NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Internet

2News.be / Trefwoorden / Internet

Gastcolumn: 'Internet verdient journalistieke aandacht'
Vandaag, 07:06 Volkskrant
Het wordt komende jaren steeds relevanter om ons bezig te houden met de vraag hoe journalistiek 'over' het internet eruit kan zien, betoogt gastcolumnist Tjesse Riemersma. Vrij Nederland gaat het anders doen, niet een beetje ook. Vorige week zondag zei VN-hoofdredacteur Ward Wijndelts tegen de Volkskrant te gaan stoppen met 80 procent van wat ze tot nu toe deden. Dat wil zeggen: het wordt een maan


Het internet wordt gek wanneer deze buschauffeur schakelt. Zie jij wat er vreemd aan is?
Vrijdag, 16:06 Gazet v. Antwerpen

Het internet lacht zich een deuk met een buschauffeur die zijn auto met heel veel liefde behandelt. Op de beelden is namelijk te zien hoe hij op een erge zorgzame manier zijn pook verzet van de ene naar de andere versnelling.
Wageningen Universiteit haalt videocollege van internet na klacht Amsterdams vastgoedbedrijf SADC
Dinsdag, 22:24 Volkskrant
Wageningen Universiteit heeft een videocollege van internet gehaald na een klacht van het Amsterdamse vastgoedbedrijf SADC. Die onderneming heeft een rol gespeeld in de rechtszaak tegen Ton Hooijmaijers, de Noord-Hollandse ex-gedeputeerde die in 2013 wegens omkoping en valsheid in geschrifte is veroordeeld. SADC stelt dat het betoog van Van der Valk 'feitelijke onjuistheden' bevat, maar ontkent me


Snel internet als compensatie voor hoge ozb
16 Februari, 18:00 NOS nieuws

De gemeente Lelystad gaat 270 eigenaren van boerderijen en bedrijfspanden compenseren omdat ze jarenlang te veel onroerendezaakbelasting (ozb) hebben betaald. Omdat terugbetalen wettelijk niet is toegestaan, krijgen ze een snelle internetverbinding aangeboden. De aanleg daarvan kost een half miljoen euro.

Het probleem met de ozb speelt vooral op en rond een bedrijventerrein bij Lelystad. In 2011 besloot de gemeente om het gebruikersdeel van de ozb geleidelijk af te schaffen en alleen het eigenarendeel nog te innen. De redenering daarachter was dat destijds veel bedrijfsruimte niet werd gebruikt als gevolg van de economische crisis.

50 procent

Maar de geleidelijke overheveling van het gebruikersdeel naar het eigenarendeel pakte averechts uit: de heffingstoeslag voor het eigenarendeel lag beduidend hoger. In december 2015 stelde het CDA in Lelystad de kwestie voor het eerst aan de orde. Op basis van een eigen onderzoek concludeerde de partij dat de ozb in sommige gevallen 50 procent toenam.

De gemeente Lelystad erkent nu dat er te veel is betaald. Omdat volgens Omroep Flevoland de meeste getroffenen boeren zijn, is overleg gevoerd met boerenorganisatie LTO over de mogelijkheden voor compensatie. Daaruit bleek grote behoefte te bestaan aan betere en snellere internetverbindingen. Het is nog onbekend wanneer de aanleg daarvan begint.
Google wil maker internet-of-things-platform Xively overnemen
16 Februari, 10:54 Tweakers
Google is van plan om Xively over te nemen van moederbedrijf LogMeIn. Met de overname van de maker van het gelijknamige internet-of-things-platform is een bedrag van 50 miljoen dollar, omgerekend 40 miljoen euro gemoeid.


Wereldwijd internet is volgende stip aan horizon voor Musk
15 Februari, 21:00 De Tijd
20:44 Zaterdag lanceert SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van techondernemer Elon Musk, twee testsatellieten die tegen 2024 moeten leiden tot een wereldwijde internetdienst.


Europa lobbyt in VS voor neutraal internet: we hebben nog één stem nodig
15 Februari, 09:00 NOS nieuws

De neutraliteit van het internetverkeer in de VS staat op het spel. Een delegatie van het Europese Parlement probeert deze week het Amerikaanse Congres op andere gedachten te brengen, want dit besluit kan ook gevolgen voor de rest van de wereld hebben.

De Amerikaanse telecomwaakhond FCC besloot eind vorig jaar bestaande regels terug te draaien die netneutraliteit moeten waarborgen. De regels maken het nu onmogelijk voor internetaanbieders om onderscheid te maken tussen verschillend internetverkeer. Maar daar komt verandering in. Internetaanbieders kunnen dan bedrijven als Facebook, Netflix of Spotify tegen betaling voorrang geven op andere diensten.

Europarlementariër Marietje Schaake (D66) is vice-voorzitter van de delegatie. "Voor de consument wordt het niet duurder, maar je zult wel merken dat toegang tot Netflix beter is dan tot bijvoorbeeld de site van de NOS. Het terugdraaien van deze maatregel houdt innovatie tegen. Als een groot bedrijf in de toekomst eenmaal een deal heeft gemaakt met een internetaanbieder, kom je daar als nieuwe innovatieve ondernemer niet meer tussen. Uiteindelijk is dat niet goed voor internetgebruikers en ook niet voor het open internet."

FCC

Het besluit van de Amerikaanse telecomwaakhond FCC heeft alleen betrekking op dataverkeer in de VS. Toch denkt Schaake dat het ook gevolgen zal hebben voor de rest van de wereld. Daarom ging ze met een Europese delegatie naar Washington DC. "Alles wat er op het web gebeurt, heeft een wereldwijde impact. Amerika is een dominante speler op het internet en wetgeving die hier wordt gemaakt heeft een doorstromend effect naar de rest van de wereld."

Maar het terugdraaien van regels rond netneutraliteit is niet nog niet definitief. "Dit is onderdeel van een grote politieke strijd in Washington", zegt Schaake. "De Senaat kan dit besluit nog terugdraaien, maar daar ontbreekt nog één stem voor."

De Democraten zijn sowieso tegen het besluit. Ze hebben in de Senaat 49 zetels. Samen met Republikeinse senator Susan Collins, die al heeft aangegeven tegen het besluit te stemmen, komen ze dan dus nog een enkele stem tekort."

Republikeinse stem

Er moet nog één Republikein overgehaald worden om ook tegen te stemmen. "Dat wordt spannend", denkt Schaake. "Het Amerikaanse Congres is namelijk tot op het bot verdeeld, dus de kans dat er een Republikein wordt overgehaald is klein. Maar de druk van internetgebruikers, consumentenorganisaties en start-ups is groot. Er zijn zelfs staten in de VS die proberen maatregelen te nemen om netneutraliteit te beschermen."

Voorafgaande aan de missie heeft Schaake samen met 147 andere Europarlementariërs een brief gestuurd aan het Amerikaanse Congres met de oproep net neutraliteit te behouden. "We hopen dat ze luisteren naar miljoenen Amerikanen die helemaal niet willen dat het wordt afgeschaft."

In Europa is de neutraliteit van internetverkeer bij wet bepaald. De regels die nu in de VS zijn teruggedraaid, waren geen wetgeving, maar slechts regels die de federale toezichthouder heeft opgelegd. "Het Congres kan ook gewoon zelf besluiten een netneutraliteitswet te ontwerpen. Daar is veel maatschappelijke steun voor, maar dan moet wel eerst het besluit van de toezichthouder worden teruggedraaid. Pas dan is er ruimte voor nieuwe wetgeving."
Mozilla lanceert universele standaard voor Internet of Things
13 Februari, 09:54 Emerce
Mozilla, de organisatie achter de browser Firefox, heeft een nieuw platform voor een beveiligd en gedecentraliseerd Internet of Things aangekondigd. De Things Gateway verbindt apparaten in het huis, met nadruk op veiligheid, privacy en interoperabiliteit.


?Grootste lek in de geschiedenis?: vrees voor misbruik nadat geheime Apple-code op het internet belandt
9 Februari, 21:36 Gazet v. Antwerpen

Een hacker heeft het ?grootste lek in de geschiedenis? veroorzaakt. Hij postte de broncode van het besturingssysteem van Apple online, waardoor hackers wereldwijd op zoek kunnen gaan naar de zwaktes ervan. De code kan erg nuttig zijn voor mensen met slechte bedoelingen.
Meer dan kwart Nederlandse en Belgische bedrijven heeft 100Mbit/s-verbinding
9 Februari, 11:30 Tweakers
Het aandeel van bedrijven in België en Nederland dat over minimaal een 100Mbit/s-verbinding beschikt, is toegenomen tot iets meer dan 27 procent. Daarmee staan België en Nederland in Europa op een gedeelde vijfde plek.


Frans rapport: vrouwen zijn nog steeds niet vrij en veilig op internet
7 Februari, 13:12 NOS nieuws

Sociale media en internetplatforms doen vrijwel niets tegen seksisme en bedreigingen van vrouwen. Als er een klacht wordt ingediend, wordt de betreffende inhoud maar in 1 op de 10 gevallen ook verwijderd.

Dat blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd in Frankrijk. "Geweld tegen vrouwen wordt online gewoon volop getolereerd", aldus de officiële Franse Adviesraad voor Gelijke Rechten voor Mannen en Vrouwen, die het onderzoek publiceerde.

In totaal werden meer dan 500 klachten ingediend bij Facebook, Twitter en YouTube. Dat ging over scheldpartijen ('Je bent een hoer!') tot letterlijke bedreigingen ('Ik maak je stuk, ik ga je verkrachten').

Facebook verwijderde vervolgens 11 procent van de omstreden berichten, Twitter haalde 13 procent weg en YouTube deed helemaal niets. Alle gemelde bedreigingen, seksisme en uitingen van geweld bleven gewoon staan op het videokanaal.

Foute inhoud opsporen

Het kan ook anders. De Adviesraad verwijst naar het Angelsaksische social platform Yellow, dat vooral populair is onder tienermeisjes. Dat netwerk spoort zelf met algoritmes 'foute inhoud' op die daarna verwijderd kan worden. In Duitsland is expliciet in de wet vastgelegd dat sociale media beboet kunnen worden als ze bepaalde berichten niet weren van sites.

