NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Iran


'Europese landen bereiden nieuwe sancties tegen Iran voor'
Zaterdag, 03:12 Volkskrant
Het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland hebben nieuwe Europese sancties tegen Iran voorbereid. De maatregelen zijn een reactie op de rol van Teheran in het conflict in SyriŽ en op tests met ballistische raketten, blijkt uit een vertrouwelijk document dat persbureau Reuters heeft ingezien. Het document is volgens Reuters naar alle EU-lidstaten is verstuurd.†Met de nieuwe maatregelen hopen d


Saudische kroonprins: Iran een atoombom, dan wij ook
Donderdag, 20:00 NOS nieuws

Saudi-ArabiŽ zal eigen kernwapens ontwikkelen als Iran dat ook doet, heeft de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman gezegd in een interview met het Amerikaanse medianetwerk CBS.

Volgens Mohammed wil Saudi-ArabiŽ helemaal geen eigen atoombom, maar zal zijn land zonder enige twijfel zo snel mogelijk volgen als Iran eigen kernwapens blijkt te bouwen.

Het sjiitische Iran en het soennitische Saudi-ArabiŽ zijn aartsvijanden. De laatste tijd zijn de spanningen tussen de twee islamitische mogendheden toegenomen en staan ze onder meer tegenover elkaar in de burgeroorlogen in SyriŽ en Jemen.

Toekomstige oorlog

Kroonprins Mohammed, die wordt beschouwd als de sterke man van Saudi-ArabiŽ, laat zich in de woordenstrijd met Iran niet onbetuigd. Vorig jaar zei hij dat Saudi-ArabiŽ ervoor zou zorgen dat een toekomstige oorlog tussen beide landen zou worden uitgevochten in Iran. Hij noemde de Iraanse geestelijk leider Khamenei de nieuwe Hitler.

Saudi-ArabiŽ is het niet eens met de nucleaire deal. waarin Iran beloofde zijn nucleaire programma te beperken en onder toezicht te stellen in ruil voor opheffing van economische sancties.

Uranium

Mohammed heeft al het initiatief genomen om kernenergie te ontwikkelen, als onderdeel van zijn beleid om Saudi-ArabiŽ minder afhankelijk te maken van olie. Tot nu toe heeft hij benadrukt dat de kernenergie alleen voor vreedzame doeleinden gebruikt zal worden. Hij heeft in het midden gelaten of Saudi-ArabiŽ ook uranium gaat verrijken, een proces dat ook gebruikt kan worden voor kernwapens.

Mohammeds opmerkingen komen aan de vooravond van een bezoek aan de Verenigde Staten. President Trump toonde zich vorig jaar bij een bezoek aan Saudi-ArabiŽ een groot vriend van dat land en staat zeer vijandig tegenover Iran. Amerikaanse bedrijven bieden mee bij de aanbesteding van de eerste twee Saudische kernreactoren.

Amerikaanse bedrijven mogen alleen nucleaire technologie verkopen aan landen die met de VS een akkoord hebben getekend waarin ze beloven geen uranium te verrijken. Saudi-ArabiŽ heeft tot nu toe geweigerd zo'n akkoord te tekenen.
BBC roept VN op om zijn journalisten in Iran te beschermen
12 Maart, 10:07 Skynet Buitenland
De BBC lanceert een oproep aan de VN om de rechten van zijn journalisten en hun familie in Iran te waarborgen. De Britse openbare omroep zegt dat de lokale autoriteiten hen "belagen".


BBC wendt zich tot VN voor bescherming verslaggevers in Iran
12 Maart, 04:54 Volkskrant
De Britse omroep BBC heeft zich tot de Verenigde Naties gewend om hulp te vragen bij de bescherming van de rechten van zijn verslaggevers en hun familieleden in Iran. De Britse openbare omroep zegt dat de lokale autoriteiten de journalisten 'belagen'. 'Onze pogingen om de Iraanse autoriteiten over te halen om te stoppen met deze intimidatie worden compleet genegeerd', zegt algemeen directeur van d


Turks privťvliegtuig met elf inzittenden neergestort in Iran
11 Maart, 18:42 NOS nieuws

In het zuidwesten van Iran is een Turks privťvliegtuig neergestort. Volgens de Iraanse staatsomroep waren er zeker elf mensen aan boord. Over hun lot is niets bekend. Reddingswerkers zijn op weg naar de plek van het ongeluk.

Het vliegtuig was opgestegen in de Verenigde Arabische Emiraten en was op weg naar Istanbul. Het toestel zou tijdens een zware regenbui een berg hebben geraakt en daarna in brand zijn gevlogen.

Het vliegtuig stortte neer in het Zagrosgebergte in de buurt van de stad Shahrekord, zo'n 370 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Teheran.

In februari stortte in hetzelfde gebergte een vliegtuig neer, waarbij alle 65 inzittenden om het leven kwamen. Ook dat toestel was tegen een berg aan gevlogen. Vanwege het slechte weer en de ruige omgeving werd het toestel pas twee dagen na de crash gevonden.
Frankrijk zet Louvre-kunst in bij lastige gesprekken met Iran
6 Maart, 22:12 NOS nieuws

Een eeuwenoude Egyptische sfinx, een buste van de Romeinse keizer Marcus Aurelius en tekeningen van Rembrandt staan uitgestald in de Iraanse hoofdstad Teheran. De kunststukken maken zo deel uit van een diplomatiek spel tussen Frankrijk en Iran.

De historische werken zijn sinds gisteren te zien op een expositie van het Louvre in het nationaal museum in Teheran. Volgens internationale media is het de eerste keer dat een bekend Europees museum werken tentoonstelt in de Islamitische Republiek Iran.

De Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian was aanwezig bij de opening. Hij noemde de tentoonstelling een belangrijke vorm van 'culturele diplomatie'.

"Ik zie het belang van een culturele dialoog die Frankrijk en Iran kan samenbrengen", zei Le Drian. Zijn hoop is dat de kunst de spanningen tussen de twee landen wat vermindert. Hij wil met Teheran in gesprek over zijn raketprogramma en rol in conflicten in het Midden-Oosten, zoals de Syrische burgeroorlog.

Atoomakkoord

Maar de minister bevindt zich in een lastige positie. Frankrijk staat onder druk van de Amerikaanse president Trump, die het atoomakkoord met Iran dreigt op te zeggen. Ondertussen weigert de Iraanse regering te praten. De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Javad Zarif beschuldigt Frankrijk ervan Trump tevreden te willen houden.

Omdat de diplomatie via politieke kanalen weinig oplevert, probeert Parijs het op andere manieren. De Franse oliemaatschappij Total tekende in juli vorig jaar een miljardenovereenkomst met het staatsoliebedrijf van Iran en ook de Franse autofabrikanten Peugeot en Renault doen er weer zaken.

'Een lastige reis'

De expositie van het Louvre komt voort uit afspraken die werden gemaakt toen de Iraanse president Rohani in januari 2016 in Frankrijk was. De afgelopen maanden werden vijftig kunstwerken per vrachtvliegtuig naar het Midden-Oosten gevlogen, waaronder twee antieke stukken uit Iran afkomstig. "De banden met Frankrijk zijn al heel oud", zei de directeur van het Louvre. "Frankrijk pionierde bij de archeologische ontdekkingstocht door Iran."

Ondanks die mooie woorden lijkt het bezoek van Le Drian weinig te hebben opgeleverd. De Franse minister schudde handen met de Iraanse president Rohani en zijn collega Zarif, maar politiek gevoelige onderwerpen kwamen niet ter sprake. "Het was een lastige reis", zei Le Drian bij zijn terugkeer in Parijs, "er zijn geen concessies gedaan."
Leger SyriŽ voert druk op Oost-Ghouta op
4 Maart, 14:36 NOS nieuws

Het Syrische leger heeft aanzienlijk terrein gewonnen bij de strijd om Oost-Ghouta. In een verklaring van het leger staat dat overheidstroepen sinds vannacht zeker zes dorpen rond de rebellenenclave ten oosten van Damascus hebben veroverd.

Het aantal van zes dorpen wordt niet door andere bronnen bevestigd. Wel zegt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, dat de strijd vanuit Engeland volgt op basis van informatie van activisten, dat 10 procent van de regio inmiddels in handen is van het leger.

Vluchtelingen

Volgens ooggetuigen wordt Oost-Ghouta, een van de laatste rebellenbolwerken in SyriŽ, voortdurend gebombardeerd. De humanitaire situatie is er abominabel. De 400.000 inwoners kunnen nauwelijks vluchten, omdat er geen veilige weg naar buiten is. Hulpkonvooien staan te wachten tot ze de enclave binnen kunnen.

De bombardementen zouden de afgelopen twee weken zeker 600 levens hebben geŽist. Er is weinig terechtgekomen van de wapenstilstand die in de VN-Veiligheidsraad is afgesproken, net als van de dagelijkse gevechtspauze die de Russische president Poetin heeft bevolen.

Terroristen

Het Syrische leger rechtvaardigt het offensief met het argument dat de regio moet worden vrijgemaakt van terroristen. In de laatste verklaring staat dat bij de recentste bombardementen een groot aantal terroristen is gedood.
FIFA bemiddelt in dispuut tussen Iran en Saudi-ArabiŽ
1 Maart, 13:24 Skynet
De FIFA wil de problemen tussen Iran en Saudi-ArabiŽ op voetbalgebied oplossen. Gianni Infantino, voorzitter van de wereldvoetbalbond, is momenteel in Teheran en gaf daar aan een bemiddelingspoging te ondernemen. "Voetbal heeft niets met politiek te maken en politiek niets met voetbal. De problemen zijn op te lossen", aldus de Zwitser. "De FIFA wil dat voetbal voor iedereen leuk is, ook voor de mensen in Iran en Saudi-ArabiŽ."


Rusland stelt veto tegen VN-kritiek op Iran, en brengt volgens VS ?hele regio in gevaar?

Rusland heeft maandag zijn veto gesteld tegen een resolutie van de VN-Veiligheidsraad over Jemen. De resolutie zou Iran bekritiseren omdat het de levering van Iraanse raketten voor Houthirebellen geen halt zou toeroepen. Enkele dagen geleden nog werd Rusland ervan beschuldigd dat het de oproep tegenhield van de Veiligheidsraad tot een wapenstilstand van dertig dagen in SyriŽ.
Geweld Jemen - Moskou gekant tegen veroordeling Iran door VN
24 Februari, 07:24 Skynet
Rusland heeft zich vrijdag bij de Verenigde Naties gekant tegen een ontwerpresolutie waarin Iran wordt veroordeeld in verband met wapenleveringen aan de sjiitische Houthi-rebellen in Jemen. Dat zeggen diplomaten.


Iran leeft engagementen nucleair akkoord na
22 Februari, 18:42 Skynet
Iran leeft wel degelijk zijn engagementen na in het kader van het nucleair akkoord dat Teheran in 2015 afsloot met de internationale gemeenschap. Dat staat in een trimestrieel rapport van het Internationaal Atoomagentschap (IAEA). De Amerikaanse president Donald Trump dreigt ermee het akkoord in mei op te zeggen.


Atoomwaakhond: Iran houdt zich aan de nucleaire afspraken
22 Februari, 18:24 NOS nieuws

Iran heeft zich aan de afspraken gehouden over de beperking van zijn nucleaire activiteiten. Dat blijkt uit een kwartaalrapportage van het Internationaal Atoomenergieagentschap IAEA, die persbureau Reuters heeft ingezien.

De afspraken zijn in 2015 opgelegd in een akkoord met de vijf permanente leden van de VN-Veiligheidsraad (de VS, Rusland, China, Frankrijk en Groot-BrittanniŽ) en met Duitsland. In ruil voor de deal werden de sancties tegen Teheran opgeheven.

Volgens afspraak heeft Iran de toegestane voorraden laag verrijkt uranium en zwaar water niet overschreden. Ook is het uranium niet verder verrijkt dan de afgesproken grens, 3,67 procent.

Kernenergie

De Amerikaanse president Trump heeft felle kritiek op het akkoord en wil de voorwaarden aanpassen. Hij stelt onder meer dat Iran bezig is met de ontwikkeling van kernwapens.

Trump heeft geregeld gedreigd het akkoord op te zeggen. In januari zei hij dat hij de deal 'voor de laatste keer' overeind zou houden.

Het atoomakkoord is zo ontworpen dat Iran zeker een jaar nodig zou hebben om een atoombom te maken, als het dat zou willen.

Iran heeft altijd volgehouden dat het onderzoek doet voor de ontwikkeling van kernenergie en medische toepassingen.
Drone-actie Netanyahu symboliseert opgelopen spanningen IsraŽl en Iran
18 Februari, 21:36 NOS nieuws

Het was een opvallende actie, vanochtend in MŁnchen. De IsraŽlische premier Benjamin Netanyahu toonde daar tijdens een speech bij een grote veiligheidsconferentie een wrakstuk, dat volgens hem afkomstig was van een Iraanse drone die boven IsraŽlisch grondgebied is neergeschoten. Hij noemde Iran daarbij de "grootste bedreiging voor de wereld".

Iran en IsraŽl beschuldigen elkaar al jaren van het gebruik van spionagedrones, maar de spanning loopt de laatste weken op. Eerder deze maand haalde het Syrische leger een IsraŽlisch F-16 gevechtsvliegtuig neer dat aanvallen uitvoerde op Iraanse doelen in SyriŽ. Die aanvallen werden uitgevoerd nadat een - volgens IsraŽl - Iraanse drone vanuit SyriŽ naar IsraŽl was gevlogen.

Correspondenten Thomas Erdbrink (Iran) en Arlene Gelderblom (IsraŽl) analyseren de actie van Netanyahu aan de hand van drie vragen: Hoe moeten we de actie plaatsen? Wat is de kans op escalatie van het conflict? En hoe gaat het nu verder?

Hoe moeten we Netanyahu's actie plaatsen?

"Deze actie komt niet uit de lucht vallen", zegt Gelderblom. Het laten zien van een brokstuk van een drone past volgens haar in de reeks verwoede pogingen van Netanyahu om het 'gevaar Iran' aan de wereld duidelijk te maken. "Netanyahu roept al maanden dat Iran militaire bases wil opzetten in SyriŽ. Hij heeft Iran ook al officiŽle waarschuwingen gegeven en gedreigd met militaire actie, als een diplomatieke oplossing niet mogelijk is."

Ze constateert dat Netanyahu steeds een stapje verder gaat in zijn dreigementen. "Wat opvalt, is dat Netanyahu nu heeft gezegd dat IsraŽl ook direct actie tegen Iran kan ondernemen en niet alleen via luchtaanvallen in SyriŽ en tegen Hezbollah. We weten niet of dat een dreigement is, maar de spanning loopt daardoor zeker op."

De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammed Javad Zarif, ook aanwezig bij de top in MŁnchen, noemde de toespraak van Netanyahu "een cartooneske vertoning, die niet eens een antwoord verdient". Volgens Erdbrink is het niet moeilijk te voorspellen wat dat antwoord zou zijn geweest: "De IraniŽrs zullen verwijzen naar Netanyahu's reputatie op het gebied van symbolische gebaren, zoals zijn tekening van een bom in een speech bij de Verenigde Naties."

In 2012 gebruikte de IsraŽlische premier in een toespraak bij de algemene vergadering van de VN een afbeelding van een bom en een markeerstift om te laten zien wat de nucleaire mogelijkheden waren van Iran. Drie jaar later haalde zijn eigen geheime dienst deze beweringen onderuit.

Belangrijker: Iran zal ontkennen dat het gaat om een Iraanse drone, aldus Erdbrink: "De enige bron van dit verhaal, zo zeggen de IraniŽrs, is IsraŽl. Ook zullen ze wijzen op IsraŽlische bombardementen in SyriŽ. Wie is IsraŽl dan om te klagen over een drone?"

Wat is de kans op escalatie?

Dat Iran en IsraŽl al jaren gezworen vijanden zijn is bekend. Door de omwenteling die gaande is in SyriŽ is die relatie verder op scherp gesteld. "SyriŽ is natuurlijk lang in de ban geweest van Islamitische Staat", zegt Erdbrink. "Nu de rook enigszins is opgetrokken zie je dat de grote mogendheden invloed in SyriŽ willen uitoefenen. IraniŽrs hebben met Rusland op het winnende paard gewed."

"Ik kan me niet voorstellen dat de IraniŽrs in staat zijn om een militaire basis te bouwen die de IsraŽliŽrs niet zullen opmerken", vervolgt Erdbrink. Toch zijn er zorgen over de Iraanse aanwezigheid in SyriŽ, onderschrijft Gelderblom: "Netanyahu is ervan overtuigd dat Iran het machtsvacuŁm in SyriŽ wil vullen. Eerder waarschuwde hij dat het een kwestie wordt van 'IS eruit, Iran erin'."

De spanningen tussen IsraŽl en Iran mogen dan oplopen, inwoners van beide landen lijken andere dingen aan hun hoofd te hebben. "Gewone IraniŽrs zijn er totaal niet mee bezig", zegt Erdbrink. "Mensen protesteerden vorige maand tegen de alsmaar stijgende prijzen en tegen president Hassan Rohani."

De Iraanse aanwezigheid in SyriŽ is volgens Erdbrink dan ook vooral een geopolitieke strategie van de hoogste leiders van het land. "Iraanse leiders zien de situatie in SyriŽ als een kans om de invloed te vergroten. Het uiteindelijke doel is het onder druk zetten van IsraŽl, dat technologisch en militair veel verder is dan Iran."

Ook in IsraŽl ligt de leider onder vuur. Onlangs adviseerde de IsraŽlische politie de openbaar aanklager in het land om de premier te vervolgen vanwege corruptie. "Al maanden gaan mensen de straat op uit protest tegen de regering. Daar komen honderden, soms duizenden mensen op af. Maar er zijn ook veel IsraŽliŽrs die nog steeds achter Netanyahu staan", zegt Gelderblom.

Hoe gaat het nu verder?

"IsraŽl neemt met niets minder genoegen dan de volledige terugtrekking van Iran uit SyriŽ", zegt Gelderblom. Netanyahu sprak eerder van twee rode lijnen die Iran niet mag overschrijden: permanente Iraanse militaire aanwezigheid in SyriŽ en het verplaatsen van geavanceerde wapens naar Hezbollah in Libanon.

Beide partijen hebben geen zin in een groot militair conflict, denkt Gelderblom. "Maar Iran zal waarschijnlijk IsraŽls rode lijnen vaker overschrijden in de toekomst, en IsraŽl zal daar zeker op reageren. De vraag is of dat tot een grootschalig militair conflict gaat leiden."

Volgens Erdbrink speelt ook de atoomdeal tussen Iran en het Westen een rol. "Zowel onder IsraŽli's als IraniŽrs zijn er hardliners die het atoomakkoord willen laten klappen. Zij hebben er dus belang bij de spanning te laten toenemen. Aan de andere kant zal Iran niets ondernemen zonder de steun van Rusland."

Dat Rusland als bemiddelaar optreedt en een hotline onderhoudt met IsraŽl, is volgens Erdrink veelzeggend. "Het is een belangrijk teken dat niet de VS maar Rusland in de regio de dienst uitmaakt."
Netanyahu noemt Iran grootste dreiging voor wereld
18 Februari, 16:15 De Tijd
16:00 De IsraŽlische premier Benjamin Netanyahu is op de jaarlijkse internationale veiligheidsconferentie in MŁnchen fel uitgevaren tegen Iran. Het land vormt ?de grootste bedreiging voor onze wereld?, zei ...


