NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Iedereen

2News.be / Trefwoorden / Iedereen

Noteren op je shoppinglijstje: deze 3 kleuren staan écht iedereen
Gisteren, 07:24 Gazet v. Antwerpen
Tijd om wat meer kleur te dragen? Met een kleur die jou goed staat komt dat zelfvertrouwen vanzelf. Van dieprood tot lichtroze, deze kleuren staan écht iedereen!


Kippenvelmoment in ?Leve De Zoo?: Chimpansee Judy doet iedereen versteld staan
Dinsdag, 23:36 Gazet v. Antwerpen

De ster van de nieuwe één-reeks ?Leve De Zoo? is ongetwijfeld Judy. Ze zorgde voor een absoluut kippenvelmoment tijdens de allereerste aflevering maandagavond. De schuchtere aap wist iedereen te raken, toen ze één van haar kameraden in de armen vloog. Zo blij was ze met haar nieuwe verblijf in de Antwerpse zoo.
'Als de minister binnenkomt valt iedereen stil'
Dinsdag, 18:12 NOS nieuws

Het ministerschap is een praatbaan: daar zijn de nieuwe ministers Hugo de Jonge en Wouter Koolmees het wel over eens. De NOS heeft de twee nieuwe bewindslieden een dag lang op de voet gevolgd.

Achter hun bureau zitten deze twee Rotterdammers nooit. Tussen alle vergaderingen en overleggen in Den Haag door gaan ze zo veel mogelijk het land in om de papieren werkelijkheid te ontvluchten.

Het valt nog niet mee om een realistisch beeld te krijgen van wat er speelt, zeggen beide bewindsmannen. Het valt Koolmees (D66, Sociale Zaken) vooral op dat iedereen stilvalt als de minister aan het woord is.

Als ze niet opletten krijgen ze een gepolijst beeld van de werkelijkheid. "Als er bezoek komt laat je ook de georganiseerde versie van je huis zien", zegt De Jonge (Volksgezondheid, CDA). "Maar ik ben ook benieuwd naar de rommelige versie."

Zo open als de twee zijn over de werkbezoeken, zo gesloten zijn ze als het gaat over het coalitie-overleg. Met deze kleine meerderheid in de Tweede Kamer (76 zetels) heeft de coalitie er belang bij om problemen binnenskamers te houden. "Ze zeggen niet voor niets dat je van worsten en wetten niet moet weten hoe ze gemaakt worden," zegt De Jonge.

In de eerste honderd dagen van het nieuwe kabinet heeft volgens De Jonge nog niemand binnen het coalitieoverleg details uit het regeerakkoord ter discussie gesteld. "Wat er is afgesproken moeten we gewoon doen. Want er is zeven maanden over gesproken."

Minister van Sociale Zaken Koolmees staat voor een zware taak. Hij wil én een nieuw pensioenenstelsel introduceren én evenwicht bereiken op de arbeidsmarkt én betere immigratieregels invoeren. Onderwerpen waarbij hij steun nodig heeft van het maatschappelijk speelveld.

De eerste honderd dagen was het dan ook vooral praten. "Met vakbonden, werkgevers, de MBO Raad, noem maar op." Op de vraag waarom juist hij is gevraagd voor deze taak, krijgen we van hem geen antwoord. Maar D66-leider Pechtold weet precies waarom hij geknipt is voor de baan: "Koolmees is een knuffelbeer die ook spijkerhard is." Daarbij weet hij alles van de inhoud.

Thuis is Koolmees "gewoon papa", zegt hij in de NOS-camera. Zijn kinderen van 6 en 3 hebben eigenlijk nog niet echt door dat hun vader minister is. Iedere ochtend brengt hij hen op de fiets naar school, "maar dat is nadrukkelijk niet een statement".

Geld genoeg

De minister van Volksgezondheid heeft 2 miljard euro beschikbaar om de problemen in de verpleeghuizen aan te pakken. "Geld is niet het grootste probleem' zegt De Jonge. "Maar hebben we wel voldoende mensen?"

Oplossingen voor het personeelstekort heeft hij nog niet. De minister vraagt iedereen op de werkvloer om ideeën. "Zij zijn de beste ambassadeurs van hun vak."
Politie mag iedereen aan ?Duinplak? in Antwerpen controleren: ?Iedereen met slechte intenties moet opkrassen?
Dinsdag, 09:48 Gazet v. Antwerpen

De politie mag in de omgeving van het ?Duinplak? systematisch iedereen controleren. Dat besliste de burgemeester na aanhoudende klachten over overlast door drugsdealers.
Afscheid Lubbers in Rotterdamse kathedraal
Maandag, 12:00 NOS nieuws

Mensen die afscheid willen nemen van de vorige week overleden oud-premier Ruud Lubbers kunnen dat vanmiddag doen in de Laurentius- en Elisabethkathedraal in Rotterdam. Het publieke afscheid is daar tussen 13.00 en 19.00 uur. Lubbers overleed afgelopen woensdag op 78-jarige leeftijd.

In het kerkgebouw staat de kist opgesteld en er ligt een condoleanceregister. Morgen is er in de kathedraal een besloten herdenkingsdienst. Aansluitend is de begrafenis in familiekring.

Lubbers leidde tussen 1982 en 1994 drie kabinetten. De CDA'er was de jongste en langstzittende premier van Nederland. In 2010 trad hij nog op als informateur voor kabinet-Rutte I.
Wat is Ads.txt en waarom heeft iedereen het erover?
Maandag, 11:42 Emerce
De eerste periode na de introductie van Ads.txt leek het er internationaal op dat de implementatie hiervan niet erg hard ging. Hierin is echter een duidelijke kentering gekomen. Zo gebruikt ondertussen ruim 20 procent (16-1-2018) van de top 5.000 Alexa-websites Ads.txt. En een totaal ?gecrawlde? lijst van ruim 7.500.000 websites laat een gebruik zien van 1,26 procent.


Harde wind in Olympisch Park: iedereen moet binnen blijven
14 Februari, 09:36 NOS nieuws

Harde wind zorgt voor onveilige situaties in en rond het Olympisch Park in Gangneung. Toeschouwers worden naar binnen gestuurd, om te schuilen voor de wind. Delen van tenten raken los. Ook een mediatent is gesloten.

De sportwedstrijden die binnen plaatsvinden, dus ook het schaatsen, gaan vooralsnog gewoon door. Fans met een ticket mogen het park in. Verder zijn alle publieke ruimten in het olympisch park gesloten voor publiek, alle activiteiten worden afgelast.

'Geen paniek'

"De wind is vlagerig, soms heel hard", zegt sportverslaggever Steven Dalebout in het NOS Radio 1 Journaal. "Van een gebouw is het dak afgewaaid. Ook liggen hier en daar omgewaaide tentjes op de grond. Het is wel een serieuze zaak, maar er is geen paniek."

"Iedereen heeft op zijn telefoon een noodmelding binnen gekregen om naar binnen te gaan", vervolgt Dalebout. "Mensen die buiten waren zijn zo snel mogelijk de verschillende stadions binnen getrokken. Het is buiten op straat dan ook beduidend rustiger dan normaal."

Bij een culturele voorstelling rond de Spelen, in Gangneung, viel een tv-scherm naar beneden. Een ooggetuige meldt aan de NOS dat er acht mensen gewond raakten.
'Iedereen moet onbelast erven tot 250.000 euro'
14 Februari, 08:24 De Tijd
07:47 Als het van sp.a afhangt, zal iedereen in de toekomst tot 250.000 euro onbelast mogen erven of krijgen via schenkingen. Met dat voorstel willen de Vlaamse socialisten de erfbelasting helemaal omgooien...


Nog niet alle koppels uit ?Blind Getrouwd? even succesvol: ?Op dit ­moment voelt het een beetje als een opdracht?

Alle vijf de koppels uit ?Blind Getrouwd? hebben ja gezegd. In de derde aflevering van maandagavond zagen we hoe de laatste twee koppels - Toon en Frie en Tim en Esther - reageerden toen ze elkaar voor het eerst zagen. Bovendien was het bij de vijf koppels ook tijd om op huwelijksreis te vertrekken.
Gelukkig is nu, tijdens het bal masqué dat carnaval heet, iedereen weer gelijk
12 Februari, 02:24 Volkskrant
De ingezonden brieven van maandag 12 februari. 'Jonge Lucebert had nazi-ideeën' kopte Ten Eerste (8 februari). Het gaat er langzamerhand op lijken dat in alle maatschappelijke geledingen een bal demasqué aan de gang is. De ethische houdbaarheid van ons verleden wordt tegen het licht gehouden, onze elitaire studentencorpora hebben zich bevlekt, de seksuele praktijken van Hollywood-iconen komen bove


Carnaval ook boven de rivieren: iedereen is welkom, als je maar kan feesten
11 Februari, 13:48 NOS nieuws

Het is carnaval. De afgelopen dagen is dat al gevierd met verschillende optochten en feesten, maar vandaag begint carnaval officieel. De meeste feesten zijn uiteraard in het zuiden van het land, in Brabant en Limburg. Er zijn dit carnavalsweekend ruim 800 carnavalsoptochten. En, dat wist je misschien nog niet, een kwart daarvan vindt plaats bóven de rivieren.

Dat ze 'boven de rivieren' niets van carnaval zouden snappen, spreken vierders daar natuurlijk allemaal tegen. We spraken met drie 'noordelijke' carnavalsverenigingen en ze zijn het alle drie met elkaar eens: carnaval leeft hier net zo erg als in het zuiden.

Oldenzaal: 'Carnaval is hier een heel bijzondere ervaring'

We beginnen in Oldenzaal, in Overijssel, waar vandaag "een van de grootste optochten van boven de rivieren" plaatsvindt. "Oldenzaal is het carnavalshart van Twente", zegt Bas Huijsmans van carnavalsvereniging De Kadolstermennekes.

Volgens Huijsmans is de optocht van vandaag het hoogtepunt van het carnavalsweekend in Oldenzaal. "Meer dan 6000 mensen doen aan de optocht mee, langs de weg staan 80- tot 100.000 toeschouwers te kijken." Huijsmans zegt dat er zelfs een stop is gezet op het aantal mensen dat mee wilde doen. "Er mogen niet meer dan 250 mensen per praalwagen meedoen. En dat is al heel veel."

Niet alleen in Oldenzaal, maar in de hele regio leeft het carnaval enorm. Dat komt omdat de bevolking van noordoost Twente van origine overwegend rooms-katholiek is. "Oldenzaal heeft acht verenigingen, maar ook in alle omliggende dorpen zijn actieve carnavalsverenigingen die allemaal hun eigen festiviteiten organiseren. Aan de praalwagens die vandaag meerijden wordt maanden van tevoren gewerkt. En 's avonds bij de feesten is het vechten om een toegangskaartje."

Huijsmans is trots op het carnaval in Twente. "De sociaal-maatschappelijke betekenis van carnaval is groot: iedereen doet mee van jong tot oud. Je hoort ergens bij, je hebt een doel met elkaar. Dat is een heel bijzondere ervaring."

De Zilk: 'iedereen is welkom, als je maar een feestje kan bouwen'

Ook in De Zilk, in de gemeente Noordwijkerhout in Zuid-Holland, is het carnavalsweekend in volle gang. Dat begon vrijdagmiddag al met een feest voor alle basisscholen en 's avonds een groot feest dat tot in de late uurtjes doorging. En de feestjes gaan de komende dagen gewoon door.

"Vanmiddag hebben we een grote optocht. We verwachten dit jaar weer duizenden mensen die komen kijken", zegt Rick Witteman van carnavalsvereniging Duinknijnen. "Het wordt gezellig druk."

Het verschil met hoe carnaval onder de rivieren wordt gevierd is volgens Witteman dat het in De Zilk meer lokaal georiënteerd is. "Dit is echt dorps: ons kent ons. Wij hebben een grote feestzaal waar iedereen op afkomt, in het zuiden is het wat meer verspreid in verschillende kroegen."

Toch betekent dat niet dat feestvierders uit andere plaatsen niet welkom zijn. Volgens Witteman is het juist de moeite waard om eens naar De Zilk te komen. "Als je maar een feestje kan bouwen."

Zwaag: 'carnaval wordt er hier met de paplepel ingegoten'

Net als in Oldenzaal en in De Zilk staat de grote carnavalsoptocht in Zwaag vandaag centraal. Een voorproefje van die tocht kreeg het Noord-Hollandse dorp gisteren al, toen er een kinderoptocht werd gehouden, waar 60 groepjes aan deelnamen.

"De grote optocht van vandaag is echt de moeite waard", zegt Eric Bot van carnavalsvereniging Het Masker. "Dit jaar is de tocht populairder dan vorig jaar: er doen vijf groepen meer mee. In totaal zijn er ruim 500 deelnemers."

Volgens Bot wordt carnaval er bij jongeren in Zwaag met de paplepel ingegoten. "Het leeft heel erg hier. Ze beginnen in oktober al met het bouwen van de praalwagens. Veel jongeren doen mee, de 16- en 17-jarigen maken heel mooie wagens."

Ook in Zwaag speelt het carnaval zich voornamelijk af op één centrale plek. Een verschil met hoe dat in het zuiden gaat, zegt Bot. "Onder de rivieren wordt het carnaval veel op straat gevierd. Hier wordt het lokale café omgedoopt tot 'De Leuttempel'. Duizend man in een café, bijna allemaal verkleed."

Bij de optocht in Zwaag worden 40.000 toeschouwers verwacht. "Met veel gezelligheid en muziek. Carnaval is dus echt geen feest voor alleen onder de rivieren."
COLUMN. ?Pak elkaar stevig vast! Vier die liefde voor het oog van iedereen!?
10 Februari, 10:12 Gazet v. Antwerpen

Schrijver Jeroen Olyslaegers, winnaar van de Fintro Literatuurprijs, kijkt wekelijks met een saterblik naar zijn thuisstad Antwerpen
Iedereen telt voor scholengroep KOBarT
8 Februari, 01:12 Gazet v. Antwerpen

De vijftien scholen van vzw KOBarT krijgen er een overkoepelend logo bij. Het gaat om een puzzelstuk met daarin de slogan Iedereen telt! Er werd een bevraging gedaan bij personeel en ouders.
I Love My Club: toon iedereen jouw liefde voor je club uit de Proximus League
7 Februari, 12:18 Skynet
De Proximus League gaat zijn beslissende fase in. Wil jij jouw clubliefde tonen aan iedereen? Pas dan nu je profielfoto op Facebook aan met de I Love My Club-applicatie van Proximus.


Vlaamse Tess wil je fit krijgen vanuit je huiskamer: ?Iedereen heeft wel een half uur tijd?
6 Februari, 15:00 Gazet v. Antwerpen

?Buikspieren in twintig minuten? of ?Fit in slechts tien dagen?. Je kent ze wel, filmpjes die je in geen tijd een toplichaam beloven. Personal trainer Tess van Beurden gelooft er niet in. Onder het motto ?Feel Fantesstic? deelt ze filmpjes waarmee ze zo veel mogelijk mensen aan het sporten wil krijgen, drie maanden lang. ?Dat is het minimum om het effect te zien van wat sport met je lichaam kan doen.?
Hachelijke verkeerssituatie aan Kinepolis: ?Iedereen kiest voor de gevaarlijke route?
6 Februari, 02:24 Gazet v. Antwerpen

De Noorderlaan en enkele omliggende kruispunten worden momenteel vernieuwd. Die werken zorgen ervoor dat veel Kinepolisbezoekers hun leven moeten riskeren om een film mee te pikken.
Britten reageren furieus op kritiek van Trump: ?Iedereen wordt hier medisch behandeld, ongeacht hoe groot zijn bankrekening?
5 Februari, 23:24 Gazet v. Antwerpen

De Amerkaanse president Donald Trump en de Britse premier Theresa May liggen opnieuw in de clinch. Trump had op Twitter de National Health Service (NHS) die door de overheid wordt gefinancierd, als een voorbeeld aangehaald hoe algemene, door de staat betaalde zorgstelsels niet kunnen functioneren. Afgelopen weekeinde was er in Groot-Brittannië tegen besparingen in de NHS betoogd.
Doritos gaat chips voor vrouwen maken en daar is niet iedereen blij mee
5 Februari, 12:36 Gazet v. Antwerpen
PepsiCo, de eigenaar van Doritos, heeft aangekondigd dat het een 'vrouwvriendelijke' versie van de chips zal lanceren. Zo zullen de chips stiller zijn en minder rommelig om te eten. Bovendien zullen ze in een formaat komen dat perfect in een handtas past. Op Twitter werd alvast gesmuld van dit nieuws.


Iedereen wil bijna honderd jaar oude cellen zien op kijkdag in oude gendarmerie: ?Gelukkig heb ik hier zelf nooit gezeten?
4 Februari, 20:24 Gazet v. Antwerpen

De politiezone Voorkempen verkoopt de voormalige rijkswachtkazerne in Oostmalle. Tijdens de kijkdag zaterdag wou iedereen eigenlijk maar één ding zien: de bijna honderd jaar oude cellen.
Bizar! Supercarcollectie toegankelijk voor iedereen
3 Februari, 11:06 AutoBlog
Dit roept alleen maar vraagtekens op. De meeste vermogenden met een autocollectie hebben de vierwielers veilig en wel in een privégarage staan. De eigenaar deelt zijn pracht hooguit via Instagram, maar geïnteresseerden willekeurig toegang geven tot de garage? No way! Toch is dat het geval bij deze autoverzameling. Dit groepje supercars staat geparkeerd in een […]

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be