NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesKoopt


Besix koopt interieurketen Flamant
Gisteren, 13:30 De Tijd
13:29 De opmerkelijke stap van de Belgische bouwreus geeft het Oost-Vlaamse bedrijf, dat in een gerechtelijke reorganisatie zit, de kans om een doorstart te maken.


Eigenaar Weerplaza.nl koopt Buienalarm
Donderdag, 15:12 Emerce
Het bedrijf achter Weerplaza.nl, Infoplaza, neemt Buienalarm over en verdubbelt daarmee zijn bereik.


Chinese school koopt camera die leerlingen verklikt
Donderdag, 13:43 Skynet
Chinese jongeren in een school in Hangzhou zullen deze emoties niet langer voor zichzelf kunnen houden. Sinds een paar maanden zijn de klaslokalen uitgerust met een camera die hun emoties scant. Ook hun gedrag en bewegingen worden gedetecteerd. Al deze informatie belandt uiteindelijk bij de leerkracht.


Klarna koopt Shop.co voor VS-groei
Woensdag, 12:18 Emerce
Klarna heeft de Duitse start-up Shop.co overgenomen om zijn groeiplannen in de VS een impuls te geven.


Durffonds uit Sofina-stal koopt de leverancier van uw slager
Dinsdag, 19:48 De Tijd
19:15 Het fonds Sofindev uit de Sofina-stal koopt voor een onbekend bedrag Group Claes, een Limburgse groothandel die ingrediënten en machines levert aan voedselverwerkende bedrijven.


Sony koopt EMI Music en daarmee hits van Beyoncé en The Beatles
Dinsdag, 10:48 NOS nieuws

Sony heeft het Amerikaanse muziekconglomeraat EMI Music overgenomen. Voor ongeveer 1,9 miljard euro is het Japanse techbedrijf eigenaar van de rechten van nummers van onder anderen Queen, Beyoncé en Kanye West.

Sony had al bijna 40 procent van de aandelen van EMI Music in bezit en koopt nu de overige 60 procent van investeerder Mubadala, een fonds dat in handen is van de Verenigde Arabische Emiraten.

De overname is de eerste grote deal onder de nieuwe ceo van Sony, Kenichiro Yoshida. Hij trad in april aan en wil meer geld verdienen met muziek, games en entertainment. Met deze aankoop wordt Sony volgens Yoshida 's werelds grootste uitgever van muziek.

Grootste hits

Nu Sony volledig eigenaar is van EMI Music, krijgt het een enorme muziekcatalogus in beheer. Daarin staan ruim 2 miljoen nummers, waaronder de grootste hits van de 20ste eeuw. Denk aan de Motown-collectie, het oeuvre van The Beatles en liedjes van Pharrell Williams en Alicia Keys.

De auteursrechten van deze nummers staan garant voor een gestage stroom aan inkomsten. De aankoop lijkt een strategische zet in een tijdperk waarin streamingdiensten een grote rol spelen. Om consumenten te binden is een ruim aanbod belangrijk en daarvoor zijn muziekrechten noodzakelijk.
Sony koopt twee miljoen muzieknummers
Dinsdag, 09:00 De Tijd
08:23 Elektronicagigant Sony versterkt zijn muziekdivisie met de overname van EMI Music Publishing. De Japanners hebben 2,3 miljard dollar over voor de controle over de catalogus met nummers van Queen, Kany...


Picturae koopt bureau Driebit
Dinsdag, 08:42 Emerce
Picturae, de internationale marktleider op het gebied van digitaliseren en opslag van digitaal cultureel erfgoed en natuur-historisch materiaal, heeft het Amsterdamse digitale bureau Driebit overgenomen.


Adobe wil webwinkelbedrijf Magento overnemen voor 1,7 miljard dollar
Dinsdag, 07:54 Tweakers
Adobe wil webwinkelplatform Magento overnemen voor 1,68 miljard dollar. Adobe gaat het platform integreren in zijn Experience Cloud, zo laat het bedrijf weten. De overname moet voor het najaar klaar zijn.


PayPal koopt voor 2,2 miljard dollar betaalbedrijf iZettle
18 Mei, 17:24 Techzine
PayPal heeft een akkoord bereikt voor de overname van iZettle, een Zweeds bedrijf dat zich richt op mobiele betaaloplossingen. iZettle levert met name aan kleinere bedrijven kaartlezers. Door de overname zou de concurrentie met Square en Stripe opgevoerd worden. PayPal betaalt 2,2 miljard dollar, omgerekend zo’n 1,9 miljard euro. Een opvallend moment, aangezien iZettle eerder […]


Bekende Mechelse stadsgidsen hebben nieuw boek uit: ?Je koopt een wandelgids over de stad en krijgt er een boottocht bij?
17 Mei, 21:36 Gazet v. Antwerpen

Met ?Mechelen, Mon amour? is er een nieuwe pocket wandelgids uit over de Dijlestad. Leuk meegenomen: wie hem voor 18,95 euro koopt, krijgt een gratis ticket voor een boottocht met de Malinska op de Dijle of een tocht van Flandria in de Antwerpse haven.
Google Cloud koopt big data analytics-specialist Cask Data
17 Mei, 10:12 Techzine
Google Cloud kondigt aan zijn big data analytics-mogelijkheden uit te breiden, door Cask Data over te nemen. Deze startup werkt aan het open-source Cask Data Application Platform (CDAP)-project, waarmee het bouwen en draaien van big data-oplossingen vergemakkelijkt. Het is niet bekend hoeveel Google voor Cask Data betaalt. Beide partijen spreken niet over een overname, iets […]


Sofina koopt 20 procent in vermogensbeheerder Cambridge Associates
17 Mei, 01:12 De Tijd
01:04 Het is niet bekend hoeveel de Boël-holding neerlegt voor het belang van 20 procent in de Amerikaanse investeringsmaatschappij.


Wat jij hier koopt, heeft wereldwijd effect op het milieu
16 Mei, 16:48 NOS nieuws

Als jij hier spullen bij een goedkope winkel koopt, heb je met die aankoop effect op de broeikasgasvoetafdruk in een ander land. Misschien sta je er niet bij stil dat veel keuzes die je maakt, consequenties hebben voor mensen aan de andere kant van de wereld. Goederen die hier worden ingevoerd, leveren in het land van productie natuurlijk geld en banen op, maar leggen ook een druk op het milieu.

De broeikasgasafdruk, een indicator voor de invloed van de Nederlandse welvaart in het buitenland, is vorig jaar toegenomen met 8 procent en dat is slecht nieuws.

De groei van afgelopen jaar zit vooral in de invoer van fossiele energiedragers en metaalertsen. Bij de winning van deze stoffen wordt relatief veel CO2 uitgestoten. Dat blijkt uit de Monitor Brede Welvaart, een onderzoek naar de welvaart van Nederland van het CBS en is vanochtend aangeboden aan de Tweede Kamer.

Nederland staat in de onderste regionen van de Europese ranglijst wat betreft milieu. Ook de hoge invoer van grondstoffen, zoals hierboven genoemd, werkt daar niet aan mee. Onze grondstoffenvoetafdruk is relatief slecht: we staan op de 18de plek van Europa. Wel is de voetafdruk na 2010 enigszins afgenomen: van ruim 11 ton naar ruim 8 ton in 2016.

Onze grondstoffenvoetafdruk kan wel genuanceerd worden omdat in de cijfers ook wederuitvoer wordt meegeteld. Daar vallen de goederen die via Rotterdam ons land binnen komen en vervolgens worden geïmporteerd ook onder. Echter staat Nederland ook na een correctie voor wederuitvoer in de ranglijst bij de onderste tien landen.

Natuurlijke hulpbronnen

Nederland legt hoe dan ook een relatief grote druk op die natuurlijke hulpbronnen. Dat komt mede door Shell, die als multinational voor de Nederlandse economie heel belangrijk is, maar ook door ons koloniaal verleden. Uit onderzoek blijkt dat koloniale grootmachten vooral relatief veel grondstoffen uit ontwikkelingslanden importeren, De handelsterreinen waarop een land zich in het verleden heeft gespecialiseerd, blijven over de langere termijn vrij constant.

Het uitgangspunt is onder meer dat onze welvaart geen uitputting van natuurlijke hulpbronnen mag veroorzaken, vindt ook minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat. Hij erkent dat Nederland veel gebruik maakt van grondstoffen en een relatief hoge CO2-uitstoot heeft.

Voor Wiebes is het een uitgemaakte zaak dat Nederland daar iets aan moet doen. Met het ondertekenen van het klimaatakkoord van Parijs heeft Nederland zich ook verplicht om maatregelen te nemen, zegt Wiebes. "We hebben de plicht om onze eigen rommel op te ruimen en dat niet af te schuiven op andere groepen in de wereld of op andere generaties." De cijfers van het CBS tonen dat hem wat hem betreft nog eens aan.
Colruyt koopt zichzelf in ijltempo op
15 Mei, 12:00 De Tijd
11:21 Sinds oktober kocht de supermarktketen al voor 300 miljoen euro eigen stukken in.


NS belooft beterschap, koopt een paar auto?s
13 Mei, 12:54 AutoBlog
Hè hè, men heeft eindelijk door dat treinen zuigen bij de NS. Of niet? Sommige mensen vinden treinen puik. Dit kan grofweg twee redenen hebben. De eerste is dat ze een Märklin baan op zolder hebben staan. De tweede is dat ze politicus zijn, zelf een auto met chauffeur hebben en de straten waar ze […]


Alibaba koopt webwinkel Daraz van Rocket Internet
11 Mei, 12:12 Emerce
Alibaba heeft voor een onbekend bedrag het Pakistaanse e-commercebedrijf Daraz overgenomen. De onderneming was onderdeel van investeerder Rocket Internet.


Inflatiecijfers geven Wall Street zuurstof
10 Mei, 18:30 De Tijd
18:26 Aandelenindices op Wall Street winnen bijna 1 procent. Lager dan verwachte inflatiecijfers wegen op de dollar en stuwen aandelen hoger.


Bank of England koopt zich meer tijd
10 Mei, 07:42 De Tijd
07:19 Ook op Hemelvaartsdag zijn de Europese beurzen 'open for business'. In Brussel kunnen beleggers even bekomen van de stroom resultaten woensdag, in Londen gaat de Bank of England waarschijnlijk nog eve...


Walmart koopt Indiase e-tailer Flipkart
9 Mei, 15:12 Emerce
Warenhuis Walmart neemt dan toch de Indiase e-tailer Flipkart over voor 16 miljard dollar. Daarvoor krijgt het bedrijf een belang van 77 procent.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be