NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Kind


Afghaanse papa mag geboorte van zijn eerste kind toch nog meemaken
Zaterdag, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Uitgerekend op Valentijnsdag is Nadra Ahmadi (22) uit Retie bevallen van haar eerste baby. Ook de papa, een niet-erkende vluchteling uit Afghanistan, heeft de geboorte van zijn eigen dochtertje uiteindelijk toch nog live mogen meemaken. ?Het is de gelukkigste dag van ons leven geworden?, zegt het koppel.
Advocaat troost schutter van Florida: ?Hij heeft spijt. Hij is een kind. Hij is gewoon een gebroken mens?
Vrijdag, 10:12 Gazet v. Antwerpen

Nikolas Cruz, de jongeman die in een school in Parkland (in Broward in Florida) 17 mensen doodschoot, is donderdag een eerste keer voor de rechtbank verschenen.
Mark Rutte streelde het giletje van zijn allerlaatste kind. 'Lieve Klaas, niet jij'
13 Februari, 23:24 Volkskrant
Niet achter in een hoekje, maar prominent voor in de zaal zat gisteravond, in zijn eentje, de voorman van een geamputeerde partij. Net had hij, tijdens een dolle rit door het eindeloze woud, wég van die vervloekte datsja, op weg naar Omsk, zijn één na laatste kind van de trojka geworpen. Het zoveelste kind op rij, hij was de tel kwijtgeraakt. De wolven stonden er nog, te kluiven op de resten van h


Weekendschool was de enige veilige plek die Miriam kende als kind
12 Februari, 02:24 Volkskrant
De Operations Manager E-mobility Nederland a.i. laat me het hoofdkantoor binnen, gaat voor de roltrap op, langs de espressobar en opent dan de priority room. Het is twintig jaar geleden. Miriam was 10. Haar wereld ver verwijderd van de mijne, ook al woonde ze vlakbij. In het hoofdkantoor werken tweeduizend mensen; het is er licht en corporate. Door het hoge raam van de vergaderzaal is nog net de f


Kind (5) zwaargewond nadat het gekneld raakte onder auto bij ongeval
10 Februari, 21:00 Gazet v. Antwerpen

In Melsele is een vijfjarig kind zaterdag zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht na een aanrijding in een relatief nieuwe verkavelingswijk. De brandweer kwam rond 15.00 uur ter plaatse om het kind, dat onder een kleine auto gekneld zat, te bevrijden.
Oudercomité eist onderzoek naar beslissing om kinderen op bosklassen te sturen waar kind werd aangerand
8 Februari, 19:48 Gazet v. Antwerpen

Het oudercomité van de school in Vorst waarvan één van de leerlingen in november vorig jaar werd aangerand tijdens bosklassen, heeft donderdag een onderzoek geëist naar het beslissingsproces van de organiserende macht. Tijdens bosklassen werd een 4-jarig meisje misbruikt. Toch ging nadien nog een andere klas naar hetzelfde domein.
1 kind op 12 is te mager
7 Februari, 13:24 Het Nieuwsblad Buitenland

1 kind op twaalf is te mager. Dat blijkt uit een Brits onderzoek van de Europese vereniging voor de Studie van Obesitas. Onderzoekers waarschuwen: ?Te mager zijn heeft meer gevolgen dan te dik zijn.?
Nieuw online aanmeldingssysteem secundair onderwijs: zo schrijft u in vijf stappen uw kind in
6 Februari, 21:00 Gazet v. Antwerpen

Vanaf dit jaar werken 46 van de 66 secundaire scholen in Antwerpen met een nieuw online aanmeldingssysteem. Ouders die hun kind voor het schooljaar 2018-2019 willen inschrijven voor het eerste jaar middelbaar onderwijs moeten dit vanaf nu online doen. Met dit systeem krijgt iedereen dezelfde kans om zijn of haar kind in te schrijven in de school van voorkeur, en zo wachtrijen aan de schoolpoort te vermijden.
Ouders krijgen mogelijkheid om speeltijd van kind op PlayStation 4 in te stellen
6 Februari, 19:18 Tweakers
Sony voegt in PlayStation 4-firmwareversie 5.50 de functie Play Time Management toe. Met de functie kunnen ouders een maximale speeltijd instellen op accounts van kinderen. De bèta van de update is uitgebracht.


Ouders van kind met handicap hebben recht op extra kinderbijslag, maar slechts 1 op de 10 vraagt het aan
6 Februari, 13:48 Gazet v. Antwerpen

Zeker één op de tien Vlaamse ouders met een of meerdere kinderen met een handicap, krijgen geen extra toeslag op de kinderbijslag terwijl ze er nochtans wel recht op hebben. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Universiteit Antwerpen en het Centrum voor Sociaal Beleid (CSB). Reden? Ouders vragen het niet aan, omdat ze onterecht vermoeden dat ze er geen recht op hebben, of ze haken af door de lange wachttijden en complexe procedure.
3 Februari, 13:48 Gazet v. Antwerpen
De zoektocht naar de juiste middelbare school voor je kind voert vaak dwars door een mijnenveld: negen tips
2 Februari, 12:00 Volkskrant
Een van de belangrijkste besluiten in de opvoedingsjaren van je kind is de keuze van een middelbare school. Volkskrant-onderwijsverslaggever Rik Kuiper probeerde te achterhalen wat de beste school is voor zijn dochter. Hij belandde in een mijnenveld. Morgen zijn verslag in weekendbijlage Zaterdag. Vandaag alvast zijn negen tips voor ouders die in hetzelfde schuitje zitten. Dat de kwaliteit van sch


Granaten op strand Den Helder: 'Boem en het kind is weg'
30 Januari, 12:36 NOS nieuws

Op het strand van Den Helder en Julianadorp komen de laatste tijd granaten bloot te liggen. Strandzoeker Ed Mallekoot vond er de afgelopen anderhalve maand zeven met zijn metaaldetector.

Het gaat om vijf handgranaten en twee tankgranaten, schrijft NH Nieuws. Mallekoot legt uit: "Door de harde westenwind wordt het zand als het ware meegenomen. Ik kom daardoor op diepten waar ik normaal niet bij kom." Hij vindt naast granaten ook munten en bijvoorbeeld spijkers.

Gevaarlijk

De politie waarschuwt voor de granaten op het strand. "Ze zijn gevaarlijk," zegt een woordvoerder. "Vind je er een, dan moet je eraf blijven en de politie bellen. Die overlegt met de EOD wat er moet gebeuren." Of de gevonden granaten nog konden ontploffen, is in onderzoek.

De schatzoeker hoopt dat de Explosieve Opruimingsdienst Defensie er iets aan gaat doen. "Het strand moet doorzocht worden. Ik moet er niet aan denken dat een granaat wordt gevonden door een kind dat niet weet wat het is. Dan is het 'Boem' en het kind is weg."

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd door de geallieerden en de Duitsers gevochten om de marinecomplexen van Den Helder. Beide partijen bombardeerden de havenstad meermaals.
Gezocht en gevonden, held van brandend Switel Hotel: ?De redding van een kind vergeet je nooit?
30 Januari, 04:12 Gazet v. Antwerpen

Na 23 jaar kent Philipp De Bie (25) zijn held. Walter Engels (65) redde hem op oudejaarsavond 1994 uit de verwoestende brand in het Antwerpse Switel Hotel. Philipp De Bie was toen amper 2 jaar. Engels was destijds brandweerman. Vandaag is hij met pensioen, maar hij herinnert zich nog goed hoe hij het kind in zijn armen nam en in veiligheid bracht. ?De redding van een kind vergeet je nooit.?
Sociale partners trekken zorgverlof voor gehandicapt kind op
30 Januari, 00:18 Skynet Economie
Vakbonden en werkgevers zijn het binnen de Nationale Arbeidsraad eens geworden over de uitbreiding van het zorgverlof voor een gehandicapt kind. Dat melden werkgeversorganisatie VBO en de vakbonden ABVV en ACV elk.


'Digitale sjaal' om vergeten kind te verwarmen
29 Januari, 10:48 NOS nieuws

"In Nederland leven zo'n honderdduizend kinderen in een probleemgezin, waar ze vaak worden verwaarloosd of mishandeld", zegt Joep Verboeket van de stichting Het Vergeten Kind. "Dat probleem staat bij veel mensen niet op de radar. Daarom vragen wij daar nu aandacht voor."

De stichting roept heel Nederland op om vanaf vandaag, tijdens de Week van het Vergeten Kind, een lief berichtje achter te laten op de website van de stichting, gericht aan alle 'vergeten' kinderen.

Wat extra aandacht kunnen die kinderen goed gebruiken, zegt Verboeket in het NOS Radio 1 Journaal. "Kinderen in probleemgezinnen leven vaak onder de armoedegrens en hun ouders hebben vaak psychische stoornissen of verslavingen. Dat gebeurt vaak ook ergens in je eigen omgeving."

Mooie schoenen

De oproep is daarom gericht aan volwassenen. "Uit internationaal onderzoek blijkt dat het voor kinderen met een moeilijke jeugd heel belangrijk is of er iemand is die hen aandacht of vertrouwen geeft. Dat bepaalt uiteindelijk vaak of een kind het in de toekomst gaat redden of niet."

Die aandacht, bedoeld voor alle kinderen die het moeilijk hebben, kan in kleine dingen zitten. "Als je op straat kinderen ziet spelen en één kind mag niet meedoen of durft niet mee te doen, ga daar dan even naast zitten en maak een praatje. Stel voor om samen mee te doen. Of geef het kind een compliment over zijn of haar mooie schoenen."

Alle boodschappen die deze week worden achtergelaten op de website, worden gebundeld tot een kilometerslange 'digitale sjaal'. "Maar we laten ook echte sjaals maken met daarop een verzameling van de berichtjes", zegt Verboeket. "Die gaan we dan aan kinderen geven die wat extra aandacht verdienen, om hen letterlijk te kunnen omarmen en verwarmen met aandacht."
Kind mishandeld vanwege djinn: uitzonderlijk maar niet uniek
25 Januari, 19:12 NOS nieuws

'Salamu alaikum broeders & zusters. Op zoek naar een goede betrouwbare en goede imam die bekend is met shir, boze oog, bezetenheid.'

'Wat moet je doen als iemand door voodoo getroffen is? Ik weet me geen raad, kan iemand mij informatie geven... Het is heel belangrijk!'

Zo maar twee oproepjes op Marokkaanse forums. Mensen die op zoek zijn naar hulp bij het uitdrijven van een geest, een 'djinn'. Dat zo'n geestuitdrijving uit de hand kan lopen blijkt uit de zaak van de 39-jarige Amina, die vandaag voor de rechtbank in Roermond moest verschijnen. Ze staat terecht voor de mishandeling van haar inmiddels 9-jarige zoon.

Ze zou volgens de aanklacht onder meer zijn handen in een oven hebben gehouden en wattenstokjes in zijn oren hebben gestoken, waardoor de jongen een gehoorbeschadiging opliep. Dat zou ze hebben gedaan omdat islamitische geestelijken haar vermoeden hadden bevestigd dat er een geest in haar zoontje huisde. Na tussenkomst van de Kinderbescherming is de jongen in 2016 uit huis geplaatst.

Aladdin

De djinn (of in het Engels genie) is een oeroud begrip, bekend van het verhaal van Aladdin. Het is een wezen dat zowel goede als slechte bedoelingen kan hebben.

De Arabische term kwam in Marokko terecht toen de oorspronkelijke berberbevolking daar rond het jaar 700 tot de islam werd bekeerd, weet cultureel antropoloog Cor Hoffer. "De berbers hadden voor die tijd meerdere goden. Om de bevolking te bekeren hielden de moslims daar rekening mee. Ze zeiden: er is maar één God, maar er zijn wel djinns."

Hoffer promoveerde in 2000 op religieuze geneeswijzen onder moslims in Nederland en doet daar nog steeds onderzoek naar. Hij wijst erop dat in culturen over de hele wereld geesten worden uitgedreven. "Ook in de Afro-Surinaamse cultuur bijvoorbeeld, maar daar heet het winti. Ik ben zelf katholiek opgevoed, ik zie overal parallellen. Ook in de biblebelt heb je christelijke gemeenschappen waar demonen worden uitgedreven."

Onder moslims is het geloof in geesten wijdverbreid, vermoedt Hoffer. "Als je moslim bent, neem je aan dat die wezens bestaan, want dat staat ook in de Koran. Maar een minderheid hecht waarde aan geestuitdrijvingen."

Imams zijn vaak terughoudend als gelovigen bij hen komen met het vermoeden dat iemand bezeten is. "Het enige dat ze misschien doen is bidden, ofwel Ruqya. Maar rituelen uitvoeren, dat is not done. En daar geld voor vragen, zoals genezers doen, dat mag ook niet."

Maar er zijn alternatieve genezers die die rituelen wel uitvoeren, van kruiden gebruiken tot meer excessieve methoden om de djinn te verdrijven. "Soms maken die genezers misbruik van kwetsbare mensen en proberen ze er beter van te worden, net als er ook alternatieve genezers zijn buiten de islamitische gemeenschap."

De methodes van zo'n genezer kunnen lijken op een scène uit The Exorcist, vertelt psycholoog Assmaa Kammite, die vaker werkt met cliënten die bang zijn dat ze met een geest te maken hebben. "Het gaat niet veel anders. Er worden verzen uitgesproken om de djinn aan te roepen, daarna gaat de genezer de dialoog aan met de geest, en dwingt hij hem het lichaam te verlaten."

Soms gaan genezers verder. Omdat djinns een afkeer van vuur zouden hebben worden er soms brandwonden toegebracht bij een uitdrijvingsritueel. Ook Kammite heeft dat weleens gezien. "Er zijn gevallen van cliënten die naar het buitenland gingen om door een genezer behandeld te worden, en bij terugkeer zie je dan vlekken of littekens. Dat buitenland kan Marokko zijn, maar het kan ook dat zo'n genezer uit bijvoorbeeld Egypte toevallig in Duitsland is."

Volgens de psycholoog is het al uitzonderlijk dat cliënten bezetenheid ter sprake brengen, en ondergaat maar een fractie van hen een uitdrijvingsritueel. Ze stelt mensen die bang zijn voor een djinn vooral vragen. "Ik vraag: denk je dat er sprake is van een religieuze problematiek? En als het antwoord ja is, vraag ik of ze al elders zijn geweest, bij de imam bijvoorbeeld. Als ze behandeld willen worden met heilig water, waarom niet? Baat het niet dan schaadt het niet."

"Ik leg ze wel uit dat die vreemde rituelen geen islamitisch gebruik zijn. En je moet ook wel altijd een medisch traject starten, want klachten over bezetenheid zijn nooit een op zichzelf staand probleem. Net zoals in het geval van Amina. Vaak zijn het mensen in een kwetsbare situatie die hiermee te maken krijgen."
Spendeert je kind zeker één uur per dag aan sociale media? De impact kan groter zijn dan je denkt
25 Januari, 12:36 Gazet v. Antwerpen

Het is geen geheim dat urenlang op je smartphone tokkelen een slecht idee is voor het slapengaan. Maar nu heeft een nieuwe studie uit Canada aangetoond dat gsmgebruik doorheen de dag ook een negatieve invloed kan hebben. Zeker bij kinderen.
Coalitie verdeeld over terugkeer kind jihadganger
22 Januari, 14:18 NOS nieuws

De VVD ziet niets in het plan van coalitiegenoten D66 en ChristenUnie om kinderen van Nederlandse jihadgangers terug te halen naar Nederland. VVD-Kamerlid Visser neemt stelling tegen het plan en schrijft in een tweet: "Voor je het weet komen de ouders erachteraan. De VVD kiest voor de veiligheid en de vrijheid van de kinderen in Nederland!"

Er zitten naar schatting nog zo'n tachtig Nederlandse kinderen vast in Syrië of Irak. Zij werden door hun ouders meegenomen of werden daar geboren. Hun ouders sloten zich aan bij Islamitische Staat of bij een andere terreurgroep in het strijdgebied.

Volgens ChristenUnie-Kamerlid Voordewind gaat het om kleine kwetsbare kinderen. "Als hun leven in gevaar is of hun omstandigheden erg schrijnend, dan moeten ze als laatste optie naar Nederland worden gehaald", zegt hij.

Hij wil ook dat wordt vastgesteld om hoeveel kinderen het gaat en hoeveel ervan in opvangkampen verblijven. Ook wil hij weten of ze daar wel de juiste zorg krijgen.

Grootouders

Grootouders van Nederlandse IS-kinderen vroegen al eerder om hulp bij het ophalen van de kinderen uit Syrië en Irak. Maar het standpunt van de overheid is dat Syriëgangers niet geholpen worden met hun terugkeer.
Kind is zijn Louis Vuitton-Ferrari beu
22 Januari, 11:00 AutoBlog
Verwend nest. Weet je nog, die kekke Ferrari F12berlinetta van het 15-jarige jochie die viral ging met zijn prachtige Louis Vuitton-wrap mét Supreme verwijzing? In de comments van dat artikel reageerden jullie vol enthousiasme over de jongen en zijn supercar. Hij zal er de afgelopen 15 jaar hard voor gewerkt hebben denk ik. Speeltjes vervelen. […]

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be