NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Keurt


Club Brugge keurt racisme niet goed, maar ?het zijn individuele gevallen?
16 Februari, 16:12 Gazet v. Antwerpen

Club Brugge moest zich vrijdagnamiddag voor de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) gaan verantwoorden voor het gedrag van haar supporters tijdens de thuiswedstrijd van 4 februari tegen Sporting Charleroi (3-3). Blauw-zwart veroordeelt de racistische spreekkoren. ?Maar zonder het probleem te willen minimaliseren, het gaat hier over individuele gevallen?, aldus raadsman Hannes D?Hoop ter zitting.
Homans keurt voorstel af: ?Wil CD&V niet dat sociale woningen gaan naar wie ze nodig heeft??

Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) is niet van plan de wetgeving rond sociale woningen bij te sturen, zoals CD&V vrijdag voorstelt. ?Ik ga ervan uit dat CD&V net als N-VA wil dat sociale woningen terechtkomen bij mensen die ze echt nodig hebben?, zegt de minister.
Amerikaans Congres keurt begroting goed; shutdown voorbij
9 Februari, 12:36 NOS nieuws

Het Amerikaanse Congres heeft ingestemd met de nieuwe begroting voor de federale overheid. Daarmee is de shutdown, die om middernacht lokale tijd was ingegaan, voorbij. President Trump moet nu nog zijn handtekening zetten onder de begroting en verhoging van het schuldenplafond, die geldig is tot 23 maart.

Het Huis van Afgevaardigden keurde het voorstel met 240 tegenover 186 stemmen goed. In de begroting staat onder meer een forse verhoging van ruim 300 miljard dollar aan defensie-uitgaven. Eerder was de Senaat al akkoord gegaan, maar doordat het debat over de begroting vanwege een Republikeins protest werd geschorst tot één minuut na middernacht, de deadline, ging de shutdown in. Twee uur later stemde de Senaat alsnog in met het voorstel.

De Republikeinen protesteerden tegen het voorstel, omdat het zou leiden tot grote tekorten. Senator Rand Paul hield de stemming tegen en eiste dat er een amendement in het voorstel zou worden opgenomen, waarmee de uitgaven zouden worden ingeperkt.

Shutdown

Door de vertraging en de automatische inwerkingtreding van de shutdown gingen alle overheidsdiensten dicht, behalve essentiële diensten zoals het leger.

Vorige maand was er ook al een shutdown. Toen lag de overheid drie dagen stil omdat Democraten in ruil voor hun handtekening voor de begroting eisten dat 700.000 mensen die als kind illegaal naar de VS waren gekomen, mochten blijven. De Republikeinen zegden uiteindelijk toe met Democraten in debat te gaan over deze mensen, die ook wel Dreamers worden genoemd.
Washington keurt verkoop goed van 200 raketten aan Finland
6 Februari, 09:54 Skynet
De Verenigde Staten hebben de verkoop van tweehonderd aanvals- en verdedigingsraketten goedgekeurd aan Finland, het land dat grenst aan Rusland en geen lid is van de Navo. Met de verkoop is 700 miljoen dollar gemoeid. Dat zegt het ministerie van Buitenlandse Zaken van de VS.


Ministerraad keurt investeringsplan voor het spoor goed
2 Februari, 13:00 Skynet Belgie
De regering gaat de komende vijf jaar zowat 5,3 miljard euro investeren in het spoor, onder meer in treinstellen en stations. De ministerraad keurde vandaag het investeringsplan voor de periode 2018-2022 goed.


Brusselse regering keurt nieuw Taxiplan van minister Smet goed
1 Februari, 18:18 Skynet
Brussels minister voor Mobiliteit Pascal Smet (sp.a) heeft vandaag zijn nieuwe Taxiplan aan de pers voorgesteld. De nieuwe taxiregels werden in eerste lezing door de Brusselse regering goedgekeurd. De basis is van het kader is dat alle diensten van het bezoldigd personenvervoer onder dezelfde regels en voorwaarden vallen. In het nieuwe Taxiplan doet minister Smet wel een toegeving aan de exploitanten.


Poolse senaat neemt omstreden Holocaust-wet aan
1 Februari, 06:36 NOS nieuws

De senaat in Polen is akkoord gegaan met de wet die het illegaal maakt om Polen te beschuldigen van medeplichtigheid bij de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog. Ook wordt het verboden om de concentratiekampen in het land Pools te noemen. Er komt een maximum gevangenisstraf op van drie jaar.

Internationaal is er kritiek gekomen op de wet. Het Israëlische kabinet drong er bij de Poolse regering op aan om de wet te herzien. Premier Netanyahu liet afgelopen weekend weten dat het document volgens hem iedere grondslag mist. "Ik ben er ten zeerste op tegen. Men kan de geschiedenis niet veranderen en de Holocaust ontkennen", zei hij.

Ook het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken vroeg Polen om de wet te heroverwegen. De VS vreest dat de vrije meningsuiting erdoor wordt belemmerd. De Poolse regering zegt dat dit niet de bedoeling is, maar dat de naam van Polen in het buitenland er juist door wordt beschermd.

Vernietigingskampen

Polen werd aan het begin van de Tweede Wereldoorlog ingenomen door de nazi's. Tijdens de oorlog kwamen miljoenen Polen om het leven, onder wie drie miljoen Poolse Joden. In het land stichtten en beheerden de Duitsers tientallen concentratiekampen, waaronder de vernietigingskampen Sobibór en Auschwitz-Birkenau. Polen heeft zich altijd sterk verzet tegen het gebruik van de beschrijving "Poolse dodenkampen", omdat dit betrokkenheid van de Polen impliceerde.

Vrijdag nam het Poolse lagerhuis (de Sejm) de wet al aan. Nu ook de senaat akkoord is, lijkt invoering zo goed als zeker, maar de Poolse president moet nog wel zijn handtekening zetten. Eerder zei president Duda al dat hij niet van plan was om de wet terug te trekken en dat zijn land het recht heeft om "de waarheid uit de geschiedenis te verdedigen".
Jupiler Pro League - Sebastien Delferière keurt Standard-goal terecht af, oordeelt Johan Verbist
29 Januari, 00:18 Skynet
Een uiterst beklijvende Clasico tussen Standard en RSC Anderlecht eindigde zondag op een 3-3 gelijkspel. Na de topper van de 24e speeldag in de Jupiler Pro League was Sébastien Delferière kop van jut bij de Rouches, mede omdat hij een doelpunt van Gojko Cimirot afkeurde wegens buitenspel. Een correcte beslissing, zo vertelde scheidsrechtersbaas Johan Verbist zondagavond.


Goedkeuring verruimde minnelijke schikking op agenda Kamercommissie
23 Januari, 06:54 Skynet
De Kamercommissie Justitie stemt normaal gezien dinsdag de hervormde versie van de verruimde minnelijke schikking, door de oppositie de 'afkoopwet' genoemd. De hervorming was nodig nadat het Grondwettelijk Hof een deel van de wet had vernietigd. De wijziging heeft betrekking op de rol van de rechter in de totstandkoming van de schikking.


Amerikaans Huis van Afgevaardigden keurt tijdelijke financiering goed
19 Januari, 03:48 Skynet
Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft donderdag een wetsontwerp goedgekeurd dat in een tijdelijke financiering van de federale staat voorziet tot 16 februari. De tekst werd in het lagerhuis van het Congres, waar de Republikeinen een ruime meerderheid hebben, goedgekeurd met 230 stemmen tegen 197. In de Senaat, waar de GOP over slechts de kleinst mogelijke meerderheid beschikt, lijkt de wet echter niet op voldoende steun te kunnen rekenen.


Parlement Oekraïne keurt omstreden 'oorlogswet' goed
18 Januari, 20:54 NOS nieuws

In Oekraïne heeft het parlement een wet goedgekeurd waarin de gebieden die nu door pro-Russische rebellen worden beheerst, officieel verklaard worden tot gebied dat door Rusland wordt bezet. In de wet staat dat de oostelijke gebieden de Krim, Donetsk en Loegansk "tijdelijk bezet worden door agressor Rusland".

Oekraïners die in die gebieden tegen het Oekraïense leger strijden of samenwerken met de pro-Russische rebellen, kunnen vanaf nu worden vervolgd.

President Porosjenko, die de wet had ingediend, is blij met de goedkeuring van de wet. Volgens hem is het nu mogelijk om met politieke en diplomatieke middelen de orde te herstellen in het oosten van het land.

Oorlogsrecht

Er is kritiek op de wet, die volgens tegenstanders lijkt op de invoering van een soort oorlogsrecht. De oppositie in Oekraïne zegt dat de wet het vredesproces in gevaar brengt en de positie van Oekraïne als verantwoordelijke partner ondermijnt.

Rusland zegt dat de wet in strijd is met het akkoord van Minsk uit 2015, dat Oekraïne en Rusland samen met Duitsland en Frankrijk sloten. In het akkoord staat onder meer dat voorkomen moet worden dat mensen worden vervolgd en bestraft voor daden die zijn gepleegd in de regio's Loegansk en Donetsk. Rusland beschouwt zichzelf niet als partij in het conflict in Oekraïne.

Wapenstilstand

Sinds april 2014, toen Rusland de Krim annexeerde, vielen bij gevechten in het oosten van Oekraïne volgens de Verenigde Naties meer dan tienduizend doden. Sinds het akkoord van Minsk is het geweld afgenomen.

Ondanks de wapenstilstand die sinds vorig jaar februari geldt, vallen er nog steeds doden bij aanslagen en gevechten.
Kamercommissie keurt effectentaks goed
16 Januari, 14:06 De Tijd
13:54 De meerderheidspartijen in de Kamercommissie Financiën stemden voor, terwijl oppositiepartijen PS, sp.a en Ecolo-Groen zich onthielden en het cdH tegenstemde.


Grieks parlement keurt bijkomende hervormingen goed
16 Januari, 00:36 Skynet Buitenland
Het Grieks parlement heeft deze avond tijdens een 24-urenstaking en demonstraties een bijkomende bundel van hervormingen goedgekeurd. De belangrijkste verandering is dat het neerleggen van het werk voortaan pas legaal is, als meer dan de helft van de vakbondsleden zijn toestemming heeft gegeven. Tot dusver was 20 procent voldoende, in vele gevallen ook enkel de beslissing van de vakbondsleden binnen het bedrijf.


Amerikaans Huis van Afgevaardigden keurt uitbreiding FISA goed
11 Januari, 20:18 Skynet
Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft vandaag het behoud en de uitbreiding goedgekeurd van de controversiële FISA Act, het omvangrijke afluisterprogramma dat de regering in Washington in staat stelt de gegevens van miljoenen mensen buiten de VS, maar ook van Amerikanen waar dan ook te vergaren. Het programma werd goedgekeurd met 256 stemmen tegen 164. FISA is het acroniem van Foreign Intelligence Surveillance Act. Het wetsontwerp moet nu nog door de Senaat en de president respectievelijk goedgekeurd en ondertekend worden. Het huidige FISA-programma loopt op 19 januari af.


Parlement keurt omstreden grondwetswijziging goed in Gabon
11 Januari, 02:18 Skynet
In Gabon heeft het parlement woensdag een omstreden grondwetswijziging goedgekeurd. De tekst moet wel eerst nog goedgekeurd worden door het Grondwettelijk Hof.


ACM keurt overname Emesa door Talpa goed
22 December 2017, 12:48 Emerce
Toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft geen bezwaar tegen de overname van e-commercebedrijf Emesa door Talpa Network van John de Mol.


Congres VS keurt tijdelijke begroting goed, 'shutdown' voorkomen
22 December 2017, 02:48 NOS nieuws

Het Amerikaanse Congres heeft een tijdelijke begroting goedgekeurd waardoor een sluiting van de overheid op korte termijn is voorkomen. Zowel in het Huis van Afgevaardigden als in de Senaat stemde een deel van de Democraten met de Republikeinen mee. De deadline voor de tijdelijke begroting lag vandaag om middernacht, anders was er sprake geweest van een zogeheten shutdown.

De tijdelijke begroting is niet de eerste dit jaar en regelt het hoogst noodzakelijke. Er zijn onder meer een aantal maatregelen genomen om te zorgen dat gezondheidszorgprogramma's voor veteranen en kinderen kunnen blijven draaien. Ook is er geld vrij gemaakt voor een afluisterprogramma van terroristen. Het leger krijgt 5 miljard voor het verbeteren van een raketprogramma vanwege de Noord-Koreaanse dreiging. Met een deel van het geld moeten twee beschadigde destroyers worden gerepareerd.

President Trump moet de tijdelijke begroting nog tekenen. De verwachting is dat hij dat doet.

Hete hangijzers doorgeschoven

Met het goedkeuren van een tijdelijke begroting zijn een aantal hete hangijzers doorgeschoven. Het Congres gaat met reces en de leden komen pas in het nieuwe jaar weer terug naar Washington. Dan zullen ze besluiten moeten nemen over onder meer immigratie, gezondheidszorg en het budget.

De onderwerpen zullen opnieuw de eensgezindheid van de Republikeinen testen. De partij heeft zowel in het Huis als in de Senaat een meerderheid. Als er stemmen van Democraten nodig zijn, zullen die naar verwachting concessies eisen op het gebied van de 800.000 'Dreamers'. Dat zijn illegale immigranten die als kind naar de VS zijn gekomen. Onder de regering-Obama werden ze niet uitgezet, maar Trump wil de regeling afschaffen. Hij heeft het Congres tot maart gegeven om met een oplossing voor deze groep immigranten te komen.

De laatste shutdown was in 2013 onder president Obama. Alle niet-essentiële overheidsdiensten moesten dicht en honderdduizenden ambtenaren kregen niet meer betaald. De sluiting duurde toen 15 dagen.
Doema keurt uitbreiding militaire haven Tartoes (Syrië) goed
21 December 2017, 12:42 Skynet
De Russische volksafgevaardigden hebben vandaag een akkoord goedgekeurd dat voorziet in een uitbreiding en modernisering van de Russische militaire haveninstallaties in Tartoes, in het noordwesten van Syrië. Dat akkoord werd op 18 januari in Damascus ondertekend door Rusland en Syrië. Volgende week wordt de overeenkomst voorgelegd aan de Federatieraad.


FIA World Motorsport Council keurt CREVENTIC SERIES powered by Hankook 2018 goed
21 December 2017, 12:00 Autosport
Tijdens de meest recente bijeenkomst in Parijs eerder deze maand heeft de FIA World Motorsport Council de reglementen van de CREVENTIC SERIES powered by Hankook 2018 en de kalenders van de diverse series voor het komende seizoen goedgekeurd. Daarmee beschikken de 24H GT SERIES, de 24H TCE SERIES en de 24H PROTO SERIES, allemaal powered by Hankook, ook in 2018 over de status van ?FIA International Series?.


Circuit Assen geschikt voor Formule 1
19 December 2017, 14:18 AutoBlog
Zandvoort, maak je borst maar nat! Nadat er dit weekend al geluiden de wereld in werden geholpen over de mogelijkheid van een Formule 1-race op het circuit van Assen, wordt het vandaag allemaal iets concreter. Althans, zo meldt RTL Nieuws naar aanleiding van een eerste onderzoek van de FIA. De organisatie heeft het circuit na […]

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be