NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Leven


Havenarbeider komt om het leven in Waaslandhaven
Gisteren, 12:54 Gazet v. Antwerpen

Op de terreinen van Euroports in de Waaslandhaven is maandagochtend een 53-jarige havenarbeider uit Stekene om het leven gekomen, dat bevestigt de federale politie. De fietsende man overleed nadat hij aangereden werd door een vorkheftruck.
Sunday Oliseh en Perr Schuurs over Fortuna Sittard: 'De club komt weer tot leven, na zeer donkere tijden'
Gisteren, 02:42 Volkskrant
Fortuna Sittard lijkt herboren. Sunday Oliseh (43), trainer en oud-Ajacied, en Perr Schuurs (18), aanvoerder en toekomstig Ajacied, typeren het hervonden elan van de eerste divisionist. Ze zijn geen dromers, de trainer en aanvoerder van Fortuna Sittard. Ze willen simpelweg de beste zijn. Altijd. Vrijdag lieten ze zich besprenkelen met champagne, nadat Fortuna de titel van de tweede periode had gew


Deze kleur lippenstift is weer helemaal in dankzij Meghan Markle

Niet alleen de kledingstijl van Meghan Markle, tegenwoordig beter bekend als de verloofde van de Britse prins Harry, wordt wereldwijd beoordeeld en gekopieerd. Ook haar naturelle make-up inspireert heel wat vrouwen en doet de verkoop van zachte lipstick kleuren weer helemaal opleven.
Klanten slaan de slag van hun leven door blunder bij Mediamarkt
Zaterdag, 12:18 Gazet v. Antwerpen

Door een fout stonden in de nacht van donderdag op vrijdag heel wat anders dure artikelen in de Nederlandse webshop van Mediamarkt te koop voor amper 95 eurocent. Een woordvoerder van het bedrijf heeft de blunder bevestigd.
ANTWERPEN IN 2018. Zoo klaar voor feestjaar: duizenden foto?s brengen 175-jarige geschiedenis tot leven
Zaterdag, 05:36 Gazet v. Antwerpen

Er was eens een Antwerpse schepen, Jan Frans Loos, die in 1840 op bezoek ging bij zijn broer Jozef in Amsterdam. Na een gezamenlijk bezoek aan dierentuin Artis, wist hij het zeker: dit moest Antwerpen ook hebben. Een prachtig park, met een aparte verzameling speciale dieren. Het ontstaan van de Antwerpse Zoo leest als een sprookje. Exact 175 jaar geleden, in 1843, opende het park voor de rijke bourgeoisie. Anno 2018 zijn er jaarlijks bijna een miljoen bezoekers die mee uitkijken naar het komende feestjaar.
Migranten ploeteren door besneeuwde Alpen, op zoek naar beter leven
Vrijdag, 17:00 NOS nieuws

Het is een barre tocht door de sneeuw en zeker niet zonder risico's. Toch trekken steeds meer migranten door de Alpen om vanuit ItaliŽ in Frankrijk te komen, en daarna verder Europa in. Steile bergwanden, vallende stukken steen en ijs ťn temperaturen die tot ver onder nul dalen. En dan is het nog maar de vraag of ze hun eindbestemming halen.

Abdullhai is een van de honderden migranten die heeft geprobeerd om via hoge bergpassen van ItaliŽ in Frankrijk te komen. Hij komt uit het Afrikaanse Guinee, waar hij zijn vrouw en drie kinderen een paar jaar geleden achterliet. Eťn van die kleintjes - een zoon van twee jaar oud - heeft hij nog nooit gezien.

"We hebben geen goed leven in Guinee", zegt Abdullhai. "Er is geen werk, geen toekomst voor mijn kinderen. Hier in Europa is er wel een toekomst. We kunnen hier op zoek gaan naar werk en op een waardige manier leven. Dus dit is het proberen waard."

De groep waarmee Abdullhai de gevaarlijke oversteek probeerde te maken, werd vorige maand opgemerkt door reddingswerkers. De mannen hadden op dat moment al kilometers door de sneeuw gelopen en wilden niet omkeren. De route over de bergpassen wordt bewust gekozen, om zo grenscontroles te vermijden.

De 28-jarige Kamarra ziet de oversteek door de Alpen niet als een heel groot probleem, na alles wat hij eerder al meemaakte. "Ik zat in LibiŽ maandenlang vast en ik ben daar gemarteld", zegt hij. "Ik werd daar gedwongen om te werken, zonder iets te verdienen."

Drie migranten uit Congo, Senegal en Pakistan probeerden het deze week nog. Ze waren vastbesloten om de grens tussen ItaliŽ en Frankrijk over te steken. Op ruim 1400 meter hoogte bereikten ze die grens ook, maar vanwege uitputting werden ze gedwongen terug te keren.

In onderstaande video vertelt de man uit Congo dat hij naar zijn familie in Frankrijk wil:

Drie andere mannen uit de groep besloten de reis door de Alpen wťl door te zetten. Waar ze nu zijn is niet bekend. Veel migranten worden door de Franse politie tegengehouden als ze in Frankrijk zijn.

De burgemeester van de Italiaanse wintersportplaats Bardonecchia zegt dat sinds augustus vorig jaar zo'n 800 migranten de oversteek hebben proberen te maken.
Filosoof Bruno Latour: 'We moeten ons leven veranderen, de aarde kan onze last niet meer dragen
Vrijdag, 15:12 Volkskrant
We moeten ons leven veranderen, want de aarde kan onze last niet meer dragen. Zo luidt de onheilspellende boodschap van de Franse filosoof Bruno Latour. In zijn nieuwste boek verbindt hij klimaat, globalisering en migratie. Het klimaat is net zoiets als de sigaret, zegt de Franse filosoof Bruno Latour. Sceptici ontkennen de opwarming van de aarde zoals de tabaksindustrie in de jaren zestig bleef v


Rolstoelgebruiker bereikt het onwaarschijnlijke: ?Je krijgt maar ťťn kans in het leven?
Donderdag, 17:00 Gazet v. Antwerpen

Een Chinese professionele bergbeklimmer raakte in 2011 verlamd tijdens een verkeersongeval en zag zijn dromen in duigen vallen toen hij in een rolstoel belandde. Hij kon echter niet blijven stilzitten en hij probeerde verschillende sporten die hij makkelijk met zijn rolstoel kon doen. Maar niks kon zijn liefde voor klimmen vervangen, dus deed hij er alles aan om zijn favoriete sport weer te kunnen beoefenen. Nu is hij als eerste Chinese atleet genomineerd voor de ?Oscars van de sport?.
Naar Amerika willen mensen uit alle hoeken van de wereld. Gevaarlijk leven trekt
Donderdag, 02:36 Volkskrant
Waarover hebben de media in Europa het? Het internationale blad Monocle publiceert de jaarlijkse lijst van Soft Power Nations. Hoe zinvol die is, bekijkt onze correspondent Arie Elshout. Canada is weids en mooi, maar niet erg opwindend. De stukken over dit land in deze krant zijn te tellen op de vingers van de hand van een vuurwerkslachtoffer. Zo rauw als Amerika is, zo saai is Canada. Zie het als


Passagiers van nieuwjaarscruise staan doodsangsten uit: ?Dit was het ergste moment uit mijn leven?
Woensdag, 18:12 Gazet v. Antwerpen

Toen op 29 december duizenden passagiers in New York aan boord gingen van het luxecruiseschip Norwegian Breakaway, kon niemand vermoeden welke hel ze nauwelijks enkele dagen later zouden moeten doorstaan. Drie dagen lang moesten de opvarenden een storm van historische proporties trotseren.
We moeten leren liegen alsof ons leven ervan afhangt
Woensdag, 02:36 Volkskrant
Alex Stone schreef in The New York Times over liegen en kinderen. Liegen blijkt, volgens onderzoek van ontwikkelingspsycholoog Michael Lewis, bij peuters te wijzen op hoge verbale begaafdheid. Andere onderzoeken wijzen uit dat liegende kinderen beter in staat zijn om zich in anderen te verplaatsen. Liegen is doorgaans een middel om conflicten te vermijden, oftewel liegen is anticiperen op anderman


Vrouw ontdekt bizarre spelregel: speel je Uno echt al heel je leven verkeerd?
8 Januari, 18:48 Gazet v. Antwerpen

Een vrouw uit Houston, in de Amerikaanse staat Texas, heeft in het spelreglement van het kaartspel Uno een vreemde ontdekking gedaan. Ze postte de bizarre spelregel op internet, waar hij ook meer dan honderdduizend andere spelers met verstomming deed slaan.
Ex-burgemeester Cis Schepens over zijn vreselijk jaar 2017: ?Mijn leven hing aan een zijden draadje?
7 Januari, 21:06 Gazet v. Antwerpen

2017 was een hard jaar voor ex-burgemeester Cis Schepens (69) van Retie. 27 jaar nadat zijn vrouw voor zijn eigen ogen werd doodgereden, verongelukte ook zijn schoonzus: tijdens een fietstocht met de Blue Lady?s in Kasterlee. Tot overmaat van ramp vreesde hij ook nog even voor zijn eigen leven.
Vlaamse dj schrijft nummer voor vriendin die voor zijn ogen om het leven kwam
6 Januari, 20:54 Gazet v. Antwerpen

Kenn Colt - echte naam Kenneth Claes (29) - is een gekende huis-dj in de Hasseltse discotheek Versuz en reisde de hele wereld al rond met zijn muziek. Gisteren bracht hij een nieuwe single uit die hij speciaal voor zijn overleden vriendin Dominique Lousberg (22) heeft geschreven.
Mick heeft een leven gered, maar van wie?
6 Januari, 16:42 NOS nieuws

Begin september kreeg hij het telefoontje. Hij vormde een match met een patiŽnt die zijn stamcellen nodig had voor een behandeling tegen een auto-immuunziekte.

De 19-jarige Mick Landman stond toen net een jaar ingeschreven in de stamcellendatabank. Na wat onderzoeken kon hij 18 december in het ziekenhuis zijn stamcellen doneren. Een vrij eenvoudig proces van een paar uur.

Vanaf vandaag krijgen 190.000 jongeren die dit jaar 18 worden een brief van het ministerie van VWS met de vraag of ze zich, net als Mick, willen aanmelden voor de stamcellendatabank.

Bekijk in de video hieronder het verhaal van Mick.

"Ik weet niet wie mijn stamcellen gekregen heeft. Alleen dat het om een 57-jarige man met een auto-immuunziekte gaat", zegt Mick. Hij vindt het wel jammer dat hij niet weet wie hij heeft geholpen; "Ik mag hem wel in het Engels een brief schrijven, maar die wordt geanonimiseerd".

Het is niet toegestaan om de gegevens van patiŽnt en donor bekend te maken. Wel krijgt Mick over een tijdje te horen of de behandeling is aangeslagen.

Er is een aanhoudende behoefte aan donoren om patiŽnten met leukemie of een andere bloedziekte te helpen. In ongeveer de helft van de gevallen kunnen zij na behandeling met stamcellen van een geschikte donor genezen.

In Nederland beheert de stichting Matchis de databank. Zij zijn maar wat blij met iedere nieuwe aanmelding. Helemaal als het om een jonger iemand gaat. "We zien dat hun stamcellen beter aanslaan, dan die van oudere donoren" legt Arnold van der Meer uit. Hij is immunoloog aan het Radboudumc in Nijmegen en gebruikt de databank regelmatig om zieke patiŽnten aan potentiŽle donoren te koppelen.

Het is geen gemakkelijke zoektocht. De kans op een match is vrij klein vanwege allerlei verschillende eigenschappen in het bloed. Afkomst speelt daarbij een rol. "In de databank staan relatief veel Amerikanen en West-Europeanen ingeschreven, maar zelfs voor hen kunnen we soms geen geschikte donor vinden" aldus Arnold van der Meer.

Wereldwijd staan er nu 32 miljoen mensen in de databank. 190.000 komen er uit Nederland. Dat zijn er nog te weinig. Er worden in ons land per jaar maar zo'n 120 mensen opgeroepen om daadwerkelijk stamcellen te doneren. De meeste kans op een passende match heb je met familie, en dan vooral met broers of zussen, maar dan nog is de kans op een passende match maar 30%.

Te weinig donoren

Mick Landman hoopt dat de brief aan de 18-jarigen iets oplevert; "Als meer mensen zich inschrijven, is de kans op een match natuurlijk ook veel groter". Nadat hij het telefoontje kreeg dat iemand zijn stamcellen nodig had, moest Mick zich vier dagen injecteren om meer stamcellen aan te maken. Op de dag van de donatie lag hij vier uur aan een apparaat die zijn cellen uit zijn bloed filterde.

"Dat was alles" zegt de pabo-student. Toen hij zijn verhaal aan vrienden vertelde, hebben drie van hen zich ook ingeschreven. "Dat was mijn winst" zegt Mick lachend.
Politie kondigt ontvoeringsalarm af voor vader en zwaar zieke Tizio: ?Leven van baby op het spel?
6 Januari, 16:42 Gazet v. Antwerpen

In een ziekenhuis in het Franse Toulouse heeft een vader zijn twee maanden oude baby ontvoerd en daarmee het leven van de boreling op het spel gezet. Het parket meldt in een communiquť dat de kleine Tizio zwaar ziek is en onmiddellijk verzorging nodig heeft om te kunnen overleven. De autoriteiten hebben een ontvoeringsalarm afgekondigd.
VS in de ban van ongeziene ?bomcycloon?: sneeuwstorm kost het leven aan al zeker 17 mensen
5 Januari, 08:54 Gazet v. Antwerpen

De oostkust van de Verenigde Staten is donderdag bedolven onder sneeuw nadat een zogenaamde 'bomcycloon? aan land kwam. Tienduizenden mensen zitten zonder stroom, quasi alle verkeer in het noordoosten van het land kwam tot stilstand, en minstens 17 mensen lieten al het leven door de barre omstandigheden.
Explosief boek onthult leven in het Witte Huis: McDonald?s in bed, Melania in tranen en lijkbleke Trump

Een boek dat een blik werpt op het leven in het Witte Huis van Amerikaans president Donald Trump doet momenteel veel stof opwaaien in de Verenigde Staten. Het beeld dat auteur Michael Wolff van de machtigste man ter wereld schetst is namelijk niet flatterend: zo zou Trump helemaal niet verwacht hebben verkozen te worden, was echtgenote Melania in tranen bij het vooruitzicht vier jaar First Lady te moeten zijn, en vertrouwt de president helemaal niemand in zijn directe omgeving en vreest hij zelfs vergiftigd te worden.
De Franse boer leeft in bittere armoede: 'Het is geen leven, maar overleven'
4 Januari, 02:24 Volkskrant
De kleine boer, eeuwenlang het symbool van de Franse volharding, kwijnt weg. Nog maar 3 procent van de Franse beroepsbevolking werkt in de landbouw. De boeren die er nog zijn, leiden veelal een nooddruftig bestaan. Is het tij te keren? 'Mijn ouders zeiden: weet je zeker dat je de boerderij wilt overnemen? Wij zien liever dat je ergens anders gaat werken. Maar ik heb het risico genomen. C'est la pa


Volkskrant Ochtend: Zo werd het akkefietje-Moorlag een echte kwestie | Het leven in de bitcoin-bubbel
3 Januari, 07:12 Volkskrant
Goedemorgen. In de zoektocht naar nieuw elan splijt de kwestie-Moorlag de PvdA. Ze werd het akkefietje en echte kwestie. Verder in uw ochtendnieuwsbrief: een opmerkelijke paradox in Venezuela: in de cel is het leven luxer dan erbuiten. Hoe de PvdA zichzelf weer eens tegenkomt: in zoektocht naar nieuw elan werkt de kwestie-Moorlag juist splijtendIn de zoektocht naar nieuw elan splijt de kwestie-Moo

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be