IsraŽlische premier Netanyahu waarschuwt Iran, zal niet toestaan als Iran 'strop van terrorisme' om zijn nek legt
18 Februari, 12:36 Volkskrant
De IsraŽlische premier Netanyahu heeft zondag gewaarschuwd dat het niet zal toestaan dat Iran 'een strop van terrorisme om zijn nek zal leggen' en desnoods zal optreden.† 'We zullen optreden als het nodig is, niet alleen tegen zijn bondgenoten maar ook tegen Iran zelf.' Netanyahu, die Iran de 'grootste dreiging in de wereld' noemde, toonde tijdens de veiligheidsconferentie in MŁnchen een brokstuk


Iran breekt zoektocht naar verongelukt vliegtuig af
18 Februari, 22:48 NOS nieuws

In Iran is de zoektocht naar een verongelukt vliegtuig met 65 mensen aan boord opgeschort. Een sneeuwstorm maakt het zoeken onmogelijk. De vijf helikopters met reddingsteams wachten in elk geval tot er weer daglicht is.

De hele dag is naar het toestel gezocht in het Zagrosgebergte, waar het verdween. Eerst konden helikopters er niet landen vanwege de mist, later ging het steeds harder waaien en sneeuwen.

Verouderde vliegtuigen

Volgens de luchtvaartmaatschappij Aseman Air zijn alle inzittenden omgekomen. Het toestel, een ATR-72, was op weg van Teheran naar Yasuj in het zuidwesten van Iran. Het verdween van de radar 45 minuten na vertrek uit Teheran. Aan boord waren 59 passagiers en zes bemanningsleden.

Het Griekse persbureau ANA meldt dat een Griekse seismoloog mee wilde met de vlucht, maar die niet haalde omdat hij in een file stond. "Ik wilde dit vliegtuig naar Yasuj halen, maar door de verkeerschaos in Teheran was ik niet op tijd", wordt hij geciteerd.

In Iran wordt nog veel gevlogen met verouderde vliegtuigen. Aseman Air heeft zeker drie ATR-72's die gebouwd zijn in het begin van de jaren 90.
Passagiersvliegtuig stort neer in Iran, alle 66 inzittenden omgekomen
18 Februari, 09:36 NOS nieuws

In Iran is een passagiersvliegtuig met 66 mensen aan boord neergestort. Er zijn geen overlevenden. Het toestel van de maatschappij Aseman Air was onderweg van de hoofdstad Teheran naar Yasuj toen het van de radar verdween in bergachtig gebied.

De crash was in de buurt van het bergstadje Semirom, ruim zeshonderd kilometer ten zuiden van Teheran. Het toestel was een ATR-72, een tweemotorig vliegtuig van Frans-Italiaanse makelij.

Volgens de BBC is het weer slecht en kunnen helikopters van de reddingsdiensten niet in de buurt van de crash landen.

Verouderde toestellen

Als gevolg van het jarenlange handelsembargo van het Westen tegen het land vliegen Iraanse maatschappijen vaak met verouderde toestellen en is er een gebrek aan reserveonderdelen.

De internationale sancties tegen Iran werden in 2016 opgeheven, toen het land met zes grote mogendheden een akkoord sloot over het atoomprogramma.
Zweden naturaliseert VUB-prof die ter dood is veroordeeld om executie te voorkomen

Zweden heeft de Iraanse professor Ahmadreza Djalali de Zweedse nationaliteit toegekend, in de hoop dat hiermee zijn executie in zijn thuisland kan worden vermeden. Dat bevestigt een woordvoerder van het Zweedse ministerie van Buitenlandse Zaken aan Sveriges Radio. Djalali gaf les aan het Karolinska instituut in Stockholm en was ook gastdocent aan de VUB in Brussel.
IsraŽlische aanvallen hebben SyriŽ en Iran "zware slag" toegebracht
11 Februari, 12:18 Skynet
De reeks luchtaanvallen door het IsraŽlische leger, gisteren, heeft Iran en het Syrische regeringsleger een "zware slag" toegebracht. Dat zegt de IsraŽlische eerste minister Benjamin Netanyahu vandaag in een communiquť. "We blijven iedereen terugslaan die probeert ons aan te vallen. Dat is ons beleid en blijft ons beleid."


Clash tussen IsraŽl en Iran in SyriŽ
10 Februari, 16:48 De Tijd
16:23 Een IsraŽlisch gevechtsvliegtuig is bij een vergeldingsaanval voor de aanwezigheid van een vermoede Iraanse drone boven IsraŽlisch grondgebied neergehaald door Syrische luchtafweer.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be