NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Krant


Een tijdperk wordt afgesloten: twee denksportrubrieken verdwijnen uit de krant
Vrijdag, 17:18 Volkskrant
De ombudsman behandelt vragen, klachten en opmerkingen over de inhoud van redactionele pagina's en journalistieke aanpak. Het komt misschien doordat ik als kind in de ketel met toverdrank ben gevallen. Uit de krant knipte ik elke week de schaakrubriek, en plakte ze in een mapje. Verliefd op die mysterieuze diagrammetjes. Zo leerde ik schaken. Vandaag sluit de krant een tijdperk af. De wekelijkse d


Lezerspost: of je wil of wilt? Het is maar net wat je van de krant verwacht
Woensdag, 18:18 Volkskrant
Volkskrantlezers vinden veel. En misschien wel het meest vinden ze iets van ons taalgebruik. Terecht? Norbert Bronold meldde zich met een 'probleem in veel stukken van uw krant!!' Hij doelde onder meer op deze zin in de krant van 13 februari: 'Je wil niet dat passagiers problemen veroorzaken terwijl je kilometers hoog door de lucht vliegt.' Bronold: 'De vergeten t bij je wil in plaats van je wilt!


Problemen met bezorging van uw krant?
Woensdag, 06:48 Gazet v. Antwerpen

Gazet van Antwerpen heeft vannacht te kampen gehad met problemen in de drukkerij. Daardoor zijn er verschillende edities samengevoegd. Hebt u uw krant niet ontvangen of zit u met vragen, contacteer ons dan via onze klantenservice. Onze excuses voor de problemen.
Braziliaanse krant stopt met Facebook (en hoopt op navolging)
Maandag, 20:24 NOS nieuws

De laatste vier jaren waren zeer turbulent in BraziliŽ. Het land was getuige van een diepe economische crisis die via een slepend corruptieschandaal leidde tot de afzetting van president Dilma Rousseff. Die onrust, zo vreest de grootste krant van het land, zorgt nu voor een nieuw gevaar: nepnieuws.

Want BraziliŽ is sterk verdeeld geraakt tussen verschillende strijdvaardige groepen die niet openstaan voor dialoog. "We schatten dat ongeveer 14 miljoen Brazilianen extreem gepolariseerde denkbeelden hebben", zegt nepnieuws-onderzoeker Pablo Ortellano van de Universiteit van S„o Paulo. Wat daarbij helemaal niet helpt, is dat Facebook begin dit jaar een verandering doorvoerde waardoor berichten van vrienden prioriteit krijgen boven die van bedrijven en nieuwsorganisaties.

Die verandering deed de krant Folha de S„o Paulo besluiten om maar helemaal te stoppen met het publiceren op Facebook. Want, zo zegt hoofdredacteur Sťrgio D'Avila tijdens een gesprek op de redactie van zijn krant: "Hiermee doet Facebook de professionele journalistiek in de ban. Onbedoeld krijgt nepnieuws nu een voorkeursbehandeling."

D'Avila voorspelt een toename van nepnieuws in BraziliŽ. "Wat denk je dat meer indruk maakt op de gemiddelde Facebookgebruiker? Nepnieuws, met een sensationele kop, of serieus nieuws van een professionele journalistieke organisatie?"

De worsteling van 'Folha' staat niet op zichzelf. De afgelopen jaren heeft Facebook geprobeerd om een belangrijke plek te worden voor nieuws. Een veelbesproken stap in die strategie is de introductie van Instant Articles, in 2015. Het platform wilde dat media, zoals The New York Times, maar ook bijvoorbeeld De Telegraaf en de NOS in Nederland, ůp Facebook zouden gaan publiceren in plaats van nŠŠr verhalen op hun eigen site te linken. Dit creŽerde een zogeheten walled garden: je hoefde niet meer van Facebook af om te lezen wat media schreven.

Maar nu, drie jaar later, hebben steeds meer media besloten om weer te stoppen met Instant Articles. De functie levert te weinig op en daarnaast is de relatie met Facebook stukken stroever geworden. Het succes van nieuws op het sociale netwerk heeft zich tegen het bedrijf gekeerd, mede door de problemen rondom nepnieuws.

Er is daarnaast vrees dat minder nieuws op Facebook leidt tot meer nepnieuws. Daarbij wordt gewezen op zes testlanden, waar het echte nieuws wordt gescheiden van nieuwtjes van vrienden en familie. The New York Times constateerde al eerder dat dat zorgt voor een toename van nepnieuws. Facebook zei eerder geen plannen te hebben om de gescheiden tijdlijn verder uit te rollen.

Of er nu wel of niet meer nepnieuws komt door de veranderingen: iedereen is wakkergeschud en op zijn hoede. In BraziliŽ zijn in oktober van dit jaar presidentsverkiezingen. Een maand later zijn in de VS verkiezingen voor het Congres. De inlichtingendiensten in de VS waarschuwden eerder deze week dat Russische 'trollen' dan opnieuw zullen proberen om onrust te stoken.

Ware ziekte

In BraziliŽ is nepnieuws volgens onderzoeker Pablo Ortellano niet eens het echte probleem, maar een symptoom. "De ware ziekte is de politieke polarisatie. 90 procent van wat deze mensen op Facebook aanklikken of delen komt overeen met hun eigen denkbeelden."

Ortellano ziet het protest van de krant Folha als een politieke geste, een boodschap. Het zal in de praktijk geen relevante verandering betekenen, denkt hij.

"Er zijn belangrijke aanwijzingen dat Facebook niet eens de belangrijkste verspreider is van nepnieuws in BraziliŽ. Het lijkt erop dat WhatsApp veel belangrijker is. Mensen sturen elkaar via die gesloten netwerken fake news, en omdat het privťnetwerken zijn hebben we er geen zicht op en kunnen we er niets tegen doen."

Hoofdredacteur Sťrgio D'Avila van Folha geeft meteen toe dat de beslissing van zijn krant om te stoppen met Facebook slechts deels een symbolische daad is. Eentje die niet alleen met nepnieuws te maken heeft.

"Er zijn ook commerciŽle redenen. Wij verdienen niets aan de content die we leveren aan Facebook. Dat platform krijgt dankzij artikelen van professionele nieuwsorganisaties zoals Folha extra reclame-inkomsten. Maar daar zien wij niets van terug", zegt de hoofdredacteur. "We hopen hiermee anderen te overtuigen hetzelfde te doen als wij: stoppen met Facebook. Het zou onze zaak sterker maken."

Aandacht

De keuze van de krant leidde tot veel media-aandacht. Afgelopen week was er een media-conferentie waar ook twee topmensen van Facebook bij waren. Campbell Brown, verantwoordelijk voor het contact met nieuwsorganisaties bij Facebook, zei toen er niet van op te kijken dat Folha was gestopt met het platform. Want de krant maakte volgens Brown al niet zo heel veel gebruik van het medium.

"Als een organisatie het gevoel heeft dat op Facebook aanwezig zijn niet goed is voor je bedrijf, dan moet je niet op Facebook aanwezig zijn", zei Brown. "Laat dat duidelijk zijn."
Fotograaf van uw krant portretteert balletdansers op markante Antwerpse locaties
17 Februari, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Fotograaf en correspondent van uw krant Koen Dhollander brengt met Ballet in Antwerpen zijn tweede fotoboek uit. Vier jaar geleden had hij nog nooit een balletvoorstelling gezien, ondertussen is het een passie en brengt hij balletdansers en hun verhalen samen op opvallende locaties in de stad.
Zijlstra stapt op vanwege leugen over ontmoeting met Poetin
13 Februari, 17:24 NOS nieuws

Minister Zijlstra van Buitenlandse Zaken stapt op. Dat heeft hij zojuist gezegd aan het begin van het debat in de Tweede Kamer. Die riep de minister op het matje vanwege zijn leugen over een ontmoeting van president Poetin.

Hij noemde het "met afstand de grootste fout in zijn politieke bestaan. Nederland verdient een minister van Buitenlandse Zaken die boven elke twijfel verheven is."

Gisteren bood Zijlstra al excuses aan voor zijn leugen. Veel oppositiepartijen concludeerden toen dat de minister niet langer geloofwaardig was. De coalitiepartijen verdedigden Zijlstra aanvankelijk, maar vandaag wilden ze voorafgaand aan het debat niets meer zeggen over hun steun.

Zijlstra verhaalde in het verleden meermaals over zijn aanwezigheid bij een bijeenkomst in het buitenhuis van Poetin. De president zou daarbij gesproken hebben over zijn wens tot uitbreiding van het Russisch grondgebied met OekraÔne, de Baltische Staten en mogelijk Kazachstan.

