NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Leiden

2News.be / Trefwoorden / Leiden

Frank Hardeman gaat nucleaire waakhond leiden
Woensdag, 23:06 De Tijd
22:58 De adjunct-directeur-generaal van het Studiecentrum voor kernenergie (SCK) is geselecteerd als nieuwe topman van de nucleaire waakhond FANC.


Commission sharing: nieuwe samenwerkingen leiden tot conversie
16 Februari, 08:06 Emerce
Consumenten willen gratis interessante content lezen. Adverteerders willen op hun beurt inzicht in wie hun producten koopt. En tegelijkertijd zoeken content publishers naar nieuwe manieren om hun bezoekers te bedienen en hierbij geld te verdienen, zodat zij journalistiek gratis aan kunnen blijven bieden. Dit alles ligt ten grondslag aan het commission sharing-concept.


De skater uit Leiden is nooit ver weg bij olympisch kampioen Kjeld Nuis
13 Februari, 19:48 Volkskrant
Het strenge regime van de topschaatser heeft zijn vruchten afgeworpen: Kjeld Nuis is olympisch kampioen op de 1.500 meter. Maar de skater uit Leiden is nooit helemaal uit hem verdwenen. Als 16-jarige tiener stond Kjeld Nuis op een kruispunt in zijn leven. Kies ik voor het onbezorgde leven van het skatepark of het keurslijf van de schaatsbaan? Hij koos voor het laatste. Nu, twaalf jaar later, is hi


Gevaarlijk eindspel rond SyriŽ: kleinste misstap kan leiden tot bredere oorlog - die echt niemand wil
12 Februari, 21:00 Volkskrant
Het schrikbeeld van een bredere oorlog in het Midden-Oosten doemt op nu het eindspel rond de burgeroorlog in SyriŽ wordt gespeeld. Twee jachttoestellen en een helikopter werden afgelopen week uit de lucht geschoten boven Syrisch grondgebied. IsraŽl, Turkije en Rusland waren de benadeelde partijen. Zien we hier het begin van een aanzwellende luchtoorlog, nu de strijd op de grond steeds meer beperkt


Heinrich von Kleist bewees dat ons rechtsgevoel kan leiden tot gruweldaden
9 Februari, 21:36 Volkskrant
Verleden week bezocht ik met mijn vriendin, die een zwak heeft voor zelfmoordenaars, het graf van Heinrich von Kleist en Henriette Vogel, nabij de kleine Wannsee in Berlijn. Op 21 november 1811 schoot Kleist zich daar samen met zijn geliefde dood. Zij was 31, hij 34. Op de grafsteen staat onder andere: 'Hij zocht hier de dood/ en vond onsterfelijkheid.' Is literaire onsterfelijkheid een troost voo


Problemen met afgeluisterde gesprekken leiden tot uitstel in proces over diamantroof Brussels Airport
7 Februari, 10:12 Gazet v. Antwerpen

De pleidooien in het proces over de diamantroof worden uitgesteld naar 28 maart, omwille van problemen met de afgeluisterde gesprekken.
Gewonden bij brand in daklozenopvang in Leiden
3 Februari, 23:24 NOS nieuws

Bij een brand in een dak- en thuislozenopvang in Leiden zijn vijf mensen gewond geraakt. Een van hen moest naar het ziekenhuis. De anderen hadden rook ingeademd maar hadden geen verdere behandeling nodig.

De ongeveer 25 bewoners kunnen vannacht niet terug. Samen met de gemeente wordt een andere opvangplek voor hen geregeld.

De brand in pension De Binnenvest brak rond 21.30 uur uit in een van de kamers. De brand is inmiddels onder controle.
FCA-dieselschandaal kan leiden tot grote terugroepactie
3 Februari, 10:30 AutoBlog
Dat willen de autoriteiten in de VS. Je zou het bijna vergeten, maar ook Fiat Chrysler heeft ook nog een eigen dieselschandaal (flashback) in de VS lopen. Er is nu vooruitgang in de zaak, want de Amerikaanse justitie heeft van zich laten horen. De uitspraken van de autoriteiten zijn geen goed nieuws voor FCA. Justitie […]


