NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Iphone

2News.be / Trefwoorden / Iphone

'Apple probeert kobalt-voorraden veilig te stellen voor iPhone-productie'
Woensdag, 13:36 Tweakers
Apple zou in directe onderhandeling zijn met mijnbedrijven die kobalt delven om voorraden van het overgangsmetaal voor langere tijd veilig te stellen. Kobalt is een belangrijk element van accu's.


?Nederlandse jongeren stappen massaal over op iPhone?
Dinsdag, 07:06 Emerce
In de afgelopen twee jaar is er sprake van een significante stijging in het gebruik van Apple iPhones onder jongeren. In de leeftijdscategorie 12- tot 20-jarigen is het bezit van iPhones in een jaar tijd met ruim 8 procentpunten gegroeid. Dat blijkt uit doorlopend onderzoek van Telecompaper.


Als je dit berichtje krijgt op je iPhone, open het dan niet
16 Februari, 10:48 Gazet v. Antwerpen

Een ogenschijnlijk onschuldig teken kan ervoor zorgen dat iPhone crasht, waardoor berichten sturen via iMessages, Outlook, Gmail en WhatsApp plots onmogelijk wordt. Alles wat ervoor nodig is om het toestel te ontregelen is één Indisch teken. Verschillende gespecialiseerde websites waarschuwen dan ook om berichten met dat teken niet te openen.
Ontwikkelaars moeten bij iOS-apps vanaf april iPhone X ondersteunen
16 Februari, 08:30 Tweakers
Ontwikkelaars mogen vanaf april alleen nog nieuwe iOS-apps of updates pushen als die gemaakt zijn met de sdk van iOS 11 en ondersteuning bieden voor de iPhone X. Dat heeft Apple laten weten in een mail aan ontwikkelaars.


Gerucht: iPhone krijgt in 2019 TrueDepth-achtig camerasysteem aan achterkant
14 Februari, 21:42 Tweakers
Apple zou onderzoek doen of het aan de achterkant van de iPhones van 2019 een camerasysteem kan plaatsen zoals dat aan de voorkant zit van de iPhone X. Daardoor zou de telefoon de wereld via infrarood kunnen scannen ten behoeve van augmented reality.


Apple onderzoekt meldingen dat iPhone X-gebruikers geen oproep kunnen aannemen
5 Februari, 10:18 Tweakers
Apple heeft aan The Financial Times laten weten dat het meldingen onderzoekt van klanten die geen inkomende gesprekken met hun iPhone X kunnen aannemen. Het is onduidelijk hoeveel personen hiermee te maken hebben.


'Prachtige iPhone, maar ik kon er niet mee bellen'
2 Februari, 09:36 Volkskrant
Mieneke de Beus kocht via Tele2 een opgelapte iPhone, met garantie. Bij levering blijkt die niet te werken. Een nieuwe telefoon krijgt zij niet. Wel belandt zij in een oeverloze reparatieprocedure. Noem een 'refurbished iPhone' vooral geen tweedehandsje. De 'gerenoveerde' telefoons zijn weliswaar gebruikt, maar hadden volgens Tele2 net zo goed rechtstreeks uit de fabriek kunnen komen. Er zit garan


iPhone X levert Apple recordwinst op
1 Februari, 23:24 De Tijd
23:12 Voor het lopend kwartaal verrast de IT-reus met een conservatieve prognose, wat de onrust over een afzwakkende verkoop kan aanscherpen.


Apple boekt recordomzet en zegt dat iPhone X de bestverkochte iPhone is
2 Februari, 00:06 Tweakers
Apple heeft in het afgelopen kwartaal een omzet van 88,3 miljard dollar geboekt, ondanks dat er minder iPhones zijn verkocht dan een jaar eerder. Volgens Apple is de iPhone X sinds de release iedere week de bestverkochte iPhone.


Gerucht: Apple verlaagt productie iPhone X van 40 miljoen naar 20 miljoen stuks
29 Januari, 16:54 Tweakers
Volgens een nieuw gerucht heeft Apple de productie van de iPhone X bijgesteld naar twintig miljoen exemplaren in het eerste kwartaal van dit jaar. Bij de release in november zou het bedrijf nog de verwachting hebben gehad veertig miljoen exemplaren te produceren.


Nieuwe iPhone-software pakt phishing aan, stuurt locatie in nood
25 Januari, 11:24 NOS nieuws

Apple wil gebruikers in de nieuwe iPhone-software beter beschermen tegen phishing-aanvallen via zogeheten pop-ups, meldt techsite The Verge. Dergelijke meldingen, zoals die hierboven, krijgen gebruikers bijvoorbeeld al jaren te zien als ze moeten inloggen bij iTunes of de App Store. Ze zijn makkelijk na te maken en kunnen door criminelen worden misbruikt om wachtwoorden van gebruikers te stelen.

iOS-ontwikkelaar Felix Krause ontdekte vorig najaar dat je slechts dertig regels aan programmeertaal hoeft te schrijven om zo'n pop-up-venster na te maken. Met andere woorden, een kwaadwillende ontwikkelaar kan een dergelijke melding eenvoudig in een app stoppen.

Automatisme

Doordat Apple-gebruikers al jarenlang gewend zijn aan zulke pop-ups bestaat de kans dat als zo'n pop-up verschijnt, gebruikers onvoldoende nadenken en automatisch hun wachtwoord invullen. Zo kunnen internetcriminelen dus het wachtwoord te weten komen.

In iOS 11.3, de aankomende software-update voor iPhones, iPads en iPods, gaat Apple een speciaal privacylogo tonen als het om een wachtwoord vraagt. Dit moet duidelijker onderscheid aanbrengen tussen pop-ups van Apple en criminelen die wachtwoorden proberen te achterhalen .

Behalve iOS 11.3 wordt dit logo ook getoond in de software-update voor Mac-computers, versie 10.13.4. De functionaliteit is gevonden in de eerste beta-versie van de nieuwe software, die wordt gebruikt om bepaalde zaken te testen. De kans is aanwezig dat Apple, om wat voor reden dan ook, de functie voor de daadwerkelijke lancering er weer uithaalt.

Locatie sturen bij bellen 112

Daarnaast bevat de nieuwe software-update een functie waardoor, bij het bellen naar 112, automatisch je locatie wordt meegestuurd. Apple maakt voor het doorsturen van je locatie gebruik van de techniek Advanced Mobile Location (AML).

Deze techniek werkt op dit moment nog niet in Nederland. Het ministerie van Justitie en Veiligheid laat aan de NOS weten dat AML "zo snel mogelijk" wordt ingevoerd en nog dit jaar actief moet zijn. Wanneer precies is onduidelijk.

Medische gegevens

Voor de rest gaat Apple het mogelijk maken voor gebruikers om gegevens over zijn of haar medische verleden, die worden bijgehouden door dokter en tandarts, op te vragen via de gezondheids-app. Of deze functionaliteit ook in Nederland zal werken, is onbekend.

Ook maakt Apple werk van de mogelijkheid om via iMessage met bedrijven contact te leggen, net als in bijvoorbeeld WhatsApp, en via Apple Pay betalingen te doen. Deze betaaldienst is nog niet beschikbaar in Nederland.

En, zoals eerder al aangekondigd, gaat Apple in de aankomende software-update gebruikers de gelegenheid bieden om het automatisch vertragen van de telefoon, vanwege een verouderde batterij, uit te zetten.
ING en NS doen proef met betalen van treinreis via iPhone-app die reiziger volgt
24 Januari, 17:30 Tweakers
ING en NS doen een kleinschalige proef met een iPhone-app die gebruikers volgt tijdens hun treinreis. Daardoor hoeven ze geen kaartjes te kopen en niet handmatig in of uit te checken met de app. De proef is een initiatief van ING.


Man bijt in batterij iPhone maar beklaagt zich dat onmiddellijk

Toen een Chinese man een tweedehands iPhone op de kop wilde tikken, wilde hij eerst controleren of de batterij wel echt was door erin te bijten. De batterij ontplofte echter zodra de man zijn tanden erin zette, maar hij kon het vlammende stuk metaal snel laten vallen en kwam er uiteindelijk met de schrik vanaf.
Verkoop iPhone X valt flink tegen: verdwijnt Apple?s nieuwste toestel straks al?
22 Januari, 22:48 Gazet v. Antwerpen

Meer dan duizend euro kost hij, Apple?s meest recente smartphone ook gekend als de iPhone X. Maar nu zwellen de geruchten aan dat het peperdure toestel niet meer zal gemaakt worden. Een te klein scherm en te weinig innovatie voor de prijs zouden de grootste kritieken zijn.
Apple laat gebruiker zelf kiezen over vertraging iPhone
18 Januari, 19:42 De Tijd
19:05 Het bedrijf laat de keuze om de batterij van de iPhone te vertragen binnenkort aan de consument. Maar het waarschuwt wel voor de gevolgen.


Voortaan kiest u zelf of uw iPhone trager mag draaien
18 Januari, 17:18 Gazet v. Antwerpen

Apple zal de eigenaars van een iPhone zelf de keuze laten of ze hun toestel trager willen laten draaien bij een versleten batterij. Dat kondigde topman Tim Cook donderdag aan bij de Amerikaanse zender ABC.
Functie die iPhone slomer maakt straks uit te zetten
18 Januari, 10:06 NOS nieuws

Het is straks mogelijk om de functie die iPhones slomer maakt door een verouderde batterij uit te zetten. Dat belooft de CEO van Apple, Tim Cook, in gesprek met nieuwszender ABC News. Dit wordt mogelijk via een software-update, wanneer deze komt is nog niet bekend.

Eind december was er controverse toen bleek dat Apple bewust via software oudere iPhones slomer maakt. Volgens Apple is dit nodig omdat de batterij in deze telefoons minder goed zijn. Anders bestaat de kans dat de telefoon uitvalt. Het leidde tot veel kritiek op het bedrijf. Apple zou er niet duidelijk over zijn geweest. Het bedrijf verlaagde vervolgens de prijs om de batterij te laten vervangen (van 79 naar 29 euro) en beloofde meer inzicht te geven in gezondheid van de batterij.

Cook zegt in het gesprek met ABC News dat ze het wel hebben genoemd, maar dat dit blijkbaar niet duidelijk was naar consumenten toe. In Amerika en Frankrijk lopen inmiddels onderzoeken naar de handelswijze van Apple.

20.000 banen en tweede hoofdkantoor

Het gesprek met ABC News ging overigens vooral over het feit dat Apple zijn enorme geldkas, in totaal ruim 250 miljard dollar, terug wil brengen naar de VS. Of het om al het geld gaat is niet duidelijk, wel dat het de Amerikaanse fiscus 38 miljard dollar zal opleveren.

Ook belooft Apple 20.000 nieuwe banen te creëren en een tweede hoofdkantoor te bouwen. Op de vraag waar dit kantoor komt deelde Cook nog een kleine sneer uit naar Amazon. Dat bedrijf heeft een soort wedstrijd uitgeschreven voor welke stad het beste plan komt voor zijn tweede hoofdkantoor. De topman van Apple wil dat naar eigen zeggen voorkomen en zegt nog niet welke steden Apple op het oog heeft.
Renders tonen Moto X5 met 'iPhone X-notch' en andere Moto-smartphones
17 Januari, 18:00 Tweakers
Er zijn renders verschenen van de Moto Z3 Play, Moto X5, Moto G6, G6 Plus en G6 Play. De Moto X5 wordt volgens de render een toestel met 18:9-scherm en een uitsparing bovenin het scherm voor de frontcamera en sensors. Een dergelijke uitsparing zit ook op de iPhone X.


'Apple heeft niet genoeg vervangende accu's voor de iPhone 6 Plus'
11 Januari, 18:54 Tweakers
Apple heeft een tekort aan accu's voor de iPhone 6 Plus, waardoor gebruikers die hun toestel van een vervangende accu willen voorzien, mogelijk moeten wachten tot eind maart. Dat beweert MacRumors op basis van Apple-documentatie.


Grote aandeelhouders Apple vragen aandacht voor negatieve gevolgen gebruik iPhone voor kinderen
8 Januari, 15:48 Volkskrant
Slecht slapen, verhoogde kans op depressie of zelfs zelfmoord, concentratieverlies en recent ook: bijziendheid. Waarschuwingen voor de negatieve kanten van het gebruik van smartphones zijn niet nieuw. Wél nieuw is dat twee grote aandeelhouders van Apple nu aandacht vragen voor de gevaren van het gebruik van iPhones onder kinderen. Van Steve Jobs was bekend dat hij zijn kinderen verbood een iPad te

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be