NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesKeer


Mawda al twee keer uit vrachtwagen geplukt, Bart De Wever reageert: ?Ouders zijn niet alleen het slachtoffer?

In de voorbije twee şweken zijn Mawda, haar broertje en hun ouders twee keer opşgepakt nadat ze in vrachtwagens waren geklommen. Zo werden ze ook onderkoeld uit een koelwagen bevrijd, melden ons welingelichte bronnen. Antwerps burgemeester reageert nu ook op de feiten. ?Het is wat die ouders zijn overkomen, maar ze zijn niet alleen het slachtoffer.?
Refaelov: deze keer wel naar Standard?
Woensdag, 14:44 Skynet
Lior Refaelov staat wellicht op het wedstrijdbad als bij de volgende Supercup Club Brugge en Standard elkaar partij geven. Alleen weet de IsraŰliŰr niet bij welke club hij dan zal spelen.


WNBA. Hind Ben Abdelkader en Indiana Fever verliezen derde keer op rij
Woensdag, 14:02 Gazet v. Antwerpen

Hind Ben Abdelkader heeft dinsdag ook haar derde wedstrijd met Indiana Fever in de WNBA verloren. Deze keer was Los Angeles Sparks te sterk: 70-87 (rust: 36-50).
'Providers hebben voor 5g bijna vijf keer zoveel antennes nodig als voor 4g'
Dinsdag, 12:06 Tweakers
Providers hebben wellicht vijf keer zoveel antennes nodig voor 5g als voor 4g. Dat zegt KT, de Zuid-Koreaanse provider die een testnetwerk bouwde voor de Olympische Spelen van twee maanden geleden.


Marjolein na ?Blind Getrouwd?: ?Ik zou me geen tweede keer inschrijven?

Marjolein Faes (37) uit ?Blind Getrouwd? zou geen tweede keer deelnemen aan het experiment. ?Ik heb er zelf voor gekozen om mee te doen, maar sta niet in voor andermans bagger?, zo blikt ze deze week terug in Humo.
Antwerp wint voor de tweede keer in vier dagen van Oostende in Euromillions Basket League

Antwerp heeft de reguliere competitie in de hoogste nationale basketbalafdling afgesloten met een 88-80 zege tegen leider Oostende. Afgelopen vrijdag was de nummer twee in de eindstand ook aan de kust al gaan winnen bij de landskampioen. Toen werd het 73-79.
Oekra´ne: staakt-het-vuren 7700 keer geschonden in een week tijd
Maandag, 18:36 NOS nieuws

Avdiivka is een stad aan de frontlinie in Oost-Oekra´ne. Dagelijks worden hier tientallen explosies gehoord, net als op andere plekken rond het front. Maar afgelopen week was volgens waarnemers van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking (OVSE) uitzonderlijk: maar liefst 7700 keer zijn inslagen van kogels en mortierbeschietingen gehoord. "Het was de slechtste week van het jaar", zei het hoofd van de waarnemingsmissie, Alexander Hug.

Hoewel in de regio al sinds het akkoord van Minsk (2015) een bestand van kracht is, is er niemand die zich daar aan houdt. "Over en weer schieten de partijen op elkaar van grote afstand, met mortieren en granaten. Af en toe wordt er een paar meter veroverd, soms valt er een dode. Maar ze vernietigen elkaars materieel niet, ze snijden geen belangrijke afvoerroutes af", zegt correspondent David Jan Godfroid. "Het is een gekke oorlog die nergens toe leidt."

"Af en toe laait de strijd op. Maar de Oekra´ense regering heeft geen ambitie om de separatisten en hun Russische beschermheren eruit te schoppen, omdat dat ze rechtstreeks in oorlog zou brengen met Rusland. En de separatisten willen ook niet meer gebied van de Oekra´ners veroveren. Soms wordt er weer even flink op elkaar geschoten, om te laten merken dat ze er nog zijn."

De inwoners van Avdiivka lijden dagelijks onder die beschietingen. Vaak is er dagenlang geen elektriciteit of schoon drinkwater, omdat de waterzuiveringsinstallatie en de stroomvoorzieningen regelmatig beschadigd raken door explosies.

Over en weer beschuldigen separatisten, gesteund door de Russen, en het Oekra´ense leger elkaar ervan elke keer weer te beginnen met de beschietingen. De OVSE-waarnemers melden overtredingen van beide partijen. zoals het gebruik van tanks en zware wapens die verboden zijn.

Toch blijft, in tegenstelling tot wat je van zulke heftige gevechten zou verwachten, het aantal dodelijke slachtoffers beperkt. Afgelopen woensdag kwamen twee Oekra´ense militairen om bij een explosie en raakten vier andere soldaten gewond.

Vredesmissie 'loos geluid'

Een co÷rdinator van de Verenigde Naties in Oekra´ne sprak onlangs opnieuw de zorg uit dat het conflict vergeten wordt, terwijl er duizenden mensen zijn gevlucht voor de strijd. Goedbedoelde pogingen om het conflict daar vlot te trekken, lopen nergens op uit.

De Duitse bondskanselier Merkel en de Russische president Poetin spraken afgelopen week nog af de mogelijkheden voor een vredesmissie in Oost-Oekra´ne te onderzoeken, met militairen uit verschillende landen. "Het is een loos geluid, weet ik niet hoe vaak al gezegd", zegt Godfroid. "De meningen over een mandaat liggen te ver uiteen om tot een oplossing te komen. Europa wil dat zo'n vredesmacht overal kan opereren, maar ik kan me niet voorstellen dat Rusland akkoord gaat met controles aan hun grenzen en het tegenhouden van Russische wapentransporten."
Santos voor zesde keer Mexicaans voetbalkampioen
Maandag, 09:00 Gazet v. Antwerpen

Santos Laguna heeft zondag voor de zesde keer de Mexicaanse voetbaltitel veroverd. Het team uit Torreˇn had in de return van de finaleronde genoeg aan een 1-1 gelijkspel op bezoek in Toluca, nadat het de heenwedstrijd thuis met 2-1 gewonnen had.
Nederlandse jongens derde keer Europees kampioen U17
Maandag, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Voor de derde keer in acht jaar tijd hebben de Nederlandse U17 de Europese titel veroverd. In de finale versloeg het zondag in het Engelse Rotherham ItaliŰ via strafschoppen, nadat de wedstrijd in 2-2 was geŰindigd.
Kate Middleton draagt jas voor de vierde keer en ontpopt zich tot recyclagekoningin
Zondag, 14:24 Gazet v. Antwerpen
Kate Middleton maakte niet van de gelegenheid gebruik om een nieuwe outfit voor het huwelijk van haar schoonbroer te kopen. Integendeel zelfs. Ze maakte haar opwachting in een wollen jas van Alexander McQueen, die ze de voorbije jaren al drie keer droeg tijdens een publieke verschijning. Op sociale media werd dit positief ontvangen, maar ook kritiek bleef niet uit. Niet iedereen bleek er immers mee opgezet dat Kate wit droeg.


Belgische film ?Girl? valt derde keer in de prijzen op Filmfestival in Cannes
Zaterdag, 17:24 Gazet v. Antwerpen

De film ?Girl? van de Belgische regisseur Lukas Dhont is op het festival van Cannes voor de derde keer in de prijzen gevallen. De film werd door Fipresci, de organisatie van internationale filmcritici, uitgeroepen tot beste film in de competitie ?Un certain regard?.
Na twaalf (!) keer top vijf wint Franse spurter eindelijk zijn eerste profkoers en dus volgden er tranen
18 Mei, 20:24 Gazet v. Antwerpen

De 24-jarige Fransman Hugo Hofstetter (Cofidis) heeft vrijdag in eigen land zijn eerste profzege geboekt. In de openingsetappe van de 30e Ronde van de Ain (cat. 2.1) bleef hij in een massaspurt zijn landgenoten Lorrenzo Manzin en Lilian Calmejane voor. Emiel Vermeulen, de enige Belg aan de start, werd zevende. Hofstetter is meteen ook de eerste leider.
Limburgse prestigestrijd om titel in handbal: ?Bocholt is favoriet, al klopten we hen drie keer?
18 Mei, 15:00 Gazet v. Antwerpen

Zaterdagavond nemen Hubo Initia Hasselt en Achilles Bocholt het in de Alverberg in Hasselt tegen elkaar op in de eerste finale van de play-offs bij de mannen. Achilles Bocholt gaat voor een derde opeenvolgende landstitel, terwijl Hubo Initia Hasselt voor een veertiende landstitel speelt. De laatste keer dat Hasselt de titel won dateert van seizoen 2013-2014.
Leerlingen voeden gewassen met water van vissen: ?De aardbeien groeien nu vier keer sneller?
17 Mei, 03:36 Gazet v. Antwerpen

De leerlingen van de derde graad van het Koninklijk Atheneum Merksem hebben in hun school het zogenaamde Aquaponic-systeem ingevoerd. Daarbij worden gewassen gekweekt door ze aan een bak met vissen te koppelen.
Julius Vischjager is thuis! Zou hij deze keer opendoen?
16 Mei, 19:48 Volkskrant
De pianoklanken zijn buiten al te horen. Vischjager is thuis! Nu hopen dat hij, anders dan gisteren, de deur opendoet.


Megasessie yoga in Bosuilstadion

Met z?n allen aan de yoga op de Bosuil: op 3 juni kan het met Het Grote Yogaproject, dat voor zijn tweede editie neerstrijkt op drie speciale locaties in Antwerpen. De opbrengst gaat integraal naar het goede doel.
KHC Dragons voor de vierde opeenvolgende keer landskampioen in het hockey

Dragons is voor het vierde opeenvolgende jaar landskampioen in het mannenhockey.

In de terugwedstrijd van de finale van de play-offs in de Audi Hockey League speelde het team uit Brasschaat zondag 4-4 gelijk tegen Waterloo Ducks. Dat volstond ruimschoots voor de titel nadat Dragons donderdag de heenwedstrijd met 5-1 had gewonnen.
Vorig jaar botsten vliegtuigen en drones zes keer bijna op elkaar
12 Mei, 19:48 NOS nieuws

In 2017 zijn er zes meldingen geweest van ernstige incidenten waarbij vliegtuigen bijna in botsing zijn geraakt met een drone. Twee incidenten waren in de verkeersluchtvaart. Dat bevestigt de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) na berichtgeving door RTL Nieuws. Ook dit jaar was er nog een melding van een drone die dicht in de buurt kwam van een sportvliegtuigje.

Op basis van de cijfers van de OVV kan worden vastgesteld dat er de afgelopen jaren een forse stijging was van het aantal ernstige incidenten met drones. Vorig jaar waren er voor het eerst meldingen van drones die in de weg vlogen in de verkeersluchtvaart. Toen scheerde er onder meer boven Hellevoetsluis een drone langs een Boeing 737 die op dat moment de daling naar Schiphol had ingezet.

Een voorval wordt door de OVV als ernstig incident bestempeld als de omstandigheden hadden kunnen leiden tot een ongeval. Die gevallen onderzoekt de onderzoeksraad, maar omdat dronebestuurders vaak niet getraceerd kunnen worden, blijft het veelal bij een waarneming.

Onvoldoende bewust van risico's

In maart zeiden vertegenwoordigers van de luchtvaartsector, defensie en de politie bij een hoorzitting in de Tweede Kamer dat dronevliegers zich onvoldoende bewust zijn van de risico's. Het aantal hobbyvliegers in Nederland wordt op 100.000 geschat en neemt snel toe. Vaker dan professionele dronepiloten raken zij bij incidenten betrokken.

Verkopers van drones zijn niet verplicht om consumenten te vertellen wat ze wel en niet mogen met hun drone. Voor privÚgebruik is een vergunning ook niet verplicht.

Bij de hoorzitting in de Tweede Kamer werd geopperd dat nieuwe technologische ontwikkelingen kunnen helpen om incidenten te voorkomen. Zo kunnen slimme gps-systemen drones blokkeren wanneer ze proberen op te stijgen in de buurt van een luchthaven en bestaat er een app waarmee dronepiloten kunnen zien wat de regels zijn in het gebied waar ze willen vliegen.
Hotelprijzen in Kiev tot honderd keer duurder door finale Champions League
12 Mei, 15:54 Skynet
Tal van supporters van de voetbalclubs Real Madrid en Liverpool vrezen dat het na de wedstrijd tussen beide teams in de finale van de Champions League een haast onmogelijke opdracht wordt om in Kiev te overnachten. De hotelprijzen in de Oekra´ense hoofdstad zijn naar aanleiding van het evenement de hoogte in geschoten, waardoor er voor een kamer soms tot honderd keer meer moet worden betaald dan normaal het geval is.


Voor 183ste keer te voet naar Scherpenheuvel
12 Mei, 11:24 Gazet v. Antwerpen
Voor de 183ste keer al vertrok vrijdagavond aan de Sint-Bavokerk de jaarlijkse bedevaart naar Scherpenheuvel. Met 25 pelgrims waren ze om de voettocht aan te vatten, een aantal dat elk jaar jammer genoeg een beetje zakt.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be