NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Kopen


Deze zomeritems kun je best nu al kopen
Woensdag, 07:24 Gazet v. Antwerpen
Ook zo?n zin in warmer weer? De temperaturen laten het misschien nog niet helemaal toe, maar je kleerkast kan wél al summer proof zijn. Deze zomeritems koop je best nu al!


'Verbist probeerde medewerker minister om te kopen'
13 Maart, 21:12 De Tijd
20:40 De in opspraak gekomen West-Vlaamse vleesgroep Verbist heeft eind de jaren 90 een medewerker van toenmalig minister van Volksgezondheid Magda Aelvoet (Groen) proberen om te kopen. Dat zei Aelvoet dins...


Spyshop trekt breed publiek aan: ?Ik vraag nooit waarom mensen verborgen camera?s kopen?
13 Maart, 20:00 Gazet v. Antwerpen

De voyeur uit Gent had zijn cameraatjes ingenieus verstopt op plaatsen waar hij vrouwen wilde filmen. Volstrekt illegaal, maar het materiaal is wel heel gemakkelijk te koop: online of in een spyshop, zoals die in Wilrijk. ?Mensen denken soms dat hier alles te koop is wat ze op televisie zien.?
DISCUSSIE. Hebt u nog vertrouwen in het vlees dat u in de winkel kunt kopen?
13 Maart, 12:12 Gazet v. Antwerpen

Met de fraude rond het slachthuis Veviba kampt ons land opnieuw met een vleesschandaal. Ruim 70 procent van het gecontroleerde vlees was er niet in orde. ?Dit doet denken aan maffiapraktijken?, zei Landbouwminister Denis Ducarme (MR) gisteren. Ducarme kondigt nu grote hervormingen aan bij het Voedselagentschap.
Intel zou Broadcom willen kopen, dat Qualcomm wil kopen
12 Maart, 11:36 Techzine
De soap tussen Broadcom en Qualcomm wordt steeds interessanter. Nadat een verhoogd overnamebod van Broadcom over Qualcomm op niets uitdraaide, moesten de aandeelhouders van Qualcomm stemmen voor een potentiële overname. Ineens ligt Intel op de loer om Broadcom over te nemen. Rode draad door het hele verhaal is Apple. Eerst een overzicht: Broadcom wil Qualcomm […]


De Troon wil elektrische rolstoelfiets kopen
11 Maart, 13:18 Gazet v. Antwerpen
De organisatoren van de jaarlijkse veldritten in Vorselaar gaan er prat op om met hun evenement ook een goed doel te steunen.


Kopen? De meest krankzinnige Rolls-Royce ooit
10 Maart, 13:00 AutoBlog
Er is weinig overgebleven van de Silver Shadow. Het tunen van Rolls-Royces is op zich niets nieuws. In het verleden zagen we meermaals dat bedrijven als Mansory zich vergrepen aan de gigantische Britse sleeën, maar dit mogen we toch wel degelijk een unicum noemen. Veel anders hadden we ook niet hoeven verwachten van een Silver […]


Investeerders kopen tandartsen op
10 Maart, 07:42 Skynet Belgie
De tijd van individuele tandarts-praktijken lijkt uit te sterven, schrijft De Tijd zaterdag. Steeds meer ketens met meerdere tandartsen rukken op. De Nederlandse keten DentConnect, die minder dan een jaar geleden naar ons land kwam, telt hier intussen al twaalf praktijken. Tegen het einde van het jaar moeten dat er 20 zijn, maken de Nederlanders zich sterk.


Investeerders kopen tandartsen op
10 Maart, 01:18 De Tijd
01:01 Groepspraktijken worden in sneltempo opgeslokt door internationale ketens.


Op deze manieren verleiden winkels je om spullen te kopen (die je eigenlijk niet nodig hebt)
7 Maart, 13:48 Gazet v. Antwerpen

In modewinkels, warenhuizen en zelfs je lokale supermarkt: als het aan de Britse auteur Richard Shotton ligt, word je er overal ingeluisd. In zijn nieuwste boek ?The Choice Factory? doet hij trucjes uit de doeken die winkels gebruiken om je meer te doen kopen - ook al heb je eigenlijk maar een kleinigheid nodig.
Slechts één kandidaat om Nekkerhal te kopen
7 Maart, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Er heeft zich maar één kandidaat aangediend om de Nekkerhal in Mechelen te kopen. De stad wil er minstens 12,5 miljoen euro voor krijgen. Voor minder gaat het complex niet weg.
Gaan Pechtold en Baudet samen kunst kopen voor de Tweede Kamer?
6 Maart, 18:00 NOS nieuws

D66-leider Alexander Pechtold gaat de nieuwe kunstcommissie van de Tweede Kamer voorzitten. Het bestuur van de Kamer, het Presidium, heeft hem daarvoor benaderd en hij heeft ja gezegd.

Pechtold is kunsthistoricus en oud-veilingmeester. De commissie moet kunstwerken aankopen en kunstenaars opdrachten geven voor nieuwe werken. Die moeten een plaats krijgen in de nieuwe Tweede Kamer, die na de grootscheepse verbouwing van het Binnenhof in gebruik wordt genomen.

De kans is groot dat Pechtold in de commissie met een geduchte tegenstander te maken krijgt. Zijn politieke vijand Thierry Baudet van het Forum voor Democratie heeft zich namelijk aangemeld als lid.

Veel te modernistisch

Baudet heeft een uitgesproken mening over kunst. Hedendaagse kunst, met name abstracte kunst, vindt hij ronduit lelijk. Die is volgens hem "te eenzijdig links"en "een aanval op ons thuis".

Baudet ergert zich mateloos aan de kunstwerken die op dit moment in het Kamergebouw hangen. Ze zijn volgens hem veel te modernistisch. Hij wil schilderijen waarvan duidelijk is wat ze voorstellen.

Pechtold ziet wel uit naar de confrontatie. Hij grapte al dat de kunstcommissie "de meest politieke commissie is die ooit door de Kamer is ingesteld".
Emté-supermarkten verkocht aan Jumbo en Coop
5 Maart, 08:42 NOS nieuws

De Emté-supermarkten komen in andere handen. Groothandel Sligro Food Group verkoopt de 130 Emté-supermarkten aan een gelegenheidsconsortium van Jumbo en Coop. De twee distributiecentra in Kapelle en Putten, de Vleescentrale in Enschede en alle ondersteunende operationele en commerciële afdelingen gaan mee over. Alle medewerkers gaan mee naar Jumbo-Coop.

Geprobeerd wordt ook om de 27 winkelpanden te verkopen aan het consortium. Met de overname is 410 miljoen euro gemoeid. De bedoeling is dat twee derde van de Emté-supermarkten bij Jumbo worden geïntegreerd en een derde bij Coop, de coöperatieve supermarktketen van zelfstandige ondernemers met 260 winkels in heel Nederland.

Vooral in het zuiden

Bij Emté werken 6200 mensen, de jaaromzet is ruim 800 miljoen euro. De winkels staan vooral in het zuiden van het land, de bakermat ook van supermarktketen Jumbo, die in dezelfde plaats gevestigd is als Sligro.

Het verhaal over het afstoten van de Emté-supermarkten zingt al meer dan een half jaar rond. De keten is een zorgenkind en heeft met 130 winkels te weinig massa en kan de markt met moeite bijbenen. Het marktaandeel bedraagt slechts 2,5 procent. Sligro zelf gaf in januari toe dat Emté te koop staat.
?Wapendebat VS vast, ouders kopen massaal kogelwerende rugzak
23 Februari, 20:54 NOS nieuws

Hij hield zich twee uur schuil in een kast toen een schutter zijn middelbare school binnendrong en het vuur opende. Ryan Deitsch kon maar één ding doen: zich angstvallig stil houden en hopen dat het noodlot aan hem voorbij zou gaan. De schutter doodde uiteindelijk zeventien mensen, veel van hen scholieren.

Een week na het bloedbad dat het plaatsje Parkland in Florida opschudde, is Ryan nog altijd niet bijgekomen van de schok. Voor de school strekt een zee van bloemen en kaarsjes zich uit, maar er is weinig tijd om stil te staan bij de aandenkens. Journalisten staan in de rij om hem een vraag te stellen en voorbijgangers spreken hem snel aan.

