NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Kant


Ook VS en Frankrijk kiezen kant van Britten na vergiftiging spion
Donderdag, 06:48 Gazet v. Antwerpen

Rusland is ?verantwoordelijk? voor de vergiftiging van de vroegere Russische spion Sergej Skripal in Groot-BrittanniŽ. Dat heeft de Amerikaanse VN-ambassadrice Nikki Haley woensdag tijdens een door Londen gevraagde spoedzitting van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties gezegd.
Trump ontslaat minister van Buitenlandse Zaken Tillerson
Dinsdag, 14:00 NOS nieuws

President Trump heeft zijn minister van Buitenlandse Zaken, Rex Tillerson, ontslagen. Hij wordt opgevolgd door CIA-baas Mike Pompeo.

Trump bevestigt het nieuws op Twitter, na berichtgeving van The Washington Post.

(Later meer).
De Zegher tijdelijk aan de kant geschoven bij MSK Gent
7 Maart, 22:48 De Tijd
22:31 Dat heeft de raad van bestuur van het Gentse museum woensdagavond met onmiddellijke ingang beslist.


WK 2018 - Ook staatssecretaris Zuhal Demir kant zich tegen WK-lied van Damso
7 Maart, 10:00 Skynet Belgie
Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) wil eveneens dat de Belgische voetbalbond (KBVB) afziet van het voornemen om de Brusselse rapper Damso het WK-lied voor de Rode Duivels te laten leveren. "Dit kan gewoon niet. Ik hoop dat men dit afvoert", zo verklaarde ze dinsdagavond in het praatprogramma "Van Gils & gasten" op de zender Eťn.


WK 2018 - Ook staatssecretaris Zuhal Demir kant zich tegen WK-lied van Damso
Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) wil eveneens dat de Belgische voetbalbond (KBVB) afziet van het voornemen om de Brusselse rapper Damso het WK-lied voor de Rode Duivels te laten leveren. "Dit kan gewoon niet. Ik hoop dat men dit afvoert", zo verklaarde ze dinsdagavond in het praatprogramma "Van Gils & gasten" op de zender Eťn.


Dit is de enige kant van de BMW X4 die je wil zien
6 Maart, 21:54 AutoBlog
De neus gaat nog wel, maar de rest is, euhm, gewŲhnungsbedŁrftig. Pff…BMW, kap er gewoon mee. Gewoon niet meer doen jongens. We begrijpen het, zo’n SUV coupť maken op basis van de X3 kost jullie niet de hoofdprijs en is daardoor op papier misschien zelfs een winstgevende onderneming, maar laat dit nieuwe model alsjeblieft de […]


MPCC vraagt dat procedures op elkaar worden afgestemd (en dat Froome tijdelijk aan de kant wordt gezet)
6 Maart, 14:24 Gazet v. Antwerpen

De beweging voor een geloofwaardige wielersport MPCC vraagt aan de Internationale Wielerunie UCI en het wereldantidopingagentschap WADA om de procedures in het geval van een positieve of afwijkende dopingtest op elkaar af te stemmen en dat iedereen die het onderwerp is van een dopingzaak alvast tijdelijk op non-actief wordt geplaatst. Lees: Chris Froome zou momenteel niet aan wedstrijden mogen deelnemen.
Pech voor Oliver Naesen: meesterknecht maand aan de kant met gebroken pink
6 Maart, 08:18 Gazet v. Antwerpen

Een gebroken pink houdt de Zwitserse wielrenner Silvan Dillier een maand aan de kant. De kampioen van Zwitserland kwam zaterdag ten val tijdens de Strade Bianche en brak daarbij zijn vinger. De schade blijkt zo ernstig, dat hij de komende weken niet kan koersen.
Manchester City heeft fout nodig tegen ultradefensief Chelsea, Hazard opnieuw gefrustreerd naar de kant
4 Maart, 19:24 Gazet v. Antwerpen

