NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Hun


In dit lab googelen ze via hun gedachten
Gisteren, 13:06 NOS nieuws

Dit is een fragment uit het Amerikaanse televisieprogramma 60 Minutes. Het programma ging langs bij het Media Lab van de technische universiteit MIT. Hier wordt, sinds de jaren 80, gewerkt aan de nieuwste innovaties.

Een daarvan is een apparaat dat tegen de schedel van iemands hoofd wordt geplakt. Het systeem kan de gedachten opvangen en omzetten in vragen voor Google. "Wanneer je iets leest of tegen jezelf praat, zendt je brein elektrische signalen naar je stembanden", vertelt student Arnav Kapur. "Het is mogelijk om deze signalen op te vangen en je kunt aanwijzingen krijgen wat de persoon waarschijnlijk wil zeggen."

Het televisieprogramma nam de proef op de som en stelde hem twee vragen. "Wat is 45.689 gedeeld door 67?" en "Wat is de grootste stad van Bulgarije en hoeveel mensen wonen er?" Op beide antwoorden wist Kapur binnen een paar seconden het juiste antwoord te geven.

Het lab is op zoek naar de gekste innovaties, zeggen ze zelf. "Hoe vaak gebeurt het dat er een student bij je komt met een idee waarvan je denkt: 'dat gaan we niet doen'?", vraagt 60 Minutes-presentator Scott Pelley aan professor Pattie Maes, die de studenten begeleidt. "Eigenlijk geldt voor ons: hoe gekker hoe beter", zegt ze.

Google Streetview in 1979

Het lab is dus al ruim 30 jaar bezig met het ontwikkelen van de nieuwste technologieën. Dat begon ooit met zaken die we nu als heel normaal beschouwen. Zoals een flatscreen, dat in de jaren 80 nog een half miljoen dollar kostte. Of movie map, een zeer vroege versie van Google Street View, wat door MIT was bedacht in 1979 (dus nog voordat het lab goed en wel was opgestart).

Naast gedachtenlezen is MIT met veel meer innovaties bezig op het moment. Dat kan het doen dankzij een jaarlijks budget van 75 miljoen dollar. Het komt aan dit geld via bedrijven die meedoen aan een soort consortium. Het betekent volgens de universiteit niet dat ze ook veel invloed hebben, want als ze proberen de onderzoekers te sturen, kunnen ze worden ontslagen.

In het lab wordt momenteel ook gewerkt aan beenprotheses die je daadwerkelijk kunt voelen. De maker ervan verloor zelf zijn benen tijdens een trektocht door de bergen en kan dankzij deze protheses beter lopen dan eerst.

Een andere onderzoeker heeft een boerderij opgezet waar het ideale klimaat wordt gesimuleerd. "Ze maken een recept: er is zoveel CO2 nodig, zoveel O2 en deze temperatuur. Op dit manier maken we een wereld in een doosje", vertelt bedenker Caleb Harper.

Volgens hem moet dit ertoe leiden dat je de perfecte tomaten, die je officieel alleen kunt krijgen in het Italiaanse Toscane, bij wijze van spreken ook in het buitengebied van Cambridge (de stad waar MIT zit) kunt ontwikkelen.
Aandeelhouders Philips op hun wenken bediend, koers stijgt met 5,5 procent
Gisteren, 23:18 Volkskrant
Het is even wennen voor Nederlanders die al wat langer op de aardbol zijn. Maar in de sluikreclame zal nu moeten worden gesproken van een zorgtechnologiebedrijf in plaats van een gloeilampenfabriek uit het zuiden van het land. Aandeelhouders zal het niet veel kunnen schelen, zolang het maar goed gaat met de winst en omzet. Ze werden maandag op hun wenken bediend. Koninklijke Philips van Frans van


Wat bezielt de mensen die na het picknicken hun pizzadozen en plastic laten liggen?
Zondag, 19:06 Volkskrant
Als Teun van de Keuken tijdens zijn rondje hardlopen het park doorkruist, dan schrikt hij soms van het afval en de smerigheid die hij aantreft. Mensen en kraaien maken er een puinhoop van. 'Hoe krijgen we de mensen die schijt hebben aan alles, die wel in het groen willen zitten, maar dat groen vervolgens besmeuren met hun rotzooi, zover om hun troep op te ruimen?' Mensen en kraaien maken er een pu


Steeds meer zelfstandigen blijven na hun pensioen aan het werk

Meer en meer zelfstandigen blijven na hun pensioen aan het werk. Op vijf jaar tijd is hun aantal met een derde gestegen, zo blijkt uit cijfers van ondernemersorganisatie NSZ dat wijst op het lage pensioen als een van de redenen.
Zo weet je of hun schoenen aan vervanging toe zijn
Zondag, 07:42 Gazet v. Antwerpen
Spelen, lopen, klimmen?De schoenen van je kids verslijten sneller dan je denkt. Van afgetrapte zolen tot versleten neus, zo weet je of hun schoenen aan vervanging toe zijn!


Breakdancers schudden baanbrekende danspassen uit hun mouw op kampioenschap
Zaterdag, 19:06 Gazet v. Antwerpen

De 13de editie van de breakdance battle ?Unbreakable? vindt zaterdag plaats in de Parkloods van Park Spoor Noord. Met meer dan 300 deelnemers uit meer dan 30 landen ging het er al stevig aan toe in de namiddag. ?The Unbreakable 1on1 World Championship? start omstreeks 20 uur en brengt 16 breakdancers uit alle hoeken van de wereld naar Antwerpen die strijden om een plaats in het WK.
Dj's geschokt door overlijden van hun inspirator Avicii
Vrijdag, 21:30 NOS nieuws

"Verschrikkelijk nieuws", "ik heb er geen woorden voor" en "ik kan het niet geloven". Collega's reageren geschokt op het overlijden van de Zweedse dj en producer Avicii.

Nicky Romero, die samen met Avicii het nummer I could be the one opnam, bedankt hem op sociale media voor alles wat hij van hem heeft geleerd. "Ik kan niet geloven wat ik net heb gehoord. Er zijn geen woorden voor om te beschrijven hoe ik me nu voel. Ik ben dankbaar voor alle mooie momenten die we samen hebben doorgebracht. De wereld zal je missen. Ik hoop dat je je rust vindt."

Hij plaatste enkele foto's waarop hij samen met Tim Bergling staat, zoals Avicii heette, op zijn Instagramaccount.

Avicii werd vanmiddag op 28-jarige leeftijd dood gevonden in Oman. De doodsoorzaak is nog niet bekend. Hij worstelde jarenlang met de druk die het toeren en feesten met zich meebracht, maar juist de laatste jaren was hij rustiger aan gaan doen en trad hij bijvoorbeeld niet meer op.

"Wat er gebeurd is, blijft nog gissen. We weten wel dat hij het er moeilijk mee had, de wereld van het uitgaan en dance en dat hij aan de drank was geraakt", vertelt Veronica-dj Giel Beelen op NPO Radio 1. "Maar voor zover wij wisten, was hij ervan af en had hij juist besloten om niet meer te doen wat hem zo ongelukkig maakte."

De Schotse dj Calvin Harris noemt hem een prachtige persoonlijkheid, die gepassioneerd en extreem getalenteerd was. Ook de Nederlandse dj Martin Garrix heeft een fotoserie geplaatst op zijn Instagram-pagina waarop de twee samen feestend te zien zijn. Hij zegt dat hij niet kan beschrijven hoe bedroefd hij is. "Bedankt voor de inspiratie die je hebt gegeven aan mij en aan miljoenen anderen."

Ook Afrojack staat op zijn Instagram uitgebreid stil bij de dood van Tim Bergling, die hij een fantastische man, geweldige vriend en geweldige inspirator noemt. "Uit respect, laat dit niet het zoveelste stipje zijn op je tijdlijn. Probeer je te bedenken wat zijn muziek voor je betekende." Afrojack zegt dat hij een van de aardigste mensen was die hij ooit heeft ontmoet. "Hij verdient meer dan alleen drie letters en een emoji."

Beelen, die groot fan is van Avicii, noemt het nieuws over diens overlijden ongelooflijk. "Hij heeft een brug geslagen tussen dance en pop. Hij is heel belangrijk geweest voor de transformatie ervan, en had altijd een heel vette productie. Hij was echt een van de grootsten van de afgelopen jaren, zonder twijfel."

"Hij was een icoon van onze generatie", zei collega-dj Domien Verschuuren op NPO 3FM. "Hij was iemand die de dancemuziek heeft gevormd tot wat hij nu is." Voor de 3FM-jock was het optreden op Pinkpop drie jaar geleden al een teken dat het slecht met hem ging. "Ik had mijn dag zo ingepland dat ik hem kon zien, maar wat ik daar zag was een zielloze show."

800 optredens

Een half jaar later trok het management de stekker eruit en maakte bekend dat hij zou stoppen met toeren. Avicii deed in 2015 meer dan 800 optredens, soms wel drie per dag. "Laatst was er een documentaire gemaakt, waarin je zag hoe getroebleerd hij eigenlijk was toen, en hoe slecht hij tegen de druk kon. Het lijkt natuurlijk te gek, optreden van Las Vegas tot Landgraaf, maar de prijs die je daarvoor betaalt, is een enorme."

Verschuuren ziet hem eerder als muzikant dan als dj. "Als je ziet wat hij geproduceerd heeft, dan zie je echt een muzikant in hart en nieren. Iemand die ging voor goede liedjes, voor beats en superhits."

Vorig jaar werd de documentaire True Stories gemaakt over het leven van de Zweedse dj, waaraan Verschuuren refereerde.
De SGP bestaat 100 jaar, maar ook hun achterban is één click verwijderd van porno en onnozele series
Vrijdag, 20:18 Volkskrant
De SGP bestaat honderd jaar en probeert als vanouds de achterban te beschermen tegen verderfelijke invloeden. Maar hoe pak je dat aan in een tijd vol digitale verleidingen? In SGP-huishoudens vormt niet de tv maar de open haard het hart van de woonkamer. Een moment van bezinning bij het vuur helpt beter om tot rust te komen dan de rommelzolder aan informatie en amusement die op een willekeurige av


Wat te doen met de tientallen Nederlandse IS-moeders en hun kinderen die vastzitten in Noord-Syrië?
Vrijdag, 20:18 Volkskrant
Moeten de kinderen uit het kalifaat van Islamitische Staat worden gerepatrieerd naar Nederland? De Kinderombudsvrouw riep daartoe deze week op, maar het kabinet vindt dat te gevaarlijk. Daaronder ligt een diep ideologisch meningsverschil waarin partijen als GroenLinks en de PVV lijnrecht tegenover elkaar staan. Ilham uit Gouda (23) is een doorsnee IS-vrouw: een van de vele Europese meiden die sind


Tientallen hongerige jongeren zetten als eersten hun tanden in taco?s van nieuwe fastfoodzaak
Vrijdag, 13:06 Gazet v. Antwerpen

Onder een brandend zonnetje is vrijdagmiddag in de Sint-Katelijnevest de allereerste vestiging in Vlaanderen van de bekende Franse tacoketen O?Tacos geopend.
De zusjes Kardashian sluiten hun kledingwinkels
Vrijdag, 12:30 Gazet v. Antwerpen
Kourtney, Kim en Khloé Kardashian sluiten definitief de deuren van hun modewinkels DASH. Dat maakte Kim Kardashian gisteren zelf bekend op haar website.


Bloesems op hun mooist: zon geeft ook natuur een boost
Vrijdag, 03:30 Gazet v. Antwerpen

De warmste 19 april ooit gemeten was het: 27,2 graden, maar liefst 2,4 graden warmer dan het vorige record uit 1988. En het blijft nog het hele weekend mooi. Ideaal voor een verkenning van de bloesems, want die zijn net nu op hun mooist.
SCP: groeiende onzekerheid bij ouders die zelf zorg bieden aan hun gehandicapte kind
Woensdag, 19:42 Volkskrant
Het ouderinitiatief, een woonvorm waarbij ouders van kinderen met een handicap zelf de regie nemen, staat onder druk. Betrokken ouders zitten met de handen in het haar om een groeiend gebrek aan geld en het kwijtraken van die regie. Terwijl ouders vaak zo'n woonvorm zijn begonnen omdat ze op die manier zo goed en precies mogelijk zorg kunnen bieden aan hun gehandicapte kinderen. Dat stelt het SCP


Wat als kinderen hun gsm belangrijker vinden dan de pracht van de natuur?
Woensdag, 14:18 Gazet v. Antwerpen
De Britse komiek Daniel Baddiel heeft op Twitter een foto gedeeld van zijn zoon die op zijn smartphone zit te tokkelen terwijl hij omringd is door de prachtige natuur en de golven van de zee. Herkenbaar? Voor veel ouders blijkbaar wel, want plotseling begonnen heel wat onder hen te reageren met foto's van soortgelijke situaties, maar dan in hun gezin.


Aandeelhouders VMware winnen hun strijd rond omgekeerde Dell fusie
17 April, 21:30 Techzine
VMware-aandelen stegen maandag toen bekend werd dat Michael Dell klaar is om zijn omgekeerde fusieplan tussen VMware en Dell Technologies in te trekken. Aandeelhouders kwamen in opstand en Wall Street-analisten waren openlijk negatief over het vooruitzicht van de deal. De deal zou enorm zijn geweest en zou Dell een niet-traditioneel pad hebben gegeven om weer […]


39 boetes voor varkenshouders die hun dieren slecht behandelen
17 April, 19:42 NOS nieuws

Te weinig ruimte, geen drinkwater, geen stro, zieke of vastgebonden varkens: het zijn misstanden die inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) afgelopen jaar opnieuw hebben aangetroffen bij hun controles op dierenwelzijn.

Uit voorlopige cijfers blijkt dat de inspecteurs afgelopen jaar 350 inspecties hebben uitgevoerd. Bij 104 controles zijn onregelmatigheden geconstateerd. In zo'n tien procent van de gevallen leidde het bezoek tot een boete. Een varkenshouder kreeg in een jaar tijd drie keer een boete van 1500 euro.

'Geschrokken van de beelden'

Minister Schouten van Landbouw heeft de cijfers bekendgemaakt in reactie op het rapport 'Ziek van de intensieve veehouderij' en beelden van misstanden in stallen in Limburg en Noord-Brabant die de organisatie Varkens in Nood eind februari naar buiten bracht.

De organisatie zegt dat het undercoverbeelden zijn uit Nederlandse varkenshouderijen. De opnames zouden zijn gemaakt in Nederlandse varkensstallen waar goedkoop vlees wordt geproduceerd. Ze tonen zieke en kreupele varkens.

De minister zegt dat ze is geschrokken van de beelden, al kan ze niet beoordelen of ze representatief zijn voor de varkenshouderij. Ze is wel in gesprek met de sector over de bevindingen van de dierenwelzijnsorganisatie.

Gelijkblijvende cijfers

De NVWA heeft ook de drie varkenshouderijen bezocht waar Varkens in Nood heeft gefilmd. De Voedsel- en Warenautoriteit zwijgt over wat daar is aangetroffen.

Volgens de inpectiedienst wijken de cijfers over 2017 nauwelijks af van het aantal misstanden dat in twee eerdere jaren door de inspecteurs is geconstateerd.
Rusland verzoekt Apple en Google Telegram uit hun appstores te halen
17 April, 16:06 Techzine
Naar aanleiding van het besluit van de Russische rechtbank dat berichtenapp Telegram geblokkeerd moest worden, heeft de overheid aldaar nu verzoeken aan Google en Apple gestuurd om de app uit hun respectievelijke appstores te verwijderen. Daarmee is de Roskomnadzor, de Russische telecomwaakhond, begonnen met uitvoeren van het besluit van de rechtbank. De blokkade van Telegram […]


Ziekenhuis laat senioren op hun gemak voelen
17 April, 03:30 Gazet v. Antwerpen

Door de vergrijzing komen alsmaar meer senioren ook buiten de afdeling geriatrie in het hos-pitaal terecht. Om hen daar goed op te vangen, doet het Algemeen Ziekenhuis (AZ) Herentals een beroep op vrijwilligers.
Laatste wedkantoren voor paardenraces gaan dicht: gokkers raken hun 'lopie' kwijt
16 April, 21:30 Volkskrant
Het gokwezen is in Nederland nooit van veel betekenis geweest, maar er waren tot en met vandaag toch nog zeven wedkantoren. Woensdag sluiten die hun deuren. Alweer iets dat ten prooi valt aan de onlinewereld. 'Kijk, dit is een heel aardige rijder.' Joop Meere (86) heeft zijn keuze gemaakt uit de tientallen namen van paarden en jockeys: het wordt nummer 13 uit de stal van de Ierse trainer Gordon El


Steenrijk, maar geen cent te makken: hoe kunnen senioren de overwaarde op hun huis vrijspelen?
16 April, 19:42 Volkskrant
Oudere huiseigenaren met een laag pensioen zouden dolgraag wat geld losweken uit hun afgeloste woning. Daar zijn nog weinig geschikte  hypotheekproducten voor, maar nu gloort er hoop aan de horizon. Aan Michelangelo wordt de uitspraak toegeschreven dat hij zichzelf zag als de bevrijder van een beeld uit een stuk marmer. Ouderen in het bezit van een grotendeels afgelost huis, zien zich geplaatst vo

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be