Gisteren gaf Zijlstra in de Volkskrant toe dat hij bij die bijeenkomst helemaal niet aanwezig was. Hij had het gehoord van voormalig Shell-topman Jeroen van de Veer. Om hem als bron te beschermen betrok Zijlstra naar eigen zeggen het verhaal op zichzelf.
Britse krant vol lof over twee Belgische hotels
7 Februari, 18:00 Gazet v. Antwerpen

De Britse krant The Guardian tipt twee Belgische hotels in hun lijst van ?20 beste hotels in Europa voor 2018?. 1898 The Post in Gent wordt getipt als ?ideale winteruitstap?. En Jardin Secret is volgens de krant de zoektocht waard.
Polarisatie in Kenia groeit: oppositiepoliticus letterlijk doodverklaard in krant
7 Februari, 14:24 Volkskrant
Krantenlezers in Kenia ontdekten woensdag een macaber bericht in de Daily Nation. In de onafhankelijke krant stond een overlijdensadvertentie met een foto van Jimmy Wanjigi, een springlevende oppositiefiguur. De naam van de 'overledene' was een fractie anders gespeld - James Wanjagi - maar de annonce bevatte de echte namen van zijn vrouw en ouders. Ook zijn kinderen werden opgevoerd in het bericht


Middelvinger in PvdA-logo lokale krant 'foute grap'
24 Januari, 12:36 NOS nieuws

"Een foute grap", zo noemt Folkert Hummel, fractievoorzitter van de PvdA in Meppel, de middelvinger in het partijlogo in een lokale krant.

Met de advertentie in de Meppeler Courant kondigden de PvdA-afdelingen Westerveld, De Wolden en Meppel de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen aan. Het oog valt echter snel op het PvdA-logo naast de tekst. Daar is in de bekende partijroos duidelijk een middelvinger te zien.

Xander Topma, fractievoorzitter van de SP in Meppel, plaatste de advertentie op Facebook.

"Hier beledig je mensen mee"

"Ik vind het schandalig, hier beledig je mensen mee", zegt Hummel, die laat weten dat een onderzoek wordt ingesteld. De afdeling van de Meppeler Courant die over advertenties gaat, zegt niet te weten hoe de middelvinger in de advertentie terecht is gekomen.

"Ik verwacht niet dat het uit onze partij komt, omdat we bij advertenties al jaren met hetzelfde format en met dezelfde contactpersoon werken", zegt Hummel.
?Patser?-actrice Nora Gharib: ?Ik zag onlangs foto?s van leden opgerolde drugsbende in de krant. Ik kende ze bijna allemaal vanop de schoolbanken?
24 Januari, 10:48 Gazet v. Antwerpen

Een hyperkinetische rollercoasterrit vol neon, bakken geweld en genoeg schuttingtaal om de zwaarste hangjongere rode oortjes te bezorgen. Het is moeilijk om niet omvergeblazen te worden door ?Patser?, de derde langspeelfilm van Adil El Arbi en Bilall Fallah. Met dank aan de Antwerpse Nora Gharib (24), het net-niet-K3?tje die met haar naturelle vertolking van de stoere Badia zelfs Matteo Simoni in verlegenheid brengt. Niet slecht voor een acteerdebuut. ?Ik besef maar al te goed dat ik me geen betere leerschool kon wensen?, aldus Gharib.
Papieren krant voor millennials en generatie Z verleden tijd
18 Januari, 06:48 Emerce
De papieren krant is voor millennials en generatie Z verleden tijd. Dat blijkt uit onderzoek dat MediaTest in samenwerking met online uitgever Wayne Parker Kent uitvoerde. Het is volgens MediaTest voor het eerst dat 'gedegen onderzoek' is gedaan naar mediavoorkeuren van Nederlandse millennials.


Volkskrantgeluid Cultuur: waarom de Volkskrant sterren gebruikt bij recensies in de krant
12 Januari, 18:12 Volkskrant
Waarom staan er eigenlijk sterren bij recensies in de krant? En is dat goed of juist niet? In deze podcast gaat Gijs Groenteman daarover in gesprek met Wilma de Rek, chef Boeken, en theaterrecensent Hein Janssen. Zit u op uw mobiel en werkt deze podcast niet?†Klik dan hier.†Lange reis of gewoon op de fiets? Luister naar de podcasts van de Volkskrant.†Lees hier meer over de podcasts van de Volkskra