Manchester City blijft onstuitbaar in de Premier League. Ook tegen een erg defensief Chelsea was het oppermachtig, maar had het wel een verdedigende misser nodig om het gaatje te vinden. Bernardo Silva scoorde uiteindelijke het enige doelpunt van de match. Eden Hazard werd opnieuw uitgespeeld als valse nummer negen, maar geraakte door de tactiek van zijn coach amper aan de bal. Een beschamend slecht Chelsea kon geen enkele goede kans bij elkaar voetballen. Vlak voor het einde werd hij ook nog eens naar de kant gehaald.
Zwangere vrouw krijgt boete in Parijse metro omdat ze de verkeerde kant op loopt
3 Maart, 21:48 Gazet v. Antwerpen

Een zwangere vrouw in Parijs heeft een boete gekregen omdat ze tegen de richting in liep in een metrostation. Op sociale media werd vol afkeer gereageerd.
McLaren: "Schroefje van twee pond hield ons een halve dag aan de kant"
2 Maart, 12:30 Gazet v. Antwerpen
McLaren laat weten dat het probleem waardoor ze dinsdag een halve dag tijd verloren veroorzaakt werd door een schroefje ter waarde van amper twee Britse pond.


Maxime (26) waagt zijn leven om auto naar de kant te duwen op volle E19: ?Hij heeft zijn leven voor ons geriskeerd?
28 Februari, 19:42 Gazet v. Antwerpen

Maxime Van der Eecken (26) mag zich een echte held noemen. Toen hij op maandag op de middelste rijstrook van de E19 in Rumst een vrouw met autopech opmerkte, aarzelde hij niet en schoot hij haar te hulp. Met gevaar voor eigen leven kon hij de vrouw en haar wagen weghalen.
De duistere kant van internethype Vero
28 Februari, 13:06 De Tijd
12:55 Het nieuwe sociale medium Vero lokt honderdduizenden nieuwe gebruikers, maar roept vooral veel vragen op.


Zo sta je als Duitse bouwer van dieselauto's ineens aan de verkeerde kant van de geschiedenis
27 Februari, 23:18 Volkskrant
Automaker zijn in Duitsland: alsof het 1789 is, je bent een graag gezien lid van de Franse adel, comfortabel vergroeid met je vergulde zetel, gewend om je te wentelen in weelde en in privileges, wetend dat het hoogste gezag je altijd de hand boven het hoofd heeft gehouden, je heeft ontzien, er zorg voor heeft gedragen dat de regels enkel voor de anderen tellen, terwijl jij nauwgezet de boel mislei


'Burgemeester Urk zet Oranjevereniging aan de kant uit rancune'
23 Februari, 19:42 NOS nieuws

De stichting Evenementen Urk beschuldigt burgemeester Pieter van Maaren van chantage en rancune. De stichting organiseert al jaren de activiteiten tijdens Koningsdag, maar de gemeente heeft deze week besloten om de samenwerking te verbreken.

Het college zegt dat de voorkeur te geven aan een oranjevereniging met een breed bestuur dat een afspiegeling vormt van de bevolking. Stichting Evenementen Urk komt met een ander verhaal.

Bestuurslid Jelle Kapitein zegt tegen Omroep Flevoland dat de burgemeester boos is over negatieve berichten op sociale media. Vorig jaar werd de burgemeester 'vergeetachtig' genoemd op Facebook. Hij had de politie opdracht gegeven om een piratenfeest te beŽindigen omdat er geen vergunning zou zijn. Toen de politie de vergunning met handtekening van de burgemeester zag kon het feest doorgaan. De stichting zette dat verhaal op Facebook.

"Vervolgens werden we op het matje geroepen en werd ons te verstaan gegeven om nooit meer over de burgemeester of over een ambtenaar op sociale media uitspraken te doen", stelt Kapitein. "De wethouder zei: wij gaan tenslotte over vergunningen en subsidie. Als wij die niet verstrekken heb je een probleem." Kapitein spreekt van chantage.

De gemeente Urk wil voorlopig niet op de aantijgingen van de stichting reageren.
De donkere kant van Zuid-Korea, elke 40 minuten een zelfmoord
22 Februari, 13:36 NOS nieuws

Het is een kant van Zuid-Korea die al langer bekend is, maar waar de Koreaanse overheid nu eindelijk iets aan wil doen. Het hoge aantal zelfmoorden. Tijdens de Olympische Spelen zien we de Koreanen vooral lachen, maar wie langer met ze praat, ontdekt dat de Koreaanse samenleving allesbehalve vrolijk is.

Op een K-pop-concert tijdens de Spelen vertellen jongeren dat ze een enorme druk voelen om te presteren. "We hebben het veel te druk en bijna geen vrije tijd. Het gevolg is dat veel mensen depressief raken", zegt een meisje.

Twee maanden geleden pleegde de bekende K-pop-artiest Kim Jong-hyun zelfmoord. Het veroorzaakte een schok in de Koreaanse samenleving. Maar het zorgde er ook voor dat het probleem meer bespreekbaar wordt, vertelt een ander jong meisje tijdens het concert.

"Depressiviteit en zelfmoord kende ik tot voor kort niet, maar nu er een aantal bekende artiesten zelfmoord heeft gepleegd wordt het probleem zichtbaarder."

De regering van president Moon Jae-in wil er iets aan doen en heeft onlangs toegezegd miljoenen te investeren in betere psychische zorg. Er komen extra maatschappelijk werkers en meer begeleiding voor mensen die een zelfmoordpoging hebben ondernomen.

Iedere veertig minuten sterft er in het Aziatische land iemand door zelfmoord. Het zijn er 36 per dag. En dat aantal ligt al jaren op hetzelfde niveau. Alleen al in de hoofdstad Seoul springen jaarlijks 530 mensen van een brug in de Han-rivier.

Drie reddingsbrigades bewaken de 27 bruggen, maar kunnen zelfs met hekken, camera s en noodknoppen niet voorkomen dat mensen eraf springen. Ze moeten regelmatig op zoek naar drenkelingen.

Een team van de NOS voer een middag met ze mee, op zoek naar iemand die twee dagen eerder was gesprongen.

Ju-Hee Lee (48) nam tien jaar geleden een overdosis medicijnen. Ze had financiŽle problemen en haar ouders waren overleden. Een dag na haar poging werd ze wakker in het ziekenhuis. "Mijn dochtertje heeft me er doorheen gesleept." Lee begon een organisatie die voorlichting geeft aan scholieren over zelfdoding. Volgens haar moet er iets veranderen.

"Ik denk dat onze maatschappij de jongeren leert om competitief te zijn. Maar we moeten beseffen dat vrienden en familie elkaar juist moeten steunen en niet elkaars concurrent moeten zijn."

Ze juicht het extra geld van de regering dus toe. "Dit soort plannen worden in andere landen al met succes uitgevoerd. Het is goed om meer bewustwording te creŽren zodat vrienden en familie op tijd kunnen ingrijpen."
Opnieuw overlast door trouwstoet in Mechelen: konvooi van auto?s aan de kant gezet
18 Februari, 16:48 Gazet v. Antwerpen

Opnieuw heeft een trouwstoet voor heel wat ophef gezorgd in Mechelen. De politie kon zaterdag een toeterend konvooi van een tiental auto?s aan de kant zetten. Er werden verscheidene pv?s opgesteld.
Franse studie ziet verband tussen kant en klare schotels en kanker
15 Februari, 13:48 Gazet v. Antwerpen

Een donderdag in het vakblad British Medical Journal gepubliceerde Franse studie legt een verband tussen industrieel bereide schotels en een risico op kanker.
Verkiezingen18 - Zij-kant eist meer vrouwen in lokale politiek
13 Februari, 13:00 Skynet Belgie
Vrouwen worden nog altijd minder verkozen dan mannen, en ze geraken ook minder snel tot in de hoogste machtsregionen. Dat blijkt uit een analyse van zij-kant. In aanloop naar de lokale verkiezingen van oktober pleit de progressieve vrouwenbeweging daarom om bij de lijstvormingen het ritssysteem toe te passen voor de volledige lijst en nadien een 50/50-verdeling toe te passen van vrouwen en mannen in alle deputaties en schepencolleges.


Bewogen avond in Genk: algemeen directeur aan de kant gezet en belangrijke winst tegen Zulte Waregem
9 Februari, 22:48 Gazet v. Antwerpen

Racing Genk heeft er een bewogen avond opzitten. Tijdens de wedstrijd tegen Zulte Waregem raakte bekend dat de club algemeen directeur Patrick Janssens aan de kant had gezet. Hij wordt opgevolgd door Erik Gerits. Op het veld wonnen de Limburgers, de eerste thuiszege sinds 25 oktober.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be