Volgens de Franse adviesraad bestaan er in Frankrijk genoeg wetten en regels die een goede aanpak garanderen. Maar het bewustzijn over de problematiek zou nog tekort schieten. Vrouwen en meisjes doen vaak geen aangifte, politie en justitie nemen het probleem niet serieus, schrijft de raad.

Bedrijven als Twitter en YouTube zouden veel meer op hun wettelijke plichten moeten worden gewezen en vaker en sneller alle vormen van agressie moeten verwijderen, staat in het rapport.

Uit onderzoek van de Verenigde Naties blijkt dat bijna driekwart van de vrouwen te maken heeft gehad met online agressie. In 1 op de 5 gevallen zou het zelfs om ernstige bedreigingen gaan. In Europa zijn 9 miljoen meisjes al op hun 15e met virtuele bedreigingen in aanraking gekomen.

"Ondanks alle historische discussies over seksueel geweld dankzij hashtags als #metoo, zijn vrouwen nog steeds niet vrij en veilig op internet", aldus de Adviesraad.
Zo willen ministers Gatz en Vandeurzen een einde maken aan haatspraak op het internet
6 Februari, 11:24 Gazet v. Antwerpen

Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) en zijn collega op Media Sven Gatz (Open VLD) slaan de handen in elkaar om haatspraak op het internet tegen te gaan. Met ?Project No Hate - Alternarratief? lanceren ze een actieplan om hulpverleners in de welzijnssector beter te wapenen tegen online pesten en ander ongepast gedrag.
Tientallen scholen besteden aandacht aan veilig internet voor kinderen
6 Februari, 08:12 Skynet Belgie
Minstens vijftig secundaire scholen in België besteden dinsdag aandacht aan 'Safer Internet Day'. Met behulp van een animatiepakket van Child Focus, zullen er in de klas gesprekken worden aangegaan over onder meer cyberpesten en bescherming van de privacy.


Delta gaat 4g als vast internet leveren aan Zeeuwse buitengebieden
2 Februari, 16:18 Tweakers
Delta gaat een lte-verbinding als vast internet leveren in de Zeeuwse buitengebieden van Axel, Goes, Hoek, Hulst en het Walcherse Serooskerke om klanten in die regio's van sneller internet te voorzien. De provider heeft voldoende aanmeldingen binnen.


?Wel steenpuin op oprit, maar nog geen internet of televisie?
1 Februari, 02:24 Gazet v. Antwerpen

De Heistse Juliette Van Camp is niet te spreken over haar overstap naar Proximus. ?Op mijn oprit ligt al wekenlang steenpuin en het voetpad voor mijn huis vertoont verzakkingen?, zegt ze. ?En mijn televisie en internet werken nog steeds niet.?
?Geen gedegen rampenplan voor DDOS aanvallen die het héle internet platleggen?
31 Januari, 06:18 Emerce
De recente DDOS aanvallen op banken zijn eigenlijk nog maar onschuldige speldenprikken. Met een DDoS aanval kun je in principe ook het héle internet platleggen. Zonder een gedegen rampenplan zijn de gevolgen dan niet te overzien. Maar van die risico?s zijn we ons onvoldoende bewust, waarschuwt Aiko Pras, hoogleraar Internet Security aan de Universiteit Twente (UT).


Nieuw internet
27 Januari, 01:12 De Tijd
01:01 Silicon Valley siddert en beeft. Technologen en ondernemers, waarvan een aantal de overheid liefst zouden vervangen door slimme programmeercode, beginnen te beseffen dat regelgevers hen strak en onvri...


Pretium Telecom krijgt webboek niet van het internet
26 Januari, 13:30 Emerce
Pretium Telecom heeft het hoger beroep tegen publicist Peter Olsthoorn en Reporters Online verloren. Het omstreden telecombedrijf krijgt een door Olsthoorn geschreven dossier over Pretium niet van de site.


Nieuwe start voor (internet)radio Frekwent is vlot genomen: ?En toch willen we terug naar de FM-band?
24 Januari, 17:24 Gazet v. Antwerpen

Radio Frekwent kreeg eind vorig jaar geen zendvergunning van mediaminister Sven Gatz, maar zet zich nu door als internetradio. "Maar we blijven hopen op een vergunning tijdens de tweede erkenningsronde", geeft Steven Mostmans van Radio Frekwent aan.
Ultieme Ferrari 488 ?Special Series? lekt internet op
23 Januari, 15:18 AutoBlog
Zo, de meest extreme Ferrari 488 ineens op je beeldscherm. Nadat Ferrari recentelijk klaarblijkelijk moeite had met het geheim houden van allerlei pikante informatie over hun nieuwe 488 Special Series, was het onvermijdelijk dat er ook plaatjes zouden uitlekken. Met wat vriendelijke hulp van het internet is dit inmiddels ook gebeurd. Hoewel het voorlopig gaat […]

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be