NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Lichaam

2News.be / Trefwoorden / Lichaam

Is pikant eten gevaarlijk voor je lichaam?
Zondag, 03:24 Gazet v. Antwerpen

Wie zich al eens waagt aan een pikante schotel in het Aziatische restaurant kent het gevoel: je mond valt met niets te blussen, je krijgt buikkrampen en er lijkt een kraantje in ogen en neus opengezet te zijn. Maar is het eten van hete pepers ook schadelijk?
Krijg je bij een transplantatie andermans dna in je lichaam?
13 April, 12:24 Volkskrant
Antwoord op lezersvragen over gezondheid, voeding, leefstijl en psyche. Deze week: krijg je bij een transplantatie andermans dna in je lichaam? 'Als ik een harttransplantatie krijg, zit er dan andermans dna in mijn lichaam? En wat zijn hiervan de biologische, medische en forensische implicaties?' Vooral dat laatste aspect van deze lezersvraag sprak nogal tot de verbeelding op de wetenschapsredacti


Slechts de helft van jouw lichaam is menselijk en dat kan de medische wetenschap wel eens op zijn kop zetten
10 April, 13:36 Gazet v. Antwerpen

Het menselijke lichaam bestaat maar voor 43 procent uit menselijke cellen. De overige 57 procent zijn virussen, parasieten, bacteriën en andere microscopische kolonisten. Dat is een pak meer dan aanvankelijk werd aangenomen en dat kan een enorme gevolgen hebben voor de medische wetenschap.
Dode baby gevonden op balkon Schiedam
7 April, 18:18 NOS nieuws

Op een balkon van een huis aan de Stationsstraat in Schiedam is vanmiddag een dode baby gevonden. Het gaat volgens de politie om een pasgeboren kind.

Het lichaam werd rond 16.00 uur ontdekt. Hoe lang de baby al dood is, is niet bekend en evenmin of het om een jongetje of een meisje gaat. Ook is volgens RTV Rijnmond niet duidelijk hoe het kind is overleden.

Rechercheurs maken een 3D-scan van het balkon. de politie roept getuigen op om zich te melden.
Tweede lichaam gevonden in de Waal bij Brakel
6 April, 21:54 NOS nieuws

De politie heeft een tweede lichaam gevonden in de Waal bij Brakel. Waarschijnlijk gaat het om een inzittende van de auto die gisteravond uit de rivier is getakeld.

Toen de brandweer de wagen gisteravond op de wal had getakeld, bleek er een dode man in te zitten. Vrijwel direct vermoedde de politie dat er meer inzittenden waren. Daarom is vandaag de hele dag gezocht.

Er werden onder meer twee sonarboten, een helikopter en drones ingezet. Ook werd er met duikers en gespecialiseerde speurhonden gezocht. Rond 20 uur meldde de politie volgens Omroep Gelderland dat er een tweede inzittende is gevonden. Over de identiteit van die persoon is nog niets bekendgemaakt.

De auto die te water raakte lijkt niet bij een ongeluk betrokken te zijn. Wat er dan wel gebeurd is onderzoekt de politie nog.
Het beschadigde lichaam van fotografe Laura Hospes
4 April, 23:00 NOS nieuws

Het zijn choquerende foto's, de zelfportretten van Laura Hospes. De fotografe was een tijdlang suïcidaal en verwondde zichzelf. Vanaf komend weekend is haar eerste solotentoonstelling te zien in Assen.

Hospes (23) raakte in 2015 zwaar depressief, deed meerdere zelfmoordpogingen en werd opgenomen. "Toen ik uit de suïcidale fase was, ben ik gaan mezelf gaan beschadigen", zegt Hospes in Nieuws en Co op NPO Radio 1. Ook foto's van het beschadigde lichaam van Hospes worden in de expositie getoond.

