NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Kaspersky

2News.be / Trefwoorden / Kaspersky

Kaspersky: iPhone-hackers misbruikten voorheen onbekende hardwarefunctie in soc
31 December 2023, 00:02 Tweakers
Hackers hebben voor malware een voorheen onbekende hardwarefunctie in Apple-socs misbruikt. Dat zeggen beveiligingsonderzoekers van Kaspersky. Het is niet duidelijk wat de hardwarefunctie deed. Met de malware konden hackers persoonsgegevens stelen.


Kaspersky: ?Hackers steeds actiever op de markt van IoT-toestellen?
23 September 2023, 00:05 Techzine
Het aantal aanvallen op IoT-devices blijft toenemen, stellen onderzoekers van Kaspersky in hun meest recente overzicht over dit soort aanvallen. Daarnaast breidt het aanbod van IoT-malwarediensten op het darkweb zich flink uit. Het aantal IoT-devices blijft wereldwijd groeien. Tegen 2030 wordt het aantal van dit apparaten op meer dan 29 miljard geschat door de Kaspersky-onderzoekers. […]


Kaspersky: meer dan 230% groei in het aantal kwaadaardige mineprogramma?s
20 November 2022, 00:02 Emerce
In het derde kwartaal van 2022 zagen onderzoekers van Kaspersky een sterke toename van 230 procent van cryptominer varianten ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het aantal is drie keer meer dan in het derde kwartaal van 2021 en bedraagt nu meer dan 150.000.


Kaspersky op Amerikaanse lijst van bedrijven die nationale dreiging vormen
29 Maart 2022, 00:11 NU.NL - Tech
De Amerikaanse toezichthouder FCC heeft het Russische cyberbeveiligingsbedrijf Kaspersky Lab op de lijst van bedrijven gezet die "een onacceptabel risico voor de nationale veiligheid" vormen. Dat blijkt uit berichtgeving van Bloomberg. Het is voor het eerst dat een Russisch bedrijf op die lijst terechtkomt.


Kabinet verlengt Kaspersky-verbod ondanks gebrek aan bewijs
4 Maart 2022, 00:11 Techzine
Er is geen bewijs van spionage of sabotage door de antivirussoftware van Kaspersky. Desalniettemin blijft het kabinet de software verbieden. In 2018 werd Kaspersky in opdracht van het voormalige kabinet onderzocht. Het kabinet vreesde dat Kaspersky meewerkte aan spionage en sabotage. De antivirussoftware zou te riskant zijn om onder overheidsinstanties toe te staan. Sindsdien is […]


Kaspersky koopt Brain4Net voor uitbreiding SASE-aanbod
30 Oktober 2021, 00:09 Techzine
Kaspersky heeft de SD-WAN- en Network Functions Virtualization (NFV)-specialist Brain4Net overgenomen. Doel van deze overname is de uitbreiding van het SASE en XDR-aanbod van de securityspecialist. De overname van Brain4Net moet Kaspersky helpen met het verstevigen van zijn positie op de SASE- en XDR-markt. Beide marktsegmenten groeien de laatste jaren flink en daar wil de […]


Kaspersky fixt na bijna twee jaar kwetsbaarheid in password manager
10 Juli 2021, 00:08 Techzine
Kaspersky Lab heeft een kwetsbaarheid in de Windows-versie van zijn tool voor het genereren van grote hoeveelheden wachtwoorden, Kaspersky Passsword Manager (KPM), na bijna twee jaar volledig gerepareerd en gepubliceerd. Dit blijkt uit een recente blogpost van de securityspecialist. Bedrijven kunnen met password generator tools in korte tijd veel wachtwoorden aanmaken. De KPM tool van […]


Kaspersky Free 19.0.0.1088
27 Mei 2018, 10:48 Tweakers
Kaspersky Lab heeft een nieuwe versie van zijn gratis antivirusprogramma Kaspersky Free uitgebracht. Het programma beschermt de computer bij het openen van bestanden en e-mail en online, tijdens het browsen en chatten. De firewall, die wel in de betaalde uitvoering aanwezig is, ontbreekt echter. Tijdens de installatie wordt wel een vpn als optie aangeboden, maar in deze gratis versie is die beperkt tot 200MB per dag. De changelog voor deze uitgave ziet er als volgt uit:


?Kaspersky heeft genoeg spreiding om besluit Rijksoverheid op te vangen?
18 Mei 2018, 07:18 Emerce
Online beveiliger Kaspersky zal zeker een klap krijgen van besluit van de Nederlandse overheid om te stoppen met zijn software, maar databasemarketingspecialist Computer Profile constateert dat het Russische bedrijf een sterke marktpositie heeft opgebouwd bij lokale overheidsorganisaties en in andere sectoren.


'Kaspersky kan Rijksoverheid-ban opvangen door marktaandeel bij gemeenten'
17 Mei 2018, 15:30 Tweakers
Kaspersky kan de 'gevoelige klap' van de ban bij de Rijksoverheid in Nederland opvangen door de opgebouwde positie bij andere sectoren, aldus een onderzoeksbedrijf. Onder andere bij gemeenten zou Kaspersky goed vertegenwoordigd zijn.


Kaspersky verplaatst infrastructuur naar Zwitserland
15 Mei 2018, 09:30 Tweakers
Kaspersky Lab heeft bekendgemaakt dat het zijn infrastructuur aanpast door een aantal kernprocessen van Rusland naar Zwitserland te verplaatsen. Daaronder vallen de dataopslag van klanten, programmeertools voor software en databases voor het detecteren van bedreigingen.


Russische anti-virusontwikkelaar Kaspersky vertrekt naar Zwitserland
15 Mei 2018, 08:12 NOS nieuws

Een dag na de aankondiging van het Nederlandse kabinet geen gebruik meer te maken van de anti-virussoftware van Kaspersky Lab, kondigt het Russische bedrijf aan de belangrijkste activiteiten niet meer vanuit Rusland te gaan doen maar vanuit Zwitserland.

In een persbericht laat het bedrijf weten dat het met de verhuizing "de integriteit en betrouwbaarheid van producten wil waarborgen". Ook wil het "het afnemende vertrouwen" herstellen. Het is nog onduidelijk of de aankondiging van het kabinet geen gebruik meer te maken van de anti-virussoftware een rol heeft gespeeld in het besluit van Kaspersky.




Kabinet doet virusbestrijder van Russische Kaspersky in de ban vanwege kans op digitale spionage
14 Mei 2018, 22:00 Volkskrant
De Nederlandse overheid stopt met het gebruik van de computervirusbestrijder van het Russische bedrijf Kaspersky. Dit heeft het kabinet besloten. De antivirussoftware zal bij het Rijk uitgefaseerd worden omdat volgens minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid de kans bestaat op digitale spionage.


Nederlandse Rijksoverheid mag Kaspersky-antivirussoftware niet meer gebruiken
14 Mei 2018, 19:42 Tweakers
De Nederlandse centrale overheid, waar onder meer alle ministeries en inspecties onder vallen, moeten stoppen met het gebruik van antivirussoftware van Kaspersky. Het gaat volgens minister Grapperhaus van Justitie om 'een voorzorgsmaatregel'.


Nieuwe versie Kaspersky Endpoint Security for Business onthuld
8 Mei 2018, 09:54 Techzine
Kaspersky Lab laat aan Techzine weten over de nieuwe versie van Endpoint Security for Business, die inspeelt op de veranderende cyberbedreigingen. Dit gebeurt door een reeks technologieën in te zetten, waaronder machine learning voor het in real-time opsporen van verdachte activiteiten. Kaspersky Endpoint Security for Business is ook uitgerust met gedragsdetectie, Host Intrusion Prevention Systems […]


Twitter verbiedt advertenties Kaspersky Labs vanwege spionage-aantijgingen
23 April 2018, 08:42 Techzine
Twitter heeft afgelopen vrijdag besloten dat het niet langer advertenties van het Russische Kaspersky Lab toestaat. Volgens het Amerikaanse sociale netwerk is het zakelijk model van de cybersecurity firma in weerwil met zijn advertentieregels. Daarnaast zijn de (vermeende) banden van Kaspersky met de Russische geheime diensten een pijnpunt. Dat meldt persbureau Reuters vandaag op basis […]


Twitter weert advertenties van Kaspersky
20 April 2018, 19:36 Tweakers
Twitter heeft besloten om advertenties van het Russische beveiligingsbedrijf Kaspersky niet langer op zijn platform toe te laten. Ceo Eugene Kaspersky zegt in een reactie dat hij niet begrijpt waarom Twitter dit besluit heeft genomen.


Harco Enting naar Kaspersky Benelux
17 April 2018, 08:24 Emerce
Harco Enting (47) gaat de Benelux organisatie van Kaspersky Lab aansturen. Hij neemt het stokje over van Martijn van Lom die de Europese marketingorganisatie gaat leiden.


Kaspersky Cloud Sandbox biedt analyseomgeving voor verdachte bestanden
10 April 2018, 09:48 Techzine
Als onderdeel van Kaspersky Threat Intelligence Portal kunnen klanten voortaan een abonnement nemen op Kaspersky Cloud Sandbox. Deze analysetool in de cloud biedt de mogelijkheid aan klanten om van sandboxes te genieten zonder te moeten investeren in eigen hardware. De exploitatie van legitieme softwareproblemen was een topprioriteit voor cybercriminelen in 2017 en blijft dominant in […]


Kaspersky Threat Management and Defense-platform beschermt ondernemingen
29 Maart 2018, 10:48 Techzine
Kaspersky kondigt de lancering van Kaspersky Threat Management and Defense aan, een platform dat ondernemingen beschermt tegen complexe dreigingen. Hiervoor bundelt het bedrijf de krachten van Kaspersky Anti Targeted Attack, Kaspersky Cybersecurity Services en Kaspersky Endpoint Detection and Response (EDR). Met het platform moeten dreigingen binnen bedrijfsnetwerken weer zichtbaar worden en de reactietijden verkorten. Kaspersky acht […]





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn