NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Kamer


De Tweede Kamer steunt zoals verwacht verlenging van vredesmissie Mali
Dinsdag, 18:36 NOS nieuws

Zoals verwacht steunt de Tweede Kamer de verlenging van de vredesmissie in Mali met een jaar.

VVD, CDA, D66, GroenLinks, PvdA, ChristenUnie en 50Plus willen net als het kabinet dat de Nederlandse blauwhelmen mee blijven doen aan de VN-missie Minusma. Ze moeten zorgen voor stabiliteit in Mali en de Sahel-regio.

Alleen PVV, SP, PvdD en Denk blijven tegen de verlenging van de VN-missie. Forum voor Democratie was afwezig bij het debat met minister Bijleveld.

Daar bleek dat de zorgen die veel van de Kamerleden hadden, zijn weggenomen. Kamerleden hadden aanvankelijk grote twijfels over de missie, vanwege het ongeval in Mali met een mortiergranaat in 2016. Daarbij kwamen twee Nederlandse VN-militairen om het leven.
Kamer krijgt jaarlijks vragenuur voor kinderen
Dinsdag, 17:24 NOS nieuws

De Tweede Kamer krijgt een vragenuur voor kinderen. Hoe precies en wanneer moet nog worden uitgewerkt, maar bijna de hele Kamer steunde een voorstel van D66 om jongeren elk jaar ťťn uur "de zaal over te laten nemen". Alleen Forum voor Democratie stemde tegen.

Initiatiefnemer voor het plan is D66-Kamerlid Raemakers. Hij zei vorige week dat een vragenuur een goede manier is om kinderen meer bij de politiek te betrekken. De kinderen zouden dan net als in het gewone vragenuur kwesties aan het kabinet kunnen voorleggen.

Raemakers wees erop dat ook bijvoorbeeld het Europees Parlement en de Verenigde Naties dit jaar een kindervragenuur hadden. Volgens D66 zou de Tweede Kamer het nieuwe instrument volgend jaar bijvoorbeeld op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind kunnen invoeren. Dat is op 20 november.
Juist bij code rood debatteert Kamer over infrastructuur
Maandag, 17:42 Volkskrant
Uw politieke nieuwsbrief Goedemiddag. Het weg-, spoor- en vliegverkeer kraken onder de sneeuwval, maar een Kamerlid praat altijd door, ook bij code rood. Juist vandaag was er een debat met minister Cora van Nieuwenhuizen over... infrastructuur.Verder: de kieswet wordt aangepast en de strijd op rechts haalt niet altijd het beste in mensen naar boven.Hier zijn uw Dagkoersen. Wilt u deze nieuwsbrief


Tweede Kamer op zoek naar een 'nog mooiere' vlag
7 December, 16:42 NOS nieuws

Er komt een "mooiere" vlag in de vergaderzaal van Tweede Kamer, zegt Kamervoorzitter Arib. Het huidige exemplaar, dat sinds vorige maand achter de voorzitter hangt, is tijdelijk.

Het presidium, het dagelijks bestuur van de Tweede Kamer, is een nieuwe vlag aan het uitzoeken en zal ook een besluit nemen over de uiteindelijke plek in de zaal.

De Nederlandse driekleur is er gekomen op verzoek van SGP en PVV. PVV-Kamerlid Beertema zei vanmiddag in het debat over de begroting van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap dat hij er blij mee is, maar dat hij wel vindt dat dit exemplaar er "wat beschroomd" bij staat.

Hij vindt ook dat de vlag moet worden verplaatst van links achter de voorzitter naar rechts, tussen de voorzitter en het spreekgestoelte voor Kamerleden. "Dan is hij altijd volop in beeld."

'Nog mooier'

Arib meldde hem dat er op dit moment een mooie vlag wordt uitgezocht. "Nog mooier, laat ik het zo zeggen."

De SGP en de PVV vroegen in een motie aan het kabinet om het rood-wit-blauw in de Tweede Kamer te tonen als "symbool van de natie". Ze wezen erop dat in veel andere landen ook een vlag in het parlement hangt.

De Kamervoorzitter waarschuwde na het aannemen van de motie al grappenderwijs dat er een fŲhn aan te pas zou moeten komen, om het ding binnen de muren van de Tweede Kamer ook echt te laten wapperen.
Tweede Kamer wil dat regering financiering voor hyperlooptesttraject onderzoekt
5 December, 18:36 Tweakers
De voltallige Nederlandse Tweede Kamer heeft een motie van D66-Kamerlid Rob Jetten aangenomen waarin de regering wordt opgeroepen om de mogelijkheden te onderzoeken voor het financieren van een hyperlooptesttraject in Nederland.


Nieuwe ministers hebben slecht nieuws voor de Kamer
30 November, 17:12 Volkskrant
Uw politieke nieuwsbrief Goedemiddag. In de begrotingsdebatten die deze weken plaatsvinden wordt duidelijk dat de ministers van Rutte III iets gemeen hebben: stuk voor stuk hebben ze een ongemakkelijke boodschap voor de Kamer.Hier zijn uw Dagkoersen. Wilt u deze nieuwsbrief dagelijks per mail ontvangen? Regel het eenvoudig via volkskrant.nl/dagkoersen. DEBAT VAN DE DAGJustitie en VeiligheidAlledri


Tweede Kamer wil dat appen achter het stuur als misdrijf kan worden bestraft
30 November, 10:06 Tweakers
Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat het gebruik van de mobiele telefoon tijdens het rijden kan worden aangemerkt als roekeloos rijgedrag, waardoor het als misdrijf zwaarder kan worden bestraft.


Tweede Kamer wil appen achter stuur misdrijf maken
30 November, 09:42 AutoBlog
Nee, geen apen achter het stuur. Appen achter het stuur. Jawel, net als ‘liefde’ is ‘appen’ tegenwoordig ook een werkwoord. En met nieuwe werkwoorden komen nieuwe problemen. Hoewel, zo nieuw nou ook weer niet. We hebben het issue van appen achter het stuur op deze site in het verleden namelijk al regelmatig de revue laten […]


Kamer: appen in de auto is misdrijf, dus moet zwaarder bestraft
30 November, 00:24 NOS nieuws

De Tweede Kamer eist dat appen achter het stuur als een misdrijf wordt gezien en dus zwaarder wordt bestraft. Het kabinet moet in een wet vastleggen dat het gebruik van een smartphone door de chauffeur onder "roekeloos rijgedrag" valt, net als bijvoorbeeld het rijden onder invloed van drank of drugs.

Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt nu een plan van VVD-Kamerlid Dijkstra om te zorgen dat automobilisten te allen tijde twee handen aan het stuur houden. Allerlei Kamerleden maakten gisteren duidelijk dat er iets moest gebeuren aan het al rijdend berichtjes versturen, maar de voorstellen liepen nogal uiteen.

Taakstraf

Nu is appen achter het stuur al verboden, maar het staat niet expliciet in de wet. Afgelopen week kreeg een vrouw uit Texel, die een 21-jarige vrouw op een fiets doodreed, een taakstraf van 120 uur. Het Openbaar Ministerie eiste zes maanden gevangenisstraf omdat de bestuurder zou hebben zitten appen. Maar de rechter achtte dat niet bewezen.

Slingerende fietsers

Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat noemt het gebruik van smartphones in het verkeer een "grote zorg". "Dagelijks zien we de slingerende fietsers en automobilisten en het doel is duidelijk: het aantal verkeersslachtoffers moet omlaag".

De minister benadrukt dat haar collega op het ministerie van Justitie kijkt naar het verhogen van de straf voor roekeloos gedrag en naar een "nadere invulling van roekeloosheid". "Ik zal het verzoek van de Tweede Kamer overbrengen", aldus Van Nieuwenhuizen.

Ze gaat al wel de dienstauto's van haarzelf en de staatssecretaris technisch laten aanpassen, zodat de chauffeurs in ieder geval hun telefoon niet kunnen gebruiken. "Goed voorbeeld, doet goed volgen".
Migratiedeals zorgen voor politiek verzet in de Kamer - Kamerlid Azmani boekt succes
29 November, 19:36 Volkskrant
Het streven naar migratiedeals met Afrikaanse landen is een belangrijk thema van het kabinet, maar politiek verzet is er ook. Bij de begrotingsbehandeling van staatssecretaris Harbers (Migratie) vierde het VVD-Kamerlid Azmani woensdag zijn succes, tot afschuw van met name GroenLinks en SP. Het 'plan-Azmani' lag ten grondslag† aan de Turkijedeal van het vorige kabinet. De boodschap: Beste asielzoek


Kamer wil appende 'verkeershufters' aanpakken
28 November, 15:54 NOS nieuws

De Tweede Kamer vindt dat het kabinet meer moet doen om het gebruik van smartphones achter het stuur tegen te gaan. "Het is levensgevaarlijk", vinden de woordvoerders van de regeringspartijen.

De vier partijen doen deze week verschillende voorstellen om het aantal ongelukken door appen of bellen achter het stuur terug te brengen. Zo willen de VVD en de ChristenUnie dat het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het rijden als "roekeloos rijden" wordt aangemerkt, net als bijvoorbeeld het rijden met drank of drugs op.

De minister van Justitie en Veiligheid werkt aan een wet waardoor mensen die zich schuldig maken aan roekeloos rijgedrag hogere straffen kunnen krijgen. VVD-Kamerlid Dijkstra vindt dat mensen te allen tijde twee handen aan het stuur moeten houden en anders net als andere "verkeershufters" onder deze wet moeten vallen.

"Het gebruik van een smartphone in de auto is letterlijk levensgevaarlijk", zegt ChristenUnie-Kamerlid Van der Graaf. "In het verkeer moet je je bezighouden met wat er op de weg gebeurt."

Het CDA wil het gebruik van mobiele telefoons tijdens het autorijden toevoegen aan de lijst van zogenoemde 'hufterfeiten' die oud-minister Opstelten opstelde. Het gaat daarbij om verkeersovertredingen als het negeren van een stopteken van de politie of het niet voor laten gaan van een voetganger op het zebrapad,. Die overtredingen worden sinds 2015 zwaarder bestraft.

Het gebruik van een smartphone valt nu nog niet onder de hufterfeiten, zegt CDA-Kamerlid Van Dam. En dat zou wel moeten, want die lijst heeft een preventieve werking. Hij vindt ook dat iemand die twee keer dezelfde fout maakt, zijn rijbewijs moet inleveren.

'Bob-campagne'

D66-Kamerlid Sienot is het met de andere Kamerleden eens dat er een passende straf moet zijn voor mensen die zich schuldig maken aan gevaarlijk rijgedrag. "Maar als je wil dat het aantal verkeersslachtoffers door telefoongebruik echt afneemt, dan moet je effectieve maatregelen nemen."

Hij vindt dat er een campagne moet komen "naar voorbeeld van de effectieve Bob-campagne, waardoor mensen het nu niet van elkaar accepteren om auto te rijden als je hebt gedronken". Dat zou ook de standaard worden met appen tijdens het autorijden. "Dat doe je gewoon niet en daar spreek je elkaar op aan."

De Kamerleden brengen hun plannen naar voren bij de behandelingen van de begroting van Infrastructuur en Waterstaat en van Justitie en Veiligheid. Deze debatten zijn allebei deze week .
Kamer trekt niet op voorhand portemonnee voor publieke omroep
27 November, 13:06 NOS nieuws

De Tweede Kamer is niet van plan om de publieke omroep zomaar extra geld te geven nu de reclame-inkomsten teruglopen. Een meerderheid liet vandaag bij de behandeling van de Mediabegroting doorschemeren dat de omroepen ook in hun kosten zullen moeten snijden.

De nieuwe minister voor Media, Slob (ChristenUnie), waarschuwde eerder deze maand voor een miljoenentekort bij de NPO. Adverteerders kiezen vaker voor internet en minder voor radio en televisie. Als er niets gebeurt, loopt het gat in 2019 op tot 60 miljoen euro.

