NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Italiaanse

2News.be / Trefwoorden / Italiaanse

Italiaanse renner krijgt 200 Zwitserse frank boete voor rijden op fietspad
Woensdag, 20:36 Gazet v. Antwerpen

Cesare Benedetti (BORA - hansgrohe) moet een boete van 200 Zwitserse frank ophoesten omdat hij woensdag tijdens Nokere Koerse op het fietspad ging rijden. De Italiaan hoopte zo op te schuiven in het peloton, maar wist niet dat het fietspad plots weg liep van het eigenlijke parcours. Hij moest zo zelfs even inhouden om weer helemaal achteraan het peloton opnieuw aan te sluiten. En dat net voor de wagen van de voorzitter van de wedstrijdjury.
Italiaanse topcoach volgt Vital Heynen op en moet Red Dragons naar Tokio loodsen

De Italiaanse topper Andrea Anastasi (57) volgt Vital Heynen op als bondscoach van de Belgische volleybalmannen. Laatstgenoemde hield het al na ťťn jaar voor bekeken bij de Red Dragons, die hij vorig seizoen naar een onverhoopte vierde plaats leidde op het Europees kampioenschap, om coach te worden van Polen.
Italiaanse windmolen-magnaat blijkt handlanger van voortvluchtige maffiabaas
Dinsdag, 16:24 Gazet v. Antwerpen

De eigenaar van een windmolenpark op SiciliŽ, beter bekend als ?The Lord of the Wind?, is dinsdag tijdens een politieoperatie tegen vermoede handlangers van de voortvluchtige Siciliaanse nummer 1 van de maffia, Matteo Messina Denaro, gearresteerd.
Italiaanse wijnorganisatie onderschept duizenden flessen 'sjoemelchianti', aangelengde chemische poederwijn
9 Maart, 12:48 Volkskrant
Als ItaliŽ een Woord van het Jaar-verkiezing zou organiseren, was 'sjoemelchianti' na deze week een grote kanshebber. Het Italiaanse Chianti Consortium - de organisatie achter een van de populairste wijnen ter wereld - onderschepte in een half jaar tijd meer dan 56 duizend flessen Toscaanse wijn die helemaal geen Chianti bleken te bevatten, maar een aangelengde chemische poederwijn. De wijn was be


Italiaanse voetbalwereld neemt afscheid van Davide Astori
9 Maart, 00:24 Skynet Sport
Aan de basiliek van Santa Croce in het Italiaanse Firenze hebben duizenden voetbalfans afscheid genomen van Davide Astori. De aanvoerder van Fiorentina overleed zaterdagnacht op 31-jarige leeftijd in zijn hotel in Udine na hartfalen.


Tirreno-Adriatico: ploegentijdrit kolfje naar hand BMC, Italiaanse kopman krijgt de leiderstrui
7 Maart, 16:48 Gazet v. Antwerpen

BMC heeft de openingsrit van Tirreno-Adriatico gewonnen. De Italiaan Damiano Caruso mocht als eerste de finishlijn passeren, hij is de nieuwe leider. Ook Greg Van Avermaet kwam in dezelfde tijd over de finishlijn.
Quasi definitief resultaat bevestigt patstelling bij Italiaanse verkiezingen
6 Maart, 18:54 Skynet
ItaliŽ gaat moeilijke politieke tijden tegemoet en (uiteindelijk?) sterretjes zien, zo blijkt uit het eindresultaat van de parlementsverkiezingen van zondag. Dat eindresultaat bevestigt het beeld dat zondagnacht al was geschetst.


Italiaanse topclub denkt aan jeugdacademie in Antwerpen
6 Maart, 02:18 Gazet v. Antwerpen

De Italiaanse topclub Internazionale onderzoekt of er mogelijkheden zijn om in Antwerpen een eigen jeugdacademie op te richten. Komende zomer organiseert het alvast een voetbalkamp dat als opstapje moet dienen voor een heuse voetbalschool.
Kunnen de Italiaanse populisten hun kiezers na de winst iets bieden?
5 Maart, 21:18 Volkskrant
Oud-premier Matteo Renzi die een paar uur na de verkiezingen definitief aftrad als partijleider. Een mislukte comeback voor die andere oud-premier Silvio Berlusconi, wiens partij geen sleutelrol zal spelen in de formatie. Een derde oud-premier, Massimo D'Alema, die in zijn eigen woonplaats slechts duizend stemmen kreeg: ItaliŽ heeft zondag op een ongekende manier afgerekend met de gevestigde orde.


Lega Nord wil Italiaanse regering leiden
5 Maart, 13:30 Gazet v. Antwerpen

De radicaal rechtse partij Lega Nord eist het recht op om een regering te vormen, en die te leiden. Een ?bizarre? coalitie smeden wijst kopstuk Matteo Salvini af.
Direct 120 ondernemers op eerste netwerkavond ZON in Italiaanse sfeer
4 Maart, 20:36 Gazet v. Antwerpen
Het eerste netwerkevent van het nieuwe ZON (Zandhovens Ondernemers Netwerk, de opvolger van de vroegere Middenstandsraad) was meteen een succes.


Hoe ?bella' is de Italiaanse beurs?
4 Maart, 19:24 De Tijd
19:17 Vormen de Italiaanse verkiezingen van zondag een gevaar of een opportuniteit voor Italiaanse aandelen? De meeste analisten zien vooral mogelijkheden.


Bijna 1 Italiaanse kiezer op 5 bracht stem uit tegen de middag
4 Maart, 14:18 Skynet
Bijna ťťn Italiaanse kiezer op vijf had tegen vanmiddag een stem uitgebracht tijdens de parlementsverkiezingen, dat blijkt uit een telling van de politieke informatiewebsite Youtrend. De participatiegraad lag zo op 19,3 procent, hoger dan bij de vorige verkiezingen van 2013 toen 14,9 procent van de kiezers in de voormiddag een stem had uitgebracht. Toen vond de stembusslag wel plaats over twee dagen.


Wekdienst 4/3: 950 Italiaanse zetels en protest tegen dierenhonger
4 Maart, 08:00 NOS nieuws

Goedemorgen! Hoewel de dieren worden bijgevoerd, wordt er toch gedemonstreerd tegen honger in de Oostvaardersplassen en in ItaliŽ zijn parlementsverkiezingen.

Vandaag zet de dooi van de afgelopen nacht door. Overdag is het lang droog en is er soms zon. Het wordt 3 tot 9 graden en er waait een matige zuidoostenwind. Tegen de avond gaat het vanuit het zuidwesten regenen.

Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Vanochtend om 9.00 uur wordt duidelijk of de achterban van de SPD instemt met de grote coalitie met de CDU van Angela Merkel. Het belooft spannend te worden, want er is binnen de SPD veel weerstand. En er zijn parlementsverkiezingen in ItaliŽ. Alle 950 zetels in de twee kamers van het Italiaanse parlement staan op het spel. De verwachting is dat rechts zal winnen en dat de linkse regeringscoalitie flinke klappen krijgt. Bij de Oostvaardersplassen is weer een demonstratie tegen het verhongeren van grote grazers. Ook al worden ze nu bijgevoerd, de actie gaat toch door.

Wat heb je gemist?

Op veel plaatsen was het gisteren niet verantwoord om het ijs op te gaan. Voorzitter Rieks Poelman van de KNSB ergert zich aan schaatsers die dat toch deden. Dat zegt hij bij RTV Drenthe.

"We hebben tot in den treure gewaarschuwd: ga niet schaatsen op open water van plassen en meren. Die mensen gaan letterlijk over ťťn nacht ijs", zei Poelman. Op meerdere plekken in het land moesten brandweer en politie de afgelopen dagen uitrukken om mensen uit het water te halen.

Ander nieuws uit de nacht:

Vermist echtpaar gevonden: het oudere stel verdween na een feestje en werd later, gezond en wel, gevonden in Hendrik-Ido-Ambacht. Badr Hari verslaat Hesdy Gerges bij rentree: de kickboksers waren aan elkaar gewaagd, maar de jury was unaniem in zijn beslissing.Egypte draagt eilandjes over aan Saudi-ArabiŽ: het hooggerechtshof keurt het geschenk met een strategische ligging goed.Kapitein onderzoeksschip verdronken bij Antarctica: de Spanjaard sloeg overboord en werd na zes uur zoeken gevonden.

En dan nog dit:

Het huwelijk tussen prins Harry en Meghan Markle mag een groot feest worden: pubs in Groot-BrittanniŽ mogen van de Britse regering twee uur langer open blijven. "Het is een mooie gelegenheid om het samen te vieren", vindt minister van Binnenlandse Zaken Rudd.

Meestal gaan pubs rond 23.00 uur dicht, maar op 18 en 19 mei hoeft de tap pas om 01.00 uur dicht. Het huwelijk valt toevallig ook samen met de finale van de FA Cup. Bij het huwelijk tussen prins William en Kate Middleton en bij de 90ste verjaardag van koningin mochten de Britten ook langer aan de bar blijven zitten.

Fijne dag!
Verkiezingen ItaliŽ: wie doet er mee en hoe werkt de kieswet?
4 Maart, 06:48 NOS nieuws

Stemmen is op zich simpel, maar de Italianen hebben het nogal ingewikkeld gemaakt. Daarom hier een handleiding bij de parlementsverkiezingen van vandaag.

Alle zetels in beide kamers van het Italiaanse parlement staan op het spel. De Italiaanse tegenhanger van de Tweede Kamer heeft er 630, de Senaat 320.

De belangrijkste partijen die meedoen:

PD: De Democratische Partij. Op dit moment de regeringspartij. De premier van die regering is Paolo Gentiloni, maar de partijleiding is in handen van oud-premier Renzi. Vrij traditionele sociaaldemocratische partij, die naar verwachting forse klappen gaat krijgen. Forza Italia: De partij van Berlusconi. Hijzelf kan geen premier worden. De voorzitter van het Europees Parlement Antonio Tajani staat in de coulissen om die taak op zich te nemen, als Forza de premier gaat leveren. De partij is lid van de grote Christendemocratische fractie in Europa en staat op winst. Lega: Dat is de nieuwe naam, dus niet meer Lega Nord. De geografische aanduiding is uit de naam geschrapt zodat ze zich konden omvormen van afscheidingsbeweging (separatistische partij) tot een nationale anti-migratiepartij. In de lijn PVV, AfD en Front National. Matteo Salvini leidt deze club en is premierskandidaat. Staat op winst. Fratelli d'Italia: Ultrarechtse splinterpartij. Giorgia Meloni leidt deze partij. De partij zelf is een kleine speler, maar mogelijk belangrijk bij de vorming van een regering. Daarover later meer. Vijfsterrenbeweging: Anti-establishment-partij. Geleid door de jonge 31-jarige Luigi di Maio. Oprichter Beppe Grillo heeft zich teruggetrokken. Het omver gooien van het huidige bestel en de huidige politieke partijen, daar staan ze voor. Gaan de verkiezingen dik winnen, maar waarschijnlijk toch niet. Dat heeft met het kiessysteem te maken.

De Italiaanse kieswet:

Een minister zei onlangs "Bestudeer de kieswet alstublieft goed. Als u dat heeft gedaan, kunt u het me dan uitleggen want ik snap er niks van." Maar we gaan het hieronder toch proberen.

Zetels zijn te behalen via het systeem dat wij in Nederland ook hebben, op basis van het behaalde percentage van de stemmen. Maar dat telt slechts voor twee derde van het aantal zetels. De rest van de zetels wordt verdeeld via een Brits districtensysteem, waarbij de winnaar er met de volle buit vandoor gaat.

Dat betekent dat 40 procent van de stemmen waarschijnlijk genoeg is om een meerderheid te halen. Want een partij die zo veel wint, zal ook genoeg districten winnen om aan de meerderheid in het parlement te komen, zo is de verwachting.

Maar er is geen enkele partij die de capaciteiten heeft om dat percentage op eigen kracht te halen. Dus is het voordeliger om vooraf lijstverbindingen aan te gaan. Dat hebben de meeste partijen gedaan. Behalve de Vijfsterrenbeweging, die weigert principieel om met andere partijen samen te werken, dat is immers oude politiek en daar wil de beweging juist vanaf.

Coalities:

Er moeten dus zowel voor als na de verkiezingen coalities worden gesmeed. Vooraf om een meerderheid te krijgen en daarna om een regering te vormen. Wat zijn de mogelijkheden voor een nieuwe regering?

Centrumrechts: Berlusconi kan dan de premierskandidaat kiezen. Hij zal de huidige voorzitter van het Europees Parlement Tajani naar voren schuiven. Hij is pro-Europees, maar in een coalitie met partijen die sterk anti-EU zijn. Dit brengt dus veel onzekerheid met zich mee voor de EU en de markten. Verder is het helder dat een keiharde aanpak tegen migranten dreigt. Alle partijen zeggen dat alle 600.000 migranten teruggestuurd moeten worden (tenzij het oorlogsvluchtelingen zijn). Een grote coalitie: Berlusconi's Forza Italia kan ook een grote coalitie vormen met de sociaaldemocraten van de PD. Dit heeft de absolute voorkeur van Europese leiders en de financiŽle markten. De huidige premier Gentiloni, die wordt gezien als een stabiele leider, kan dan blijven zitten. Minderheidsregering: De Vijfsterrenbeweging vormt een coalitie met steun van Lega. Dat is de nachtmerrie van Brussel. Een referendum om uit de euro te stappen is niet ondenkbaar bij deze combinatie. De kans op deze optie is niet groot. Geen coalitie: Als de partijen er niet uitkomen, moeten Italianen opnieuw naar de stembus dit najaar of begin volgend jaar. Op dat moment zit de straf van Silvio Berlusconi erop en kan hij dus weer premier worden. Hij mocht zes jaar geen politieke functie uitoefenen en die termijn is dan voorbij.

De stembureaus gaan vandaag om 7.00 uur open en sluiten om 23.00 uur. Tot die tijd mogen er geen peilingen of exitpolls worden gepubliceerd.
Alles lijkt nog mogelijk bij de Italiaanse verkiezingen - zelfs voor oude vos Berlusconi
2 Maart, 23:54 Volkskrant
Na een snoeiharde campagne gaan de diep verdeelde Italianen zondag naar de stembus. Alles lijkt mogelijk. Zelfs dat de oude vos Silvio Berlusconi terugkeert. Welke coalitie gaat ItaliŽ leiden? De laatste peilingen zijn van twee weken geleden, omdat de wet het verbiedt daarna nog tussenstanden te publiceren. Hoe de laatste verhoudingen precies liggen weet dus niemand, temeer omdat ruim eenderde van


Een weekend vol Italiaanse topaffiches
2 Maart, 10:30 Skynet Sport
Wie houdt van Italiaans voetbal wordt dit weekend in de watten gelegd op Eleven Sports met maar liefst drie topaffiches. Blijft Juventus in het spoor van leider Napoli?


Italiaanse politieman doodt zijn twee dochters en zichzelf
28 Februari, 17:54 Gazet v. Antwerpen

Een lid van de Italiaanse carabinieri heeft met zijn dienstwapen zijn vrouw neergeschoten, en daarna zowel zijn twee dochters als zichzelf omgebracht, zo hebben Italiaanse media uit officiŽle bronnen gemeld.
Italiaanse banken zijn de olifant in de kamer
27 Februari, 19:42 De Tijd
01:08 Als de Italiaanse politici hun economie een duw in de rug willen geven, maken ze het best werk van een verdere sanering van de banksector. Maar niemand verbrandt graag zijn vingers aan het dossier.


Slowaakse onderzoeksjournalist doodgeschoten
26 Februari, 12:30 NOS nieuws

In Slowakije is een journalist vermoord. Hij werkte voor de nieuwssite Aktuality.sk en deed onderzoek naar belastingfraude door ondernemers die banden hebben met de regeringspartij. Hij werd thuis overvallen en doodgeschoten. Ook zijn vriendin werd vermoord.

De politie gaat ervan uit dat de 27-jarige JŠn Kuciak en zijn vriendin vanwege het speurwerk van de journalist zijn doodgeschoten. Voor zover bekend, is het de eerste keer dat een Slowaakse journalist is vermoord.

Toen de moeder van de vriendin haar dochter al een tijd niet kon bereiken, belde ze de politie. Die vond de twee lichamen gisteravond in het huis in het dorp Velka Maca.

De Slowaakse politie heeft gezegd dat alles op alles wordt gezet om de daders te vinden.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be