NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Koorts

2News.be / Trefwoorden / Koorts

26 Augustus 2023, 00:06 Volkskrant
Onze columniste ziet onweerswolken opdoemen: zoon met koorts en buikloop, haar in de boter met man
25 Maart 2018, 00:36 Gazet v. Antwerpen

Gekrijs wanneer je na een lange dag eindelijk een campari hebt uitgeschonken of een gevecht in je recent geordende inloopkast: een gezin kan hectisch zijn. Bij Anneke (43) uit Pulle is dat niet anders. Samen met haar man Phille (45) en zonen Ricky (11) en Vinnie (6) probeert ze er elke dag het beste van te maken.




Brazilië voert strijd tegen gele koorts op
21 Maart 2018, 04:48 NOS nieuws

Brazilië neemt extra stappen om de gelekoorts-uitbraak in het land te bestrijden. De minister van Volksgezondheid heeft besloten dat in heel het land mensen worden ingeënt tegen de ziekte. Nog voor 2019 moeten 78 miljoen mensen zijn gevaccineerd, zegt minister Barros.

Sinds juli heeft Brazilië te maken met een uitbraak van gele koorts. Al zeker 300 mensen zijn daaraan overleden.

Nederlander ziek

In januari liep ook een Nederlander gele koorts op tijdens een bezoek aan Brazilië. Hij was niet ingeënt tegen de ziekte. De 46-jarige man werd na thuiskomst behandeld in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Het was het tweede officiële geval van de ziekte in Nederland.

Gele koorts wordt verspreid door dezelfde muggensoort die ook andere tropische ziekten, zoals dengue en zika, verspreidt. De ziekte is niet van mens op mens overdraagbaar. De symptomen van gele koorts lopen uiteen van lichte griepverschijnselen tot hoge koorts met geelzucht en bloedingen. De sterfte door gele koorts is vrij hoog, zo rond de 10 tot 15 procent.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert Nederlanders die naar Brazilië reizen om alert te zijn vanwege de uitbraak van gele koorts. "Laat u goed informeren of u een vaccinatie nodig heeft", staat in het officiële reisadvies.




Sylvia keek onder invloed van de gratis designerdrug Koorts naar het behang met rococo-bloemmotiefje
19 Maart 2018, 19:00 Volkskrant
Ik had griep en lag vol overgave het altijd wat lachwekkende woord 'bedlegerigheid' uit te beelden. De poes maakte misbruik van de situatie; mijn scheurend gehoest deed haar aanvankelijk nog geschrokken opspringen, maar al gauw ronkte ze er onverschillig doorheen, met gevouwen pootjes balancerend op mijn schuddende lichaam. Daar lag ik dan, onder de poes. Uiteenlopende entiteiten namen bezit van m


Q-koorts wordt erger, ondanks intensieve behandeling
15 Maart 2018, 09:24 NOS nieuws

Klachten van Q-koortspatiënten verdwijnen niet door behandeling. Patiënten in het onderzoek blijven last houden van onder meer vermoeidheidsklachten. Sommigen kunnen jaren na besmetting nog niet of slechts deeltijd naar hun werk of deelnemen aan de samenleving.

Dat blijkt uit een onderzoek naar kwaliteit van leven van Q-koortspatiënten van het Radboudumc onder 2600 patiënten. Het is voor het eerst sinds de uitbraak van Q-koorts in 2007 dat de langetermijngevolgen zijn onderzocht, schrijft het Brabants Dagblad. Uit het onderzoek blijkt volgens epidemioloog Ellen van Jaarveld dat Q-koorts een progressieve ziekte is: een chronische ziekte die steeds erger wordt. Overigens wordt niet iedereen die Q-koorts oploopt chronisch ziek.

Q-koorts is een infectieziekte die wordt overgedragen van (melk)geiten en (melk)schapen. Patiënten lopen de ziekte op door lucht in te ademen waar de bacterie in zit. Mensen kunnen elkaar niet besmetten. Veel mensen lopen jaren rond met onverklaarbare klachten voor ze erachter komen dat ze Q-koorts hebben.

4400 patiënten

De ziekte verspreidde zich tussen 2007 tot 2010 via een geitenboerderij in het Noord-Brabantse Herpen. Er zijn in Nederland rond de 4400 ziektegevallen bekend. Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu zijn 74 mensen die ziek waren geworden aan de gevolgen overleden.

De onderzoekers van het Radboudumc willen niet zeggen dat behandelen geen nut heeft. Individuele patiënten laten soms wel vooruitgang zien. "We kunnen niet zeggen dat behandelen geen effect heeft, maar als de getroffenen niet waren behandeld had het er waarschijnlijk niet beter uitgezien", zegt epidemioloog Ellen van Jaarsveld. "Acht jaar na infectie houden mensen veel klachten en de trend is niet dat het beter gaat.''







Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn