA-lijst, OCMW-voorzitter Patho op plaats 2
Dinsdag, 13:24 Gazet v. Antwerpen

N-VA pakt in Malle uit met twee kopstukken voor de gemeenteraadsverkiezingen: gemeenteraadslid Sanne Van Looy (27) trekt de lijst, huidig schepen van Sociale Zaken en OCMW-voorzitter Wouter Patho (36) staat tweede.
Verkiezingen18 - Philippe Muyters duwt opnieuw Edegemse N-VA-lijst met burgemeester Koen Metsu op kop
11 Maart, 22:36 Skynet
In Edegem is zondag de N-VA-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober voorgesteld. Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport Philippe Muyters duwt de lijst. Lijsttrekker is opnieuw huidig burgemeester Koen Metsu.


Groen stelt lijst voor en trekt naar de kiezer met slogan ?Antwerpen kan dat?

De leden van Groen Antwerpen hebben zondagmiddag de 15 top-kandidaten van hun gemeenteraadslijst verkozen. De kandidaten hebben een diverse achtergrond waardoor de lijst volgens Groen een echte weerspiegeling wordt van de stad.
Patrick Van Assche trekt opnieuw de lijst van Vlaams Belang Brecht
11 Maart, 12:42 Gazet v. Antwerpen
Vlaams Belang Brecht gaat op 14 oktober voor een vierde zetel en wil dat doen met Patrick Van Assche als lijsttrekker en de slogan 'Vrijheid in veiligheid'. In 2012 wist de partij drie zetels in de gemeenteraad te behouden en werd zo de derde grootste partij, in oppositie. Nu wil de partij graag een extra zetel behalen en is nog altijd bereid om mee te besturen.


EU-waakhond nepnieuws haalt laatste Nederlandse artikel van lijst
8 Maart, 17:24 NOS nieuws

Nepnieuwswaakhond EU vs. Disinfo schrapt het derde en laatste Nederlandse artikel uit het archief met journalistieke producties die desinformatie bevatten. Het gaat om een artikel van de Gelderlander, waarin conclusies over vliegramp MH17 ter discussie worden gesteld. De website schrapt het artikel na klachten van De Persgroep. De uitgever van de Gelderlander was het niet eens met de kwalificatie van Disinfo.

Eerder werden ook artikelen van GeenStijl en The Post Online van de website gehaald, na klachten van die media. "We streven ernaar de nauwkeurigheid van onze database te waarborgen", schrijft het nepnieuwsplatform nu op haar website. "We zullen onze interne procedures verbeteren."

Wat daarmee wordt bedoeld, staat er niet bij. Bekend is wel dat de nepnieuwswaakhond kampt met een tekort aan personeel. Het team, East Stratcom Taskforce, zegt zelf dat ze 400 vrijwilligers hebben die nieuwsuitingen beoordelen, maar in de praktijk is maar een heel klein deel echt actief.

EU voor de rechter

De drie genoemde media hebben de associatie met desinformatie altijd bestreden. Eind februari besloten zij gezamenlijk de Europese Commissie voor de rechter te dagen, om zo een rectificatie af te dwingen. EU vs. Disinfo valt onder de East Stratcom Taskforce, een EU-afdeling die valt onder Eurocommissaris Federica Mogherini.

De zaak zou volgende week dienen in Amsterdam. De advocaat van de mediabedrijven kon nog niet zeggen of ze de zaak nu laten vallen.

De juridische strijd tussen GeenStijl en Stratcom is al een tijdje bezig. GeenStijl eiste dat het bericht, zou worden verwijderd en dat er een rectificatie zou worden geplaatst. Vervolgens besloot de EU-afdeling de beschuldigingen richting GeenStijl en The Post Online in te trekken.
Ngo's vragen VN IsraŽlisch leger op zwarte lijst te zetten voor doden van kinderen
6 Maart, 18:18 Skynet
De IsraŽlische strijdkrachten zouden op een zwarte lijst van de Verenigde Naties moeten komen van groepen die verantwoordelijk zijn voor de dood van kinderen, zo heeft een netwerk van ngo's vandaag gezegd.


Radio 2-presentator Nico Blontrock op Brugse CD&V-lijst
2 Maart, 12:18 Skynet Belgie
De presentator van de ochtendshow op Radio 2 West-Vlaanderen Nico Blontrock neemt afscheid van het metier en gaat op de Brugse CD&V-lijst staan. Dat kondigde hijzelf vanochtend aan.


CD&V-CDB kiest voor continuÔteit en ervaring op lijst
1 Maart, 20:18 Gazet v. Antwerpen
De lijst van CD&V-CDB krijgt steeds meer vorm. De top drie en lijstduwer zijn nu ook bekendgemaakt.


Als Francken N-VA-lijst trekt, zou stemmenrecord van Tindemans wel eens kunnen sneuvelen
28 Februari, 06:30 Gazet v. Antwerpen

Wordt Theo Francken de eerste Belgische politicus die meer dan een miljoen stemmen haalt? Als de N-VA?er inderdaad beslist om volgend jaar de Europese lijst te trekken, is dat niet helemaal denkbeeldig. Maar dan moet hij beter doen dan de stemmenkampioen der stemmenkampioenen, gewezen CVP-premier Leo Tindemans in 1979.
EU voert druk op: hoge militairen Myanmar op zwarte lijst en andere sancties om geweld tegen Rohingya
26 Februari, 19:42 Volkskrant
De Europese Unie wil overgaan tot sancties tegen Myanmar wegens het militaire geweld tegen de Rohingya, de moslimminderheid in het Aziatische land. Hiermee komt een einde aan de pogingen om met zachte diplomatieke druk de strijdkrachten en regering van Nobelprijswinnares Aung San Suu Kyi tot inkeer te brengen. Myanmar, nog niet zo lang geleden gekoesterd als hoopvol voorbeeld van vreedzame democra


Dag Pas trekt N-VA-lijst Olen
N-VA afdelingsvoorzitter Dag Pas wordt de nieuwe lijsttrekker van N-VA Olen bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober dit jaar. Als huidig N-VA gemeenteraadslid vindt hij dat politiek in de eerste plaats teamwerk is: ?N-VA Olen heeft een sterke ploeg met veel bekwame mensen, politieke ervaring en nieuwe ideeŽn.?


Bracke halfweg op Gentse N-VA-lijst
22 Februari, 08:12 De Tijd
08:06 De lijstvorming bij de N-VA Gent is na een maandenlange impasse rond. Voormalig staatssecretaris Elke Sleurs zal de lijst duwen. Kamervoorzitter Siegfried Bracke staat halfweg op de lijst.


?Weyts heeft te dure zwarte punten van de lijst geschrapt?
22 Februari, 08:12 Gazet v. Antwerpen

De lijst met zwarte punten in Vlaanderen wordt kleiner en kleiner, maar dat betekent niet dat al die gevaarlijke kruispunten ook effectief zijn aangepakt. Sommige kruispunten blijken van de lijst gehaald zonder dat er structurele ingrepen zijn gebeurd, schrijft Het Belang van Limburg.
Weyts schrapt 'te dure' zwarte punten van de lijst
22 Februari, 07:24 Skynet Belgie
De lijst met zwarte punten in Vlaanderen wordt kleiner en kleiner. Maar dat betekent niet dat al die gevaarlijke kruispunten ook effectief zijn aangepakt. Sommige kruispunten blijken van de lijst gehaald zonder dat er structurele ingrepen zijn gebeurd, schrijft Het Belang van Limburg vandaag.


Microsoft verwijdert lijst met beperkingen Windows 10 op ARM van website
19 Februari, 10:54 Tweakers
Microsoft heeft een pagina aangepast waarop het de beperkingen van de ARM-versie van Windows 10 op een rij zette. Op de lijst stond onder andere dat bepaalde games en het Windows Hypervisor Platform niet ondersteund worden.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be