?Dit zal tot onbegrip en frustratie leiden?: WADA niet opgezet met annulatie schorsing Russische sporters
1 Februari, 23:24 Gazet v. Antwerpen

Het Wereldantidopingagentschap (WADA) reageert ?met grote bezorgdheid? op de beslissing van het Sporttribunaal TAS donderdag om de schorsing van 28 Russische sporters te annuleren. Dat laat het donderdagavond weten in een mededeling.
Reynders overweegt imams op te laten leiden in Algerije en Marokko

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft bij zijn bezoek aan Algerije geopperd dat Belgische imams in Marokko en Algerije opgeleid zouden kunnen worden. Dat deed hij na een ontmoeting met de Algerijnse minister van Religieuze Zaken, Mohamed AÔssa. Reynders zal het idee voorleggen aan de Moslimexecutieve.
Ex-penningmeester SP Leiden krijgt taakstraf voor verduistering
30 Januari, 17:24 NOS nieuws

Een voormalige penningmeester van de Leidse afdeling van de SP krijgt een taakstraf van 180 uur opgelegd en moet ruim 24.000 euro terugbetalen.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft hij tussen 2011 en 2014 ruim 20.000 euro uit de lokale partijkas verduisterd. Dat bedrag plus de wettelijke rente moet hij terugbetalen.

De man heeft de straf van het OM geaccepteerd. Daardoor hoeft de zaak niet voor de rechter te komen.

De SP in Leiden deed in 2015 aangifte tegen de oud-penningmeester. De lokale voorzitter zei toen dat gesprekken tussen bestuursleden en de oud-penningmeester niets hadden opgeleverd. Daarom stapte het bestuur naar de politie.
Reist Puigdemont naar Spanje voor eedaflegging?
29 Januari, 18:00 De Tijd
17:49 Carles Puigdemont zou normaal dinsdag naar Spanje moeten afreizen om er opnieuw benoemd te worden als minister-president van CataloniŽ. Of hij dat ook effectief doet, is compleet onduidelijk.


Universiteit Leiden vroeg hoogleraar zwijgcontract te tekenen
27 Januari, 04:12 Volkskrant
Hoogleraar pedagogiek Rien van IJzendoorn kreeg van de Universiteit Leiden een contract ter ondertekening waarin staat dat hij geen commentaar meer mag leveren op onderzoeken van medewerkers van deze universiteit. Van IJzendoorn, onderscheiden met de prestigieuze Spinozapremie, weigerde het zwijgcontract te ondertekenen. 'Zo'n contract staat haaks op de academische vrijheid.' De hoogleraar en de u


Titelverdedigers Havik en Stroetinga leiden in Berlijn, De Pauw en De Ketele liggen op de loer

De Nederlanders Yoeri Havik en Wim Stroetinga zijn het best begonnen aan de 107e editie van de zesdaagse van Berlijn. De titelverdedigers namen donderdagavond na afloop van de eerste wedstrijddag de koppositie.
Muyters wil werknemers Carrefour ?zo snel mogelijk naar andere job leiden?

De Vlaamse regering staat klaar om de getroffen werknemers van Carrefour te helpen in de zoektocht naar een nieuwe job. Dat heeft Vlaams minister van Werk Philippe Muyters donderdag meegedeeld in een reactie op het nieuws over het transformatieplan bij de warenhuisketen.
Beelden van Antwerps politieteam in roze tutu leiden tot hilariteit
25 Januari, 03:00 Gazet v. Antwerpen

Politiemensen die dansen in roze tutu?s? In 1973 was het te zien op de VRT. Eťn van hen was Rik Goeminne, die vanavond opduikt in het Eťn-programma Van Algemeen Nut. ?Onze commissaris kon er niet echt mee lachen.?
AMD neemt twee grafische experts in dienst om Radeon Technology Group te leiden
24 Januari, 09:42 Tweakers
AMD heeft bekendgemaakt dat het Mike Rayfield en David Wang in dienst heeft genomen. De twee krijgen de verantwoordelijkheid over de Radeon Technology Group en rapporteren direct aan AMD-ceo Lisa Su. De aanstelling volgt op het vertrek van Radja Koduri naar Intel.


Crisis Britse gezondheidszorg: 'gaat tot doden leiden, hopelijk ben ik het niet'
21 Januari, 19:06 NOS nieuws

De Britse gratis gezondheidszorg, de National Health Service (NHS), verkeert deze winter in grote crisis. Vijftigduizend operaties zijn de afgelopen maand geschrapt. Bij verschillende ziekenhuizen is de spoedeisende hulp zo overvol dat patiŽnten uren in de ambulance voor de deur moesten wachten. Het systeem piept en kraakt.

Dat weet Geoff Brooker als geen ander. De 68-jarige gepensioneerde leraar weet sinds een paar maanden dat hij blaaskanker heeft. Een agressieve vorm, waardoor artsen hem zo snel mogelijk willen opereren. "Kanker is een soort onzichtbaar gevaar. Het zit nu nog in de blaas, met het gevaar dat het uitzaait naar andere organen. Daar maak ik me zorgen over."

Maar hij kreeg twee keer in een maand tijd te horen dat zijn operatie niet doorging. Zijn ziekenhuis in Leicester kon al het werk niet aan en besloot daarom veel geplande operaties te schrappen. Zij gaven de voorkeur aan acute patiŽnten. "Dat is toch onvoorstelbaar, in zo'n rijk land. Dit gaat tot doden leiden. Hopelijk ben ik het niet", zegt Geoff.

Het is de afgelopen jaren in de winterperiode telkens raak bij de NHS. De gezondheidszorg staat altijd al onder druk, maar kan door de toestroom van zieken in de winter het aantal patiŽnten gewoonweg niet aan.

De Nederlander Marcel Levi is sinds een jaar directeur in het University College Hospital in Londen. Voorheen was de internist bestuursvoorzitter van het Amsterdam Medisch Centrum (AMC). Levi zegt dat in zijn eigen ziekenhuis het aantal geschrapte operaties heel erg meevalt, maar dat hij wel om zich heen ziet hoe groot de druk op het systeem is.

"Je moet altijd een klein beetje extra capaciteit hebben om de pieken op te vangen. Die extra capaciteit is er na jaren van bezuinigingen niet meer. Dus als er iets meer vraag is dan normaal, kan het systeem het niet meer aan."

Brexit

Er is vooral een groot tekort aan artsen en verpleegkundigen, iets wat in tijden van crisis extra zichtbaar is. Veel ziekenhuispersoneel in de NHS komt uit andere EU-landen. Gelooft Levi dat brexit daarvan de oorzaak is? "Ik vraag me af of dat waar is. Er is overal in Europa een tekort aan verpleegkundigen en waar het voorheen makkelijker was om mensen uit bijvoorbeeld ItaliŽ of Spanje te halen, lukt dat nu niet goed omdat ze in die landen ook hard nodig zijn. Brexit kan misschien in de toekomst voor problemen zorgen, maar ik denk dat het nu nog nauwelijks een rol speelt."

Hoewel hij voorstander is van het systeem, vraagt Levi zich af of de NHS op de lange termijn nog houdbaar is. "Een Brit doet veel sneller een beroep op zorg, omdat het gratis voelt. En neemt daardoor weinig verantwoordelijkheid voor zijn eigen gezondheid."
Energieheffing kan leiden tot tekort van 700 miljoen
16 Januari, 21:36 Skynet
De omvorming van de Turteltaks tot de huidige energieheffing kan in 2020 leiden tot een tekort van 700 miljoen euro. Tot die conclusie komen de sociale partners, verenigd in de SERV, in hun analyse van de Vlaamse begroting.


Auteur Ghelamco-boek "begrijpt dat politici zich niet zomaar naar de slachtbank laten leiden"
16 Januari, 00:06 Skynet Sport
Ignace Vandewalle, auteur van het schandaalboek "De illegale Ghelamco Arena", blijft achter de kritiek in zijn boek staan. Daarin stelt de auteur dat de stad Gent de regels rond openbare aanbestedingen niet heeft nageleefd bij de bouw van het Gentse Ghelamco-stadion. Ook zou het stadsbestuur los omspringen met kosten gemaakt in een skybox.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be