"Ik sneed in mezelf en ben mijn huid op een gegeven moment ook gaan branden" vertelt Hospes. "Dat hield ik voor me; met een snijwond moest ik wel naar het ziekenhuis, met een brandwond hoefde dat niet." Totdat de brandwonden zo diep waren dat Hospes toch en met spoed naar het ziekenhuis moest worden gebracht.

Toch staat de tentoonstelling symbool voor de positieve ontwikkeling die Hospes heeft doorgemaakt. De zelfportretten stelden Hospes namelijk in staat op een andere manier naar zichzelf te kijken, waardoor het nu beter met haar gaat.

Het vastleggen van haar beschadigde lichaam maakte voor een deel een eind aan gevoelens van eenzaamheid. "Ik was de enige die dagelijks de wonden zag. Die eenzaamheid vond ik naar. Op het moment dat ik het vastlegde, werd het echt en was ik er minder alleen mee."

In de expositie hangen foto's uit verschillende periodes in haar leven door elkaar. "Het idee van de tentoonstelling was om het af te wisselen", legt ze uit.

Een belangrijk keerpunt was de reis die ze in 2017 met haar zus maakte naar Canada. "Na mijn reis naar Canada heb ik vastgelegd hoe het langzaam beter ging", zegt Hospes. "Ik ben zo steeds meer gaan ontdekken dat ik mezelf eigenlijk best wel leuk en mooi vind. Ik kwam erachter dat ik dat óók kan vastleggen en ben zo meer de schoonheid van mezelf gaan inzien."

"Het slechte heeft bestaan en zit nog steeds in mijn hoofd", zegt Hospes. "Maar dat ik de reis naar Canada zo intens heb ervaren komt ook omdat ik het zo slecht heb gehad."

Ook haar beschadigde huid benadert ze nu positief. "Dat is een ding waar ik mee worstel, maar ik ben vooral trots dat ik mijn huid nu goed verzorg."

Hospes hoopt dat haar werk bijdraagt aan het creëren van meer openheid over het beschadigen van jezelf en mensen meer leert over het effect van een depressie en automutilatie.

Ze verwacht dat de positieve ontwikkelingen in haar leven ook zullen bijdragen aan haar artistieke volwassenwording. "Ik denk dat mijn werk groeit, net zoals ik groei. Er komt meer ruimte voor de zorg voor mezelf en mijn vrouw-zijn."

De neiging tot zelfbeschadiging is nog altijd aanwezig, zegt ze. Vooral op stressvolle momenten. "Er was een moment waarop ik de neiging had mezelf te beschadigen. In plaats daarvan ben ik mezelf gaan fotograferen. Toen ik het resultaat zag dacht ik: dit is zo zacht, dit wil ik helemaal niet kapot maken."
Door de 'godhelm' van deze psycholoog traden mensen op Lowlands buiten hun lichaam - maar hij was nep
4 April, 22:24 Volkskrant
Zet mensen een helm op, zeg dat die mystieke ervaringen opwekt en ze krijgen bovennatuurlijke sensaties, ontdekte psycholoog David Maij. Vrijdag promoveert hij op de grondslagen van geloof in het bovennatuurlijke. Op het muziekfestival Lowlands zette hij vrijwilligers een 'godhelm' op die mystieke ervaringen zou opwekken door de juiste hersengebieden te stimuleren. Diverse deelnemers maakten inder


Groot politieonderzoek bij vindplaats lichaam Portugese Maria
3 April, 17:36 NOS nieuws

De politie doet in Starnmeer, tussen Alkmaar en Zaandam, uitvoerig onderzoek op de plek waar vorig jaar het lichaam van een Portugese vrouw werd gevonden. Er wordt gezocht naar nog een lichaam. In het water zijn duikers op zoek naar sporen en er wordt gedregd.

In november werd de Portugese Maria de Jesus dos Santos Goncalves Santana onder een brug in het water gevonden. De vrouw was meerdere keren met een mes in haar hart en longen gestoken, meldt NH Nieuws.

