NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Investeren

2News.be / Trefwoorden / Investeren

Twee districten investeren in Edward Keurvelsstraat
Zondag, 11:54 Gazet v. Antwerpen
De districtsbesturen van Antwerpen en Wilrijk investeren samen in de Edward Keurvelsstraat.


ING en Angel Academy trainen informal investors bij investeren in startups
16 April, 14:36 Emerce
ING Bank en Angel Academy gaan een samenwerking aan om de informatievoorziening aan particuliere investeerders die met eigen vermogen willen investeren in startups te verbeteren.


Experts breken lans voor groene energie: ?Als er ooit een moment is om te investeren is het wel nu?
12 April, 19:36 Gazet v. Antwerpen

Heel wat plattelandsgemeenten in de Kempen en elders in de provincie doen het op vlak van duurzaam energieverbruik opvallend beter dan de stedelijke gebieden. Een aantal gemeenten die wij contacteerden wezen op de eigen rol die ze speelden inzake groenbeleid, maar kunnen lokale overheden wel degelijk een verschil maken? En is het voor gezinnen interessant genoeg om te investeren in een warmtepomp of zonnepanelen? Twee experten geven het antwoord.
Netflix en Amazon zullen volgend jaar moeten investeren in Vlaamse fictie
29 Maart, 19:42 Skynet Economie
Alle aanbieders van audiovisuele content zullen volgend jaar een investeringsverplichting in Vlaamse programma's opgelegd krijgen. Nu geldt dat al voor Telenet en Proximus, maar ook nieuwe spelers als Netflix en Amazon zullen mee moeten betalen. Mediaminister Sven Gatz (Open Vld) werkt aan een decreetswijziging die er voor de zomer zou moeten liggen.


Netflix en Amazon zullen volgend jaar moeten investeren in Vlaamse fictie
29 Maart, 17:54 Skynet
Alle aanbieders van audiovisuele content zullen volgend jaar een investeringsverplichting in Vlaamse programma's opgelegd krijgen. Nu geldt dat al voor Telenet en Proximus, maar ook nieuwe spelers als Netflix en Amazon zullen mee moeten betalen. Mediaminister Sven Gatz (Open Vld) werkt aan een decreetswijziging die er voor de zomer zou moeten liggen.


Automerk Tesla heeft het moeilijk op de beurs, wie wil nog investeren?
29 Maart, 17:36 NOS nieuws

Tesla blijft zakken op de beurs. Gisteren raakte de Amerikaanse automaker al 7,7 procent van zijn waarde kwijt, en vandaag zakte de koers kort na het openen van de beurs al 3 procent dieper in het rood, waarna hij maar een klein beetje opklom. Beleggers zien problemen in het verschiet.

Er lopen verschillende onderzoeken naar dodelijke ongelukken met auto's van het merk, en nu laat kredietbeoordelaar Moody's ook nog eens weten dat het de toekomst van het bedrijf somber inziet. Wat is er aan de hand?

Aan de populariteit onder autokopers ligt het in elk geval niet. Meer dan 400.000 mensen hebben al het nieuwste model, Model 3, besteld. Terwijl de elektrische auto nog nauwelijks beschikbaar is.

Geld verbranden

Dat is gelijk ook een belangrijk pijnpunt voor Tesla. De verkoop van de nieuwe auto laat langer op zich wachten dan gepland. Het streven is nu om eind deze maand 2500 auto's per week te maken. Eerder was dat nog het dubbele.

Ondertussen investeert het bedrijf flink om de productie op te schroeven. Dat betekent dat er meer geld blijft wegvloeien dan er binnenkomt. En dat kan Tesla niet eindeloos volhouden.

Vicieuze cirkel?

Zo schat Moody's dat Tesla binnenkort een paar miljard dollar op zal moeten halen. Een half miljard om het bedrijf gaande te houden en zo'n 1,2 miljard om lopende leningen die komend jaar aflopen te herfinancieren. En wil de fabrikant meer auto's kunnen maken, nog eens 2 miljard om de productiecapaciteit op langere termijn te blijven verhogen.

Maar de vraag is hoe happig beleggers en investeerders nog zijn om hun portemonnee te trekken. De Britse zakenbank Morgan Stanley waarschuwt voor een selffulfilling prophecy: een dalende aandelenkoers kan een verdere daling in de hand werken.

Beleggers en investeerders zullen zich immers laten geruststellen als Tesla bewijst dat het inderdaad meer auto's gaat maken. Maar dat kan waarschijnlijk alleen als het bedrijf meer geld ophaalt bij diezelfde beleggers en investeerders, aldus de zakenbank.

Een lichtpuntje is er wel. Afgelopen zomer moest Tesla ook met de pet rond om de groeiplannen te kunnen financieren. Daarbij moest de fabrikant het vooral hebben van goed vertrouwen, want hij had toen nog maar een handvol Model 3 exemplaren in elkaar gezet.

Toch slaagde Tesla erin binnen enkele dagen om 1,8 miljard dollar binnen te slepen. Dat was 300 miljoen meer dan verwacht.
?De Universiteit Antwerpen moet investeren in betaalbare koten?

De UAntwerpen wil Ten Prinsenhove, waar tot 2016 studenten die het wat minder breed hadden op kot konden, privatiseren. Het gebouw in de Koningstraat in de studentenbuurt werd twee jaar geleden gesloten wegens problemen met de brandveiligheid. Studentenvereniging Comac is tegen die privatisering en wil dat de UA het pand renoveert en openstelt voor betaalbare koten.
Quick-Step Floors blijft investeren in de jeugd en strikt Deens toptalent
27 Maart, 13:24 Gazet v. Antwerpen

Quick-Step Floors heeft de 23-jarige Deen Kasper Asgreen aangetrokken. Hij zette zijn handtekening onder een contract tot eind 2020. Asgreen komt over van het continentale Virtu Cycling en maakt volgende week woensdag in de Scheldeprijs zijn debuut voor de Belgische WorldTour-formatie, zo maakte Quick-Step dinsdag bekend.
Campine gaat recordbedrag investeren
16 Maart, 17:36 De Tijd
17:25 Campine, gespecialiseerd in de recyclage van autobatterijen, heeft grote plannen en trekt het investeringsbudget voor dit jaar op tot 7 miljoen euro.


?Investeren in technologieŽn leidt tot hogere productiviteit?
16 Maart, 14:00 Techzine
Bedrijven die investeren in digitale technologieŽn voor hun medewerkers worden beloond met een verhoogde arbeidsproductiviteit. Dat blijkt uit onderzoek van BT onder 1100 managers en 600 IT-beslissers verspreid over elf landen wereldwijd. Negen van de tien respondenten is ervan overtuigd dat mobiele tools en samenwerkingsdiensten productiviteit op de werkvloer verhogen, in 2015 was dat nog […]


Laten we investeren in onderzoek waarvan we nog niet weten wat we eraan hebben
16 Maart, 12:12 Volkskrant
Wiskundige Bas Edixhoven trekt deze maand heerlijk van leer tegen de quantumcomputer in het tijdschrift New Scientist. Hij moppert dat de verwachtingen van zo'n computer veel te hoog zijn en dat natuurkundigen allerlei ongeloofwaardige toepassingen presenteren. Zo lijkt het Edixhoven onwaarschijnlijk dat een quantumcomputer een perfecte weersvoorspelling kan leveren. Hij is ook sceptisch over quan


Waarom investeren in website performance de moeite waard is
12 Maart, 08:12 Emerce
De aandachtspanne van websitebezoekers is ultrakort maar toch wordt er meer geÔnvesteerd in design dan in performance. Met het besluit van Google om snelle sites een betere ranking te geven op mobiel lijkt er echter een kentering op gang te komen.


Investeren in Belgische filmindustrie via taxshelter populair: aantal aanvragen meer dan verdubbeld in drie jaar tijd
8 Maart, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Het aantal filmbedrijven dat een beroep wil doen op de taxshelter in BelgiŽ, is in drie jaar tijd met 120% gestegen. ?Dankzij de taxshelter zijn mijn films veel beter?, zegt regisseur Jan Verheyen.
Minister wil dat corporaties 'winst' snel investeren
6 Maart, 16:12 NOS nieuws

Minister Ollongren vindt dat woningcorporaties versneld moeten investeren in nieuwbouw en het verduurzamen van hun woningen. Het lijkt nu alsof ze veel winst hebben gemaakt, maar dat is volgens haar niet het geval.

"Winst is een ongelukkig woord", zei de minister van Binnenlandse Zaken in de Tweede Kamer op een vraag over het bericht dat woningcorporaties flink verdienen aan sociale huurhuizen.

Ze zei dat woningcorporaties er niet voor zichzelf zijn en dat elke euro die binnenkomt terug moet naar de huursector. Ze gaat in overleg met gemeenten en de sector om ervoor te zorgen dat ze tempo maken met de investeringen.

De minister voegde er nog aan toe dat ze blij is dat de woningcorporaties financieel weer gezonder zijn dan een aantal jaar geleden en nu weer de ruimte hebben om bijvoorbeeld te zorgen dat sociale huurwoningen in 2050 CO2-neutraal zijn, zoals de bedoeling is.
Sociaal kwetsbare groepen investeren steeds minder in energiebesparing
5 Maart, 16:18 Skynet Belgie
"Sociaal kwetsbare groepen maken steeds minder gebruik van de energiepremies of -maatregelen die speciaal voor hen zijn uitgewerkt." Dat zegt Vlaams parlementslid Andries Gryffroy (N-VA) op basis van cijfers die hij heeft opgevraagd. In een reactie zegt minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) dat de strijd tegen energiearmoede belangrijk blijft en dat hij zich blijft inzetten "voor wie het moeilijk heeft".


