NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Leerkrachten

2News.be / Trefwoorden / Leerkrachten

Bond roept op om leerkrachten met long covid langer in dienst te houden
Dinsdag, 00:02 NU.NL - Economie
De Algemene Onderwijsbond (AOb) roept schoolorganisaties op om uitgevallen leerkrachten met long covid langer dan de gebruikelijke twee jaar door te betalen. Als scholen ze vrijwillig langer in dienst houden, stromen er minder leerkrachten uit het onderwijs.


Nieuwe minimumdoelen: wat betekent dit nu voor leerlingen en leerkrachten?
29 Maart 2023, 01:18 HLN.BE
Meer talen en wiskunde, maar minder starre regeltjes voor de scholen: na een lijdensweg van bijna vijf jaar mocht Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) vandaag eindelijk de minimumdoelen voorstellen. Die bepalen wat leerlingen uit de tweede en derde graad secundair minstens moeten kennen en kunnen. Maar wat veranderen die nu voor leerlingen en leerkrachten?


Krijgen leerkrachten ook maaltijdcheques? Kan je nog tijdskrediet opnemen voor je kind van 7? Krijg je een premie als je verwarmt met pellets? Alle antwoorden op uw begrotingsvragen
12 Oktober 2022, 00:02 HLN.BE
De federale regering raakte het dinsdag net voor de middag, na meer dan 24 uur aan een stuk onderhandelen, eens over de meerjarenbegroting 2023-2024. Lezers hadden na afloop meteen veel vragen rond de maatregelen over tijdskrediet, energie en koopkracht. We zetten de antwoorden op de belangrijkste vragen op een rij.


Leerkrachten kunnen loopbaanonderbreking onderbreken
4 September 2022, 00:06 Skynet Economie
Vanaf 1 september kunnen leerkrachten en ambtenaren hun loopbaanonderbreking tijdelijk op pauze zetten. Op die manier kunnen ze bijvoorbeeld hun school of dienst uit de nood helpen, zonder meteen al hun rechten te verliezen. Dat was al mogelijk tijdens de coronacrisis. De Vlaamse regering maakt het nu permanent.


GO! scholengroep Antwerpen organiseert festival voor meer dan 150 beginnende leerkrachten: ?Velen haken binnen de 5 jaar af?
5 Mei 2022, 00:03 Gazet v. Antwerpen

In de Freinetschool in Hoboken organiseerde de GO! scholengroep Antwerpen, festival Startland. Een namiddag om startende leerkrachten eens te soigneren. ?Leraar zijn is een bijzonder veelzijdige job. Veel starters geven er binnen de eerste vijf jaar de brui aan, wat het lerarentekort nog doet groeien?, zegt Joke Temmerman, communicatieverantwoordelijke van GO! Antwerpen.




Massale toeloop op versnelde boosterprik voor leerkrachten in vaccinatiecentrum Dendermonde : "Lang aanschuiven, maar dankjewel aan de vrijwilligers die dit mogelijk maken?
17 December 2021, 00:00 HLN.BE
Er staat een lange wachtrij aan het vaccinatiecentrum in Dendermonde. Zo?n 500 inwoners schuiven er op deze doordeweekse donderdagavond aan om hun boosterprik te krijgen. Het gaat om mensen die met kinderen of kleuters werken, bijvoorbeeld leerkrachten of kinderverzorgers. Het is de vierde avond op rij dat zij de kans krijgen voor een versnelde boosterprik, maar het is drukker dan anders. Burgemeester Piet Buyse (CD&V) legt bij HLN LIVE uit wat er aan de hand is.


Leerkrachten krijgen geen snellere boosterprik
28 November 2021, 00:01 De Tijd
14:40 Vanaf volgende week krijgt iedereen die in aanmerking komt voor een boosterprik een uitnodiging in de bus. Leerkrachten krijgen geen voorrang. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) had daar o...


Nieuwe onderwijs-cao - "Cao geeft erkenning aan leerkrachten en job in het onderwijs"
14 September 2021, 00:06 Skynet Economie
De maatregelen die opgenomen zijn in de nieuwe onderwijs-cao en de 188 miljoen euro die jaarlijks daarvoor vrijgemaakt wordt, zullen ten goede komen aan de onderwijskwaliteit en aan de aantrekkelijkheid van het lerarenberoep, op alle niveaus. Dat stellen de onderwijsbonden in een reactie.


Enkele leerlingen en leerkrachten blootgesteld aan asbest op school, maar ?kans op gezondheidsproblemen minimaal?
11 September 2021, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Tijdens de verbouwingswerken aan het Gemeentelijk Technisch Instituut in Beveren is asbest vrijgekomen. Dat meldt het gemeentebestuur. Enkele leerkrachten en leerlingen zijn er wellicht mee in contact gekomen.




Conner Rousseau over TikTok-filmpje Van Grieken: "Leerkrachten 'de rekening presenteren' is puur haatzaaien, heel gevaarlijk?
2 September 2021, 00:01 HLN.BE
Wat Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken met zijn inmiddels berucht TikTok-filmpje over 1 september doet, is ?pure haatzaaierij?. Dat heeft Vooruit-voorzitter Conner Rousseau in ?De Afspraak?(Canvas) gezegd. Van Grieken belooft ?alle linkse leerkrachten? in 2024 ?de rekening te presenteren.?


Studie: Schotse leerkrachten liepen geen hoger risico op hospitalisatie door Covid-19
2 September 2021, 00:00 HLN.BE
Leerkrachten in Schotland liepen in het schooljaar 2020-2021 geen hoger risico om met Covid-19 in het ziekenhuis te belanden of zwaar ziek te worden door het coronavirus dan andere gelijkaardige werknemers. Dit blijkt uit een studie van de universiteit van Glasgow die in het vakblad BMJ (The British Medical Journal) is verschenen.


Nieuw op 1 september - Leerkrachten kunnen vanaf 360 dagen vast benoemd worden
31 Augustus 2021, 00:04 Skynet Economie
Vanaf 1 september 2021 veranderen de regels om zich kandidaat te stellen voor een vaste benoeming in het onderwijs. Leerkrachten kunnen al na 290 dagen - in praktijk een volledig schooljaar - zicht krijgen op een vaste benoeming en na 360 dagen effectief vast benoemd worden. Tot nu kon dat pas na 690 dagen.


Leerkrachten Joodse school staken omdat leerlingen terugkeren zonder coronatest
5 Februari 2021, 02:42 Gazet v. Antwerpen

Een groot deel van de leerkrachten van de Joodse school Jesode-Hatora-Beth-Jacob heeft woensdag het werk neergelegd om te protesteren tegen de terugkeer van leerlingen die geen tweede coronatest hadden ondergaan. ?We hadden geen wettelijke grond om die leerlingen de toegang tot de school te ontzeggen?, zegt de directie.




Coronavirus - Weyts investeert miljoenen om leerkrachten uit pensioen te halen
4 Februari 2021, 06:27 Skynet
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) maakt 10 miljoen euro vrij om extra helpende handen te kunnen inschakelen in de klas. Hij roept gepensioneerden, deeltijdse leerkrachten en iedereen met een pedagogisch diploma op om zich aan te bieden in de scholen. Dat schrijven de kranten van Mediahuis donderdag.


Leerkrachten hebben twijfels over opening scholen, ondernemers missen perspectief
3 Februari 2021, 08:39 Volkskrant
Leerkrachten vragen zich af hoe verantwoord de heropening van basisscholen is en ondernemers zijn teleurgesteld ondanks een afhaaloptie voor winkels.


Leerkrachten krijgen hulp om leerachterstand aan te pakken
4 Februari 2021, 09:19 De Tijd
09:47 Om de leerachterstand, een gevolg van maandenlang thuisonderwijs, weg te werken, kijkt minister van Onderwijs Ben Weyts naar extra handen in de klas. Hij trekt 10 miljoen euro uit om bijvoorbeeld gepe...


8 leerkrachten debatteren in virtuele leraarskamer over hoe corona momenteel hun leven bepaalt: ?Ik ben stiekem jaloers op die telewerkers?
31 Januari 2021, 14:42 HLN.BE
Ben je bang om ziek te worden? Is coronaproof lesgeven mogelijk? Moeten de scholen dicht? Heeft afstandsonderwijs zin? Is er genoeg waardering voor leerkrachten? Nemen ouders genoeg verantwoordelijkheid? We verzamelden acht leerkrachten in een virtuele leraarskamer voor een ultiem coronadebat. Zonder uitzondering bezingen ze de liefde voor hun vak, maar het is tegelijk loodzwaar geworden en velen zitten op hun tandvlees.


Speekseltest op komst voor leerkrachten en personeel
30 Januari 2021, 06:29 Gazet v. Antwerpen

De kans is groot dat de 200.000 Vlaamse leerkrachten en schoolmedewerkers wekelijks gevraagd zullen worden om een speekseltest af te leggen om de verspreiding van het coronavirus in het onderwijs tegen te gaan. Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) zijn gewonnen voor het idee.




Coronavirus - Geraardsbergen test alle lagereschoolkinderen en leerkrachten
27 Januari 2021, 22:08 Skynet
In het Oost-Vlaamse Geraardsbergen worden vanaf vrijdag alle kinderen en leerkrachten van de lagere scholen getest op corona. Dat meldt het stadsbestuur van Geraardsbergen.


Leerkrachten lager onderwijs voelen zich in de steek gelaten, twee juffen getuigen: ?Voor onze veiligheid wordt niks gedaan?
27 Januari 2021, 17:24 HLN.BE
?Wij zijn kanonnenvlees en de overheid doet niets voor onze veiligheid.? De directeur van een Gentse basisschool neemt geen blad voor de mond en noemt lagere schoolkinderen onomwonden ?de motor van de corona-epidemie?. Wat zeggen leerkrachten die elke dag voor een klas snotneuzen staan? We vroegen het aan twee juffen van het eerste en derde leerjaar. ?Het is dweilen met de kraan open?, zeggen ze.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn