NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Lijn


Dan toch overname van Lierse op komst: "Zitten in de laatste rechte lijn"
Gisteren, 14:18 Skynet
Heeft K. Lierse SK dit weekend een andere eigenaar? Dat heeft er alle schijn naar: de club liet weten dat de overname hopelijk dit weekend wordt afgerond. Over de identiteit van de overnemer kon de club niets zeggen.


Coalitie niet op ťťn lijn over uitbreiding bewonersparkeren: beslissing uitgesteld
Gisteren, 12:48 Gazet v. Antwerpen

De beslissing over de uitbreiding van het bewonersparkeren naar buiten de Ring is opnieuw uitgesteld. Het schepencollege beraadde zich vandaag over het dossier, maar een beslissing bleef uit. Het geeft aan dat coalitiepartners N-VA, CD&V en Open Vld nog lang niet op dezelfde golflengte zitten. Er is volgende week een bijkomend overleg gepland. Op het schepencollege van volgende week vrijdag ligt het voorstel opnieuw op tafel.
Geduld met De Lijn-baas Kesteloot raakt op
Gisteren, 08:36 De Tijd
08:04 Het geduld van de Vlaamse meerderheidspartijen over De Lijn-topman Roger Kesteloot raakt stilaan op door zijn gestuntel in het Retibo-dossier.


Rusland overschrijdt een rode lijn, maar wat kunnen de VS en de EU hiertegen doen?
Donderdag, 21:12 Volkskrant
Het Westen vormt een front tegen Rusland. De grote westerse mogendheden sloegen donderdag de handen ineen en beschuldigden Rusland van de eerste gifgasaanval in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog. Kort daarna kwam Amerika met nieuwe sancties tegen individuele Russen vanwege 'misdadige' cyberaanvallen op essentiŽle Amerikaanse infrastructuur. Dat de westerse gelederen zich voor het moment sluiten,


Weyts: "Dit voorjaar nog akkoord met vakbonden over minimumdienstverlening bij De Lijn"
Donderdag, 16:42 Skynet
Vlaams mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA) verwacht nog dit voorjaar - vermoedelijk tegen eind april - een akkoord met de sociale partners over de invoering van een gegarandeerde dienstverlening op prioritaire lijnen als er gestaakt wordt bij De Lijn. Dat heeft hij vandaag gezegd in het Vlaams Parlement.


De Lijn wil af van overwerk
Woensdag, 02:36 Gazet v. Antwerpen

De Lijn heeft voldoende reserve opgebouwd om genoeg vervanging te voorzien bij afwezigheid van een chauffeur. Volgens een interne mailing is bijwerk daarom niet langer toegelaten.
Nieuwe buitenlandminister VS kiest voor harde lijn
Dinsdag, 20:00 De Tijd
19:35 Mike Pompeo, de nieuwe Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, staat bekend als een hardliner met een sterke persoonlijke band met president Trump.


Hardy over de hele lijn schuldig verklaard
7 Maart, 18:54 Skynet
De jury van het Tongerse assisenhof heeft de 55-jarige Renaud Hardy deze namiddag over de hele lijn schuldig verklaard. De man werd beschuldigd van de moord, met verkracnting en foltering, op Maria Walschaerts en Linda Doms, en van een moordpoging op actrice Veerle Eyckermans en dokteres A. H.


Fors meer boetes bij De Lijn
7 Maart, 12:36 De Tijd
12:27 De hogere boetes voor zwartrijden leiden niet tot minder zwartrijders. Integendeel, sinds de invoering van die hogere boetes steeg het aantal zwartrijders met bijna een derde als gevolg van gerichte c...


Jaarverslag Vlaamse Ombudsdienst - Verdubbeling aantal overlastpv's bij De Lijn
7 Maart, 11:06 Skynet
Het aantal pv's voor overlast bij De Lijn is op twee jaar tijd meer dan verdubbeld en het aantal pv's voor zwartrijders is in dezelfde periode gestegen met bijna 30 procent. Dat blijkt uit cijfers die in het jaarverslag van de Vlaamse Ombudsdienst staan. Volgens De Lijn is de stijging te verklaren door een aanpak met "gerichtere controles". "We gaan meer controleren op plaatsen waar er een verhoogd risico is op overlast of zwartrijders. Dat beleid gaan we trouwens nog intensifiŽren", legt woordvoerster Astrid Hulhoven uit.


Aantal afgeschafte busritten bij De Lijn afgelopen jaren sterk gestegen
6 Maart, 14:24 Gazet v. Antwerpen

In 2017 werden bij De Lijn 129.103 busritten afgeschaft. Dat is meer dan het dubbele van de 58.284 bussen die in 2013 niet uitreden. In 2014 was dat het geval met 108.875 busritten, in 2015 met 81.358 en in 2016 met 128.118. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) op een schriftelijke vraag van Dirk De Kort (CD&V).
De Lijn ontslaat chauffeur die op vrije dag als vrijwilliger met ambulance van brandweer reed
4 Maart, 15:48 Gazet v. Antwerpen

Openbare vervoersmaatschappij De Lijn heeft een buschauffeur uit Melle op staande voet ontslagen, meldt VTM Nieuws. De man, die al zeventien jaar in dienst was, kreeg zijn C4 omdat hij op zijn vrije dag met de ambulance van de brandweer reed. ?Hij respecteerde zijn rij- en rusttijden niet?, klinkt het bij De Lijn.
Bus van De Lijn duikt op in Syrisch conflictgebied: hoe komt die daar terecht?
28 Februari, 11:18 Gazet v. Antwerpen

Een opvallend beeld uit SyriŽ: aan de rand van hoofdstad Damascus staat een bus van De Lijn geparkeerd. Hoe is dat voertuig daar gekomen en met welke reden staat die daar?
Hinder bij De Lijn grootst in steden en in provincies Antwerpen en Oost-Vlaanderen
27 Februari, 07:24 Skynet
De staking van ACOD om te protesteren tegen de pensioenhervormingsplannen van de federale regering zorgt bij openbaarvervoermaatschappij De Lijn vooral voor hinder in de steden en in de provincies Antwerpen en Oost-Vlaanderen. Omdat de ochtendploeg nog aan het opstarten is, kan de situatie nog wijzigen in de loop van de ochtend, zo meldt De Lijn.


Aantal voorstanders onafhankelijkheid van CataloniŽ in dalende lijn
24 Februari, 00:13 Skynet Buitenland
Het aantal voorstanders van de onafhankelijkheid van de Spaanse regio CataloniŽ zit in een dalende lijn. Volgens een vandaag gepubliceerde peiling van het Centrum voor Opinieonderzoek van de Catalaanse regering (CEO) is het aantal separatisten sinds oktober met acht procent gedaald naar 40,8 procent. In oktober had de regionale regering een door de Spaanse justitie verboden referendum over de afscheuring van CataloniŽ toch laten doorgaan.


Aantal voorstanders onafhankelijkheid van CataloniŽ in dalende lijn
23 Februari, 18:30 Gazet v. Antwerpen

Het aantal voorstanders van de onafhankelijkheid van de Spaanse regio CataloniŽ zit in een dalende lijn. Volgens een vrijdag gepubliceerde peiling van het Centrum voor Opinieonderzoek van de Catalaanse regering (CEO) is het aantal separatisten sinds oktober met acht procent gedaald naar 40,8 procent. In oktober had de regionale regering een door de Spaanse justitie verboden referendum over de afscheuring van CataloniŽ toch laten doorgaan.
Twintiger sterft bij frontale botsing met bus De Lijn: bestuurder wilde file ontwijken
23 Februari, 10:42 Gazet v. Antwerpen

In Langdorp bij Aarschot is vrijdagochtend een dodelijk ongeval gebeurd. Een 22-jarige man van Roemeense afkomst reed met zijn wagen op de Gijmelsesteenweg toen die plots van baanvak wisselde en daardoor frontaal op een bus van De Lijn botste. Vermoedelijk wou hij ontsnappen aan een file die zich zou vormen. De hulpdiensten probeerden de bestuurder van de personenwagen nog te reanimeren, maar hij overleed later aan zijn verwondingen.
Rotterdamse wethouder stapt op vanwege debacle Hoekse Lijn
22 Februari, 17:12 NOS nieuws

De Rotterdamse D66-wethouder Pex Langenberg is opgestapt. Zijn positie was onhoudbaar geworden door het debacle met de Hoekse Lijn. De ombouw van de spoor- naar metrolijn duurt veel langer en kost veel meer dan gepland. Langenberg wordt verweten dat hij niet op tijd heeft ingegrepen en de raad niet op tijd heeft geÔnformeerd.

In april vorig jaar werd begonnen met de ombouw van de spoorlijn tussen Hoek van Holland en Rotterdam. Aanvankelijk was de bedoeling dat de metrolijn in september zou worden geopend. Dat bleek onhaalbaar. Ook een nieuwe streefdatum in maart kon niet worden gehaald. Pas eind dit jaar wordt de lijn geopend, is nu de verwachting. Dat betekent een vertraging van 14 maanden.

90 miljoen

Het uitstel kost 90 miljoen euro extra. De gemeente Rotterdam neemt daarvan 35 miljoen voor haar rekening, de rest wordt gedeeld door OV-bedrijf RET en de metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Een onderzoekscommissie van de gemeenteraad concludeerde vorige week dat het debacle met de Hoekse Lijn is veroorzaakt door een combinatie van onvoldoende regie en een gebrekkige organisatie en voorbereiding.

Raad te laat en verkeerd geÔnformeerd

In december 2016 bleek al uit een audit dat de voorbereidingen voor het project niet op schema lagen. Toch werd vastgehouden aan een ombouwperiode van vijf maanden. In februari wist Langenberg hier al van, maar hij informeerde de gemeenteraad pas in juni.

En in oktober vorig jaar stuurde het college een brief aan de raad waarin wordt gesteld dat de metro op tijd zou gaan rijden, terwijl men al wist dat dit opnieuw onhaalbaar was. Daarmee zou de raad verkeerd zijn geÔnformeerd.

"Ik heb altijd naar eer en geweten gehandeld, maar op sommige momenten had mijn reactie scherper kunnen zijn. Achteraf had ik kritischer moeten zijn", zei Langenberg in het debat over het debacle.

"Het onderzoeksrapport trekt stevige conclusies die ik niet op alle fronten deel maar waar ik als wethouder uiteindelijk wel verantwoordelijk voor ben. Daarom voel ik mij genoodzaakt mijn functie als wethouder neer te leggen."

Langenberg is de tweede Rotterdamse wethouder binnen een jaar die is opgestapt na kritiek op zijn functioneren. Leefbaar-wethouder Ronald Schneider moest vorig jaar weg vanwege fraude door een huurder van een gemeentelijk pand.
Passagiers getuigen over crisisdag De Lijn: ?We werden naar boven gekatapulteerd?
21 Februari, 02:36 Gazet v. Antwerpen

Een tram en bus die frontaal op elkaar rijden in Deurne. En vervolgens een tram die in de keerlus in Wommelgem ontspoort, losgerukt wordt van het onderstel en kantelt. Vervoermaatschappij De Lijn heeft gisteren geen beste beurt gemaakt. ?Conclusies over de oorzaken zijn voorbarig?, klinkt het bij De Lijn.
Incidentrijke dag voor De Lijn: drie ongevallen op paar uur tijd, ťťn dodelijk slachtoffer
20 Februari, 14:36 Gazet v. Antwerpen

Het Antwerpse tram- en busnet van De Lijn kent dinsdag een incidentrijke dag. In Deurne was er een aanrijding tussen een tram en een bus. Later in de ochtend ontspoorde er een tram aan het rondpunt van Wommelgem. Iets voor de middag gebeurde er een derde ongeval in het centrum van Deurne. Een dame kwam daar onder een bus terecht.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be