Artiesten investeren in blockchaintechnologie voor ticketverkoop
2 Maart, 08:36 Emerce
Jochem Myjer, Guus Meeuwis en Youp van 't Hek hebben geld geinvesteerd in GUTS Tickets, een startup die met blockchaintechnologie de strijd wil aangaan tegen zwarthandel en woekerprijzen in de tickethandel. Gisteren deden ze hun verhaal bij de DWDD.


IMF: Nederland doet het goed, maar meer investeren wenselijk
28 Februari, 15:30 NOS nieuws

De Nederlandse economie staat er goed voor. De economische groei is en blijft sterk, de staatsschuld slinkt, de arbeidsmarkt versoepelt, en banken staan er gezonder voor. "We klinken misschien te vriendelijk, maar veel in Nederland is op orde en in balans", zegt IMF-econoom Thomas Dorsey.

Het IMF licht jaarlijks de Nederlandse economie door. Het team onder leiding van Dorsey heeft de voorbije dagen gesproken met onder meer het ministerie van FinanciŽn, De Nederlandsche Bank (DNB), het Centraal Planbureau (CBP), de SER, werkgeversorganisaties en vakbonden en met ING als grote bank. Niet met economen dit keer.

Meer spenderen

De Nederlandse staatsschuld daalt in rap tempo en zal in 2023 uitkomen op 42 procent, denkt het IMF. Dat is een heel stuk onder de norm van 60 procent die in de eurozone geldt.

De economen van het IMF zijn te spreken over veel nieuwe kabinetsplannen, maar er zijn wel zaken die beter of anders kunnen. De overheid zou ondanks de groei best wat extra mogen investeren, juist gezien de dalende staatsschuld. Niet in infrastructuur maar meer in belastingverlaging, onderwijs en innovatie.

Het IMF denkt aan een half procent van het bruto binnenlands product, dus zo'n 3 ŗ 4 miljard euro. Daarmee verschilt het IMF van het CPB en DNB. Die zijn voorstander van anti-cyclisch begroten, dus bij groei niet meer uitgeven en in tijden van crisis niet bezuinigen maar juist meer spenderen.

Meer loon

Het mag dan goed vlotten met de arbeidsmarkt en de flexibilisering, de lonen blijven achter, vindt het IMF. Die kunnen gezien de goed draaiende bedrijven best een stuk omhoog. Dat is in lijn met het pleidooi dat kabinet en vakbonden al een tijd houden.

De vakbonden krijgen het blijkbaar niet voor elkaar, misschien omdat ze geen vuist kunnen maken, denkt het IMF. Er moet ook niet gekeken worden naar de loonontwikkeling in andere landen voor de concurrentie in loonkosten, er valt hier gewoonweg meer te halen. Omdat de inflatie laag is en de loonontwikkeling vooralsnog beperkt, hoeft voor oververhitting niet gevreesd te worden.

Een "structurele zwakte' is en blijft de huizenmarkt. "We zijn nog steeds een beetje bezorgd over de huizenmarkt", zegt Dorsey. De snelle prijsstijgingen van huizen en de hoge hypotheekschulden van huishoudens en daaruit voortvloeiende kwetsbaarheid van banken zijn het IMF een doorn in het oog.

Huursubsidies en hypotheekrenteaftrek hebben gezorgd voor druk op de vrije huursector. Het tekort aan huurhuizen en betaalbare woningen met name in de grote steden stuwen de prijzen nog meer op en hinderen de arbeidsmobiliteit.
Tencent en JD.com investeren in retailgroep Better Life
27 Februari, 08:36 Emerce
De Chinese technologiegigant Tencent en zijn partner e-commercebedrijf JD.com hebben beiden een minderheidsbelang van vijf ŗ zes procent verworven in de retailgroup Better Life uit China.


Peeters laat steden meer investeren
27 Februari, 01:06 De Tijd
01:04 Met de oprichting van een fonds van ?enkele honderden miljoenen euro? waar ook burgers in kunnen beleggen, wil CD&V-vicepremier Kris Peeters het makkelijker maken voor steden en gemeenten om te invest...


Saoedi-ArabiŽ wil meer dan 50 miljoen euro investeren in de entertainmentindustrie
22 Februari, 14:30 Skynet
Saoedi-ArabiŽ wil in de komende tien jaar 52 miljard investeren in de entertainmentindustrie van het koninkrijk. Met het geld wordt ook het eerste operahuis gebouwd, zei het hoofd van de General Entertainment Authority, Ahmed al-Khateeb, vandaag.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be