NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Leuven

2News.be / Trefwoorden / Leuven

Koerden protesteren in Leuven tegen Turkse bombardementen op Afrin
Zondag, 22:06 Skynet
Een tiental leden van de Koerdische organisatie Hevi heeft zondagavond aan het Leuvens station geprotesteerd tegen de Turkse bombardementen op de stad Afrin in het noorden van SyriŽ. Ze toonden een spandoek met daarop de tekst "er is een genocide onderweg naar Afrin" en deelden pamfletten uit aan de duizenden studenten die van de trein stapten.


Groen klaagt loterij van tandartsfacturen aan met actie in Leuven
Zondag, 14:54 Skynet
Met een ludieke actie op de markt in Heverlee (Leuven) heeft Groen vandaag de aandacht gevestigd op het groeiend aantal tandartsen dat zelf hun tarieven kiest. Voor de patiŽnten leidt dat tot wisselende en dure facturen. Kamerlid Anne Dedry heeft een plan opgesteld om de "loterij van tandartsfacturen" een halt toe te roepen.


Deel van fietssnelweg Mechelen-Leuven wordt gerenoveerd
Woensdag, 12:48 Gazet v. Antwerpen

Het jaagpad langs het kanaal Leuven-Dijle tussen de Trianonlaan en de Lotelingstraat in Mechelen wordt in een nieuw jasje gestoken. De werken starten op 19 maart en zullen een drietal maanden duren.
Sven Gatz zegt af voor politiek debat in Leuven 'omdat er enkel mannen in panel zitten'
Woensdag, 02:54 Skynet
Vlaams cultuurminister Sven Gatz heeft dinsdagavond op het allerlaatste moment zijn deelname afgezegd aan een politiek debat in Leuven, omdat er enkel mannen in het panel zaten. Maar volgens het Leuvens studentenblad Veto is er meer aan de hand en heeft de afzegging meer te maken met het feit dat Gatz niet de 'special treatment' kreeg die hij vroeg.


KU Leuven test met nieuw stralingslabo chips
9 Maart, 00:24 Skynet Belgie
Op de KU Leuven-campus in Geel is vandaag een nieuw stralingslaboratorium ingehuldigd met volgens de wetenschappers voor de Benelux unieke toestellen. Die dienen om te testen of speciale computerchips goed tegen grote hoeveelheden nucleaire straling kunnen. Het gaat om een investering van 500.000 euro.


Tweehonderd betogers tijdens mars in Leuven tegen seksisme en voor gelijke rechten
9 Maart, 00:18 Skynet
Tweehonderd mensen hebben donderdagavond, op internationale vrouwendag, in de Leuvense binnenstad onder het motto 'vrouwen, mannen, zij aan zij. BelgiŽ seksismevrij' een mars gehouden 'tegen seksisme en voor gelijke rechten'. Het initiatief tot de manifestatie ging uit van twee studentes van de KU Leuven en had de steun van organisaties uit het middenveld zoals ABVV, Hart boven hard, Groen, PVDA...


KU Leuven haalt topscores in internationale universiteitsranking
28 Februari, 15:12 Skynet
De Katholieke Universiteit Leuven (KU Leuven) is dť topuniversiteit van ons land. Dat blijkt uit QS World University Rankings, een lijst die universiteiten over de hele wereld rangschikt volgens hun uitmuntendheid in bepaalde vakgebieden en die vandaag is gepubliceerd. De KU Leuven scheert daarin zeer hoge toppen voor de studiegebieden theologie (wat niet uitzonderlijk is voor een universiteit die "katholiek" in haar naam heeft staan) en voor tandheelkunde. Voor die twee studiegebieden staat KU Leuven in de top tien van de wereld.


Geen fuiven meer in Fakbar KU Leuven
28 Februari, 06:30 Gazet v. Antwerpen

De KU Leuven en de wijk Sint-Andries zijn tot een akkoord gekomen over de Fakbar, een polyvalente ruimte voor studenten van de KU Leuven. De buurt klaagde eerder over geluidsoverlast.
Louis Tobback valt N-VA aan over plaatsing panelen 'Leuven Vlaams'
26 Februari, 16:24 Skynet
In Leuven heeft burgemeester Louis Tobback op de maandelijkse persconferentie van het Leuvens schepencollege zwaar uitgehaald naar het feit dat N-VA zaterdag zonder toelating op een twintigtal plaatsen in de binnenstad grote informatieve panelen heeft geplaatst naar aanleiding van de 50ste verjaardag van Leuven Vlaams. Op de panelen waren historische foto's uit die periode te zien met onderaan de tekst 'N-VA. De verandering werkt'.


KU Leuven: ?Laat dronken medestudent niet achter op straat?
23 Februari, 15:30 Gazet v. Antwerpen

De brandweer van Leuven moet steeds vaker uitrukken voor dronken studenten die letterlijk verdwaald zijn. ?We roepen studenten op om een oogje in het zeil te houden. Als een van hun vrienden te veel gedronken heeft, moeten ze ervoor zorgen dat die veilig thuis geraakt?, zegt Chantal Van Audenhove, vicerector Studentenbeleid van de KU Leuven.
Haasrode Leuven start nacompetitie met drie punten tegen Gent

Haasrode Leuven is donderdag goed gestart aan de nacompetitie van de EuroMillions Volley League. De Vlaams-Brabantse provinciehoofdstad klopte de Oost-Vlaamse met 1-3. De setstanden waren 19-25, 18-25, 25-17 en 19-25.
Hulpdiensten trekken aan de alarmbel voor overmatig alcoholgebruik bij Leuvense studenten

De Leuvense schepen voor studentenbeleid Bieke Verlinden, vicerector Studentenbeleid Chantal Van Audenhove en Pieterjan Vaneerdeweg, voorzitter van de Leuvense Overkoepelende Kringorganisatie (LOKO) gaan donderdagavond mee op pad bij interventies van de ambulancedienst van de brandweer wegens overmatig alcoholgebruik. Ze willen daarmee de studentengemeenschap sensibiliseren rond deze problematiek.
KU Leuven en Telenet voeren Kotnet af
22 Februari, 11:48 De Tijd
11:24 Kotnet, het aparte internetaanbod van Telenet voor KU Leuven-studenten, houdt op te bestaan. De nood aan grote investeringen is de boosdoener.


KU Leuven maakt wasverzachter van... suiker
21 Februari, 12:36 Skynet
Wetenschappers van de KU Leuven hebben een opvallende ontdekking gedaan. Ze ontwikkelden een proces om wasverzachter te maken van suiker. Dat is veiliger en milieuvriendelijker dan hoe dat nu gebeurt. Ze geven vandaag tekst en uitleg in een persbericht.


Onderzoekers van KU Leuven ontdekken 15 nieuwe genen die onze gelaatstrekken bepalen
20 Februari, 16:06 Skynet
Onderzoekers van de KU Leuven en de universiteiten van Pittsburgh, Stanford en Penn State hebben vijftien nieuwe genen geÔdentificieerd die onze gelaatstrekken bepalen. De vier onderzoekscentra zetten hun onderzoek voort om nog meer dergelijke genen te identificeren. Met deze informatie worden heel wat toepassingen mogelijk in het domein van bijvoorbeeld het gerecht, historisch onderzoek en chirurgie.


Enkelbreuk, gebroken neus, hernia: Beerschot Wilrijk komt erg gehavend uit strijd tegen Leuven
19 Februari, 09:00 Gazet v. Antwerpen

Hernan Losada scoorde zaterdag zijn honderdste doelpunt als prof. Beerschot Wilrijk gaf in de slotfase de zege nog uit handen. Het woog allemaal niet op tegen de averij die KFCO Beerschot Wilrijk leed door het geblesseerd uitvallen van vooral Tom Pietermaat (enkelbreuk), maar ook Alex Maes (hernia) en Joren Dom (neusbreuk). Een domper met over twee weken al de eerste finalewedstrijd tegen Cercle.
LIVE. Beerschot Wilrijk probeert tegen OH Leuven goede vorm terug te vinden
17 Februari, 20:24 Gazet v. Antwerpen
Beerschot Wilrijk beleeft niet zijn beste periode. Nadat de Mannekes vorige week ook tegen Westerlo niet konden winnen staan ze nu zelfs pas vijfde in de periodestand. Net als tegenstander OH Leuven is paars-wit echter al verzekerd van een plaats in de top vier van het eindklassement, waardoor beide teams zeker deelnemen aan play-off 2 met ploegen uit 1A ... tenzij Beerschot Wilrijk over enkele weken natuurlijk de promotiebarrages, tegen vermoedelijk Cercle, wint. Volg de uitwedstrijd tegen OH Leuven op de voet vanaf 20u30.


Leuven verliest nipt van Charleroi

In een inhaalwedstrijd van de 16e speeldag in de EuroMillions Basketball League heeft Charleroi woensdag een nipte 83-85 zege geboekt bij rode lantaarn Leuven. Aan de rust had Charleroi nog een geruststellende 40-51 voorsprong en na het derde kwart was die intact (57-68), maar Leuven maakte er in het vierde kwart (26-17) nog een thriller van.
Leuven Disability Filmfestival toont zes films met mensen met beperking in hoofdrol
14 Februari, 18:18 Skynet
In het kader van het Disability Filmfestival worden van 12 tot en met 16 maart in Leuven zes films vertoond met mensen met een beperking in de hoofdrol. Er zijn ook maatregelen voorzien om iedereen in staat te stellen de films te volgen.


OH Leuven geeft promotiekansen Lierse fikse knauw

OH Leuven heeft zondag tijdens de 26e speeldag in de Proximus League de volle buit gepakt bij Lierse (0-1). De Leuvense topschutter, Esteban Casagolda, legde op slag van rust met zijn tiende competitietreffer van het seizoen de wedstrijd in zijn definitieve plooi. Voor Lierse is de eerste thuisnederlaag van het seizoen dramatisch in de strijd om de tweede periodetitel.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be