NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Kind


Kate en Wiliam naar ziekenhuis voor bevalling derde kind
Gisteren, 10:06 NOS nieuws

Kate, de vrouw van de Britse prins William, is in het ziekenhuis opgenomen voor de bevalling van hun derde kind. Het Twitteraccount van Kensington Palace meldt dat het echtpaar vanochtend vroeg met een auto naar het St. Mary's ziekenhuis in Londen is gereden.

De hertogin van Cambridge ligt daar op de afgesloten Lindo-vleugel, waar ze ook haar kinderen prins George (4) en prinses Charlotte (2) op de wereld zette. Kate is in een vroeg stadium van de bevalling, meldt de woordvoerder.

Spanning

Bij het Londense ziekenhuis verzamelden zich de afgelopen dagen al fans van het Britse koningshuis. Zij wachten in spanning op de komst van het derde kind van Kate en William.

Vanwege de aanstaande geboorte deed Kate het de afgelopen tijd al wat rustiger aan. Zo was ze dit weekend afwezig op het verjaardagsfeest voor koningin Elizabeth, die 92 werd.

Prins William, die de titel hertog van Cambridge draagt sinds zijn trouwerij met Kate in 2011, is de oudste zoon van prins Charles en prinses Diana. Hij is tweede in de lijn voor troonopvolging. Plek nummer vijf is voor het kind dat nu geboren zal worden, na de oudere broer en zus.
Dag van het buitengewone kind
Zaterdag, 22:06 Gazet v. Antwerpen
Zaterdag konden kinderen met een fysieke en/of mentale beperking deelnemen aan de dag van het buitengewone kind. De kinderen stonden heel de dag centraal en mochten zich uitleven op en rond de Schamhoeve van Jan en Rien Uytdewilligen.


Kind valt in Sluis in Wichelen
Zaterdag, 18:48 Skynet
In het Oost-Vlaamse Wichelen is zaterdagmiddag een kind omstreeks 16.10 uur zowat acht meter diep in een sluiscomplex aan de Schelde gevallen. Het was samen met zijn ouders aan het wandelen toen het naast een rooster ten val kwam en in een gat terechtkwam. Het raakte daarbij enkele metaalobstakels. Het kind viel relatief zacht op een modderachtige ondergrond en kreeg geen water binnen. Omstanders zijn afgedaald en hebben het kind na 10 minuten gered.


Kind (1,5) zwaargewond na val tussen sluisdeuren in Schelde

In het Oost-Vlaamse Wichelen is zaterdagmiddag een kind omstreeks 16.10 uur zowat acht meter diep in een sluiscomplex aan de Schelde gevallen. Het was samen met zijn ouders aan het wandelen toen het naast een rooster ten val kwam en in een gat terechtkwam. Het raakte daarbij enkele metaalobstakels. Het kind viel relatief zacht op een modderachtige ondergrond en kreeg geen water binnen. Omstanders zijn afgedaald en hebben het kind na 10 minuten gered.
Actrice Rachel Weisz (48) in verwachting van eerste kind met ?James Bond? Daniel Craig
Vrijdag, 13:06 Gazet v. Antwerpen

De Engelse actrice Rachel Weisz, onder meer bekend van ?The Mummy? en ?The Constant Gardener?, is op haar 48e in verwachting. Dat heeft ze zelf bevestigd aan The New York Times. Het gaat om haar eerste kindje samen met haar echtgenoot, ?James Bond?-acteur Daniel Craig (50).
Een dikke laag choco op de reclamefoto doet je kind echt meer eten
Donderdag, 10:42 Gazet v. Antwerpen

Hoe dikker de laag choco op de reclamefoto, hoe dikker de laag die uw kind op zijn eigen boterham smeert. Dat is meer dan wishful thinking van marketeers, zo blijkt uit onderzoek van het Instituut voor Mediastudies aan de KU Leuven.SCP: groeiende onzekerheid bij ouders die zelf zorg bieden aan hun gehandicapte kind
Woensdag, 19:42 Volkskrant
Het ouderinitiatief, een woonvorm waarbij ouders van kinderen met een handicap zelf de regie nemen, staat onder druk. Betrokken ouders zitten met de handen in het haar om een groeiend gebrek aan geld en het kwijtraken van die regie. Terwijl ouders vaak zo'n woonvorm zijn begonnen omdat ze op die manier zo goed en precies mogelijk zorg kunnen bieden aan hun gehandicapte kinderen. Dat stelt het SCP


Bikers begeleiden gepest meisje van en naar school: ?Ieder kind verdient een toekomst?
Woensdag, 19:42 Gazet v. Antwerpen

Een 13-jarig meisje dat zich op school gepest voelt, werd gisteren door een motorbende van en naar school geëscorteerd. Op die manier wil de motorclub het meisje een hart onder de riem steken. De school betreurt de actie. ?Dit leidt niet tot oplossingen.?
Kind & Gezin en Jongerenwelzijn smelten samen

De Vlaamse agentschappen Kind en Gezin en Jongerenwelzijn fuseren. Dat meldt Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen.
Minister wil verbetering: 'Belang kind staat niet altijd voorop in jeugdzorg'
16 April, 12:30 NOS nieuws

De jeugdzorg moet beter, vindt minister De Jonge, en alle ouders en kinderen moeten dat gaan merken. Daarom presenteert hij een actieplan Jeugdzorg dat is opgesteld met GGZ Nederland en allerlei betrokken partijen. "Het belang van het kind staat nu nog te vaak niet voorop", stelt de minister.

Zo moeten alle kinderen die dreigen te ontsporen of uit huis zijn geplaatst, een vrijwillige mentor krijgen die dichtbij staat. Dat kan bijvoorbeeld een buur zijn of een oom die het kind vertrouwt. "Dit kan een professional zijn, maar bij voorkeur iemand uit het sociale netwerk van het kind of een ervaring deskundige."

Een ander voorstel is dat de leeftijd voor de pleegzorg verhoogd wordt van 18 naar 21 jaar.

'Bij 18 nog niet afgebakken'

Nu moeten pleegkinderen hun gezinnen op hun 18e nog verlaten, maar De Jonge wil dat de ondersteuning in de toekomst met drie jaar wordt verlengd. "Want jongeren zijn op hun achttiende nog niet afgebakken", waarschuwde hij al eerder. Het is te snel voor veel pleegkinderen om met 18 jaar ineens op eigen benen te staan en vaak breekt daarmee een onzekere periode aan.

"We gunnen elk kind dat niet meer thuis kan wonen een jeugd in een omgeving die zoveel mogelijk lijkt op een gezin en zoveel mogelijk in het netwerk van het oorspronkelijke gezin", staat er in het actieprogramma.

Het liefst wil hij echter dat meer kinderen thuis kunnen blijven opgroeien. "Elk kind heeft stabiliteit nodig. We zorgen ervoor dat het kind zo min mogelijk heen en weer wordt geplaatst als het niet meer thuis kan wonen."

De wachttijden moeten ook worden aangepakt. "We willen een hogere effectiviteit van lokale teams en betere samenwerking tussen lokale organisaties", zegt de minister. Huisartsen moeten sneller door kunnen verwijzen naar deze lokale teams.

Vorig jaar maakten 392.445 kinderen gebruik van enige vorm van jeugdhulp.
Kind kritiek na botsing op E19 in Meer
16 April, 07:36 Gazet v. Antwerpen

Op de E19 in Meer kwam het in de nacht van zondag op maandag tot een zware aanrijding tussen twee wagens. Daarbij vielen twee zwaargewonden, onder hen een kind dat in kritieke toestand werd overgebracht naar het ziekenhuis.
Heeft prins William het geslacht van zijn kind verklapt?
13 April, 11:48 Gazet v. Antwerpen

Het lijkt erop dat de Britse prins William het geslacht van zijn derde kindje verklapt heeft. De prins zou tijdens een partijtje voetbal gezegd hebben dat zijn tweede zoon Jack moet heten.
Slapen of nog even voetballen, hoe laat moet je kind naar bed?
13 April, 07:36 NOS nieuws

Nu het langer licht is, raken veel ouders 's avonds verzeild in een discussie met hun kinderen. Want waarom moet de een zijn bed in, terwijl de ander buiten mag voetballen? En hoe kan je nu gaan slapen, als het nog zo licht is buiten?

Gemiddeld gaat een kind tussen de 4 en 6 jaar tussen 19.00 en 19.30 uur naar bed. Voor kinderen van 11 tot 12 jaar is dit tussen 20.30 uur en 21.00 uur. "Maar tussen klasgenootjes onderling zitten soms grote verschillen. Een belangrijke vraag voor oudere kinderen is bijvoorbeeld wie The Voice of Wie Is De Mol mag afkijken", zegt Hilde Tholen, hoofdredacteur van tijdschrift Ouders van Nu.

Volgens Tholen is de discussie rond de bedtijd voor veel ouders een herkenbaar thema. "Tussen april en juli zoeken ouders vaker naar informatie op onze site dan in de winter. De bedtijd is een heel Nederlands, en ook een beetje Duits fenomeen. In andere landen gaan kinderen gewoon naar bed als ze moe zijn."

'Soms wat onderhandelingen'

Ook het gezin Draaij uit Amsterdam-Noord is bekend met de kwestie. "Bij ons in de straat hadden verschillende buren zelfs met elkaar afgesproken dat de kinderen tot 19.30 uur buiten mochten spelen. Maar wij deden daar niet aan mee, dat contract hebben we nooit ondertekend", zegt vader Jan lachend.

"We eten vaak rond 19.30 uur en daarna mogen ze nog even spelen", vertelt moeder Sabine. Dochters Isara (11) en Karmijne (10) gaan allebei rond 20.30 uur naar bed. Ze houden zich meestal netjes aan de afspraken, vertelt Karmijne. "Maar soms zijn er wel wat onderhandelingen", geeft haar zus Isara toe.

Vroeg niet altijd beter

Het is het beste om per kind te bekijken hoeveel slaap nodig is, stelt de Vereniging Kind en Slaap, een groep artsen die zich bezighoudt met het slaapgedrag van kinderen. "Een kleuter altijd om 19.00 uur op bed leggen, is niet goed", benadrukt Sigrid Pillen, kinderneuroloog en voorzitter van de Vereniging Kind en Slaap. "De ideale bedtijd kan per kind een tot anderhalf uur verschillen."

Kinderen die relatief vroeg naar bed worden gestuurd, zijn volgens Pillen niet automatisch beter af. "Zij kunnen uren protesteren of wakker liggen, terwijl een jongetje dat nog even mocht voetballen uiteindelijk misschien veel beter slaapt."

Volgens Pillen moeten ouders onderzoeken hoeveel slaap een kind nodig heeft om fit aan de dag te beginnen. "Een goede richtlijn is: Als je een kind 's ochtends wakker moet maken, dan lag het te laat in bed. Als het kind in het weekend moet bijslapen, komt het ook slaap tekort. Als een kind uit zichzelf wakker wordt en zich overdag goed voelt, dan heeft het kind genoeg slaap. Ook als leeftijdgenootjes een uur eerder naar bed gaan."

De tweede, derde week van de vakantie is volgens Pillen een goed ijkpunt. "Dan is er geen wekker, geen school. Dat is een mooi moment om te kijken wat het bioritme van een kind is."
Opinie: Hebben we recht op een kind?
12 April, 12:24 Volkskrant
De vruchtbaarheidsindustrie gaat over de levens van vrouwen en kinderen en verdient een publiek debat, betoogt journalist Liesbeth Staats. Heb je recht op een kind? Heb je recht op een tweede, derde of vierde kind? Nee, hoor ik u denken, een kind krijg je nog altijd, kinderen neem je niet. Toch draait er op het moment dat ik dit schrijf een internationale miljardenindustrie op de gedachte dat een


Waarom uw kind op school steeds slechter presteert
11 April, 23:12 Volkskrant
Nederlandse scholieren rekenen, lezen en bewegen steeds slechter, zo blijkt uit onderzoek van de Onderwijsinspectie. Hoe dat komt, is niet duidelijk. Vijf mogelijke oorzaken en de bijbehorende oplossingen. Het is niet dat de leerlingen van wiskundeleraar Swier Garst de afgelopen 44 jaar dommer zijn geworden, of dat ze minder inzicht hebben in wiskundige vraagstukken. Toch valt het de 64-jarige doc


'Mijn kind heeft 500.000 euro gekost en we zijn er geen stap verder'
11 April, 17:48 NOS nieuws

Voor Petra begon de ellende zo'n 2,5 jaar geleden, de te lange wachtlijsten voor psychologische hulp voor haar dochter Renske. Ze zag dat het niet goed ging met haar kind en kwam via de huisarts bij een psycholoog terecht.

Na zeven sessies werd duidelijk dat Petra's dochter meer hulp nodig had. Ze begon zichzelf in haar polsen te snijden en dat nam zienderogen toe. "Toen hebben we besloten haar de laten opnemen in Almelo, vijf dagen per week intern", zegt Petra.

Al gauw bleek dat de instelling niet de hulp kon bieden die Renske nodig had. "Op het moment dat ze zichzelf beschadigde, werd dat afgestraft in de vorm van afzondering", zegt Petra. Daardoor werden de problemen alsmaar erger. In de twee maanden dat haar dochter opgenomen zat, deed ze meerdere zelfmoordpogingen.

Er volgden verschillende overplaatsingen van Renske; van Brabant tot Zuid-Holland, van Utrecht tot Twente. Door plaatsgebrek kwam ze uiteindelijk in een instelling waar ze werd begeleid door een flexwerker die haar seksueel misbruikte. De tweede keer in haar leven, want seksueel misbruik was de aanleiding van alle problemen.

Opnieuw deed Renske een suïcidepoging. "Dan hoop je dat je kind ter plekke wordt weggehaald", zegt Petra. "Maar ze moest blijven zitten waar ze zat, want er was nergens plek, nergens een behandeling. Je voelt je zo machteloos."

Door de gebeurtenissen raakte Renske in een nog dieper dal. Een keer sneed ze haar polsen door, een andere keer sprong ze van een acht meter hoog hek. Petra: "Ze kon het niet meer. Dan zeg je als ouders: haal m'n kind alsjeblieft weg en breng haar ergens anders naartoe, maar daar is absoluut geen sprake van."

Afgelopen maart werd Renske 18 jaar. "Dan verklaren ze je vogelvrij", zegt Petra. "Mijn kind stond buiten, volledig verminkt." Voorlopig heeft ze haar dochter thuis, in afwachting op een nieuwe behandeling. Maar het uitzicht is somber. "Niemand wil z'n vingers branden aan een kind dat zo in de vernieling ligt. Instellingen zijn bang voor de krantenkoppen als het kind doodgaat."

Inmiddels is de moed Petra in de schoenen gezakt. "Ze is er veel beschadigder uitgekomen dan ze er ooit in is gegaan. Mijn kind heeft 500.000 euro gekost en we zijn er geen stap verder, omdat er nergens plek is. Ik heb nog steeds geen gezond kind terug."

Petra heeft het inmiddels hogerop gezocht. Zo heeft ze aangifte gedaan van geweld in de jeugdzorg. "We leven in Nederland, hoe is dit mogelijk?", zegt ze moedeloos. "Het gevaar van dit soort 'grappen' is dat er mensen aan doodgaan. Niemand realiseert zich dat. Als er geen hulp komt voor mijn kind, dan is het wachten op: lukt de suïcidepoging ja of nee. En daar heb ik nu zes keer voor gestaan."
Kan uw kind goed lezen? Dan mag u uw genen danken
9 April, 18:24 Gazet v. Antwerpen

Hoe goed kinderen kunnen lezen is in grote mate erfelijk. Hoeveel kinderen lezen wordt dan weer zowel door de genen bepaald als door de omgeving. Dat is het resultaat van een onderzoek van de Nederlandse Elsje van Bergen. Zo staat te lezen op de website van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).
Vader slaat ex-vriendin in elkaar in Fléron, hun zesjarig kind belt politie
7 April, 19:12 Skynet
Een 34-jarige man is zaterdag opgepakt in het huis van zijn ex-vriendin in het Luikse Fléron. De politie werd op de hoogte gebracht door het zesjarig kind dat de twee samen hebben. Dat is vernomen bij het Luikse parket.


Via de dna-databank op zoek naar je verdwenen kind
7 April, 02:42 Volkskrant
7 was de zoon van de Colombiaanse Mary Nieves ­Galvis toen hij werd afgestaan voor adoptie. Zonder dat zij het wist. Al 30 jaar vraagt ze zich af wat er van Oscár geworden is. De Nederlandse stichting Plan Angel biedt vrouwen zoals zij hoop door ze dna af te nemen voor een databank die ouders en kinderen kan koppelen. In haar door reuma opgezwollen handen klemt Mary Nieves Galvis (57) een zwart ma


Het 15-jarige meisje had die nacht in haar eentje een kind gebaard
6 April, 12:18 Volkskrant
Medische experts over de patiënt die hun kijk op het vak veranderde. Deze week: gynaecoloog Dick Bisschop (69). 'Vroeg in de ochtend werd ik gebeld door de verpleegkundige van de spoedeisende hulp. Er was een 15-jarig meisje binnengekomen, ze had die nacht erge buikpijn gekregen en pijn bij het plassen, de huisarts dacht aan een blaasontsteking. Toen de klachten aanhielden, had haar stiefvader haa

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be