NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Lichamen

2News.be / Trefwoorden / Lichamen

Asile et Migration - Marokkaanse marine bergt lichamen van vijf migranten na schipbreuk
8 Augustus 2023, 00:04 Skynet Buitenland
De Marokkaanse marine heeft vijf lichamen van migranten geborgen nadat hun boot zaterdag voor de kust van Guerguerat, in de Westelijke Sahara, kapseisde. Zo'n 189 andere opvarenden konden worden gered. Dat heeft een legerbron gemeld. Elf migranten werden in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht.


21 Oktober 2022, 00:08 Volkskrant
Minstens 12 mensen gedood in Mali door bommen verstopt in levenloze lichamen
7 Augustus 2022, 00:08 Skynet Buitenland
Minstens twaalf burgers zijn vrijdag in het centrum van Mali om het leven gekomen, nadat bommen ontploften die verstopt waren in levenloze lichamen. De slachtoffers waren op zoek naar de lichamen van hun familieleden. Volgens lokale bronnen zitten jihadisten achter de aanslag.


Lichamen van drie Amerikaanse zusjes aangetroffen in vijver
2 Augustus 2022, 00:02 HLN.BE
Een verschrikkelijk drama heeft zich afgespeeld in de Amerikaanse staat Texas. Daar zijn zaterdag drie zusjes van 5, 8 en 9 jaar dood aangetroffen in een vijver. Een dag eerder was er alarm geslagen nadat hun oppas de meisjes uit het oog was verloren.


Nog eens twee lichamen gevonden van mijnwerkers die op 16 april verdwenen in Burkina Faso
29 Mei 2022, 00:04 Skynet
In Burkina Faso zijn nog eens twee lichamen gevonden van mijnwerkers die sinds 16 april vermist waren in een zinkmijn. Dat heeft de overheid aangekondigd. Van de acht mijnwerkers die verdwenen waren, zijn er nu al zes teruggevonden.


Lichamen van drie mannen met vastgebonden handen gevonden in graf nabij Boetsja
1 Mei 2022, 00:08 Skynet Buitenland
In een graf nabij Boetsja zijn de lichamen van drie mannen, die zichtbaar waren gemarteld en doodgeschoten, teruggevonden. Hun handen waren vastgebonden. Ze hadden ook een blinddoek op, aldus de politie van Kiev.


Ooggetuigen aanslagen Kaboel: ?Ik zag lichamen door de lucht vliegen zoals plastic zakken in een tornado?
28 Augustus 2021, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Pure chaos was het aan de luchthaven van Kaboel, toen zich daar donderdagavond twee explosies voordeden in een massa wachtende mensen. Ooggetuigen beschrijven hoe hun trommelvliezen het opgaven, terwijl ze ?de Dag des Oordeels? zagen gebeuren. ?Ik heb een vijfjarig meisje opgepakt om naar het ziekenhuis te brengen. Ze overleed in mijn armen.?




Al negen lichamen geborgen na breuk gletsjer in India, minstens 100 mensen vermist
7 Februari 2021, 16:39 Gazet v. Antwerpen

Na de breuk van een gletsjer in het noorden van India en de daaropvolgende overstromingen, zijn al negen lichamen geborgen. Dat meldt de politie. Mogelijk zijn 100 tot 150 mensen vermist.




Zeker 19 verkoolde lichamen aangetroffen in Mexicaanse grensstad
24 Januari 2021, 07:07 Skynet
Minstens 19 verkoolde lichamen zijn zaterdag ontdekt in Miguel Aleman, een Mexicaans stadje vlakbij de grens met de Verenigde Staten. Dat maakte het parket van de staat Tamaulipas bekend.


Twee lichamen gevonden in garagebox op bedrijventerrein Amsterdam
12 Januari 2021, 15:54 NOS nieuws

In een garagebox op een bedrijventerrein in Amsterdam-West zijn twee lichamen gevonden. Hoe de twee slachtoffers om het leven zijn gekomen kan de politie nog niet zeggen. De recherche onderzoekt of er sprake is van een misdrijf.

Volgens de lokale tv-zender AT5 zijn er bij bedrijventerrein De Heining in Amsterdam Westpoort inmiddels veel hulpdiensten. De brandweer is ter plekke om te meten of er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.




Lichamen van 22 slachtoffers van Franco teruggegeven aan families
20 Mei 2018, 10:36 Gazet v. Antwerpen

In Spanje zijn de overblijfselen van 22 mensen die tijdens de dictatuur van generaal Francisco Franco omkwamen, teruggegeven aan hun families. Dat gebeurde zaterdag tijdens een ceremonie in Guadalajara, waar een massagraf werd blootgelegd.




Libië overhandigt lichamen gedode christenen aan Egypte
14 Mei 2018, 07:36 NOS nieuws

Libië geeft vandaag de lichamen terug van de twintig Egyptische christenen die in 2015 door IS werden vermoord in de buurt van de stad Sirte. De lichamen waren in oktober teruggevonden.

In februari 2015 bracht terreurorganisatie IS schokkende beelden naar buiten van de Egyptische christenen. De ontvoerde mannen zaten op het strand in oranje overalls met achter zich iemand van IS. Korte tijd later werden ze onthoofd. De beelden leidden tot verontwaardigde reactie over de hele wereld.

Vorig jaar werd de stad Sirte heroverd op IS. Een van de IS-leiders die toen werden gearresteerd, vertelde waar de beelden waren gemaakt en waar de mannen lagen begraven. De overblijfselen werden teruggevonden met de oranje overalls nog aan.

