NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Iedereen

2News.be / Trefwoorden / Iedereen

NU+ | Na nieuwe wet kun je straks iedereen bereiken vanuit je favoriete chatapp
12 Maart, 00:03 NU.NL - Economie
Dankzij een nieuwe Europese techwet kun je binnenkort berichten vanuit WhatsApp naar gebruikers van andere chatapps sturen. Brussel neemt die maatregel omdat het WhatsApp te machtig vindt en andere chatapps nauwelijks kans hebben om te groeien.


Antwerp blijft geschorste Overmars steunen: 'Iedereen verdient een tweede kans'
27 Februari, 00:03 NU.NL - Sport
Royal Antwerp blijft achter de geschorste directeur Marc Overmars staan. De club meldt maandag in een verklaring dat de oud-aanvaller na afloop van zijn wereldwijde schorsing zijn functie opnieuw zal uitoefenen.


Bluesky niet langer op uitnodiging: iedereen is nu welkom op alternatief voor X
13 Februari, 00:09 NU.NL - Tech
Het socialemedianetwerk Bluesky is vanaf nu voor iedereen beschikbaar. Het afgelopen jaar konden alleen mensen met een uitnodiging erop, maar inmiddels is die niet meer nodig. Ook zonder code kun je een profiel aanmaken bij het alternatief voor X.


Iedereen in Europa wil diesel busjes hebben
29 Januari, 00:02 AutoBlog

De verkoop van busjes op diesel is een belachelijk succes in heel Europa. Het zijn aparte tijden. Wellicht nooit in de geschiedenis van de mensheid stond er de komende jaren zoveel te veranderen als nu. Oorlog, AI, wokies, klimaat…Gaan we steeds verder naar de hel? Wordt het een utopie? Of doet iedereen nog een plas […]

Dit artikel Iedereen in Europa wil diesel busjes hebben verscheen eerst op Autoblog.nl.




Terug in het jaar 2023 - Deze artikelen heeft bijna iedereen gemist
31 December 2023, 00:01 Tweakers
Eindejaarslijstjes zijn een uitgelezen kans om uitschieters uit te lichten. In 2023 schreven we niet alleen populaire artikelen die voor velen interessant waren, maar ook de nodige berichten die en masse overgeslagen werden. Welke artikelen waren dit jaar het minst populair?


Collega's herdenken Linda van Dyck: 'Iedereen wilde met haar in zee'
22 December 2023, 00:06 NU.NL - Film
Linda van Dyck heeft haar sporen nagelaten in de film-, televisie- en theaterwereld. Dat blijkt wel uit de reacties na het overlijden van de 75-jarige actrice. Collega's blikken terug op hun samenwerking met haar.


Franse coach van Belgian Cats, Rachid Meziane, wil Vlaamse coachtrofee delen met iedereen
15 December 2023, 00:00 Skynet Sport
De coach van de Belgian Cats, Rachid Meziane, is "echt trots" en "zeer gelukkig" na het winnen van het Vlaamse sportjuweel voor de Beste Topsportcoach van 2023, een prijs die hij wil delen met speelsters en staf. De Cats wonnen EK-goud in juni, maar ook over de toekomst van de nationale basketbalvrouwen toont Meziane zich zeer optimistisch .


Dingsdag twijfelde over trainerschap Volendam: 'Iedereen moet mee op de kar'
8 December 2023, 00:05 NU.NL - Sport
Michael Dingsdag zit donderdagavond tijdens de thuiswedstrijd tegen Feyenoord voor het eerst op de bank als interim-trainer van FC Volendam. De oud-verdediger neemt bij de Noord-Hollandse club voorlopig de honneurs waar na het vertrek van Matthias Kohler.


NU+ | Kenya Grace schreef hit Strangers over datingapps: 'Iedereen ghost elkaar'
1 December 2023, 00:04 NU.NL - Muziek
Kenya Grace heeft een gevoelige snaar geraakt met haar lied Strangers. Het nummer, dat beschrijft hoe iedereen op datingapps als inwisselbaar wordt behandeld, is een wereldwijde hit. De Britse zangeres had het succes zelf nooit zien aankomen.


