NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Koning

2News.be / Trefwoorden / Koning

Koning Filip zet Belgisch vredesengagement in de kijker bij Verenigde Naties
Dinsdag, 18:12 Skynet
In een toespraak voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft koning Filip het Belgische engagement voor duurzame vrede beklemtoond. Zonder expliciet de Belgische kandidatuur voor een zetel in de veiligheidsraad te vermelden, onderstreepte de vorst de troeven die ons land heeft om die niet-permanente zetel in de wacht te slepen in 2019 en 2020.


Republikeinen: koning kost veel meer dan we denken
Dinsdag, 11:18 NOS nieuws

De getallen over de kosten van het koningshuis in de rijksbegroting kloppen niet, stelt het Republikeins Genootschap. Volgens de tegenstanders van de monarchie zijn de werkelijke kosten zes keer hoger. Na twee jaar onderzoek presenteert het genootschap vandaag een rapport over de kosten van de Oranjes.

De officiële begroting voor het Koninklijk Huis, die altijd met Prinsjesdag wordt gepresenteerd, houdt een bedrag van zo'n 60 miljoen euro aan. Maar volgens de republikeinen kosten de Oranjes de samenleving in werkelijkheid 350 miljoen euro per jaar.

Waar dat verschil vandaan komt? Er zijn volgens de onderzoekers van het genootschap veel verborgen kosten. Zo rekenen ze ook het onderhoud van paleizen tot de kosten van het koningshuis. Dat kost zo'n 10 miljoen euro per jaar, inclusief de gederfde inkomsten omdat de Oranjes geen huur betalen.

Ruimte in ambassades

Maar ook de kosten die gemeenten maken als de koning op Koningsdag langskomt moeten meegerekend worden, vindt het genootschap. Ook hebben veel ambassades in het buitenland een ruimte, uitsluitend bedoeld om leden van het koningshuis te kunnen laten verblijven en slapen. Die hebben wel geld gekost, maar staan volgens de onderzoekers bijna continu leeg.

Om koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix te beveiligen wordt volgens het rapport 40 miljoen euro per jaar uitgegeven. Het kabinet houdt die kosten uit veiligheidsoverwegingen geheim.

Maar de Oranjes kosten ons vooral zo veel omdat ze nauwelijks belasting betalen, betogen de republikeinen. Daardoor loopt de fiscus volgens hoofdonderzoeker René Zwaap elk jaar 192 miljoen euro mis. Hij schat het vermogen van de Oranjes op zo'n 12 miljard euro. Ze vormen daarmee een van de rijkste vorstenhuizen van Europa. En tevens een van de duurste. De Britten geven weliswaar 100 miljoen euro meer uit aan hun koningshuis, maar die kosten worden over vier keer zo veel inwoners verdeeld.

'Willileaks'

Zwaap geeft zelf in het rapport toe dat hij met "creatief rekenwerk" tot een totaalplaatje is gekomen, gebaseerd op schattingen en aannames. "Mochten deze aannames op verkeerde premissen berusten, dan horen wij graag van het Oranjehuis", staat in de inleiding.

Het onderzoek van het Republikeins Genootschap is betaald met geld dat is bijeengebracht via een crowdfundingsactie. Zwaap en zijn team kregen naar eigen zeggen tientallen tips van ambtenaren via de speciaal opgerichte klokkenluiderssite 'Willileaks'.
Delphine Boël trekt opnieuw naar de rechtbank om DNA-test te eisen van koning Albert II
Dinsdag, 08:54 Gazet v. Antwerpen

Delphine Boël gaat opnieuw een DNA-test afdwingen van koning Albert II. Donderdag buigt het Hof van Beroep in Brussel zich immers over haar verzoek. Daarmee wil de vrouw bewijzen dat ze de buitenechtelijke dochter is van onze voormalige koning. Dat schrijft Le Soir.
Koningspaar voert charmeoffensief in New York

Ons land heeft maandagavond in New York een receptie georganiseerd met ruim 400 genodigden. Samen met koning Filip en koningin Mathilde verdedigde minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders er de Belgische kandidatuur voor een zitje in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties in 2019-2020, waarover op 8 juni wordt gestemd.
Van Persie is de koning, compleet met een gouden trofee in de vorm van de KNVB-beker
Zondag, 22:42 Volkskrant
Tussen het voetvolk dat was uitverkoren om de bekerfinale te spelen, schreed een koning. Een koning van 34 jaar met grijs haar, op gifgroene schoenen. Een koning met een fluwelen balbehandeling. Een regent ook uit een ander tijdperk, het tijdperk waarin Nederland nog echt goed was in voetbal.Bron: AnpBijschrift Het was alsof Robin van Persie met een tijdmachine vanuit het verleden naar het heden w


Koning Filip en koningin Mathilde op werkbezoek naar New York

Van maandag 23 tot woensdag 25 april zullen de koning en koningin een werkbezoek brengen aan de Verenigde Naties (VN) in New York. Ze worden daarbij begeleid door vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR). Dat meldt het kabinet-Reynders.
Koning Filip en koningin Mathilde naar Verenigde Naties in New York
Zondag, 12:18 Skynet Belgie
Van maandag 23 tot woensdag 25 april zullen de koning en koningin een werkbezoek brengen aan de Verenigde Naties (VN) in New York. Ze worden daarbij begeleid door vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR). Dat meldt het kabinet-Reynders.


Voor koning Mswati III van het herdoopte Swaziland is niets te gek
Zondag, 03:30 Gazet v. Antwerpen

Als koning Mswati III zich naar de camera richt, dan wacht er vaak een verrassing. Als cadeautje voor zijn verjaardag heeft hij beslist dat hij niet langer koning van Swaziland is, maar van eSwatini. Zijn beslissing schrikte zelfs het parlement op. Niet dat de koning daar wakker van ligt. Hij is de laatste absolute monarch van Sub-Sahara-Afrika en is met voorsprong de meeste bizarre leider van het continent.
Zesde Koningsspelen geopend, koning ontbijt mee in Twello
Vrijdag, 09:30 NOS nieuws

Koning Willem-Alexander is aanwezig bij de opening van de Koningsspelen op de Brede School De Fliert in Twello. Met ruim 500 kinderen opende hij de spelen die vandaag voor de zesde keer worden gehouden.

Met het thema van dit jaar 'Binnenstebuiten' worden kinderen gestimuleerd om veel buiten te spelen. Er doen ruim 1,2 miljoen kinderen mee van meer dan 6000 basisscholen uit Nederland, het Caribisch gebied en Nederlandse scholen in het buitenland.

Koningin Máxima is er vandaag niet bij. Ze woont als speciaal gezant voor de Verenigde Naties een vergadering bij van de Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds in Washington.

Koningsdag in Groningen

De koninklijke familie viert Koningsdag dit jaar in Groningen. Tijdens het bezoek willen ze extra aandacht besteden aan de problemen die zijn veroorzaakt door de gaswinning. De koning heeft de stad al meerdere malen bezocht. Buiten het zicht van de media sprak hij toen met slachtoffers over de aardbevingen en de schade aan huizen.

Elk jaar worden de Koningsspelen op de laatste vrijdag voor Koningsdag (27 april) georganiseerd. Omdat het volgend jaar op die dag Goede Vrijdag is, worden de spelen een week eerder gehouden, op vrijdag 12 april.
Koning heeft geen aandelen Shell
19 April, 22:42 NOS nieuws

Koning Willem-Alexander heeft geen aandelen van bedrijven die het predicaat koninklijk voeren. Dat staat sinds vandaag op de website van het Koninklijk Huis. Het impliceert dat de koning ook geen aandelen heeft van de Koninklijke Shell, waarover al geruime tijd geruchten de ronde doen.

Volgens een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst is de zin over de aandelen toegevoegd om "tegemoet te komen aan de onduidelijkheid die erover bestond". Zo riep PvdA-Kamerlid Nijboer de koninklijke familie begin dit jaar op om opening van zaken te geven over de eventuele belangen in Shell. Aanleiding voor de oproep was de rol van Shell bij de gaswinning in Groningen.

'Niet nieuw'

Dat Willem-Alexander geen aandelen van 'koninklijke' bedrijven bezit, is volgens de RVD-woordvoerder "geen recente ontwikkeling". Hij wil niet zeggen of dit in het verleden wél het geval is geweest.

Volgens Koninklijk Huis-verslaggever Karin Alberts ligt de conclusie voor de hand dat de toevoeging iets te maken heeft met Koningsdag, volgende week vrijdag. Willem-Alexander en zijn gevolg zijn dan in Groningen.

"Veel Groningers vinden dat Shell het predicaat koninklijk niet meer verdient omdat het betrokken is bij de gaswinning, en daarmee medeschuldig is aan de aardbevingen", zegt Alberts. "Tijdens Koningsdag wordt in het programma ook aandacht besteed aan de gevolgen van de aardbevingen. Door nu vast impliciet te zeggen dat de koning geen financiële belangen heeft in Shell, voorkomt hij eventuele verwijten. Overigens staat niet op de website dat andere leden van het Koninklijk Huis geen aandelen hebben."

Onbesproken gedrag

In Nederland zijn er honderden bedrijven en organisaties die het predicaat koninklijk mogen voeren. Daarvoor moeten ze aan een aantal eisen voldoen. Zo moeten ze minstens honderd jaar bestaan en van onbesproken gedrag zijn. Ook onder meer KLM, Grolsch en Philips zijn 'koninklijk'.
Koning van Swaziland geeft land een nieuwe naam
19 April, 21:30 NOS nieuws

Swaziland verandert zijn naam en heet voortaan het Koninkrijk van eSwatini. Die aankondiging deed koning Mswati III vandaag, op zijn vijftigste verjaardag en de vijftigste onafhankelijkheidsviering.

De naam eSwatini betekent "land van de Swazi's". De koning kiest voor eSwatini omdat het Afrikaanse land die naam had voordat de Britten het koloniseerden.

Help de economie

Het is niet de enige reden voor de naamsverandering. "De naam Swaziland leidt ook tot verwarring", zei de koning. "Als we naar het buitenland gaan, denken mensen dat we uit Zwitserland komen." Hij wil dat Swaziërs zich kunnen identificeren met de naam van het land.

Een correspondent van de BBC merkt dat de naamswijziging bij sommige Swaziërs niet in de smaak valt. Zij vinden dat de koning zich meer moet richten op het helpen van de economie.

In Swaziland heeft de koning alle touwtjes in handen. Mensenrechtenorganisaties uiten geregeld kritiek op het verbannen van politieke partijen en discrimineren van vrouwen.
Koning Filip op bezoek in Antwerpse koffiebar...maar hij drinkt bruiswater: ?Anders kan ik niet slapen vannacht?
19 April, 20:18 Gazet v. Antwerpen

Het leek wel of er een filmster arriveerde in de Kammenstraat donderdagmiddag dankzij de rode loper en een hele meute fans. Van de koffiebar tot het rusthuis, de koning kreeg een uitgebreide rondleiding bij Sant?Egidio. ?Hij was helemaal niet zenuwachtig.?
Zweedse koning wijzigt eeuwenoude regels van academie belast met Nobelprijs voor Literatuur
19 April, 16:42 Volkskrant
De meer dan een eeuw oude regels van de Zweedse Academie, die sinds 1901 jaarlijks de Nobelprijs voor de Literatuur uitreikt, gaan op de schop. Zo heeft de Zweedse koning Carl XVI Gustav besloten dat de regels versoepeld worden die het lidmaatschap regelen van de achttien leden van de Academie. Tot nu toe werden de comitéleden voor het leven benoemd en was hun vervanging of ontslag onmogelijk. Vol


Koning Filip komt op de koffie aan de Kammenstraat
19 April, 15:30 Gazet v. Antwerpen
Koning Filip is deze namiddag aangekomen bij Sant-Egidio aan de Kammenstraat in Antwerpen. Deze christelijke lekengemeenschap doet aan armoedewerking via allerlei sociale projecten. Voorzitster Hilde Kieboom stond de koning op te wachten samen met gouverneur Cathy Berx en schepen Carolien Bastiaens. Het gezelschap bezoekt een koffiebar aan de Kammenstraat die wordt gerund door mensen met een beperking. Daarna zal Filip met enkele jongeren van Sant'Egidio in gesprek gaan over actuele thema's en hun inzet voor de armen.


Koning Albert II in ziekenhuis opgenomen met hartproblemen

Koning Albert II heeft hartproblemen, zo meldt het Koninklijk Paleis in een persbericht. De voormalige koning lijdt aan een aortaklepstenose, een vernauwing van de uitstroomopening van de linkerhartkamer.
Zilverschat van koning Blauwtand ontdekt op Duits eiland
16 April, 12:30 NOS nieuws

Op het Duitse eiland Rügen hebben archeologen een grote zilverschat van de legendarische koning Blauwtand blootgelegd. De opmerkzaamheid van een 13-jarige jongen zette hen op het spoor.

René Schön speurde afgelopen januari met zijn metaaldetector naar schatten op het eiland. Een stukje metaal dat hij vond deed hij eerst af als waardeloos aluminium, totdat verder onderzoek uitwees dat het om zilver uit de 10e eeuw ging.

Archeologen en hobbyisten hebben de afgelopen tijd - samen met Schön - de akker van 400 vierkante meter afgegraven en vonden zilveren munten, armbanden, ringen, kralen en broches. "Het was de vondst van mijn leven", meent Schön.

Verstopt

De jongste munt is een pfennig uit 983, de oudste een dirham uit Damascus uit 714. Onder de pakweg 500 zilveren munten stammen er 100 uit de tijd van koning Harrald I, bijgenaamd Blauwtand (mogelijk vanwege zijn slechte gebit). Hij smeedde uit strijdende stammen het verenigde Denemarken en was eerste de christelijke koning van het land.

Het is volgens de onderzoekers goed mogelijk dat Harald zelf de schat heeft laten verstoppen op Rügen. Hij voerde in deze tijd zelf strijd in de regio Pommeren. De vondst werd gedaan in destijds onbewoond gebied, vlak bij een grafheuvel uit de bronstijd die als herkenningspunt dienst kan hebben gedaan.

"Dit is de grootste vondst van Blauwtand-munten die we ooit in het zuidelijke Oostzee-gebied hebben gedaan", zegt de leider van de opgraving. "Het is daarom een belangrijke vondst."
Koning Filip viert verjaardag met schilderij
15 April, 13:00 Gazet v. Antwerpen

Koning Filip wordt vandaag 58, en dat viert hij door een portret van koning Boudewijn te schilderen. Het is deze zomer 25 jaar geleden dat de voorganger van koning Filip overleed. Die schildert graag, en wil zo hulde brengen aan zijn oom. Het grote publiek zal het schilderij ook kunnen zien: het wordt geëxposeerd tijdens de traditionele zomeropening van het Paleis.
Donkey Kong-koning speelt vals: alle records ongeldig
13 April, 17:12 NOS nieuws

De bekende arcadegamer Billy Mitchell is al zijn Donkey Kong-titels kwijt en hij mag geen nieuwe records meer insturen. Dat is besloten door Twin Galaxies, dat wereldwijd gamerecords valideert.

Mitchell wordt al jaren beschuldigd van valsspelen. In 1982 vestigde hij als eerste een record in het spel Donkey Kong. Het duurde lang voor dit werd gebroken en later vestigde Mitchell zelf opnieuw een paar keer het record in het bekende Nintendo-spel.

In 2007 was de recordhouder te zien in de de documentaire The King of Kong. Daarin probeert de Amerikaanse gamer Steve Wiebe het record van Mitchell te breken en aan het einde van de documentaire lukt hem dat. In hetzelfde jaar diende Mitchell een nieuw record in bij Twin Galaxies, waarbij hij ook meteen als eerste meer dan een miljoen punten te pakken had.

Twijfelachtige printplaat

In de jaren daarna diende Mitchell meerdere high scores in. Het beoordelen van de records doet Twin Galaxies op basis van filmbeelden. Daarop is te zien hoe de recordhouder zijn scores behaalt en hoe de printplaat waar het spel op staat ter verificatie uit de arcadekast wordt gehaald.

Er ontstond alleen twijfel over of de printplaat die uit de kast werd gehaald wel de originele Donkey Kong-game bevat. Uit onderzoek van Twin Galaxies blijkt nu dat dit hoogstwaarschijnlijk niet het geval is.

De beelden van de game in het recordfilmpje uit 2007 van Mitchell komen op sommige punten niet overeen met het originele spel. Op de printplaat staat waarschijnlijk een officieuze versie.

Dat betekent dat zijn Donkey Kong-records niet volgens de regels zijn gevestigd en daarmee zijn ze afgekeurd. Ook zijn andere records op het Twin Galaxies-scorebord geschrapt, zoals in Pacman en Donkey Kong Jr. Mitchell is daarnaast ook nog eens geschorst, waardoor hij nooit meer recordpogingen kan indienen.

Steve Wiebe is nu de eerste persoon die ooit meer dan een miljoen punten haalde in het spel. Het wereldrecord staat op naam van Robbie Lakeman met 1.247.700 punten.
Wekdienst 13/4: koning opent compostfabriek en Blok praat met Lavrov
13 April, 07:00 NOS nieuws

Goedemorgen! Vandaag heropent koning Willem-Alexander de grootste compostfabriek van Nederland en gaat minister Blok in gesprek met zijn Russische ambtsgenoot Lavrov in Moskou.

Er is veel bewolking en vooral in het noordoosten komen buien voor, mogelijk met onweer. In het zuiden en zuidwesten is kans op wat zon. Het wordt 15 tot 17 graden.

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Minister Blok van Buitenlandse Zaken gaat in Moskou op bezoek bij zijn ambtgenoot Lavrov. Het gesprek gaat onder meer over de ramp met vlucht MH17, mensenrechten en de rol van Rusland in Syrië. Koning Willem-Alexander heropent de grootste compostfabriek van Nederland. Paardenpoep en kippenmest worden in Milsbeek in Limburg verwerkt tot mest voor champignons. En veel basisscholen in Noord-Brabant en Limburg blijven vandaag dicht: leraren staken daar voor meer salaris en een lagere werkdruk. Er zijn meer regionale stakingen gepland.

Wat heb je gemist?

De Amerikaanse president Trump heeft nog geen beslissing genomen over een mogelijke vergeldingsactie tegen Syrië. Trump heeft contact met de Franse president Macron over de kwestie en heeft er ook over overlegd met de Britse premier May. Zij zijn het erover eens dat ze een gezamenlijk antwoord moeten hebben op het gebruik van chemische wapens door het regime van president Assad.

Volgens Trump kan een Amerikaanse vergeldingsaanval op Syrië kan heel snel plaatsvinden of juist helemaal niet zo snel. Op Twitter benadrukte hij nooit te hebben gezegd wanneer de aanval komt, als vergelding voor de aanval met chemische wapens op burgers in de stad Douma.

Ander nieuws uit de nacht:

Nederlandse militairen zijn niet buiten hun boekje gegaan bij de bombardementen op Islamitische Staat in Irak en Syrië. Dat staat volgens het AD in een Kamerbrief van minister Bijleveld van Defensie. Ontslagen FBI-directeur noemt Trump onethische maffiabaas: Voormalig FBI-directeur James Comey haalt in zijn memoires hard uit naar president Trump, die hem vorig jaar ontsloeg. 'Vrijwel onuitputtelijke voorraad bijzondere metalen bij Japans atol': Daarmee zou de wereld honderden jaren vooruit kunnen. De World Press Photo van het jaar gaat naar de Venezolaanse fotograaf Ronaldo Schemidt van persbureau AFP. Hij krijgt de prijs voor zijn foto van een gemaskerde demonstrant die brandend door de straten van Caracas rent.

En dan nog even dit:

In totaal waren zes foto's in de race voor World Press Photo of the Year. Benieuwd naar het verhaal achter deze beelden? Bekijk dan onze speciale productie:

Fijne dag!
Antwerp naar Koning Boudewijnstadion als het Europees speelt
13 April, 07:00 Gazet v. Antwerpen

Maar liefst zes clubs uit Play-off 2 moeten uitwijken naar een ander stadion als ze zich kwalificeren voor Europees voetbal. Zelfs Antwerp mag - ondanks de bouw van de nieuwe hoofdtribune en de recente capaciteitsuitbreiding naar 15.000 - geen Europese duels afwerken in het eigen stadion.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be