NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Kind


Huis van het Kind zamelt kindersportkleding in voor Warmste Week
Gisteren, 09:30 Gazet v. Antwerpen
Het Brasschaatse Huis van het Kind zamelt op verschillende plaatsen sportkleding en - materiaal in.


Verhip, ook wij zijn mantelzorgers, al is dat dan voor ons eigen kind
Gisteren, 02:18 Volkskrant
Het mooiste zijn de complimenten die je niet verwacht. In het 'zakje complimenten' zitten rolletjes hagelwit papier met een tekstje. Het is best spannend om het sierlijke rode elastiekje te verwijderen en het papiertje open te draaien. Lieve zinnetjes als 'zo blij dat ik jou ken' of 'jij geeft energie'. De witte velletjes zijn vervaardigd door mensen met een verstandelijke beperking en vormen een


?Wet tegen schijnherkenningen schendt het belang van het kind?
Maandag, 14:48 Gazet v. Antwerpen

De wet tegen de schijnherkenningen moet worden herzien om beter rekening te houden met het belang van het kind. Dat vragen de Kinderrechtencommissaris, de Délégué général aux droits de l?enfant en het federaal migratiecentrum Myria maandag in een persbericht, ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Rechten van het Kind.
Internationale Dag van de Rechten van het Kind - "Onvoorwaardelijke zorg voor kinderen is noodzaak voor beter toekomstperspectief"
Maandag, 06:06 Skynet
SOS Kinderdorpen lanceert maandag, op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, een internationale campagne om het belang van onvoorwaardelijke zorg voor alle kinderen te benadrukken. Uit een nieuw rapport van de ngo blijkt namelijk dat kinderen die geen onvoorwaardelijke zorg en liefde krijgen in hun vroegste levensjaren, minder goed presteren op school, concentratieproblemen hebben en minder sterke sociale vaardigheden ontwikkelen.


Internationale Dag van de Rechten van het Kind - Tom Waes en Nafissatou Thiam lanceren pleidooi voor toegang tot onderwijs voor ieder kind
Maandag, 00:48 Skynet Belgie
UNICEF-ambassadeurs Tom Waes en Nafissatou Thiam willen het publiek sensibiliseren voor het recht op onderwijs voor ieder kind. Ze doen dat in een nieuwe advertentie en videoboodschap die gelanceerd worden naar aanleiding van de Internationale Dag van de Rechten van het Kind op 20 november.


Moeder en kind overleden nadat ze gegrepen worden door trein
16 November, 11:48 Gazet v. Antwerpen

Een moeder en haar kind zijn overleden nadat ze gegrepen werden door een trein, dat bevestigt een politiebron aan onze redactie. Het incident deed zich voor op de lijn Brussel-Ottignies. Het treinverkeer is onderbroken.
Levenslang voor wraakmoorden om voogdij kind
16 November, 00:48 NOS nieuws

Een vrouw uit de Amerikaanse staat Vermont is tot levenslang veroordeeld voor de moord op haar maatschappelijk werkster, twee nichten en haar tante.

De 43-jarige Jody Herring schoot de vier vrouwen dood uit wraak, omdat ze de voogdij over haar dochter van 9 had verloren. De moorden kwamen twee jaar geleden hard aan in de relatief kleine staat Vermont, die een van de veiligste staten is van de VS. Maatschappelijk werksters vroegen zich af of ze hun werk nog wel veilig konden doen.

In haar verweer zei Herring dat ze spijt had van haar daden en dat ze wilde dat ze de tijd kon terugdraaien. Ook zei haar verdediging dat de moorden het gevolg waren van een leven lang vol misbruik en trauma's en benadrukte dat de vrouw een angststoornis heeft.

De aanklager geloofde die lezing niet en zei dat Herring de hele zitting geen emotie toonde. Ook vond justitie haar geestelijke problemen geen excuus. "Er zijn in de samenleving veel mensen met problemen, en we moeten alles doen om dat aan te pakken, maar het kan nooit een brute, geplande en meervoudige moord rechtvaardigen."
Zo cool als Millie Bobby Brown was niemand als kind
15 November, 22:24 Volkskrant
Is Millie uit Stranger Things een ster die speelt dat ze een kind is of een kind dat speelt dat ze een ster is? Kent u Millie Bobby Brown? Dat meisje uit hypeserie Stranger Things, Eleven, met dat kortgeschoren haar: dat is Millie, 13 jaar. Millie zat de afgelopen weken in alle grote Amerikaanse talkshows. Ze verschijnt op rode lopers, speelt in videoclips en is de nieuwe darling van de modewereld


Negen op de tien medewerkers van containerpark slachtoffer van agressie

Negen op de tien parkwachters in Vlaanderen werden het afgelopen jaar geconfronteerd met onaangepast gedrag van bezoekers van het containerpark. Het gaat in hoofdzaak om verbale agressie, zoals roepen, schelden of intimiderende gebaren. Dat blijkt uit een enquête van Interafval bij recyclageparkwachters. Het samenwerkingsverband roept op tot meer respect in het kader van de Week van de afvalophaler en recyclageparkwachter (20-24 november).
Moeder (26) die terechtstaat voor babymoord bekent dat haar kind nog leefde na bevalling
15 November, 11:36 Gazet v. Antwerpen

Sofie H. heeft woensdag voor de correctionele rechtbank van Turnhout bekend dat haar baby nog leefde na de bevalling. Het parket vordert 15 jaar cel.
Zes doden bij crash van vliegtuigje in oosten van Rusland, kind is enige overlevende
15 November, 10:06 Skynet
Bij de crash van een klein vliegtuigje zijn in het oosten van Rusland minstens zes mensen om het leven gekomen. Enkel een driejarig meisje heeft het ongeval overleefd. Ze is met een hersenschudding en een gebroken scheenbeen naar het ziekenhuis van de stad Khabarovsk gebracht, zo meldt het Russische persbureau Tass.


Antwerps-Portugees illustratietalent Fatinha Ramos is niet te stoppen: ?Als kind had ik al een tekenobsessie?
14 November, 10:36 Gazet v. Antwerpen

?Ik wil mensen raken, hen meenemen in een surrealistisch universum waarin alles mogelijk is.? Met die unieke wereld heeft illustratrice Fatinha Ramos (40) intussen de prijzen aan elkaar geregen. En onlangs kwam daar op de Frankfurter Buchmesse nog de prestigieuze Excellence Award bij, waardoor ze in het rijtje van beste illustratoren ter wereld terechtkomt. Een hele eer voor dit Antwerps-Portugees talent.
Welkom op het OPEN FORUM van het HUIS VAN HET KIND
13 November, 07:00 Gazet v. Antwerpen
Kinderen opvoeden is niet altijd gemakkelijk, soms zit je met de handen in het haar. Je zoekt online naar tips, krijgt goedbedoelde raad van familie en kan terecht bij allerlei organisaties die zich inzetten voor kinderen en jongeren.


Video: aanrijding van kind door vrachtwagen maar nét voorkomen
12 November, 22:36 NOS nieuws

Noorse media hebben dit weekend beelden gepubliceerd waarop is te zien hoe een kind moet rennen voor zijn leven. Het kind kan maar ternauwernood voorkomen dat hij wordt overreden door een aanstormende vrachtwagen.

De beelden zijn in juni gemaakt in het Noorse Hallingdal door de dashcam van een vrachtwagen die uit de tegenovergestelde richting kwam. Daarop is te zien hoe twee kinderen bij een bushalte uitstappen en achter de bus langs de straat over willen steken. Wat ze niet in de gaten hebben, en ook niet kunnen zien, is dat er aan vrachtwagen op hoge snelheid aan komt rijden.

Een kind stopt net op tijd, de ander zet het op een rennen als hij de aanstormende vrachtwagen op het allerlaatste moment in de gaten krijgt. De truck gaat vol in de remmen.

De man die het voorval filmde waarschuwde de vrachtwagenchauffeur met lichtsignalen en door te toeteren. Hij zegt tegen Noorse media dat de tijd even stilstond toen hij de jongens zag oversteken. "Ik trilde helemaal", vertelt hij.

"Je maag draait om als je de video bekijkt", zegt een manager van een verkeersveiligheidsinstantie. "Het maakt maar weer eens duidelijk dat je voorzichtig moet zijn als je oversteekt nadat je uit een bus bent gestapt."
Onze columniste wil geen hond: ?Een kind krijgen gaat blijkbaar vlotter dan een hond in huis halen?
12 November, 03:18 Gazet v. Antwerpen

Gekrijs wanneer je na een lange dag eindelijk een campari hebt uitgeschonken of een gevecht in je recent geordende inloopkast: een gezin kan hectisch zijn. Bij Anneke (42) uit ­Pulle is dat niet anders. Samen met haar man Phille (45) en zonen Ricky (10) en Vinnie (5) probeert ze er elke dag het beste van te maken.
Smeekbede Noord-Koreaan aan Chinese president Xi: zet gevluchte vrouw en kind niet uit
11 November, 16:30 Volkskrant
Een Noord-Koreaanse man heeft de Chinese president Xi Jinping in een video gesmeekt om zijn vrouw en hun jonge zoon, die naar China zijn gevlucht en nu als illegale migranten vastzitten, niet terug te sturen naar Noord-Korea. Hij is doodsbang dat ze daar zullen worden opgesloten in een kamp, of zullen worden vermoord. De vrouw en hun 4-jarige zoon zouden vorige week samen met nog acht andere Noord


Kind valt uit raam van appartementsgebouw in Gent
10 November, 17:36 Gazet v. Antwerpen

In Gent is vrijdagmiddag een kind uit het raam van een appartementsgebouw gevallen. Dat bevestigt de politie. Het zou gaan om een zware val maar over de exacte omstandigheden is nog niet veel geweten. Het kind is naar het ziekenhuis gebracht en de politie is ter plaatse.
Gescheiden man mag van rechter geen foto's van zijn kind op Facebook delen
10 November, 11:36 NOS nieuws

Een gescheiden vader uit Twente mag op Facebook geen foto's van zijn 2-jarige kind meer delen. Dat heeft de kinderrechter van Almelo bepaald op verzoek van de moeder van het kind. Deelt de man wel foto's op sociale media, dan is hij strafbaar.

Hoewel de rechter het "in het huidige digitale tijdperk" logisch vindt dat de man foto's wil delen van de peuter, vindt de rechter dat hij de wens van de moeder moet respecteren. Zij is er principieel op tegen dat er foto's van het minderjarige kind op internet verschijnen, omdat deze volgens haar onmogelijk weer te verwijderen zijn. Ze is bang de controle te verliezen.

Afgeschermd profiel

Het Facebookprofiel van de man is afgeschermd. Alleen vrienden en familie kunnen zijn foto's bekijken. Toch acht de rechter de eis van de moeder gegrond. "Op het moment dat een foto op Facebook staat, is deze eigendom van Facebook", schrijft de rechter in het vonnis. "Facebook kan de foto bijvoorbeeld doorverkopen aan derden. Zo kan het zijn dat een foto opeens opduikt in een reclamecampagne of voor andere doeleinden wordt gebruikt."

De ouders zijn al geruime tijd verwikkeld in een vechtscheiding, valt op te maken uit de uitspraak van de rechter. De ouders komen van ver, schrijft de rechter. "Het mag niet zo zijn dat het plaatsen van foto's van het kind op Facebook een (nieuw) struikelblok vormt." De rechter adviseert de "trotse vader" gebruik te maken van alternatieven, "zoals een plakboek, een telefoon of computer".

Kinderfoto's vaker twistpunt

In 2009 verbood een rechter ook al een vader foto's van zijn 5-jarige kind te delen. Dat ging toen om het inmiddels uitgestorven sociale platform Hyves. Anders dan in deze zaak, mocht de man wel foto's blijven delen in een afgeschermd gedeelte van zijn profiel.

De publicatie van kinderfoto's is vaker een twistpunt tussen gescheiden ouders, zegt een woordvoerder van de rechtbank tegen dagblad Tubantia. Hoe vaak kon hij niet zeggen.
Kinderboekenredactie Querido Kind naar nieuwe uitgeverij
8 November, 14:30 NOS nieuws

Het redactieteam dat in september na ruzie vertrok bij uitgeverij Querido Kind, gaat verder onder de naam Uitgeverij Emanuel. Die uitgeverij komt onder de Utrechtse uitgever Blossom Books te vallen.

De zeskoppige redactie had een conflict met de directie van Querido Kind, die de historische banden met volwassenen-uitgeverij Querido wilde verbreken door Querido Kind te laten verhuizen naar een ander pand. Ook vreesde de redactie dat de eigenaar, WPG, een te commerciële koers zou gaan varen.

Solidaire schrijvers

Toen de redactie aankondigde op te stappen, verklaarden tientallen kinderboekenschrijvers zich solidair met de redacteuren. Onder hen zijn grote namen als Guus Kuijer, Francine Oomen en Toon Tellegen. Ook de erven Annie M.G. Schmidt sloten zich bij hen aan.

"De uitgeverij wordt gevormd door mensen die we kennen, die we vertrouwen. Als die mensen massaal weggaan, gaan we mee", zei schrijver Edward van de Vendel destijds. Hij treedt op als woordvoerder namens de auteurs.

Enkele schrijvers, onder wie Van de Vendel, hebben al gezegd dat ze overstappen naar Uitgeverij Emanuel. Mogelijk volgen er later meer.
Politiezone Geel-Laakdal-Meerhout maakt het je makkelijk met het digitaal loket
Sinds april 2017 verlopen alle aangiftes aan de loketten van onze politiezone op afspraak. Maar je kan ook heel wat zaken online van thuis uit afhandelen met een e-formulier op onze website. Hiervoor moet je dus niet langskomen.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be