NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesKilometerheffing

2News.be / Trefwoorden / Kilometerheffing

Febiac pleit voor "slimme" kilometerheffing, voor vrachtwagens ťn auto's
24 April, 20:42 Skynet Belgie
Sectorfederatie Febiac pleitte dinsdag, naar aanleiding van de cijfers van Viapass, voor de invoering van een "slimme" kilometerheffing, voor vrachtwagens ťn voor personenwagens. Het gaat dan om een variabel kilometertarief, volgens tijdstip en plaats van de rit. Febiac meent dat dit kan helpen om de files in te korten.


"Kilometerheffing voor auto's pas oplossing mits uitbouw alternatieven voor auto"
24 April, 17:00 Skynet
De invoering van een slimme kilometerheffing voor auto's is voor sp.a bespreekbaar en moet minstens grondig onderzocht worden. Dat meldt Joris Vandenbroucke, fractieleider voor sp.a in het Vlaams parlement. Maar een kilometerheffing kan voor sp.a pas een oplossing zijn als ook de focus van het investeringsbeleid wijzigt en men radicaal kiest om de alternatieven voor de auto volop uit te bouwen in Vlaanderen.


?Enkel slimme kilometerheffing voor alle voertuigen kan files echt oplossen?

De kilometerheffing voor vrachtwagens heeft amper een effect op de verkeersdrukte. Dat meldt werkgeversorganisatie Voka dinsdag in een reactie op de cijfers van Viapass, het publieke orgaan dat de kilometerheffing voor vrachtwagens coŲrdineert in BelgiŽ.
Buitenlandse vrachtwagens betaalden vorig jaar 365 miljoen euro aan kilometerheffing
24 April, 12:18 Skynet Belgie
Ruim de helft (54 procent) van de opbrengst van de kilometerheffing was in 2017 afkomstig van vrachtwagens met een registratie in het buitenland. Dat blijkt vandaag uit het jaarverslag van Viapass, het publieke orgaan dat de kilometerheffing coŲrdineert in BelgiŽ. De vrachtwagens met buitenlandse nummerplaat brachten 365 miljoen euro in het laatje. In totaal leverde de kilometerheffing voor vrachtwagens 676 miljoen euro op. In Europa zijn ondertussen zowat 800.000 vrachtwagens uitgerust met een On Board Unit (OBU), het registratietoestel dat nodig is om in BelgiŽ te mogen rijden.


Nederland en BelgiŽ slaan handen ineen om fraude met uitkeringen tegen te gaan
9 April, 20:48 Volkskrant
Nederland en BelgiŽ gaan nauwer samenwerken om fraude met bijstands- en werkloosheidsuitkeringen tegen te gaan. Het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) en gemeentelijk informatieknooppunt Stichting Inlichtingenbureau gaan hun data vanaf† nu uitwisselen met hun Belgische tegenhangers. Dit moet onder meer voorkomen dat iemand die in BelgiŽ werkt, in Nederland een werkloosheidsuitkerin


Kilometerheffing verkleint files niet, sector rekent kosten door
31 Maart, 07:42 Skynet
De kilometerheffing voor vrachtwagens heeft vorig jaar 676 miljoen euro opgebracht, maar de files zijn er niet kleiner door geworden. Er zijn zelfs vrachtwagens bijgekomen. Dat blijkt uit een studie van het Vlaams Verkeerscentrum waarover Gazet van Antwerpen en De Standaard zaterdag berichtten.


Twee jaar kilometerheffing: nog evenveel file en zelfs iets meer vrachtwagens op de wegen
31 Maart, 05:36 Gazet v. Antwerpen

De kilometerheffing voor vrachtwagens, die op 1 april precies twee jaar bestaat, wordt voor bijna de helft door buitenlanders betaald. Op de files heeft de heffing geen effect. Het aantal vrachtwagens op onze wegen is vorig jaar zelfs met 1,5% toegenomen. Opvallend is dat de heffing de winstmarges van transportbedrijven niet aantast. Ze wordt doorgerekend aan de consument.
Oneerlijke concurrentie met Oost-Europese lichte vrachtwagens: ?Geen rijbewijs, geen kilometerheffing, geen verplichte rij-en rusttijden?
13 Maart, 18:12 Gazet v. Antwerpen

Volgens de Belgische transportarbeidersbond BTB is er een stijgend probleem met lichte vrachtwagens op onze wegen. Die vrachtwagens van minder dan 3,5 ton hebben tal van voordelen, waardoor ze -al dan niet legaal- allerlei wetgevingen rond transport omzeilen.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be