NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Kenia


Paul Put stapt na twee maanden alweer op als bondscoach van Kenia
Maandag, 16:48 Gazet v. Antwerpen

Paul Put heeft na twee maanden zijn ontslag ingediend als bondscoach van Kenia, zo maakte de Keniaanse Voetbalbond (FKF) maandag bekend. Assistent-bondscoach Stanley Okumbi neemt voorlopig over.
Paul Put stapt op als bondscoach van Kenia
Maandag, 16:36 Skynet Sport
Paul Put heeft na twee maanden zijn ontslag ingediend als bondscoach van Kenia, zo maakte de Keniaanse Voetbalbond (FKF) vandaag bekend. Assistent-bondscoach Stanley Okumbi neemt voorlopig over.


Polarisatie in Kenia groeit: oppositiepoliticus letterlijk doodverklaard in krant
7 Februari, 14:24 Volkskrant
Krantenlezers in Kenia ontdekten woensdag een macaber bericht in de Daily Nation. In de onafhankelijke krant stond een overlijdensadvertentie met een foto van Jimmy Wanjigi, een springlevende oppositiefiguur. De naam van de 'overledene' was een fractie anders gespeld - James Wanjagi - maar de annonce bevatte de echte namen van zijn vrouw en ouders. Ook zijn kinderen werden opgevoerd in het bericht


Prominente ivoor-activist gedood in Kenia
5 Februari, 13:12 NOS nieuws

In Kenia is de prominente milieubeschermer Esmond Bradley Martin vermoord. Hij werd gisteren met een steekwond in de nek aangetroffen in zijn huis in Nairobi.

De Amerikaan Bradley Martin stond bekend als een expert op het gebied van de illegale handel in ivoor. Hij deed zich geregeld voor als koper om ivoorprijzen wereldwijd in kaart te brengen. Zijn werk droeg in 1993 bij aan een Chinees invoerverbod op ivoor.

Bradley Martin was net terug uit MaleisiŽ, waar hij had onderzocht hoe een nieuw Chinees verbod op ivoorverkoop tot illegale handel in buurlanden leidt. Hij had nog geen tijd gehad zijn rapport af te ronden.

De politie gaat volgens de BBC uit van een mislukte roofoverval.

Doodsbedreigingen

Het is de tweede keer in een jaar dat een prominente natuurbeschermer wordt vermoord in Afrika. In augustus werd de Zuid-Afrikaan Wayne Lotter doodgeschoten. Hij bleef zich ondanks doodsbedreigingen van stropers inzetten voor olifanten.

De Britse krant The Guardian meldde dit weekend nog dat er afgelopen jaar zeker 197 milieu-activisten zijn vermoord. Ze worden vaak uit de weg geruimd door stropers of bedrijven die grondstoffen willen winnen in natuurgebieden.
Oppositieleider Kenia legt 'presidentiŽle' eed af
30 Januari, 22:12 NOS nieuws

De Keniaanse oppositieleider Raila Odinga is vandaag ten overstaan van 10.000 aanhangers bij wijze van protestactie beŽdigd als president. Hij demonstreert hiermee tegen de nieuwe termijn van president Uhuru Kenyatta, die vorig jaar de verkiezingen won na maanden van gewelddadige botsingen. Volgens Odinga en zijn aanhang is de huidige regering onwettig.

In zijn 'eed' in de hoofdstad Nairobi zwoer Odinga, met zijn hand op de Bijbel en onder toeziend oog van veiligheidstroepen, dat hij de natie "als volkspresident" zou beschermen. Odinga maakte geen politieke plannen bekend.

De Keniaanse regering had de ceremonie van tevoren als 'landverraad' betiteld. De regering haalde de tv- en radiozenders die de symbolische inhuldiging uitzonden uit de lucht en verklaarde de oppositiegroep van Odinga tot criminele organisatie om de weg vrij te maken voor arrestaties van oppositieleden. Voor landverraad kunnen Kenianen de doodstraf krijgen.

President Kenyatta werd in augustus uitgeroepen tot winnaar van de presidentsverkiezingen. Het hooggerechtshof verklaarde die overwinning echter ongeldig. Aan de nieuwe verkiezingen in oktober deed Odinga uit protest niet mee, waarna Kenyatta met ruime meerderheid werd herkozen. In november werd hij in een gespannen sfeer ingehuldigd in Nairobi.
30 doden bij busongeluk in Kenia
31 December 2017, 08:42 NOS nieuws

Bij een busongeluk in Kenia zijn 30 doden gevallen. Ook zijn er zo'n 15 gewonden.

In het midden van het land botste de bus naar verluidt frontaal op een vrachtwagen.

Over de toedracht en de slachtoffers is verder nog niets bekend.
Oppositie in Kenia stelt alternatieve eedaflegging uit
10 December 2017, 21:30 Skynet
De alternatieve ceremonie waarop oppositieleider Raila Odinga zich laat inzweren als president van Kenia, wordt uitgesteld. Dat heeft de oppositie zondag meegedeeld. Odinga was van plan om dinsdag de eed af te leggen, om aan te geven dat hij de verkiezingsoverwinning van Uhuru Kenyatta niet erkent.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be