De lichamen worden van de stad Misrata naar Egypte gevlogen.




Lichamen van nog twee Poolse mijnwerkers geborgen
13 Mei 2018, 10:00 NOS nieuws

Reddingswerkers hebben in een Poolse mijn de lichamen van twee vermiste mijnwerkers geborgen. Vorige week werden al twee andere mijnwerkers dood gevonden na een ongeluk in de kolenmijn bij de stad Jastrzebie-Zdroj. Een persoon wordt nog vermist.

De laatste twee lichamen werden gevonden nadat water uit de volgestroomde mijn was gepompt. Het mijnbedrijf zegt dat de zoektocht doorgaat. Ongeveer duizend mensen zijn betrokken bij de operatie, die het bedrijf een van de moeilijkste uit zijn geschiedenis noemt.

Het ongeluk ontstond door een aardbeving in de mijn met een kracht van 3,5 tot 4. Daardoor stortte een ondergrondse tunnel in en werd het contact met elf mijnwerkers op 900 meter diepte verbroken. Vier konden op eigen kracht ongedeerd naar boven komen. Twee collega's werden later gered. Zij waren gewond, maar niet levensgevaarlijk.




Mexicaanse rapper bekent lichamen drie vermiste studenten in zuur te hebben opgelost
26 April 2018, 10:48 Skynet
Een Mexicaanse rapper heeft bekend dat hij de lichamen van drie vermiste filmstudenten heeft opgelost in bijtend zuur. Christian Omar Palma Gutierrez, ook bekend onder de naam 'QBA' en een ster op YouTube, werkte voor het Jalisco Nueva Generación-kartel, één van de machtigste in Mexico. De studenten verdwenen in maart. De autoriteiten bevestigden gisteren hun dood.


Twee lichamen gevonden in woning Nieuwe Pekela
31 Maart 2018, 12:00 NOS nieuws

In een woning in Nieuwe Pekela in Groningen zijn twee levenloze lichamen aangetroffen. Het is niet duidelijk hoe de twee personen om het leven zijn gekomen en of er sprake is van een misdrijf.

De lichamen werden rond 11.30 uur gevonden. Hoelang de stoffelijke overschotten in de woning hebben gelegen, is niet bekend. De straat is afgezet en er wordt forensisch onderzoek verricht.

Ook wordt er buurtonderzoek gedaan.




Lichamen van soldaten uit WO I gevonden bij gasleidingswerken
26 Maart 2018, 21:36 Gazet v. Antwerpen

Bij gasleidingswerken in Diksmuide zijn vier lijken van soldaten uit de Eerste Wereldoorlog gevonden. Een van de lichamen is dat van Joseph Dethier uit Dalhem (provincie Luik), zo meldt de gemeente, waar een straat naar de soldaat is vernoemd.




Tweede MH17-monument memoreert vooral terugkomst lichamen
24 Maart 2018, 16:12 NOS nieuws

Na het Nationaal Monument MH17, het herdenkingsbos met 298 bomen, is vanmiddag een nieuw monument voor de vliegramp onthuld. Het gedenkteken op Vliegbasis Eindhoven is gewijd aan de repatriëring van de slachtoffers van de crash boven Oekraïne, die op 17 juli 2014 aan 298 mensen het leven kostte. Het grootste deel van hen was Nederlander.

"We hebben al het herdenkingsbos waar nabestaanden kunnen stilstaan bij hun dierbare. Voor ieder slachtoffer is daar een boom geplant. Het gedenkteken op vliegbasis Eindhoven is er voor iedereen; voor nabestaanden, maar ook voor de hulpverleners", zegt Ronald Rutten van stichting Walk-for-298, die het initiatief nam van het nieuwe monument.

De Verbinding

Het nieuwe gedenkteken is een bronzen aardbol, die staat op een sokkel van 298 stenen. Het monument heet De Verbinding. "Op het moment dat de eerste kist uit het vliegtuig kwam op Vliegbasis Eindhoven, was er een enorme verbinding voelbaar", zegt Rutten, die destijds als hulpverlener de aankomstceremonie ondersteunde. "Nabestaanden, hulpverleners, militairen en hoogwaardigheidsbekleders; alles kwam samen op deze plek. Het was heel intiem."

Bij de ceremonie waren zo'n 750 mensen uit de hele wereld, onder wie veel hulpverleners. Militair Gerard van de Wetering is blij met het gedenkteken. "Ik zie het als wederzijds respect tussen nabestaanden en hulpverleners. Het geeft een warm gevoel als blijkt dat je iets waardevols hebt gedaan."

Respect terug

Van de Wetering was bij alle aankomsten van de kisten op Vliegbasis Eindhoven aanwezig. "Nabestaanden zeiden na de terugkeer van de eerste kisten dat ze eindelijk het respect weer terugzagen. Tot dan toe zagen ze vooral die tv-beelden uit Oekraïne, waar mensen met stoffelijke resten en spullen van overledenen aan het slepen waren."

Het gedenkteken is onthuld door de Brabantse commissaris van de koning in Noord-Brabant Wim van de Donk en burgemeester John Jorritsma van Eindhoven.




Brandweer treft twee lichamen aan in rijwoning: wellicht CO-vergiftiging
6 Maart 2018, 15:48 Gazet v. Antwerpen

In het centrum van Mesen heeft de brandweer de lichamen van een ouder koppel aangetroffen in een rijwoning. Wellicht lagen de slachtoffers al enkele dagen dood in hun woning.







Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn