NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Irak


Meer dan 300 terdoodveroordelingen in Irak voor lidmaatschap van IS
18 April, 13:24 Skynet
Meer dan 300 mensen, waaronder zo'n honderd buitenlanders, werden in Irak ter dood veroordeeld omdat ze tot Islamitische Staat (IS) behoren. Vele anderen kregen een levenslange gevangenisstraf, vernam persagentschap AFP uit gerechtelijke bron.


Geweld SyriŽ - aanval door Westen - Betogers verbranden Amerikaanse vlaggen in Irak
16 April, 00:06 Skynet Buitenland
Enkele duizenden Irakezen hebben zondag in verscheidene steden in Irak betoogd tegen de westerse luchtaanvallen op SyriŽ. Tot de manifestaties was opgeroepen door de sjiitische leider Moqtada al Sadr. Sommige manifestanten staken de Amerikaanse vlag in brand.


?IS-leider Al-Baghdadi niet onder slachtoffers bombardement Irak?
8 April, 00:24 NRC
Bij het bombardement op het konvooi van de leider van Islamitische Staat (IS) vanmiddag zijn verschillende doden gevallen, maar IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi behoort niet tot de slachtoffers.


Voorbije 3 jaar minstens 855 burgers gedood bij bombardementen coalitie in Irak en SyriŽ
28 Maart, 19:06 Skynet
In SyriŽ en Irak zijn bij bombardementen door de internationale coalitie onder leiding van de VS sinds de start van de operatie meer dan drie jaar geleden al zeker 855 burgers omgekomen. Dat laat de coalitie vandaag zelf weten.


FIFA laat voor het eerst sinds jaren ?90 officiŽle matchen toe in Irak: ?Historisch?
17 Maart, 12:12 Gazet v. Antwerpen

De Wereldvoetbalbond FIFA zet het licht op groen om, voor het eerst sinds de jaren ?90, op Irakese bodem opnieuw officiŽle wedstrijden te organiseren. FIFA-voorzitter Gianni Infantino kondigde het nieuws aan na afloop van een vergadering in Bogota.
Amerikaanse helikopter neergestort in Irak
16 Maart, 02:00 NOS nieuws

In Irak is een Amerikaanse legerhelikopter neergestort. In het toestel zaten zeven mensen.

De helikopter stortte neer bij Qaim, dat in de provincie Anbar ligt bij de grens met SyriŽ. Anonieme functionarissen zeggen tegen persbureau Reuters dat er waarschijnlijk doden zijn gevallen. Vijandig vuur zou geen rol hebben gespeeld bij de crash.

Het Amerikaanse leger zegt dat er een reddingsoperatie is gestart om de zeven te vinden.

De Verenigde Staten hebben nog zo'n 5200 militairen in Irak. Ze zijn in de regio om de islamitische terreurgroep IS te bestrijden.
Turkse luchtmacht bombardeert enclave in noorden van Irak
15 Maart, 08:54 Skynet
De Turkse luchtmacht bevestigde vandaag dat gisteren opnieuw stellingen in Noord-Irak, in handen van PKK-strijders, gebombardeerd werden. Volgens de luchtmacht werden acht doelen vernield, waaronder bunkers en munitie-opslagplaatsen.


Irak neemt alle bezittingen van Saddam Hoessein in beslag
5 Maart, 11:06 Gazet v. Antwerpen

Irak heeft de inbeslagname van al de bezittingen van de vroegere dictator Saddam Hoessein en van 4.247 hoogwaardigheidsbekleders van zijn afgezette regime bevolen, zo luidt het maandag in een officieel communiquť.
Veel vraag naar dekens en beddengoed: ?In Irak is het twintig graden, wij zijn deze kou niet gewend?
2 Maart, 11:18 Gazet v. Antwerpen

In Berchem kwam een dakloze om van de kou. Vreemd genoeg is het bij de voedsel- en kledingbedeling van Gastvrij Edegem net rustiger dan normaal. ?Het is tť koud om te komen.?
Controle op minderjarigen die terugkeren uit SyriŽ of Irak aangescherpt
1 Maart, 16:24 Skynet
De veiligheidsdiensten gaan minderjarigen die terugkeren uit SyriŽ of Irak nog strikter op volgen. De Nationale Veiligheidsraad heeft deze week een aantal maatregelen daartoe genomen. Regeringsbronnen bevestigen vandaag een bericht van de Sudpresse-kranten daarover.


Geredde leeuwen uit SyriŽ en Irak krijgen nieuw leven in Zuid-Afrika
27 Februari, 15:48 Skynet
Simba en Saeed, twee mannetjesleeuwen die werden gered uit hun erbarmelijke omstandigheden in dierentuinen uit het door oorlog verscheurde Irak en SyriŽ, zijn vandaag aan een nieuw leven begonnen in een wildreservaat in Zuid-Afrika. De beide grote katten maakten een 33 uur durende tocht van het Midden-Oosten naar hun eindverblijf in het natuurreservaat Lionsrock in het oosten van Zuid-Afrika. Dat deelde de dierenbeschermingsorganisatie Four Paws (Vier Poten) vandaag mee.


Zestien Turkse vrouwen krijgen in Irak doodstraf voor lidmaatschap IS
25 Februari, 16:42 NOS nieuws

Een rechtbank in Irak heeft zestien vrouwen ter dood veroordeeld omdat zij zich hadden aangesloten bij terreurbeweging IS. Volgens de Iraakse wetgeving worden de vrouwen opgehangen voor hun betrokkenheid bij de terroristische organisatie.

Alle vrouwen hebben volgens de rechter toegegeven dat ze getrouwd waren met een lid van IS of dat ze hebben geholpen bij het voorbereiden of uitvoeren van terroristische aanslagen.

Of de vrouwen ook worden geŽxecuteerd is nog niet zeker. De rechter zegt tegen persbureau Reuters dat alle veroordeelden nog in beroep kunnen gaan tegen zijn uitspraak.

Buitenlandse IS-strijders

Het is niet voor het eerst dat Irak buitenlandse leden van IS ter dood veroordeelt omdat zij hulp hebben geboden aan IS. Vorige maand kreeg een Duitse vrouw de doodstraf. Tien anderen kregen levenslang voor hun banden met de beweging.

De afgelopen jaren zijn duizenden buitenlandse strijders, vaak met hun familie, afgereisd naar Irak en SyriŽ om zich aan te sluiten bij IS. Er zitten nog zeker 1700 buitenlandse vrouwen en kinderen vast in Irak. Een groot deel van hen is opgepakt bij militaire acties tegen de organisatie.

Eind vorig jaar maakte de Iraakse regering bekend dat IS is verdreven, maar sindsdien zijn er in het land nog verschillende aanslagen gepleegd uit naam van IS.
NAVO bereidt grotere trainingsmissie in Irak voor
15 Februari, 13:30 Skynet
De NAVO bereidt een uitbreiding voor van de beperkte trainingsactiviteiten die de verdragsorganisatie momenteel uitvoert in Irak. Bedoeling is de heropleving van terreurgroep Islamitische Staat (IS) in het land te verhinderen. Het gaat niet om een gevechtsmissie.


NAVO-baas verwacht beslissing over grotere trainingsmissie in Irak
13 Februari, 13:30 Skynet
De ministers van Defensie van de NAVO-lidstaten zullen tijdens hun vergadering op woensdag en donderdag in Brussel een beslissing nemen over een grotere NAVO-trainingsmissie in Irak. Dat zei Jens Stoltenberg, de secretaris-generaal van de verdragsorganisatie, vandaag tijdens een persconferentie, een dag voor de bijeenkomst van de 29 ministers.


Claim Perrigo kan Marc Coucke nekken: Amerikaanse overnemer eist 1,9 miljard

Marc Coucke riskeert zijn hele vermogen te verliezen door een schadeclaim van het Amerikaanse bedrijf Perrigo, dat eind 2014 zijn Omega Pharma kocht. Volgens Perrigo had Coucke zijn bedrijf met boekhoudkundige trucs opgewaardeerd.
Broadcom verzekert zich van lening van 100 miljard dollar
12 Februari, 15:00 De Tijd
14:33 Chipbedrijf Broadcom krijgt van een groep banken een kredietlijn van 100 miljard dollar. Dat geld dient voor de overname van zijn rivaal Qualcomm.


Heeft IS de oversteek gemaakt vanuit SyriŽ en Irak naar Afghanistan?
9 Februari, 22:48 Volkskrant
De VS hebben vrijdag in Afghanistan de Taliban en Islamitische Staat bestookt. Een reactie op de recente golf van aanslagen door de twee rivalen. Het is een trieste lijst, de recente golf aanslagen in Afghanistan. Een aanslag op een sjiitische debatavond, 41 doden; een aanval op een luxehotel, zeker 30 doden; een aanslag met een ambulance in een drukke winkelstraat, meer dan 100 doden; een aanval


Washington wil geen steen bijdragen aan wederopbouw Irak
9 Februari, 14:42 Skynet
De Verenigde Staten zijn niet van plan enige bijdrage te leveren aan de wederopbouw van Irak, het land dat zij vijftien jaar geleden binnenvielen en nog steeds niet hebben verlaten. Volgende week woensdag vindt in Koeweit een fondsenwervende conferentie plaats over de heropbouw van een land dat de voorbije 35 jaar nooit rust heeft gekend (de Golfoorlog met Iran, de oorlog van 1991, het embargotijdperk, de Anglo-Amerikaanse invasie van 2003 en de opkomst van IS). "We zijn niet van plan iets aan te kondigen (van financiŽle steun)", zo citeerde Reuters gisteren een anonieme VS-functionaris. Minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson zal de conferentie wel bijwonen.


Grootschalige operatie tegen terreurgroep in noordoosten Irak
7 Februari, 13:30 Skynet
In een woestijnregio in het noordoosten van Irak is een grootschalige operatie gestart tegen jihadisten van de terreurgroep Islamitische Staat (IS) die daar nog aanwezig zijn. Dat meldt het leger.


Irak publiceert nieuwe lijst gezochte terroristen, met IS-leider al-Baghdadi
6 Februari, 18:54 Skynet
De Iraakse overheid heeft een nieuwe lijst met "internationaal gezochte terroristen" uitgebracht. Abu Bakr al-Baghdadi, de leider van de jihadistische terreurgroep IS (Islamitische Staat), is de meest prominente naam op de lijst.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be