NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Korea


Noord-Korea stuurt hoge delegatie naar sluitingsceremonie Winterspelen
Vandaag, 07:24 Skynet Sport
Noord-Korea wil zondag een hoge delegatie sturen naar de sluitingsceremonie van de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. De Noord-Koreanen hebben hun zuiderbuur op de hoogte gebracht van dat voornemen, zo laat het ministerie van Defensie in Seoel weten.


VS: Noord-Korea zag op valreep af van ontmoeting bij Spelen
Gisteren, 05:36 NOS nieuws

De Amerikaanse vice-president Pence zou bij de Olympische Spelen een ontmoeting hebben met Noord-Koreaanse afgevaardigden maar de afspraak is afgezegd. Dat zeggen een woordvoerder van Pence en functionarissen van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Volgens de stafchef van Pence is Noord-Korea afgehaakt nadat de Amerikaanse vicepresident mensenrechtenschendingen van Pyongyang aan de kaak had gesteld en plannen ontvouwde voor nieuwe economische sancties. Hij vraagt zich tegelijkertijd af of het bewind van Kim Jong-un überhaupt van plan was om te praten.

Volgens persbureau Reuters was het ook de bedoeling dat Pence zou spreken met de zus van Kim Jong-un, die een bezoek bracht aan de Spelen in Zuid-Korea.

De zus, Kim Yo-jong, nodigde Zuid-Korea tijdens haar bezoek uit voor topoverleg, maar de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in hapte vooralsnog niet toe. Hij zei dat Noord-Korea eerst met de VS moet spreken. Ook wil hij toezeggingen over het afbouwen van het nucleaire programma van de noorderbuur.
Zuid-Korea ziet top met het noorden nog niet zitten
Zaterdag, 13:48 NOS nieuws

De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in houdt topoverleg met het regime van Kim Jong-un nog even af, al hoopt hij dat de Olympische Spelen van positieve invloed zullen zijn op de banden met Noord-Korea.

Moon vindt dat Noord-Korea eerst met de Verenigde Staten in gesprek moet. Verder verlangt hij toezeggingen van Pyongyang over de afbouw van het nucleaire programma.

Kim Yo-jong, de zus van de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un, heeft Zuid-Korea op de Olympische Winterspelen in Pyeongchang uitgenodigd voor een top. Die uitnodiging wilde Moon niet direct aanvaarden. "Laten we niet op de zaken vooruitlopen."

Vervreemding

Het lijkt er op dat Zuid-Korea gesprekken met het noorden afhoudt om de Verenigde Staten niet van zich te vervreemden. Critici denken dat Noord-Korea door direct met Zuid-Korea te praten een wig wil drijven tussen Seoul en Washington. De VS is de grootste bondgenoot van Zuid-Korea. In dat land zijn tienduizenden Amerikaanse militairen gestationeerd.

Noord- en Zuid-Korea hebben op de Olympische Spelen toenadering tot elkaar gezocht. De landen kwamen tijdens de openingsceremonie onder een gemeenschappelijke vlag binnen en stonden met een gezamenlijk team op de ijshockeybaan.

Of die relatief goede contacten standhouden is echter de vraag. Als de Spelen voorbij zijn, zullen de VS en Zuid-Korea waarschijnlijk weer hun jaarlijkse militaire oefening houden. Die is Noord-Korea altijd een doorn in het oog.
Een diepgaande analyse van fotomateriaal uit Noord-Korea
Vrijdag, 19:12 Volkskrant
De rubriek Beeldvormers onderzoekt hoe een foto onze kijk op de werkelijkheid bepaalt. Deze week: Noord-Koreanen op de Winterspelen. Afgelopen dinsdag publiceerde het Noord-Koreaanse persbureau KCNA (Korean Central News Agency) een foto van vijf mensen die op een rijtje in een gang staan. De middelste man is Kim Jong-un, leider van Noord-Korea met, als we mogen kiezen, 'Briljante Kameraad' als zij


Kim Jong-uns zus de Ivanka Trump van Noord-Korea? Alsjeblieft, zeg!
Vrijdag, 18:00 Volkskrant
Kim Jong-uns zus was bij de Winterspelen. Maar de Noord-Koreaanse zien als internationale flirt, dat gaat Frank Bruni te ver. Het gebeurt niet vaak dat ik me beledigd voel namens Ivanka Trump, maar nu bevind ik me toch in deze uiterst vreemde situatie. En heb ik duidelijk wat uit te leggen. Vorige week begonnen de Winterspelen in Zuid-Korea. De aartsvijand van dat land, Noord-Korea, stuurde een de


OS 2018 - Michela Moioli schenkt Italië tweede goud
Michela Moioli heeft vrijdag olympisch goud veroverd in de snowboardcross bij de vrouwen op de Spelen in Pyeongchang. Italië pakte zo zijn tweede gouden medaille op deze Winterspelen, de zesde medaille in totaal.


Yun Sung-bin schenkt Zuid-Korea goud in skeleton bij de mannen

Yun Sung-bin heeft Zuid-Korea een tweede gouden medaille bezorgd op de Winterspelen in Pyeongchang. De nummer een van de wereld pakte vrijdag in het skeleton bij de mannen de zege met een totaaltijd van 3:20.55, het zilver ging naar Nikita Tregubov. De olympische atleet uit Rusland was 1.63 trager dan de Zuid-Koreaan. Het brons was voor de Brit Dom Parsons.
Waarom er in Zuid-Korea zoveel mensen Kim, Lee of Park heten
Vrijdag, 02:24 Volkskrant
Als je op de berg Namsan in het centrum van Seoul een steen naar beneden gooit, raak je altijd wel iemand die Kim, Lee of Park heet, zo wil een bekend gezegde in Zuid-Korea. Bijna de helft van de 51 miljoen Zuid-Koreanen heeft een van deze drie achternamen. Vanaf het dak van de Koreaanse woontoren in het olympisch dorp zou je ook een goede kans maken. Van de 122 Zuid-Koreaanse atleten heten er 34


Canadese en Amerikaanse vrouwenijshockeyteam naar halve finales, exit voor Japan en Korea
15 Februari, 12:36 Gazet v. Antwerpen

Na de groepsfase van het ijshockeytoernooi voor vrouwen op de Olympische Spelen in het Zuid-Koreaanse PyeongChang hebben Canada en de Verenigde Staten zich geplaatst voor de halve finales. Het Verenigd Koreaans ijshockeyteam en Japan zijn uitgeschakeld voor de strijd om eremetaal.
'Klimaat van toenadering en dialoog': zo kan de ontspanning tussen Noord- en Zuid-Korea verklaard worden
14 Februari, 20:24 Volkskrant
Zij aan zij strijden de Noord- en Zuid-Koreaanse ijshockeysters op de Winterspelen. En ook op de tribunes komen de gezworen vijanden dichter tot elkaar. Wat zit er achter de toenadering? Op de valreep kreeg het publiek in de ijshockey-arena van Gangneung wat het zo graag wilde: het verenigde Koreaanse ijshockeyteam scoorde in zijn laatste wedstrijd op de Winterspelen eindelijk een goal. De speelst


De ?geisha?s van Noord-Korea? op de Winterspelen: cheerleaders gekozen door de partijtop en later gebruikt als haremslavinnen
14 Februari, 02:24 Gazet v. Antwerpen

De Noord-Koreaanse cheerleaders maken indruk op de Winterspelen. Maar achter de vrolijke vreugdebrigade gaan ?potentiële haremslavinnen? schuil.
Medaille voor Noord-Korea? Waarom je moet opblijven voor kunstschaatsen
13 Februari, 18:00 NOS nieuws

Vannacht komen de Noord-Koreaanse kunstschaatsers Ryom Tae-ok en Kim Ju-sik voor het eerst in actie. Vanaf 02.30 uur komen ze op het ijs bij het onderdeel paarrijden. Als het streng communistische land ergens kans maakt op een medaille, dan is het op dit onderdeel. En de wereld kijkt mee.

"In Nederland denken veel mensen dat langebaanschaatsen dé primaire schaatssport is. Maar als je naar het buitenland gaat, zie je dat kunstschaatsen veel populairder is", zegt Madelène van Beuzekom, oprichter van Entertainment on Ice.

Voor haar zijn termen als een 'korte kür, een drievoudige axel, een lus, rittberger-sprongen en een hemel-pirouette' gesneden koek. Maar veel Nederlanders hebben geen idee waar dit over gaat. Wij leggen het uit, een soort 'kunstschaatsen voor dummies'.

Kunstschaatsen, vertelt Van Beuzekom, bestaat uit vier basiselementen: sprongen, pirouettes, passen en interpretatie op muziek. Met deze basiselementen wordt een serie gemaakt, die wordt ook wel een kür genoemd. Tijdens de Olympische Winterspelen doen deelnemers mee aan een korte (2 minuut 50) of vrije kür (gemiddeld 4 minuten).

In de korte kür moeten schaatsers verplichte elementen laten zien. In de langere vrije kür hebben de schaatsers meer vrijheid. Ze moeten ze wel drie pirouettes laten zien en zes of zeven sprongen, waarvan drie combinatiesprongen en een passenserie.

Eigenlijk te vergelijken met een kleurplaat, zegt Van Beuzekom. "Eerst werk je de verplichte elementen, de lijnen, uit en daarna kleur je de lijnen in de choreografie die bij de gekozen muziek past."

Een kunstschaatser kan voor de kür kiezen uit zes sprongen: een axel, salchow, spot, flip, rittberger en een lutz. Het aantal rotaties dat om de eigen as gemaakt wordt is het meest interessant, zegt Van Beuzekom. "Daar moet je echt op letten bij de Spelen. Het gros draait drie keer om de as (drievoudig), maar deze Spelen laten de topschaatsers zelfs vier rotaties zien bij verschillende sprongen, dat was vroeger niet voor te stellen."

Elk element van de kür heeft een vast aantal punten die toegekend kunnen worden. "Zo kun je dus eigenlijk van tevoren al uitrekenen hoeveel punten je krijgt" zegt Sterre van der Gouw, een van de schaatsers van Entertainment on Ice. Daarnaast krijg je ook nog minpunten of pluspunten van de jury.

"Een kür is een wiskundige formule", leggen de schaatsers uit. "Eerst bereken je de basispunten. Dan ga je kijken naar je sterke punten, waar je extra punten kunt krijgen. En de risico's, waar je minpunten kunt krijgen. Je maakt continu de afweging: neem ik een risico of niet? Een wankeltje of val kost je al snel punten."

Daarom ben je als schaatser ook tijdens de kür continu aan het nadenken. "Je hebt die formule in je hoofd en als iets fout gaat, weet je dat je die punten ergens anders kunt compenseren. Dan kun je bijvoorbeeld een mooiere combisprong maken, of je pirouette uitbreiden, zodat die extra punten je weer naar dat vooropgezette plan kunnen brengen."

Dat is wel tricky. "Je gaat dan uit de automatische piloot en sommige schaatsers gaan dan gekke dingen doen", lacht Van der Gouw.

Het volgende element: de pirouette. Een pirouette moet sowieso uit een minimaal aantal rotaties, draaiingen, bestaan. Verder kan de schaatser kiezen welke pirouette hij wil doen, bijvoorbeeld rechtop, diep met het zwaartepunt bij het ijs of een zweefpirouette. Ook let de jury op de start van de pirouette: is hij voorwaarts of achterwaarts, springt de schaatser de pirouette in?

Bij de pirouette wordt niet 'gespot', zoals dansers wel doen (naar een vast punt kijken terwijl je lichaam draait). "Nee, haha! Dat kan bij schaatsen niet, daar ga je veel te snel voor. Kunstschaatsers zetten tijdens de pirouettes hun gezichtsveld uit of sluiten hun ogen. Alles gaat op zwart. Spotten vertraagt alleen maar", zegt Van Beuzekom.

Maar dans wordt wel vaak als uitgangspunt gebruikt. "Dans is onlosmakelijk verbonden met kunstschaatsen. Het is allebei bewegen op muziek, alleen is de dynamiek anders. Zo heb je bij schaatsen meer snelheid dus is balans houden veel makkelijker." Ook Van der Gouw heeft jaren op ballet gezeten. "Ik had zelfs een schaatsballetjuf."

Het derde element is de passenserie. Dat zijn allemaal vrij gekozen passen: voorwaartse draai, achterwaartse draai, bewegingen met de armen, door de knieën gebukt, ga maar door. "Er zijn hier ontelbare combinaties mogelijk", aldus Van Beuzekom. "Je kunt je heel erg geven in een passenserie. Als er bijvoorbeeld iets is fout gegaan tijdens de sprongen kun je dat hier proberen goed te maken door de artistieke waarde op te krikken."

Het laatste element is de interpretatie van de muziek. En dat is belangrijk, zeggen de schaatsers. "Zo vertel je het verhaal. Het is een stukje entertainment. Kies je voor dramatische muziek, dan moet je je kür op een dramatische manier vertellen. Kies je vrolijk, dan moet het een opgewekte choreografie zijn. De muziek moet de persoonlijkheid van de schaatser laten zien."

En dat is waar de kunstschaatsers zich het beste kunnen onderscheiden van de rest. "De absolute top ben je als je een meester in techniek en entertainment bent. Als je de twee dingen kunt combineren", zegt Van Beuzekom.

Hier schaatst het Noord-Koreaanse paar op A Day in the Life tijdens het WK kunstschaatsen in Helsinki, afgelopen maart.

Dus: let tijdens de Winterspelen op de sprongen, de pirouettes, de passenserie en het entertainment. En, bij de paren, natuurlijk op de lifts, het optillen van de partner. "Eigenlijk moet je een kunstschaatser zien als een voetballer die niet alleen naar de overkant van het veld rent, maar ondertussen ook nog flikflaks en radslagen maakt en daarmee het publiek entertaint", zegt Van Beuzekom.

"Maar we willen allemaal scoren. Of je nou een kunstschaatser of voetballer bent."
'Raspoetin' van oud-president Zuid-Korea krijgt 20 jaar cel
13 Februari, 10:12 NOS nieuws

Een rechtbank in Seoul heeft een vertrouweling van voormalig president Park Geun-hye van Zuid-Korea veroordeeld tot 20 jaar cel. Ze krijgt die straf omdat ze steekpenningen heeft aangenomen van Zuid-Koreaanse bedrijven, waaronder Samsung.

Vanwege het corruptieschandaal werd Park bijna een jaar geleden afgezet, en korte tijd later opgepakt. Ze zit vast op verdenking van corruptie en machtsmisbruik. Een uitspraak in haar proces wordt voor april verwacht, als haar hechtenis officieel afloopt.

De vertrouweling van Park, de 62-jarige Choi Soon-sil, werd in november 2016 opgepakt. Ze zou haar goede banden met de president hebben misbruikt en bedrijven hebben gedwongen om tientallen miljoenen euro's te betalen aan twee non-profitorganisaties waar zij het voor het zeggen had.

Choi zou ook toegang gehad hebben tot geheime overheidsdocumenten, terwijl ze geen officiële functie had binnen de regering van Park. Choi, en ook Park, bestrijden dat ze betrokken zijn bij corruptie.

Dochter op universiteit

Ook de topman van Lotte, een conglomeraat waar tal van bedrijven onder vallen, is veroordeeld. Shin Dong-bin kreeg 2,5 jaar cel voor corruptie. Hij zou miljoenen hebben gedoneerd aan de ngo's van Choi in ruil voor een voorkeursbehandeling. Verder is een belangrijke medewerker van Park veroordeeld tot zes jaar cel.

Choi werd vorig jaar zomer al veroordeeld tot drie jaar cel omdat ze een universiteit onder druk had gezet om haar dochter toe te laten.
Pence ziet kansen voor diplomatiek overleg met Noord-Korea
12 Februari, 11:24 NOS nieuws

Voor het eerst sinds Donald Trump president is, houden de Verenigde Staten weer de mogelijkheid open voor direct overleg met het regime in Noord-Korea. In een interview dat de Washington Post met vice-president Pence had op de terugreis van Zuid-Korea naar Washington D.C., zegt Pence dat hij kansen ziet voor diplomatiek contact met Pyongyang, maar dat de druk op Noord-Korea onveranderd hoog blijft.

De spanning tussen de VS en Noord-Korea is het afgelopen jaar sterk opgelopen, door de Noord-Koreaanse kern- en raketproeven en de dreiging met militair geweld door Trump.

Strikt afzijdig

Pence heeft rond de opening van de Olympische Winterspelen diverse keren met de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in gesproken over de beladen relatie met het regime van Kim Jong-un. Hij hield zich echter strikt afzijdig van de zus van Kim, die voor de opening naar Zuid-Korea was gekomen en daar geschiedenis schreef door handen te schudden met Moon. Aan de Spelen nemen ook Noord-Koreaanse sporters deel.

Afgelopen zaterdag spraken Pence en Moon elkaar op de tribune bij een schaatswedstrijd uitgebreid over een gezamenlijke strategie met betrekking tot Noord-Korea. Daarbij zijn de twee overeengekomen dat Zuid-Korea de eerste stappen zet in het diplomatieke contact met Pyongyang. Moon heeft een uitnodiging van Kim Jong-un gekregen voor een topontmoeting in Noord-Korea.

Niet bij woorden alleen

Pence zegt in de krant dat Moon Noord-Korea duidelijk zal maken dat het alleen kan rekenen op tegemoetkomingen als het concrete stappen zet in de afbouw van het kernprogramma, en dat praten alleen niet voldoende is. De vicepresident vervolgt dat hij met die toezegging in zijn zak mogelijkheden ziet voor direct overleg tussen Noord-Korea en de VS.

Pence spreekt van "tegelijkertijd maximale druk én toenadering". Eerder stelde de VS de voorwaarde dat Pyongyang concrete concessies zou doen voordat er sprake kan zijn van een dialoog. Maar nu zegt Pence: "Als je wil praten, dan gaan we praten".

In het vraaggesprek benadrukt Pence dat hij dagelijks met Trump contact heeft gehad tijdens zijn driedaagse bezoek aan Zuid-Korea.
IOC-voorzitter Bach bezoekt na Spelen Noord-Korea

IOC-voorzitter Thomas Bach bezoekt na de Winterspelen Noord-Korea. De trip maakt onderdeel uit van de deal die het Internationaal Olympisch Comité sloot met Noord- en Zuid-Korea, meldt een bron binnen de Olympische beweging.

#ows-links {background:#efefef; padding:20px 20px; border-bottom:5px solid #cccccc; float:right; margin:0px 0 20px 20px; width:200px; } #ows-links h2 {font-family: Vitesse; margin:0; padding:0; float:left; margin-right:20px; color:#cf1417} #ows-links ul {margin:0; padding:0; margin-top:20px; margin-left:20px; float:left; margin-right:20px;} #ows-links ul li {font-size:16px; margin-bottom:5px; font-weight: bold;}
Dit monument in Zuid-Korea eert de Nederlanders die omkwamen bij de 'hel van Hoengseong'
12 Februari, 02:24 Volkskrant
Het is februari 1951 als de Nederlandse militairen bij het dorpje Hoengseong midden in de nacht worden opgeschrikt door een verrassingsaanval van de Chinezen, die met duizenden over de heuveltoppen komen rennen. Zeker vijftien Nederlandse soldaten komen om. Onder hen legercommandant Den Ouden, die zijn post heeft verlaten om zijn mannen te hulp te schieten. Op de plaats waar de 'hel van Hoengseong


Korea House van Aspen brengt Winterspelen heel dichtbij
11 Februari, 17:24 Gazet v. Antwerpen
Onder de skipiste van Aspen aan de Moerelei kunnen liefhebbers van de Winterspelen nog tot 25 februari terecht in het Korea House.


Zus van dictator Kim Jong-un terug naar Noord-Korea
11 Februari, 16:12 NOS nieuws

Kim Yo-jong, de jongere zus van de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un, is met haar delegatie weer vertrokken naar Noord-Korea. Ze was vrijdag in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang aangekomen voor de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen.

Kim overhandigde gisteren een uitnodiging van haar broer aan de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in om "op korte termijn" te komen praten in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang.

Sinds eind vorig jaar is Kim Yo-jong plaatsvervangend lid van het politbureau, het belangrijkste politieke orgaan van de Koreaanse Arbeiderspartij. Ze is het eerste lid van Kims familie dat na de Koreaanse Oorlog (1950-1953) Zuid-Korea heeft bezocht. Formeel zijn de landen nog steeds in oorlog met elkaar.

Koreaanse herenigingsvlag

In aanloop naar de Spelen leek de relatie tussen Noord- en Zuid-Korea iets te verbeteren. De landen spraken af om bij de openingsceremonie gezamenlijk onder de Koreaanse herenigingsvlag het stadion te betreden en stuurden een gezamenlijk damesijshockeyteam.

Bij de onderhandelingen over de Spelen was Noord-Korea niet bereid te praten over het beëindigen van het Noord-Koreaanse kernwapen- en raketprogramma, iets waar Zuid-Korea op aandringt.
OS 2018 - Laura Dahlmeier schenkt Duitsland eerste goud in Pyeongchang
10 Februari, 14:06 Skynet
Laura Dahlmeier heeft vandaag olympisch goud veroverd in de 7,5 kilometer sprint in het biatlon bij de vrouwen op de Spelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang.


Het Nieuwste Schavot: de Korea-special
9 Februari, 22:48 Volkskrant
Nu de Winterspelen in Zuid-Korea zijn begonnen, kijkt de wereld door een vergrootglas naar het mysterrieuze land in het oosten. Maar wat weten we eigenlijk van Zuid-Korea, behalve dat het grenst aan Noord-Korea en dat ze er allemaal bellen met een Samsungmobieltje in hun Hyundai? HNS ging op onderzoek uit: negen dingen die u nog niet wist over Zuid-Korea! 1. De Nederlandse ontdekkingsreiziger Lutz

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be