NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesKlaar


40.000 lopers klaar voor warme 39ste editie van 20 km door Brussel
Gisteren, 05:55 Skynet
De 39ste editie van de 20 kilometer door Brussel belooft er zondag eentje te worden met hoge temperaturen. Toch kan er niemand meer bij en schreven 40.000 lopers zich in om de benen eens goed te laten werken. De organisatie is voorbereid op de warmte en zorgt voor meer dan 300.000 flesjes water en drie watergordijnen van de Brusselse brandweer.


David Goffin is klaar voor het gravel van Roland Garros: ?Ik ben aangekomen met goed gevoel?

David Goffin (ATP 9) begint als eerste van de zes Belgen aan Roland Garros. Zondag neemt het achtste reekshoofd het in de eerste ronde op tegen de Nederlander Robin Haase (ATP 44), die hij onlangs nog versloeg op het Masters 1.000-toernooi van Madrid. Vorig jaar moest de Luikenaar opgeven in de derde ronde na een val op Court Suzanne Lenglen.
Jennifer Lopez is klaar met televisiedrama's
Vrijdag, 14:54 Skynet

De zangeres/actrice zegt dat ze te druk is om nog te spelen in lange, veeleisende televisieseries.
Trump: Amerikaans leger staat "klaar indien nodig"
Donderdag, 19:24 Skynet
Het Amerikaanse leger is "klaar indien nodig" om te reageren op Noord-Koreaanse manoeuvres. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump vandaag gezegd in het Witte Huis, enkele uren nadat bekend werd dat de Amerikanen de voor 12 juni geplande ontmoeting tussen Trump en de Noord-Koreaanse sterke man Kim Jong-un afzeggen. "Ons leger, dat met voorsprong het machtigste is ter wereld en dat onlangs versterkt werd, is zoals jullie weten klaar indien nodig". Nog volgens Trump heeft hij contact gehad met de legerleiding.


Groen district Antwerpen is klaar met top van lijst: ?Gaan uit van een groeiscenario?
Donderdag, 16:00 Gazet v. Antwerpen

Huidig districtsschepen Tom Van den Borne trekt de lijst voor Groen in het district Antwerpen. Op twee staat de 27-jarige Femke Meeusen. Op drie staat dan districtsschepen Lieve Stallaert met op vier Simon Verreet. De top vijf wordt afgesloten door Groen-fractieleidster Anne Poppe. De rest van de lijst bestaat uit Anna Tourť, Gina Verstraeten (districtsraadslid), Staf De Vos (zaakvoerder van Fatkat Records) en Amber Paris. Lijstduwer is Europees parlementslid Bart Staes.
Gillet Vertigo PIKE'X PEAK klaar voor de strijd
Dinsdag, 17:06 Skynet
De Belgische Gillet Vertigo neemt deel aan de befaamde Pike's Peak klimrace in Colorado (VS) met Vanina Ickx aan het stuur.


BosniŽ klaar voor 'sultan' Erdogan, maar niet iedereen wil dat hij komt
19 Mei, 17:24 NOS nieuws

"Sarajevo is een provincie van Turkije, zo voel ik de stad," zegt de Turkse studente Rabia Karahan. Ze studeert aan de Turkse universiteit in Sarajevo en woont al zes jaar in de Bosnische hoofdstad. Het kostte haar weinig moeite om te wennen aan het Bosnische leven omdat het land in haar ogen zo veel op Turkije lijkt. "Ik voel me hier thuis."

Sarajevo's toeristische stadscentrum Bascarcija heeft de bijnaam klein-Istanbul. MoskeeŽn, Turkse koffiehuizen en waterpijpen laten zien wat de Ottomanen in BosniŽ hebben achtergelaten. En dit weekend is het ook het hedendaagse Turkije aanwezig in het straatbeeld, want morgen spreekt president Erdogan Turken toe op een evenement van een lobbyorganisatie van zijn AK-partij, de Unie van Europese Turkse Democraten.

De Turkse vlag wappert op veel plekken en op het centrale plein in Sarajevo hangt een spandoek met de tekst 'welkom sultan'. Naar verwachting komen duizenden Turken uit heel Europa naar de Bosnische hoofdstad. De hotels zitten vol. Sommige eigenaren verhuren zelfs kamers zonder ramen, om aan de enorme vraag te kunnen voldoen. De meeste Turken komen met bussen uit Duitsland en Oostenrijk, maar ook Nederlanders worden verwacht.

Erdogan spreekt in de Olympische sporthal Zetra, waar zo'n 12.000 mensen in kunnen. Het is tegelijkertijd de aftrap voor zijn verkiezingscampagne. De Turkse kiezers mogen 24 juni naar de stembus, zowel voor de parlementsverkiezingen als de presidentsverkiezingen.

Europa is belangrijk voor Erdogan. Bijna drie miljoen Europese Turken kunnen hun stem uitbrengen. Ook in Nederland wonen 250.000 stemgerechtigde Turken.

Turkse invloed in BosniŽ

De Turkse studente Rabia is blij met de komst van de Turkse president. "Wij zien BosniŽrs als onze broeders," zegt ze. "Alija Izetbegovic, de eerste president van onafhankelijk BosniŽ, zei op zijn sterfbed: "ik laat mijn land over aan Erdogan". Dat is echt zo mooi." Ze ziet Turkije als de hoeder van de vele moslims in het land.

Dat is precies hoe Turkije zich wil profileren in deze regio, zegt politiek analist Adnan Huskic. De AK-partij van Erdogan speelt volgens hem goed in op de culturele en etnische overeenkomsten met BosniŽ. "Het Ottomaanse Rijk heeft de islam naar BosniŽ gebracht. Turkije was er ook voor Bosnische moslims tijdens de oorlog in de jaren 90. Die invloed is alleen maar versterkt sinds Erdogan in Turkije aan de macht is," zegt hij.

Op straat in het oude deel van de stad klinken positieve geluiden over het bezoek. Een gepensioneerde BosniŽr kijkt ernaar uit om Erdogan te verwelkomen. "Een groot staatsman komt naar BosniŽ. We moeten blij zijn dat we blijkbaar sterk genoeg zijn als land om zo'n grote staatsman te ontvangen."

Europa

Analist Huskic legt uit waarom Erdogan zijn eerste verkiezingsbijeenkomst in Europa juist in Sarajevo houdt. "Meerdere landen in West-Europa hebben duidelijk gemaakt dat Erdogan niet welkom is om daar campagne te voeren. Dit is dan de dichtstbijzijnde optie. Hier krijgt hij wel steun van een deel van de regering." Er zijn van oudsher sterke banden tussen de regerende Bosnische moslimpartij SDA en de Turkse AK-partij van Erdogan.

De 24-jarige Rabia heeft daar wel een verklaring voor. Volgens haar wordt Europa nerveus van Turkije. "Wanneer Turkije sterk is, dan is Europa niet blij. Dat was ook zo tijdens het Ottomaanse Rijk. Wanneer wij sterk zijn is Europa onze vijand. Dat liet Nederland ook zien toen ze onze minister weigerden".

Eerder dit jaar zei premier Rutte dat hij het onwenselijk vindt als Turkse politici in Nederland campagne gaan voeren. Hij denkt dat de campagnes van de kabinetsleden en leden van de AK-partij van president Erdogan kunnen leiden tot verstoring van de openbare orde in Nederland, net als vorig jaar maart toen het uitliep op rellen. Ook in Duitsland en Oostenrijk is hij niet welkom om campagne te voeren.

Lang niet alle BosniŽrs zijn blij met Erdogan's komst. Sommigen zien dit als Turkse inmenging in de Bosnische politiek en vrezen voor de fragiele vrede in het land, waar drie etnische groepen - Bosnische moslims, Kroaten en ServiŽrs- nog altijd moeizaam met elkaar samenleven. Helemaal nu dit jaar in BosniŽ ook verkiezingen zijn.

"Wij willen in vrede leven. Zijn bezoek draagt hier niet aan bij," zegt Sasha, ťťn van de oprichters van een Facebookgroep Inwoners van Sarajevo tegen de bijeenkomst van Erdogan. "Ze willen mensen weer in etnische hokjes stoppen en angst voor de ander creŽren." Vanwege die etnische spanningen, is BosniŽ juist niet de plek waar je dit soort bijeenkomsten moet houden, vinden de tegenstanders.

Europese koers

De tegenstanders vinden de invloeden van buitenaf op de Balkan, ook die van andere grootmachten als Rusland en China, gevaarlijk. "Als je 25 jaar geleden een bloedige oorlog hebt gehad en er komt iemand die zegt: ik steun je economisch, strategisch en ik zal je beschermen als het weer misgaat. Dan is het logisch dat mensen daarvoor vallen."

Erdogans bezoek wordt ook gezien als een sneer naar andere landen in Europa, waar hij niet welkom is en dat heeft invloed op de Europese koers van BosniŽ, dat graag lid wil worden van de Europese Unie, aldus Sasha. "Erdogan gaat waarschijnlijk zeggen dat Turken niet welkom zijn in Oostenrijk, Nederland of Duitsland, maar wel in BosniŽ. De boodschap wordt dan dat Europa niet goed is. Maar wat wij willen is bij Europa horen, liever vandaag dan morgen."
Verplaatsen Groot Schijn in Deurne is bijna klaar: dit staat nog op de planning
19 Mei, 03:36 Gazet v. Antwerpen

De voorbereidende werken voor de aanleg van de Oosterweelverbinding tussen de Ring en Deurne-Noord zijn sinds de start flink opgeschoten. De veranderingen in het gebied zijn nodig om in de toekomst de verwachte verbreding van de Ring mogelijk te maken.
Justitie hoort bekentenis in opname Willem Holleeder: ?Nu weet Willem dat het klaar is?
18 Mei, 23:24 Volkskrant
Willem Holleeder was bang dat Dino S. tegen hem zou gaan getuigen. Dat zegt hij in een opgenomen gesprek met zijn zus. De officier van justitie beschouwt dit als een ?bekentenis? van betrokkenheid bij liquidaties.


Brusselse band GlŁ heeft nieuwe clip klaar
18 Mei, 16:30 Skynet
Eerder in april won de Brusselse band GlŁ een Octave de la Musique award met hun album ?THREE? in de categorie ?elektronische muziek?. Vandaag komen ze naar buiten met een nieuwe, speciale clip voor ?Ruins?.Het nieuwe Erasmus MC is klaar voor 525 duizend patiŽnten
18 Mei, 00:36 Volkskrant
Na een operatie van 16 jaar is het nieuwe Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam af. Kosten: ruim 1 miljard euro. Wat kunnen patiŽnten vanaf vandaag verwachten?


Veel marketingbedrijven niet klaar voor AVG
17 Mei, 06:54 Emerce
Een week voor de nieuwe Europese privacywetgeving, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), is nog niet iedereen klaar met de voorbereidingen. Dat blijkt uit onderzoek van DDMA, de branchevereniging voor data en marketing.


Antwerpse sp.a heeft onderwijsplan klaar, Open Vld reageert fors: ?95 jaar te laat?
16 Mei, 18:36 Gazet v. Antwerpen

Sp.a heeft voor Antwerpen een onderwijsplan klaar om de grote ongekwalificeerde uitstroom aan te pakken en van elke school een ?rechtvaardige? school te maken waar de resultaten van de leerlingen onafhankelijk zijn van hun sociaal-economische achtergrond. Antwerps Open Vld-lijsttrekker Philippe De Backer reageert fors.
Hond panikeert wanneer hij in zwembad valt, maar zijn speelkameraadje staat voor hem klaar
15 Mei, 16:48 Gazet v. Antwerpen

De heldhaftige viervoeter Remus dook eind april in het zwembad om zijn vriendje te redden toen hij tijdens het spelen in het zwembad was gevallen en er niet meer uit kon. Na enkele pogingen om zijn speelkameraad Smokey naar de trappen te begeleiden, nam de hond het heft in handen en duwde hij zijn spartelende vriend op het droge.
En nog een prijs voor een Club-speler: Ebbenhouten Schoen gaat naar Anthony Limbombe

Anthony Limbombe heeft de 27ste Ebbenhouten Schoen in ontvangst mogen nemen. In het Anderlechtse Birmingham Palace werd de Rode Duivel van Congolese origine bekroond als beste speler van Afrikaanse origine uit de Jupiler Pro League. De 23-jarige aanvaller van Club Brugge lijst volgt op de erelijst Youri Tielemans op.
Er is bijna niets gerepareerd op Sint Maarten, maar het nieuwe orkaanseizoen staat alweer voor de deur
Maandag brengt premier Rutte een bezoek aan Sint Maarten. Ruim 7 maanden na orkaan Irma is de wederopbouw verre van voltooid. Maar hoe groot het herstel echt is, is pas te zeggen als eind mei het orkaanseizoen weer begint.


Youssef Kobo (CD&V) krabbelt overeind, anderhalf jaar na ontslag: ?Als de coach mij oproept, sta ik klaar?
13 Mei, 01:12 Gazet v. Antwerpen

Twee jaar geleden moest CD&V alleen nog beslissen of het jong talent Youssef Kobo zou inzetten in zijn geboortestad Mechelen of in de Antwerpse metropool. De prominente plaats, die lag al vast. Maar het liep anders. Vandaag, anderhalf jaar na zijn ontslag als kabinetsmedewerker, krabbelt Kobo overeind.
Acties op Schiphol even klaar, FNV hervat onderhandelingen

Het grondpersoneel op Schiphol stopt voorlopig met de stakingsacties. Hun vakbond, FNV Luchtvaart, gaat in op de uitnodiging van de werkgevers om maandag te praten over een nieuwe arbeidsvoorwaarden.

FNV Luchtvaart vertegenwoordigt 1650 bagage-afhandelaars en baliemedewerkers bij de bedrijven Aviapartner, Swissport en Menzies Aviation. De afgelopen weken werd het werk verschillende keren kort onderbroken. Ook hield het bagagepersoneel stiptheidsacties, waarbij de regels strikt worden nageleefd en bijvoorbeeld koffers die iets te zwaar zijn niet meer worden afgehandeld. Gisteren kondigde FNV nieuwe acties aan.

Inzet van FNV is een cao die geldt voor de hele sector, in plaats van voor de drie bedrijven afzonderlijk. Doordat deze ontbreekt kunnen verschillende bedrijven met elkaar concurreren op arbeidsvoorwaarden. FNV wil deze "race naar de bodem" stoppen. De bond vraagt bovendien om een loonsverhoging, een lagere werkdruk en "gezondere werkroosters".

Bij KLM, de grootste bagage-afhandelaar, werd niet gestaakt, omdat die onderhandelingen nog lopen. Ook KLM heeft een eigen cao.
Limburgs dorp klaar voor ontploffing vliegtuigbom uit Tweede Wereldoorlog
11 Mei, 08:54 NOS nieuws

Het Limburgse Bunde is er klaar voor: de ontploffing van een 500 pond zware vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog. De bom werd op 18 april per toeval ontdekt bij graafwerkzaamheden in het Julianakanaal bij het dorp in de gemeente Meerssen. De EOD maakt het vandaag onschadelijk.

"Het heeft de nodige voorbereiding gekost", zegt burgemeester van Meerssen Mirjam Clermonts-Aretz in het NOS Radio 1 Journaal. "Niet alleen om de omgeving veilig te stellen, maar ook omdat de bom in een kanaal ligt. Het waterpeil moest een meter omlaag. Sluizen zijn gesloten en de scheepvaart ligt stil. Zorgvuldigheid staat voorop."

Het gaat om een Amerikaanse vliegtuigbom van het type GP500. Waarom de bom daar gevallen is, weet de gemeente niet. Uit een eerste analyse van de bodem die voor de graafwerkzaamheden werd uitgevoerd, was niets opvallends gebleken.

Dikke laag zand

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft over de bom een 6 meter dikke laag zand aangebracht. De EOD brengt de bom daar rond 11.00 uur tot ontploffing. Volgens Clermonts-Aretz zal de ontploffing nauwelijks te horen zijn. "Hij ligt onder een dikke laag zand, dus de ontploffing is waarschijnlijk vooral te zien."

Omdat het gaat om een bom met een gevoelige ontsteker kon hij niet worden verplaatst. De omgeving is in een straal van 250 meter afgezet. Omwonenden binnen dit gebied moeten hun huis of bedrijfspand een aantal uur verlaten. Zij worden door de gemeente opgevangen met een kop koffie en een stukje vlaai, zegt de burgemeester. Mensen die net buiten het gebied wonen is geadviseerd binnen te blijven.
Google: Android P-updates kunnen tot 3 maanden eerder klaar zijn door Treble
10 Mei, 14:24 Tweakers
Volgens Google zorgt nauwe samenwerking met Qualcomm, MediaTek en Samsung in het kader van Project Treble ervoor dat Android P-updates voor smartphonemakers tot twaalf weken eerder klaar kunnen zijn dan tot nu toe het geval was.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be