NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesIedereen

2News.be / Trefwoorden / Iedereen

"Iedereen tegen Kanker"-campagne brengt 3.604.335 euro op
Gisteren, 23:12 Skynet Belgie
De "Iedereen tegen Kanker"-campagne heeft 3.604.335 euro opgebracht, een recordopbrengst voor de Kom op tegen Kanker-campagne. Dat is bekendgemaakt tijdens de slotshow van de campagne op Eťn.


?Iedereen tegen Kanker?-campagne brengt recordbedrag van 3.604.335 euro op
Gisteren, 22:42 Gazet v. Antwerpen

De ?Iedereen tegen Kanker?-campagne heeft 3.604.335 euro opgebracht, een recordopbrengst voor de Kom op tegen Kanker-campagne. Dat is bekendgemaakt tijdens de slotshow van de campagne op Eťn.
Iedereen tegen Kanker: slotshow op 27 mei
Dinsdag, 16:30 Skynet
'Iedereen tegen Kanker' is al aan zijn zestiende editie toe. Op 17 april sloegen Eťn en Kom op tegen Kanker de handen terug in elkaar. In de vorm van uitdagingen kan iedereen in Vlaanderen een bijdrage leveren.

De teller staat al op 1364 donaties, 2000 rospotten en heleboel losse giften. 44332 kinderen dragen via de Ketnet-actie De Pet op tegen Kanker uit solidariteit een pet tegen kanker. De actie loopt nog tot en met zondag 27 mei. Dan vindt de hartverwarmende slotshow plaats.


Eindelijk plannen voor Franse banlieues: 'Even verderop is iedereen rijk'
Dinsdag, 06:36 NOS nieuws

De Franse president Macron presenteert vandaag zijn langverwachte plannen voor de banlieues, de vaak troosteloze flatwijken in de buitenwijken van Franse steden en voorsteden. Macron wil met concrete maatregelen een einde maken aan de problemen in de wijken. Want die zijn groot en bestaan al veel te lang. "Er is hier minder politie, minder justitie en er zijn minder leraren voor op scholen dan in de rest van het land", zegt oud-burgemeester Gatignon van de Parijse voorstad Sevran.

Naar verluidt wil Macron zowel de werkgelegenheid als de veiligheid in de banlieues bevorderen. Ook zou de Franse leider plannen klaar hebben liggen die moeten voorkomen dat wijken waar alleen moslims wonen ontstaan of verder groeien.

In zogeheten achterstandswijken, die veelal in de banlieues liggen, wonen zo'n vijf miljoen Fransen. De armoede is er gemiddeld drie keer zo hoog als in de rest van Frankrijk en er wonen twee keer zoveel mensen met een bijstandsuitkering. Volgens schattingen is ongeveer de helft van de banlieuebewoners direct of indirect van buitenlandse afkomst.

De Franse voorsteden kwamen in 2005 wereldwijd in het nieuws, toen verspreid over het land rellen uitbraken die wekenlang duurden. Honderden auto's en gebouwen werden in brand gestoken. Bewoners hadden genoeg van hun levenssituatie, de armoede en discriminatie.

"In de banlieues hebben wij op alle terreinen minder overheidsvoorzieningen dan andere steden in Frankrijk'', zegt oud-burgemeester Stťphane Gatignon van Sevran bij Parijs tegen de NOS. De problemen van Sevran staan symbool voor die van heel veel banlieues in Frankrijk.

SyriŽgangers

Sevran is een van de armste banlieues rondom Parijs. Na er 17 jaar burgemeester te zijn geweest, diende Gatignon twee maanden geleden zijn ontslag in uit onvrede over over het regeringsbeleid. Zijn stad, vol hoge grauwe flats, kampte de afgelopen jaren met veel drugshandel, en er vertrokken relatief veel moslimextremisten vanuit Sevran naar SyriŽ.

Volgens Gatignon zijn zulke problemen het directe gevolg van het regeringsbeleid. "Ze zijn gewoon niet bereid om de getto's van Frankrijk af te breken."

In de afgelopen veertig jaar werd al een tiental plannen gepresenteerd die de levensomstandigheden van banlieuebewoners moet verbeteren. Zonder veel resultaat.

De ex-burgemeester zegt dat in Frankrijk een soort apartheid is ontstaan. "Bevolkingsgroepen zijn maatschappelijk en geografisch heel sterk gescheiden", zegt hij. "Sevran is arm en er wonen meer dan zeventig nationaliteiten. Een paar kilometer verderop, in Parijs, woont de elite en zijn mensen rijk."

'Groot schandaal'

Gatignons analyse wordt grotendeels gedeeld door de Franse oud-minister Jean-Louis Borloo. Hij schreef eerder dit jaar een lijvig adviesrapport voor president Macron over de banlieues.

Volgens hem worden de voorsteden al jaar en dag stelselmatig achtergesteld en bestaan er overal tekorten: van een gebrek aan crŤches tot aan politiemensen. "Het is een groot schandaal", constateerde Borloo. "De Franse elite sluit zijn ogen voor het probleem."
BosniŽ klaar voor 'sultan' Erdogan, maar niet iedereen wil dat hij komt
19 Mei, 17:24 NOS nieuws

"Sarajevo is een provincie van Turkije, zo voel ik de stad," zegt de Turkse studente Rabia Karahan. Ze studeert aan de Turkse universiteit in Sarajevo en woont al zes jaar in de Bosnische hoofdstad. Het kostte haar weinig moeite om te wennen aan het Bosnische leven omdat het land in haar ogen zo veel op Turkije lijkt. "Ik voel me hier thuis."

Sarajevo's toeristische stadscentrum Bascarcija heeft de bijnaam klein-Istanbul. MoskeeŽn, Turkse koffiehuizen en waterpijpen laten zien wat de Ottomanen in BosniŽ hebben achtergelaten. En dit weekend is het ook het hedendaagse Turkije aanwezig in het straatbeeld, want morgen spreekt president Erdogan Turken toe op een evenement van een lobbyorganisatie van zijn AK-partij, de Unie van Europese Turkse Democraten.

De Turkse vlag wappert op veel plekken en op het centrale plein in Sarajevo hangt een spandoek met de tekst 'welkom sultan'. Naar verwachting komen duizenden Turken uit heel Europa naar de Bosnische hoofdstad. De hotels zitten vol. Sommige eigenaren verhuren zelfs kamers zonder ramen, om aan de enorme vraag te kunnen voldoen. De meeste Turken komen met bussen uit Duitsland en Oostenrijk, maar ook Nederlanders worden verwacht.

Erdogan spreekt in de Olympische sporthal Zetra, waar zo'n 12.000 mensen in kunnen. Het is tegelijkertijd de aftrap voor zijn verkiezingscampagne. De Turkse kiezers mogen 24 juni naar de stembus, zowel voor de parlementsverkiezingen als de presidentsverkiezingen.

Europa is belangrijk voor Erdogan. Bijna drie miljoen Europese Turken kunnen hun stem uitbrengen. Ook in Nederland wonen 250.000 stemgerechtigde Turken.

Turkse invloed in BosniŽ

De Turkse studente Rabia is blij met de komst van de Turkse president. "Wij zien BosniŽrs als onze broeders," zegt ze. "Alija Izetbegovic, de eerste president van onafhankelijk BosniŽ, zei op zijn sterfbed: "ik laat mijn land over aan Erdogan". Dat is echt zo mooi." Ze ziet Turkije als de hoeder van de vele moslims in het land.

Dat is precies hoe Turkije zich wil profileren in deze regio, zegt politiek analist Adnan Huskic. De AK-partij van Erdogan speelt volgens hem goed in op de culturele en etnische overeenkomsten met BosniŽ. "Het Ottomaanse Rijk heeft de islam naar BosniŽ gebracht. Turkije was er ook voor Bosnische moslims tijdens de oorlog in de jaren 90. Die invloed is alleen maar versterkt sinds Erdogan in Turkije aan de macht is," zegt hij.

Op straat in het oude deel van de stad klinken positieve geluiden over het bezoek. Een gepensioneerde BosniŽr kijkt ernaar uit om Erdogan te verwelkomen. "Een groot staatsman komt naar BosniŽ. We moeten blij zijn dat we blijkbaar sterk genoeg zijn als land om zo'n grote staatsman te ontvangen."

Europa

Analist Huskic legt uit waarom Erdogan zijn eerste verkiezingsbijeenkomst in Europa juist in Sarajevo houdt. "Meerdere landen in West-Europa hebben duidelijk gemaakt dat Erdogan niet welkom is om daar campagne te voeren. Dit is dan de dichtstbijzijnde optie. Hier krijgt hij wel steun van een deel van de regering." Er zijn van oudsher sterke banden tussen de regerende Bosnische moslimpartij SDA en de Turkse AK-partij van Erdogan.

De 24-jarige Rabia heeft daar wel een verklaring voor. Volgens haar wordt Europa nerveus van Turkije. "Wanneer Turkije sterk is, dan is Europa niet blij. Dat was ook zo tijdens het Ottomaanse Rijk. Wanneer wij sterk zijn is Europa onze vijand. Dat liet Nederland ook zien toen ze onze minister weigerden".

Eerder dit jaar zei premier Rutte dat hij het onwenselijk vindt als Turkse politici in Nederland campagne gaan voeren. Hij denkt dat de campagnes van de kabinetsleden en leden van de AK-partij van president Erdogan kunnen leiden tot verstoring van de openbare orde in Nederland, net als vorig jaar maart toen het uitliep op rellen. Ook in Duitsland en Oostenrijk is hij niet welkom om campagne te voeren.

Lang niet alle BosniŽrs zijn blij met Erdogan's komst. Sommigen zien dit als Turkse inmenging in de Bosnische politiek en vrezen voor de fragiele vrede in het land, waar drie etnische groepen - Bosnische moslims, Kroaten en ServiŽrs- nog altijd moeizaam met elkaar samenleven. Helemaal nu dit jaar in BosniŽ ook verkiezingen zijn.

"Wij willen in vrede leven. Zijn bezoek draagt hier niet aan bij," zegt Sasha, ťťn van de oprichters van een Facebookgroep Inwoners van Sarajevo tegen de bijeenkomst van Erdogan. "Ze willen mensen weer in etnische hokjes stoppen en angst voor de ander creŽren." Vanwege die etnische spanningen, is BosniŽ juist niet de plek waar je dit soort bijeenkomsten moet houden, vinden de tegenstanders.

Europese koers

De tegenstanders vinden de invloeden van buitenaf op de Balkan, ook die van andere grootmachten als Rusland en China, gevaarlijk. "Als je 25 jaar geleden een bloedige oorlog hebt gehad en er komt iemand die zegt: ik steun je economisch, strategisch en ik zal je beschermen als het weer misgaat. Dan is het logisch dat mensen daarvoor vallen."

Erdogans bezoek wordt ook gezien als een sneer naar andere landen in Europa, waar hij niet welkom is en dat heeft invloed op de Europese koers van BosniŽ, dat graag lid wil worden van de Europese Unie, aldus Sasha. "Erdogan gaat waarschijnlijk zeggen dat Turken niet welkom zijn in Oostenrijk, Nederland of Duitsland, maar wel in BosniŽ. De boodschap wordt dan dat Europa niet goed is. Maar wat wij willen is bij Europa horen, liever vandaag dan morgen."
Wie is de man die gister de show stal tijdens de royal wedding?

"Dat is vuur!" Drie woorden uit de preek van bisschop Michael Curry tijdens het huwelijk van Harry en Meghan. Het had net zo goed kunnen gaan over zijn eigen optreden. De Amerikaan wordt gezien als de sensatie van de royal wedding.

Dertien minuten lang hield Curry een vurig pleidooi voor de liefde. Hij citeerde Bijbelse teksten, Martin Luther King en deed dat met zo'n passie dat de verbazing soms af te lezen was van de gezichten in de zaal.

De 65-jarige Michael Bruce Curry staat in zijn thuisland bekend om zijn politiek getinte preken. In het verleden heeft hij zich uitgesproken voor de rechten van LHBT'ers, voor meer sociale gelijkheid en tegen seksueel misbruik.

De in Chicago geboren Curry is de eerste Afro-Amerikaanse bisschop van de zogeheten Episcopaalse Kerk. Dat is een Amerikaanse variant van de Anglicaanse Kerk, oftewel de Kerk van Engeland, waar niet de paus maar de Britse koningin aan het hoofd staat.

Sinds 2015 is Curry bisschop van de Episcopaalse Kerk. Deze gematigd protestantse stroming had in dat jaar, volgens eigen statistieken, zo'n 1,9 miljoen volgers in de VS.

De Amerikaanse stijl van Curry's voordracht was volgens royaltywatchers een flinke stijlbreuk. Tijdens de huwelijksceremonie gebaarde hij theatraal met zijn handen. De bisschop wisselde een strenge blik af met een glimlach, sprak harder en dan weer zachter. En werkte van bloedserieuze delen naar een grapje toe.

"Zijn er mensen met de auto vandaag? Knik maar als het zo is, ik zag in ieder geval een paar koetsen." Vanuit de zaal volgde er een bescheiden lachje. Een paar mensen keken vertwijfeld om zich heen.

Ook op Twitter trok Curry de aandacht. "Heerlijke culture clash dit", twitterde de een. "Ik verwacht zo meteen een halleluja-gospelkoor", zei de ander.

Vanzelfsprekend werd in het Verenigd Koninkrijk ook volop getweet over de Amerikaan. Een journalist zei: "als Pippa de onverwachte ster was van Kate's bruiloft, dan is Michael Curry de ster van deze. Prachtige, prachtige preek."

Pippa's jurk

Hij refereerde daarmee aan de zus van Kate Middleton. Pippa had bij het huwelijk van prins William en Kate in 2011 een witte jurk aan. Die was volgens velen op social media aan de strakke kant. Vanwege de massale aandacht ontstond het beeld dat Pippa de show had gestolen.

Toch was er niet alleen maar lof voor bisschop Curry. Sommigen vonden de preek wat aan de lange kant. "Volgens mij blijft het bandje hangen", twitterde een Nederlander. "#poweroflove wordt iets te vaak herhaald en haalt de magie uit de woorden."

Het leek alsof Curry dit aanvoelde. Tegen het einde van zijn preek zei hij: "Hierna ga ik zitten, we gotta get ya'll married (we moeten jullie laten trouwen). Harry keek grijnzend opzij en Meghan lachte en boog haar hoofd.

Ondanks die woorden was Curry daarna toch nog drie minuten aan het woord.
STANDPUNT. En nu iedereen gaan kijken naar ?Girl?
19 Mei, 03:36 Gazet v. Antwerpen

Dat is nog eens goed nieuws. Een 16-jarige scholier van de Koninklijke Antwerpse Balletschool wint de prijs voor de beste vertolking in Cannes, op het meest prestigieuze filmfestival ter wereld. Victor Polster speelde de hoofdrol in Girl, over een jonge transgender die ballet danst en een meisje wil zijn. Polster is overigens volgens de mensen van de balletschool een pseudoniem waarvoor hij koos om zich in te dekken tegen een mogelijke flop die hem in zijn latere loopbaan had kunnen achtervolgen. Van overdreven voorzichtigheid gesproken.
Zo wil Groen iedereen betrekken en respect tonen: een Stadsparade, afschaffen van hoofddoekenverbod en zero-discriminatiebeleid
18 Mei, 12:00 Gazet v. Antwerpen

Groen Antwerpen lanceert vandaag (vrijdag) haar ?plan voor een ťťngemaakte stad?. ?Na jaren van polarisatie wil de partij volop inzetten op de kansen die de superdiverse stad met zich meebrengt en komaf maken met stigmatiseren en discrimineren?, stelt de partij bij monde van Wouter Van Besien en Ikrame Kastit, de twee kopstukken bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.
Joke Emmers speelt iconische Marva in musicalversie ?Iedereen Beroemd?
18 Mei, 03:36 Gazet v. Antwerpen

Aan podiumervaring geen ≠gebrek. Maar acteren, zingen ťn dansen tegelijk, dat deed Joke Emmers (28) nog niet. Volgend jaar maakt ze haar debuut als musicalster in≠Iedereen Beroemd, gebaseerd op de gelijknamige film van Dominique Deruddere.
Over vorm en inhoud Nationaal Slavernijmuseum mag iedereen meedenken
18 Mei, 00:00 Volkskrant
Hoe moet het nieuwe Nationaal Slavernijmuseum eruit zien? In welk deel van Amsterdam moet het komen? En welk verhaal moet het precies vertellen? Daar mag ķ over meepraten.


Staking piloten Brussels Airlines - "Iedereen gelooft nog in akkoord"
17 Mei, 03:24 Skynet Belgie
Iedereen, zowel de directie van Brussels Airlines als de vakbonden, heeft de wil om tot een akkoord te komen voor de piloten voor dit en volgend jaar. En vanaf donderdag gaan we daar keihard aan werken, zo heeft Etienne Davignon, de voorzitter van de raad van bestuur van Brussels Airlines, gezegd na afloop van een urenlange verzoeningsvergadering die geen akkoord opleverde.


Iedereen herkent het geklingel: de glasbak bestaat 40 jaar
16 Mei, 19:12 Volkskrant
Precies veertig jaar geleden verscheen de eerste glasbak in het Nederlandse straatbeeld. In Den Bosch kwam een groot geel gevaarte bij een winkelcentrum. De Bosschenaren vieren dat nu met een gouden glasbak. Want Nederland is inmiddels wereldkampioen glasbakgooien.


Had Mike nog tijdens ?Blind Getrouwd? een geheime relatie? ?Hij heeft iedereen voorgelogen?
15 Mei, 13:12 Gazet v. Antwerpen

Geen koppel voor wie de toekomst er aan de start van ?Blind Getrouwd? veelbelovender uitzag dan Mike en Marjolein, maar nu blijkt dat Mike er niet lang na zijn huwelijk al een affaire op na hield. De 23-jarige Joni had contact met hem gezocht op Facebook en werd verliefd op Mike. ?Op een gegeven moment zag je hem in ?Blind getrouwd alleen op reis vertrekken. Wel, toen hadden wij elkaar al enkele keren ontmoet?, vertelt Joni aan Dag Allemaal.
Meer concurrentie voor stadsgids: ?Iedereen kan zelf een gratis wandeling uitwerken en aanbieden?
15 Mei, 03:36 Gazet v. Antwerpen

In Brugge zit het er bovenarms op tussen de officiŽle stadsgidsen en de ?gratis gidsen?. Met geduw, getrek en pesterijen van dien. Hier in Antwerpen loopt het niet zo?n vaart. ?Kwaliteit komt toch bovendrijven?, klinkt het bij ≠Visit Antwerpen. Maar de frustraties worden wel gedeeld door de geschoolde, officiŽle gidsen.
Sportarts Chris Goossens: ?Ik ben nooit belerend als het over eten gaat. Je moet iedereen zijn plezier gunnen?
13 Mei, 10:12 Gazet v. Antwerpen

Dokter Chris Goossens (60) mag dan al in Ninove geboren zijn, hij is inmiddels volbloed Antwerpenaar. Hij ging eerst Gazet van Antwerpen lezen vooraleer hij naar Antwerpen kwam wonen en werken. De gereputeerde sportarts en columnist van uw krant was twintig jaar clubarts van Beerschot. Zijn recente transfer naar Anderlecht ? de ploeg van zijn hart ? is hem vergeven. Al is het maar omdat ze ook iets hebben met paars-wit. CittA ging met hem op stap in Antwerpen, op zoek naar zijn favoriete plekken.
SUV?s rijden iedereen dood
10 Mei, 22:24 AutoBlog
Hard nieuws. Sloop de SUV! Collega @casperh ziet al enkele jaren met lede ogen aan hoe SUV’s verkooprecord na verkooprecord pakken. SUV’s worden met de dag populairder, zelfs in ons onder CO2-tax gebukt gaande nuchtere kikkerlandje. De autofabrikanten vinden dit over het algemeen wel tof. De marges op de ‘stoere’ crossovers zijn over het algemeen […]


In deze wijk in Edegem heeft bijna iedereen al inbrekers over de vloer gehad
10 Mei, 19:06 Gazet v. Antwerpen

Edegem behoort tot de meest inbraakgevoelige gemeenten. In de woonwijk Molenveld, vlak naast de E19, lijkt iedereen wel al eens het slachtoffer te zijn geworden van dieven. En wie gespaard bleef, kent minstens buren die minder geluk hadden. ?Dat een wildvreemde door je meest persoonlijke spullen snuffelt, daar heb ik het heel moeilijk mee gehad?, zegt een bewoonster.
KWB Familiedag voor iedereen
9 Mei, 22:06 Gazet v. Antwerpen
De Putse KWB en Femma slaan de handen opnieuw in elkaar voor een nieuwe 'familiedag'.


Niet iedereen kan omgaan met de 700 pk sterke GT2 RS
8 Mei, 20:36 AutoBlog
Er is er weer eentje afgeschreven. De nieuwe Porsche 911 GT2 RS zal niet zo gauw de bijnaam widow maker krijgen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de auto zo veilig is dat je wel heel gek moet doen om zware verwondingen, of erger, aan een ongeval over te houden. Wat de […]


Bijna iedereen is boos op de videoref? en toch willen de profclubs doorgaan met de VAR
8 Mei, 12:30 Gazet v. Antwerpen

Als het een troost mag zijn voor Club-voorzitter Bart Verhaeghe, vijftien van de zestien eersteklassers voelden zich in de loop van dit seizoen benadeeld door de videoref. Alleen Moeskroen voelde zich in elke wedstrijd correct bejegend door de VAR.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be