WHO slaat alarm over 'groeiende dreiging' van mazelen: ?Deze ziekte vindt iedereen die niet beschermd is en valt hen aan?
17 November 2023, 00:03 HLN.BE
Al jarenlang daalt wereldwijd de vaccinatiegraad tegen mazelen. En dat begint zich ook te weerspiegelen in de cijfers, zo melden de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en Amerikaanse gezondheidsautoriteit CDC in een nieuw rapport. Wereldwijd zijn het aantal gevallen afgelopen jaar toegenomen tot 9 miljoen en het aantal sterfgevallen tot 136 duizend. Een stijging van maar liefst 18 en 43 %.


Totaalcricket leidt tot WK-stunt Nederland: 'Iedereen is even belangrijk'
19 Oktober 2023, 00:04 NU.NL - Sport
De Nederlandse cricketers hebben dinsdag met een speciale speelstijl voor een stunt gezorgd op het WK cricket in India. Volgens aanvoerder Scott Edwards won zijn ploeg dankzij 'totaalcricket' met een verschil van 38 runs van topland Zuid-Afrika.


iPhone heeft voortaan andere oplaadkabel nodig: ?Goed voor iedereen, behalve voor Apple zelf?
14 September 2023, 00:04 HLN.BE
Techgigant Apple is overstag en gaat alle nieuwe telefoons uitrusten met de universele USB-C-aansluiting die Brussel verplicht maakt. Is de klant daardoor goedkoper uit? En kunnen mensen met een oudere iPhone de kabeltjes daarvoor straks nog wel kopen?


CDA-lijsttrekker Bontenbal: Nederland is niet voor iedereen 'gaaf'
2 September 2023, 00:02 NOS nieuws

Ook het CDA zet tijdens de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen van november in op het thema bestaanszekerheid. Henri Bontenbal sprak uitgebreid over dat thema in zijn eerste toespraak als lijsttrekker van de partij. Hij was in Theater De Lieve Vrouw in Amersfoort te gast bij een bijeenkomst van CDA-jongerentak CDJA.

Bontenbal vindt dat Nederland een land is geworden "met twee gezichten", dat niet voor iedereen "gaaf" is. Er is volgens hem een groeiende groep mensen die weliswaar niet in armoede, maar wel in onzekerheid leeft. Als voorbeelden noemde hij jongeren die geen betaalbare woning kunnen vinden en het stichten van een gezin uitstellen en mensen die een normaal inkomen hebben, maar nauwelijks geld overhouden om te sparen.

'Kille overheid'

De nieuwe CDA-leider verlangt naar een "fatsoenlijke samenleving" met "saamhorigheid", waarin mensen "weer normaal doen" en niet de "speelbal" zijn van de markt of de overheid. Hij vindt dat de politiek te ver is meegegaan in het neoliberale denken en dat het vertrouwen in de vrije markt is doorgeslagen. Daardoor zijn, naar zijn mening, te veel burgers alleen komen te staan "tegenover een kille overheid en een kille markt" en "tegenover elkaar".

"De mens wil gezien worden, als erkenning van zijn of haar bestaan", vatte hij zijn visie samen. "In het besef dat we elkaar altijd nodig hebben. Dat is voor mij christendemocratie. Dat is ons mensbeeld. Ieder mens telt."

Behalve het CDA hebben onder meer Pieter Omtzigt (Nieuw Sociaal Contract) en de combinatie PvdA/GroenLinks al laten weten dat zij willen inzetten op het thema bestaanszekerheid.

Verkiezingsprogramma

Het CDA presenteert maandag zijn conceptverkiezingsprogramma en Bontenbal noemde alvast een paar punten die daarin zullen staan. De christendemocraten willen een "flinke verhoging" van de kinderbijslag en het kindgebonden budget, een verlaging van de lasten op arbeid en een verhoging van de lasten op vermogen. Ook wil het CDA een andere overheid, die "haar inwoners weer moet vertrouwen en zelf betrouwbaar moet handelen".

Verder citeerde de lijsttrekker oud-CDA-politicus Hannie van Leeuwen. Die zei in 2011, toen de partij moest beslissen over de gedoogconstructie met de PVV: "Als de partij op de rug ligt, dan ga je met des te meer elan proberen de partij weer op de benen te krijgen. Dus ik zeg tegen alle mensen die de neiging hebben om af te haken: 'Doe het nu niet, kom naast mij staan en laten we samen vechten voor de inhoud'."

In een peiling van I&O Research van afgelopen zaterdag komt de partij van Bontenbal uit op een historisch laag zetelaantal van drie. Veel prominente CDA'ers hebben laten weten dat zij niet op de kandidatenlijst willen, zoals Bontenbals voorganger Wopke Hoekstra, oud-partijleider Hugo de Jonge en fractievoorzitter Pieter Heerma.

Het CDA maakte twee weken geleden bekend dat ze met Henri Bontenbal aan het roer de verkiezingen in willen. Hij zit sinds 2021 voor het CDA in de Tweede Kamer. Hij is van huis uit natuurkundige en zei bij zijn presentatie dat hij voor een CDA staat dat "vanuit het midden" opereert.




26 Augustus 2023, 00:06 Volkskrant
Van der Staaij heeft omstreden standpunten, maar iedereen loopt met hem weg
26 Augustus 2023, 00:03 NOS nieuws

Tweede Kamer-nestor Kees van der Staaij (54) maakte vandaag bekend dat hij de politiek verlaat. Hij kwam 25 jaar geleden namens de SGP als volksvertegenwoordiger naar Den Haag. Dat was vijf maanden eerder dan Geert Wilders, die in augustus 1998 voor de VVD in de Tweede Kamer kwam. Van der Staaij lichtte zijn vertrek toe:

Van der Staaij was destijds "een groentje" van 29 jaar, dat het belangrijk vond om het vooroordeel van de SGP als oudemannenpartij te doorbreken. Hij stelde zich open en sociaal handig op en werd al snel populair bij collega-Kamerleden van andere partijen.

In 2010 volgde hij Bas van der Vlies op als partijleider. Hij zei daarbij dat hij de inhoudelijke koers niet zou wijzigen en dezelfde streng-christelijke principes zou blijven aanhangen. Maar de mediastrategie van de SGP veranderde meteen bij zijn aantreden.

Tv-optredens

Waar zijn voorganger aanvankelijk nog wat huiverig was om op te treden voor televisie - volgens een deel van de orthodoxe achterban een duivels apparaat - begon Van der Staaij meteen videoblogs te maken en te twitteren.

Hij ontpopte zich ook tot regelmatige gast in talkshows, waar veel interesse bestond voor zijn grote staatsrechtelijke kennis. En dit jaar verscheen hij zelfs in het eerste spotje van de SGP ooit in de Zendtijd voor Politieke Partijen.

Van der Staaij wordt vaak aangeduid als het "staatsrechtelijk geweten" van de Tweede Kamer. Hij is wars van politieke spelletjes en probeert elk onderwerp 'zuiver' te benaderen, op basis van de wetten en regels van de rechtsstaat.

Mede daarom werd hij ook gevraagd als voorzitter van twee werkgroepen: een over de herziening van het Reglement van Orde van de Tweede Kamer en een over de versterking van de positie van de Tweede Kamer.

Abortus en lhbti

Tegenover alle lof voor zijn kennis en kunde staat ook kritiek. Van der Staaij, die lid is van de Oud-Gereformeerde Gemeenten, verdedigt vanuit zijn religieuze overtuigingen standpunten die veel mensen als kwetsend en discriminerend ervaren.

Zo zei hij ooit op een vraag over abortus dat de kans dat vrouwen zwanger raken na een verkrachting heel klein is en stuurde hij een ingezonden brief naar The Wall Street Journal waarin hij uithaalde naar het Nederlandse euthanasiebeleid.

Hij noemde de islam een bedreiging en was een van de prominente ondertekenaars van de Nederlandse versie van een Amerikaans anti-lhbti-pamflet, dat stelde dat homoseksuelen en transgenders van hun geaardheid kunnen genezen. Dat sloot volgens hem aan bij "de bijbelse noties over huwelijk, gezin en seksualiteit".

'Constructief bijdragen'

Op de SGP-site zegt Van der Staaij dat zijn drijfveer is om "vanuit bijbelse waarden en normen herkenbaar en constructief een steentje bij te dragen aan goede besluitvorming"

En het is die constructieve houding van Van der Staaij die vooral lijkt te beklijven. Ondanks zijn soms zeer conservatieve standpunten, bleef hij voor velen het aimabele, betrouwbare gezicht van de SGP.

Zijn onderkoelde humor werd ook zeer gewaardeerd in de Tweede Kamer:

Hij kon het op persoonlijk vlak ook goed vinden met veel politici, onder wie Mark Rutte. In 2012 hadden de twee een gesprek op de achterbank van de dienstauto van de premier, waarna de SGP uitgroeide tot een soort informele gedoogpartner van het kabinet-Rutte I en II.

'Vind hem geweldig'

Rutte roemde Van der Staaij vanmiddag op zijn wekelijkse persconferentie. Hij noemde hem "een man voor wie je de pen even neerlegt als hij het woord voert", iemand die niet met de meute meegaat, maar in staat is zijn eigen keuzes te maken. "Het is een man met enorm veel humor, en je kunt heerlijk met hem roddelen. Ik vind hem echt geweldig."

D66-fractievoorzitter Paternotte zegt op X dat Van der Staaij vaak zijn tegenpool was "en toch wist hij bruggen te slaan waar weinigen die kans zagen".

Volt-leider Dassen vindt het vertrek van Van der Staaij een aderlating. "De Kamer verliest haar staatkundig geheugen (en grappigste Kamerlid)."

Van der Staaij zelf vindt het na 25 "tropenjaren" genoeg geweest. Hij is tot de conclusie gekomen dat "de tijd van gaan voor mij nu is gekomen. " Hij heeft het ambt van volksvertegenwoordiger altijd als een roeping ervaren "maar niet als een roeping voor het leven".




NU+ | Trends in horrorfilms: nu raakt iedereen bezeten door demonen
23 Augustus 2023, 00:08 NU.NL - Film
In de horrorfilm Talk to Me raakt een groep jongeren verslaafd aan het contact met de geestenwereld. De laatste jaren wordt de horrorwereld overspoeld door films met geesten. Waar komt die fascinatie vandaan?


Iedereen gaat op vakantie met een caravan of camper!
15 Augustus 2023, 00:02 AutoBlog

De zomervakantie is nog niet afgelopen, wat wel opvalt is dat veel mensen op vakantie gaan met een caravan of camper. Op vakantie gaan begint met de voorpret. Je reis uitstippelen, het daadwerkelijk boeken, je koffer inpakken, de reis er naar toe en ga zo maar door. Als je met een caravan of camper gaat […]

Dit artikel Iedereen gaat op vakantie met een caravan of camper! verscheen eerst op Autoblog.nl.




Door buspech is Chirogroep al 32 uur op terugweg van kamp in Hongarije: ?Iedereen is stikkapot?
3 Augustus 2023, 00:01 HLN.BE
De Chiromeisjes van Sint-Antonius Zoersel beleven een bewogen terugreis van hun kamp in Hongarije. Na een meer dan geslaagd verblijf vertrok de groep dinsdagmiddag huiswaarts. Hun bus viel ?s avonds echter in panne. Pas de middag erop zette een nieuwe bus de rit voort. Een tweede overstap en enkele uren later was de groep woensdagavond nog 500 kilometer van huis verwijderd. ?Pas tegen 3 uur vannacht zouden we weer thuis zijn. We zijn echt aan het aftellen?, vertellen leidsters Femke Van Orden (19) en Paulien De Hoey (21) vanop de bus.


Van Agt reageert na lelijke val in Tour: 'Sorry dat ik iedereen heb laten schrikken'
26 Juli 2023, 00:05 NU.NL - Sport
Eva van Agt heeft onder meer een hersenschudding overgehouden aan haar valpartij tijdens de tweede etappe van de Tour de France Femmes. De renster van Jumbo-Visma laat weten dat het naar omstandigheden goed met haar gaat.


Echt IEDEREEN haalt Carlos Sainz in (behalve De Vries) [video]
11 Juli 2023, 00:01 AutoBlog

Bamiboys! Nieuw filmpje! Carlos Sainz wordt door iedereen ingehaald tijdens de GP van Engeland 2023 op Silverstone.

Dit artikel Echt IEDEREEN haalt Carlos Sainz in (behalve De Vries) [video] verscheen eerst op Autoblog.nl.







Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn