NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Januari

2News.be / Trefwoorden / Januari

Inschrijven voor zomerkampen kan vanaf 22 januari
Vandaag, 17:42 Gazet v. Antwerpen
Ouders die hun kinderen willen inschrijven voor een zomerkamp van de gemeente kunnen dit vanaf maandag 22 januari.


De Volkskrant tv-selectie voor zondag 14 januari
Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma's en films op televisie. Dit moet u vandaag zien. College TourNPO 2, 21.05 uur Op zoek naar nieuwe, jongere kijkers verhuisde College Tour van de vrijdag- naar de zondagavond. In de eerste aflevering op deze nieuwe dag ontvangt Twan Huys de Portugese politicus Antonio Guterres. Hij blikt terug op zijn eerste jaar als secretaris-generaa


Acties in de gevangenissen vanaf 29 januari
Donderdag, 17:00 Gazet v. Antwerpen

Het vakbondsfront (ACV en ACOD) start vanaf 29 januari met acties tegen het chronisch personeelstekort in de gevangenissen. Dat is vernomen van de bonden. ?Ter illustratie: in de gevangenis van Brugge slapen twintig gedetineerden op matrassen op de grond. Dat terwijl er vijftig cellen leegstaan die door personeelsgebrek niet kunnen worden geopend?, zegt ACV-secretaris Filip Dudal.
?Blind Getrouwd? is terug vanaf 29 januari: dit verandert er dit jaar

Het derde seizoen van het populaire tv-programma ?Blind Getrouwd? gaat op maandag 29 januari van start. Nieuwigheid dit seizoen is dat geen vier, maar vijf koppels elkaar het jawoord zullen geven. Eén duo meer dan vorig jaar dus, toen de helft van de samengestelde koppels uiteindelijk gelukkig samenbleven.
"Weekend zonder alcohol achter het stuur" van 12 tot 15 januari
Donderdag, 16:42 Skynet
De federale wegpolitie organiseert samen met 128 lokale politiezones, VIAS (het vroegere BIVV) en de gewesten komend weekend een "Weekend zonder alcohol achter het stuur". De controles vinden plaats van morgen vanaf 18 uur tot maandag om 6 uur. Tijdens de wintereditie van het weekend vorig jaar werden 16.122 bestuurders gecontroleerd. Van hen reed 2,12 procent onder invloed van alcohol, aldus de federale politie in een persbericht.


De Volkskrant tv-selectie voor donderdag 11 januari
Donderdag, 02:36 Volkskrant
Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma's en films op televisie. Dit moet u vandaag zien. De brug NPO 2, 21.15 uur In aflevering twee van deze docuserie over beroemde bruggen zijn presentatoren Frank Westerman en Maite Vermeulen op de brug over de rivier de Cenia in San Rafael Del Rio, een dorpje dat precies op de grens van Catalonië en Spanje ligt. Floortje naar het einde v


Gesloten bèta Sea of Thieves begint op 24 januari
Woensdag, 12:18 Tweakers
De gesloten bèta van Rare-adventuregame Sea of Thieves gaat op 24 januari van start en duurt tot 29 januari. De test is opengesteld voor iedereen die zich tijdig heeft ingeschreven voor het Insiders-programma van de game en voor hen die een preorder plaatsen.


Vrouw brengt kerstboom op 4 januari terug naar winkel en vraagt geld terug ?omdat hij dood is?
9 Januari, 23:00 Gazet v. Antwerpen

Een Amerikaanse vrouw heeft het aangedurfd om vorige week haar kerstboom terug te brengen naar de winkel waar ze hem kocht en vervolgens het geld terug te vragen omdat de boom ?dood was?. Een omstander maakte een foto van het tafereel en postte die op Facebook.
Inschrijvingen Grabbelpas vanaf eind januari
9 Januari, 20:00 Gazet v. Antwerpen
In de krokus- en paasvakantie staan de jeugdmonitors weer klaar met hun Grabbelpas-, SWAP- en XL-activiteiten. Inschrijvingen kunnen vanaf maandag 29 januari.


Intel wil alle Meltdown- en Spectre-patches voor eind januari uitbrengen
9 Januari, 08:06 Tweakers
Intel heeft op de CES bekendgemaakt dat het al zijn Meltdown- en Spectre-patches voor het einde van deze maand wil uitbrengen voor cpu's van maximaal vijf jaar oud. Zoals de chipfabrikant eerder al bekend had gemaakt, krijgen 90 procent van zijn processors deze week nog patches.


De Volkskrant tv-selectie voor dinsdag 9 januari
8 Januari, 21:48 Volkskrant
Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma's en films op televisie. Dit moet u vandaag zien. De eerste vakantie van...NPO 3, 21.15 uurBN'ers beleven hun eerste vakantie opnieuw. Maik de Boer gaat met zijn broer terug naar Benidorm, waar zij zonder ouders, in een bloedhete tent naast de snelweg, de zomer van 1979 doorbrachten. Welke herinneringen drijven bij de stylist boven? Ho


Noord-Korea en Zuid-Korea praten dinsdag weer - over kunstschaatsen
8 Januari, 21:48 NOS nieuws

Noord- en Zuid-Korea praten dinsdag officieel voor het eerst in twee jaar weer met elkaar. Dat gesprek zal niet gaan over hete hangijzers zoals de kernproeven van het noorden of over een vredesbestand tussen de beide Korea's.

Wel gaat het vermoedelijk over de deelname van Noord-Korea aan de Olympische Winterspelen. Die zijn volgende maand in buurland Zuid-Korea. In het bijzonder gaat het over de vraag of de twee Noord-Koreaanse kunstschaatsers Ryom Tae-ok en Kim Ju-sik mogen deelnemen.

De eventuele deelname van Noord-Koreaanse atleten is bijzonder, want officieel zijn de landen nog met elkaar in oorlog. Toch gaat het waarschijnlijk gebeuren, zegt NOS-correspondent Marieke de Vries. "Het ziet er op dit moment wel naar uit dat Noord-Korea een delegatie naar de Olympische Spelen stuurt".

Zaterdag noemde een Noord-Koreaanse afgevaardigde bij het Internationaal Olympisch Comité (IOC) de deelname van de twee kunstschaatsers aan de Spelen "aannemelijk".

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zei onlangs graag te willen deelnemen aan het grootste sporttoernooi ter wereld. Hij maakte er (naast allerlei dreigementen aan de Verenigde Staten) zelfs plaats voor in zijn nieuwjaarsspeech. "De deelname van Noord-Korea zou een mooie mogelijkheid zijn om de eenheid van het Koreaanse volk te tonen", aldus Kim. "We wensen dat de Spelen een succes worden."

De deelname van Noord-Korea is vooral een wens van organisator Zuid-Korea. "Het heeft een grote symbolische waarde", zegt De Vries. "Vooral president Moon van Zuid-Korea hoopt hierop."

Er zit ook een heel praktische kant aan de deelname van Noord-Korea. Een eventuele aanval op de Spelen is dan klein, zei de Zuid-Koreaanse minister van Sport, Do Jong-hwan in november.

Maar komt die dialoog er dan ook? Zorgen de Olympische Spelen ervoor dat de twee landen die nog altijd in oorlog met elkaar zijn, weer dichter bij elkaar komen?

"Op sportief gebied brengen de Spelen de landen dichter bij elkaar", zegt De Vries. "En waarschijnlijk zullen er ook overheidsvertegenwoordigers uit het Noorden meekomen en er zullen dan ook vast voor en achter de schermen wat ceremoniële Koreaanse ontmoetingen worden gehouden."

Maar we moeten niet denken dat er voor- of achter de schermen een doorbraak wordt bereikt over het kernwapenprogramma van Noord-Korea, zegt ze. "Dat is voor Noord-Korea onbespreekbaar. Dus wat dat betreft verandert er niets."

Wie betaalt de kosten?

Voor de twee Noord-Koreaanse kunstschaatsers is het morgen in ieder geval de dag van de waarheid. Achter de schermen wordt momenteel geschermd over de vraag wie de onkosten van de Noord-Koreaanse delegatie gaat betalen. Zowel het IOC als de Zuid-Koreaanse overheid zou bereid zijn die te betalen, schrijft de Zuid-Koreaanse krant The Hankyoreh, maar of dat te rijmen valt met de strenge sancties die gelden voor Noord-Korea is niet duidelijk.

Met het gesprek tussen Noord-Korea en Zuid-Korea in het verschiet meldde het IOC maandag dat de deadline voor Noord-Koreaanse atleten die mee willen doen aan de Winterspelen is verlengd - voor onbepaalde tijd.
Waarom zoveel koppels (willen) scheiden in januari

Heeft uw relatie de eindejaarsfeesten overleefd en bent u er rotsvast van overtuigd dat u en uw partner nog een mooie toekomst hebben? Dan zijn jullie ijzersterk, want bijzonder veel koppels dwepen met een echtscheiding in de eerste maand van het jaar.
Musis Sacrum in Arnhem heropent op 12 januari na grootscheepse verbouwing
5 Januari, 02:18 Volkskrant
Musis Sacrum in Arnhem gaat weer open, inclusief een spectaculair nieuw raam. Architecten Frits van Dongen en Patrick Koschuch bouwden al heel wat theaters, van een poppodium in Venlo tot de schouwburg van Den Helder. Voor Musis Sacrum in Arnhem, dat na een grootscheepse verbouwing op 12 januari feestelijk heropent, brachten ze al hun kennis en ervaring met akoestiek, zichtlijnen, orkestbakken en


Lukebiker Triatlon Team organiseren eerste Heicross zaterdag 27 januari
4 Januari, 10:12 Gazet v. Antwerpen
De Lukebikers laten voor het eerste jong en oud kennis maken met het veldrijden. Het is een eerbetoon aan Luc Vanwesenbeeck, de man naar wie de wielerploeg is genoemd en die in 2013 plots overleed.


Boomlaarstraat vanaf dinsdag 9 januari afgesloten
4 Januari, 09:00 Gazet v. Antwerpen
Vanaf dinsdag 9 januari tot uiterlijk 26 januari dient een aannemer in opdracht van Eandis nutswerken uit te voeren in de Boomlaarstraat.


Nog veel onduidelijkheid over staking streekvervoer morgen
3 Januari, 16:48 NOS nieuws

Morgen wordt er gestaakt in het streekvervoer, maar niet overal. Waarschijnlijk wordt morgenochtend pas duidelijk waar het ov precies stilligt.

De bonden gaan ervan uit dat er vrijwel nergens in Nederland bussen rijden, behalve in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Daar rijden alleen lokale vervoerders als het GVB en RET. In Utrecht rijden 's ochtends tot 12.00 uur in ieder geval helemaal geen bussen en trams.

Veel werknemers in het streekvervoer staken voor meer loon en een lagere werkdruk. Er wordt onder meer actiegevoerd bij Arriva, Connexxion, Qbuzz, Keolis en EBS. De vervoerders maken op sommige lijnen wel uitzonderingen. Zo rijdt Connexxion wel personeelsbussen van en naar Schiphol om medewerkers van bedrijven daar te vervoeren.

Treinreizigers zouden weinig last moeten hebben van de staking. Alleen regionale treinen van Arriva (Limburg), Breng (Gelderland) en Connexxion (Utrecht, Gelderland), Keolis (Twente, Overijssel, Gelderland) rijden niet of nauwelijks.
Fanfare De Eendracht moet zaal Fort uiterlijk op 15 januari verlaten
3 Januari, 12:36 Gazet v. Antwerpen
Fanfare De Eendracht uit Itegem (Heist-op-den-Berg) moet zaal Fort tegen 15 januari minstens voorlopig verlaten. De eigenaar wil starten met vernieuwingen en gaat op zoek naar een kandidaat-huurder.


In januari klink je overal met een glaasje bubbels, maar ken je dit nadeel al?
2 Januari, 13:12 Gazet v. Antwerpen

Nieuwjaar is achter de rug, maar misschien staan er bij jou ook nog enkele bedrijfsfeestjes of recepties op de planning waar de cava, champagne of prosecco rijkelijk zal vloeien. Lekker, maar de bubbeldrankjes kunnen schadelijk zijn voor je gebit...
Wekdienst 2 januari: Openbaarheidsdag en verrassende dartkampioen
2 Januari, 07:12 NOS nieuws

Goedemorgen, het is vandaag Openbaarheidsdag en in Papendal is de teamoverdracht voor de Olympische Spelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang.

Vanochtend is het lange tijd droog en schijnt de zon regelmatig. Tegen de avond gaat het vanuit het westen opnieuw regenen. Het wordt een graad of 7.

Ga je vandaag op pad? Dit is het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

? Het is vandaag Openbaarheidsdag. Dat betekent dat er weer archieven openbaar worden gemaakt die lange tijd niet voor iedereen waren in te zien. Zo komen er documenten vrij over onder andere het oorlogsverleden van oud CDA-voorzitter Willem Aantjes, de dagboeken van oud-premier Beel en oud-minister Klompé en er komen 180.000 'beheersdossiers' vrij over de vermogens van personen die in de Tweede Wereldoorlog verdwenen.

? In Papendal is vandaag de teamoverdacht voor de Olympische Spelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. De winterspelen gaan 9 februari van start.

? En supermarktketen Jumbo komt met de jaarcijfers over 2017. Jumbo, dat ook eigenaar is van La Place, is de tweede supermarktketen van het land.

Wat heb je gemist?

Net als in 2016 is de bevolking van Nederland vorig jaar opnieuw relatief sterk gegroeid. Het CBS meldt dat er ongeveer 100.000 mensen bij kwamen. De groei komt net als vorig jaar vooral door immigratie. Nederland telt nu bijna 17,2 miljoen geregistreerde inwoners. Het CBS verwacht dat dat aantal over vijf jaar op 17,5 miljoen mensen ligt.

Ander nieuws uit de nacht:

? Het WK darts is gewonnen door de nieuwkomer Rob Cross. De Brit gooide dartslegende Phil Taylor met 7-2 van het podium.

? Ski's en snowboards worden in de Alpen steeds vaker gestolen. Dat zegt de Nederlandse Ski Vereniging (NSV) tegen De Telegraaf.

? Bij rellen in een Braziliaanse gevangenis zijn negen gevangenen omgekomen, veertien raakten er gewond en nog eens tientallen zijn ontsnapt.

? En in Venezuela is een sergeant opgepakt voor het doodschieten van een zwangere vrouw. De vrouw was 18 jaar en vijf maanden zwanger.

En dan nog dit:

De Brandaris, de beroemde vuurtoren op Terschelling, heeft te kampen met een technisch mankement. Het vuurtorenlicht wil niet branden. Deskundigen van het vasteland moeten komen om de Brandaris weer aan de praat te krijgen.

Fijne dag!Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be