NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Leerkrachten

2News.be / Trefwoorden / Leerkrachten

En de scholing van de leerkrachten dan?
Maandag, 20:18 Volkskrant
De ingezonden lezersbrieven van dinsdag 17 april. Wat ik mis in de top-5 van 'mogelijke oorzaken van terugvallende resultaten' in het Nederlandse onderwijs (Ten eerste, 12 april) is het aspect 'opleiding van leerkrachten'. Na 25 jaar onderwijservaring mag ik mezelf denk ik wel ervaringsdeskundige noemen. Wat mij opvalt is dat er een hele grote variatie is in de kwaliteit van de leerkrachten op ped


Het onderwijs zou gebaat zijn bij goede en trotse leerkrachten voor de klas
12 April, 23:12 Volkskrant
Dé constante van het onderwijsprobleem wreekt zich opnieuw: de wankele positie van de leerkrachten. Het rapport van de Onderwijsinspectie komt hard aan dit jaar: de kwaliteit van het onderwijs daalt al twintig jaar gestaag. Op de scholen voor basis- en voortgezet onderwijs behalen leerlingen gemiddeld steeds slechtere resultaten voor vakken als lezen, rekenen en natuurwetenschappen. Vanwege die ve


Altijd dat alziende oog van ouders en leerkrachten - verschrikkelijk
23 Maart, 20:48 Volkskrant
Ook al trekt de regering zich niks aan van de uitslag, die discussie over de sleepwet heeft veel mensen wakker geschud: wat is er digitaal bekend over mij? Blijft die informatie altijd beschikbaar? Amnesty International benadrukte nog maar eens: 'Gegevens van mensen die geen bedreiging zijn voor de nationale veiligheid moeten niet stelselmatig en op grote schaal verzameld en geanalyseerd kunnen wo


Leerkrachten van Lourdes spelen ?Jungle Broek?
16 Maart, 12:48 Gazet v. Antwerpen
De leerkrachten van de kleuter-en lagere school O.-L.-Vrouw van Lourdes staan voor één keer niet voor de klas. Vrijdag en zaterdag spelen ze toneel, een eigen productie dan nog wel.


Juryleden en leerkrachten met veel ervaring geven hogere cijfers dan beginners
14 Maart, 19:24 Volkskrant
Ervaren leerkrachten geven (iets) hogere cijfers dan nieuwkomers. Ook andere beoordelaars, zoals de juryleden van 'Dancing With The Stars' worden milder naarmate ze vaker gejureerd hebben. Dat blijkt uit een studie van de Universiteit van Virginia, gepubliceerd in het vakblad Psychological Science. Docenten en juryleden zijn zich er niet van bewust dat hun bedrevenheid ertoe leidt dat ze hogere ci


?Leerkrachten moeten leerlingen meer vragen laten stellen over seks en relaties?
12 Maart, 07:18 Gazet v. Antwerpen

Leerkrachten zouden meer relationele en seksuele vorming moeten geven, zodat ook jongeren die thuis moeilijk hun vragen durven te stellen, de juiste informatie krijgen. Dat zegt Sensoa maandag, naar aanleiding van de Week van de Lentekriebels. Het expertisecentrum heeft een video online gezet waarbij negen mensen tussen 11 en 70 jaar, onder wie minister van Welzijn Jo Vandeurzen, getuigen over hoe zij seksuele vorming hebben gekregen.
Leerkrachten spelen essentiële rol bij relationele en seksuele vorming
12 Maart, 05:54 Skynet Belgie
Leerkrachten zouden meer relationele en seksuele vorming moeten geven, zodat ook jongeren die thuis moeilijk hun vragen durven stellen, de juiste informatie krijgen. Dat zegt Sensoa maandag, naar aanleiding van de Week van de Lentekriebels. Het expertisecentrum heeft een video online gezet waarbij negen mensen tussen 11 en 70 jaar, onder wie minister van Welzijn Jo Vandeurzen, getuigen over hoe zij seksuele vorming hebben gekregen.


Debation Island is terug: ?Leerkrachten moeten zoveel nadenken? over wat te doen in hun verlof?
2 Maart, 11:18 Gazet v. Antwerpen

?De Ideale Wereld? heeft ook deze week gekeken naar ?Temptation Island? en maakte er een eigen versie van. Deze keer gaat het over zware beroepen, die eerder deze week een staking opleverde bij de NMBS en De Lijn.
Trump wil jaarlijkse training en bonus voor leerkrachten die wapen dragen op school

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zaterdag op Twitter gezegd dat gewapende leerkrachten die scholen beschermen tegen schutters jaarlijkse trainingen en jaarlijkse bonussen moeten krijgen.
Goed nieuws voor leerkrachten: loonsverhoging in de maak
23 Februari, 16:42 Gazet v. Antwerpen

De vakbonden en Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) hebben een voorontwerp op papier staan over de nieuwe cao. Die bevat onder meer een loonsverhoging voor de leerkrachten. Dat meldt De Standaard.
Trump bereid te overwegen dat leerkrachten wapens zouden dragen

De president van de Verenigde Staten is bereid om te overwegen dat sommige leerkrachten in een school wapens zouden dragen. Hij wil zo leerlingen beschermen bij een aanslag zoals die van vorige week in een middelbare school in Florida waarbij zeventien doden vielen.
Joodse meisjesschool verbiedt leerkrachten te praten over seksualiteit en evolutieleer: minister beveelt onderzoek
20 Februari, 02:36 Gazet v. Antwerpen

Beginnende leerkrachten aan de Joodse school Benoth Jerusalem in Antwerpen mogen met hun leerlingen niet praten over voortplanting of evolutieleer. Minister van Onderwijs Crevits beveelt een onderzoek wegens inbreuken op de eindtermen.
Christelijke bediendenbond voert actie tegen agressie op leerkrachten

LBC-NVK, de vakcentrale voor bedienden en kaderleden van het ACV, voert maandag actie tegen agressie in het onderwijs. Het opvoedend personeel vraagt aandacht voor de werkomstandigheden na een reeks incidenten in Orthopedagogisch Centrum St.Jozef in Zwijnaarde.
Recordaantal leerkrachten in Vlaanderen geschorst
13 Februari, 01:12 De Tijd
01:04 Het aantal geschorste leerkrachten stijgt jaar na jaar. In het schooljaar 2015-2016 was een recordaantal van 138 leerkrachten geschorst.


Bijna een op de drie leerkrachten in verlofstelsel
7 Februari, 01:48 De Tijd
01:04 Van de vijftigplussers bij de leerkrachten kiest vier op de tien voor werkonderbreking.


Bonden willen structurele oplossing voor vervangen zieke leerkrachten door stagiairs
31 Januari, 16:30 Skynet
De onderwijsbonden Christelijk Onderwijzersverbond (COV), ACOD Onderwijs en VSOA Onderwijs vragen een structurele oplossing voor het vervangen van zieke leerkrachten door stagiairs. Ze reageren daarmee op het artikel van vandaag in Het Belang van Limburg, waarin de hogescholen PXL en UCLL stellen alsmaar vaker de vraag te krijgen of ze stagiairs kunnen sturen om een zieke leerkracht te vervangen.


Kenneth zet leerkrachten aan het denken over kansarmoede op school: ?Ik werd voorbereid op een job die ik niet wilde doen?
27 Januari, 02:24 Gazet v. Antwerpen

De vier Heistse secundaire scholen hebben voor het eerst samen een congres georganiseerd. Zo?n 340 leerkrachten werkten de hele dag rond het thema kansarmoede. De persoonlijke getuigenis van ene Kenneth deed iedereen nadenken.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be