NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesKim


Kim blijft gebrand op ontmoeting met Trump
Gisteren, 00:54 NOS nieuws

Kim Jong-un hoopt nog steeds dat een ontmoeting met Donald Trump door kan gaan. De Noord-Koreaanse leider heeft tijdens onverwacht topoverleg met de Zuid-Koreaanse president Moon gezegd dat hij gebrand blijft op overleg met de VS, meldt het Noord-Koreaanse persbureau KCNA een dag na de ontmoeting.

Moon ontmoette Kim gisteren in het dorp Panmunjom op de grens tussen beide Korea's. Het was de tweede keer in korte tijd dat ze elkaar spraken en de eerste keer dat leiders van Noord- en Zuid-Korea elkaar een tweede keer ontmoeten.

Het is niet bekend wie het initiatief heeft genomen voor ontmoeting tussen de beide leiders.

Consensus

Kim en Moon overlegden over hun toekomst nu Donald Trump topoverleg in Singapore op 12 juni heeft afgeblazen. De Amerikaanse president hekelde donderdag de "vijandige opstelling" van Noord-Korea in aanloop naar de top.

Noord- en Zuid-Korea spraken gisteren af elkaar vaker te zullen ontmoeten. Het eerste onderlinge topoverleg staat gepland voor 1 juni. Volgens een Noord-Koreaanse woordvoerder hebben de twee leiders een "bevredigende consensus" bereikt en willen ze zich beide inzetten voor de denuclearisatie van het schiereiland.

Kim reageerde al eerder teleurgesteld op het besluit van Trump om de top af te blazen en liet weten te willen werken aan nieuwe afspraken. Trump reageerde voorzichtig positief op die houding. Het Witte Huis liet eerder al weten dat medewerkers die naar Singapore zouden afreizen voor de top, gewoon zullen gaan.
Zuid-Koreaanse president betreurt dat top tussen Trump en Kim niet doorgaat
Vrijdag, 00:00 Skynet Buitenland
De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in heeft vandaag betreurd dat de Amerikaanse president Donald Trump de ontmoeting met Noord-Korea's sterke man Kim Jong-un heeft geannuleerd. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap. Moon deed de uitspraken tijdens een nachtelijke spoedvergadering met de top van de veiligheidsdiensten. Die vergadering werd belegd kort na de aankondiging van Trump.


Kim Clijsters keert terug naar Roland Garros - als lid van ?expertenteam?
Donderdag, 17:30 Gazet v. Antwerpen

Kim Clijsters zal tijdens Roland Garros (27 mei - 10 juni) deel uitmaken van het ?expertenteam? van Eurosport. De Limburgse ex-nummer 1 van de wereld zal co-commentaar leveren bij de Engelstalige uitzendingen en analyses maken voor de omkaderingsprogramma?s, zo maakte de sportzender donderdag bekend.
Trump blaast ontmoeting met Kim Jong-un af: 'gemiste kans'
Donderdag, 16:00 NOS nieuws

President Trump heeft bekendgemaakt dat de ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un niet doorgaat. Hij sluit niet uit dat er in de toekomst alsnog een bijeenkomst komt, maar spreekt voor nu van een gemiste kans. "Een oprecht treurig moment in de geschiedenis", zei Trump. De ontmoeting stond voor 12 juni in Singapore gepland.

"Ik keek er erg naar uit daar met jou te zijn", schrijft Trump in een persoonlijke brief aan de Noord-Koreaanse leider. "Helaas, na de woede en openlijke vijandigheid in je laatste verklaring, voelt het ongepast om deze ontmoeting te hebben."

De top in Singapore stond op losse schroeven nadat Noord-Korea ruim een week geleden bekendgemaakt had de ontmoeting te heroverwegen, omdat de VS eenzijdig het einde eiste van het Noord-Koreaanse kernprogramma.
Witte Huis laat herdenkingsmunten slaan in aanloop naar top tussen Trump en Kim
Dinsdag, 12:54 Skynet Buitenland
Drie weken voor de geplande top tussen Amerikaans president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, en ondanks dreigementen van Pyongyang om de bijeenkomst op te blazen, heeft het Witte Huis al herdenkingsmunten laten slaan van de mogelijke historische ontmoeting. In totaal werden 250 stuks gemaakt.


Herdenkingsmunt uitgegeven voor ontmoeting Trump-Kim
Dinsdag, 10:48 NOS nieuws

Het is nog niet zeker dat de ontmoeting tussen de Amerikaanse president Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un doorgaat, maar nu al heeft het Witte Huis een speciale munt voor het bezoek laten slaan.

Op het muntje staan beeltenissen van Trump en Kim tegenover elkaar, met het woord 'peace talks' (vredesbesprekingen) en het jaartal 2018 erop. Kim Jong-un wordt op de munt de supreme leader genoemd. Er zijn 250 munten geslagen.

Een woordvoerder van het Witte Huis zegt tegen een Amerikaanse journalist dat de communicatieafdeling vaker dergelijke munten bestelt voor speciale gelegenheden. Dit gebeurde ook al onder het presidentschap van Obama, maar alleen als een reis publiekelijk is aangekondigd. De munten worden ontworpen en gemaakt door een Amerikaanse muntproducent.

Eerdere edities

Vorig jaar werden er onder meer munten uitgegeven voor de G7-top in ItaliŽ en het bezoek van Trump aan de paus in het Vaticaan.

De ontmoeting tussen Trump en Kim is gepland op 12 juni in Singapore, maar het regime in Pyongyang heeft gedreigd het af te blazen na de aankondiging van militaire oefeningen van de VS.
Trump en Moon gaan "nauw samenwerken" om top met Kim te doen slagen
20 Mei, 12:18 Skynet
De Amerikaanse president Donald Trump en zijn Zuid-Koreaanse collega Moon Jae-in beloofden vandaag in een telefoongesprek nauw te zullen samenwerken om van de volgende bijeenkomst tussen Amerika en Noord-Korea een succes te maken, nadat dat laatste land ermee dreigde de bijeenkomst te annuleren.


Witte Huis blijft hoopvol dat top met Kim doorgaat
17 Mei, 00:18 Skynet Buitenland
Het Witte Huis blijft ondanks de dreigende taal vanuit Noord-Korea optimistisch over de geplande ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. "We blijven hoopvol dat de vergadering zal plaatsvinden", zei woordvoerster Sarah Sanders van het Witte Huis vandaag bij de conservatieve televisiezender Fox News. "Indien de ontmoeting doorgaat, zal de president er klaar voor zijn."


Lolly van Kim Kardashian komt haar duur te staan
16 Mei, 15:36 Gazet v. Antwerpen
Op Instagram heeft Kim Kardashian een foto gedeeld waarop ze aan een lolly aan het zuigen is, maar helemaal onschuldig is het beeld niet. Ze wil daarmee reclame maken voor Flat Tummy Co en de producten die het bedrijf verkoopt, onderdrukken de eetlust. "Wat een giftige boodschap", reageert een moeder.


Noord-Korea zet top met VS op losse schroeven

Noord-Korea zegt de ontmoeting tussen leider Kim Jong-un en de Amerikaanse president Trump te heroverwegen, zolang de Verenigde Staten eenzijdig het einde eisen van het Noord-Koreaanse kernprogramma.

In een verklaring van het Noord-Koreaanse staatspersbureau staat verder dat president Trump een "mislukte president" blijft als hij in de sporen van zijn voorgangers treedt.

De topontmoeting tussen Kim en Trump staat gepland voor 12 juni in Singapore en moet de eerste ontmoeting worden van een zittende Amerikaanse president met een leider van Noord-Korea.

Volgens het regime in Pyongyang is het lot van top "duidelijk" als de VS vasthoudt aan de denuclearisatie van Noord-Korea, die zich zou moeten voltrekken op de manier waarop dat gebeurde in LibiŽ.

Daarmee doelt Noord-Korea op uitspraken van John Bolton, de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur, in maart. Bolton zei toen dat de ontmoeting tussen Kim en Trump moet leiden tot het verschepen van Noord-Korea's nucleaire arsenaal naar de VS, net zoals dat gebeurde met LibiŽ in 2004.

Zuid-Korea-top opgeschort

Gisteren schortte Noord-Korea al een overlegronde met Zuid-Korea op. Pyongyang zei dat het geen andere keus had vanwege de militaire oefeningen van Zuid-Korea en de VS, die "ingaan tegen het proces van verzoening".
Halve finales vormen eindstation voor Kim Huybrechts, Van Gerwen wint voor eigen publiek
14 Mei, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Met een halve finale op het Dutch Masters dartstoernooi (PDC/ET6/135.000 pond) heeft Kim Huybrechts (PDC-15) zondag zijn beste prestatie van het seizoen neergezet. In het Nederlandse Zwolle moest hij voor een plaats in de finale zijn meerdere erkennen in de Ier Steve Lennon (PDC-51).
Kim Kardashian krijgt unieke Influencer Award
11 Mei, 16:42 Gazet v. Antwerpen
Tijdens de CFDA Awards op 4 juni wordt voor het eerst een Influencer Award uitgereikt, en die gaat naar Kim Kardashian. Dat maakte CFDA zelf via hun website bekend.


Trump en Kim Jong-un ontmoeten elkaar op 12 juni in Singapore

De leiders van Noord-Korea en de Verenigde Staten ontmoeten elkaar op 12 juni in Singapore. Dat heeft de Amerikaanse president Trump op Twitter gezegd.

Vorige maand had Kim Jong-un al een historische ontmoeting met de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in. Officieel zijn die landen nog steeds in oorlog met elkaar. Sinds Trumps inauguratie liep de spanning over het Noord-Koreaanse atoom- en raketprogramma hoog op.

De afgelopen dagen was de Amerikaanse minister Pompeo van Buitenlandse Zaken in Noord-Korea om de details van de ontmoeting te regelen met het Noord-Koreaanse regime.

Ontmanteling

Het is voor het eerst dat een zittende Amerikaanse president en de leider van Noord-Korea elkaar ontmoeten. De twee zullen onder meer praten over de ontmanteling van het nucleaire programma van Noord-Korea.
Handen schudden in een 'Koreaans grensdorp', net als Moon en Kim
9 Mei, 12:30 NOS nieuws

Een filmset in Zuid-Korea ziet de afgelopen twee weken een flinke stijging in het aantal bezoekers. De set is een replica van het het verlaten dorp Panmunjeom in de gedemilitariseerde zone. Dat is ook de reden dat het opeens een trekpleister is geworden.

De historische handdruk eind april van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en zijn Zuid-Koreaanse evenknie Moon Jae-vond plaats in Panmunjeom. En veel Zuid-Koreanen willen die handdruk nadoen:

De filmset, die op een uur rijden ligt van de echte grens, werd in 2010 gebouwd voor de film Joint Security Area.

Na de handdruk twee weken geleden spraken de twee leiders met elkaar op Zuid-Koreaans grondgebied. Sinds het einde van de Koreaanse oorlog (1950-1953) had nog nooit een Noord-Koreaanse leider een stap gezet ten zuiden van de militaire grens.
Kim Kardashian werkt aan lingeriecollectie, maar die krijgt nu al kritiek
8 Mei, 16:06 Gazet v. Antwerpen

De Amerikaanse realityster Kim Kardashian gaat zangeres Rihanna achterna en brengt naar verluidt heel binnenkort een eigen lingerielijn op de markt. Maar die collectie krijgt nu al kritiek. Dat meldt entertainmentsite TMZ.
Opnieuw topoverleg tussen Chinese en Noord-Koreaanse leider

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft een onaangekondigd bezoek gebracht aan China. Hij praatte met president Xi Jinping over de afnemende spanningen tussen Noord-Korea en de internationale gemeenschap.

Het was voor de tweede keer in twee maanden tijd dat Kim en Xi elkaar spraken. In maart kwam Kim met de trein naar Peking, nu vloog hij naar de havenstad Dalian. De ontmoeting werd pas naar buiten gebracht nadat Kim weer terug was in zijn eigen land.

Volgens Chinese en Noord-Koreaanse staatsmedia heeft Kim gezegd dat hij hoopt dat alle betrokken partijen de noodzakelijke stappen zetten om te kunnen stoppen met het nucleaire programma en voor blijvende vrede op het Koreaanse schiereiland.

Voorbereiding

Kim zou duidelijk hebben gemaakt dat zijn land geen nucleaire wapens nodig heeft als een "belanghebbende partij" stopt met zijn "vijandige beleid". Hij doelde daarbij op de Verenigde Staten, zonder het land bij naam te noemen.

De ontmoeting met Xi was waarschijnlijk mede een voorbereiding op een top tussen Kim en president Trump. Die wordt mogelijk nog deze maand gehouden, de locatie is nog onbekend.

China is de belangrijkste bondgenoot en handelspartner van Noord-Korea. Wel is de handel de laatste maanden drastisch gedaald na economische sancties van de Verenigde Naties als reactie op Noord-Korea's nucleaire programma.
Vandaag kan ArmeniŽ stap zetten naar democratie (met de steun van Kim Kardashian)
8 Mei, 03:30 Gazet v. Antwerpen

Als alles goed gaat, krijgt ArmeniŽ vandaag een nieuwe premier. Na weken van protesten zal het parlement oppositieleider Nikol Pasjinjan verkiezen tot regeringsleider. De oud-journalist belooft een einde te maken aan de ongebreidelde corruptie in het land. Zo kan ArmeniŽ de volgende ex-Sovjetrepubliek worden die de stap zet naar democratie. Een oefening die er niet makkelijker op wordt door de machtige oligarchen, vijandige buren en de lange schaduw van Vladimir Poetin.
"Datum en plaats voor ontmoeting met Kim Jong-un vastgelegd", zegt Trump
4 Mei, 17:36 Skynet
Er is een datum en plaats vastgelegd voor de topontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Dat heeft Trump vandaag in Washington verklaard. De concrete details van die bijeenkomst zullen "binnenkort" worden bekendgemaakt, zo deelde hij mee.


Net wanneer je dacht dat het niet meer naakter kon: daar is Kim Kardashian met nieuwe foto?s
2 Mei, 18:30 Gazet v. Antwerpen

Amper een week nadat Kim Kardashian (37) naaktfoto?s publiceerde om haar parfum te promoten, heeft de realityster er de voorbije dagen nog een paar schepjes bovenop gedaan.
Koreaanse top - Datum en plaats van top met Kim wordt komende dagen bekendgemaakt, zegt Trump
1 Mei, 23:00 Skynet
In de loop van de komende twee dagen zal bekend worden gemaakt waar en wanneer de historische top met de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zal plaatsvinden. Dat heeft Trump dinsdag zelf laten weten.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be