NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Leider

2News.be / Trefwoorden / Leider

Nieuwe leider Zimbabwe met applaus onthaald, maar men twijfelt aan de democratie die hij belooft
Gisteren, 23:30 Volkskrant
Emmerson Mnangagwa is woensdag warm onthaald bij zijn terugkeer uit ballingschap. Hij belooft democratie, maar velen twijfelen. De toekomstige president van Zimbawbe, Emmerson Mnangagwa, heeft de bevolking van zijn land 'een nieuwe democratie' in het vooruitzicht gesteld. Hij deed dat woensdagavond ten overstaan van een juichende menigte bij het hoofdkwartier van de regerende Zanu PF-partij. Enkel


LIVE. Kan Waasland-Beveren nu ook verrassen bij leider Club Brugge?
Een vijfde plaats na 14 speeldagen. Zelfs de grootste optimist in het Waasland had dat scenario niet durven dromen bij aanvang van het seizoen. Vanavond mogen de elf blauw-gelen echter niet dromen op het veld, want er wacht hen een aartsmoeilijke verplaatsing naar de fiere leider Club Brugge. De wedstrijd in Jan Breydel gaat van start om 18 uur.


Sinn Fein-leider Gerry Adams kondigt vertrek aan
Zaterdag, 23:18 NOS nieuws

De Noord-Ierse politicus Gerry Adams stopt volgend jaar als leider van de nationalistische partij Sinn Fein. Adams maakte op een conferentie van Sinn Fein bekend dat hij zich niet meer verkiesbaar stelt bij de volgende parlementsverkiezingen.

Adams is al 34 jaar het gezicht van de partij, die begon als politieke tak van de militante IRA. Hij speelde een hoofdrol in het vredesproces dat een einde maakte aan de lange strijd tussen de pro-Britse protestanten en de pro-Ierse katholieken in Noord-Ierland.

De 69-jarige politicus zei dat leiderschap ook inhoudt dat je weet wanneer de tijd rijp is voor verandering. Hij sprak zijn vertrouwen uit in de nieuwe generatie politici binnen Sinn Fein. Adams kreeg een staande ovatie van de partijleden.

Adams zei in Dublin dat hij zijn aftreden al had besproken met Martin McGuinness, zijn co-leider bij Sinn Fein die dit jaar overleed.
'Mugabe wordt morgen afgezet als partijleider'
Zaterdag, 19:06 NOS nieuws

De Zimbabwaanse president Robert Mugabe wordt morgen door zijn partij ZANU-PF ontslagen als partijleider, melden bronnen aan de persbureaus AP en Reuters. Vicepresident Mnangagwa, die onlangs door Mugabe de laan uit werd gestuurd, wordt naar verwachting gerehabiliteerd.

Mugabe zelf lijkt niet te willen wijken. Volgens zijn neef ziet hij zichzelf nog steeds als de legitieme president van Zimbabwe en is hij bereid te sterven voor "de rechtvaardige zaak". ZANU-PF zou ook Grace Mugabe haar macht willen ontnemen: zij leidt nu nog de vrouwenafdeling van de partij, maar de partijtop is van plan haar af te zetten.

"We weten zeker dat acht van de tien provinciebesturen van ZANU-PF een motie van wantrouwen tegen Mugabe hebben aangekondigd", zegt correspondent Bram Vermeulen. "Dat zou maandag in het parlement kunnen gebeuren en dan zou een afzettingsprocedure kunnen worden gestart."

Of daarmee het tijdperk-Mugabe ook echt voorbij is, is nog onduidelijk. Vermeulen: "Dat is pas voorbij als hij besluit af te treden of wordt afgezet. We weten het pas als het gebeurt. Het is hier in Harare ongelooflijk spannend."

Ambtswoning

In Harare waren vandaag tienduizenden mensen op de been om te demonstreren tegen Mugabe. Zelfs blanke boeren namen deel aan het protest. Betogers wisten tot op 200 meter van zijn ambtswoning te komen, voor ze werden tegengehouden door het leger. Daarna gingen ze op de straat zitten.

"Het is ongelooflijk ontroerend om al die mensen te zien die zo lang bang zijn geweest om te demonstreren", vertelt Vermeulen. "Het gaat allemaal heel vrolijk en gedisciplineerd. Er is hoop onder de mensen dat er iets gaat gebeuren."

Maar het is de vraag of er echt iets gaat veranderen. "Wie het straks ook overneemt, het lijkt er toch op dat het uit dezelfde kliek zal zijn die Mugabe zo lang in het zadel heeft gehouden", aldus Vermeulen

Mugabe verblijft waarschijnlijk in zijn privťverblijf 'Blue Roof', eveneens in Harare. Of zijn vrouw Grace daar ook is is niet duidelijk: volgens onbevestigde berichten is zij Zimbabwe ontvlucht.
Telenet Giants Antwerp sluit eerste kwart reguliere fase bij ongeslagen leider Oostende af
Zaterdag, 10:06 Gazet v. Antwerpen
Telenet Giants Antwerp sluit het eerste kwart van de EuroMillions League en op de 9de speeldag bij kampioen Oostende af. De kustploeg is ongeslagen en telt 8 op 8, de Giants 5 op 6 en zijn virtueel tweede. ?We moeten beter een wedstrijd finishen,? zegt Hans Vanwijn.


'Mugabe claimt dat hij leider Zimbabwe is en weigert te vertrekken'
16 November, 14:12 NOS nieuws

Robert Mugabe houdt vol dat hij de enige legitieme leider van Zimbabwe is. Hij weigert een voorstel te accepteren om met opgeheven hoofd te vertrekken, meldt persbureau Reuters. In de hoofdstad Harare zijn nog steeds militairen op straat die het openbare leven controleren.

Het Zimbabwaanse leger nam gisteren de macht in het land over, sindsdien heeft Mugabe huisarrest. Een priester die goede contacten met hem heeft, probeert te bemiddelen tussen Mugabe en het leger. Dat zou vooralsnog tot niets hebben geleid en er lijkt sprake van een patstelling.

De afgezette president, zijn vrouw Grace en een aantal politieke medestanders zouden in Harare op Mugabes landgoed 'Het Blauwe Huis' zitten. Gisteren werd nog gemeld dat Grace Mugabe gevlucht zou zijn. Een bron van Reuters die met enkele mensen in het Blauwe Huis contact heeft, zegt dat Mugabe niet van plan is om voor de verkiezingen van volgend jaar te vertrekken. Hij eist dat hij zijn termijn kan afmaken.

Economisch herstel

De 93-jarige Mugabe is sinds 1980 aan de macht, toen de Britse kolonie onafhankelijk werd verklaard. Hij wil dat zijn tweede vrouw Grace hem opvolgt, maar een flink deel van zijn partij ZANU-PF ziet daar niets in. Die partijleden steunen de vorige week ontslagen en gevluchte vicepresident Emmerson Mnangagwa.

De legerleiding lijkt uit te zijn op een geweldloze machtsovergang naar Mnangagwa. Die keerde gisteren terug naar Zimbabwe, net als oppositieleider Morgan Tsvangirai, die in het buitenland was voor een kankerbehandeling.

Mnangagwa zou een interim-regering willen vormen die in eerste instantie vooral de aandacht richt op economisch herstel. Onder het bewind van Mugabe raakte de economie in een neerwaartse spiraal. Meer dan honderd burgerorganisaties hebben Mugabe opgeroepen om de macht vreedzaam over te dragen.

Nederlandse ambassade

Het is onduidelijk wat de volgende stap van het leger is. De politie, die in het verleden een belangrijke steunpilaar van Mugabe was, lijkt niet in te grijpen en daarmee de coup te steunen.

De Nederlandse ambassade in het land is dicht vanwege de onzekere situatie.
Moreno De Pauw en Kenny De Ketele evenaren het baanrecord van het Kuipke

Moreno De Pauw en Kenny De Ketele zijn er donderdagavond op de Zesdaagse van Gent in geslaagd het baanrecord van het Kuipke (8.45) te evenaren.
De metamorfose van de leider van de PvdA
15 November, 21:48 Volkskrant
Wie wil weten wat politiek zoal met een mens kan doen, moet op Lodewijk Asscher letten. Rond de verkiezingen was dat een vermoeide, vroegoude kerel in kreukelpak die een boodschap verkondigde waar hij zelf nauwelijks in leek te geloven. En moet je nu eens zien: Asscher is dezelfde en toch helemaal anders. Een vent van wie je denkt: daar gaan we als parlementaire pers nog veel plezier aan beleven.


Zesdaagse van Gent - Kenny De Ketele met Moreno De Pauw leiden na de eerste nacht Zesdaagse van Gent
15 November, 10:12 Skynet Sport
Het Belgische koppel Kenny De Ketele met Moreno De Pauw zijn de leiders na de eerste nacht van de 77ste Zesdaagse van Gent. Zij totaliseerden 77 punten.


Het doet er niet meer toe hoeveel tankdivisies een Russische leider heeft - hij heeft internet
15 November, 02:12 Volkskrant
Brexit, Trumps verkiezing, CataloniŽ: bij al deze voor Europa ontwrichtende gebeurtenissen zou Russische desinformatie een rol hebben gespeeld. Voor de verdedigers van Europa's veiligheid leek het leven vroeger een stuk eenvoudiger. 'Toen hadden we alleen blonde Russische dames die je konden verleiden', verzucht een Navo-diplomaat half-grappend, met een zweempje nostalgie. Behalve de fatale vrouwe


Jonge Duivels verdedigen dinsdag leidersplaats in Turkije

De Belgische beloften werken dinsdag (15u) in Istanboel tegen Turkije hun zesde wedstrijd af in de voorronde van het EK 2019. Met 11 op 15 voeren de jonge Duivels (U21) hun groep aan.
BC Oostende pakt op bezoek bij Aalstar de volle buit na nagelbijter en is alleen leider
11 November, 00:12 Gazet v. Antwerpen

BC Oostende boekt acht op acht in de competitie, want ook op bezoek bij Okapi Aalstar ging de kustploeg winnen. Na een echte thriller in Oost-Vlaanderen werd het 88-90. BC Oostende blijft op kop van het klassement, met 16 punten, en zet Aalstar zo op twee punten.
Democraten beloven eerlijke voorverkiezingen in 2020
5 November, 02:54 NOS nieuws

Bij de Amerikaanse voorverkiezingen in 2020 krijgen alle Democratische kandidaten een eerlijke kans om de nominatie te veroveren. De voorzitter van het partijbestuur van de Democraten heeft beloofd dat het proces "ondubbelzinnig eerlijk en transparant" zal zijn.

Voorzitter Perez reageert daarmee op zijn voorganger Donna Brazile, die deze week in een artikel schreef dat de voorverkiezingen van vorig jaar gemanipuleerd waren in het voordeel van Hillary Clinton. Zij werd uiteindelijk ook de Democratische kandidaat, maar verloor de verkiezingen van Donald Trump.

Perez zegt nu toe dat bijvoorbeeld het schema voor de debatten tussen de kandidaten vooraf zal worden vastgesteld, in plaats van dat erover wordt onderhandeld als de kandidaten al in de race zijn.

Clinton vervangen

De beschuldigingen van manipulatie zijn niet nieuw. Er lekten in 2016 al e-mails uit die erop wezen dat het partij-establishment op de hand van Clinton was en haar probeerde de bevoordelen ten koste van de andere kandidaten, met name senator Bernie Sanders, die een verrassend succesvolle campagne voerde. De uitgelekte e-mails kostten toenmalig voorzitter Debbie Wasserman Schulz de kop.

Zij werd opgevolgd door Brazile, die deze week een boek publiceert over de verkiezingen van 2016. Brazile onthult daarin dat ze heeft overwogen om Clinton te vervangen door vicepresident Joe Biden, toen Clinton onwel werd na de herdenking van de aanslagen van 11 september. Clinton bleek toen longontsteking te hebben, maar tot een wisseling van kandidaten is het dus niet gekomen.
CDA-leider Buma: het is het CDA niet om de macht te doen
4 November, 13:06 NOS nieuws

"Het is het CDA niet om de macht te doen. Regeren is een middel, geen doel." Dat zei CDA-leider Buma op het najaarscongres van zijn partij in Nijmegen.

Het CDA regeerde jaren achtereen onder zijn partijleiders Lubbers (1982-1994) en Balkenende (2002-2010). De partij werd bekritiseerd als machtspartij. Maar volgens Buma gaat het CDA het nu anders doen. "De tijd is voorbij dat regeren het doel was. Dat welke posten we hadden belangrijker was dan wat we wilden bereiken. Dat 'ieder voor zich' de kop opstak zodra we succesvol werden ". Volgens Buma verdween daarmee het plezier en werden "vrienden concurrenten"

Verantwoordelijkheid nemen staat volgens Buma centraal. "Regeren is vooral een middel om ons land eerlijker, veiliger en sterker te maken. Waar de verantwoordelijkheid voor elkaar sterker is dan het nastreven van het eigen gewin".

Buma benadrukte dat het CDA die verantwoordelijkheid samen met drie andere partijen neemt in een tijd waarin "steeds meer partijen niet mee willen regeren of in woorden dat wel suggereren maar in daden afhaken".

Buma complimenteerde ook alle nieuwe bewindslieden die "van de ene op de andere dag het werk uit handen lieten vallen waar ze mee bezig waren."

Buma waarschuwde ook voor een bedreiging van de democratie.

"We leven in een wereld met niet alleen vrienden. Er zijn landen, Rusland voorop, die onze openheid en vrijheid misbruiken. Dat is een bedreiging van onze democratie. Ik roep het nieuwe kabinet op om onze democratie te beschermen. Te waarschuwen, en maatregelen te nemen tegen inmenging. Er staat te veel op het spel".
Catalaanse leider Puigdemont geeft zich aan
5 November, 15:00 Volkskrant
De afgezette Catalaanse minister-president Carles Puigdemont en vier van zijn ministers hebben zich vrijwillig bij de politie in BelgiŽ aangegeven. Ze worden zondagmiddag gehoord door een onderzoeksrechter, meldt een woordvoerder van het Brusselse parket. De rechter heeft dan 24 uur om over het vervolg te beslissen. Justitie in BelgiŽ ontving vrijdag het Europese arrestatiebevel dat een Spaanse re


Zuid-Koreaan Whee Kim is de eerste leider op Shriners Hospitals for Children Open golf in Las Vegas
3 November, 17:18 Gazet v. Antwerpen

De 25-jarige Zuid-Koreaan Whee Kim heeft met een foutloos parcours van 65 slagen de koppositie ingepalmd na de eerste ronde op het Shriners Hospital for Children Open golftoernooi (PGA/6.800.000 dollar), dat wordt betwist op de TPC Summerlin golfbaan in het Amerikaanse Las Vegas.
Europees arrestatiebevel tegen Catalaanse leider Puigdemont
3 November, 20:54 NOS nieuws

Een rechter in Madrid heeft een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de afgezette Catalaanse regiopresident Puigdemont en vier Catalaanse ministers.

Zij hadden vanwege het uitroepen van de onafhankelijkheid van CataloniŽ gisteren moeten verschijnen voor een verhoor bij het Hooggerechtshof in Madrid, maar zitten op dit moment allemaal in BelgiŽ.

Rechtvaardige rechtspraak

Volgens de Spaanse krant El PaŪs heeft het Belgische parket toegezegd het Europese arrestatiebevel uit te voeren.

Tegen de Belgische zender RTBF zei Puigdemont dat hij zich wil onderwerpen "aan het echte gerecht", waarmee hij het Belgische bedoelt. Het Spaanse gerecht is volgens hem beÔnvloed door de politiek en staat niet garant voor een rechtvaardige en transparante rechtspraak.

Arrestatiebevel

De Spaanse openbaar aanklager vroeg de rechtbank gisteren al om een arrestatiebevel voor Puigdemont. Daar ontstond verwarring over toen zijn Belgische advocaat verklaarde dat zo'n bevel er al was. Later bleek dat niet het geval.

De rechter wees het verzoek van Puigdemont om te getuigen via een videoverbinding af.
AA Gent en Standard trappen speeldag af, Club als autoritaire leider naar Anderlecht
2 November, 09:30 Skynet
Met AA Gent en Standard trappen vrijdag (20u30) twee teams, die hun competitiestart misten maar stilaan weer omhoog mogen kijken, de veertiende speeldag van de Jupiler Pro League af. Zondag staat in Brussel de topper op de agenda tussen Anderlecht en leider Club Brugge.


Leider Myanmar brengt ?verrassingsbezoek? aan vervolgde Rohingya
2 November, 06:48 Gazet v. Antwerpen

De Myanmarese regeringsleider Aung San Suu Kyi is donderdag aangekomen in Rakhine, voor een verrassingsbezoek. In die westelijke staat startte het leger eind augustus een gewelddadige actie, waardoor al meer dan 600.000 Rohingya op de vlucht sloegen naar Bangladesh.
Voormalig Farc-leider is kandidaat bij presidentsverkiezingen Colombia
1 November, 18:24 Skynet
De voormalige leider van de guerrillabeweging Farc, Rodrigo LondoŮo, alias "Timochenko", heeft vandaag zijn kandidatuur bekendgemaakt voor de presidentsverkiezingen in Colombia in mei 2018. De Farc werd een politieke partij na de ondertekening van het vredesakkoord vorig jaar.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be