NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Kpn


KPN gaat 5G in het veld testen
12 April, 14:30 Emerce
KPN gaat in de loop van 2018 vier verschillende 5G-field labs opzetten om te kunnen experimenteren met de opvolger van 4G. Dat varieert van het testen van slimme antennes in stedelijk gebied tot het onderzoeken van de verbinding van drones voor precisielandbouw, virtual reality in de industrie en zelfrijdende voertuigen.


KPN begint dit jaar met 5g-tests
12 April, 14:18 Tweakers
KPN begint dit jaar met tests waarbij het 5g gaat uitproberen. Zo komt er in Drenthe een test met mmWave-opstellingen, waarmee de provider internet gaat bieden op hoge frequenties en met hoge snelheden.


KPN vernieuwt app voor Interactieve TV met Chromecast-ondersteuning
4 April, 11:42 Tweakers
KPN heeft zijn Interactieve TV-app een flinke update gegeven. Gebruikers kunnen nu de app gebruiken in combinatie met Googles Chromecast. Daarnaast kunnen ze programma's een week lang terugkijken vanuit de TV Gids.


KPN en TU Delft werken samen aan 5G en kunstmatige intelligentie
30 Maart, 08:18 Emerce
KPN en de Technische Universiteit Delft zijn een strategische samenwerking aangegaan met als doel hoogwaardige nieuwe technologie te ontwikkelen op het gebied van 5G, blockchain en kunstmatige intelligentie.


Kadaster, KPN, Politie, PostNL en SIDN stellen datasets, API?s en hardware beschikbaar
29 Maart, 14:54 Emerce
Het Big Data Innovatiehub, het Kadaster, Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI), KPN, Politie, PostNL en SIDN organiseren op 26 en 27 mei voor de vierde keer de Dutch Open Hackathon. Tijdens de hackathon worden deelnemers uitgedaagd om in 36 uur creatieve oplossingen en toepassingen te bedenken voor alledaagse uitdagingen.


Klachten over KPN na overname OnsBrabantNet
29 Maart, 14:54 Emerce
De overgang van OnsBrabantNet naar KPN levert glasvezelgebruikers in Nuenen problemen op. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.


Telecompaper: Ziggo heeft groter marktaandeel vaste telefonie dan KPN
29 Maart, 08:42 Tweakers
Ziggo heeft KPN voor het eerst ingehaald als het gaat om klanten voor vaste telefonie. Volgens onderzoeksbureau Telecompaper is het marktaandeel van Ziggo 41,9 procent en heeft KPN 41,1 procent van de markt in handen.


Primeur: KPN onttroond door Ziggo als marktleider in vaste telefonie
29 Maart, 08:00 NOS nieuws

KPN is niet meer de onbetwiste koning van de vaste telefonie. Concurrent Ziggo heeft op dit gebied nu meer consumenten als klant dan KPN, meldt onderzoeksbureau Telecompaper.

De voorganger van KPN, staatsbedrijf PTT, was het bedrijf dat miljoenen huishoudens aansloot op het vaste telefonienet. Er was zoveel vraag naar vaste telefoonlijnen dat sommige gezinnen maanden moesten wachten voordat ze konden worden aangesloten.

In de jaren '90 kreeg het bedrijf concurrentie, onder meer van buitenlandse partijen. Toch wist KPN de positie van marktleider vast te houden.

Ingehaald

De laatste jaren groeide Ziggo, mede dankzij fusies met UPC en Vodafone Nederland. Het bedrijf had in het laatste kwartaal van 2017 een marktaandeel van 41,9 procent. KPN zit daar met 41,1 procent nu onder.

Er zijn nu nog ruim 6 miljoen vaste telefoonaansluitingen in Nederland. In 2015 waren dat er nog 300.000 meer.

Wel betalen, niet gebruiken

Bij veel mensen zit vaste telefonie in het pakket met internet en televisie dat ze van hun telecomprovider afnemen. Sommigen betalen wel voor de vaste lijn, maar ze gebruiken hem niet.

De komende jaren nemen meer mensen afscheid van hun vaste telefoon, verwacht Telecompaper. In 2022 hebben ruim 800.000 mensen hun abonnement opgezegd, is de voorspelling.
KPN neemt Nederlands bedrijf voor Skype for Business-diensten over
27 Maart, 11:06 Tweakers
KPN heeft StartReady overgenomen, een bedrijf dat is gespecialiseerd in zakelijke Skype-diensten. KPN had al een belang van 15 procent in StartReady en heeft nu de resterende 85 procent in handen gekregen.


StartReady volledig in handen van KPN
27 Maart, 08:54 Emerce
KPN heeft het resterende belang van 85 procent gekocht in StartReady, een specialist in Skype for Business-diensten.


KPN complementeert LTE-M netwerk
21 Maart, 13:54 Emerce
Het LTE-M netwerk van KPN is vanaf nu in heel Nederland beschikbaar voor Internet of Things (IoT) toepassingen. Dit netwerk is vooral bedoeld om apparaten met grote regelmaat data uit te laten wisselen.


Vertrekkende KPN-directeur komt in directie voormalige holding Reggefiber
19 Maart, 08:06 Tweakers
KPN-directeur Eelco Blok kondigde vorig jaar zijn vertrek aan en nu is ook bekend waar hij vanaf dit voorjaar zal werken. Hij treedt in dienst van Reggeborgh, de investeringsmaatschappij die tot 2014 een groot deel van Reggefiber bezat, totdat KPN Reggefiber in zijn geheel overnam.


KPN topman Eelco Blok naar Reggeborgh
16 Maart, 18:30 Emerce
KPN topman Eelco Blok gaat aan de slag bij Reggeborgh, het investeringsbedrijf van de ondernemersfamilie Wessels.


KPN start Experia Box v10-update die wifiproblemen moet oplossen
28 Februari, 10:12 Tweakers
KPN is in de nacht van dinsdag op woensdag begonnen met het uitbrengen van een update voor de Experia Box v10, die een oplossing moet bieden voor wifiproblemen waar klanten sinds enkele maanden last van hebben. Het gaat om firmwareversie 3.4.


Slowaken gearresteerd voor het digitaal 'afdreigen' van KPN
23 Februari, 18:30 NOS nieuws

De politie heeft twee Slowaken aangehouden die ervan worden verdacht dat ze KPN digitaal hebben afgedreigd. Afdreigen is afpersen zonder dreiging met geweld.

Het zijn een man van 25 die in Rotterdam is opgepakt en een man van 32 die in Slowakije is gearresteerd.

Half januari deed KPN aangifte van digitale afdreiging. Iemand had het bedrijf benaderd en gezegd dat hij bedrijfsgevoelige informatie van KPN in zijn bezit had. In ruil voor die informatie wilde hij een groot bedrag aan bitcoins.

Digitale gegevensdragers

Intensief onderzoek leidde tot de aanhouding van de verdachten in Nederland en Slowakije. De politie heeft de woningen van de mannen doorzocht en een aantal digitale gegevensdragers zoals mobiele telefoons en laptops in beslag genomen.

Die zijn onderzocht maar er zijn vooralsnog geen aanwijzingen gevonden dat de verdachten erin waren geslaagd om door te dringen tot gevoelige informatie in de computersystemen van KPN.

De 25-jarige verdachte is voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. Het landelijk parket heeft de uitlevering gevraagd van de aangehouden verdachte in Slowakije.

Op afdreiging staat een maximale gevangenisstraf van vier jaar.
Politie houdt twee verdachten aan voor afpersing KPN
23 Februari, 16:12 Tweakers
De politie heeft afgelopen week twee Slowaakse mannen aangehouden die ervan verdacht worden KPN afgeperst te hebben. De mannen claimden bedrijfsgevoelige gegevens van KPN in handen te hebben.


KPN schakelt op veel meer plaatsen 4g op voormalige 3g-frequentie in
21 Februari, 17:48 Tweakers
KPN is begonnen met het aanbieden van 4g op de voormalige 3g-frequentie. Door het aanbieden van 4g op een vierde frequentieband maakt de provider hogere snelheden mogelijk.


KPN breidt glasvezelaanbod uit met 200Mbit/s-abonnement
16 Februari, 13:54 Tweakers
KPN biedt vanaf deze week naast zijn 100Mbit/s- en 500Mbit/s-abonnementen voor glasvezel ook een 200Mbit/s-optie aan. De snelheid komt beschikbaar voor een meerprijs van 8,99 euro per maand.


Internetstoring KPN treft vooral gebruikers in noorden van Nederland
15 Februari, 16:54 Tweakers
KPN kampt met een storing die volgens een woordvoerder van KPN vooral gebruikers in het noorden van Nederland treft, zo meldt de Leeuwarder Courant. Het is nog onduidelijk wanneer de storing verholpen zal zijn. Het lijkt vooral te gaan om een internetstoring.


Rechter wijst Vodafones bezwaar tegen overname van Reggefiber door KPN af
14 Februari, 13:54 Tweakers
Het College van Beroep voor het bedrijfsleven, de hoogste bestuursrechter voor zaken met bepaalde economische onderwerpen, heeft bepaald dat er geen strijd met het mededingingsrecht is bij de volledige overname van Reggefiber door KPN.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be