NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Kiest


Open Vld kiest voor joodse kandidaat: jonge Antwerpenaar is geen onbekende
Zaterdag, 10:42 Gazet v. Antwerpen

Bij de lokale en provinciale verkiezingen van oktober zal de Antwerpse Open Vld een plaats aanbieden aan de joodse kandidaat Joseph Steimetz. Dat schrijft De Morgen en wordt bevestigd door lijsttrekker Philippe De Backer.
Antwerpse Open Vld kiest voor jonge Joodse kandidaat Joseph Steimetz
Zaterdag, 10:30 Skynet Belgie
Bij de lokale en provinciale verkiezingen van oktober zal de Antwerpse Open Vld een plaats aanbieden aan de Joodse kandidaat Joseph Steimetz. Dat schrijft De Morgen en wordt bevestigd door lijsttrekker Philippe De Backer. Volgens De Backer werd Steimetz niet aangezocht vanwege zijn geloofsovertuiging. "Joseph is een sympathieke gast, die bij ons al jaren actief is in de jongerenafdeling en in de eerste plaats Antwerpenaar en liberaal is."


Einde van een tijdperk: Cuba kiest opvolger Raúl Castro
Woensdag, 19:06 NOS nieuws

Het Cubaanse parlement kiest vanaf vandaag een opvolger van de 86-jarige president Raúl Castro. Daarmee komt na bijna zestig jaar een nieuwe generatie aan de macht.

Miguel Díaz-Canel, de rechterhand van Raúl, is de enige kandidaat om Castro op te volgen. Hij zou de eerste president zijn die werd geboren ná de revolutie van 1959.

Zeker is dat Cuba na de zitting van het parlement voor het eerst in zestig jaar geregeerd zal worden door iemand anders dan een van de gebroeders Castro. Fidel stierf in 2016 en nu stapt Raúl dus op. Dat is een grote verandering in een land waar de tijd soms stil lijkt te staan. Een grote meerderheid van de Cubanen groeide op onder een van de Castro's.

We blikken terug op zestig jaar Castro's:

Achter de schermen blijft Raúl Castro voorlopig nog wel de touwtjes in handen houden. Hij blijft naar verwachting opperbevelhebber van het leger en tot 2021 secretaris-generaal van de communistische partij van Cuba, volgens de grondwet de hoogste macht van het land. Daarmee zou voor het eerst in jaren de president geen partijleider zijn.

Overal verjonging

Cuba is een éénpartijstaat waar de Nationale Vergadering, het parlement, slechts twee keer per jaar bijeenkomt in een reguliere zitting. Die duren meestal een dag of twee. De uitvoerende macht ligt bij de Consejo de Estado (Raad van State), die per decreet regeert. Het parlement keurt eigenlijk alleen de beslissingen van de Raad van State goed.

De 605 parlementsleden kiezen niet alleen een nieuwe president, ze kiezen ook de nieuwe leden van de Raad van State. Het lijkt er op dat ook daar een verjonging zal plaatsvinden.

Niemand verwacht dat de waarschijnlijke opvolger van Raúl radicale veranderingen zal doorvoeren. Miguel Díaz-Canel klom langzaam op naar de top van de partij. Hij schijnt een effectieve manager te zijn, maar misschien is zijn belangrijkste prestatie wel dat hij niet uit de gratie raakte bij Castro. De afgelopen decennia werden heel wat jonge Cubaanse politici genoemd als 'potentiële opvolgers', om vervolgens in vergetelheid te geraken.

Grijze muis of Gorbatsjov?

Díaz-Canel bleef dat lot tot nu toe bespaard door nauwelijks op te vallen. Doorgewinterde Cuba-watchers weten niet goed wat ze van hem moeten denken. Hij lijkt een voorstander te zijn van hervormingen, maar haalde ook hard uit naar dissidenten. Is hij een grijze muis en marionet van Raúl, of een soort Cubaanse Gorbatsjov?

Als Díaz-Canel inderdaad president wordt van Cuba, moet hij hoe dan ook meteen aan de bak. De hervormingen die Raúl Castro aankondigde nadat hij zijn broer Fidel opvolgde, gaan tergend langzaam. Er is onenigheid binnen het regime over het tempo van die hervormingen. Voor veel leden van de oude garde van 'revolutionaire leiders' gaan de veranderingen veel te ver.

Een van de eerste taken van de nieuwe president is dus om die knoop door te hakken en een einde te maken aan de besluiteloosheid van het regime. Aanmodderen is nauwelijks een optie, want de economische situatie is rampzalig. Ook heeft de nieuwe president te maken met een grillige buurman. Onder president Trump zijn de Verenigde Staten grotendeels teruggekomen van het toenaderingsbeleid van zijn voorganger, Barack Obama.

Het zijn grote uitdagingen voor de nieuwe president. De hoogbejaarde Raúl Castro mag dan voorlopig achter de schermen de regie in handen houden, de toekomst begint vandaag.
Lana Del Rey kiest voor weemoedige glamour in een te groot Sportpaleis

Ze ziet eruit als een schoonheidskoningin die haar kroontje is vergeten, en klinkt alsof haar hart elke dag met een nieuwe liefdesbreuk krijgt af te rekenen. Haar jongste LA to the Moon- tournee hield gisteravond halt in een verrassend goedgevuld Sportpaleis. Lana del Rey croonde haar publiek een mysterieuze droomwereld binnen, en ging tussendoor met vrijwel de gehele eerste rij op de foto.
N-VA verrast in Mechelen: Jonge vrouw (29) is kandidaat-burgemeester

De N-VA pakt in Mechelen uit met een verrassing als lijsttrekker. Het jonge gemeenteraadslid Freya Perdaens (29) is voor haar partij kandidaat-burgemeester.
Eurail kiest voor Elastique en Greenberry voor nieuwe app
17 April, 14:36 Emerce
Eurail heeft de digitale bureaus Elastique en Greenberry geselecteerd voor de ontwikeling van een nieuwe app. Deze moet internationale reizigers een betere ervaring bieden dan nu het geval is.


Montenegro kiest weer 'langheerser' Djukanovic bij presidentsverkiezingen
16 April, 00:24 NOS nieuws

In Montenegro heeft Milo Djukanovic de presidentsverkiezingen gewonnen. Volgens de voorlopige uitslagen heeft de politicus die al bijna 30 jaar aan de macht is in het Balkanland zo'n 54 procent van de stemmen gekregen. Daardoor is een tweede ronde niet nodig.

De 56-jarige Djukanovic was de afgelopen jaren premier en ook al een termijn president van Montenegro. De pro-Europese politicus zegt dat zijn overwinning betekent dat het land op koers blijft om EU-lid te worden.

Montenegro is vorig jaar toegetreden tot de NAVO, zeer tegen het zere been van traditionele bondgenoot Rusland. De Montenegrijnse bevolking is verdeeld over het lidmaatschap van het militaire bondgenootschap. De presidentsverkiezingen was de eerste landelijke stembusgang sinds die toetreding.

Djukanovics belangrijkste uitdager, de pro-Russische Mladen Bojanic, heeft volgens de voorlopige uitslagen ongeveer 33 procent van de stemmen gekregen. Volgens hem houdt Djukanovic het land in een ijzeren greep. Die laatste is niet onomstreden, hij wordt al jaren in verband gebracht met de georganiseerde misdaad.
Beautymerk Mylène kiest voor modellen met een verstandelijke handicap

Mylène, het Belgische merk dat u wellicht kent van homeparties met cosmetica en accessoires, heeft een aantal bijzondere gezichten gekozen voor zijn voorjaarscampagne. Twee Belgische en twee Nederlandse atleten uit het ?Special Olympics?-team stonden model voor een nieuw gamma beautyproducten.
Antwerpse derby voor volle Bosuil

Het ziet er naar uit dat de derby van komende zondag tussen Antwerp en Beerschot Wilrijk uitverkocht zal zijn. De laatste tickets voor Tribune 1 worden momenteel aan de man gebracht, waardoor er zondag 15.000 toeschouwers zullen zijn voor het Antwerpse burenduel.
Lierse krijgt geen licentie voor volgend seizoen

De licentiecommissie heeft zich woensdag uitgesproken over het toekennen van een licentie voor volgend seizoen aan Lierse SK. De Pallieters vangen achter het net, maar ze zullen met een nieuw dossier naar het Belgisch Arbitragehof van de Sport (BAS) trekken.
Simpel kiest voor RLVNT als digitaal marketingbureau
5 April, 12:30 Emerce
Telecomwinkel Simpel verlengt zijn samenwerking met marketingbureau RLVNT, onderdeel van de Digital Agency Group.


Politie kiest definitief voor snelle Audi
29 Maart, 12:12 NOS nieuws

De Audi A6 stationwagen wordt definitief het nieuwe 'snelle interventievoertuig' van de politie. De Audi's kunnen 250 kilometer per uur rijden en gaan de komende jaren de Volvo V70's vervangen, die zo'n 230 kilometer per uur kunnen. Dat de politie voor de Audi ging was al aangekondigd, maar is nu pas definitief.

Volgens de politie moeten de Audi's ervoor zorgen dat de politie "beter partij kan bieden aan criminelen die zonder enige remming over de snelwegen razen". De nadruk ligt daarbij op ram- en plofkrakers, maar ook op daders van andere ernstige delicten. Ook hoopt de politie dat "verkeershufters" door de nieuwe Audi's minder snel uit het zicht verdwijnen.

Snelheidsduivel

Niet alle agenten mogen zomaar met de Audi op de weg: zij moeten eerst een speciale rijopleiding volgen. "Het is meer dan alleen gas geven", zegt projectleider Egbert-Jan van Hasselt van de politie. "Ik durf te beweren dat wij veel beter in zo'n snelheidsduivel kunnen rijden dan de gemiddelde crimineel. Met zo'n wagen straal je wel iets uit."

De auto's worden in eerste instantie binnen enkele maanden door de Landelijke Eenheid en de politie in Amsterdam, Midden-Nederland, Zeeland-West-Brabant, Den Haag en Rotterdam ingezet. Later volgen mogelijk nog andere politiediensten.

Corruptie

De politie zegt dat er aan de keuze van de Audi een "lang en zorgvuldig" aanbestedingsproces vooraf ging. Audi- en Volkswagen-importeur Pon moest in 2016 nog schikken met het Openbaar Ministerie, vanwege corruptie. Het bedrijf uit Leusden moest 12 miljoen euro overmaken naar justitie.

Acht werknemers van Pon waren in de periode 2001 tot 2011 betrokken bij omkoping van defensie- en politieambtenaren bij het wagenparkbeheer en bij de aanbesteding van dienstauto's. In ruil daarvoor konden ambtenaren goedkoper auto's leasen of kopen en kregen ze korting op onderhoud. Ook maakten ze op kosten van Pon buitenlandse reisjes.
Martinez kiest voor continuïteit bij start WK-voorbereiding
26 Maart, 19:42 Skynet
Na het 3-3 gelijkspel tegen Mexico en de nipte 1-0 zege tegen Japan eind vorig jaar klonk hier en daar wat gemor omtrent het geleverde spel van de Rode Duivels, ook vanuit de spelersgroep.


Ziek worden in het vliegtuig? Niet als je dit zitje kiest
22 Maart, 11:48 Gazet v. Antwerpen

Als je op het vliegtuig voor een zitje aan het raam kiest, is de kans het kleinst dat een zieke passagier je besmet. Dat suggereert een studie aan de universiteit van Florida, verschenen in het wetenschappelijk vakblad Proceedings of the National Academy of Sciences.
ING kiest vlucht vooruit met onmiddellijke betalingen
21 Maart, 09:24 De Tijd
09:15 De directe betaling, waarbij de overschrijving in enkele seconden wordt voltooid, zou vanaf november een feit moeten zijn in België. Een verplichting komt er niet, maar ING België start er nu al mee.


Groen kiest jongerenwerker Wouter Stes als speerpunt
20 Maart, 02:36 Gazet v. Antwerpen

Vorig jaar raakte al bekend dat Groen zich afscheurt van Durf!, de lokale partij waarmee het sinds 2013 wel kan deelnemen aan het gemeentebestuur en zelfs twee schepenen levert. Maar de gunstige vooruitzichten voor Groen nationaal en het feit dat de onafhankelijken bij Durf! hun partij voortaan profileren als dorpspartij, deden de meer mondiale Wijnegemse groenen beslissen om de samenwerking na deze bestuursperiode te beëindigen.
Wekdienst 18/3: Rusland kiest Poetin en protest op de Dam
18 Maart, 08:00 NOS nieuws

Goedemorgen! Vandaag zijn de presidentsverkiezingen in Rusland, wordt er gedemonstreerd op de Dam in Amsterdam en berichten we weer over de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen.

Vanuit het noorden breekt geleidelijk op steeds meer plaatsen de zon door. Het wordt 1 of 2 graden maar de vrij krachtige tot harde wind maakt het een stuk kouder. In de middag neemt de wind wel iets af. Morgen is het zonnig en droog met minder wind.

Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

In Rusland zijn presidentsverkiezingen. Russen kiezen hun president voor een termijn van zes jaar. De huidige president Poetin is vrijwel zeker van een vierde termijn. Op de Dam in Amsterdam gedenken het Syrische Comité in Nederland en Amnesty International het begin van de oorlog in Syrië van zeven jaar geleden. En ook protest op de Dam: linkse partijen en andere organisaties demonstreren om 13.00 uur op deze 'Internationale dag tegen racisme en discriminatie' tegen partijen die in hun ogen racistisch zijn, zoals de PVV en Forum voor Democratie. Ook vandaag berichten we weer over de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Volg onder meer ons liveblog over de verkiezingscampagne.

Wat heb je gemist?

De politie in Den Haag heeft gisteren meer dan 300 gereedschapskoffers in beslag genomen die waarschijnlijk uit bedrijfsauto's zijn gestolen. Agenten kwamen in actie na de arrestatie van twee mensen die op heterdaad waren betrapt bij een auto-inbraak.

Ander nieuws uit de nacht:

In een woonzorgcentrum in Oude Pekela heeft een felle brand gewoed. Bewoners van zes appartementen zijn geëvacueerd en moesten via hun balkon in veiligheid worden gebracht. Ze zijn in gebouwen in de buurt opgevangen. Zo'n 3000 mensen hebben meegelopen met de Stille Omgang in Amsterdam. De pelgrims trokken biddend door de straten om het zogenoemde Mirakel van Amsterdam te herdenken.

En dan nog dit:

Op deze laatste dag van de Boekenweek kun je in de trein gratis reizen met het boekenweekgeschenk. Achter op het boek staat een code waarmee je kan inchecken.

Fijne dag!
Vlaming kiest vaker voor alternatief vervoermiddel, behalve voor woon-werkverkeer

Hoewel we nog steeds erg verknocht zijn aan onze auto, kiezen we over het algemeen vaker voor een alternatief, zoals de fiets of het openbaar vervoer. Voor woon-werkverkeer stappen we echter wel weer vaker in onze wagen. Dat blijkt uit de nieuwste editie van het Onderzoek Verplaatsingsgedrag (OVG) van de Vlaamse overheid, waarvoor 1.600 personen werden bevraagd tussen januari 2016 en januari 2017.
Pro League kiest maandag interim-voorzitter op eerste vergadering zonder Vanden Stock
17 Maart, 12:48 Gazet v. Antwerpen

De raad van bestuur van de Pro League vergadert maandag (11u00) voor de derde keer in 2018, enkele uren later komt de algemene vergadering (13u30) voor de eerste keer deze jaargang samen in het bondsgebouw. Beide bestuursvergaderingen zullen na drie jaar niet langer gebeuren onder het voorzitterschap van Roger Vanden Stock.
Fred Caprasse kiest voor Peugeot 308 Racing Cup
16 Maart, 16:36 Autosport
Fred Caprasse, vorig jaar nog een van de smaakmakers in het Benelux TCR kampioenschap, heeft besloten om voor dit seizoen zijn pijlen te richten op de Franse Peugeot 308 Racing Cup. Vorig jaar kwam Caprasse al tweemaal uit in de monomerken cup van Peugeot, eerst in Spa in het voorprogramma van de 24 Hours en later op de omloop van Paul Ricard. Dit seizoen staat gans het kampioenschap dat uit zes manches bestaat op het programma.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be