NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesKinderen

2News.be / Trefwoorden / Kinderen

Villa Praline verenigt ouders van kinderen met beperking
Vandaag, 03:12 Gazet v. Antwerpen

Het voorbije weekend werd op een boot op de Leuvense vaart in Mechelen de vzw Villa Praline voorgesteld. Dat is een nieuw initiatief in onze regio dat ouders met een kind met een beperking wil verenigen in de zoektocht naar een zinvolle dagbesteding voor die jongeren.
Bekende Vlamingen werken mee aan nieuw hoorspel voor kinderen
Gisteren, 16:42 Gazet v. Antwerpen

Enkele bekende Vlamingen zoals Warre Borgmans, Clara Cleymans en Camilia Blereau lenen hun stem aan een nieuw hoorspel voor kinderen. Margareta?s Buren, dat u vanaf maandag gratis kan downloaden in de Geluidshuis-app, is meteen een opwarmer voor het nieuwe Museum Hof van Busleyden in Mechelen.
Christel is een jonge weduwe: ?Je kinderen vertellen dat hun papa er niet meer is. Dat is het ergste wat je kan meemaken?
Gisteren, 10:24 Gazet v. Antwerpen

?Je kinderen vertellen dat hun papa er niet meer is. Dat is het ergste wat je kan meemaken?, vertelt de Tiense Christel van der Vloed. Twee jaar geleden verloor ze plots haar partner Guy. Sinds een jaar vindt Christel troost bij N.E.S.T. (Never Ending Stories Together, nvdr.). Een besloten Facebookgroep voor jonge weduwen met kinderen. De 170 leden komen uit alle hoeken van Vlaanderen. Sinds kort is er ook een mixgroep waar jonge weduwnaars met kinderen welkom zijn.
CD&V wil verkeersveiligheid voor kinderen opkrikken
Zaterdag, 16:12 Skynet
Als het van CD&V afhangt komen er maatregelen om de omgeving van scholen en kinderopvang veiliger te maken voor fietsers en voetgangers. Op haar gezinsdag in Bobbejaanland schoof voorzitter Wouter Beke vandaag zeven concrete maatregelen naar voren die de verkeersveiligheid voor kinderen moet opkrikken. Blikvangers zijn een verbod op zwaar vrachtverkeer in de buurt van scholen, wanneer de kinderen daar worden afgezet en opgepikt en een verdubbeling van het budget voor fietspaden.


Mawda niet alleen: deze kinderen vluchtten in propvol busje naar Ekeren
Zaterdag, 03:24 Gazet v. Antwerpen

In Europa zijn heel wat kinderen op de vlucht. Soms worden ze zelfs onderweg geboren, zoals Mawda (2), die vorige week stierf door een politiekogel. Mawda is lang niet het enige meisje wier ouders tot het uiterste gaan om hun land te ontvluchtten. Zo ook Abdirahman (9) en Abdirahim (6), die sinds vorige maand in Ekeren wonen met hun moeder Sadia Hussein (38).
Hoe overwin je de angst voor de grote boze zee? Deze zwemleraar helpt kinderen die de Middellandse Zee trotseerden
Vrijdag, 18:06 Volkskrant
In rubberbootjes staken kinderen uit Irak in 2015 de Middellandse Zee over. De meesten konden niet zwemmen. Een gepensioneerde zwemleraar in Wolfsburg kwam op het idee de jonge vluchtelingen zwemles te geven, opdat ze hun angst voor water overwinnen.


Superschattig: deze kinderen spelen de Royal Wedding na
Vrijdag, 13:54 Gazet v. Antwerpen

Ze zien er bijzonder schattig uit: de kinderen die in Baldwin mochten aandraven als miniversies van prins Harry en Meghan Markle. Samen met nog enkele andere kinderen imiteerden ze de Royal Wedding.
Nu al meer dan 90 kinderen besmet met salmonellabacterie
Vrijdag, 12:48 Skynet
Minstens 90 kinderen en 30 scholen zijn betrokken bij de salmonellabesmetting in West-Vlaanderen. Dat bevestigt het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid. De oorzaak van de besmetting is nog steeds onbekend.


Intussen al 64 kinderen uit 15 scholen met salmonellavergiftiging, traiteur die schoolmaaltijden leverde tijdelijk gesloten
Vrijdag, 00:12 Gazet v. Antwerpen

Het Federaal Voedselagentschap (FAVV) gaat een traiteur die maaltijden geserveerd heeft aan meerdere scholen in Oost- en West-Vlaanderen tijdelijk sluiten. Die beslissing werd genomen nadat meerdere kinderen ziek zijn geworden door een salmonellavergiftiging. Het gaat intussen al om 64 kinderen uit 15 verschillende scholen in Oost- en West-Vlaanderen.
Salmonella-uitbraak breidt nog uit: nu al 90 kinderen uit 30 scholen ziek

Er zijn nu al 90 kinderen uit 30 scholen uit Oost- en West-Vlaanderen ziek geworden door een salmonellavergiftiging, zo meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. De traiteur uit Harelbeke die de maaltijden aan al die scholen serveerde, werd tijdelijk gesloten door het Federaal Voedselagentschap (FAVV). De kans bestaat dat het aantal besmette kinderen nog oploopt, want de traiteur leverde in totaal aan 120 scholen.
Kinderen leveren oud explosief in bij balie Roermondse jachthaven
Woensdag, 21:48 NOS nieuws

Kinderen hebben in Roermond een explosief gevonden dat waarschijnlijk uit de Tweede Wereldoorlog komt. Ze hebben het projectiel ingeleverd bij de balie van jachthaven Hatenboer.

De granaat is tijdelijk op de stoep bij de jachthaven neergelegd. In de buurt ligt ook een restaurant, maar een woordvoerder van de politie zegt tegen L1 dat ontruiming niet nodig is. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is opgeroepen om het onschadelijk te maken.

Hoe de kinderen het explosief hebben gevonden weet de politie nog niet precies.
62-jarige gekkie deelt zaad uit vanuit busje, wil 100 kinderen
Woensdag, 12:18 AutoBlog
Ambities zijn voor ieder persoonlijk. Er wordt regelmatig gesproken over de bizarre streken van de Russen, maar mijn insziens zijn de Britten van minstens zo’n idioot niveau. In dit geval hebben we niet te maken met een of andere boer die een stoommotor in zijn Land Rover Defender smijt, maar met een 62-jarige, gepensioneerde wiskundeleraar […]


Greenpeace promoot Maya-sigaretten voor kinderen in nieuwe campagne

Greenpeace lanceert vandaag een nieuwe campagne om Studio 100 aan te zetten te stoppen met het maken van ongezonde charcuterie voor kinderen. In een filmpje worden zogezegd sigaretten van Maya De Bij gepromoot.
Leerkracht moet drugskoeriertjes helpen opsporen: ?Kinderen uit drugsmilieu zo snel mogelijk detecteren?
Woensdag, 07:24 Gazet v. Antwerpen

Antwerps onderwijsschepen Claude Marinower (Open Vld) wil kinderen en jongeren die verwikkeld zijn geraakt in het drugsmilieu opsporen. Hij wil alle onderwijspartners bij die missie betrekken en hen begeleiden in het herkennen van kwetsbare jongeren.
Excuses ASN Bank na tweet over 'klimaatvoetafdruk' kinderen
Dinsdag, 16:12 NOS nieuws

De ASN Bank biedt excuses aan voor een tweet met de vraag of een westers persoon wel een tweede kind zou mogen krijgen. Het bewuste bericht is inmiddels verwijderd.

"Wat vinden jullie: mag je als westers persoon met westerse klimaatvoetafdruk, een tweede kind?", schreef de bank. Het bericht leidde onmiddellijk tot reacties.

De bank zegt niemand te hebben willen kwetsen. "We bedoelden het als open vraag, maar het lijkt nu alsof we er een oordeel over hebben", zegt een woordvoerder. "Dat was absoluut niet de insteek van het bericht. Daarom hebben we het ook verwijderd."

Volgens de bank heeft geen enkele klant de rekening opgezegd naar aanleiding van het bericht.

De reacties op de tweet verschillen. Waar de één vindt dat de bank te ver gaat door zich te bemoeien met hoeveel kinderen iemand krijgt, vindt de ander dat het onderwerp bespreekbaar moet zijn.
Facebook helpt vermiste kinderen opsporen
Dinsdag, 12:54 Skynet
Facebook gaat meehelpen bij de opsporing van vermiste kinderen. De sociaalnetwerksite zal in samenwerking met Child Focus een Child Alert tonen in het nieuwsoverzicht van Belgische gebruikers wanneer het leven van een vermist kind in gevaar is. Dat hebben Child Focus en Facebook vandaag aangekondigd tijdens een persconferentie in Brussel in aanloop naar de Internationale Dag van de Vermiste Kinderen op vrijdag 25 mei.


Hooiwagen ramt gevel van woning: kinderen van onder puin uit gehaald
21 Mei, 16:48 Gazet v. Antwerpen

In een bocht op het kruispunt van de Zelemseweg en de Postbaan in Schaffen (Diest) heeft een hooiwagen maandagnamiddag de voorgevel van een woning geramd. Binnen zaten drie kinderen van het gezin te spelen. Ze werden onder het puin bedolven.
Dronken bestuurder rijdt wagen met twee ouders en twee jonge kinderen aan
21 Mei, 16:12 Gazet v. Antwerpen

Een bestuurder reed zondagnamiddag reed in op een tegenligger in de Letterkundestraat in Wilrijk. Zowel de jonge kinderen als de ouders in de aangereden wagen werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. De aanrijder bleek dronken te zijn.
Datalek app gaf toegang tot plaintext-wachtwoorden Apple ID kinderen
21 Mei, 12:06 Tweakers
Een datalek van een app om kinderen te monitoren bleek plaintext-wachtwoorden van ouders en kinderen op te slaan op onbeveiligde servers. De onbeveiligde servers zijn inmiddels offline gehaald. Het is onbekend of kwaadwillenden misbruik hebben gemaakt van het lek.


Child Focus lanceert nieuwe campagne voor Internationale Dag van Vermiste Kinderen
21 Mei, 11:12 Skynet Belgie
Child Focus heeft vandaag een nieuwe campagne gelanceerd in het kader van de Internationale Dag van de Vermiste Kinderen komende vrijdag 25 mei. Het gaat om een tv- en radiospot die lopen van 21 tot 27 mei en telkens worden afgesloten met de boodschap "Zolang we blijven zoeken, zijn vermiste kinderen nog bij ons".

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be