Digitale krant niet bereikbaar
12 Januari, 09:48 Gazet v. Antwerpen

Door een technisch probleem is de digitale krant van Gazet van Antwerpen nog niet bereikbaar. Wie de krant van vandaag wil openen, komt nog op die van gisteren terecht. Dit geldt ook voor de krantenapp op tablet en smartphone. We doen er alles aan om het probleem snel op te lossen.
Vanaf vandaag kunt u 's ochtends de krant luisteren: Blende leest de interessantste artikelen voor
11 Januari, 02:36 Volkskrant
De krant luisteren onderweg, vanaf vandaag kan het dankzij Blendle Audio. De digitale kiosk leest elke dag de interessantste artikelen voor. Digitale kiosk Blendle lanceert een nieuwe dienst. Vanaf vandaag is het niet alleen mogelijk tegen betaling losse artikelen uit dagbladen en tijdschriften te lezen, maar kun je er ook naar luisteren. Medewerkers van Blendle Audio lezen dagelijks de drie of vi


#MeToo is uit de hand gelopen, stelt collectief van vrouwelijke schrijvers, journalisten en actrices in Franse krant Le Monde
9 Januari, 23:00 Volkskrant
De #MeToo-beweging is uitgelopen op een heksenjacht tegen mannen. Feministische activisten maken onvoldoende onderscheid tussen verkrachting en onhandige versierpogingen. Mannen worden afgeschilderd als varkens, vrouwen als eeuwige slachtoffers. #MeToo dreigt te leiden tot een nieuwe vorm van puritanisme die de seksuele vrijheid in gevaar brengt. Dit stelt een collectief van vrouwelijke schrijvers


Het nieuws van vandaag en de krant van morgen
8 Januari, 21:12 Volkskrant
Goedenavond. Groningen is vanmiddag opgeschrikt door de zwaarste aardbeving in ruim vijf jaar. De schok had volgens het KNMI een kracht van 3.4 op de schaal van Richter. En in de VS is de anti-Trump opgestaan. Die is niet blank en blond maar zwart, geen man maar vrouw. Zondagavond verscheen ze in Hollywood en veel Amerikanen reageerden verrukt: Oprah for President! En andere problemen in eigen lan


De krant van vandaag en het nieuws van morgen
3 Januari, 21:00 Volkskrant
Goedenavond. Donderdag wordt er gestaakt in het streekvervoer, een gevolg van mislukte cao-onderhandelingen tussen de bonden en de streekvervoerders. De vakbonden eisen lagere werkdruk en loonsverhoging. Heeft de buschauffeur het echt zo zwaar? We vroegen het ze zelf. Verder in de Volkskrant Avond: kan Camiel Eurlings na zoveel kritiek nog wel aanblijven? Kan Eurlings na zoveel kritiek nog wel aan


'In Iran weet je meer als je Telegram volgt dan als je de krant leest'
2 Januari, 18:36 NOS nieuws

Al dagen gaan IraniŽrs de straat op om te protesteren en voor hen is berichtendienst Telegram daarbij essentieel. De demonstranten, die in eerste instantie vooral vanwege stijgende voedsel- en brandstofprijzen de straat op gingen, richten zich inmiddels op de regering van president Rouhani en opperste leider ayatollah Khamenei. Bij de protesten zijn naar schatting al twintig doden gevallen.

Demonstraties tegen de regering zijn in Iran zeldzaam. De laatste grootscheepse protesten waren in 2009 en werden de Groene Revolutie genoemd. Toen werd er veel gebruikgemaakt van Twitter om met elkaar te communiceren. Sindsdien is dat netwerk geblokkeerd. Nu, 9 jaar later, vervult Telegram dus die rol.

Die app is in Iran ontzettend populair. Meer dan 40 miljoen IraniŽrs gebruiken Telegram. 48 miljoen inwoners (op een bevolking van 80 miljoen) van het land hebben een smartphone. Ter vergelijking: in januari 2017 had de app wereldwijd zo?n 100 miljoen maandelijks actieve gebruikers. "Zonder de chat-app waren er geen demonstraties geweest", analyseert correspondent Thomas Erdbrink.

Alles gaat via Telegram

Telegram kon zo groot worden omdat de app in het land wordt toegestaan. "Eerder gebruikten IraniŽrs WeChat of WhatsApp, maar die apps werkten niet zo goed of werden geblokkeerd." Telegram wordt ook gebruikt door de (semi)overheid, waardoor de app niet werd geblokkeerd. Twee dagen geleden, na de eerste protesten, gebeurde dat alsnog. Ook Instagram is sindsdien geblokkeerd. Daarnaast wil de regering al langer meer grip krijgen op Telegram.

"IraniŽrs doen alles via Telegram. Je weet meer als je Telegram volgt dan als je de krant leest", zegt Erdbrink. Iran kent veel kranten, maar dat zijn vaak spreekbuizen voor bepaalde facties. Naast privťchats staat Telegram ook bekend om zogenoemde kanalen waar je je op kunt abonneren, vergelijkbaar met Facebook-pagina?s en Twitter-accounts. In die kanalen wordt veel informatie gedeeld.

De kanalen zijn overigens al wel enigszins aan banden gelegd, zegt Erdbrink. Als je meer dan 5000 abonnees hebt, moet je een vergunning aanvragen. Daarnaast kijkt de Iraanse overheid mee. "Het komt voor dat mensen iets op Telegram zeggen en dat de volgende dag de cyberpolitie, Fata, op de stoep staat." Soms verwijdert Telegram wel eens een kanaal, zegt Erdbrink, maar dan is er in mum van tijd een nieuw kanaal aangemaakt.

Telegram-kanalen sluiten

Telegram werd op 31 december door de Iraanse overheid gevraagd om bepaalde kanalen af te sluiten. Volgens de chatdienst gaat het om kanalen van demonstranten zonder kwaad in de zin en het bedrijf weigerde daarom mee te werken. Daarop besloot Iran de chatdienst af te sluiten.

Tegelijkertijd schrijft de topman van de app, Pavel Durov, dat het bedrijf wel een bekend Iraans kanaal moesten afsluiten omdat het de leden opriepen tot geweld. Na een excuses is het account, Amadnews, hersteld. In de chatdienst zijn inmiddels verschillende kanalen te vinden die zich 'Amadnews' noemen. Wat meteen ook aangeeft dat Telegram niet perse zorgt voor een duidelijker beeld van wat er gebeurt. Net als andere sociale media is het met regelmaat lastig om vast te stellen wat wel en niet echt is.

Niet alleen Telegram is populair maar ook Instagram. Terwijl de andere apps van moederbedrijf Facebook, Facebook zelf en WhatsApp, niet bereikbaar zijn. "Het is verrassend dat de regering Instagram heeft toegestaan, nadat dergelijke apps jarenlang werden geblokkeerd", zegt Erdbrink.

Sneller mobiel internet

Iran heeft sociale media nodig, aldus Erdbrink. "Dat blijkt ook wel uit het feit dat de regering meer dan een jaar geleden het mobiele netwerk 4G beschikbaar heeft gesteld." Dit maakt het veel makkelijker om foto?s en zeker video?s te delen. Dat is ook waar Instagram met name voor wordt gebruikt.

Toch is er een belangrijk verschil tussen de functies van Instagram en Telegram: die laatste is echt een vervanger van traditionele nieuwsbronnen, dat is de fotodienst toch in een mindere mate.

Op dit moment zijn de twee diensten dus geblokkeerd, al zijn er wel manieren deze te omzeilen. In het land wordt volgens Erdbrink door veel mensen gebruikgemaakt van VPN-diensten (virtual private network) waardoor je alsnog gebruik kunt maken van sociale media, en dus ook bijvoorbeeld Facebook of Twitter. Maar ook die diensten zijn soms geblokkeerd, zegt Erdbrink.
Waarom is de krant goedkoper voor nieuwe abonnees?
16 December 2017, 02:24 Volkskrant
Wij lezen de Volkskrant al sinds Pa Pinkelman en Godfried Bomans. De krant was toen nog katholiek. Maar soms gaat de mens twijfelen. Niet alleen aan het geloof, maar ook aan de krant. Waarom is de Volkskrant goedkoper voor nieuwe abonnees dan voor trouwe lezers? Dit is eigenlijk een vraag voor de afdeling Marketing van De Persgroep, de uitgever van de Volkskrant. Maar ik beantwoord hem toch, al is


Uw krant snuift de winterse sfeer op in Antwerpse binnenstad
12 December 2017, 03:31 Gazet v. Antwerpen

Winters plezier of ellendige kou. Het is maar hoe u het bekijkt. Hoewel niets verliep zoals gepland, was het toch vooral een vrolijk optimisme dat gisteren de bovenhand nam onder zij die zich de binnenstad in waagden. ?Niets aan te doen, hť?, werd er gelachen.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be