Ryans houding is lichtelijk gespannen, maar als hij vertelt hoe hij en zijn medestudenten actie ondernamen in de dagen na de schietpartij, komen de woorden naar buiten met de zekerheid van een politicus. "Wat we willen is een wereld waar we ons veilig voelen en waar er naar ons geluisterd wordt. Een wereld waar mensen niet alleen maar beïnvloed worden door iets zieligs als geld."

Daarmee doelt Ryan op specifiek op één persoon: de senator Marco Rubio. Ryan stelde eerder deze week Rubio voor het blok met een vraag tijdens een town hall-debat van CNN. "Waarom moeten wij degenen zijn de protesteren?", vroeg Ryan de senator.

Rubio schoof in zijn antwoord de verantwoordelijkheid voor verandering af op de scholieren uit Parkland. Ryan: "Hij wordt overtuigd door niets dan geld van de National Rifle Association (NRA). Hij wil niet eens luisteren naar zijn medemens, nota bene de kiezers die hij vertegenwoordigt in het congres."

Leraren bewapenen

Dat de scholieren druk willen zetten op de politiek, is duidelijk als een luidruchtige stoet van protesterende scholieren zich verzamelt voor de school. Luidkeels trekken ze de aandacht van enkele cameraploegen naar zich toe. Kleine, spontane acties als deze en grotere acties in steden als Washington leidden ertoe dat politici na het drama in Parkland niet wegkwamen met 'thought and prayers', inmiddels een welhaast besmettelijke frase.

Zo kwam president Trump deze week met het plan om leraren te bewapenen en de minimumleeftijd voor semi-automatische wapens te verhogen naar 21. "Het is bij lange na niet genoeg", reageert Ryan. "De NRA en de regering kunnen het zelfs niet eens zijn over het feit dát er iets moet gebeuren. Maar elke dag gaan er mensen dood door schietpartijen. Er moet wel iets veranderen."

Kogelwerende tassen

Zolang de politiek niet met oplossingen voor het extreme wapengeweld komt, zoeken ouders van scholieren zelf naar oplossingen. Een kogelwerende rugzak bijvoorbeeld. "Het ziet eruit als een gewone rugtas, maar dat is het niet", zegt Yasir Sheikh. Zijn bedrijf Guard Dog Security verkoopt niet alleen kogelwerende tassen, maar ook pepperspray en tasers voor scholieren.

"Deze rugzak heeft een kogelwerende laag. Zo ben je beschermd tot een gemiddeld kaliber handpistool." Hij laat een tas zien die is beschoten met een .44 Magnum-geweer. "Je ziet de kogelgaten aan de voorkant en als we de tas opendoen zien we dat de kogels een heel eind de tas zijn binnengedrongen. Maar de kevlar plaat in de rug van de tas heeft ze uiteindelijk gestopt."

'Noodzakelijk middel'

Sheikh begon met de verkoop van de tas na de bloedige schietpartij op een basisschool in Sandy Hook, waarbij twintig kinderen van zes en zeven jaar oud omkwamen. "Veel ouders konden zich toen niet voorstellen dat ze ooit een kogelwerende rugtas nodig zouden hebben, maar na zes jaar en vele schietpartijen zien ze het nu als een absoluut noodzakelijk middel."

Het is dan ook niet verwonderlijk dat Sheikh een week na de schietpartij in Florida een enorme toename in de verkoop van de tas ziet. "We zijn momenteel compleet uitverkocht. We zien na elke schietpartij helaas een enorme toename in de verkoop."

Sheikh is realistisch over de beperkingen van zijn product. "Wat we bieden is een gevoel van veiligheid, maar het is slechts een onderdeel van de oplossing. Er moet natuurlijk nog veel meer gebeuren dan het kopen van deze rugzak om het probleem van wapengeweld in de VS op te lossen."

'Maakt zeker weten het verschil'

Maar er zijn meer beperkingen. Zo schiet een zwaarder halfautomatisch wapen zoals de AR-15 die de schutter in Florida gebruikte, dwars door de kogelwerende laag van de tas heen. "Deze rugzak is voornamelijk bedoeld als bescherming tegen pistolen en lichtere wapens", zegt Sheikh terwijl hij demonstreert hoe je bij een schietpartij achter de tas moet schuilen.

"Hiermee kan je een kogel van een AR-15 niet stoppen, maar hij kan de impact wel verkleinen. Had een bloedbad in Florida met deze rugzak voorkomen kunnen worden? Waarschijnlijk niet, maar het maakt zeker weten een verschil."

In Parkland stromen ondertussen meer en meer mensen naar het hek van de school om de slachtoffers te herdenken. "Die rugzakken zijn inderdaad een geruststellende gedachte," zegt Ryan. "Maar zo'n tas is ook een security theater, net zoals je op het vliegveld je schoenen uit moet doen. Mensen worden daarmee gerustgesteld dat er geen terrorist aan boord is, maar het geeft natuurlijk geen enkele zekerheid. Het is schijnveiligheid."

Nadat een vrouw Ryan kort bij de arm pakt en hem moed inspreekt, vervolgt hij zijn verhaal. "De schietpartij van vorige week liet zien dat dit overal kan gebeuren. Het kan gebeuren bij een bar mitswa, of een begrafenis. We hebben hier te maken met de duivel, met mensen die voorstanders zijn van wapens en dus ook voorstanders van bloedbaden waardoor dagelijks mensen dood gaan."
Via deze ludieke campagne kun je CO2-rechten kopen en vervolgens laten vernietigen
21 Februari, 20:06 Volkskrant
Energieleverancier Greenchoice en milieuorganisatie WISE hebben een website gelanceerd waarop Nederlanders CO2-rechten kunnen kopen. Omdat deze emissierechten vervolgens worden vernietigd, kunnen bedrijven in Europa minder CO2 uitstoten. Een ludieke campagne die volgens de initiatiefnemers vooral bedoeld is om politici te stimuleren 'het falende emissiehandelssysteem' te verbeteren. Bedrijven die


Restaurants verkopen restjes aan halve prijs

De Deens app ?Too Good to Go?, die strijdt tegen voedselverspilling, strijkt neer in ons land. Vanaf begin maart kan je in enkele Gentse restaurants de overschotten van de dag gaan afhalen, tegen maximaal de helft van de prijs. Na Gent volgen andere ­steden. ?Een goede zaak, want nu moeten we elke avond voedsel weggooien.?
Belgische multinational Umicore maakt superwinst dankzij elektrische auto: ?Ik raad beleggers aan om nu aandelen van het bedrijf te kopen?
18 Februari, 04:12 Gazet v. Antwerpen

De Belgische multinational Umicore, die in de provincie Antwerpen zo?n 2.500 mensen vast in dienst heeft, ziet zijn winst en aandelenkoers fors stijgen omdat het bedrijf materialen voor batterijen van elektrische auto?s maakt. Maar hoe kan dat, als de elektrische auto bijna nergens in Europa doorbreekt? ?Umicore heeft de grootste risico?s al genomen. Als de verkoop van elektrische auto?s een beetje stijgt, ziet Umicore zijn winst al fors toenemen?, zegt KBC-econoom Tom Simonts.
Niemand wilde de documentaire Buying the band kopen - nu is het een culthit
15 Februari, 16:48 Volkskrant
Teus van Sintmaartensdijk (49) had het eigenlijk al opgegeven. Niemand wilde zijn documentaire Buying the band vertonen - geen omroep, geen bioscoop, geen festival. Toch begon hij opeens berichtjes te krijgen van bekenden: wat een geweldige film had hij gemaakt, wat een heerlijk inkijkje in de muziekindustrie. Hoe hadden ze de documentaire gezien, vroeg hij. Er circuleerde een WeTransfer-link, maa


Inlichtingendiensten VS raden Amerikanen af om Huawei- en ZTE-telefoons te kopen
14 Februari, 12:06 Tweakers
De directeuren van zes verschillende inlichtingendiensten uit de VS, waaronder die van de FBI, CIA en NSA, hebben tijdens een hoorzitting gezegd dat ze Amerikanen niet zouden adviseren om producten of diensten van Huawei of ZTE af te nemen.


Defensie wil nieuwe drones kopen: toestellen hebben spanwijdte van een Boeing
9 Februari, 02:24 Gazet v. Antwerpen

De Belgische luchtmacht vliegt de 21ste eeuw in. Met de aankoop van vier drones wil Defensie aanschuiven bij de selecte club van Europese landen die deze onbemande toestellen gebruiken.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be