"De minister staat voor een hele klus", zei CDA-Kamerlid Van der Molen. "Maar ik trek niet op voorhand de portemonnee." Coalitiepartner VVD vindt dat Slob snel met 'Hilversum' om de tafel moet om te kijken wat de NPO zelf kan doen om de begroting sluitend te krijgen.

Hakken in de kosten

Als het aan de PVV ligt, gaat de publieke omroep "hakken in de kosten", vooral die voor amusementsprogramma's. Volgens Kamerlid Bosma heeft de NPO 23 radiozenders, waarvan er veel lijken op commerciŽle omroepen. NPO 3 en Radio 2 en 3 kunnen wat hem betreft weg.

Veel Kamerleden hebben er ook moeite mee als de publieke omroep ruimere mogelijkheden krijgt om zelf geld te verdienen, omdat daarmee oneerlijke concurrentie met commerciŽle bedrijven op de loer ligt. VVD-Kamerlid YesilgŲz ziet liever dat de omroep zich concentreert op de kerntaken.

De meeste partijen zijn wel verbaasd dat er nu ineens een tekort dreigt bij de NPO. PVV en SP spraken van een lijk in de kast. De Kamerleden wezen erop dat al jaren duidelijk is dat adverteerders voor internet kiezen, omdat mensen steeds vaker, op hun eigen tijd, online naar programma's kijken.
Wet voor experimenten met autonome auto's zonder berijder gaat naar Tweede Kamer
24 November, 19:36 Tweakers
De zogenaamde Experimenteerwet zelfrijdende auto's is vrijdag naar de Tweede Kamer gestuurd. Het wetsvoorstel moet het mogelijk maken om tests met autonome voertuigen uit te voeren zonder dat er een bestuurder in de auto aanwezig hoeft te zijn.


Kamer keurt eenheid van loopbaan in pensioenen goed
23 November, 22:12 Skynet
De plenaire Kamer heeft donderdag de hervorming van de eenheid van loopbaan in de pensioenen goedgekeurd. Daardoor wordt het mogelijk dat iemand na een loopbaan van 45 jaar nog pensioenrechten opbouwt. De oppositie klaagt aan dat iemand die op zeer jonge leeftijd is beginnen werken en op het einde van de loopbaan zonder werk valt, erop achteruit gaat. PS, sp.a, Ecolo-Groen, DťFI en PVDA stemden tegen, terwijl cdH, Vlaams Belang en Vuye & Wouters zich onthielden.


Kamer maakt extra pensioen voor lange loopbanen mogelijk
23 November, 21:54 De Tijd
21:39 De plenaire Kamer heeft de hervorming goedgekeurd die het mogelijk maakt om na een loopbaan van 45 jaar nog pensioenrechten op te bouwen. Wie op het einde van zijn loopbaan zonder werk valt, is met de...


Ook in de Kamer is Sigrid Kaag een topdiplomaat, en windt ze iedereen om haar vinger
23 November, 20:06 Volkskrant
Halverwege het debat over de begroting van Ontwikkelingssamenwerking kan zelfs de PVV de waardering voor minister Sigrid Kaag niet meer volledig onderdrukken. Tijdens haar debuut in de plenaire zaal van de Tweede Kamer geeft ze haar felste tegenstander soms onverwacht gelijk en wint ze ook de rest van de Tweede Kamer voor zich door ze uiterst serieus te nemen. PVV-Kamerlid Danai van Weerdenburg ei


Mislukte filibuster mocht niet baten: Tweede Kamer stemt voor einde aan Wet Hillen
23 November, 17:42 Volkskrant
Op tijd en volgens verwachting heeft de Tweede Kamer vandaag voor afschaffing van de Wet Hillen gestemd - het belastingvoordeel voor woningbezitters die hun hypotheek (bijna) hebben afgelost. Maar met hun mislukte filibuster om uitstel van de afschaffing voor elkaar te krijgen, hebben 50Plus en PVV wel bereikt dat het aantal tegenstemmers flink is gegroeid. Toen het zeer geleidelijke einde (2019-2


Kamer: bekijken of apotheker medicijnen kan maken
22 November, 16:54 NOS nieuws

Minister Bruins moet van de Tweede Kamer onderzoeken of apothekers zelf goedkopere alternatieven kunnen maken voor sommige dure medicijnen. Dat bleek tijdens een debat in de Tweede Kamer.

Gisteren werd bekend dat een Haagse apotheker het dure taaislijmziekte-medicijn Orkambi zelf gaat bereiden, hoewel hij weet dat hij daarmee mogelijk het patentrecht schaadt. De apotheker zegt het middel te kunnen maken voor alle 750 Nederlandse patiŽnten die mogelijk baat hebben bij het middel. Het zou jaarlijks een besparing van tientallen miljoenen euro's opleveren.

GroenLinks, SP en PvdA pleitten vanmiddag in het debat gezamenlijk voor meer transparantie over de kosten en prijzen en meer vrijheid voor apothekers. "De exorbitante winsten van fabrikanten moeten stoppen", zei PvdA-Kamerlid Dijksma. "We worden gegijzeld door de industrie", sprak GroenLinks-Kamerlid Ellemeet. Het CDA vindt dat de Europese octrooiwetgeving zo moet worden aangepast dat zelfbereiding mogelijk is.

Een groot deel van de Kamer is de "woekerwinsten over de ruggen van patiŽnten" zat. Bijna alle partijen willen meer openheid van fabrikanten over enerzijds de kosten om middelen te maken en anderzijds de verkoopprijzen en winsten.

Maar sommige partijen wijzen ook op nadelige effecten van meer vrijheden voor apothekers.

Volgens de VVD hebben fabrikanten er vaak al tientallen jaren van investeringen en onderzoek op zitten als middelen op de markt komen. Kamerlid Rutte vraagt zich af of bedrijven nog wel zullen blijven investeren als apothekers hun middelen zomaar mogen namaken. Hij vreest dat patiŽnten dan ook de dupe worden. D66-Kamerlid Bergkamp sprak van een "duivels dilemma".

Minister Bruins voor Medische Zorg zei in het debat de "grenzen te willen onderzoeken van wat mogelijk is". Hij wil "de weg verkennen" voor de mogelijkheden van dwanglicenties en het zelf bereiden, oftewel magistraal bereiden. Mochten Europese regels belemmerend zijn, dan wil Bruins dat in Europees verband aan de orde stellen.

De Raad voor de Volksgezondheid en Samenleving adviseerde Bruins begin deze maand ook al meer druk op medicijnfabrikanten uit te oefenen.

Spinraza

Bruins beloofde tevens de Kamer binnen drie weken te informeren over de onderhandelingen met de fabrikant van Spinraza, een medicijn dat kinderen met een spierziekte kan helpen. Die onderhandelingen zitten nu vast.

PvdA-Kamerlid Dijksma vroeg Bruins ook of de apotheker die nu een alternatief geneesmiddel voor taaislijmziekte wil bereiden juridische ondersteuning van de overheid kan krijgen. De minister zei daar geen mogelijkheden voor te zien, zeker nu het middel Orkambi inmiddels in het pakket zit.
Kamer van Koophandel: ?Files in Antwerpen kosten per jaar 500 miljoen euro?
22 November, 15:42 Gazet v. Antwerpen

De impact van de files op onze economie is enorm, zegt de Kamer van Koophandel. Zij maken een berekening van hoeveel de schade voor de bedrijven precies bedraagt. Volgens hen is de filekost op jaarbasis voor Antwerpen gestegen tot 500 miljoen euro.
Nederlandse Kamer stuit 'filibusterende' PVV
22 November, 05:36 Skynet
Ruim twee uur wist PVV'er Edgar Mulder vol te praten in het Kamerdebat in Nederland over de afschaffing van de wet-Hillen, die een voordeel geeft aan huizenbezitters die hun hypotheek (bijna) hebben afgelost. Toen werd hij tegen 4 uur gestuit door de VVD, die een ordevoorstel deed om de spreektijd te beperken. Over dat voorstel moest hoofdelijk worden gestemd. Uiteindelijk waren er 78 leden voor, alleen Mulder - die twintig uur spreektijd had aangevraagd - was tegen.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be