Prostitutiewereld

In verband met de dood van de vrouw werd haar partner aangehouden. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat de man, Gerard P., mogelijk ook betrokken is geweest bij de dood van iemand uit de prostitutiewereld, zegt het Openbaar Ministerie (OM).

Naar het lichaam van die tweede persoon en naar aanwijzingen over diens dood wordt nu in het water gezocht. Of het slachtoffer een man of een vrouw is, wil de woordvoerder niets zeggen.

Volgens Omroep West gaat het om iemand die al jaren vermist is. Gerard P. was volgens het OM zelf ook werkzaam in de prostitutiewereld.
Gedumpt na ongeval of vermoord? Politie zoekt naar lichaam van vermiste die net voor verdwijning in Antwerpen was
29 Maart, 03:12 Gazet v. Antwerpen

Met een sonarboot, duikers en honden heeft de politie gisteren een vijver en omgeving in Overmere afgespeurd op zoek naar het lichaam van Brian Borms (24). De jongen verdween spoorloos aan het station van Lokeren nadat hij zijn moeder had gebeld om hem te komen halen. De speurders denken dat de jongen mogelijk is vermoord, of zijn lichaam toch gedumpt is in de buurt. Vandaag zoeken ze voort.
Weet jij wat er in je dagcrème of lippenbalsem zit? ?We worden steeds kritischer voor wat we op ons lichaam smeren?
28 Maart, 17:36 Gazet v. Antwerpen

?Met natuurlijke ingrediënten? of ?zonder parabenen?. Je ziet het vaak op potjes en flesjes cosmetica staan, maar even vaak zijn het loze woorden. ?Je kan bijna niet geloven wat voor ingrediënten er in reguliere cosmetica zitten?, zegt Anne Poelmans, die sinds begin dit jaar organische en biologische schoonheidsproducten verkoopt in haar webshop Bio?tylab.
Het lastigste aan yoga is volgens Aaf niet het knopen en vouwen van je lichaam
25 Maart, 19:24 Volkskrant
Het lastige met yoga is, behalve yoga zelf, dat het geestelijk ook keihard werken is. Althans, aan het begin van de les, daarna is het alleen maar vouwen en knopen en je zorgen maken of jouw haar iemands tenen raakt of jouw tenen iemands haar.Maar meteen aan het begin van de les is er die moeilijke opdracht die de yogajuf je geeft: je moet een intentie voor jezelf zetten. Dat is krottig Nederlands


Een vreemd lichaam in jòuw stoel (en nog de armleuningen aangepast ook)
23 Maart, 10:36 Volkskrant
Columnist Jacq. Veldman schrijft wekelijks over het kantoorleven, dat ze uit eigen ervaring kent. Dat gevoel als je je werkkamer binnenloopt en er zit een vreemd lichaam te kletsen met je collega. Het vreemde lichaam zit op jouw stoel. Het blijft gewoon zitten. Ga je ernaast staan, niks. Ga je er dichter op staan, nog niks. Zeg je hallo, draait het lichaam traag haar hoofd in jouw richting. 'Oh, i


Rechtbank wijst lichaam van Charles Manson aan kleinzoon toe
13 Maart, 16:42 Skynet
Een rechter heeft beslist dat het lichaam van Charles Manson naar Jason Freeman gaat, die zegt dat hij de kleinzoon van Manson is, zo hebben verscheidene media vandaag gemeld.


