NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Iraanse

2News.be / Trefwoorden / Iraanse

"Doodstraf Iraanse gastdocent VUB uitvoerbaar omdat advocaat beroep niet indiende"
Zondag, 19:12 Skynet Belgie
De doodstraf waar Ahmadreza Djalali, een Iraans-Zweedse wetenschapper en gastdocent aan de Vrije Universiteit Brussel, toe veroordeeld is, is uitvoerbaar nu zijn advocaat tegen de afspraken in geen beroep aangetekend heeft tegen het vonnis. Dat meldt Gerlant van Berlaer, een collega van Djalali en spoedarts aan het UZ Brussel. "De enige verklaring is dat die advocaat onder ťťn hoedje speelt met rechter Salavati van de Iraanse Revolutionaire Rechtbank, die dr. Djalali na fysieke en psychologische marteling, zonder eerlijk of openbaar proces tot de doodstraf veroordeelde", zegt Van Berlaer aan Belga.


Argentijnse oud-president aangeklaagd wegens landverraad: 'Kirchner verborg Iraanse betrokkenheid bomaanslag'
Vrijdag, 14:54 Volkskrant
De Argentijnse oud-president Cristina Kirchner is door een federale rechter aangeklaagd wegens landverraad. Ook gelastte hij haar arrestatie omdat zij betrokken zou zijn geweest bij een complot om de Iraanse rol in een bloedige aanslag op een Joods gemeenschapscentrum in 1994 te verdoezelen. Bij de aanslag in Buenos Aires vielen 85 doden. Kirchner, die nu parlementslid is, ontkende de beschuldigin


'IsraŽl valt Iraanse militaire basis in SyriŽ aan'
2 December, 10:00 NOS nieuws

IsraŽlische gevechtsvliegtuigen hebben een Iraanse basis in aanbouw in de buurt van de Syrische hoofdstad Damascus aangevallen. Het Syrische luchtafweergeschut heeft de aanval beantwoord, meldt de Syrische staatstelevisie.

Volgens het Syrische Observatorium voor de Rechten van de Mens in Londen zijn tot in Damascus zware explosies gehoord. Ook viel in delen van de stad de elektriciteit uit.

De IsraŽlische regering heeft zich niet uitgelaten over het incident. Het is onduidelijk of er schade is aangericht en of er slachtoffers zijn gevallen.

Militair complex

Doel van de aanval was het militaire complex in al-Kiswa ten zuiden van Damascus, waar volgens eerdere berichten Iran een eigen basis aan het bouwen is in een bestaande Syrische compound.

Luchtfoto's van de compound toonden de voortgang van de bouw. Sinds januari zijn zeker drie nieuwe gebouwen opgebouwd terwijl twee andere gebouwen zijn gerenoveerd.
Iraanse staatstelevisie censureert deel uitzending van WK-loting
1 December, 20:48 Gazet v. Antwerpen

Miljoenen voetbalfans in Iran konden vrijdag slechts een gedeelte van de show zien waarin geloot werd voor het WK van volgend jaar in Rusland. De staatstelevisie was van oordeel dat het kleed van gastvrouw Maria Komandnaya, een Russische sportjournaliste, te sexy was om het met de kijkers te delen.
Nieuw hoofdstuk in bekoelde verhouding: Saoedische kroonprins noemt Iraanse leider 'de nieuwe Hitler'
24 November, 09:54 Volkskrant
De Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman heeft in een groot interview met The New York Times hard uitgehaald naar ayatollah Ali Khamenei, de geestelijk leider van Iran. Hij noemde hem 'de nieuwe Hitler in het Midden-Oosten'. Het soennitische koninkrijk Saudi-ArabiŽ en de sjiitische theocratie Iran zijn gezworen vijanden in de conflictrijke regio. 'Maar we hebben van Europa geleerd dat verzoeni


Waarom IsraŽl en Saoedi-ArabiŽ elkaar steeds vaker opzoeken: het 'Iraanse gevaar' brengt ze samen
23 November, 11:42 Volkskrant
…ťn ding brengt Saoedi-ArabiŽ en IsraŽl samen: Iran als gemeenschappelijke vijand. Sinds de komst in Riyad van de ambitieuze kroonprins Mohammad bin Salman tasten de twee staten elkaar af over nauwere samenwerking. De hoeder van de heiligste plaatsen in de islam - Mekka en Medina - en de bezetter van de op twee na belangrijkste plek in de islam - de Al Aqsamoskee op de Tempelberg - hebben veel red


Ook Brussels Parlement tracht doodstraf Iraanse VUB-professor te verhinderen
17 November, 18:48 Skynet
Het Brussels Parlement heeft vandaag met spoed een voorstel van resolutie van Paul Delva (CD&V), ondertekend door alle fracties, in overweging genomen om te verhinderen dat de Iraanse VUB-professor rampengeneeskunde Djalali de doodstraf zou krijgen.


Iraanse president belooft snelle heropbouw na aardbeving
14 November, 10:18 Skynet
De Iraanse president Hassan Rohani is in Kermanshah aangekomen, hoofdstad van de gelijknamige provincie die zondag is getroffen door een zware aardbeving. Rohani beloofde dat de Iraanse staat "zo snel mogelijk" zal antwoorden op de noden van de slachtoffers van de ramp.


Aardbeving in Iraaks-Iraanse grensgebied is dodelijkste van 2017
13 November, 23:12 NOS nieuws

Daglicht maakt duidelijk hoe groot de verwoestingen zijn in het grensgebied van Irak met Iran. Zondagavond laat vond daar een zware aardbeving plaats met een kracht van 7,3. Zeker 414 mensen zijn omgekomen, ruim 8000 mensen raakten gewond. Het is de dodelijkste aardbeving van 2017.

120 naschokken later zijn details over de gevolgen van de beving nog altijd spaarzaam. De ramp was bij de onherbergzame Iraaks-Iraanse grens, met weinig grote steden. Wel is duidelijk dat de Iraanse kant vele malen zwaarder is getroffen. Daar vielen 407 van de 414 doden en veruit de meeste gewonden. Volgens de Iraanse staatstelevisie liggen nog duizend mensen in het ziekenhuis.

Het dodental kan nog verder oplopen. "Het is een arm gebied; de huizen zijn er slecht gebouwd", zei correspondent Thomas Erdbrink enkele uren na de zware beving. "Nu de reddingsoperatie op gang komt, worden snel veel lichamen onder het puin gevonden."

Met name in de Iraanse stad Sarpol-e-Zahab is de schade groot, schrijven verschillende persbureaus. Onder meer het ziekenhuis in de stad is zwaar beschadigd.

Volgens een hulporganisatie hebben 70.000 mensen in de stad noodopvang nodig. Duizenden zullen voor de tweede nacht op rij buiten moeten slapen.

Het Iraanse leger is in groten getale naar het getroffen gebied gestuurd. Ook is een nationale dag van rouw afgekondigd en worden mensen in hoofdstad Teheran opgeroepen om bloed te geven.
Turkije stuurt hulp na aardbeving Iraaks-Iraanse grens
13 November, 08:30 Skynet Buitenland
Na de krachtige aardbeving zondagavond in het bergachtige gebied op de grens tussen Iran en Irak heeft Turkije medicijnen en voeding naar het getroffen gebied gestuurd. Dat maakte de Turkse minister-president Binali Yildirim vandaag bekend, aldus het staatspersagentschap Anadolu.


Omroep West: man die doodgeschoten werd in Den Haag is Iraanse activist
8 November, 23:30 Volkskrant
In de Haagse Jan van Riebeekstraat is woensdagmiddag een man neergeschoten. Hulpdiensten probeerden het slachtoffer op straat te reanimeren, maar konden hem niet redden. Over de achtergrond van de schietpartij heerst nog onduidelijkheid. De politie is bezig met het onderzoek naar de toedracht. Via Twitter riep zij getuigen op zich te melden. Volgens Omroep West gaat het om een politieke afrekening


Exmar heeft wellicht Iraanse huurder voor werkloze lng-fabriek
26 Oktober, 17:06 De Tijd
16:32 Exmar staat op het punt een contract te sluiten om zijn lng-fabriek Caribbean FLNG in te zetten in Iran. De deal is belangrijk voor het overleven van de rederij.


Iraanse VUB-gastdocent veroordeeld tot doodstraf en herneemt hongerstaking
22 Oktober, 21:06 Skynet Belgie
De Iraanse wetenschapper Ahmadreza Djalali en gastdocent aan de Vrije Universiteit Brussel zou in Teheran veroordeeld zijn tot de doodstraf voor collaboratie met een vijandige staat. Dat heeft Djalali's vrouw, Vida Mehrannia, laten weten aan Gerlant Van Berlaer, collega en spoedarts aan het UZ Brussel. De VUB-gastdocent start opnieuw een hongerstaking


Strijd tegen IS - Tillerson wil dat Iraanse milities vertrekken uit Irak
22 Oktober, 19:48 Skynet
De Iraanse milities die zich momenteel in Irak bevinden, moeten het land verlaten nu de strijd tegen de terroristische organisatie IS (Islamitische Staat) "zijn einde nadert". Dat heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Staten Rex Tillerson zondag verklaard bij een bezoek aan Saoedi-ArabiŽ.


De Wever trekt aan mouw Iraanse Darya Safai
20 Oktober, 17:30 De Tijd
17:16 Bart De Wever heeft de Iraanse activiste Darya Safai de tweede plaats op de N-VA-lijst voor de Antwerpse verkiezingen aangeboden.


N-VA wil activiste Darya Safai op Antwerpse lijst voor gemeenteraadsverkiezingen

N-VA heeft vrouwenrechtenactiviste Darya Safai gevraagd om op te komen voor de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen. ?Er zijn gesprekken geweest met de N-VA in Antwerpen. Maar ik kan nog niet zeggen wat de uiteindelijke uitkomst gaat zijn?, zegt Safai vrijdag in De Morgen en Het Laatste Nieuws.
Iraanse Revolutionaire Garde wil raketsysteem uitbreiden na speech van Trump

De Iraanse Revolutionaire Garde (IRG) zegt dat ze haar rakettensysteem wil uitbreiden als antwoord op de recente toespraak van de Amerikaanse president Donald Trump. ?We zullen de strijd tegen het imperialisme en zionisme voortzetten en de uitbreiding van ons raketsysteem zelfs versnellen?, verklaarde de groep donderdag in een mededeling.
Iran beschuldigt Trump van leugens, atoomakkoord niet onderhandelbaar
13 Oktober, 21:48 NOS nieuws

Iran blijft zich houden aan het atoomakkoord dat in 2015 met de VS, Europese landen, China en Rusland werd gesloten, zolang dat in het belang is van Iran. Dat zei president Rouhani in een reactie op de toespraak van president Trump eerder vanavond.

Trump maakte duidelijk het liefst van het akkoord af te willen, omdat Iran niet naar de geest van het verdrag zou handelen. Hij doelde daarmee op de bemoeienis van Iran met conflicten in SyriŽ, Irak en Jemen en de vermeende tegenwerking van medewerkers van het Internationale Atoomagentschap bij inspectiebezoeken aan Iran.

Trump wil dat het Amerikaanse Congres daarom binnen zes maanden nieuwe voorwaarden aan Iran stelt. Als dat niet gebeurt, schort Trump het atoomakkoord eenzijdig op.

Geen nieuwe onderhandelingen

Rouhani zei op de Iraanse staatstelevisie dat de toespraak van Trump vol leugens en valse beschuldigingen zat. Wat Iran betreft komen er geen nieuwe onderhandelingen. "Het Iraanse volk zal nooit buigen voor druk uit het buitenland", zei hij.

Rouhani zei ook dat het ballistische rakettenprogramma van Iran wordt uitgebreid, ondanks de druk van de VS om dat niet te doen.

Europa

Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de EU waren in 2015 mede-ondertekenaars van het akkoord met Iran. Bondskanselier Merkel, president Macron en premier May zeggen in een gezamenlijke verklaring dat zij er nog steeds achter staan en dat ze zich zorgen maken over de mogelijke gevolgen Trumps voornemen om aan het akkoord te gaan sleutelen.

Ze vragen Trump en het Amerikaanse Congres om de eventuele gevolgen voor de veiligheid van het Westen in overweging te nemen "voordat ze stappen zetten die het akkoord ondermijnen". Daarmee doelen ze ook op de herinvoering van sancties die eerder waren opgeheven.

EU-buitenlandchef Mogherini zei dat het akkoord "werkt", en dat de wereld zich de beŽindiging ervan niet kan veroorloven. Ook zei ze dat de VS het verdrag niet eenzijdig kan opzeggen, omdat er meer landen bij betrokken zijn.

Rusland

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken laat in een reactie op de aankondiging van nieuwe Amerikaanse sancties tegen Iran wegen dat er in de internationale diplomatie geen plaats is voor dreigementen en agressieve retoriek en dat deze manier van doen gedoemd is te mislukken.

In de verklaring staat ook dat Trumps toespraak niet van invloed zal zijn op de uitvoering van het akkoord.

IsraŽl

Lof voor de toespraak van Trump komt alleen uit IsraŽl. Premier Netanyahu feliciteerde de Amerikaanse president. Netanyahu is altijd tegen het akkoord geweest, omdat hij gelooft dat aartsvijand Iran vroeg of laat toch een kernwapen zal proberen te maken.

"Trump heeft de moed om tegen het terroristische regime van Iran in te gaan. Hij creŽert een kans om een slecht akkoord op te knappen, Irans agressie een halt toe te roepen en zijn steun aan terrorisme aan de kaak te stellen", zei hij.
IsraŽl noemt nieuwe Iraanse rakettest "provocatie"
23 September, 23:12 Skynet
De IsraŽlische minister van Defensie Avigdor Lieberman heeft zaterdag de Iraanse test met een raket met een bereik van 2.000 kilometer een "provocatie" genoemd.


Kim Jong-un dreigt met 'zwaarste maatregel ooit' tegen 'gestoorde Trump'
22 September, 02:24 NOS nieuws

De Amerikaanse president Donald Trump heeft met zijn toespraak voor de VN de situatie op het Koreaans Schiereiland op scherp gezet. Dat zegt de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un in een verklaring, verspreid door het staatspersbureau KCNA. Vanwege Trumps dreigement zegt Kim te overwegen te antwoorden met de "zwaarst mogelijke tegenmaatregel ooit".

Trump bedreigde Noord-Korea dinsdag met "totale vernietiging" als het land niet stopt met het kernwapenprogramma. Dat kwam hem op kritiek te staan van verschillende landen. De Nederlandse minister Koenders noemde het dreigement "geen verstandige taal".

"Ik zou Trump willen aanraden op zijn woorden te passen en er rekening mee te houden over wie hij spreekt als hij een toespraak houdt voor het oog van de wereld", aldus Kim. De Noord-Koreaanse leider spreekt van "geestelijk gestoord gedrag", en noemt de uitspraak "afpersing".

Kim Jong-un zegt Trump te beschouwen als een "schurk en een gangster die graag met vuur speelt, in plaats van een politicus". Volgens Kim hebben Trumps uitspraken hem eens te meer duidelijk gemaakt "dat de weg die ik gekozen heb de juiste is, en de weg die ik tot het einde zal volgen".

Blaffende hond

Na de toespraak van Trump haalde ook de Noord-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken al uit naar de Amerikaanse leider. "Als hij dacht dat hij ons kon bang maken met het geluid van een blaffende hond, dan is dat een hondendroom", zei minister Ri Yong-ho.

Gisteravond kondigde president Trump nieuwe sancties af tegen Noord-Korea. Hij geeft het ministerie van FinanciŽn toestemming om bedrijven en banken die zaken doen met het communistische land te bestraffen.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be