NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Las


Trump wil verbod 'bump stocks' vanwege schietpartij Las Vegas
Dinsdag, 23:00 NOS nieuws

President Trump heeft opdracht gegeven aan het ministerie van Justitie om met een verbod te komen op zogenoemde 'bump stocks'. Met dit opzetstuk voor wapens kunnen in korte tijd extra veel kogels worden afgevuurd.

Dat werkt als volgt: de bump stock is een schouderstuk dat meebeweegt met de terugslag van het geweer, waardoor de vinger van de schutter opnieuw tegen de trekker aankomt.

Las Vegas

Het opzetstuk is met name berucht sinds de schietpartij in Las Vegas in oktober vorig jaar. Een man opende toen het vuur op bezoekers van een countryfestival. Hij gebruikte een wapen met bump stock. Nadat hij tientallen mensen had doodgeschoten en honderden had verwond pleegde hij zelfmoord.

Die schietpartij is voor Trump de reden om met een verbod te komen op het onderdeel. De machtige Amerikaanse wapenlobby NRA heeft al zijn zegen gegeven aan het idee.

Overigens is het niet voor het eerst dat het Witte Huis beloofde bump stocks te verbieden. Dat gebeurde ook al vlak na de schietpartij in Las Vegas. Daadwerkelijke actie werd toen niet ondernomen.

Het voorstel van Trump komt een week na de schietpartij op een school in Parkland in Florida. Bij die aanslag werd overigens geen bump stock gebruikt.

Gisteren kwam Trump al met een andere voorzichtige opening voor een strengere Amerikaanse wapenwet. Hij zei pogingen te steunen om zogeheten background checks van mensen die een vuurwapen willen kopen te verbeteren.
In Las Vegas kan je al trouwen van aan de bagageband
13 Februari, 09:54 Skynet
Wie heel snel in het huwelijksbootje wil stappen, kan met Valentijn een huwelijksakte krijgen van zodra je aan de bagageband van de luchthaven komt. Las Vegas staat bekend om haar vluchtige huwelijken.


Carrasco valt in bij Atlético Madrid en geeft assist tegen staartploeg

Atlético Madrid heeft zich zondag op de 21e speeldag van de Spaanse Primera Division niet laten verrassen door Las Palmas. De voorlaatste in de stand verloor in de Spaanse hoofdstad met 3-0.
FBI geeft nieuwe beelden vrij van hotelkamer schutter Las Vegas
20 Januari, 13:06 Gazet v. Antwerpen

De FBI heeft nieuwe beelden vrijgegeven van de hotelkamer van Stephen Paddock. Op 1 oktober opende hij het vuur op een massa festivalgangers in Las Vegas. Daarbij vielen 58 doden. Ook hebben de onderzoekers kinderporno gevonden op de computer van de schutter. Naar zijn motief is het nog steeds gissen.
Techchat: Techtrends in Las Vegas
15 Januari, 15:54 De Tijd
15:41 Vorige week bracht Pieter Haeck verslag uit over de toonaangevende consumentenelektronicashow CES in Las Vegas. Vraag hem alles over de nieuwste gadgets en trends, dinsdag om 12 uur.


TomTom dobbelt hoog in Las Vegas
8 Januari, 19:24 De Tijd
18:59 De Nederlandse navigatiespecialist liep maandag in de kijker op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Dat vertaalde zich op de Amsterdamse beurs in een koerswinst van 2,4 procent tot 8,44 e...


53 Nederlandse startups op CES in Las Vegas
8 Januari, 07:00 Emerce
53 Nederlandse startups presenteren zich deze week op de grote Amerikaanse consumentenelektronicabeurs CES in Las Vegas. Ze delen het Holland Startup Pavilion in Sands Expo onder de noemer Dutch Tech Improving Our Lives.


Ionica las - met veel plezier - een boek uit 1870
23 December 2017, 02:18 Volkskrant
Het sneeuwt weer jaaroverzichten. Zelf maak ik rond deze tijd graag een lijstje met de beste boeken die ik het afgelopen jaar las. De meeste titels daarop komen niet uit 2017. Ik vrees dat alleen beroepslezers zoals recensenten genoeg kakelverse boeken lezen om dáár een serieuze toptien van te maken. Daarbij zijn er zoveel oudere boeken die de moeite waard zijn. Zo las ik dit jaar met veel plezier


Lijkschouwing bevestigt: alle 58 slachtoffers schietpartij Las Vegas kwamen om door schotwonden
22 December 2017, 11:00 Skynet
Bij de schietpartij in Las Vegas op 1 oktober zijn alle 58 dodelijke slachtoffers omgekomen door schotwonden. Er is geen enkele andere doodsoorzaak gevonden, maakte het kantoor van de wetsdokter in Clark County bekend. Niemand is dus vertrappeld.


Nederlandse slaapapp debuteert op CES in Las Vegas
21 December 2017, 14:30 Emerce
De Nederlandse startup Shleep gaat begin januari op de CES in Las Vegas zijn nieuwe slaapapp lanceren. De app is ontwikkeld door Els van der Helm. Zij studeerde neurowetenschappen aan de Vrije Universiteit, deed wetenschappelijk onderzoek aan Harvard Medical School (VS) en haalde haar doctorsgraad aan UC Berkeley in Californië (VS). Ze startte haar carrière […]


Redacties die in het SCP-rapport (veel) nieuws las, moet zich de vraag stellen: vervullen we onze taak als filter wel goed genoeg?
16 December 2017, 02:24 Volkskrant
De Volkskrant deed deze week keurig en uitgebreid verslag van De sociale staat van Nederland 2017 van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). In deze bijzondere editie blikken de onderzoekers terug op de afgelopen 25 jaar. De conclusies zullen voor menigeen een verrassing zijn geweest: het gaat Nederland en de Nederlanders beter dan vroeger en dat vinden we zelf ook. Het beeld dat oprijst uit h


Sylvia Witteman las de Volkskrant van haar geboortedag: 'Zó veel leuker dan een oud boek'
16 December 2017, 02:24 Volkskrant
Oude boeken zijn al zo geweldig, maar oude kranten zijn nóg leuker. Sinds een paar dagen zijn op de site Delpher nu ook de archieven van de Volkskrant te vinden, en sindsdien lees ik niets anders meer. Eén oude krant vertelt boeiender over de wereldgeschiedenis dan welk boek ook, zo blijkt. Ik was kinderachtig genoeg om te beginnen met de krant van 9 oktober 1965, mijn geboortedag. Terwijl mijn mo


Tiësto verlengt contract Las Vegas tot 2020
12 December 2017, 15:18 Skynet

De Hollandse dj verloofde zich onlangs met het 21-jarige model Annika Backes
Sylvia las Ik moet nog even kijken of ik kan - en leerde dat het 'cool' is introvert te zijn
2 December 2017, 02:12 Volkskrant
Ik moet nog even kijken of ik kan heet het boek. De titel sprak me aan, want het is een zinnetje dat ik vaak gebruik. Het gevoel dat ik eventueel ergens weg kan blijven, een borrel, een feest, een vergadering, geeft me vaak de gemoedsrust om er tóch te verschijnen. Net zoiets geldt voor die kalmeringstabletjes in mijn tas: ik gebruik ze bijna nooit, maar het feit dat ik ze héb, stelt me gerust. Ik


Las Palmas-winger Vitolo is maand out met dijblessure
1 December 2017, 14:12 Gazet v. Antwerpen

De Spaanse international Victor ?Vitolo? Machin staat door een blessure aan de linkerdij een maand aan de kant. Dat heeft zijn club Las Palmas bevestigd.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be