NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Jazz


Er is iets opwindens gaande in Londen, en het is jazz
13 Februari, 19:48 Volkskrant
Er gloeit een nieuwe, opwindende jazzscene in Londen. Zonder gevestigde namen, maar met enthousiaste jonge muzikanten die in wisselende samenstelling vooral dansbare muziek spelen. De Volkskrant ging kijken in de hippe buurt Dalston, en genoot. Het Total Refreshment Centre (TRC) in Londen is moeilijk te vinden. Als je door Dalston loopt, in het noordoosten van Londen, is er geen pand aan de non-de


?Jazz Middelheim bedreigd door besparingen VRT?
7 Februari, 13:24 Het Nieuwsblad Buitenland

De toekomst van Jazz Middelheim is na 2016 zeer onzeker. Dit komt onder meer omwille van de besparingen bij de openbare omroep. Die is via radiozender Klara een van de belangrijke partners van het festival. ?We mogen jazz in ons land niet laten teloorgaan?, reageert Antwerps schepen voor Cultuur Philip Heylen (CD&V).
'Vader van de Zuid-Afrikaanse jazz' Hugh Masekela overleden
23 Januari, 12:00 NOS nieuws

In Zuid-Afrika is op 78-jarige leeftijd Hugh Masekela overleden, 'de vader van de Zuid-Afrikaanse jazz'. De trompettist, componist en zanger stierf in Johannesburg aan de gevolgen van prostaatkanker, meldt zijn familie op Twitter.

Masekela leerde op zijn veertiende trompetspelen. Toen hij 21 was, vertrok hij naar het Verenigd Koninkrijk en later ook de Verenigde Staten. Hij verliet Zuid-Afrika nadat de politie in Sharpeville 69 zwarte demonstranten had doodgeschoten en een verbod had afgekondigd op bijeenkomsten waarbij meer dan tien zwarten aanwezig waren.

In het buitenland werkte Masekela samen met jazzlegende Harry Belafonte. Via zijn muziek streed hij tegen de apartheid. Hij scoorde in 1968 een internationale hit met het nummer Grazing in the Grass. Later werkte hij ook samen met andere bekende muzikanten als Paul Simon en Herb Alpert.

Zijn nummer Bring Him Back Home was een oproep om Nelson Mandela vrij te laten en werd hét protestlied tegen de apartheid. Pas na dertig jaar keerde Masekela terug naar zijn thuisland.

Volgens correspondent Bram Vermeulen is Zuid-Afrika ontdaan door het overlijden van Masekela. "Het gaat hier nergens anders over", zei hij op NPO Radio 1. "Je kunt rustig zeggen dat hij de Mandela van de muziek is. Er wordt met heel veel warmte over hem gesproken."

President Zuma noemt hem "een pionier in de jazz", de minister van Cultuur spreekt van "een van de grote architecten van de Afro-Jazz. Hij verhief de ziel van onze natie door zijn tijdloze muziek".
?Jazz Middelheim bedreigd door besparingen VRT?
7 Januari, 23:06 Het Nieuwsblad Binnenland

De toekomst van Jazz Middelheim is na 2016 zeer onzeker. Dit komt onder meer omwille van de besparingen bij de openbare omroep. Die is via radiozender Klara een van de belangrijke partners van het festival. ?We mogen jazz in ons land niet laten teloorgaan?, reageert Antwerps schepen voor Cultuur Philip Heylen (CD&V).
Melanie De Biasio eerste headliner van Jazz Middelheim 2018
21 December 2017, 11:48 Gazet v. Antwerpen

Jazz Middelheim heeft met Melanie De Biasio een eerste headliner voor de 37ste editie te pakken. Dat heeft de organisatie donderdag bekendgemaakt. De Biasio zal op vrijdag 10 augustus 2018 het hoofdpodium afsluiten. Volgens Jazz Middelheim wordt het haar enige zomerfestival in Vlaanderen.
De duivelstoejager van de Belgische jazz
9 December 2017, 18:06 De Tijd
17:37 De Belgische jazzmuzikant van het jaar is een Nederlander die zichzelf geen jazzmuzikant vindt. Wie is Fulco Ottervanger? ?Echte jazz durft te falen.?

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be