NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Lichaam

2News.be / Trefwoorden / Lichaam

Lichaam van veertiger uit de Maas gevist in Seraing
Gisteren, 17:42 Gazet v. Antwerpen

Uit de Maas is woensdag ter hoogte van de brug van Seraing het levenloze lichaam van een veertiger uit het water gehaald. Dat zegt Yves Hendrix, de korpschef van de politiezone Seraing/Neuprť, die daarmee informatie bevestigt van Sudpresse.
?Gespierd lichaam geen garantie tegen pesterijen?
Maandag, 04:12 Gazet v. Antwerpen

De pesterijen waarmee Eddy Gillis (47) op zijn werk kampte, waren zeer ernstig. Dat zegt zijn vriendin Maud Delrue. ?We hebben heel veel gepraat, want hij vond het verschrikkelijk?, zegt ze.
Lichaam gevonden in woning Zwolle
Zondag, 13:48 NOS nieuws

In een woning in Zwolle is gisteren het lichaam van een onbekende man gevonden. De vondst is vandaag bekendgemaakt; de politie heeft vanochtend het onderzoek voortgezet in de woning aan de Van Zuylenware. De politie gaat uit van een misdrijf.

Volgens de politie richt het onderzoek zich op de doodsoorzaak en de identiteit van het slachtoffer. Het stoffelijk overschot is overgebracht naar een onderzoekslocatie.

Zorgelijke vermissing

RTV Oost meldt dat gistermiddag een veertigjarige man uit Zwolle is aangehouden wegens mogelijke betrokkenheid bij de 'zorgelijke vermissing' van een 38-jarige man uit dezelfde stad.

De politie bevestigt niet of de aangehouden man de bewoner is van het huis dat wordt onderzocht. Ook is onduidelijk of het lichaam van de 38-jarige vermiste is.
Sporters en bijgeloof: tijgerbalsem op je lichaam omdat het geluk brengt
Zondag, 13:48 NOS nieuws

Als je het op de man of vrouw afvraagt ontkennen ze het. Sporters geven niet graag hun geheimen prijs, ook niet op de Olympische Spelen van Pyeongchang. De meeste sporters zeggen dat ze geen vaste rituelen of bijgeloof hebben.

"Nee ik heb dat nooit gehad", zegt voormalig schaatster Annette Gerritsen. Maar de scheidslijn tussen een vast ritueel hebben of iets moťten doen omdat je anders denkt dat je verliest is dun, zo blijkt.

Zo deed Gerritsen altijd dezelfde warming-up. Niet als bijgeloof, zegt ze, maar om er zelfvertrouwen uit te halen. "Ik deed altijd wel alles in dezelfde volgorde. Maar als er iets misging raakte ik niet in totale paniek. Er zijn ook sporters die bepaalde sokken of ondergoed dragen, omdat ze denken dat het geluk brengt. Maar zelf heb ik dat nooit gehad."

Ook de huidige sporters die in Pyeongchang voor goud strijden hebben zo hun eigenaardigheden. Zo is er geen Nederlandse schaatser die tijdens een wedstrijd zijn huldigingskleding de baan mee op neemt. Ze denken dat het ongeluk brengt.

De Ghanees-Nederlandse skeletonner Akwasi Frimpong zien we voor de wedstrijd zijn afdaling visualiseren door met zijn handen de route van de baan helemaal af te leggen. Pas dan kan hij van start.

Schaatster Anice Das doet niet aan bijgeloof, bezweert ze. Maar ze geeft toe dat ze wel wel altijd eerst haar linker schaats moet aantrekken: "En dan nog even warme lucht erin blazen. Het is eigenlijk een tic. Een gewoonte."

Ook schudt ze deze dagen - voor haar belangrijke 500 meter - niemand de hand. Dat heeft dan weer niets met bijgeloof te maken, maar gewoon omdat ze alle risico's om ziek te worden wil vermijden.

Oud-schaatser Martin Hersman zegt dat vaste rituelen en bijgeloof belangrijk kunnen zijn voor de prestaties. "Wat je vaak ziet bij olympische sporters is dat ze afstappen van hun routine. Ze gaan ineens eerder naar de ijsbaan, ze lopen ineens langer in. Wat ik heb geleerd is dat je altijd moet zorgen dat je voorbereiding bijna altijd hetzelfde is. Het maakt niet uit hoe belangrijk die wedstrijd is."

Dat is precies wat schaatser Ronald Mulder gaat doen als hij morgen de 500 meter schaatst. "Een uur voor de wedstrijd ben ik in de hal, veertig minuten van tevoren gaat mijn pak aan. Dat is niet zo zeer bijgeloof, het geeft rust in mijn hoofd als alles volgens vaste stappen gebeurt."

De beer van Davis

Maar sommigen gaan verder. Zij presteren beter als ze bepaalde dingen juist wel of niet doen, denken ze. "Ik kan me herinneren dat de Amerikaanse schaatser Shani Davis altijd een bepaalde teddybeer bij zich had", vertelt Erben Wennemars. "Ja, dan denk ik; waarom? Hij vond het blijkbaar belangrijk."

De teddybeer van Davis is nog onschuldig als je het vergelijkt met het bijgeloof van de Amerikaanse skeletonner Annie O'Shea. Zij smeert zo veel tijgerbalsem op haar lichaam, dat haar hele lijf branderig voelt. "Als het niet brandt, dan denk ik dat ik niet kan presteren."

SkiŽr Dustin Cook heeft de afgelopen drie jaar elke race dezelfde thermobroek gedragen. Dat komt neer op zo'n zestig keer in totaal. En langlaufster Jessie Diggins beschildert zichzelf met glitters en draagt speciale vlechten. "Het vlechten zelf werkt rustgevend en helpt tegen de zenuwen." Ook de andere Amerikaanse langlaufsters vlechten hun haar, allemaal hebben ze hun eigen specifieke vlecht.

"Nee hoor. Ik heb niet van die gekke dingen", zegt Anice Das. Ze staat op de bus bij het olympisch dorp te wachten. Das gaat naar een training in het schaatsstadion. Met felgelakte en kleurige nagels. "Net gelakt in het olympisch dorp. Hopelijk brengt het geluk", lacht ze als ze de bus instapt.
Ruth Becquart rolt van de ene mooie rol in de andere: ?Ik ben niet het soort actrice dat bang is om met haar lichaam te werken?
Zondag, 04:12 Gazet v. Antwerpen

Als ik interviews met jonge acteurs lees, zie ik dat hun ambitie zeer doelgericht is, maar zo werkt het niet voor mij?, zegt actrice Ruth Becquart (41). Toch rijgt ze sinds de VTM-reeks Clan de mooie rollen aan elkaar. Zo is ze nu elke woensdag op Vier te zien als Veronique Dockx in het gevangenis- drama Gent West, en daar is ze erg blij mee: ?Als ik acteer, ben ik gelukkig. Maar als ik word opgevoerd als bekend- heid, verkramp ik. Het is mijn wereld niet.?
Eerste vruchtbare eicel gekweekt buiten het lichaam
9 Februari, 14:24 NOS nieuws

Het is een doorbraak in vruchtbaarheidsonderzoek: wetenschappers hebben buiten de baarmoeder eicellen gekweekt die geschikt zijn voor bevruchting. De cellen, afkomstig van eierstokken, zijn opgekweekt in een laboratorium. Daar werd het proces nagebootst dat zich normaal afspeelt in de eierstok.

De methode gaat een stap verder dan ivf (in vitro fertilisatie) en heet ivm (in vitro maturation). "Als eicellen normaal blijken te zijn en kunnen uitgroeien tot embryo's zijn er veel mogelijkheden voor behandelingen'', zei onderzoeksleider Evelyn Telfer van de universiteit van Edinburgh tegen de krant The Independent.

"Dit is baanbrekend", zegt Annelies Bos. De gynaecoloog op de afdeling voorplanting van het UMC Utrecht wacht al tien jaar op "een doorbraak als deze". "Ik word hier blij van."

Bos, die niet betrokken is bij het onderzoek, behandelt veel meisjes en vrouwen met kanker. Deze groep kan enorm geholpen zijn door de ontdekking, als inderdaad blijkt dat de gekweekte eitjes ook echt gezonde embryo's en kinderen kunnen voortbrengen. Dat is volgens Bos nog even afwachten.

Ziek weefsel omzeilen

Vrouwen met kanker kunnen door behandeling voor de ziekte onvruchtbaar worden, legt Bos uit. De vruchtbaarheidsmethode die momenteel voorhanden is, levert risico's op voor ex-kankerpatiŽnten. Het gevaar bestaat dat er ziek eierstokweefsel wordt teruggeplaatst, waardoor de vrouw opnieuw kanker krijgt.

De nieuwe methode kan dit risico omzeilen. Als het groeien van de eicel buiten het lichaam plaatsvindt, wordt alleen het gezonde embryo geplaatst en blijft het zieke weefsel buiten het lichaam.

Pril stadium

Omdat het onderzoek nog in een pril stadium verkeert, wil Bos niet te veel vooruitlopen op een bredere toepassing. Maar mogelijk heeft de methode gevolgen voor de toepassing van ivf.

Ivf is een ingrijpende behandeling. Vrouwen moeten een flinke hormoonkuur en een punctie ondergaan. Door de nieuwe methode hoeft dit in de toekomst mogelijk niet meer. Bos: "Als echt blijkt dat we in een lab op grotere schaal rijpe eicellen kunnen maken en dit tot gezonde kinderen leidt, dan kan dat ivf voorgoed veranderen.".
Lichaam aangetroffen op verlaten terrein van Arcelor in Seraing
7 Februari, 13:24 Het Nieuwsblad Buitenland

Op een verlaten terrein van staalreus ArcelorMittal is het lichaam van een man aangetroffen. Volgens de speurders zou de man geprobeerd hebben om staal te stelen en daarbij zou hij een dodelijke val gemaakt hebben.
Twitter heeft vooral oog voor lichaam Damiano: ?Jawadde?
6 Februari, 10:12 Gazet v. Antwerpen

Niet alleen zijn bruid Wendy was maandagavond zeer te spreken over het voorkomen van Damiano Fiore (38) uit ?Blind Getrouwd?. Ook Twitter werd gek toen de personal coach en leerkracht uit Huldenberg zich klaarmaakte voor de eerste nacht samen.
Levenloos lichaam van man aangetroffen in Eupen
4 Februari, 20:24 Gazet v. Antwerpen

Er is zaterdagavond een levenloos lichaam van een man ontdekt in Eupen. Dat heeft de procureur des konings, Andrea Tilgenkamp, zondag bekendgemaakt. Daarmee wordt een bericht van Grenz-Echo bevestigd.
Lichaam gevonden op strand Scheveningen
2 Februari, 01:48 NOS nieuws

Op het strand van Scheveningen is een lichaam gevonden. De politie kwam rond 21.30 uur af op meldingen dat er een overleden persoon in de Buitenhaven op Scheveningen was aangetroffen. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend. De recherche doet onderzoek.

Voor zover bekend zijn onlangs er geen schepen in de buurt in de problemen gekomen. Wel leed dinsdag de directeur van het surfmerk Quiksilver schipbreuk in het zuidwesten van Frankrijk.

De 54-jarige Pierre Agnes was gaan vissen vlak bij zijn woonplaats Capbreton, iets ten noorden van Biarritz. Zijn lege vissersbootje werd later teruggevonden, maar Agnes werd ondanks een grote zoekactie niet meer gevonden.
Getouwtrek om lichaam van vermoorde Berenice: naar Mexico of thuis, dicht bij de kinderen?

Drie weken nadat de Mexicaanse Berenice Osorio (32) werd vermoord door haar partner, is het nog altijd niet duidelijk wat er met haar lichaam, dat ligt opgebaard in het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen, moet gebeuren. Haar ouders, die nu in BelgiŽ zijn, vragen de repatriŽring naar Mexico.
Lichaam van meisje (16) aangetroffen op manege in Wemmel
26 Januari, 10:12 Gazet v. Antwerpen

Op een manege in Wemmel is donderdagavond het lichaam van een zestienjarig meisje uit Ganshoren aangetroffen,. Het parket van Halle-Vilvoorde heeft een autopsie bevolen, maar op het eerste gezicht lijkt er geen kwaad opzet in het spel te zijn.
Nadals lichaam laat het afweten: 'Deze banen zijn te hard'
24 Januari, 02:24 Volkskrant
Rafael Nadal deed dinsdag iets waar hij een hekel aan heeft: hij gaf op. Er lijkt geen einde te komen aan het blessureleed van topspelers. De nummer 1 van de wereld wijst naar de overvolle speelkalender. Boos en gefrustreerd smeet Rafael Nadal zijn haarband op de grond, waarna hij strompelend de Rod Laver Arena verliet. Bij een 2-0-achterstand in de vijfde set tegen Marin Cilic moest zelfs de sold


Lichaam van vrouw uit Walhain uit water gehaald nabij Gembloers
20 Januari, 19:24 Skynet
In de buurt van Gembloers (Gembloux) is het lichaam uit het water gehaald van een vrouw die eerder was verdwenen in Walhain. Dat is zaterdag vernomen van het parket van Waals-Brabant en dat van Namen, die daarmee informatie bevestigen die in L'Avenir stond. Eerder was een deel van de rivier Orneau al doorzocht.


Liefhebber van sushi haalt zelf 1,65 meter lange lintworm uit zijn lichaam
20 Januari, 09:30 Gazet v. Antwerpen

Een man uit de Amerikaanse stad Fresno, in CaliforniŽ, heeft onlangs een enge ontdekking gedaan toen hij naar de badkamer ging. Hij voelde zich al een tijdje niet goed en kon uiteindelijk zelf een lintworm van 1,65 meter lang uit zijn lichaam halen.
Carry Slee begon na twintig jaar toch met mediteren: 'Je ervaart dat je meer bent dan je lichaam en gedachten'
20 Januari, 02:18 Volkskrant
Kinderboekenschrijver Carry Slee veranderde van mening over meditatie. 'Ik ben altijd iemand geweest die de controle wilde houden over haar geest. Daarom heb ik, ook toen ik jong was, er altijd voor gezorgd nooit dronken te worden en heb ik nooit geŽxperimenteerd met drugs. Jointjes op feestjes gaf ik door.'Die hang naar controle kan te maken hebben met mijn moeilijke jeugd. Mijn fantasie was mijn


Derde lichaam opgegraven in onderzoek insulinemoorden
19 Januari, 21:30 NOS nieuws

In het onderzoek naar de zogenoemde insulinemoorden is vorige week een derde lichaam opgegraven. Dat heeft justitie bevestigd aan RTV Rijnmond.

De 21-jarige Rahiied A. uit Rotterdam wordt ervan verdacht meerdere bewoners van verpleeghuizen te hebben omgebracht door hun een overdosis insuline toe te dienen. Op 17 november vorig jaar werd hij opgepakt.

A. wordt van drie moorden verdacht en van vier andere sterfgevallen wordt onderzocht of hij erbij betrokken is geweest. Ook acht andere personen zouden onnodig insuline hebben gekregen, maar zij hebben het overleefd.

In alle gevallen gaat het om bewoners die in verpleeghuizen woonden waar A. als stagiair of freelance verzorgende heeft gewerkt.

Eerder werden twee overleden bewoners opgegraven, in Puttershoek en Heerjansdam.
Zeewater inslikken heeft dit vervelende gevolg voor je lichaam
17 Januari, 17:18 Gazet v. Antwerpen
Surfers krijgen doorgaans meer zout water binnen dan mensen die een beetje spartelen in de zee en dat kan nefast zijn voor hun gezondheid. Dat stellen Britse onderzoekers in het vakblad Environment International. Het is immers mogelijk dat ze zo ook meer bacteriŽn inslikken en resistent worden tegen antibiotica.


Levenloze lichaam van man aangetroffen in vrachtwagen op parkeerterrein
15 Januari, 00:54 Gazet v. Antwerpen

In een vrachtwagen op een parkeerterrein aan de Henry Fordlaan, vlakbij de Noorderlaan in het havengebied, is zondagavond het levenloze lichaam van een man aangetroffen. Dat bevestigt de federale politie.
Zo agressief reageert ons lichaam op fastfood
12 Januari, 15:48 Gazet v. Antwerpen
Een wetenschappelijke studie vergelijkt de reacties van ons lichaam op ongezonde voeding als die op een bacteriŽle infectie. Fastfood maakt ons afweersysteem agressief en verstoort het immuunsysteem hevig.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be