NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesKorea


Videobeelden vrijgegeven van vernietiging nucleaire site in Noord-Korea
Vandaag, 12:18 Gazet v. Antwerpen

Er is videomateriaal vrijgegeven van het moment dat de nucleaire site in Punggye-ri werd vernietigd. ?Zo willen we transparantie van de stopzetting van de kernproeven waarborgen?, klinkt het bij staatspersagentschap KCNA.
Geopolitieke spanningen Noord-Korea zetten Wall Street op verlies
Gisteren, 18:42 De Tijd
18:32 De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn niet opgezet met de brief van president Trump aan zijn Noord-Koreaanse ambtgenoot. Hij blaasde de topontmoeting met Kim-Yong-Un op.


Trump blaast ontmoeting met Kim Jong-un af: 'gemiste kans'
Gisteren, 16:00 NOS nieuws

President Trump heeft bekendgemaakt dat de ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un niet doorgaat. Hij sluit niet uit dat er in de toekomst alsnog een bijeenkomst komt, maar spreekt voor nu van een gemiste kans. "Een oprecht treurig moment in de geschiedenis", zei Trump. De ontmoeting stond voor 12 juni in Singapore gepland.

"Ik keek er erg naar uit daar met jou te zijn", schrijft Trump in een persoonlijke brief aan de Noord-Koreaanse leider. "Helaas, na de woede en openlijke vijandigheid in je laatste verklaring, voelt het ongepast om deze ontmoeting te hebben."

De top in Singapore stond op losse schroeven nadat Noord-Korea ruim een week geleden bekendgemaakt had de ontmoeting te heroverwegen, omdat de VS eenzijdig het einde eiste van het Noord-Koreaanse kernprogramma.
Journalisten naar nucleaire testlocatie Noord-Korea
Woensdag, 11:48 NOS nieuws

Een groep buitenlandse journalisten is naar een afgelegen gebied in Noord-Korea vertrokken, om getuige te zijn van de ontmanteling van een nucleaire testlocatie. Op het laatste moment kregen ook acht verslaggevers uit Zuid-Korea toestemming om mee te reizen naar Punggey-ri.

Journalisten uit de Verenigde Staten, China en en Rusland verzamelden zich gisteravond al in de Chinese havenstad WŲnsan. Een Zuid-Koreaanse regeringsvliegtuig vloog de eigen journalisten vanochtend naar China, zodat ze aan de reis kunnen deelnemen.

Ceremonie

De groep zal getuige zijn van een formele sluitingsceremonie, die afhankelijk van het weer morgen of overmorgen plaatsvindt.

Punggey-ri ligt in het dunbevolkte noordoosten van Noord-Korea. De treinreis duurt tussen de 8 en 12 uur, gevolgd door een urenlange busreis. Het laatste stuk wordt in auto's afgelegd.

Een van de uitverkoren journalisten is de Amerikaanse CNN-medewerker Will Ripley. Voor vertrek schreef hij op Twitter dat de deelnemers hun telefoon niet mochten meenemen en onderweg niet de beschikking hebben over internet.

Het besluit om de Zuid-Koreanen op de reis toe te laten, viel na een gesprek in het Witte Huis tussen president Trump en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in. Ze proberen de top tussen Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un door te laten gaan. De ontmoeting is onzeker geworden na een protest van Noord-Korea tegen gezamenlijke militaire oefeningen van de Amerikanen en Zuid-Koreanen.

De ontmanteling van de testlocatie wordt algemeen gezien als een positief gebaar van Noord-Korea. De ontmanteling is echter geen onomkeerbare maatregel. Bovendien zijn er veel meer stappen van Noord-Korea op nucleaire gebied nodig.
Buitenlandse journalisten naar Noord-Korea om sluiting nucleaire site bij te wonen
Dinsdag, 12:54 Skynet Buitenland
Een groep buitenlandse journalisten is vandaag naar Noord-Korea gevlogen om de ontmanteling van de nucleaire testsite van Punggye-ri, in het noordoosten van het land, bij te wonen.


Noord-Korea verspreidt via Google Play spyware gericht op deserteurs
18 Mei, 11:24 Techzine
Onderzoekers van McAfee zijn een hackerscampagne tegengekomen die gelinkt wordt aan Noord-Korea. De cybercriminelen gebruiken daarbij Google Play voor het hosten van op z’n minst drie Android-apps, die stiekem persoonlijke informatie stelen van deserteurs van het afgezonderde land. De apps verschenen in januari voor het eerst in de officiŽle Android-marktplaats. Nadat Google werd ingelicht over […]


Zo wil Trump Noord-Korea in korte tijd nucleair ontwapenen
17 Mei, 16:12 Volkskrant
Een maand voor de top met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, wordt duidelijk hoe president Trump Pyongyang in korte tijd nucleair wil ontwapenen. De VS eisen dat Noord-Korea binnen een halfjaar een deel van zijn kernwapens, plutonium en raketten naar het buitenland verscheept. Pyongyang beschikt volgens schattingen over vijftien tot zestig atoombommen.


Noord-Korea schort hoog overleg met Zuid-Korea op
15 Mei, 21:36 NOS nieuws

Noord-Korea heeft laten weten dat het het overleg met Zuid-Korea opschort, enkele uren voordat het zou beginnen. Noord-Korea zegt dat het geen andere keus heeft vanwege de militaire oefeningen van Zuid-Korea en de VS, die "ingaan tegen het proces van verzoening". In een verklaring noemt het regime in Pyongyang die oefeningen een provocatie, en bedoeld als een voorbereiding op een aanval op Noord-Korea.

In de verklaring wordt ook in twijfel getrokken of de top van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Amerikaanse president Trump wel kan doorgaan. Die staat gepland voor 12 juni.

De tweeweekse oefening begon vrijdag. Er doen zo'n honderd vliegtuigen aan mee.

Singapore

Topambtenaren van beide landen zouden vandaag in de grensplaats Panmunjom proberen afspraken te maken over denuclearisatie van het Koreaanse schiereiland en over een officieel einde aan de oorlog tussen de twee landen. Het gaat om de uitwerking van afspraken die de Korea's op 27 april hebben gemaakt.

Op 12 juni moet Trump in Singapore een ontmoeting hebben met Kim. Dat wordt de eerste ontmoeting van een zittende Amerikaanse president met een leider van Noord-Korea.
Noord-Korea zet top met VS op losse schroeven

Noord-Korea zegt de ontmoeting tussen leider Kim Jong-un en de Amerikaanse president Trump te heroverwegen, zolang de Verenigde Staten eenzijdig het einde eisen van het Noord-Koreaanse kernprogramma.

In een verklaring van het Noord-Koreaanse staatspersbureau staat verder dat president Trump een "mislukte president" blijft als hij in de sporen van zijn voorgangers treedt.

De topontmoeting tussen Kim en Trump staat gepland voor 12 juni in Singapore en moet de eerste ontmoeting worden van een zittende Amerikaanse president met een leider van Noord-Korea.

Volgens het regime in Pyongyang is het lot van top "duidelijk" als de VS vasthoudt aan de denuclearisatie van Noord-Korea, die zich zou moeten voltrekken op de manier waarop dat gebeurde in LibiŽ.

Daarmee doelt Noord-Korea op uitspraken van John Bolton, de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur, in maart. Bolton zei toen dat de ontmoeting tussen Kim en Trump moet leiden tot het verschepen van Noord-Korea's nucleaire arsenaal naar de VS, net zoals dat gebeurde met LibiŽ in 2004.

Zuid-Korea-top opgeschort

Gisteren schortte Noord-Korea al een overlegronde met Zuid-Korea op. Pyongyang zei dat het geen andere keus had vanwege de militaire oefeningen van Zuid-Korea en de VS, die "ingaan tegen het proces van verzoening".
Nieuw topoverleg tussen de Korea's, topambtenaren aan zet
15 Mei, 09:36 NOS nieuws

Noord- en Zuid-Korea gaan morgen opnieuw met elkaar om de tafel, twee weken na de historische ontmoeting tussen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in. Nu zijn het topambtenaren van de landen die met elkaar in overleg gaan.

Op de agenda staat onder meer het maken van concretere afspraken over denuclearisatie van het Koreaanse schiereiland en een formeel einde aan de oorlog tussen de twee landen. Na de Koreaanse Oorlog 65 jaar geleden tekenden de landen weliswaar een wapenstilstand, maar vrede werd er nooit gesloten.

Ook bespreken de landen waarschijnlijk of er gezamenlijke teams afgevaardigd worden naar de Asian Games in augustus, een sportevenement dat in AziŽ qua prestige niet onderdoet voor de Olympische Spelen. Op de Winterspelen in Pyeongchang vaardigden de Korea's al een gezamenlijk vrouwenijshockeyteam af.

Top tussen Trump en Kim Jong-un

Het overleg van morgen vindt plaats in Panmunjeom, de neutrale plaats in de gedemilitariseerde zone tussen de landen waar ook de top tussen Kim en Moon werd gehouden. Noord-Korea stuurt een delegatie van 29 personen naar het grensdorp. Zuid-Korea reist met vijf personen af naar het overleg.

De volgende topontmoeting met Noord-Korea laat na het overleg van morgen niet lang op zich wachten. Op 12 juni spreekt de Amerikaanse president Donald Trump in Singapore met Kim Jong-un. Dat wordt een primeur: niet eerder had een zittende Amerikaanse president een ontmoeting met een leider van Noord-Korea.
Noord-Korea gestart met ontmanteling site kernproeven
15 Mei, 08:42 Skynet
Noord-Korea is gestart met de ontmanteling van zijn site voor kernproeven. Dat zeggen Amerikaanse experten van de gespecialiseerde Amerikaanse website 38 North, op basis van satellietbeelden.


'Vrede en welvaart' voor Noord-Korea zonder kernwapens

Noord-Korea staat een toekomst vol vrede en welvaart te wachten als het land zijn nucleaire programma opgeeft, heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Pompeo gezegd. "Als Noord-Korea snel actie onderneemt om te ontwapenen, zijn de Verenigde Staten bereid om samen te werken met Noord-Korea en dezelfde welvaart te bereiken als die van onze Zuid-Koreaanse vrienden." Zuid-Korea is de elfde economie van de wereld.

Pompeo was de afgelopen week voor de tweede keer in korte tijd in Noord-Korea voor een ontmoeting met leider Kim Jong-un. Hij bereikte toen de vrijlating van drie Amerikanen die in het stalinistische land gevangen zaten. De bezoeken van Pompeo plaveiden ook de weg voor de topontmoeting van Kim en president Trump, op 12 juni in Singapore. Daar zal de denuclearisering van het land centraal staan.

Kim Jong-un liet vorige maand al weten dat hij bereid is om te praten over een kernwapenvrij Koreaans schiereiland. Daar zouden dan wel diplomatieke en economische concessies tegenover moeten staan.

Pompeo had gisteren overleg over de kwestie-Noord-Korea met zijn ambtgenoot uit Zuid-Korea. Die benadrukte nog eens dat alle sancties tegen Noord-Korea overeind blijven zolang de daad niet bij het woord wordt gevoegd.
In de schaduw van Trump arriveren door Noord-Korea vrijgelaten Amerikanen
11 Mei, 00:30 Volkskrant
Met een uitgebreide show heeft president Donald Trump midden in de nacht op een militaire basis de drie Amerikanen verwelkomd die door Noord-Korea onverwacht waren vrijgelaten. Rond 3.00 uur lokale tijd schudden Trump en zijn vrouw Melania de mannen donderdag voor het oog van de camera?s de hand boven aan de vliegtuigtrap.


Drie Amerikaanse gevangenen Noord-Korea komen vrij

Drie Amerikanen die gevangen zitten in Noord-Korea, komen vrij. Dat heeft president Trump bekendgemaakt.

Volgens de Amerikaanse president lijken de drie in goede gezondheid.
Pompeo onderweg naar N-Korea als eerste Amerikaanse kabinetslid sinds 2000
8 Mei, 21:30 NOS nieuws

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo is onderweg naar Noord-Korea ter voorbereiding op een top tussen de VS en Noord-Korea. President Trump maakte dat bekend in zijn toespraak over het atoomakkoord met Iran. Volgens Trump zal Pompeo "op zeer korte termijn arriveren" in Noord-Korea.

Trump liet weten dat alle afspraken voor de top zijn gemaakt. "De locatie, tijd, datum, alles is afgesproken", zei de Amerikaanse president. Waar en wanneer de top tussen Trump en de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un precies gaat plaatsvinden, maakte de president niet bekend.

Albright

Pompeo wordt het eerste Amerikaanse kabinetslid dat voet op Noord-Koreaanse bodem zet sinds minister van Buitenlandse Zaken Madeleine Albright in 2000. Zij sprak destijds met Kim Jong-il, Pompeo zei nog niet te weten met wie hij in Noord-Korea in gesprek gaat. Tijdens een tussenlanding in Japan zei hij te hopen dat Noord-Korea "het juiste zal doen" en de agenda voor de top te kunnen vaststellen.

Het is overigens niet de eerste keer dat Pompeo naar Noord-Korea afreist: vorige maand had hij al een ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider, toen nog als directeur van de inlichtingendienst CIA. Wel was toen al duidelijk dat Pompeo zijn voorganger Rex Tillerson zou vervangen.
"Noord-Korea zocht toenadering tot Verenigde Staten zonder druk van Washington"
6 Mei, 14:36 Skynet
Noord-Korea heeft toenadering gezocht tot de Verenigde Staten zonder dat het land gezwicht is voor druk vanuit Washington. Dat heeft het Noord-Koreaanse ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag gezegd. Pyongyang waarschuwt de VS ook dat het niet te veel provocatie moet uitlokken.


?Provocatie? VS bedreigt vredesproces, waarschuwt Noord-Korea
6 Mei, 14:18 Gazet v. Antwerpen

De Verenigde Staten hebben Noord-Korea geprovoceerd met tactische spelletjes in Zuid-Korea en het opwerpen van de mensenrechtensituatie in het land. Dat zegt het regime van Kim Jong-un, dat waarschuwt voor de gevolgen voor het vredesproces. Noord-Korea beschuldigt de Amerikanen er ook van de publieke opinie te misleiden.
Noord- en Zuid-Korea hebben klokken gelijkgezet

Noord-Korea heeft zijn klokken zaterdagochtend (lokale tijd) een half uur vooruit gedraaid, waardoor het land opnieuw in dezelfde tijdzone zit als Zuid-Korea. Dat meldt het Noord-Koreaanse persbureau KCNA. Met deze maatregel, die vorige week al werd aangekondigd, wordt de toenadering tussen de beide Korea?s nog wat meer in de schijnwerpers geplaatst.
De week in wetenschap: de raakpunten tussen Rebel Without a Cause en de Korea's
4 Mei, 11:18 Volkskrant
Filmliefhebbers wisten allang dat het goed kon aflopen in Korea.Bij de verbluffende nieuwsbeelden van de handenschuddende Koreaanse leiders moest ik vorige week vanzelf denken aan de beroemde film uit 1955,†Rebel Without a Cause†met James Dean. Heerlijke filmklassieker, vol zwoele blikken van opstandige pubers die stoere domme dingen doen. Maar de film bevat en passant ook een van de beste illustr


Noord-Korea laat mogelijk drie Amerikaanse gevangenen vrij
Noord-Korea zal mogelijk drie Amerikanen die in strafkampen in het stalinistische land vastzitten vrijlaten als een gebaar van goede wil aan het adres van president Trump. Volgens onbevestigde berichten zouden de drie al zijn overgebracht naar een hotel in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang. Rudy Giuliani, sinds kort lid van Trumps advocatenteam, voorspelde tegenover Fox News dat de drie binne

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be