NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsites



Leven


?Je hoeft geen klager te zijn om in een woontoren te leven?
Vandaag, 03:12 Gazet v. Antwerpen

De stad Antwerpen versoepelt de voorwaarden voor hoogbouw. Een gevaar, waarschuwen specialisten, want wie hoog woont is oud, bemiddeld en heeft geen contact met de straat. Thibault Weewauters en Nathalie Vandebril vegen die vooroordelen van tafel.




TERUG IN DE TIJD. Zo was het leven in de Antwerpse haven
Gisteren, 10:06 Gazet v. Antwerpen

Deze week is het negentig jaar oude binnenschip Lauranda tijdelijk verhuisd van de Jordaenskaai naar de terreinen van Wijngaard Natie aan het Albertdok. Het schip is ťťn van de pronkstukken van het Antwerps maritiem erfgoed. Wij doken in ons eigen archief en maakten een selectie van unieke beelden uit de vorige eeuw over het leven in en rond de haven.




Meer ultraorthodoxe joden kiezen voor een ander leven, zij vertellen erover
Gisteren, 08:18 NOS nieuws

Het is een van de moeilijkste dossiers in de IsraŽlische politiek: moeten ultraorthodoxe joden, net als de meeste andere IsraŽliŽrs, het leger in? De aankomende weken moet de regering hier een beslissing over nemen. Als de politici in Jeruzalem er niet uitkomen, kan de regering vallen.

De meer dan een miljoen ultraorthodoxe joden in IsraŽl leiden vaak een afgezonderd bestaan. Toch kiezen steeds meer ultraorthodoxe jongeren voor een ander leven, ook al heeft dat grote gevolgen.

We spraken met Yossi, Odaya en Shay over de hoge prijs die je moet betalen, als je de ultraorthodoxe wereld verlaat. Ze vertellen hun verhaal in onze special:

De ultraorthodoxe gemeenschap, zo'n 10 procent van de totale IsraŽlische bevolking, leeft volgens strikte joodse wetten. Ultraorthodoxe mannen en vrouwen hebben sinds het bestaan van IsraŽl vrijstelling van de dienstplicht. De mannen hoeven het leger niet in vanwege hun religieuze studie; de vrouwen omdat ze zich aan strikte regels van eerbaar en zedig gedrag moeten houden.

De vrijstelling is een doorn in het oog van veel IsraŽliŽrs, die vinden dat ultraorthodoxen gewoon mee moeten draaien in de samenleving. Overigens kiest een klein deel van de ultraorthodoxe gemeenschap ervoor om wel in het leger te dienen.

Nieuwe wetgeving

In september 2017 besliste de Hoge Raad dat het 'onwettelijk' en 'discriminerend' is dat ultraorthodoxen uitgezonderd worden van de dienstplicht. De Hoge Raad heeft de regering toen een jaar gegeven om met nieuwe wetgeving te komen. Daar wordt nu aan gesleuteld.

De ultraorthodoxe partijen in de regering willen dat in die nieuwe wet komt te staan dat ultraorthodoxe jongeren ook in de toekomst worden vrijgesteld van de dienstplicht. Maar de minister van Defensie, Avigdor Liberman, is daar fel op tegen. Hij zou gedreigd hebben op te stappen als dat gebeurt. Verwacht wordt dat in de komende weken duidelijk wordt of er een compromis gevonden kan worden.




Kim blijft gebrand op ontmoeting met Trump
Gisteren, 00:54 NOS nieuws

Kim Jong-un hoopt nog steeds dat een ontmoeting met Donald Trump door kan gaan. De Noord-Koreaanse leider heeft tijdens onverwacht topoverleg met de Zuid-Koreaanse president Moon gezegd dat hij gebrand blijft op overleg met de VS, meldt het Noord-Koreaanse persbureau KCNA een dag na de ontmoeting.

Moon ontmoette Kim gisteren in het dorp Panmunjom op de grens tussen beide Korea's. Het was de tweede keer in korte tijd dat ze elkaar spraken en de eerste keer dat leiders van Noord- en Zuid-Korea elkaar een tweede keer ontmoeten.

Het is niet bekend wie het initiatief heeft genomen voor ontmoeting tussen de beide leiders.

Consensus

Kim en Moon overlegden over hun toekomst nu Donald Trump topoverleg in Singapore op 12 juni heeft afgeblazen. De Amerikaanse president hekelde donderdag de "vijandige opstelling" van Noord-Korea in aanloop naar de top.

Noord- en Zuid-Korea spraken gisteren af elkaar vaker te zullen ontmoeten. Het eerste onderlinge topoverleg staat gepland voor 1 juni. Volgens een Noord-Koreaanse woordvoerder hebben de twee leiders een "bevredigende consensus" bereikt en willen ze zich beide inzetten voor de denuclearisatie van het schiereiland.

