NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Jan


Charles Michel tegen Jan Jambon: 'BelgiŽ werkt veel beter nu. Schol Jan'
Zondag, 14:00 De Tijd
13:54 Of premier Charles Michel begrip heeft voor het Vlaamsnationalisme, wilde Jan Jambon weten. 'Ik heb vaak gehoord dat BelgiŽ niet goed werkt. Maar nu werkt BelgiŽ veel beter. Schol Jan', repliceerde de...


Antwerps MMA-spektakel: zo beleeft Jan (26) zijn gevecht
Zondag, 10:24 Gazet v. Antwerpen

In de Sporthal Expo in Deurne vond de 12de editie plaats van het Staredown Fighting Championship (SFC). Mixed Martial Arts (MMA) is een multidisciplinaire vechtsport die zich richt op het combineren van technieken uit verschillende vechtsporten zoals worstelen, judo, karate, kickboksen, thaiboksen, boksen en jiujitsu. Het is toegestaan om tijdens het ?full contact? gevecht gebruik te maken van stoot- en traptechnieken, worpen, klemmen en wurgingen op de grond. Uw krant volgde de 26-jarige welter van 77 kg Jan Quaeyhaegens.
De keuze van Jan Verheyen: Tulip Fever
Woensdag, 09:30 Skynet
Een nieuwe week, een nieuwe filmtip van Jan Verheyen: deze keer stelt Jan een kostuumdrama met een sterrencast voor: Tulip Fever.


Het is zo simpel is een tikkeltje elitair, maar leve het onvermoeibare optimisme van Jan Terlouw
Woensdag, 02:36 Volkskrant
Duurzaam moet en duurzaam kan. Zegt de weer alom aanwezige Jan Terlouw, in de film Het is zo simpel. Het zijn drukke dagen voor Jan Terlouw. Hij schreef het Boekenweek-essay Natuurlijk, een pleidooi voor duurzaamheid. Morgen overhandigt Terlouw (86) in Het Torentje het eerste exemplaar aan minister-president Rutte. Verder had hij in deze krant een correspondentie met Griet op den Beeck, gaf hij in


Beerschotsupporter die kaak verbrijzelde bij val in Jan Breydelstadion stelt het goed
12 Maart, 12:12 Gazet v. Antwerpen

Kevin De Smet (32), de Beerschotsupporter die na de match tegen Cercle Brugge een lelijke val maakte in het Jan Breydelstadion, stelt het goed. Hij mag vandaag naar huis, zo vertelt zijn vriendin vanuit het ziekenhuis in Brugge.
Leerlingen hangen aan lippen gevangenisvrijwilliger Jan De Cock
11 Maart, 18:06 Gazet v. Antwerpen
Jan De Cock, de man die zich vrijwillig liet opsluiten in meer dan tweehonderd gevangenissen over heel de wereld, was vrijdag te gast in basisschool Zilverenhoek om er voor de vijfdeklassers ene lezing te geven. De leerlingen hingen aan zijn lippen.


Podcast: de biograaf van Jan Wolkers over zijn boek
11 Maart, 07:18 Volkskrant
Onno Blom is biograaf van Jan Wolkers en deed tijdens het schrijven en onderzoeken wekelijks verslag in de Volkskrant. Van die stukjes is nu een boek samengesteld: Memoires van een biograaf -† In de voetsporen van Jan Wolkers. Gijs Groenteman spreekt met Blom in deze nieuwe aflevering van onze podcast het Volkskrantgeluid Cultuur. Beluister de podcast†hieronder en abonneer je meteen via†Soundcloud


Ontbijt voor Jan en Alleman
10 Maart, 13:18 Gazet v. Antwerpen
Wie zondag liever niet eens aanschuift bij de bakker kan terecht in het Broechemse Gildehuis, Pertendonckstraat 14.


Rode Duivel Jan Vertonghen: ?Beerschot hoort gewoon thuis in eerste klasse?
10 Maart, 02:30 Gazet v. Antwerpen

Ook Rode Duivel Jan Vertonghen duimt vanuit Engeland voor Beerschot Wilrijk. ?…ťn keer scoren moet voldoende zijn.?
Oud-Transavia-topman Peter Legro (80) overleden
9 Maart, 19:24 NOS nieuws

Oud-topman Peter Legro van luchtvaartmaatschappij Transavia is op 80-jarige leeftijd overleden. Hij was van 1979 tot aan zijn pensionering in 2002 de hoogste baas van het bedrijf.

Legro is een van de vier Nederlandse luchtvaartpioniers die op Schiphol met een borstbeeld worden geŽerd. De anderen zijn KLM-grondlegger Albert Plesman en de twee oprichters van Martinair, Martin SchrŲder en John Block. Die laatste zou later Air Holland leiden.

"We zijn intens verdrietig over het overlijden van Peter", zegt huidig Transavia-topman Mattijs ten Brink. "Hij was de verbinding met het verleden en op dat verleden bouwen we nog steeds voort. Met zijn gedrevenheid en persoonlijke aandacht voor iedereen, kreeg hij Transavia in beweging, zowel op de grond als in de lucht."

Legro legde de basis voor het huidige businessmodel van Transavia als charter-en budgetmaatschappij.

Zelf piloot worden

Hij groeide op in de buurt van vliegveld Eelde en wilde zelf piloot worden, maar Legro was met zijn bijna 2 meter te lang, schrijft de site Luchtvaartnieuws. Hij werkte eerst voor bandenfabrikant Firestone in Liberia en later voor Pan American Airlines. Voor PanAm werd hij uiteindelijk gestationeerd op Schiphol, waar hij later zijn carriŤre bij Transavia begon.

Na zijn pensionering in 2002 bleef hij bij de luchtvaartmaatschappij betrokken "Transavia is nog steeds van mij. Emotioneel gezien dan", zei hij in een interview.
Beerschot Wilrijk maakt selectie bekend voor seizoensapotheose in Jan Breydel
9 Maart, 14:54 Skynet
Zonder witte konijnen, miraculeuze verrijzenissen of onverwachte / niet gemelde blessures zijn dit de jongens die Beerschot Wilrijk zaterdagavond naar de Jupiler Pro League moeten trappen op het veld van Cercle Brugge.


Pionier van televisiejournalistiek Jan Schodts overleden
7 Maart, 13:12 Gazet v. Antwerpen

Voormalig journalist Jan Schodts, een pionier van de televisiejournalistiek in Vlaanderen, is vrij onverwacht overleden in een rusthuis in Kapelle-op-den-Bos. Over een paar weken zou hij 81 worden. Dat heeft VRT NWS woensdag bericht.
De keuze van Jan Verheyen: Selma
7 Maart, 09:18 Skynet
Een nieuwe week, een nieuwe filmtip van Jan Verheyen: deze week kiest Jan voor Selma, een aangrijpend historisch drama van Ava DuVernay.


Hoe oud-cameraman Jan de Bont een van de grootste fotocollecties ter wereld verzamelde
7 Maart, 02:24 Volkskrant
Oud-cameraman Jan de Bont is even in Nederland om een deel van zijn Ed van der Elsken-collectie aan het Rijksmuseum te schenken. Zijn fotoverzameling blijkt een van de grootste ter wereld. En hij is er gek mee. Weet je wat Jan de Bont helemaal niet mist? Telefoontjes op de eerste draaidag waarin wordt meegedeeld dat je je film voor 10 miljoen minder moet draaien. Hij heeft vanaf het begin van de j


Jambon bij Jan De Meulemeester: ?We gaan in Brasschaat verder met Koen Verberck tot in 2019?
6 Maart, 18:00 Gazet v. Antwerpen

?Als N-VA voor een tweede keer de burgemeester mag leveren in de gemeente Brasschaat, dan gaan we verder met waarnemend burgemeester Koen Verberck. En dat zeker tot in 2019, bij de federale verkiezingen.? Dat zegt burgemeester Jan Jambon in het programma ?De Meulemeester in Debat?.
Messoudi beseft dat 1-0 een 'tricky' uitslag is: "We moeten het gaan doen in Jan Breydel"
5 Maart, 07:48 Skynet
Een goal gemaakt en geen doelpunt tegen... Beerschot Wilrijk zette een mooi resultaat neer tegen de ploeg die in de reguliere competitie in zowat alle uitmatchen scoorde. Toch zal het voor de Antwerpenaren nog stevig knokken worden om die voorsprong te verdedigen in de terugmatch op het veld van Cercle Brugge. Dat beseft ook 'Mo' †Messoudi.


Beeldend kunstenaar Jan Vercruysse overleden
3 Maart, 15:30 Skynet
De in Oostende geboren kunstenaar Jan Vercruysse is vorige dinsdag in Brugge overleden. Dat heeft zijn familie vandaag bekendgemaakt via een overlijdensbericht in De Standaard. Jan Vercruysse , die rechten had gestudeerd, debuteerde in de culturele wereld als dichter voor hij in 1975 de overstap maakte naar de beeldende kunsten. Hij vertegenwoordigde BelgiŽ op de BiŽnnale van VenetiŽ in 1993 en kreeg in 2001 de Vlaamse prijs voor Beeldende Kunst. Hij wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke conceptuele kunstenaars die ons land heeft voorgebracht. In oktober zou hij 70 zijn geworden.


'Alles en Niets', Jan Henderikse maakt kunst van afval
3 Maart, 15:12 NOS nieuws

Na het weggooien, het ronddrijven en het aanspoelen begon het vinden en het oprapen. Het werd een essentieel onderdeel van het scheppingsproces dat Jan Henderikse tot het zijne maakte. Hij deed het aan de oevers van de Rijn, maar ook bij Amerikaanse supermarkten en tal van andere plaatsen. 'Ready Founds', noemt hij de rijkelijk samengestelde kunstwerken die hij maakte uit onderdelen die voor andere mensen waardeloos waren geworden. Alles en Niets, een overzicht van zijn lange loopbaan, is vanaf dit weekend te zien in het Gemeentelijk Museum in Schiedam.

Met het werk van Henderikse pakken ze in Schiedam andermaal breed uit met het baanbrekende werk van de zogenaamde Nulgroep. In 2014 kregen ze veel publiek voor de tentoonstelling herman de vries. all en in 2015 gebeurde hetzelfde met De Werkelijkheid van Jan Schoonhoven.

Die Nulgroep brak in de vroege jaren 60 als artistieke vernieuwingsbeweging radicaal met de schilderkunst, zelfs de meest moderne. Geen abstracte doeken meer, maar hoogst eigen dingen. Losgemaakt van de alledaagse werkelijkheid werd materiaal van de straat omgezet in veelvormige constructies die tot op de dag van vandaag blijven uitsteken boven straatniveau.

Henderikse (Delft, 1937) leerde kijken en construeren van zijn oudere stadgenoot Jan Schoonhoven. Om geld te verdienen is hij nog een jonge verslaggever geweest. Als 82-jarige grinnikt hij in zijn Schiedamse hotelkamer: "Het was van journalist tot krantenbezorger, hoe vind je die? Ik was nogal recalcitrant. Met die verslaggeving lukte het niet en toen ben ik een tijdje corrector geweest. Het eindigde met kranten rondbrengen."

Zijn eigen weg voerde naar Antwerpen en New York. Aan het eind van de sixties woonde hij daar met zijn vrouw en zoontje in het Chelsea Hotel en kwam er andere kunstzinnige gasten als Janis Joplin en Leonard Cohen tegen. Nog steeds heeft hij een studio in Antwerpen, maar het grootste deel van de tijd woont hij in Brooklyn. Daar heeft hij de supermarktaffiches vandaan die nu in Schiedam, conform Nul, serieel bijeen hangen. Felle kleuren benadrukken aanbod en prijs van tomaten, rijst, suiker en koteletten. Herkenbaar van alledag en toch meer dan een samenhang van aanprijzingen.

Voor Henderikse heeft het altijd te maken met liefde die mensen hebben voor spullen en dingen die ze begeren en daarna weer wegdoen. Het is een fascinatie voor wat mensen beweegt. In Schiedam moet het bezoekers bewegen, blij maken, zonder kunstzinnige zwaarte.

Onvermijdelijk valt de naam van tijdgenoot Andy Warhol, de seriŽle uitvergroter van de moderne beschaving, van soepblikken tot bekendheden, inclusief Beatrix. Het was in de geest van Nul, maar Henderikse is niet geÔnteresseerd in de vraag wie er eerder was. "Misschien was ik eerder, maar Warhol was een typisch popart-fenomeen", zegt hij. "Ik maakte geen popart. Ik heb nooit kritische kunst gemaakt. Popart maakte altijd iets met een boodschap en dat kan een leuke zijn, of een ironische. Dat heb ik nooit gedaan. Wat ik zag, wat mensen gebruikten, heb ik gewoon eigenlijk allemaal netjes naast elkaar gezet. Dus Warhol zei me toen helemaal niks. Het zegt me nog niet veel, maar toen helemaal niets."

Zien, meenemen en er iets mee doen. Dat is de kunstzinnige kern. Voor Henderikse is het als met de kurken en wijnflessen die hij in de vroege jaren 60 opraapte aan de Rijn. Hij is geÔnteresseerd in het vermoedelijke menselijke verhaal erachter, misschien wel een huwelijk, wie weet. Het is weggooien en toch vasthouden. Henderikse: "Ja, er een nieuwe waarde aan geven. Alles en niets. Het is ook een beetje Nul."

Voor de tentoonstelling in Schiedam liet hij een blankhouten tuinhuisje vol lampjes verrijzen waar een enorme stroom flessenkurken uit naar buiten spoelt. Het is als toen aan de Rijn, maar heel anders.

"Er is geen verhaal bij", zegt Henderikse, opnieuw zonder enige pretentie. "Ik houd van dat huisje, ik houd van kurken en van kerstverlichting, dingen die ik graag gebruik. Er is verder geen boodschap, niks. Ik vind het leuk. Ik hoop dat iedereen er blij van wordt om het te zien. Er is veel licht, veel ledlicht. Dat heb ik allemaal uit New York meegebracht, daar flikkert het meer dan in Europa. In New York en Antwerpen doe ik het ook, maar ik heb het nog nooit zo gecombineerd."
Met zijn 'doorgesnoven junkie style' sprint Jan Willem van Schip naar WK-zilver op puntenkoers
2 Maart, 22:06 Volkskrant
Jan Willem van Schip heeft bij de WK baanwielrennen in Apeldoorn verrassend het zilver veroverd op de puntenkoers. De Nederlander won de laatste sprint en klom dankzij die (dubbele) punten naar de tweede plaats. De AustraliŽr Cameron Meyer won het onderdeel voor de vijfde keer. De Brit Mark Stewart veroverde het brons. Jan Willem van Schip (23) kon het zelf maar niet geloven. Met de mond wijd open


Jan Vertonghen is opnieuw fit, Alderweireld blijft revalideren

Tottenham-coach Mauricio Pochettino kan komende zaterdag in de competitiewedstrijd tegen Huddersfield opnieuw rekenen op Jan Vertonghen. Dat maakten de Spurs bekend op Twitter. Vertonghen is hersteld van de enkelblessure die hij een tiental dagen geleden op training opliep. Toby Alderweireld blijft in de lappenmand. De centrale verdediger sukkelt nog steeds met een hamstringblessure.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be