NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Keer


Oliver Naesen valt opnieuw op de Oude Kwaremont (maar deze keer met opzet)
Gisteren, 18:18 Gazet v. Antwerpen

Oliver Naesen (AG2R) verkende de E3 Harelbeke. Bij die verkenning hoorde ook de Oude Kwaremont. Voor Naesen was het de eerste keer sinds zijn val in de Ronde van Vlaanderen dat hij over Kwaremont reed. De Belgisch kampioen plaatste achteraf een foto op Instagram waarop te zien is hoe hij opnieuw valt, al viel hij deze keer allicht bewust.
Voor de tweede keer brand in dezelfde kippenschuur: ditmaal 30.000 dieren dood
Gisteren, 11:06 NOS nieuws

Bij een brand in een kippenschuur in Woudenberg zijn volgens de brandweer 30.000 kippen omgekomen. In dezelfde schuur kwamen vorig jaar juni al 80.000 kippen om bij een brand.

Het blussen was volgens RTV Utrecht lastig, omdat er moeilijk bluswater aangevoerd kon worden. Korpsen uit de regio hebben meegewerkt aan het blussen. De schuur staat ongeveer een kilometer uit de bebouwde kom van Woudenberg.

Grote rookwolken waren in de wijde omgeving van de brand te zien. De brandweer adviseerde via Twitter omwonenden om ramen en deuren te sluiten als ze last hadden van de rook.
Bright Brussels doet hoofdstad voor de derde keer oplichten
Gisteren, 07:06 Skynet
De lichtspektakels van Bright Brussels, Festival of Light palmen van 22 tot 25 februari voor een derde keer de centrumwijken van de Belgische hoofdstad in. Dertien installaties laten de bezoekers de authentieke wijken in een ander licht herontdekken.


Ten Aard licht voor zesde keer op in geuren en kleuren
Dinsdag, 02:36 Gazet v. Antwerpen

Het kleurrijke avondevenement Ten Aard Verlicht is zaterdag 24 februari pas aan de zesde editie toe, maar groeide intussen al wel uit tot een niet te missen totaalspektakel in het kanaaldorp.
Belgian Bullets gaan dinsdag eerste keer voluit met Maximus en Spanky
Maandag, 15:18 Skynet
Morgen is het op de Olympische Winterspelen in Pyeongchang de beurt aan de bobsleevrouwen. De Belgian Bullets, in Zuid-Korea vertegenwoordigd met twee duo's, werken dan hun eerste twee runs af.


Trein op tijd? Infrabel zet stiptheidscijfers twee keer per dag online

Spoorwegnetbeheerder Infrabel publiceert vanaf maandag twee keer per dag de stiptheidscijfers voor negen belangrijke verkeersassen tussen Brussel en provinciesteden na de spits.
Dit hebt u vannacht gemist op de Winterspelen: Bullets oefenen laatste keer, Vanreusel verbetert zich bij tweede training
Maandag, 07:48 Gazet v. Antwerpen

In het Zuid-Koreaanse Pyeongchang is dag tien van de Olympische Winterspelen van start gegaan. De Bullets oefenden een laatste keer, hun strijd om de medailles begint morgen. En de knie van Seppe Smits baart toch wat zorgen.
Heist geeft voorsprong twee keer uit handen
Zondag, 09:00 Gazet v. Antwerpen
Heist is er niet in geslaagd in Oudenaarde met de drie punten te gaan lopen. Ondanks een dubbele voorsprong. Maar de 0-2 en 2-3 konden niet worden vastgehouden. Een gelijkspel met een zuur randje.


Vier keer doodstraf voor verkrachting en moord Pakistaans meisje (6)
Zaterdag, 10:48 NOS nieuws

De Pakistaanse rechter heeft een 24-jarige man veroordeeld tot vier keer de doodstraf voor het verkrachten en vermoorden van het 6-jarige meisje Zainab Ansari, vorige maand. De dood van het kind leidde tot felle protesten tegen de regering en justitie. Die zouden te weinig doen tegen kindermisbruik.

Het meisje werd ontvoerd in de stad Kasur, toen ze op weg was naar koranles. Haar lichaam werd teruggevonden op een vuilnisbelt. Zainab Ansari bleek verkracht te zijn en daarna gewurgd. Volgens de politie zijn er in twee jaar tijd twaalf vergelijkbare moorden gepleegd. Er werd gevreesd dat er een seriemoordenaar vrij rondliep.

Meervoudige doodstraf

De dader, Imran Ali, werd veroordeeld voor ontvoering, verkrachting, moord, sodomie en terrorisme, meldt de BBC. Hij kreeg naast de doodstraf ook een boete opgelegd van 3,2 miljoen Pakistaanse roepie, ruim 23.000 euro.

Ali werd ook in verband gebracht met een aantal andere verkrachtings- en moordzaken. In de rechtszaal werden tientallen getuigen gehoord en onder meer dna-bewijs geleverd. Zodra Ali had bekend, trok zijn raadsman zich terug.

De protesten tegen het volgens de betogers lankmoedige politieoptreden verliepen vorige maand onrustig. Twee betogers werden doodgeschoten. De rechtszaak tegen Ali, waarbij ook de vader van Zainab Ansari aanwezig was, vond plaats in een zwaarbewaakte rechtszaal.
Intel 32 keer aangeklaagd voor beveiligingslekken in chips
Vrijdag, 17:24 De Tijd
17:04 De chipreus Intel heeft 32 collectieve rechtszaken aan zijn broek als gevolg van de recente onthulling dat zijn computerprocessoren kwetsbaar zijn voor hackings.


Vlaamse acteur die 4 keer betrapt werd op dronken rijden vindt straf te zwaar: ?Het is een heksenjacht?
Vrijdag, 08:24 Gazet v. Antwerpen

Acteur Sam Louwyck (51) werd vorige week voor de vierde keer veroordeeld door de politierechter voor dronken rijden. Hij kreeg een boete en een rijverbod. Een te strenge straf, vindt Louwyck zelf. Dat zei hij donderdagavond in Van Gils en Gasten op Eén.
Voormalig Genk-trainer opnieuw bondscoach Schotland

Alex McLeish wordt de nieuwe bondscoach van het Schotse nationale elftal. Dat zeggen verschillende Britse media, waaronder ook de BBC. De 59-jarige McLeish was eerder al bondscoach in 2007. Toen stond hij tien wedstrijden aan het roer.
500 keer ?De Buurtpolitie?: goed voor 2.500 koffiekoeken, een kameel en een hond verkleed als spin
15 Februari, 15:36 Gazet v. Antwerpen

Het VTM-programma ?De Buurtpolitie? is vrijdagavond aan haar 500ste aflevering toe, goed voor 12.500 minuten kijkplezier. Voor de gelegenheid bracht VTM daarom wat cijfers naar buiten.
Broos: "Constant Vanden Stock heeft zich al tien keer omgedraaid in zijn graf"
15 Februari, 14:06 Skynet
Anderlecht is op de dool. Hugo Broos, een icoon van Anderlecht als speler en trainer, ziet het met lede ogen aan, maar denkt dat het vroeger anders zou zijn geweest.


Mobiliteitspact al vierduizend keer ondertekend
14 Februari, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Ruim 4.000 mensen hebben het Mobiliteitspact ondertekend. ?We blijven mensen betrekken?, zegt medeopsteller Dirk Lauwers.
Romelu Lukaku: ?Ik keer ooit nog terug naar Anderlecht?

Romelu Lukaku wil zijn carrière afsluiten bij RSC Anderlecht, de club waarvoor hij in 2009 zijn debuut maakte als profvoetballer. Dat heeft de topschutter van de Rode Duivels gezegd in een videoboodschap die dinsdag verspreid werd via de officiële kanalen van de landskampioen.
Aaf schakelt graag vaklui in, ondanks dat ze elke keer hun voorganger afzeiken
13 Februari, 18:00 Volkskrant
Het eerste wat ik altijd denk als ik op weg naar een afspraak een lekke band krijg, is: 'Ze zullen nooit geloven dat ik te laat ben vanwege een lekke band.' Het is dus dubbel pech: die lekke band en het vooruitzicht dat de mensen zullen denken dat je liegt door middel van de flauwst denkbare smoes. Maar misschien is dat mijn zieke geest. Enfin, ik had een lekke band en de bijbehorende doemgedachte


Nog één keer goed smullen en dan vasten
13 Februari, 16:48 Gazet v. Antwerpen

De vasten gaan nu woensdag (14 februari) van start. De Pirre (Pierre Mampaey) nam deze gelegenheid te baat om een dag voor aanvang van de vasten wafels te bakken.
?De eerste keer dat ik ballet zag, kreeg ik kippenvel?
13 Februari, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Fotograaf en correspondent van uw krant Koen Dhollander brengt met Ballet in Antwerpen zijn tweede fotoboek uit. Vier jaar geleden had hij nog nooit een balletvoorstelling gezien, ondertussen is het een passie en brengt hij balletdansers en hun verhalen samen op opvallende locaties in de stad.
Nog één keer Hamelen omdat 'op televisie zo weinig kon'
12 Februari, 14:24 NOS nieuws

Elke zaterdagmiddag gespannen voor de televisie wachtend op het kinderkoortje van je favoriete televisieserie. In jaren zeventig hield de populaire serie Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer? een hele generatie Nederlandse kinderen aan de buis gekluisterd.

Bertram Bierenbroodspot, Lidwientje Walg, Hildebrandt Brom en andere personages keren nog één keer terug, maar dan in romanvorm. Deze week is het boek De weg naar Voorgoed van tekstschrijver en Hamelen-bedenker Harrie Geelen verschenen. Het is deel één van een trilogie over de magische wereld achter de succesvolle tv-serie.

Miljoenen kijkers

Hamelen is gebaseerd op het sprookje van de rattenvanger van Hamelen en gaat over een groep kinderen. Samen met een aantal volwassenen proberen ze de weg naar het Duitse dorpje Hamelen terug te vinden. Aanvankelijk stonden er maar vijf afleveringen gepland maar de serie werd zo populair dat omroep KRO er vijf jaar mee doorging.

Heb je 'last' van jeugdsentiment of wil je weten waar je ouders naar keken, blader dan door de foto's hieronder:

Jonge televisiekijkers hebben tegenwoordig met onder meer Z@pp, Nickelodeon, Kindernet en Disney Junior de keuze aan een keur van zenders, maar in de jaren zeventig was dat met twee zenders wel anders. Woensdag en zaterdag was het feest. Op die dagen zonden omroepen zoals KRO een paar uurtjes kindertelevisie uit.

Bij een hele generatie kinderen stond de begintijd van Hamelen in het geheugen gegrift, ouders keken mee. Geen wonder dat de serie op het hoogtepunt zo'n 4 miljoen kijkers trok per aflevering.

Geelen schiep met Hamelen zijn eigen 'Polderfantasy'. Een betoverende wereld bomvol vreemde wezens zoals woelreuzen, ijsprinsessen en heksen met talige namen als Eefje Eenoog, Roerei en Tuttel. Personages reisden op vliegende tapijten door de lucht of 'verdwijnselden' naar andere plekken met een speciale hoed. Zodra kobold Gruzelgruis op het televisiescherm verscheen, kropen kinderen bibberend achter de bank in de woonkamer.

Kartonnen decors

Toch was van Geelen op televisie gebonden aan de wetten van bordkartonnen decors, vertelt hij in NOS Met het Oog op Morgen. "In zo'n serie kon destijds bijna niets. Decors moesten in een studio van 15 bij 15 meter worden gepropt. Dan kon je personages niet langs ravijnen of over lange boslanen laten lopen." In de trilogie heeft hij zijn fantasie de vrije loop laten gaan. "Negentig procent van wat in het boek staat, komt niet voor in de serie."

Van de 45 afleveringen is maar een handjevol bewaard gebleven. De KRO gebruikte de kostbare Ampexbanden waar Hamelen op stond om nieuwe opnames te maken. In 2013 doken alsnog elf afleveringen op. Die had Geelen zelf thuis opgenomen.

Hij vindt het nog steeds zonde dat er niet meer van de serie bewaard is gebleven. "Er deden meer dan 130 acteurs mee en dat waren niet de eerste de beste. De mensen die de afleveringen hebben gewist, wisten de serie niet op waarde te schatten."Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be