NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Kinderen

2News.be / Trefwoorden / Kinderen

Nationale gezondheidsenquête: voor het eerst ook kinderen gescreend op mentale toestand
Vandaag, 02:18 Gazet v. Antwerpen

Het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid (WIV) stuurt vanaf vandaag bijna tweehonderd enquêteurs uit om in het hele land Belgen te bevragen over hun gezondheid. De gezondheidsenquête is een gigantische operatie, waarbij voor het eerst ook naar de geestelijke gezondheid van kinderen wordt gepolst. ?De psychische problemen bij jongvolwassenen nemen al jaren toe, maar wellicht beginnen die al eerder.?
Man legt op eigen houtje weg aan zodat kinderen vaker kunnen bezoeken
Gisteren, 20:24 Skynet
Een man in de oost-Indiase deelstaat Orissa heeft zelf een weg van 8 kilometer gebouwd met bijl en koevoet, zodat zijn schoolgaande kinderen vaker op bezoek zouden komen.


Thinka filmt terminale kinderen: dan kunnen ouders de oogopslag nog zien
Gisteren, 18:54 NOS nieuws

Wie een dierbare heeft verloren, weet dat herinneringen aan overledenen vervagen. Om terug te kunnen horen en zien hoe ze bewogen, keken en praatten, laten ouders de laatste fase van het leven van hun doodzieke kind vastleggen.

"Hoezeer je je daar ook tegen verzet, herinneringen aan bewegingen van je kind vervagen in de loop van de tijd", zegt Thinka Sanderse in het NOS Radio 1 Journaal. Sanderse maakt, naar eigen zeggen als eerste in Nederland, kosteloos audio- of videoportretten van ernstig zieke kinderen.

Haar idee ontstond toen ze als journalist de 12-jarige botkankerpatiënt Chantal volgde voor de regionale omroep NH. Aan het eind van de periode waarin ze radioreportages maakte, overleed Chantal. Haar moeder is blij dat ze via de geluidsfragmenten haar stem nog terug kan horen.

Daarna filmde Sanderse een jongetje dat aan een hersentumor overleed. "Zijn moeder bekijkt de beelden nog elke dag. Ze vindt het zo fijn om zijn oogopslag nog te kunnen zien."

In een dag proberen Sanderse en andere vrijwilligers van de stichting Living Memories vast te leggen hoe het ernstig zieke kind leeft en bijvoorbeeld met broertjes en zusjes omgaat. "Om te voorkomen dat het een traumatische ervaring wordt, praten we niet over de ziekte of het overlijden dat eraan komt."

Regelmatig krijgt ze de vraag waarom ouders niet zelf een portret maken. Een buitenstaander krijgt andere antwoorden dan een ouder, vertelt Sanderse. "Kinderen zijn vooral bezig met hoe erg het is voor de ouders, ze willen ze in bescherming nemen. Door zo'n ernstige ziekte worden kinderen sneller volwassen."

Jengelen

Sanderse vindt het belangrijk dat de portretten gratis zijn. "Als je een ernstig ziek kind hebt, heb je vaak onverwachts hoge kosten. Ook ben je langdurig en vaak op onverwachte momenten in het ziekenhuis. Werkgevers accepteren dat ongeveer een jaar, daarna is de flexibiliteit weg." Omdat ze het zelf fulltime doet en de stichting kosten maakt, probeert Sanderse via donateurs en sponsors aan geld te komen.

Door haar vrijwilligerswerk beseft ze wat voor een geluk ze heeft met twee gezonde dochters. "Als ik 's ochtends chagrijnig ben en er hangt een jengelende peuter aan m'n been, dan besef ik dat ze dan wel jengelt, maar vooral hoe fijn het is dat ze er is en dat ze gezond is."
Kinderen en bekende Vlamingen doen volop aan transcendente meditatie: hoe werkt het?
Gisteren, 12:18 Gazet v. Antwerpen

Je hoofd vrijmaken met een ?toverwoord?, twee keer twintig ­minuten per dag. ­Transcendente ­meditatie maakt een comeback, zélfs in de lagere school. ?We gaan naar de fitness voor onze lichamelijke ­gezondheid. Dan moeten we ook bekommerd zijn om onze mentale ­gezondheid.?
Ongeval met Duitse schoolbus: 43 kinderen gewond
Gisteren, 11:42 Gazet v. Antwerpen

Bij het ongeval met een schoolbus in het Duitse Eberbach zijn volgens een nieuwe balans 48 mensen, onder wie 43 kinderen, gewond geraakt.
Kinderen zagen moordenaar van hun vader liever niet op televisie: ?Moest dit nu echt??
Gisteren, 11:06 Gazet v. Antwerpen

Na de moord op hun vader hebben ze zes jaar lang voor de schaduw gekozen, de kinderen van Robert Van Camp (59) uit Geel. Ze waren bang voor te veel medelijden, wilden een kans op een toekomst zonder een ?slachtoffer?-stempel. Maar toen ­verscheen de moordenaar plots in een reportage op televisie. Daarom doen ze nu voor één keer wel hun verhaal. Als antwoord op ?de man die we vertrouwden, die ons troostte en die de moordenaar bleek?.
Politie ontdekt 13 verwaarloosde broers en zussen in huis in Californië
Gisteren, 02:42 NOS nieuws

In de Amerikaanse stad Perris, zo'n 113 kilometer ten oosten van Los Angeles, heeft de politie dertien broers en zussen gered van hun ouders. De slachtoffers, in de leeftijd van twee tot 29 jaar, waren uitgehongerd en verwaarloosd. Sommigen van hen zaten vastgeketend aan hun bed.

Agenten kwamen de mishandeling op het spoor dankzij een van de slachtoffers: een 17-jarig meisje wist uit het huis te ontsnappen. Met een meegenomen mobieltje belde ze de politie. Die verwachtte twaalf minderjarigen aan te treffen in het ouderlijk huis, maar zeven slachtoffers bleken al meerderjarig te zijn.

Volgens de agenten zagen de broers en zussen er uitgehongerd en onverzorgd uit. De slachtoffers vertelden ook dat ze erg veel honger hadden.

Nooit iets raars opgevallen

De 57-jarige vader en 49-jarige moeder zijn opgepakt. Waarom ze hun kinderen op deze manier hebben behandeld, is onduidelijk. Het huis waarin de broers en zussen werden vastgehouden staat in een wijk met veel eengezinswoningen, die relatief dicht op elkaar staan. Een buurman heeft gezegd dat hem nooit iets raars is opgevallen in de buurt.
Kinderen achter bommelding op kinderdagverblijf Breda
Maandag, 14:42 NOS nieuws

Een bommelding in november vorig jaar bij een kinderdagverblijf in Breda was een kwajongensstreek. Kinderdagverblijf Smallsteps werd toen ontruimd nadat er twee telefoontjes waren binnengekomen met een dreigement.

Volgens een politiewoordvoerder bleek al snel dat de dreigementen van kinderen afkomstig waren. Met de kinderen die de bommeldingen deden is een "stevig gesprek" gevoerd, laat de woordvoerder weten. Ze worden niet vervolgd.

Over het aantal kinderen dat meedeed en hun leeftijd, doet de politie geen mededelingen.

Toen de bommeldingen werden gedaan, waren er in het kinderdagverblijf zestig kinderen en begeleiders aanwezig. Ze werden in een naastgelegen hotel opgevangen. Ook werden woningen in de omgeving tijdelijk ontruimd, schrijft Omroep Brabant.
Borstvoeding leidt tot slimmere kinderen - Klopt dit wel?
Maandag, 12:54 Volkskrant
Berichten verspreiden zich vaak razendsnel, of ze nu kloppen of niet. Wij proberen de zin van de onzin te scheiden. Vandaag: het geven van borstvoeding leidt tot slimmere kinderen dan het geven van flesvoeding. 'Baby's die langer dan negen maanden borstvoeding krijgen, scoren op 18-jarige leeftijd gemiddeld vijf IQ-punten hoger dan kinderen die minder dan één maand de borst hebben gekregen.' Deze


Steeds meer kinderen op spoedafdeling door energiedrankjes: ?Hartritmestoornissen en zelfs epilepsie?
Maandag, 11:42 Gazet v. Antwerpen

Nederlandse kinderartsen pleiten voor een totaalverbod op de verkoop van energiedrankjes aan jongeren onder de 18 jaar. Volgens de artsen zouden kinderen, vooral vanaf 12 jaar, zoveel van de pepdrankjes consumeren dat ze op de spoedafdeling belanden.
Uitbaatster kinderhotel krijgt straf met uitstel voor slagen en mensonterende behandeling 21 kinderen
Maandag, 10:30 Gazet v. Antwerpen

De uitbaatster van het Waregem Kinderhotel Cococinelle is maandag door de Kortrijkse strafrechter veroordeeld tot drie maanden met uitstel en een boete van 300 euro.Ze sloeg en mishandelde 21 kindjes.
FOTO. Prins Laurent samen met Claire en kinderen naar het Autosalon
Maandag, 07:30 Gazet v. Antwerpen

Het jaarlijkse Autosalon in Brussel kreeg zaterdagavond hoog bezoek: prins Laurent kwam er de nieuwste wagens en motoren bekijken. Dat deed hij niet alleen, zijn vrouw Claire en kinderen Louise, Nicolas en Aymeric vergezelden hem.
UNICEF wil half miljoen Rohingya-kinderen vaccineren

UNICEF wil bijna een half miljoen kinderen in het zuidoosten van Bangladesh vaccineren tegen difterie nadat de grote exodus vorig jaar van Rohingya-moslims uit Myanmar vorig najaar voor een uitbraak van de ziekte heeft gezorgd. Dat meldt het VN-kinderfonds zondag in een communiqué. Meer dan 475.000 kinderen in vluchtelingenkampen en omringende gebieden in Bangladesh worden in het kader van een rapid response-programma geviseerd.
Na fotoshoot kreeg dit gezin bizarre foto?s terug: ?Mijn kinderen waren helemaal in de war?
Zondag, 12:54 Gazet v. Antwerpen

Een gezin uit de Amerikaanse staat Missouri dat een fotoshoot had georganiseerd met een professionele fotografe, was stomverbaasd toen het maanden later de afgewerkte foto?s in de bus kreeg. De fotografe verdedigt zich door te zeggen dat ze nooit echt geleerd heeft hoe foto?s te bewerken, maar dat maakt het resultaat niet minder hilarisch.
Boot met kinderen kapseist in India: twee doden en zes vermisten
Zaterdag, 14:06 Gazet v. Antwerpen

Voor de Indiase kust is zaterdag een boot met 40 schoolkinderen aan boord gekapseisd. Zeker twee meisjes verdronken en zes anderen zijn nog vermist. Dat meldt de Indiase kustwacht.
Nieuwe benefietactie voor ouders van overleden kinderen brand Emmen
Zaterdag, 10:30 NOS nieuws

"Die mensen hebben niets meer", vertelt Corry Drenth. Zij heeft een benefietactie op touw gezet om het stel uit Emmen te steunen dat eind december zijn kinderen verloor bij een brand.

"We willen die mensen een steun in de rug geven. Laten zien dat ze er niet alleen voor staan", zegt Drenth in het NOS Radio 1 Journaal.

Grote indruk

Drenth woont niet ver van het huis dat in de ochtend van 30 december in vlammen opging, en kon niet langer stilzitten. Ze moest iets doen om de getroffen ouders een hart onder de riem te steken.

De verwoestende brand heeft volgens Drenth grote indruk gemaakt op de buurtbewoners. "De brand is het gesprek van de dag. Iedereen leeft mee. Daarom dacht ik ook: ik moet iets doen."

FC Emmen

De benefietmiddag die Drenth met andere buurtbewoners heeft opgezet, is bedoeld als ondersteuning van een crowdfundactie die al langer loopt. Er is tot nu toe ruim 75.000 euro binnengekomen voor de familie.

Tijdens de benefietactie treden regionale artiesten op. Verder komt de mascotte van FC Emmen langs om vip-tickets voor voetbalwedstrijden te veilen en zijn er een clown en een suikerspinkraam.

Besloten crematieplechtigheid

Afgelopen dinsdag zijn de twee omgekomen kinderen, Antonin (6) en Alice (5), in besloten kring gecremeerd. De ouders waren enkele dagen ervoor ontslagen uit het ziekenhuis. Ze waren gewond geraakt toen ze probeerden om hun kinderen te redden uit het brandende huis.

Het is nog altijd onduidelijk wat de brand heeft veroorzaakt. Uit politieonderzoek is geen duidelijke oorzaak naar voren gekomen. Er was in ieder geval geen sprake van kortsluiting en er zijn ook geen aanwijzingen dat de brand is aangestoken.

De brand heeft de woning zwaar beschadigd. De ouders verblijven momenteel op een plek die door de gemeente beschikbaar is gesteld.
Uitwijzing Albanees gezin tijdens schooljaar - "Uitwijzing kinderen is ernstige schending van het Verdrag voor de Rechten van het kind"
Vrijdag, 22:48 Skynet Belgie
Het Albanees gezin dat donderdagochtend vroeg uit bed werd gelicht door de politie en werd overgebracht naar een opvangcentrum voor repatriëring, is het zoveelste geval van uitwijzing van kinderen die al jaren thuis zijn in Vlaanderen. Dat meldt de Kinderrechtencoalitie Vlaanderen vrijdagavond. De organisatie vraagt dat uitwijzing van kinderen die hier al jaren geworteld zijn en geen enkele band hebben met hun zogezegd thuisland, onmogelijk wordt.


'Schoolschaken' steeds populairder, kinderen spelen on- en offline
Vrijdag, 21:48 NOS nieuws

Schaken mag sommigen dan wat stoffig en saai in de oren klinken, de sport is steeds populairder onder basisschoolleerlingen. Jongens en meisjes vinden het spel leuk en spelen het zowel online als offline. "Schaken heeft een vlucht genomen", zegt Marleen van Amerongen van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNS).

De afgelopen tien jaar is het aantal jeugdleden bij de KNSB bijna verdubbeld. Met name leerlingen tussen de 6 en 9 jaar hebben de sport ontdekt. Wat kinderen aanspreekt is dat de sport ook op internet gespeeld kan worden,

"We hebben ook toernooien waarbij kinderen in Groningen tegen tegenstanders in Londen kunnen schaken", zegt Van Amerongen. "Maar als je tegen elkaar speelt, zit je het liefst tegenover elkaar aan het bord."

Bekijk hier wat het verschil is bij jonge schakers van vroeger en nu:

Er zijn verschillende lesmethodes ontwikkeld waarmee scholieren het schaken eenvoudig onder de knie kunnen krijgen. Een van die methodes is Chessity, een programma dat de afgelopen jaren op steeds meer scholen wordt gebruikt.

Leren schaken kan leerlingen op veel vlakken helpen, vertelt Van Amerongen. "Scholieren leren zich beter concentreren. Dat gaat met een spel makkelijker dan in de klas. Het vermogen om problemen op te lossen groeit en kinderen leren beter visualiseren, omdat ze bij schaken meerdere stappen vooruit moeten kijken."

Toekomstige grootmeesters

De jonge schakers kunnen de komende weken inspiratie opdoen bij de 80ste editie van het vermaarde Tata Steel Schaaktoernooi in Wijk aan Zee, waar bekende grootmeesters als de Noor Magnus Carlsen, de Amerikaan Fabiano Caruana en de Nederlander Anish Giri meedoen.

Mogelijk lopen er onder de jonge schoolschakers ook toekomstige grootmeesters rond. De KNS zet in ieder geval vol in op de jeugd. En die strategie lijkt te werken, zegt Van Amerongen. "Het aantal volwassen leden loopt terug, maar die afname wordt ruimschoots gecompenseerd door de jeugd. Kinderen vinden het schaken fascinerend."
Man die ex voor ogen van kinderen doodstak: ?Het was echt niet mijn bedoeling haar te doden?
Vrijdag, 18:48 Gazet v. Antwerpen

De advocaten van Nesib B. (35), die voor het Antwerpse hof van beroep terechtstaat voor de moord op zijn ex-vriendin Irisleidi Tamayo (26), betwisten het opzet om te doden en de voorbedachtheid. Ze vroegen het hof de feiten te herkwalificeren in opzettelijke slagen en verwondingen met ongewild de dood tot gevolg.
Dit zijn de populairste autonamen voor kinderen
Vrijdag, 14:54 AutoBlog
“Kom, we gaan een stukje Rayen.” Het begin van het nieuwe jaar gaat altijd gepaard met een hoop statistieken over verkoopcijfers. Daar hebben we nu even genoeg van, dus komt het goed uit dat de Sociale Verzekeringsbank (SVB) vandaag hun lijst met populaire kindernamen heeft gepresenteerd. Tot ons grote verdriet heeft de uitgever van de […]

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be