Appartementsbrand in Oudergem: 11 mensen gered, maar na bluswerken vindt brandweer lichaam op zolder
11 Maart, 19:18 Gazet v. Antwerpen

Bij een brand in een appartementsgebouw aan de Koninklijke Jachtlaan in de Brusselse gemeente Oudergem is zondagochtend een man om het leven gekomen. Dat meldt de Brusselse brandweer. De brandweer heeft elf mensen kunnen redden, onder hen vijf kinderen. Het parket stelt een onderzoek in naar de omstandigheden van de brand.
Elk lijf een schoon lijf! Deze Vlamingen tonen trots hun lichaam om het schoonheidsideaal te tackelen
1 Maart, 21:30 Gazet v. Antwerpen

Elk lijf een schoon lijf. Met die hashtag hebben honderden jonge vrouwen en mannen foto?s van zichzelf op sociale media gepost: zonder photoshop, zonder schaamte, zonder complexen. Dat deden ze, omdat jongeren zich te vaak focussen op het ideaalbeeld en daarbij vergeten dat hun eigen lichaam perfect is zoals het is. Wij bundelen enkele inspirerende reacties voor jullie.
Lichaam van man gevonden vlak bij luchthaven
1 Maart, 08:18 Gazet v. Antwerpen

Op het kruispunt van de Vosstraat en de Diksmuidelaan in Berchem, vlak bij de luchthaven, is donderdagochtend het lichaam van een man aangetroffen.
Podcast: Daphne van Paassen zag wat er gebeurt met je lichaam als je orgaandonor bent
28 Februari, 18:30 Volkskrant
Journalist Daphne van Paassen was bij een orgaandonatie, en volgde die van minuut tot minuut. Dat leverde een indringend reportage op, en daarom is ze deze week te gast in onze podcast het Volkskrantgeluid. Beluister de podcast hieronder, en abonneer je meteen even, via Soundcloud of iTunes. Dan mis je geen enkele aflevering meer. Een orgaandonatie van minuut tot minuut: dit gebeurt er met je lich


?Hardy reinigde het lichaam van Linda Doms nog voor hij haar achterliet?
27 Februari, 11:54 Gazet v. Antwerpen

Twee dokters zijn dinsdagochtend tijdens de tweede procesweek van Renaud Hardy toelichting komen geven bij de verwondingen van de slachtoffers. Maria Walschaerts lag drie à vier dagen dood in haar huis voor ze werd gevonden.
?Ja, wij hebben een schoon lijf? Deze jonge vrouwen tonen vol trots hun lichaam zoals het is
26 Februari, 22:42 Gazet v. Antwerpen

Elk lijf een schoon lijf. Onder die simpele hashtag hebben al meer dan 250 meisjes, jonge vrouwen en enkele mannen een foto van zichzelf gepost op sociale media. Rondingen, littekens of magere benen incluis. ?Te veel jongeren zitten slecht in hun vel omdat we ons laten vangen door het ­ideaalbeeld op sociale media?, zegt initiatiefneemster Matti Verbeeck (19).
Duikers vinden lichaam bij zoektocht naar Orlando (17)
26 Februari, 21:30 NOS nieuws

Duikers van de politie hebben tijdens de zoektocht naar de vermiste Orlando Boldewijn een lichaam gevonden. Nog niet zeker is of het de 17-jarige Rotterdammer is.

De zoekactie was in het water rondom de straat Böttgerwater in de Haagse wijk Ypenburg, waar Orlando voor het laatst is gezien.

Orlando kwam vorige week zondag niet thuis. Eerder op de dag had hij afzonderlijk met twee mannen afgesproken, die hij leerde kennen via datingapp Grindr. Een van de dates, een 20-jarige man uit Den Haag, heeft tegen de politie gezegd dat hij Orlando na hun afspraak heeft afgezet op de Böttgerwater.

Vrienden en familie maakten zich al snel zorgen over Orlando. Hij maakte vaker afspraken via datingapps, maar het kwam nooit voor dat hij daarna wegbleef en niets van zich liet horen.

Verdachte sms

Het laatste teken van leven van Orlando was een sms-bericht aan zijn moeder. Daarin stond onder meer dat hij op weg was naar huis. Orlando's naasten twijfelen over de authenticiteit van het bericht.

"In het bericht stond niet het taalgebruik dat we van hem gewend zijn", zegt zijn goede vriendin Noha den Hartog. "Normaal gesproken kort hij veel woorden af. In dit bericht deed hij dat niet één keer."Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be