NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Kinderen

2News.be / Trefwoorden / Kinderen

Vampiers en bezeten kinderen? Heksenjacht maakt macabare opmars
Gisteren, 22:54 Volkskrant
Het gebeurt steeds meer, volgens de VN, en niet alleen ver weg: moord en mishandeling op beschuldiging van tovenarij. Veel slachtoffers zijn vrouwen en kinderen. Toen de Zimbabwaanse leider Robert Mugabe deze maand zijn vicepresident probeerde te wippen, was een van de argumenten voor het ontslag dat hij medicijnmannen had geraadpleegd om Mugabes positie te verzwakken. Het was niet de eerste keer


Kinderen op de ski?s en aan het feest in Aspen
Gisteren, 22:18 Gazet v. Antwerpen
Sneeuwbaan Aspen was woensdagnamiddag het rijk van de kinderen. ?Kids on snow? lokte veel jongens en meisjes samen met hun ouders naar Vlaanderens grootste indoor skipiste.


Tieme (9) haalt in korte broek geld op voor Sinterklaas arme kinderen
Gisteren, 21:42 NOS nieuws

Met regenachtige dagen en dalende temperaturen is november eerder een maand voor warme truien dan korte broeken. Toch loopt Tieme Hogendoorn (9) al weken rond met ontblote benen. Met de actie haalt hij geld op voor kinderen uit arme gezinnen die geen Sinterklaascadeaus kunnen kopen.

"Tieme loopt eigenlijk al vanaf mei in zijn korte broek", vertelt zijn moeder en 'woordvoerder' Annelies Polman. Regen of wind, de 9-jarige heeft het eigenlijk nooit koud. Eerder deze maand zat hij zelfs in zijn korte broek op de tribune bij FC Utrecht. "Je hoort hem er nooit over klagen."

Het liefst zou Tieme ook de hele winter geen lange broek willen dragen. "Maar dat leek mij niet zo'n goed idee", zegt Polman. Moeder en zoon spraken af dat Tieme in november zijn korte broek aan mocht houden, als hij er tenminste een actie voor een goed doel aan verbond.

De keuze viel op de Sinterklaasbank: een initiatief van de Voedselbank, bedoeld om kinderen uit arme gezinnen een cadeautje te bezorgen. Tieme ging bij de deur van zijn school in Utrecht staan met een collectebus. Al snel stroomden de donaties binnen.

"We krijgen eigenlijk alleen maar positieve reacties", vertelt zijn moeder. De directeur van de basisschool en een meester kwamen een dag in korte broek naast Tieme staan. "Iedereen vindt het stoer en leuk en wil helpen."

4500 euro

Nadat ook landelijke media aandacht aan de actie hadden besteed, kwam er nog meer geld binnen. Inmiddels staat de teller op ruim 4500 euro. Het bedrag loopt waarschijnlijk nog verder op. Tot 5 december kan er worden gestort.

Die dag loopt de actie af en daarna moet Tieme toch echt een lange broek aan. "Hij stelde zelf al voor om nog even door te gaan met zijn blote benen-actie, maar dat was nu juist niet bedoeling", zegt Polman lachend.
Kinderen gokken al op 12 jaar: ?Och, een kraslotje, dat kan toch geen kwaad??
Gisteren, 04:06 Gazet v. Antwerpen

Een derde speelt met krasloten. Een derde speelt soms een casinospel. En in computergames worden ze overspoeld door kansspelen. Voor kinderen van 10 tot 12 jaar is gokken héél normaal, blijkt uit een onderzoek van de KU Leuven. ?Dit is alarmerend?, klinkt het bij de Kansspelcommissie. ?We moeten onze jeugd dringend beschermen tegen gokgedrag.?
Eerste steen van crèche voor 108 kinderen gelegd
Gisteren, 02:18 Gazet v. Antwerpen

Kinderopvang Het Lievertje legde gisteren de eerste steen van een nieuwe crèche in de Krugerstraat.

Op termijn zal het OKiDO-systeem er in voegen treden.
Binnenkort in Wallonië verboden te roken in wagens met kinderen
Dinsdag, 16:24 Skynet
De Waalse regering buigt zich donderdag in een eerste lezing over een ontwerpdecreet over de luchtkwaliteit dat onder meer een verbod invoert voor roken in de wagen in aanwezigheid van minderjarigen. Dat kondigde Waalse minister van Leefmilieu Carlo Di Antonio (cdH) vandaag aan op de commerciële radiozender Bel RTL.


Dringend nood aan winteropvang voor gezinnen met kinderen in Brussel
Dinsdag, 12:12 Skynet
"In Brussel slapen tientallen gezinnen met kinderen op straat. De winteropvang voor daklozen opende vorige week de deuren, maar voorziet nog geen extra plaatsen voor gezinnen met kinderen." Dat zegt het Platform Kinderen op de Vlucht, dat eist dat de bevoegde overheden hun verantwoordelijkheden opnemen en samenwerken voor een kwalitatieve winteropvang.


'Geweld in jeugdzorg houdt vaak jaren aan'
Dinsdag, 08:24 NOS nieuws

Slachtoffers van kindermishandeling in de jeugdzorg zijn gemiddeld 7,5 jaar mishandeld. Dat meldt de Commissie Onderzoek naar Geweld in de Jeugdzorg, die wordt geleid door hoogleraar pedagogiek Micha de Winter. De commissie doet sinds vorig jaar op verzoek van het kabinet onderzoek naar psychisch, fysiek en seksueel geweld in de jeugdzorg vanaf 1945.

In het eerste jaar kreeg de commissie bijna zeshonderd meldingen van geweld binnen. Het merendeel van de mishandelingen vond plaats in de jaren 60 en 70 in een pleeggezin, weeshuis of instelling, meldt Trouw.

Uit het onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de slachtoffers als kind geen melding heeft gemaakt van het geweld. Volgens de commissie was er of geen mogelijkheid om het geweld te melden of waren de slachtoffers te bang.

Veel slachtoffers zeggen door de mishandelingen last te hebben van lichamelijke klachten of problemen te hebben op het werk, in de relationele sfeer of met sociale contacten.
Moeder doodt twee van haar kinderen na 27 moordpogingen om zelf aandacht te krijgen
Dinsdag, 04:12 Gazet v. Antwerpen

Jarenlang liep M. B. (36) uit Molenbeek ziekenhuizen in en uit met haar ?zieke? kinderen. Pas na 27 moord­- pogingen én twee peuters die het niet overleefden, viel de kindermoordenares door de mand. Gisteren kreeg ze 20 jaar cel omdat ze haar vier kinderen minutenlang probeerde te verstikken met een kussen. ?Dat ze slaag kreeg van haar ex-man, kan zo?n barbaarse daden nooit goedpraten?, zei de rechter.
Duitse toezichthouder verbiedt kindersmartwatches met 'afluisterfunctie'
Maandag, 21:43 Tweakers
De Duitse Bundesnetzagentur, de toezichthouder voor onder andere telecom en post, heeft een verbod ingesteld op de verkoop van smartwatches voor kinderen van tussen de 5 en 12 jaar. Het gaat alleen om die modellen waarmee anderen vanaf een afstand kunnen meeluisteren.


Kinderen op Lierse Novemberfoor krijgen ongepaste knuffels toegeworpen
Maandag, 14:48 Gazet v. Antwerpen
Op de Lierse Novemberfoor vond gisteren de traditionele beertjesworp plaats. Op sommige knuffels stonden kindonvriendelijke afbeeldingen.


Scholen met veel kansarme kinderen niet slechter voor schoolresultaten
Maandag, 08:48 Gazet v. Antwerpen

Scholen waar veel leerlingen een lage sociaaleconomische status hebben of een allochtone achtergrond ? ook wel concentratiescholen genoemd ? zijn even goed als andere scholen. Dat concludeert docente onderwijskunde Griet Vanwynsberghe (Vives) in een doctoraat voor de KU Leuven.
Kinderen genieten van wintertintelingen
Maandag, 06:24 Gazet v. Antwerpen
In het Broechemse domein De Moervelden Bistweg zorgde de jeugd- en de cultuurdienst van de gemeente voor de vierde editie van wintertintelingen.


Internationale Dag van de Rechten van het Kind - "Onvoorwaardelijke zorg voor kinderen is noodzaak voor beter toekomstperspectief"
Maandag, 06:06 Skynet
SOS Kinderdorpen lanceert maandag, op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, een internationale campagne om het belang van onvoorwaardelijke zorg voor alle kinderen te benadrukken. Uit een nieuw rapport van de ngo blijkt namelijk dat kinderen die geen onvoorwaardelijke zorg en liefde krijgen in hun vroegste levensjaren, minder goed presteren op school, concentratieproblemen hebben en minder sterke sociale vaardigheden ontwikkelen.


Waarom mijn kinderen, op te oude leeftijd, opnieuw op zwemles moeten
Zondag, 20:12 Volkskrant
Ik heb problemen met zwemles. En daarmee bedoel ik niet dat ik zelf problemen heb met zwemles, al was dat zo, drieduizend jaar geleden, bij de Zwemschool met de Haak en de Vierkante Juf met de Rode Badslippers en al die andere Roald Dahl-situaties, maar ik heb problemen met de zwemles van nu. Ik krijg er te veel updates over. Ik krijg aanhoudend informatie over wat kinderen moeten kunnen in het wa


Sint in topvorm bij aankomst in Antwerpen: ?Er zijn dit jaar geen stoute kinderen?

In Antwerpen kwam deze middag Sinterklaas en zijn gevolg aan uit Spanje. Bart De Wever en Bart Peeters hadden de eer de heilige man als eerste te verwelkomen. Sinterklaas, toch weer bijzonder kwiek voor zijn leeftijd, informeerde meteen naar de toestand van de Antwerpse daken. Oh ja: er zijn géén stoute kinderen dit jaar.
Groot YouTube-kinderkanaal verwijderd wegens mogelijk gevaar betrokken kinderen
Zaterdag, 13:12 Tweakers
YouTube heeft het ToyFreaks-kanaal, dat meer dan 8,5 miljoen abonnees had, afgesloten op verdenking van het in gevaar brengen van de kinderen die rollen spelen in de video's. Kinder-kanalen die mogelijk ongeschikte content produceren worden sinds kort onder de loep genomen.


?Laat uw kinderen niet meer met glitter spelen?
Vrijdag, 13:06 Gazet v. Antwerpen

Een Britse groep crèches roept op om geen glitter meer uit te delen aan kinderen. ?De miniplasticjes richten een ravage aan in onze oceanen.?
Al 25 jaar vrolijken clowns Flip en Nop zieke kinderen op
Vrijdag, 11:54 NOS nieuws

Een rode neus, vrolijke kleren en een brede glimlach. Al 25 jaar zijn ze een vaste waarde in de ziekenhuizen van Nederland: de CliniClowns. Op deze dag in 1992 werd de stichting in Amsterdam opgericht.

De hoofd-oncoloog van het Emma Kinderziekenhuis in die tijd, Tom Voûte, had gezien hoe succesvol ziekenhuisclowns waren in andere landen en besloot ze naar Nederland te halen. Het idee was simpel: kinderen die in het ziekenhuis liggen opvrolijken en afleiden met vrolijke en kleurrijke figuren.

Dat concept is de afgelopen kwart eeuw niet veranderd. Inmiddels heeft de stichting 76 professionele clowns in dienst die door het hele land werken. Zo ook Hans Koops en Mirjam Molenaar, oftewel clown Flip en clown Nop.

De twee zijn CliniClowns van het eerste uur. "Het is geen lastige klus meer voor ons", zegt Hans. "Maar het vergt wel constante alertheid. Je moet altijd rekening houden met de sfeer in de kamer, hoe het kind erbij ligt, hoe ziek het is en of het überhaupt wel wil."

Het komt namelijk weleens voor dat kinderen niet op de clowns zitten te wachten. "Dat mag natuurlijk", vertelt Mirjam. "Dan gaan we gewoon door naar de volgende."

Zodra de clownsneus opgaat, veranderen Hans en Mirjam in Flip en Nop. Ze vallen dan ook niet meer uit hun rol. "Flip is een argeloze dwaas", vertelt Hans. "Het leven is een spel en hij maakt met iedereen plezier en contact." Nop is volgens Mirjam iets rustiger. "Ze is ondeugend en een beetje naïef", lacht ze.

Een voor een gaan de clowns de kamers op de kinderafdelingen af. Hans: "We weten meestal van tevoren niet wat een kind heeft, dus we improviseren veel." Het is volgens hem vooral belangrijk om goed op te letten op de sfeer in de kamer. "Daar houden we rekening mee in het contact. Je merkt snel genoeg waar een kind wel of niet aan toe is."

Zo kreeg Hans pas geleden te maken met een jongetje van 8 dat net een ruggenmergpunctie had gehad. "Daar was hij zeer beroerd van. Hij lag in een donkere kamer, in de armen van zijn vader." Hans stak zijn hoofd om de deur van de kamer en zag de vader nee schudden. "Het jongetje merkte dat en wuifde dat ik toch even binnen kon komen. Gewoon om gedag te zeggen"

In iedere kamer die ze betreden moeten de CliniClowns opnieuw hun handen wassen. "Dat deed ik dus en toen stootte ik per ongeluk mijn hoofd. Dat deed best pijn, maar het jongetje moest toch even gniffelen en dat maakte het moment heel waardevol." Een paar minuten later stond Hans weer buiten.

Flip en Nop staan iedere dag oog in oog met zieke kinderen. Sommigen zijn snel beter, anderen zijn ongeneeslijk ziek. Hans: "Die komen we vaker tegen en daar bouw je dan toch een band mee op." Het gebeurt soms dus ook dat kinderen overlijden. "Dat raakt je. Ik vind het een van de moeilijkste dingen."

Iedere clown gaat daar op zijn eigen manier mee om. "Er zijn geen regels of handboeken voor." Zo schrijft Mirjam een kaart aan de ouders van het overleden kind. "Daarin vertel ik over mijn ervaringen met hun zoon of dochter en hoe we speelden. Daarmee kan ik het afsluiten."

Dementerende ouderen

In 25 jaar tijd is het werk niet veel veranderd. Er zijn alleen wat meer locaties bijgekomen, buiten de ziekenhuizen. "We gaan nu ook langs bij verstandelijk beperkte kinderen in instellingen en op scholen." Vanaf 2018 komen daar ook dementerende ouderen bij. Mirjam gaat nu al soms langs in verzorgingshuizen. "In de basis blijft mijn karakter hetzelfde, maar het spel is rustiger, trager."

Het doel is in ieder geval wel in iedere situatie hetzelfde, vertelt Mirjam. "Je kan de wereld in een kamer even veranderen", vertelt ze. "Soms hangt er een hele sombere energie. Ik heb mijn werk goed gedaan als die energie positiever is geworden als ik weg ga."

Om het 25-jarige jubileum te vieren is er dit weekend een pop-up museum in Amsterdam, het Museum der Verbeelding.
Wil jij morgen met je kinderen naar de aankomst van Sinterklaas? Alle praktische info op een rij
Vrijdag, 11:54 Gazet v. Antwerpen

Sinterklaas maakt morgen zijn entree in Antwerpen. Ketnet zendt de intrede live uit, maar jouw bengels willen natuurlijk de Sint en zijn pieten in het écht zien. De stoomboot arriveert om precies 13.30u aan het ponton Steenplein. Maar wat gebeurt er daarvoor en nadien?Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be