NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Intel


Intel komt eind 2018 met Cascade Lake-X op hedt-platform
4 December, 16:12 Tweakers
Een roadmap van Intel toont dat de processorfabrikant in het vierde kwartaal van volgend jaar de Cascade Lake-X-processors uitbrengt. Het gaat om high-end desktop-cpu's, die de Skylake-X-modellen zullen opvolgen.


System76 schakelt Intel Management Engine op eigen systemen uit via patch
1 December, 18:30 Tweakers
Het Amerikaanse computerbedrijf System76 heeft bekendgemaakt dat het de Intel Management Engine op zijn systemen via een patch wil uitschakelen. De aankondiging volgt op kwetsbaarheden die Intel vond in een audit van de ME-code.


Intel verkleint belang in ASML verder
1 December, 11:54 Tweakers
Intel heeft zijn belang in de Nederlandse fabrikant van chipmachines ASML verder teruggebracht. De Amerikaanse chipgigant heeft een kapitaalbelang en stemrecht van minder dan 5 procent, waar dat in 2012 14 procent bedroeg na een investeringsronde.


Amazon presenteert 'ai-camera' met Intel Atom-processor en Ubuntu
29 November, 20:54 Tweakers
Amazon heeft een 250 dollar kostende camera voor ontwikkelaars gepresenteerd. De camera heeft onder meer objectherkenning en andere functies aan boord om ontwikkelaars aan de slag te laten gaan met kunstmatige intelligentie. Amazons clouddienst AWS gaat de camera's verkopen.


Ryzen Mobile met Vega 8 presteert tussen Intel UHD 620 en Nvidia MX150
24 November, 11:48 Tweakers
De ge´ntegreerde Vega 8-videochip van de AMD Ryzen 5 2500U presteert beter dan de Intel UHD 620-igp, maar moet het afleggen tegen de losse GeForce MX150-videochip voor laptops van Nvidia. De HP Envy x360 15z met de Ryzen-processor heeft Freesync-ondersteuning.


Veel systemen met kwetsbare Intel-cpu's krijgen pas in 2018 een patch
23 November, 18:24 Tweakers
Nu de lijst van fabrikanten die aan patches werken voor systemen met kwetsbare Intel-processors groeit, blijkt dat veel fixes pas eind 2017, begin 2018 gereed zijn. Bovendien melden de fabrikanten dat voor veel patches de introductiedatum nog bepaald moet worden.


Intel patcht lekken in Management Engine op verschillende processors
21 November, 07:54 Tweakers
Intel heeft een beveiligingswaarschuwing gepubliceerd waarin de chipmaker ingaat op kwetsbaarheden in onder meer zijn Management Engine vanaf versie 11. Een aanvaller kan de lekken misbruiken om code uit te voeren zonder dat gebruikers dit merken.


Intel zet in China nieuwe fabriek op om productie Coffee Lake-cpu's te verhogen
19 November, 13:06 Tweakers
Intel opent een nieuwe fabriek om de productie van zijn nieuwe Coffee Lake-cpu's te versnellen. De Core i7-8700K, i7-8700, i5-8600K en i5-8400 worden binnenkort ook in het Chinese Chengdu geproduceerd. Vanaf 15 december moeten de extra cpu's naar distributeurs gaan.


Intel schrapt bios-compatibiliteit uefi in 2020
16 November, 22:42 Tweakers
Intel schrapt de ondersteuning voor het traditionele bios voor zijn producten in 2020. Vanaf dat moment ondersteunen alle platformen van Intel alleen nog uefi class 3 en is booten via de Compatibility Support Module niet meer mogelijk.


Intel introduceert '5g'-modems en lijkt wifi met processor te willen integreren
16 November, 20:54 Tweakers
Intel heeft de XMM 8000-serie van modems aangekondigd die geschikt worden voor de komende 5g-netwerken. Daarnaast komt er een nieuwe lte-modem die een snelheid van 1,6Gbit/s moet ondersteunen en lijkt Intel wifi vanaf 2019 in processors te willen integreren.


Intel ligt op koers om 3D XPoint-dimms in tweede helft 2018 te leveren
16 November, 15:30 Tweakers
Intel is van plan om dimms op basis van zijn 3D XPoint-geheugen in de tweede helft van 2018 op de markt te brengen. De dimms moeten voor datacenters een alternatief vormen voor dram-geheugen, met hogere capaciteiten tegen een lagere prijs per GB.


Moederbord met Intel Z390-chipset verschijnt in benchmarkdatabase
16 November, 14:18 Tweakers
In de benchmarkdatabase van SiSoftware staat een vermelding van het SuperMicro C7Z390-PGW-moederbord. Op het bord zit een cpu met zes cores en twaalf threads, met een tdp van 92 watt. Mogelijk gaat het ook om een nieuwe processor.


Intel schrapt Xeon Phi-accelerator 'Knights Hill'
14 November, 19:06 Tweakers
Intel past zijn roadmap voor high performance computing aan om zich op exascale computing te richten. Onderdeel van deze strategiewijziging is dat de eerder aangekondigde Knights Hill-generatie van Xeon Phi niet meer verschijnt.


Intel maakte al in 2015 melding van eigen aparte gpu
13 November, 11:18 Tweakers
Op een slide van een Intel-presentatie uit 2015 maakte het chipbedrijf al melding van een 'Cannonlake'-gpu die als accelerator op een Skylake SP-package ge´ntegreerd moest kunnen worden. Intel lijkt daarmee langer aan aparte gpu's te werken dan gedacht.


Intel maakt Optane-ssd met opslagcapaciteit van 750GB beschikbaar
10 November, 14:06 Tweakers
Intel heeft een nieuw model in zijn Optane P4800X-serie voor datacenters beschikbaar gemaakt. Het model heeft een dubbel zo hoge opslagcapaciteit als de bestaande ssd, die in maart verscheen en 375GB kan huisvesten.


Foto toont package met Intel-processor en AMD-gpu
9 November, 17:00 Tweakers
Op internet is een foto verschenen van een prototype moederbord met daarop de package met Intel-processor en AMD-gpu. Afgelopen maandag kondigde Intel aan met zo'n package te komen, voor dunne en lichte laptops met hoge grafische prestaties.


Onderzoekers verkrijgen toegang tot Intel Management Engine via usb
9 November, 12:12 Tweakers
Onderzoekers van het beveiligingsbedrijf Positive Technologies zeggen volledige toegang tot de Intel Management Engine te hebben verkregen via usb. Zij deden dit met behulp van jtag debugging.


Intel en AMD werken samen aan chip voor dunne laptops
8 November, 20:30 Techzine
Intel kondigt in een persbericht een opvallende samenwerking aan. Het bedrijf bundelt namelijk de krachten met concurrent AMD om een chip te maken. Het gaat om een Intel Core microprocessor die er alles aan doet om het verwerken van krachtige grafische taken op dunne laptops soepel te laten verlopen. Hiermee lijkt een concrete aanval op […]


Radeon-topman Raja Koduri vertrekt definitief bij AMD
8 November, 09:12 Tweakers
Raja Koduri, die aan het hoofd stond van de Radeon Technologies Group van AMD, heeft het bedrijf definitief verlaten. Lisa Su, de ceo van AMD, neemt zijn taken voorlopig waar totdat er een opvolger gevonden is.


Tanenbaum wist niets van integratie van 'zijn' Minix-OS in Intel-processors
7 November, 15:18 Tweakers
Andrew S. Tanenbaum, hoogleraar aan de afdeling Computersystemen van de Vrije Universiteit in Amsterdam, kreeg geen melding van Intel over de integratie van Minix in Intel-processors. Tanenbaum is de oorspronkelijke ontwikkelaar van Minix.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be