NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesLeeftijd

2News.be / Trefwoorden / Leeftijd

Braziliaan die FIFA-schandaal aan het licht bracht, overleden op 74-jarige leeftijd
Gisteren, 21:24 Gazet v. Antwerpen

De Braziliaan José Hawilla, die in het kader van het corruptieschandaal bij de Wereldvoetbalbond FIFA tot een gevangenisstraf in de Verenigde Staten werd veroordeeld, is vrijdag op 74-jarige leeftijd overleden. Dat maakte het Sirio Libanés-ziekenhuis van de Braziliaanse stad Sao Paulo vrijdag in een persbericht bekend. Volgens het ziekenhuis is Hawilla bezweken aan een gebrekkige ademhaling. Hij leed aan verscheidene longaandoeningen.
Amerikaanse schrijver Philip Roth overleden
Woensdag, 06:36 NOS nieuws

De Amerikaanse schrijver Philip Roth is overleden. De chroniqueur van de politieke cultuur in de VS en de Joodse identiteit was 85 jaar.

Roth debuteerde in 1959 met de verhalenbundel 'Goodbye Columbus'. Hij schreef meer dan dertig boeken, waaronder de seksueel revolutionaire roman Portnoy's klacht en Amerikaanse pastorale, waarvoor hij in 1998 een Pulitzer-prijs won. Hij gold ook jarenlang als kanshebber voor de Nobelprijs voor de Literatuur.

Amerikaanse pastorale, Ik was getrouwd met een communist en De menselijke smet worden samen de 'American Trilogy' genoemd. Ze vormen samen een portret van het naoorlogse Amerika. Het eerste boek gaat over de oorlog in Vietnam en de protestgeneratie, het tweede over het tijdperk van communistenjager McCarthy, en het derde speelt tegen de achtergrond van het Lewinsky-schandaal.

In 2004 verscheen Het complot tegen Amerika. Daarin beschrijft Roth wat had kunnen gebeuren als in de jaren dertig niet Roosevelt maar Charles Lindbergh de verkiezingen had gewonnen. Onder 'president Lindbergh' worden allerlei antisemitische wetten doorgevoerd in de VS.

In 2012 kondigde Philip Roth aan dat hij ging stoppen met schrijven. Zijn laatste roman, Nemesis, verscheen in 2010.
Ex-verdediger uit de Premier League sterft op 37-jarige leeftijd in verkeersongeluk
15 Mei, 16:12 Gazet v. Antwerpen

Oud-voetballer Jlloyd Samuel, die jarenlang in de Premier League speelde bij Aston Villa en Bolton Wanderers, is dinsdagmorgen op 37-jarige leeftijd om het leven gekomen na een auto-ongeluk in Engeland. De voetbalbond van Trinidad & Tobago, zijn thuisland, maakte het droevige nieuws bekend.
Actrice Margot Kidder uit Superman overleden

In de VS is filmactrice Margot Kidder op 69-jarige leeftijd overleden. Ze speelde in de jaren 70 Lois Lane in een aantal Superman-films met Christopher Reeve. Kidder was ook te zien in films als 'Black Christmas', 'Sisters' en 'The Great Waldo Pepper', met Robert Redford.

De actrice werd in Canada geboren en kreeg in 2005 de Amerikaanse nationaliteit. Daarna speelde ze nog wel in tv-series, maar manifesteerde ze zich steeds meer als politiek activist. Ze voerde actie voor de Democraten en voor het milieu. Haar strijd tegen de inval in Irak leverde haar de bijnaam 'Bagdad Betty' op.
Trouwen, toch maar beter niet op deze leeftijd als je niet wilt scheiden
13 Mei, 12:36 Gazet v. Antwerpen
Uit nieuw Amerikaans onderzoek blijkt dat wie trouwt aan het eind van zijn twintiger jaren of aan het begin van zijn dertiger jaren een betere kans heeft om zijn huwelijk te doen slagen, dan als je dat uitstelt. Misschien het laatste duwtje dat je nog nodig had om iemand ten huwelijk te vragen?


De Kreuners gaan na zes jaar weer het land in: ?Op rock-?n-roll staat geen leeftijd?
12 Mei, 03:36 Gazet v. Antwerpen

In 1978, twee jaar voor hun debuutsingle Nummer 1 uitkwam, grepen ze net naast een podiumplaats tijdens de eerste editie van Humo?s Rock Rally. Dit jaar zouden De Kreuners dus met veel toeters en bellen hun veertigjarig jubileum kunnen vieren. In plaats daarvan verrijst de populaire groep na zes jaar stilte voor een voorlopig eenmalige tournee langs de zomerfestivals.
31-jarige sporter overlijdt na zaalvoetbalwedstrijd

De 31-jarige Tim Biesmans uit Hasselt is overleden nadat hij onwel geworden was tijdens een zaalvoetbalwedstrijd in een sporthal in Hasselt. Het slachtoffer verliet donderdag de sporthal omdat hij zich niet goed voelde en werd even later teruggevonden aan de toiletten.
Schrijfster Renate Dorrestein (64) overleden

Schrijfster Renate Dorrestein is op 64-jarige leeftijd overleden. Ze leed al enige tijd aan slokdarmkanker. Dorrestein overleed vrijdagavond in haar woning in Aerdenhout in het bijzijn van haar dierbaren, zo maakte haar uitgeverij Podium bekend.

"Met haar overlijden verliest de Nederlandse literatuur een van haar meest gedreven en beste schrijvers, al zullen haar romans nog langdurig voortleven", staat in het overlijdensbericht.

Haar laatste boek, de autobiografie Dagelijks werk, verscheen kort geleden.

Laatste groet

De in Amsterdam geboren schrijfster werd in haar carrière bekroond met vele literaire prijzen en nominaties. Voor haar hele oeuvre ontving ze de Annie Romein-prijs. Haar laatste roman, Reddende engel, werd genomineerd voor de BooksSpot Gouden Strop. Ze schreef zowel een Boekenweekgeschenk als een Boekenweekessay.

Dorrestein wordt op Hemelvaartsdag, 10 mei, in besloten kring begraven. Door het hele land worden in boekhandels en bibliotheken condoleanceregisters geplaatst waar "lezers een laatste groet kunnen brengen", meldt de uitgever.
Actrice uit ?Home and Away? overleden op 43-jarige leeftijd
5 Mei, 22:06 Gazet v. Antwerpen

In Australië is de voormalige ?Home and Away?-actrice Cathy Godbold vrijdag op 43-jarige leeftijd overleden. Godbold leed aan een terminale vorm van kanker en stierf nauwelijks enkele maanden na de dood van haar moeder.
Oudste vrouw ter wereld overlijdt in Japan op 117-jarige leeftijd
De oudste vrouw ter wereld, een vrouw van 117 uit Japan, is overleden. Dat werd zondag bevestigd.


Verne Troyer (Mini-Me uit Austin Powers) overleden
21 April, 23:18 NOS nieuws

Verne Troyer, de acteur die bekend werd als de kleine slechterik uit de Austin Powers-films, is overleden. Dat heeft zijn management op Facebook bekendgemaakt. "Met veel verdriet moeten we schrijven dat Verne vandaag is overleden." Troyer was 49 jaar.

Vorig jaar werd hij met een alcoholverslaving opgenomen in een kliniek en in 2002 had hij zo veel gedronken dat hij alcoholvergiftiging opliep. Hij worstelde al lange tijd met een depressie, staat in de verklaring op Facebook. "Depressie en zelfmoord zijn ernstige aandoeningen. Je weet nooit wat voor strijd iemand in zijn hoofd voert."

Troyer, die slechts 80 centimeter lang was, werd vooral bekend als Mini-Me, de kleine handlanger van Dr. Evil uit de Austin Powers-films. Ook had hij in 2001 een kleine rol in Harry Potter en de Steen der Wijzen.
Werkgevers en vakbonden zetten eerste stevige stap naar flexibele AOW-leeftijd
18 April, 20:18 Volkskrant
Vakbonden en werkgevers hebben voor het eerst samen een vuist gemaakt voor een flexibele AOW-leeftijd. FNV, CNV en Bouwend Nederland hebben in hun nieuwe cao afspraken opgenomen om bouwvakkers met minstens 45 jaar werkervaring eerder dan de officiële AOW-leeftijd van hun oude dag te laten genieten. In Nederland liepen pogingen om tot een flexibele AOW-leeftijd te komen tot nu toe steeds stuk. Mini


PvdA: AOW-leeftijd minder snel omhoog
18 April, 16:06 NOS nieuws

De PvdA wil dat de AOW-leeftijd minder snel stijgt. PvdA-leider Asscher zei in EenVandaag dat vanaf volgend jaar de leeftijd één maand per jaar omhoog moet in plaats van vier maanden. Dat zou betekenen dat de AOW-grens van 67 jaar niet al in 2021 ingaat, maar pas in 2030.

De oppositiepartij wil de koppeling aan de levensverwachting verzachten. Nu is het zo dat stijging van de levensverwachting van een jaar betekent dat iemand een jaar langer moet doorwerken. De PvdA wil daar een half jaar van maken.

Spijt van maatregelen kabinet

Met de plannen komt de PvdA terug van het beleid van het vorige kabinet, waarvan de partij deel uitmaakte. Asscher zei in EenVandaag dat zijn partij dit achteraf niet had zo moeten doen en dat hij er spijt van heeft dat er mensen in de knel zijn gekomen.

"Ik heb de afgelopen tijd te veel mensen gesproken die zeggen dat ze best langer willen werken, maar dat ze het niet redden en dat het te snel gaat."

