NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Liberale

2News.be / Trefwoorden / Liberale

Mario Coppens stopt na acht jaar als voorzitter liberale vakbond
10 Juni 2023, 00:04 Skynet Economie
De liberale vakbond ACLVB krijgt eind dit jaar een nieuwe voorzitter. De enige kandidaat is Gert Truyens, nu nog Vlaams Gewestsecretaris. Dat meldt de vakbond vrijdag.


Liberale vakbond keurt interprofessioneel akkoord verlenging SWT en landingsbanen goed
22 Maart 2023, 00:07 Skynet Economie
De achterban van de liberale vakbond ACLVB heeft dinsdag het interprofessioneel akkoord over de verlenging van het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT) - het vroegere brugpensioen - en landingsbanen goedgekeurd. Het akkoord werd met 96 procent van de stemmen goedgekeurd, zo meldt de liberale vakbond in een persbericht. Zodra ook de andere sociale partners hun goedkeuring gegeven hebben, kan de uitwerking gebeuren binnen de Nationale Arbeidsraad.


Liberale vakbond kondigt acties aan bij de brandweer
5 Januari 2023, 00:07 Skynet Economie
De liberale vakbond heeft een stakingsaanzegging van onbepaalde duur ingediend voor alle hulpverleningszones, zo kondigt hij vandaag aan. VSOA wil acties organiseren en hekelt daarbij een gebrek aan investeringen, een personeelstekort, een stijging van de werkdruk, toegenomen agressie tegen hulpverleners en een gebrek aan eindeloopbaanmaatregelen.


Liberale vakbond schaart zich als enige achter conclusietekst van VRT-transformatieplan
31 Oktober 2022, 00:06 Skynet Economie
De liberale vakbond bij de openbare omroep, VSOA-VRT, heeft de conclusietekst over de herstructurering bij de VRT "met een duidelijke meerderheid" goedgekeurd. De socialistische en christelijke vakbonden ACOD en ACV hadden de tekst eerder al afgekeurd.


Betalen voor je test als je geen prik wilt (zoals de liberale partijen D66 en VVD willen), hoe liberaal is dat?
21 Augustus 2021, 00:07 Volkskrant
Vaccinweigeraars moeten als het aan het demissionaire kabinet ligt binnenkort betalen voor een coronatest als ze naar een evenement willen. Liberale coalitiepartijen D66 en VVD voelen al langer voor zulke maatregelen. Maar hoe liberaal is dit eigenlijk?


KBC: liberale vakbond verwerpt sociaal voorakkoord
29 Mei 2018, 14:36 De Tijd
16:29 De liberale vakbond ACLVB verwerpt het voorakkoord bij KBC over een nieuwe cao rond flexibiliteit en werkzekerheid. Dat meldde de ALCVB dinsdag.


Christelijke vakbond boos op socialistische en liberale collega?s: ?Waarom moet de reiziger hier weer voor opdraaien??
16 Mei 2018, 02:12 Gazet v. Antwerpen

Veel bussen en trams van De Lijn zullen vanaf vandaag tot en met zondag niet rijden. Vooral in de steden wordt grote hinder verwacht. Dat komt door een staking van de socialistische vakbond ACOD en de liberale vakbond ACLVB tegen een hervormingsplan bij De Lijn. Het ACV doet alleen vandaag mee.




Liberale Vrouwenbond wuift Annemie Turtelboom uit
2 Mei 2018, 09:18 Gazet v. Antwerpen

De Liberale Vrouwenbond van Niel organiseert ieder jaar een inzameling voor het project ?De Blauwe Wiegjes?, een vzw die alleenstaande moeders ondersteunt. De leden zorgden dit jaar voor een record inzameling van giften, zoals handdoeken, zeep, kleren en speelgoed. Aan deze inzameling werd voor de leden een feestmaaltijd gekoppeld.




Barbara Bush (92) overleden
18 April 2018, 00:18 NOS nieuws

De voormalige first lady van de Verenigde Staten Barbara Bush is overleden. Ze was 92 jaar oud.

Barbara Bush was de vrouw van oud-president George H.W. Bush, die van 1989 tot 1993 aan de macht was. Ze waren 73 jaar getrouwd. Het echtpaar Bush kreeg zes kinderen, onder wie George W. Bush, president van 2001 tot 2009.

Bush was een van de twee vrouwen die zowel echtgenote als moeder zijn geweest van een president van de Verenigde Staten. De andere was Abigail Adams, vrouw van John Adams (president van 1797-1801) en moeder van John Quincy Adams (president van 1825 tot 1829).

Barbara Bush kampte al langer met gezondheidsproblemen. Afgelopen weekend werd bekend dat haar medische behandeling was gestaakt.




Els Ampe krijgt tweede plaats op tweetalige liberale lijst in stad Brussel
29 Maart 2018, 08:12 Skynet Belgie
Huidig Brussels schepen van Mobiliteit, Openbare Werken en Nederlandstalige Aangelegenheden Els Ampe (Open Vld) krijgt op de MR Vld-lijst van de stad Brussel bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober de tweede plaats achter lijsttrekker Alain Courtois (MR). Het is de eerste keer dat een Nederlandstalige zo hoog op de tweetalige liberale lijst komt te staan, maakt Ampe bekend in een persbericht.


HvA-docent krijgt 65.000 euro mee na klachten over seksuele intimidatie
22 Maart 2018, 16:48 NOS nieuws

Een docent van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) die een klein jaar ziek thuis zat nadat hij was beschuldigd van seksuele intimidatie en grensoverschrijdend gedrag, krijgt ruim 65.000 euro ontslagvergoeding mee. Dat heeft de kantonrechter bepaald.

De rechter ontbond de arbeidsovereenkomst vanwege een "verstoorde verhouding" tussen de docent aan de faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie en zijn werkgever. De HvA had de man na terugkerende klachten voor onbepaalde tijd geschorst en wilde hem ontslaan.

Zes studentes hadden over de docent geklaagd. Volgens een van hen had hij haar in zijn rol van studieadviseur geadviseerd "met haar kut te gaan spelen". Tegen een andere studente zou hij gezegd hebben dat zij alleen een les mocht missen als zij een foto zou sturen van haar "wet T-shirt contest". De docent betwistte dat hij dit had gezegd.

Gordijntjes dicht

In een gesprek op een stagebezoek van weer een andere studente zou de man de praktijkbegeleider hebben gevraagd de kamer te verlaten. Zo zou hij nog even alleen met de studente verder kunnen spreken, met "de deur op slot, de gordijntjes dicht en het licht uit." De man zei dat die woorden achteraf onhandig gekozen waren.

Innige omhelzingen

Collega's van de docent zeiden dat hij "op een vreemde en ongebruikelijke manier met leerlingen omging". Zo zou hij minutenlang in innige omhelzingen met studenten hebben gestaan. Studentes waren bang om iets wat hen tegenstond te bespreken en ze vreesden voor negatieve gevolgen bij de beoordeling, zei de manager van de man.

Na terugkerende klachten liet de HvA een onderzoek doen en schorste de man. Eerst tijdelijk en na een paar verlengingen voor onbepaalde tijd. De rechter had een berisping of desnoods een tijdelijke schorsing passender gevonden. De klachtenregeling werd geschonden, oordeelde de rechter. Zo had de klachtencommissie moeten vaststellen dat slechts twee van de opmerkingen daadwerkelijk door de man werden gemaakt.

Depressief en slaapproblemen

De rechter oordeelt dat de HvA ernstig verwijtbaar heeft gehandeld. Grensoverschrijdend gedrag van een docent naar een student is vanuit de afhankelijkheidspositie ontoelaatbaar, zei de rechter. Maar de HvA is als werkgever verplicht om "ervoor te waken dat de positie van een van haar docenten onherstelbaar wordt aangetast".

De docent had angststoornissen, was depressief, had slaapproblemen, voelde zich waardeloos en had gedachten aan de dood, zo schreef zijn gemachtigde aan de HvA. Hij krijgt een transitievergoeding van ruim 55.000 euro en een "billijke vergoeding" van 10.000 euro. De uitspraak is al in december gedaan, maar verscheen gisteren op rechtspraak.nl.







Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn