NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Kopen


Briljant gerucht: Sergio Marchionne wil Ferrari kopen
Vandaag, 15:00 AutoBlog
Huh? Wat? Hoe dan?!? Dat Italianen een geweldig gevoel voor fantasie en drama hebben weet je natuurlijk al als autoliefhebber. Daarvoor hoef je alleen maar naar de briljante maar soms ook waanzinnige auto’s te kijken die het laarsland heeft voortgebracht, zoals bijvoorbeeld de Lancia Voyager. Ook de Italiaanse stukjesschrijvers kunnen er echter wat van. Zo […]


Proef in Rotterdam en Arnhem: gas en licht kopen met prepaid-tegoed
Zaterdag, 15:54 Volkskrant
Tientallen huishoudens in Rotterdam en Arnhem gaan voor hun gas en licht betalen met een prepaid-tegoed. Wanbetalers krijgen in dit prepaid-systeem pas weer energie als zij hun tegoed opwaarderen. Energiebedrijven blijven met het prepaid-tegoed niet met oninbare schulden achter, terwijl de energie van de in gebreke blijvende huishoudens niet definitief wordt afgesloten. De prepaid-energiedienst is


Deze celebs doen ons het meest spullen kopen
Donderdag, 14:00 Gazet v. Antwerpen
Modellen met een grote schare aan volgers op sociale media beïnvloeden onze dagelijkse aankopen het sterkst. Dat blijkt uit een nieuw rapport van marketingbedrijf Celebrity Intelligence. Bella Hadid, Kendall Jenner en Karlie Kloss maken deel uit van de tien meest toonaangevende celebrity influencers.


Is dit de lekkerste BMW M3 CSL die je nu kunt kopen?
Donderdag, 10:42 AutoBlog
Koop dan! Wij van Autoblog zijn helemaal weg van de M3 CSL. Dergelijke liefde kan je echter beletten om de auto nooit uit te proberen. Er is immers niets pijnlijkers dan ontdekken dat je helden je ten zeerste teleurstellen. Gelukkig bleken de geruchten te kloppen, wat we ondervonden nadat we de meest pikante E46 voor […]


Tickets voor Tomorrowland kopen? Vergeet deze belangrijke eerste afspraak niet
9 Januari, 18:12 Gazet v. Antwerpen

Wie tickets voor Tomorrowland 2018 wil kopen, moet zich daarvoor eerst registreren op de website van het populaire dancefestival in Boom. Dat kan vanaf dinsdag om 17 uur.
Lezers kopen de Playboy straks écht voor de artikelen
7 Januari, 23:00 NRC
Naakte vrouwen verdwijnen namelijk uit het mannenblad. Online zie je met één klik toch alles al.


?Kabinet moet aandelen Air France-KLM kopen?
7 Januari, 23:00 NRC
Zo worden de Nederlandse belangen veiliggesteld, zegt voorzitter Hans de Boer van VNO-NCW.


Kopen? Lancia Delta Integrale met Martini-streepjes
30 December 2017, 17:24 AutoBlog
NSFW! Ik denk dat ik voor een groot deel van de redactie mag spreken wanneer ik zeg dat dit een van onze favorieten is. Zo niet, dan zie ik wel wat mailtjes verschijnen. Hoe dan ook, en in wat voor vorm dan ook, is de Lancia Delta van de jaren ’80 en ’90 een waar […]


Waar doe ik goed aan: sparen, een huis kopen, of toch maar bitcoins?
30 December 2017, 10:30 NOS nieuws

De economie floreert, en hoe. In tien jaar is de economische groei niet zo krachtig geweest. Het afgelopen jaar zijn er 200.000 banen bijgekomen en is de werkloosheid in rap tempo gedaald. In de bouw, de ict, en het transport wordt geschreeuwd om mensen.

De woningmarkt draait op volle toeren en neemt een kwart van de sterke groei voor zijn rekening. In een jaar tijd wisselden 239.000 huizen van eigenaar, het hoogste aantal in 25 jaar. De sterke economische opleving, de dalende werkloosheid en de lage hypotheekrente stuwen de bouw en de huizenverkoop.

Meer mensen werken en ze verdienen vaak ook meer. Daardoor zitten veel huishoudens een stuk beter bij kas. We zijn de crisis te boven, zo is het gevoel. De groei levert ook nieuwe vragen op: moet ik nou wel of geen huis kopen? Waar moet ik met mijn geld naartoe? Is de bitcoin iets voor mij?

Moet of kan ik wel een huis kopen?

De huizenmarkt is hot. In de grote steden en de regio's eromheen zijn er tekenen van oververhitting, met meer vraag dan aanbod en oplopende prijzen. Verkopers maken vaak flinke winst op hun huis. Huiseigenaren in goedlopende regio's zien de restschuld, het negatieve verschil tussen hypotheekschuld en waarde van de woning, wegsmelten en voelen zich weer rijker.

De huizenprijzen zijn in 2017 met gemiddeld bijna 8 procent gestegen. Een gemiddelde koopwoning is daarmee bijna 20.000 euro duurder geworden. Voor 2018 wordt eenzelfde stijging verwacht. "De sociale huursector is vastgeroest en de vrije huursector is duur. De rap dalende werkloosheid leidt tot een enorme vraag naar huizen, terwijl er de laatste jaren juist weinig zijn gebouwd", zegt Rabobank-econoom Nic Vrieselaar.

De aangescherpte leennormen, maximaal 101 en straks 100 procent van de waarde van een huis, maken met het schaarse woningaanbod, de stijgende prijzen en kopers die tegen elkaar opbieden, een huis kopen niet makkelijk. De vierkantemeterprijs (de huizenprijs gedeeld door aantal vierkante meters woonoppervlak) ligt in Amsterdam inmiddels op 4600 euro, in Heerlen of Loppersum op 1500 euro.

Aan de andere kant is de hypotheekrente historisch laag en telt het tweede inkomen bij tweeverdieners zwaarder mee. Voor starters in de Randstad echter is het kopen van een betaalbaar huis erg lastig.

De nieuwbouw laat ook nog op zich wachten. De bouwsector loopt tegen zijn capaciteitsgrenzen aan en kampt met een tekort aan bouwvakkers. De schaarste en de prijsstijgingen zullen om die reden nog wel even aanhouden, is de verwachting.

Waar moet je met je geld naartoe?

Een huis kopen, sparen of beleggen. Beleggers, vermogensbeheerders en pensioenfondsen doen niet anders dan schuiven met geld in de zoektocht naar rendement. Waar moet je met je geld naartoe? Waar doe ik verstandig aan? Een vuistregel is dat hogere rendementen gepaard gaan met meer risico's.

Stel, je hebt 10.000 euro. Het op een spaarrekening zetten, is prudent, maar levert niks op. De spaarrente is zo goed als nul. Grote banken geven niet meer dan 0,05 procent. Tien jaar geleden haalde je nog vier of vijf procent binnen, 100 keer meer! Op een spaarrekening krijg je, weliswaar gegarandeerd, slechts 42 eurocent per maand, een schamele vijf euro in een heel jaar.

Qua koopkracht lever je zelfs 125 euro in omdat de gemiddelde inflatie 1,3 procent bedraagt. De inflatie, het stijgende prijspeil, vreet doodleuk ongemerkt je spaargeld op. Je kunt dan beter die 10.000 euro gebruiken om extra af te lossen op je hypotheek of andere schuld, want dat levert lagere maandlasten op en minder echte schuld.

In aandelen of goud stappen dan? Daar is de opbrengst onzekerder en onvoorspelbaar. Wie op 1 januari 10.000 euro in de AEX-index stopte, behaalde een jaarrendement van 14 procent en verdiende zo'n 1345 euro. Wie 10.000 euro in goud belegde, verdiende een kleine 800 euro, een rendement van 8 procent. Let wel, het zijn de rendementen over een heel jaar, want tussendoor kon het meer of minder zijn.

Wie zijn geld in bitcoins stak, gaat helemaal door het dak. Op 1 januari kocht je voor 10.000 euro bijna 15 bitcoin, als je die deze week weer verkoopt, stel bij een koers van 15.000 dollar, ben je zomaar even 180.000 euro rijker.

Wat te denken van bitcoin?

Tja, de bitcoin, symbool van de economische bloei en digitalisering. De bitcoin is in de markt gezet als het betaalmiddel van de toekomst, in een wereld zonder banken, het geld van ons allemaal, veilig en betrouwbaar dankzij de achterliggende blockchaintechnologie.

2017 was het jaar van de doorbraak van de cryptomunt, met een ongekende koersexplosie die zelfs de 17e-eeuws tulpenbollengekte overtreft. Vooral de laatste maanden doken steeds meer mensen op de munt, bang om de boot te missen.

De gretigheid werd hebzucht en overtreft in ruime mate wat graaiende bankiers en het perverse geldwezen verweten wordt. Over het ideaal hoor je niemand meer, enkel de koers telt. De bitcoinfans van het eerste uur zijn de grote verdieners. Naar verluidt gaat het om een groep van nog geen duizend mensen die samen goed zijn voor de helft van de markt, Ze worden, net als bij een piramidespel, uitbetaald door alle nieuwkomers.

De koers is een rad van fortuin. Een jaar geleden was een bitcoin nog geen 800 dollar waard. Sinds eind oktober is de koers in een paar weken tijd geëxplodeerd van 5000 naar bijna 20.000 dollar. Op twee grote Amerikaanse derivatenbeurzen kan sinds kort in futures belegd worden, waarbij gespeculeerd wordt op koersstijgingen of koersdalingen. Rond de kerst duikelde de bitcoin echter in een paar dagen tijd naar 11.000 dollar. De laatste dagen schommelt de koers tussen de 14 en 16.000 dollar.

"De bitcoin is een zeepbel, met karakteristieken van een piramidespel", zegt Rabobank-econoom en hoogleraar Geldwezen Wim Boonstra. "Zo'n zeepbel kan nog heel lang doorgaan, maar ook op ieder moment knappen als er meer mensen hun winst willen verzilveren dan er nieuwkomers zijn, of als de toezichthouders ingrijpen."

Volgens Boonstra hebben cryptomunten geen enkele dekking. "Bitcoin is ontwikkeld door mensen die hechten aan privacy en die een systeem wilden ontwikkelen waarin de centrale bank niet mee kan kijken. Dit maakt het stelsel ook erg aantrekkelijk voor illegale activiteiten."

De bitcoin is als gewoon geld volledig ongeschikt, vindt Boonstra. "De koers is grillig, het geldscheppingsproces, het minen, is ondoorzichtig, de dekking is nul, en het systeem van de blockchain is veel te traag om retailbetalingen af te wikkelen. En het vreet energie."

Ook toezichthouder De Nederlandsche Bank is terughoudend. "Ik zou daar voorlopig van wegblijven en er niet in beleggen", zegt DNB-hoofdeconoom Job Swank. "Laat je niet gek maken door de grote koersstijgingen want die kunnen omslaan in grote koersdalingen. Als het geld is dat je kunt missen, dan maak ik mij daar geen zorgen over, want da's alleen vervelend voor de betrokkene. Voor wie het geld niet kan missen zeg ik: wees voorzichtig."

Of cryptomunten een rol gaan spelen in het betalingsverkeer? "Een technische ontwikkeling is lastig te voorspellen. Internet zou 'ook zo'n vaart niet lopen' maar we weten hoe de samenleving en de economie door internet veranderd zijn. Op korte termijn verwacht ik het niet", denkt Swank.
Kopen? Touareg V10 met bijna 750K kilometers op de teller!
29 December 2017, 13:06 AutoBlog
De luxe pretfabriek heeft in zijn leven heel wat asfalt verteerd. Het is niet elke dag dat je een Volkswagen Touareg met 5-liter V10 tegen het lijf loopt, maar een oplettende lezer is het gelukt. En wat voor een! Volgens de advertentie en de foto’s heeft niet minder dan 734.621 kilometer achter de rug. Dat […]


Woning kopen wordt duurder voor veel grote gezinnen
28 December 2017, 09:30 Gazet v. Antwerpen

Veel kinderen hebben levert binnenkort geen belastingkorting meer op bij het kopen van een gezinswoning. Dat schrijft De Tijd donderdag. De Vlaamse regering bereikte in het kerstweekend een akkoord over de hervorming van de registratierechten, en daarin staat dat ouders met drie of meer kinderen evenveel registratierechten betalen als kinderloze of kleine gezinnen.
Nederlanders kopen massaal hun vuurwerk in grensgemeenten: ?Als het maar lekker knalt?
28 December 2017, 02:18 Gazet v. Antwerpen

De grensgemeenten beleven weer drukke tijden. Nederlanders komen massaal naar ons land afgezakt om er hun voorraad siervuurwerk in te kopen voor oudejaarsnacht.
Nieuws: Dit zijn de 5 beste nieuwe auto?s die je (misschien) kan kopen
27 December 2017, 22:24 Auto55


Lees meer


?Volgende Kerstmis wat extra cadeautjes kopen?
26 December 2017, 02:30 Gazet v. Antwerpen

In het Mechelse arrondissement zijn op Kerstdag drie kerstkindjes geboren. En een vierde was toen de avond viel nog op komst. Na amper een kwartier was het eerste kerstkindje zelfs al een feit.
Kopen? Sultan van Brunei wil van zijn 8-serie af
24 December 2017, 14:06 AutoBlog
Hoewel zijn hart niet helemaal op de juiste plek lijkt te zitten, ontbreekt het hem absoluut niet aan smaak. Ah, daar is ‘ie weer: de Sultan van Brunei. Het wagenpark van de beste man is dermate groot dat wij weken over enkel en alleen zijn auto’s zouden kunnen schrijven, zeker wanneer ze af en toe […]


Gastcolumn: Laten we één dag geen kleding kopen
24 December 2017, 07:12 Volkskrant
Mijn kledingdieet heeft me vooral laten zien dat ik als individu niet het grote verschil ga maken, schrijft Lonneke van Genugten. Deze kerst heb ik dezelfde jurk aan als vorig jaar. Net als het jaar ervoor.Dat komt omdat ik sinds twee jaar op kledingdieet ben. Ik besloot om geen kleren meer te kopen, nadat ik toevallig was beland bij de grootste Primark van Nederland, in Almere. Bij binnenkomst we


Kopen: Ferrari 599 GTO met XX-onderdelen
23 December 2017, 17:06 AutoBlog
Dat is nog eens een bijzondere 599 GTO. In feite is elke 599 GTO bijzonder. Van deze auto werden immers slechts 599 exemplaren gemaakt en het was de laatste Ferrari met een ‘rustig’ ontwerp. Daarna kwam de F12berlinetta en dit model was de basis van de moderne modellen die we nu kennen, zoals de Portofino […]


Pas 17 jaar geworden Luka wint ?The Voice?: ?Schoon schoenen kopen en dan voluit voor de muziek?
23 December 2017, 02:18 Gazet v. Antwerpen

De pas 17 jaar geworden Luka Cruysberghs uit Wijgmaal heeft de finale gewonnen van The Voice van Vlaanderen. De studente sportwetenschappen klopte in een ultiem duel Dries De Vleminck, een 29-jarige opvoeder uit Denderleeuw. ?En nu? Een feestje en een paar schoon schoenen kopen.?
Zelfs beste vrienden van Coucke wisten het niet: ?Ik had eigenlijk gedacht dat hij ooit Club Brugge zou kopen?
21 December 2017, 08:48 Gazet v. Antwerpen

Hij heeft er zelfs met zijn beste vrienden niet over gesproken, maar hij heeft het wel gedaan. Marc Coucke gaat naar Anderlecht, in polonaise door de grote poort. De pillendraaier, het ?boerke? uit de Vlaanders, naar de salons van voorname heren. ?Vergis u niet. Ze noemen hem boerke, maar Marc denkt altijd vijf jaar vooruit?, zeggen zijn vrienden.
Anderlecht bereikt akkoord met Marc Coucke over overname
20 December 2017, 16:36 Gazet v. Antwerpen

Marc Coucke zal Anderlecht overnemen. Dat bevestigt de landskampioen zelf. Coucke is momenteel al voorzitter van KV Oostende.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be