Flexibele leeftijd

Onderdeel van de pensioenplannen van de PvdA is ook dat er een flexibele AOW-leeftijd komt, waardoor mensen drie jaar eerder of later kunnen stoppen met werken. De partij benadrukt dat mensen met een laag inkomen gemiddeld korter leven dan mensen een hoger inkomen.

De PvdA wil de voorstellen onder meer betalen door de vennootschapsbelasting te verhogen en de verlaging van het eigenwoningforfait ongedaan te maken.
Italiaanse regisseur Vittorio Taviani op 88-jarige leeftijd overleden
16 April, 08:36 Skynet
De Italiaanse regisseur Vittorio Taviani, die samen met zijn jongere broer Paolo heeft getekend voor sommige meesterlijke transalpijnse films, is op 88-jarige leeftijd in Rome overleden. Dit hebben Italiaanse media gisteren gemeld op gezag van bronnen bij zijn familie.


Drillsergeant uit Vietnam-film Full Metal Jacket overleden
16 April, 03:24 NOS nieuws

De Amerikaanse acteur Ronald Lee Ermey is op 74-jarige leeftijd overleden. Hij kreeg bekendheid door zijn rol als de keiharde drillsergeant Hartman in Stanley Kubricks Vietnam-film Full Metal Jacket.

De film gaat over een groep jongens die wordt opgeleid om te gaan vechten in Vietnam. Sergeant Hartman toont geen enkel medeleven met zijn rekruten, die door hem verrot worden gescholden en gekleineerd.

Het was in eerste instantie helemaal niet de bedoeling dat Ermey de rol van instructeur op zich zou nemen. Hij werkte bij het Amerikaanse leger. Hij zat van 1961 tot 1971 bij het korps mariniers en vocht mee in de Vietnamoorlog. Ermey was ingehuurd om trainingen te geven aan de acteurs. Maar tijdens de audities voor Full Metal Jacket bleek dat Ermy geknipt was voor de rol, die dan ook meteen naar hem ging. Ermey werd voor zijn rol als keiharde instructeur genomineerd voor een Golden Globe voor de beste mannelijke bijrol.

Hij was later nog in talloze andere films te zien. Ook verleende hij zijn stem aan de plastic soldaat in de animatiefilm Toy Story. De acteur stierf aan de gevolgen van een longontsteking.
Bejaarde man (84) rijdt dertiger aan na ruzie: niet naar gevangenis omwille van leeftijd
12 April, 19:00 Gazet v. Antwerpen

De 84-jarige G. C. uit Maaseik werd donderdag voor de rechtbank van Tongeren veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar voor het opzettelijk aanrijden van Maaseikenaar Wesley K. (31) op de Rotemerlaan in Neeroeteren. Na een discussie schepte de bejaarde man het slachtoffer op met zijn wagen en overreed hem nadien. Omwille van de leeftijd van de beklaagde, krijgt hij zijn straf met uitstel. Een medische test moet na een rijverbod van twee maanden uitwijzen of de man nog in staat is om te rijden.
Oudste man van België op 106-jarige leeftijd overleden

De oudste man van België, de 106-jarige Gustavus Leclercq, is vorige donderdag overleden. De oudste man in leven is nu Maurits Stael, ook 106. Dat heeft de gemeente Beernem, waar Stael in een woon-zorgcentrum verblijft, vernomen.
Bericht uit Casablanca: wat is een goede leeftijd om te trouwen?
6 April, 18:18 Volkskrant
'Zou je in Marokko willen wonen?' Een van mijn vertalers, laten we hem Ayoub noemen, kijkt me aan.'Nee', zeg ik, na een aarzeling. We zitten in een koffietent in een buitenwijk van Casablanca. Het ziet er op het oog modern uit. Maar behalve wij zitten er alleen mannen aan de tafeltjes. 'Ik houd er niet van om als vrouw steeds op te vallen', zeg ik. Het komt omdat het ochtend is, legt Ayoub (22) ui


Activisten vragen NAVO om op 69-jarige leeftijd op pensioen te gaan
4 April, 19:06 Skynet
Activisten van de actiegroep Intal hebben vandaag aan het station Brussel-Centraal de 69ste verjaardag van de NAVO gevierd met een toneelstukje. Voor de activisten is het de hoogste tijd dat de NAVO op pensioen gaat en het geld bedoeld voor defensiedoeleinden anders gespendeerd wordt.


Oud-burgemeester van Leuven Alfred Vansina op 91-jarige leeftijd overleden
4 April, 07:12 Skynet Belgie
Alfred Vansina, die van 1977 tot 1994 de eerste burgemeester was van de fusiestad Leuven, is gisteren op 91-jarige leeftijd overleden. Dat meldt het stadsbestuur. Hij was van 1995 tot 2000 tevens de eerste voorzitter van de Vlaams-Brabantse provincieraad.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be