NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Komen


Verlaten huizen komen weer tot leven in beelden van Herentalse fotografe
Gisteren, 11:36 Gazet v. Antwerpen

Half Vlaanderen heeft een baksteen in de maag en een hypotheek op zak. In tijden van Batibouw droomt Kelly Wouters (41) uit Herentals niet van een nieuw huis, maar van bouwvallige villa?s, verlaten ziekenhuizen en ter ziele gegane bedrijven. Als Urbexfotografe zoekt ze al acht jaar naar gebouwen die de vervaldatum voorbij zijn. Haar eerste fotoboek komt er dit jaar aan.
Lelijkedingentrends komen zelden voorbij als het jou goed uitkomt, en nu zit ik met de lelijkegympentrend
Donderdag, 17:36 Volkskrant
Ik weet nog dat ik voor het eerst een Toyota Prius zag. We reden er achter eentje op de snelweg, en ik fluisterde de hele tijd tegen mijn man: 'Prius. Prius.' Alsof ik de koningin zelf langs zag rijden, zo opgewonden was ik erover. Dat kwam doordat ik in die tijd vrij intensief naar de comedyserie Curb Your Enthusiasm keek, waar bijna iedereen in een Prius rondreed, en waardoor ik die toch verder


Hoogste torens van Europa komen in Parijs

De Hermitage Plaza-torens, die de hoogste van West-Europa moeten worden, zullen op tijd klaar zijn voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Dat hebben de bouwpromotoren deze week gemeld op de vastgoedbeurs Mipim in Cannes.
Verkiezingstijd in Mexico lijkt neer te komen op nog meer moorden
Dinsdag, 15:48 NOS nieuws

Zo'n dertig mensen die mee wilden doen aan of betrokken waren bij de Mexicaanse verkiezingen, zijn vermoord. Die boodschap van de Mexicaanse minister van Binnenlandse Zaken komt voor antropoloog en Mexico-kenner Wil Pansters niet als een verrassing.

"Onlangs las ik dat er weer iemand gedood was die politiek actief was. Ik dacht: je zou het eigenlijk moeten turven, maar nu krijgen we al een behoorlijk indicatie." De cijfers over politiek-gerelateerde moorden tonen volgens hem twee dingen aan.

1. De nauwe verwevenheid tussen de onderwereld en de (vooral lokale) politiek in Mexico.

2. Vanwege de verkiezingen in juli zal het geweld op korte termijn waarschijnlijk toenemen.

En het geweld had vorig jaar al een ongekend hoge tol geëist. Ruim 29.000 mensen kwamen toen om het leven door geweld. Meer nog dan in het recordjaar 2011, toen waren het er 23.000. "Niet zomaar een beetje meer dus, maar met duizenden eroverheen", zegt Pansters, die ook hoogleraar Latijns-Amerika is.

Het is ingewikkeld te zeggen waar die enorme stijging precies door komt. Een aantal factoren ligt binnen de georganiseerde misdaad. Zoals het machtsvacuüm dat is ontstaan na de uitlevering van drugsbaron Joaquin 'El Chapo' Guzman. "De grote baas zit vast in een Amerikaanse cel en iedereen weet: die komt nooit meer terug. Nieuwe criminele organisaties slaan wild om zich heen."

Zowel nieuwe als oude bendes vechten om de controle over de omvangrijke criminele sector. Behalve drugshandel vormen afpersing, corruptie en kidnapping een groeiende bron van inkomsten. Vooral nu de winstmarges op de coke- en heroïnesmokkel dalen. "Door de steeds professionelere productie en effectieve distributielijnen zijn die drugs goedkoper geworden."

De naderende verkiezingen bieden criminelen een extra reden om naar de wapens te grijpen. Voor de komende jaren wordt bepaald wie de nieuwe landelijke en regionale bestuurders worden. "Stel, als burgemeester van een Noord-Mexicaans stadje knijp je af en toe een oogje dicht voor schimmige transacties. Nu komen de verkiezingen en kan een tegenstander de macht overnemen."

Een hypothetisch voorbeeld, maar het schetst volgens Pansters wel een realistisch beeld. In bepaalde regio's zijn de politieke en criminele belangen volgens hem "nauw verknoopt" met elkaar. Als er dan een lastige kandidaat komt die daar een einde aan wil maken, kunnen criminelen of politieke tegenstanders zo'n persoon uit de weg ruimen.

Meer aandacht voor corruptie

President Peña Nieto krijgt deze zomer waarschijnlijk de rekening gepresenteerd voor zijn impopulaire beleid. Maar volgens Pansters is het niet hoofdzakelijk het oplaaiende geweld waar de kiezers boos over zijn. "In Mexico gaat de discussie meer over corruptie. Daar is Peña Nieto ook zelf bij betrokken geweest met een megaschandaal. En een stuk of vijf gouverneurs zijn de laatste jaren vanwege corruptie in de cel beland."

Ook de moeizame relatie met buurland de Verenigde Staten is volgens Pansters een hot topic. Vooral de aangekondigde muur van Trump en de heronderhandelingen over handelsverdrag NAFTA."Het draait nu allemaal om wie de politieke macht krijgt", zegt de hoogleraar. Voor zowel de politici, de criminelen als de gewone Mexicanen.
Kunstenaar Rob Scholte moet atelier en woonruimte verlaten
Dinsdag, 14:36 NOS nieuws

Kunstenaar Rob Scholte moet alsnog het voormalig postkantoor in Den Helder uit. Scholte ligt al tijden in de clinch met de gemeente, die het pand wil verkopen. De kunstenaar wil er echter niet weg. Het gerechtshof heeft besloten dat hij binnen dertig dagen uit het gebouw moet vertrekken.

Het pand wordt door Scholte en zijn gezin als woonruimte gebruikt. Zijn atelier zit er ook en hij heeft er het Rob Scholte Museum ingericht.

In 2008 en 2012 hebben de gemeente en Scholte overeenkomsten gesloten waarbij de gemeente delen van het pand in gebruik heeft gegeven aan de kunstenaar. Scholte had de verplichting maandelijks de kosten van gas, water en elektra te betalen. In maart vorig jaar heeft de gemeente de overeenkomsten met Scholte opgezegd, schrijft NH Nieuws.

Scholte weigerde daarna te vertrekken. In oktober oordeelde de kortgedingrechter nog dat Scholte voorlopig mocht blijven zitten. Maar per 1 juli had de kunstenaar een betalingsachterstand van ruim 19.000 euro. Hij heeft lange tijd zijn gas, water en elektra niet betaald. Dat is volgens het hof een te grote schending van de verplichtingen en daarom moet hij vertrekken.

Crimineel vonnis

Scholte spreekt van een crimineel vonnis. Het klopt dat hij de kosten voor gas, water en licht al enige tijd niet heeft betaald, maar daar is een goede reden voor, zegt Scholte. "Er was door de gemeente toegezegd dat we de begane grond en kelder mochten gebruiken als museumruimte." Dat is volgens hem niet gebeurd en dat heeft heel veel geld gekost.

Scholte is niet van plan het vonnis op te volgen. Hij rekent erop dat een nieuw gemeentebestuur de beslissing gaat terugdraaien. "Ik ga ervan uit dat de politiek dit gaat oplossen. Dat vertrouwen heb ik."
Inwoners mogen komen eten in woonzorgcentrum
Dinsdag, 13:24 Gazet v. Antwerpen

Vanaf 3 april kunnen alle Wijnegemnaars en familieleden van bewoners van woonzorgcentrum Rustenborg voor 6,50 euro een warme maaltijd komen eten in De Kleine Geneugte, dat zich in het woonzorgcentrum bevindt.
Hoe komen we van ons zwerfafval af? - 'Zwerfafval ontstaat omdat flesjes en blikjes geen waarde hebben'
Dinsdag, 02:36 Volkskrant
Zijn rommelmakers het probleem van zwerfafval of kan het verpakkende bedrijfsleven er meer aan doen? Miranda Boer, woordvoerder Afvalfonds Verpakkingen 'Zwerfafval en plastic soep vinden we grote problemen. Geen enkele fabrikant vindt het leuk om zijn merknaam in een berm te zien liggen. We zijn het dan ook eens met de doelen die staatssecretaris Stientje van Veldhoven stelt, zonder dat daarbij mi


?Om mijn triatlonseizoen door te komen, heb ik 6.000 euro nodig. Zonder hulp lukt dat niet?
Maandag, 19:24 Gazet v. Antwerpen

Sara Van de Vel uit Lint neemt op 1 september deel aan het WK op de Ironman-triatlon in Zuid-Afrika. Om haar trip te financieren, organiseert ze een toertocht en een pastadag in Kontich. ?Om het seizoen rond te komen, heb ik 6.000 euro nodig?, vertelt ze.
Beyoncé en Jay-Z komen naar de Amsterdam Arena
Maandag, 17:36 NOS nieuws

Zangeres Beyoncé treedt samen met haar man, rapper Jay-Z, deze zomer op in de Amsterdam Arena. Het paar gaat voor de tweede keer samen op tournee en maakte vandaag op hun Instagram-account bekend dat zij ook een bezoek aan Nederland zullen brengen.

Al een tijdje waren er geruchten, maar de On The Run II-tour is nu officieel. De tournee start op 6 juni in Cardiff, waarna Beyoncé en Jay-Z in verschillende Europese en Amerikaanse steden zullen optreden. Op 19 juni geven ze voor het eerst een concert in Amsterdam.

Beyoncé en Jay-Z waren voor het laatst samen op tournee in 2014 met hun On The Run-tour. Dat werd een groot succes. Ruim 90 procent van alle shows in de Verenigde Staten was uitverkocht. De tournee leverde 75 miljoen euro op. Ongeveer 850.000 fans kochten een kaartje. In Europa traden zij toen nauwelijks op, alleen in Parijs waren er twee concerten.
'Lorentz en Einstein komen ineens dichtbij'
Maandag, 14:36 NOS nieuws

46,948 gulden en 95 cent kreeg Hendrik Lorentz op zijn bankrekening bijgeschreven op 11 december 1902. Zijn helft van het prijzengeld voor de Nobelprijs die hij dat jaar had gewonnen met Pieter Zeeman voor onderzoek naar het effect van magnetisme op straling.

"Ze waren er snel bij, want de Nobelprijs wordt jaarlijks uitgereikt op de sterfdag van Alfred Nobel, 10 december. Een dag later was het geld al in Amsterdam, dat vind ik vlot", lacht Dirk van Delft van Museum Boerhaave. "En het was een formidabel bedrag: zo'n 600.000 euro in huidige koopkracht."

De familie van de beroemde natuurkundige bewaarde het afschrift van de Stockholms Enskilda Bank jarenlang in het familiearchief. Vanmiddag wordt het overgedragen aan het museum.

"Het was een verhuisdoos vol persoonlijke stukken. Huwelijksakten, geboortebewijzen, mooie foto's uit zijn jeugd. Heel divers en heel waardevol", zegt Van Delft.

"Dit soort documenten geven toch een beetje kleur aan iemand, vullen details in, puntjes worden op de i gezet. Zo hield Lorentz een dagboekje bij van een reis naar Parijs met zijn ouders. Hij schreef op waar hij geweest was en wat hij gezien had. Het is leuk om te ervaren hoe iemand dat beleefd heeft."

Voor Van Delft, die bezig is met een biografie over Lorentz, komt de wetenschapper zo dichterbij. "Moderne wetenschap draait vaak alleen om zwarte kastjes. Maar met dergelijke stukken krijg je er een persoon bij. Het is niet alleen maar die moeilijke natuurkunde, maar een persoon die je tegen kunt komen."

Een bijzondere brief van Einstein

Tegelijk met de stukken van Lorentz presenteert Boerhaave vanmiddag ook een handgeschreven brief van Einstein uit een andere schenking. Het is een dankwoord aan een Nederlands gezelschap dat hem had onderscheiden. Geen hoogdravend proza, "maar een brief van Einstein is altijd bijzonder", vindt Van Delft.

Dat Lorentz en Einstein een vitrine delen in het museum is toepasselijk. De jonge Einstein keek op tegen de briljante Nederlander, die het fundament had gelegd voor de relativiteitstheorie. "Ze hadden veel respect voor elkaar", weet Van Delft. "Als je dat verhaal erbij vertelt, gaat het meer leven dan abstracte wiskunde."
Remasters van eerste drie Tomb Raider-games komen naar pc
Maandag, 08:36 Tweakers
Tomb Raider 1, 2 en 3 krijgen remasters die beschikbaar komen via Steam. Spelers dienen de dos-ports die al op Steam staan aan te schaffen en krijgen dan gratis de opgepoetste versies van de avonturenreeks.


LIVE. Eerste supporters KV Mechelen komen aan, spanning is te snijden
KV Mechelen is 90 minuten verwijderd van diepe treurnis of van enorme opluchting en ontlading. Malinwa is verwikkeld in een bijzonder spannende degradatiestrijd met Eupen. Winnen tegen Waasland-Beveren lijkt een voorwaarde om het behoud te kunnen verzekeren en dan nog moeten de Kakkers hopen dat de Oostkantonners niet met zwaardere cijfers de maat nemen van Moeskroen. Waasland-Beveren is al zeker van deelname aan play-off 2. Voor de bezoekers staat er dus niet meer veel op het spel. De wedstrijd gaat van start om 14.30 uur.


Pegida plaatst kruizen op bouwgrond moskee Enschede
10 Maart, 14:30 NOS nieuws

Pegida heeft in Enschede opnieuw actie gevoerd tegen de komst van een moskee. Aanhangers van de anti-islambeweging hebben vanochtend kruizen geplaatst op de plek waar het islamitische gebedshuis mogelijk komt, meldt RTV Oost.

Volgens Pegida staan op de kruizen de namen van slachtoffers van moslimterrorisme in onder meer Brussel, Londen, Barcelona en Parijs. "Islam staat voor haat en terreur. Daarom vandaag onze actie in Enschede op de plek waar ze een haathuis willen bouwen", schrijft de organisatie op hun Facebook-pagina.

"Wij gaan ervoor zorgen dat dit haathuis er nooit zal komen. Enschede, u hoort nog vaker van ons", waarschuwt een aanhanger die een filmpje van de kruizen heeft gepubliceerd.

Varkensbloed

In november voerde Pegida ook al actie tegen de komst van de moskee. Toen werd er een kruis neergezet dat met varkensbloed was besmeurd. Minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming noemde de actie walgelijk en misselijkmakend.

De manifestatie van vanochtend is een vervolg op de actie met het varkensbloed. Pegida zegt te blijven protesteren tegen de komst van de moskee.
Salesforce en Dropbox komen met nieuwe samenwerkingsmanieren
9 Maart, 18:48 Techzine
Salesforce en Dropbox kondigen aan intensiever te gaan samenwerken om de klanten van beide partijen een betere gebruikerservaring te bieden. In eerste instantie zullen de bedrijven twee nieuwe integraties leveren om merkbetrokkenheid te stimuleren en de teamproductiviteit te verhogen. Eén van de mogelijkheden die hieruit voorkomt is de rechtstreekse toegang tot Dropbox-content in Salesforce Quip. […]


107 tips om boven in Google te komen ? en blijven
9 Maart, 16:06 Emerce
Nu de economie in de lift zit wordt het online alleen maar drukker. Veel bedrijven gaan voor de snelle winst met Google AdWords. Door te adverteren kom je direct bovenaan te staan in de zoekmachine, maar voor elke bezoeker betaal je en de klikprijzen lopen op. Met deze tips blijf je bovenaan.


Scholiertjes De Brug en Leonardusschool komen in pyjama naar school
9 Maart, 15:48 Gazet v. Antwerpen
Vandaag kwamen alle leerlingen van De Brug in Sint-Job en de Leonardusschool in Sint-Lenaarts in pyjama naar school. En daar hadden ze een goede reden. Voor de derde keer al riep Bednet deze dag uit als Nationale Pyjamadag. Zo tonen deze scholiertjes dat ze meeleven met de 'Bednetters'.


Zuid-Koreaanse president opent Paralympische Winterspelen, twee Belgen komen in actie

Met een openingsplechtigheid in het olympisch stadion van Pyeongchang zijn de twaalfde Paralympische Winterspelen vrijdag op gang getrokken. De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in verklaarde de Spelen vrijdagmiddag omstreeks 13u15 (21u15 Koreaanse tijd) officieel geopend.
Rock Werchter rondt affiche af: ook Noel Gallagher en Novastar komen
9 Maart, 09:06 Gazet v. Antwerpen

Rock Werchter 2018 kent zijn volledige line-up. Bij de laatste 25 namen die het festival bekend maakt, zijn onder anderen Noel Gallagher, Rae Sremmurd en Novastar.
Kabinet wil met regelgeving komen om misbruik van cryptomunten tegen te gaan
8 Maart, 21:06 Tweakers
Minister Hoekstra van Financiën heeft in een brief aan de Tweede Kamer aangegeven dat Nederland een voortrekkersrol wil gaan spelen op het gebied van wetgeving rond cryptomunten. Dit moet misbruik van de munten tegengaan.


Groot Romeins grafveld gevonden bij Bemmel, maar waar doden vandaan komen is een raadsel
8 Maart, 15:00 Volkskrant
Een wonderlijke ontdekking: bij Bemmel hebben archeologen een groot grafveld blootgelegd vol Romeinse welgestelden. Onduidelijk is echter waar de doden vandaan komen: in de directe omgeving waren helemaal geen Romeinse steden. Dat moet betekenen dat 'er met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid' ergens in de buurt een of enkele Romeinse villa's moeten liggen, maakte Rijkswaterstaat dinsdag be

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be