NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesJoodse

2News.be / Trefwoorden / Joodse

Hilde Crevits: ?Spanningsveld tussen eindtermen meisjesschool en het joodse geloof?
Woensdag, 03:36 Gazet v. Antwerpen

?Er blijft een spanningsveld tussen de eindtermen en de joodse geloofsovertuiging.? Dat zegt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) na de doorlichting van de joodse meisjesschool Yavne-Benoth Jeruzalem in Antwerpen.
VS-ambassadeur in Jeruzalem poseert bij foto waarop moskee vervangen is door joodse tempel
Woensdag, 02:06 Skynet
De ambassadeur van de Verenigde Staten in IsraŽl is gefotografeerd naast een grote fotomontage van de Tempelberg in Jeruzalem, waar op de plaats van het islamitische gedeelte een virtuele joodse tempel afgebeeld staat. De explosieve foto met ambassadeur David Friedman bij zijn bezoek aan een joodse instelling leidde dinsdag tot opschudding op sociale media. De Amerikaanse ambassade nam onmiddellijk afstand.


?Sexy? reclame gevandaliseerd in joodse wijk
10 Mei, 21:30 Gazet v. Antwerpen

Op de Plantin en Moretuslei is een reclamepaneel met een vrouw in bikini gevandaliseerd. Het paneel staat in de joods wijk vlak bij het Stadspark. Toeval of niet, enkele weken geleden raakte bekend dat de chassidische gemeenschap een overeenkomst heeft met publiciteitsbedrijven om in de joodse wijk geen reclame te hangen van vrouwen in lingerie.
Beerschot Wilrijk reageert op anti-joodse gezangen tijdens derby: ?Geen discriminatie, wel een geuzennaam?

Beerschot Wilrijk heeft gereageerd op de commotie die de laatste dagen ontstond na de derby tegen Antwerp FC. Tijdens die match waren er namelijk anti-joodse gezangen te horen in de tribunes op het Kiel. ?KFCO Beerschot Wilrijk keurt elke vorm van discriminatie en racisme af en ondersteunt het actieplan dat de Pro League daarvoor heeft opgesteld?, klinkt het in een persbericht.
Bart De Wever hoopt op actie van parket na derby: ?Wie anti-Joodse liederen zingt, moet veroordeeld worden?
3 Mei, 03:30 Gazet v. Antwerpen

De rellen na de derby?s tussen Beerschot Wilrijk en Antwerp kwamen uitgebreid aan bod op de Antwerpse gemeenteraad. Vooral de antisemitische gezangen en spandoeken verontrusten Axel Polis (Open Vld). Burgemeester De Wever (N-VA) verwacht dat het parket streng zal optreden.
Anti-Joodse spandoeken tijdens Beerschot-Antwerp: Joodse organisaties vragen nultolerantie

Twee Joodse organisaties vragen de Pro League om de beloofde nultolerantie inzake racisme en antisemitisme strikt toe te passen. Aanleiding zijn anti-Joodse boodschappen bij supporters van Beerschot Wilrijk afgelopen weekend tijdens de match tegen Antwerpen.
VVD'er mag blijven na excuses voor berichten over misbruikzaak joodse school
30 April, 20:54 Volkskrant
De fractievoorzitter voor de VVD in Amsterdam Zuid, Ronnie Eisenmann, mag voor de partij blijven werken. Een nep-Twitteraccount die viel onder de verantwoordelijkheid van Eisenmann, verspreidde berichten over de misbruikzaak op de joodse school Cheider. Op het account werd onder andere de directeur van de school aangevallen. Eisenmann, naast deelraadslid ook advocaat en voorzitter van het Centrum


De Wever reageert na rellen, Pro League roept Beerschot Wilrijk op om dringend stappen te ondernemen

Antwerps burgemeester Bart De Wever heeft gereageerd op de rellen die ontstonden na de derby tussen Beerschot Wilrijk en Antwerp. ?Zware maatregelen nemen zoals toekomstige derby?s zonder publiek te laten spelen, willen we niet lichtzinnig doen. Dan tref je veel mensen die niets met de rellen te maken hebben. We zullen de situatie binnenkort evalueren?, klinkt het bij ATV. De Pro League roept Beerschot Wilrijk ook op om stappen te ondernemen tegen kwetsende spreekkoren tijdens de wedstrijd.
Joodse organisaties vragen rechtzetting van Kris Peeters: ?Wij hebben Aron Berger niet voorgedragen?
30 April, 10:06 Gazet v. Antwerpen

De joodse politieke en religieuze organisaties willen een rechtzetting van Kris Peeters (CD&V). Hij heeft verklaard dat Aron Berger door de gemeenschap naar voren was geschoven, wat volgens de organisaties niet zo is.
Duitse Joodse Raad: draag op straat geen keppeltje
24 April, 11:54 NOS nieuws

De Centrale Joodse Raad in Duitsland raadt Joden af om in grote steden nog langer een keppeltje te dragen op straat. De president van de raad, Joseph Schuster, wijst op recente uitingen van antisemitisme en zegt dat maatschappelijk een keerpunt is bereikt.

"Als het niet lukt om openlijk antisemitisme te bestrijden, dan is uiteindelijk de democratie in gevaar", zei Schuster voor de Duitse radio.

Precies een week geleden filmde een IsraŽlische student met een keppeltje op hoe hij in Berlijn op straat werd geslagen met een riem. De aanvaller bleek een Syrische vluchteling te zijn. Door dit incident is de toch al felle discussie over openlijk antisemitisme in Duitsland verder opgelaaid.

'Ander antisemitisme'

Bondskanselier Merkel sprak afgelopen weekeinde voor de IsraŽlische radio van "een andere vorm van antisemitisme", namelijk uitingen van haat tegen IsraŽl of tegen Joden door migranten uit de Arabische wereld, naast antisemitisme door autochtone Duitsers.

Uit cijfers van de Duitse politie blijkt dat antisemitisch geweld toeneemt, maar er zijn geen specifieke cijfers over anti-Joodse uitingen door migranten. Volgens het antisemitisme-onderzoeksinstituut RIAS verdubbelde het aantal incidenten in Berlijn vorig jaar ten opzichte van 2016.

Frans manifest

Afgelopen weekeinde verscheen in de Franse pers een manifest waarin ook werd gewaarschuwd voor een nieuw soort antisemitisme onder moslims in Frankrijk met extremistische opvattingen. Onder de 300 ondertekenaars zijn prominente Fransen als oud-president Sarkozy, chansonnier Charles Aznavour en acteur Gťrard Depardieu. Zij schrijven dat het voor Joden in Frankrijk onveilig is geworden en dat het aantal gewelddaden tegen hen stijgt.
Open Vld kiest voor joodse kandidaat: jonge Antwerpenaar is geen onbekende
21 April, 10:42 Gazet v. Antwerpen

Bij de lokale en provinciale verkiezingen van oktober zal de Antwerpse Open Vld een plaats aanbieden aan de joodse kandidaat Joseph Steimetz. Dat schrijft De Morgen en wordt bevestigd door lijsttrekker Philippe De Backer.
Antwerpse Open Vld kiest voor jonge Joodse kandidaat Joseph Steimetz
21 April, 10:30 Skynet Belgie
Bij de lokale en provinciale verkiezingen van oktober zal de Antwerpse Open Vld een plaats aanbieden aan de Joodse kandidaat Joseph Steimetz. Dat schrijft De Morgen en wordt bevestigd door lijsttrekker Philippe De Backer. Volgens De Backer werd Steimetz niet aangezocht vanwege zijn geloofsovertuiging. "Joseph is een sympathieke gast, die bij ons al jaren actief is in de jongerenafdeling en in de eerste plaats Antwerpenaar en liberaal is."


Geen lingeriereclame meer in joodse wijk: De Wever treedt op als ?matchmaker?

De Antwerpse chassidische gemeenschap heeft een overeenkomst met publiciteitsbedrijven om in de stationsbuurt ?pikante? reclame, zoals voor lingerie, op publiciteitszuilen te weren. Het akkoord kwam er nadat burgemeester Bart De Wever had opgetreden als ?matchmaker?, zo bevestigt diens woordvoerder aan De Morgen.
Van misbruik verdachte docent joodse school op vrije voeten: voorlopige hechtenis opgeheven
20 April, 17:18 Volkskrant
De voorlopige hechtenis van misbruikverdachte EphraÔm S. (30), oud-docent van de orthodox-joodse school Cheider in Amsterdam, wordt opgeheven.†'De rechtbank heeft dit gedaan omdat zij er ernstig rekening mee houdt dat het onvoorwaardelijke gedeelte van de straf niet de dik 19 maanden te boven gaat die hij nu al vastzit',†aldus een persrechter van de rechtbank in Amsterdam. Woensdag eiste het Openb


Forum der Joodse Organisaties: ?We hebben geen kandidaten voorgedragen bij CD&V of andere partijen?
20 April, 16:42 Gazet v. Antwerpen

Het Forum der Joodse Organisaties (FJO) in Antwerpen ontkent dat het voor CD&V de ultra-orthodoxe jood Aron Berger heeft uitgezocht als potentiŽle kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen. CD&V-lijsttrekker Kris Peeters had de voorbije dagen geopperd dat Berger door de joodse gemeenschap was voorgedragen als mogelijk geschikte kandidaat. ?Wij waren het niet?, zegt FJO-voorzitter Raphael Werner. ?We hebben geen kandidaten voorgedragen bij CD&V of andere partijen. We hebben een idee wie het wel gedaan heeft, maar dat houden we voor onszelf.?
Een kans op integratie van de Joodse bevolkingsgroep gemist?
20 April, 03:30 Gazet v. Antwerpen

Dat CD&V schade heeft opgelopen door de chassidische jood Aron Berger op de lijst te zetten en hem er vervolgens weer af te halen, staat buiten kijf. Maar in welke mate is de Joodse gemeenschap de dupe van deze operatie? Hebben we een grote kans op integratie van die bevolkingsgroep gemist?
Bart De Wever betreurt schade voor joodse gemeenschap en begrijpt CD&V niet goed: ?Iedereen die Antwerpen kent, wist dat dit fout zou lopen?
18 April, 23:18 Gazet v. Antwerpen

Het blijft reacties regenen op het debacle rond de kandidaatstelling van de chassidische jood Aron Berger bij CD&V. Antwerps burgemeester De Wever (N-VA) vindt dat mensen die een publieke functie najagen de principes van de verlichting moeten onderschrijven.
Ultraorthodoxe joodse kandidaat Antwerpen trekt zich terug na controverse over handschudden
18 April, 18:30 Volkskrant
De ultraorthodoxe jood Aron Berger komt toch niet bij de Belgische partij CD&V op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hij heeft zich teruggetrokken nadat er controverse was ontstaan over zijn kandidatuur omdat Berger weigert vrouwen de hand te schudden. 'Ik betreur hoe de zaak op de spits is gedreven', zei hij woensdag op een persconferentie. Deze week werd bekend dat de christelijke CD&V


Reacties na de commotie rond Aron Berger: ?Jammer dat nu hele joodse gemeenschap wordt gestigmatiseerd?
18 April, 17:18 Gazet v. Antwerpen

Antwerps sp.a-lijsttrekker Jinnih Beels betreurt dat door de commotie rond de - intussen ingetrokken - kandidatuur van de ultra-orthodoxe jood Aron Berger bij CD&V de hele joodse gemeenschap wordt gestigmatiseerd. Dat zegt ze woensdag in een reactie. ?Voor sp.a valt er niet te tornen aan de fundamentele grondrechten?, verwijst ze verder naar het feit dat Berger zou weigeren om vrouwen de hand te schudden. ?Voor kandidaten die het daar niet mee eens zijn, is er bij ons geen plaats.?
Freilich: ?Anticlimax voor joodse gemeenschap, maar ook opluchting?

Joods Actueel-hoofdredacteur Michael Freilich heeft het woensdagmiddag over een ?anticlimax? voor de Antwerpse joodse gemeenschap, nu Aron Berger dan toch niet de eerste ultra-orthodoxe jood op een kieslijst wordt. Dat Berger zijn kandidatuur bij CD&V intrekt, noemt Freilich echter ook een opluchting.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be