Kim reageerde al eerder teleurgesteld op het besluit van Trump om de top af te blazen en liet weten te willen werken aan nieuwe afspraken. Trump reageerde voorzichtig positief op die houding. Het Witte Huis liet eerder al weten dat medewerkers die naar Singapore zouden afreizen voor de top, gewoon zullen gaan.




Fietser zwaargewond na aanrijding door tram in Berchem

Op de Grotesteenweg in Berchem is een fietser vrijdagnamiddag enkele meters meegesleurd door een tram. Het ongeval gebeurde ter hoogte van de Sint-Hubertusstraat.




Liefde voor het leven of haat tegen vrouwen? Abortus-referendum splijt Ierland
Donderdag, 21:42 Volkskrant
De Ieren mogen zich vrijdag uitspreken over een ruimere abortuswet. Een gruwel voor de pro-life-beweging, maar hard nodig volgens artsen en feministen. De katholieke kerk houdt zich dit keer opvallend stil in de ?moeder aller debatten?.


Uitslapen is wťl goed voor je. Het kan zelfs je leven redden
Donderdag, 13:18 Gazet v. Antwerpen
Mensen die korte nachten hebben in de week hebben er alle baat bij om in het weekend wat langer te blijven liggen. Recent Zweeds onderzoek bewijst dat bijslapen wel degelijk een gunstig effect heeft en zelfs gezondheidsrisico?s, verbonden aan een slaaptekort, verkleint.


Stan Van Samang neemt samen met onbekende Vlamingen de song van hun leven op
Donderdag, 10:00 Gazet v. Antwerpen

Iedereen heeft een goed lied in zich, dat kan ontroeren, troosten of iemand zijn leven kan veranderen. Daarom komt VTM met een eigen versie van ?The Recording Studio?, waarin onbekende Vlamingen om een bijzondere reden een muzieknummer mogen opnemen voor zichzelf of voor mensen die ze koesteren. Gastheer wordt Stan Van Samang.




Gevangenis van Tilburg krijgt tweede leven in Antwerpen
Donderdag, 03:18 Gazet v. Antwerpen

BelgiŽ neemt de voormalige gevangenis van Tilburg over van Nederland. De cellen worden gedemonteerd en naar Zandvliet overgebracht als deel van een nieuw gesloten centrum voor sans-papiers.




Nabestaanden MH17: willen Russen leven in een land zonder waarheid?
Woensdag, 18:12 NOS nieuws

Nabestaanden van MH17-slachtoffers halen in een open brief hard uit naar de Russische autoriteiten en staatsmedia. Die hebben er volgens hen alles aan gedaan om twijfel te zaaien en de waarheid over de vliegramp te verdoezelen. Willen de Russen leven in een land waar de waarheid niet meer bestaat, vragen zij zich af.

De brief staat op de website van de onafhankelijke krant Novaya Gazeta. Hij is ondertekend door een tiental nabestaanden uit AustraliŽ, het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

Zij schrijven dat zij na bijna vier jaar nog steeds worstelen met het plotselinge en brute verlies van hun geliefden en de vragen die nog niet zijn beantwoord.

Russische volk niet schuldig

"Wij geven het Russische volk niet de schuld van wat er is gebeurd", zeggen de briefschrijvers. "Wij zijn niet tegen jullie. Wij houden de Russische staat en zijn leiders verantwoordelijk voor de dood van onze familieleden."

In de brief wordt verwezen naar de theorieŽn die in Russische staatsmedia de ronde deden. De MH17 zou door een OekraÔens vliegtuig zijn neergehaald; het vliegtuig van de Russische president zou het eigenlijke doelwit zijn; de Boeing zou vol met lijken hebben gelegen en opzettelijk zijn neergestort.

Vervolgens vragen de nabestaanden zich af of de Russen in een land willen wonen waar de waarheid niet meer bestaat.

De schrijvers doen een oproep aan de Russische autoriteiten om mee te werken aan het internationale onderzoek naar de vliegramp, zodat de mensen die verantwoordelijk zijn kunnen worden berecht.

Ook verwijzen de nabestaanden naar het WK voetbal in Rusland, dat op 14 juni van start gaat. Dat zou iedereen met trots moeten vervullen, schrijven zij. Tegelijk noemen ze het duister en ironisch dat de Russische leiders die de wereld met open armen ontvangen dezelfde mensen zijn die hun uiterste best doen om de waarheid te verdoezelen.




Pieter wil niet zijn hele leven priester blijven: ?Totaal gebrek aan intimiteit en lichamelijkheid?
Dinsdag, 09:00 Gazet v. Antwerpen

Een dikke week geleden kwam Vlaanderen aan de weet dat de mol dit jaar een priester is die verdomd goed kan vloeken en liegen. Pastoor Pieter Delanoy (33) blonk uit in zijn oprechtheid en werd daarom nauwelijks als verdachte naar voor geschoven. Typisch priesters, zou je denken, al zal hij waarschijnlijk niet zijn hele leven priester blijven.




Gaat Nainggolan mee of niet? Volg hier LIVE om 12u de WK-selectie

Vanaf 12u weten we welke 23 Rode Duivels onze bondscoach Roberto Martinez meeneemt. Opvallend genoeg zou Radja Nainggolan er niet bij zijn: steeds meer bronnen bevestigen dat de middenvelder van AS Roma niťt naar Rusland meegaat. Volg hier LIVE alles wat er gebeurt!




Hoe Bosch het leven van motorrijders wil redden
21 Mei, 11:06 AutoBlog
Rakettechnologie op je fiets! Het allerlaatste dat je tijdens het motorrijden wilt tegenkomen is een glad wegdek. Met name in een bocht is het levensgevaarlijk om olie, gravel of een doodnormale natte plek tegen te komen. Wanneer je eenmaal begint te glijden, is er eigenlijk geen manier waarop je jezelf kunt redden. Of je glijdt […]


Axel Witsel openhartig over het leven in China: ?Natuurlijk stond het financiŽle voorop, maar het is nog steeds een unieke ervaring?
18 Mei, 13:12 Gazet v. Antwerpen

Maandag maakt de bondscoach zijn ≠WK-selectie bekend, de officiŽle start van Rusland 2018. Bij de certitudes: Axel ≠Witsel en Yannick Carrasco, die zich voor ettelijke miljoenen euro?s hadden begraven in de exotische maar minderwaardige Chinese Super League. Zei men. We zochten hen op in China en ontmoetten er twee ≠opvallend gemotiveerde soldaten van Roberto ≠Martinez. Vandaag: Axel Witsel in Tianjin. ?Ja, de intensiteit ligt hier een stukje lager. Maar ik ben nog steeds dezelfde voetballer.?




Affiliate programma nieuw leven inblazen: 8 praktische tips
18 Mei, 08:06 Emerce
Affiliate marketing programma?s zijn vaak slapend. Het programma loopt op zich wel, er komt wat sales binnen, je stuurt af en toe een mailing, maar het overgrote deel van de sales komt uit een klein groepje publishers. Tijd om je affiliate programma nieuw leven in te blazen en publishers te activeren.


Tweede leven voor Surface Hub
18 Mei, 08:06 Emerce
Microsoft introduceerde deze week de Surface Hub 2, oftewel een nieuwe versie van het slimme presentatiebord.


Angelique (22) redt leven van medepassagier op trein: ?Andere passagiers dachten dat ze sliep?
16 Mei, 19:48 Gazet v. Antwerpen

Wat een doordeweekse treinrit van Gent naar Kortrijk moest worden, draaide uit op een heuse reddingsactie: Angelique kon net op tijd te hulp schieten toen bleek dat een andere reizigster al een hele tijd buiten bewustzijn was. Terwijl andere passagiers dachten dat de vrouw sliep, hield de 22-jarige verpleegkundige het hoofd koel. ?Het is dan ook de enige manier om op gepaste wijze te kunnen ingrijpen.?




Twee Antwerpenaren komen om het leven bij vliegtuigcrash in Andorra
16 Mei, 18:00 Gazet v. Antwerpen

In Andorra zijn twee mannen afkomstig van Antwerpen om het leven gekomen bij een vliegtuigcrash. Volgens lokale media zou het gaan om Philippe Gutwirth (64), chirurg op rust, en de eveneens gepensioneerde Joseph Gilman (73).




Hartverwarmend: F1-piloot bezorgt kleine fan de dag van zijn leven
16 Mei, 12:00 Gazet v. Antwerpen
Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso liet het voorbije weekend zien dat hij het hart op de juiste plaats heeft, hij zorgde voor een ontmoeting met een jonge fan.


De bedgeheimen van Ivan De Vadder: ?Dat zijn de ergste 24 uur uit mijn leven geweest?
16 Mei, 09:36 Gazet v. Antwerpen

Tijdens ?Gert Late Night? staat telkens een van de bootgasten centraal in de rubriek ?Bedgeheimen?. Ditmaal mocht politiek journalist Ivan De Vadder samen met James Cooke in bed duiken. Hij vertelde onder meer over zijn studententijd, de relatie met zijn vrouw Katrien en het moment dat er voor de tweede maal kanker bij hem werd vastgesteld.







Gerelateerde trefwoorden



Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be