NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Huis


Vanaf 1 juni betaal je minder als je een huis koopt
Vrijdag, 14:00 Gazet v. Antwerpen

De verlaging van de koopbelasting in Vlaanderen gaat in op 1 juni. Dat heeft Vlaams minister van FinanciŽn Bart Tommelein (Open Vld) vrijdag bekendgemaakt. ?We willen de burgers duidelijkheid en rechtszekerheid bieden. De verlaging van de koopbelasting voor de gezinswoning zal ingaan op 1 juni?, aldus Tommelein.
Ilaf van 12 kan niet meer terug naar het huis met de oranje dakpannen
Donderdag, 20:00 NOS nieuws

Ilaf al Najem tekent een huis met oranje dakpannen. Een zonnetje erboven. Ze is twaalf en vluchtte vier jaar geleden met haar moeder, broertje en zusje uit SyriŽ naar Libanon. Haar huis is nu verwoest.

Twee jaar lang leefden ze onder IS, waar ze getuigen moesten zijn van gruwelijke lijfstraffen op straat, onthoofdingen. Het was zo vreselijk, vertelt haar moeder.

Zeven jaar geleden begon de oorlog in SyriŽ, en nog steeds vallen er dagelijks burgerdoden. In Oost-Ghouta bij Damascus, waar het Syrische leger drie weken geleden een groot offensief begon tegen de rebellen in het gebied, staat het dodental inmiddels op meer dan 1200. Vandaag vluchtten ruim 3000 mensen uit het gebied. Ondertussen gaan de bombardementen door Syrische en Russische vliegtuigen door.

In buurland Libanon verblijven naar schatting ruim een miljoen Syrische vluchtelingen. Vaak in slechte omstandigheden, in provisorische kampen, half afgebouwde huizen of - als ze wat geld hebben - in vaak veelal lege appartementen. Ilaf woont nu met haar familie in een schuur, in het zuiden van Libanon. Een doek scheidt de keuken van de slaap- en woonruimte.

Veel Syrische kinderen kunnen al jaren niet naar school. Door die achterstand is het niet mogelijk om in het gewone onderwijs in Libanon in te stromen. Sinds een maand gaat Ilaf naar een centrum in de buurt, dat onder de noemer 'Back to the Future' Syrische kinderen bijspijkert om ze zo klaar te maken voor het reguliere onderwijs. Onder meer het Nederlandse War Child en Terre des Hommes werken er samen.

Ilaf is blij dat ze naar het centrum kan. "Ik kan nu weer leren. En soms vertelt de juf ons hoe we kunnen tekenen en spelen." Ze wil nu zelf ook juf worden.

Tijdens de tekenles tekent ze haar oude huis in SyriŽ:

Een andere bezoeker van het centrum is de 13-jarige Tharaa. Ook zij tekent een tafereel uit het SyriŽ van voor de oorlog. Een gezellige familie met opa en oma erbij. Zelf heeft ze een feestelijke jurk aan. Haar vader, die met de rest van de familie, thuis op zijn dochter wacht, is trots op haar. Ze doet het goed op school, vertelt hij. "Ze is erg slim."

Maar hij is ook boos. Zijn onmacht om iets aan de situatie te veranderen, maakt hem razend. Niet te kunnen zorgen voor zijn familie, het voelt als een schande. Hij heeft soms een paar dagen werk in de maand, maar het is niet genoeg. De woonkamer waar hij zijn verhaal vertelt, is leeg.

Hij wil een deal maken. Hij wil best geÔnterviewd worden, hij wil best op camera, maar dan moet de NOS er wel voor zorgen dat hij daarna naar Europa kan. Want teruggaan is geen optie, ook al wil zijn vrouw niets liever. Hij steunt het regime van Assad, maar vreest wraak van de strijdende oppositie. Zijn vader in Aleppo laat via een voice message op WhatsApp weten dat hij beter in Libanon kan blijven, in zijn thuisstad is geen toekomst meer.

Naar Europa kan Tharaa's vader niet. Naar SyriŽ durft hij niet terug. In Libanon heeft hij een leeg huis. Het interview ging niet door.
Koop dit huis met een garage voor 10 auto?s voor drie ton
Woensdag, 20:54 AutoBlog
Kan toch niet in Nederland? Jawel! De huizenmarkt is weer lekker oververhit zoals we dat gewend waren voor de CR!SAS1!. Een schoenendoos met een postadres kopen in Amsterdam? Dat is dan 250.000 Euro meneer (m/v). Ook in de naburige gemeenten stijgt het prijspijl tot ongekende hoogtes, maar desalniettemin zijn nog altijd gebieden in ons land […]


Drugsdealer bewaart sporttas met drugs in huis van zijn ouders
Woensdag, 09:48 Gazet v. Antwerpen

De Antwerpse lokale politie heeft maandag een drugsdealer kunnen vatten die een aanzienlijke hoeveelheid verboden middelen in een sporttas bij zijn ouders bewaarde. Meer dan 370 gram heroÔne werd inbeslaggenomen.
Witte Huis bevestigt bezoek Saoedische kroonprins op 20 maart bij Trump
Maandag, 22:42 Skynet
Het Witte Huis heeft een bezoek van de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman bij de Amerikaanse president Donald Trump bevestigd. Trump ontvangt Salman op 20 maart, zei zijn woordvoerster Sarah Sanders maandag in Washington.


44 jaar vermist: 'Wij gingen naar huis en zij naar noord, oost, zuid, west?'
Maandag, 21:48 NOS nieuws

44 jaar zijn ze al vermist: Hans Martens en Piet HŲlskens. Vrienden, allebei stratenmaker, Piet was 22, Hans een jaar jonger. Vandaag is de politie in een plas in Liessel een zoektocht begonnen naar de mannen en de auto waar ze in zaten.

Jan HŲlskens is de broer van Piet. Hij was de jongste, vertelt Jan. "Net van school af. Gewoon een jongen die een orkestje zat als drummer en nog bij mijn ouders woonde. Hij was stratenmaker, hij had het goed."

De families van Piet HŲlskens en Hans Martens zitten al 44 jaar met ťťn prangende vraag: wat is er met de twee jonge vrienden gebeurd?

Jan is de laatste van de familie die hem heeft gezien, in maart 1974 bij een avondje stappen in het Deurnese cafť ZanziBar. "Piet zei bij binnenkomst: ik geef geen rondje want jullie zijn met te veel man. Tien minuten later ging hij weg. Als ik terugkom heb ik meer geld dan jij, zei hij toen. Maar Piet is nooit meer teruggekomen."

Die opmerking over dat geld, doet Jan vermoeden dat er iets naars is voorgevallen. "Hij is in de val gelokt. Ze hebben hem gewoon met Hans samen in de val gelokt." Het verhaal gaat dat Hans een geheime relatie had met de vrouw van een collega. "Hans was de man die gezocht werd, zogezegd. En omdat Piet er ook bij was, heeft hij die erbij genomen."

De twee verdwenen samen met de auto van Piet, een rode Fiat 850. "Kenteken 15-82 Johan Ferdinand." Jan lepelt het zo op. "Die auto had 'ie pas van mijn ouders gekregen. Hij had liever een grotere gehad, weet ik nog."

Buiten op de parkplaats van het cafť stonden ze nog even te praten voordat de twee wegreden in de rode Fiat. "Mijn vrouw en ik gingen naar huis en zij gingen naar noord, oost, zuid, west? Er zijn zoveel geruchten, maar de waarheid is er nog niet."

In eerste instantie maakte Jan zich niet veel zorgen. "Hij komt wel." Maar hij kwam niet, en Piet bleef eigenlijk nooit lang weg. "Dus dan moet er iets gebeurd zijn. Je gaat zoeken, maar je weet niet waar je het zoeken moet."

Vooral voor zijn moeder was het zwaar, vertelt Jan. "Die had geen rust meer om op een stoel te blijven zitten bij visite. Na vijf minuten wilde ze dan weer naar huis, voor het geval Piet weer terugkwam. Ja, het heeft haar erg aangegrepen."

Pas in 2012 kwam er nieuwe informatie over Piet. Toen vertelde iemand aan de politie dat Piet en Hans zijn vermoord, al direct in de nacht van de verdwijning. "Dat was iemand die wroeging had gekregen."

Naar aanleiding van die getuige wordt er nu dus gezocht in de plas, een paar kilometer van Deurne. "Het is een plek waar je iets kunt verstoppen. Het was toen nog kleiner dan nu", vertelt Jan. Hij realiseert zich dat de kans op succes klein is. "Wij weten ook wel dat er niet veel meer van over is. Als het nummerbord gevonden wordt, zegt dat al heel veel."

Het zou de familie opluchten als er iets wordt gevonden. "Kijk, mijn zoon is overleden door een ongeluk. Dat hebben wij een plek gegeven. En het doet mij pijn dat mijn ouders dat nooit hebben gekend."
Te koop: het huis uit ?10 Things I Hate About You?
Maandag, 17:00 Gazet v. Antwerpen
Het huis met het iconische balkon waarop Katarina (Julia Stiles) in 1999 wegdroomde over Patrick (Heath Ledger) in ?Ten Things I Hate About You? staat voor het eerst in dertig jaar te koop. Prijskaartje? Omgerekend 1,3 miljoen euro, maar daarvoor krijgt de nieuwe eigenaar heel wat in de plaats.


Plan Witte Huis wapenwetgeving verhoogt minimumleeftijd niet
Maandag, 13:24 NOS nieuws

Het Witte Huis schrikt er voorlopig voor terug om de minimumleeftijd voor het kopen van sommige wapens, zoals het semi-automatische geweer AR-15, te verhogen van 18 naar 21 jaar. President Trump had daar vorige maand na het bloedbad op een school in Florida voor gepleit. Democraten en activisten beschuldigen Trump ervan te zijn gezwicht voor de machtige wapenlobby NRA.

Het plan van aanpak van het Witte Huis voorziet in het instellen van een federale commissie onder leiding van minister van Onderwijs Betsy DeVos. De commissie moet onder meer het verhogen van de minimumleeftijd bekijken. Een Witte Huis-medewerker antwoordde op vragen van journalisten dat de leeftijdskwestie op het terrein van de staten ligt.

Het Witte Huis wil daarnaast geld beschikbaar stellen voor vuurwapentraining van leraren en het aantrekken van veteranen en oud-agenten als leraren. IdeeŽn die kunnen rekenen op de sympathie van de NRA, maar lerarenbonden waarschuwen dat scholen "niet meer wapens binnen hun muren nodig hebben". Ook moet de achtergrondcontrole en het nagaan van de mentale gesteldheid van kopers van vuurwapens worden verbeterd.

DeVos noemde de voorstellen "zinvolle stappen die direct genomen kunnen worden om scholieren te beschermen". Het bewapenen van leraren is controversieel en stuit op weerstand van onder meer lerarenbonden.

'Babystapjes'

Bij de schietpartij op de school in Parkland in Florida werden 17 mensen gedood. De 19-jarige aanvaller en oud-leerling van de school deed dat met een AR-15, een wapen dat hij legaal had gekocht. Scholieren die de schietpartij overleefden en nabestaanden deden na de moorden een emotionele oproep om de wapenwetten strenger te maken.

Trump zei daarna dat hij persoonlijk was geraakt door hun verhalen en dat hij de verhoging van 18 naar 21 jaar wel zag zitten, ook al was tegen het zere been van de NRA. Hij vond dat Congresleden niet zo bang moesten zijn voor de wapenlobby. "Over mij hebben ze minder macht", zei hij onder meer tijdens een bijeenkomst met Republikeinen en Democraten. Trump kreeg tijdens zijn campagne voor de presidentsverkiezingen 30 miljoen dollar van de NRA.

De leider van de Democraten in de Senaat zegt dat het Witte Huis babystapjes zet die erop zijn gericht om vooral de NRA niet voor het hoofd te stoten. De Democraten willen de verkoop van wapens aan particulieren verbieden.

In Florida werd de wetgeving na de moordpartij op de school aangepast, waardoor de minimumleeftijd om wapens te kopen omhoog ging. De Republikeinse gouverneur Rick Scott tekende een paar dagen geleden de wet. De NRA klaagt nu de staat Florida aan om de aanpassingen ongedaan te maken, die zouden ongrondwettig zijn.

Ook bedrijven zoals Walmart verhoogden de minimumleeftijd voor het kopen van wapens. De winkels zijn daardoor ook in een juridische strijd verwikkeld, met een 20-jarige man die vindt dat zijn rechten onder het tweede amendement van de grondwet worden geschonden. Daarin is vastgelegd dat burgers wapens mogen bezitten en dragen.

Na een andere schietpartij, vorig jaar in Las Vegas, wilde Trump zogenoemde bump stocks verbieden. Het ministerie van Justitie heeft daartoe maatregelen genomen die in de afrondende fase zijn. Waarschijnlijk zal ook dit door de NRA worden aangevochten.
Parijs-Nice - De Gendt in de bollen: "Redelijk comfortabele voorsprong, maar nog niet genoeg"
10 Maart, 21:24 Skynet
Thomas De Gendt en Parijs-Nice, het blijft een uitstekende combinatie. In de koninginnenrit op zaterdag reed de renner van Lotto Soudal zich in de bolletjestrui.


Alleen met baby op zoek naar een huis, dat lukt nauwelijks in Purmerend
10 Maart, 18:06 NOS nieuws

Een sociale huurwoning zit er niet in omdat ze pas vier jaar ingeschreven staat, particuliere huur is te duur en dus moet ze kopen. Maar ook dat lukt niet. Sarah van Halderen (35) zit met de handen in het haar. Ze is alleenstaand, heeft een baby van zeven maanden en haar huidige woning wordt binnenkort gesloopt.

Het liefst zou ze in Purmerend wonen, omdat ze daar werkt. Het aanbod in haar prijsklasse is krap, maar Van Halderen heeft een baan en kan wat geld lenen van kennissen. Toch lukt het niet om een woning te bemachtigen. "Ik ga bezichtigingen af maar er wordt zoveel overboden, dat het buiten mijn budget komt te liggen."

Purmerend is een van de vele steden waar gemeenten naarstig op zoek zijn naar nieuwe plekken om te bouwen om dit probleem op te lossen. Bekijk hier hoe het in jouw gemeente gaat.

Geen hulp

Ook buiten Purmerend lukt het niet voor Van Halderen. "Laatst was ik in Wormerveer in een huis, dat was best een aardige woning. Ik heb toen 8000 euro overboden en ben het toch niet geworden. Omdat ik soort van hopeloos was omdat er niets lukte, heb ik op de achterkant van het biedingsformulier de situatie uitgelegd. Dat ik een kindje heb en alleen ben. Dat heeft ook niet gewerkt. Maar goed, ik snap ook dat mensen voor het geld gaan en niet denken: we helpen haar."

Van Halderen hoopt dat de gemeente werk maakt van het beschikbaar stellen van koopwoningen in een lager segment. "Ik heb een baan, ik heb gestudeerd, maar ik kan geen kant op. Ik heb er veel stress van."

Roy Eveleens en Dominique Miedema willen gaan samenwonen. Ook zij vinden maar moeilijk een huis in de Noord-Hollandse stad. Ze zouden ook in Almere willen wonen, maar een zoektocht van anderhalf jaar heeft tot nu toe niets opgeleverd. "Als je ziet dat een huis te koop staat, gaat het vaak ver boven de vraagprijs weg."

Niets in prijsklasse

De twee hebben allebei een vaste baan en zoeken voor een bedrag van zo'n 225.000 euro. Het liefst zou Roy in Amsterdam wonen, maar hij moest dat idee al snel laten varen. "Een eengezinswoning binnen Amsterdam is in onze prijsklasse niet te vinden. Als je al iets vindt, is het een soort bouwproject."

De twee zoeken nu samen met een aankoopmakelaar naar een huis en kijken nauwelijks nog op sites als Funda. "Het is jammer dat bijna alle huizen die daarop staan eigenlijk al verkocht zijn", zegt Dominique. Bij voorkeur wil ze trouwens in Almere wonen. "Daar zie je toch wel meer nieuwbouwhuizen. En dat is toch wel wat wij het liefste willen."
Franse start-up komt met miningrig in de vorm van radiator voor in huis
10 Maart, 15:12 Tweakers
Een Franse start-up genaamd Qarnot heeft een cryptominingcomputer ontwikkeld die tegelijkertijd dienst doet als verwarmingselement. De computer is ontworpen om ook te lijken op een moderne radiator en wordt passief gekoeld om geluidsoverlast te voorkomen.


Van Eyck Academie houdt open huis
9 Maart, 22:24 Volkskrant
Behalve de openingsdag van de Open Studio's van de Jan van Eyck Academie is het woensdag ook een beetje de dag van Antoine Theunissen, harpbouwer en zefbenoemde 'Harp Nomad'. Dinsdag kwam hij bij een bushalte Poku Mensah tegen, een kunstenaar uit Ghana die aan de postacademische kunstinstelling in Maastricht verblijft. Een dag later staat hij te improviseren in Mensah's atelier, als ad hoc gids bi


'Je hersens zijn een leeg huis dat je zelf moet meubileren'
9 Maart, 17:00 Volkskrant
Voor Daniel Libeskind - Joods Museum in Berlijn, de WTC Grounds in New York - begint bijna elke gedachte met architectuur. Dus hij vertelt graag over de 'moeder aller kunsten', maar ook over Henri-Cartier Bresson, Francis Bacon en cowboylaarzen. 'Om te ontspannen leer ik sonnetten van Shakespeare uit mijn hoofd. Je hersens zijn een leeg huis dat je zelf moet meubileren. Waarmee kan dat beter dan m


?Brussel heeft alles in huis, nu nog een visie en geld'
9 Maart, 11:36 De Tijd
11:06 Brussel heeft zijn imago als ondernemersstad niet mee. Maar wie dieper graaft, ontdekt een stad die bulkt van het potentieel.


Kim Jong-un en Trump gaan met elkaar in gesprek
9 Maart, 01:48 NOS nieuws

De Noord-Koreaanse president Kim Jong-un en zijn Amerikaanse collega Trump gaan elkaar ontmoeten. Dat is bekendgemaakt door de nationale veiligheidsadviseur van Zuid-Korea Chung Eui-yong op een persconferentie.

Kim Jong-un heeft de Amerikaanse president een persoonlijke uitnodiging gestuurd. Hij gaf de brief tijdens een ontmoeting met een hoge Zuid-Koreaanse delegatie in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang die werd geleid door Chung. Die gaf de uitnodiging weer door aan Trump.

Volgens Chung is Trump ingegaan op de uitnodiging en wil hij de Noord-Koreaanse president in mei ontmoeten. Waar de ontmoeting gaat plaatsvinden, is niet bekendgemaakt.

Chung maakte ook bekend dat Kim Jong-un heeft gezegd dat hij zich in zal zetten voor denuclearisatie. "Kim heeft beloofd dat Noord-Korea zich zal onthouden van verdere kern- of raketproeven", zei Chung.

Hij voegde eraan toe: "President Trump waardeerde de bekendmaking en zei dat hij in mei Kim Jong-un zou ontmoeten om een permanente denuclearisatie te bereiken."
Trump belast import staal en aluminium
8 Maart, 22:12 De Tijd
21:42 De Amerikaanse president Donald Trump voert bij presidentieel decreet een importheffing in van 25 procent op staal en 10 procent op aluminium


Het huis zonder gasaansluiting: wat zijn de opties?
8 Maart, 20:24 Volkskrant
In 2050 moet Nederland klimaatneutraal zijn, zonder CO2-uitstoot van gasverbranding. Hoe komt u van het gas af en wat kost dat? Drie varianten, van grijs tot donkergroen. Aardbevingen en klimaatdoelen dwingen Nederland af te kicken van gas. In 2050 moet het hele land klimaatneutraal opereren, zonder de CO2-uitstoot van gasverbranding dus. Een hele opgave, omdat 95 procent van alle huizen nu nog ga


Eens het huis uit, liefst voor altijd: ouders worden ongelukkig van ?boomerang?-kinderen
8 Maart, 15:36 Gazet v. Antwerpen

Als de kinderen het ouderlijke huis verlaten, krijgen sommige ouders last van het legenestsyndroom. Maar als ze de nieuwe situatie gewoon zijn, hoeven de kinderen niet meer terug te komen. Sterker nog: zogenaamde boomerang-kinderen die opnieuw hun intrek nemen, schaden de levenskwaliteit van hun ouders. Dat blijkt uit een onderzoek, gepubliceerd in het vakblad Social Science and Medicine.
Witte Huis zwakt staalplan af voor Mexico en Canada
8 Maart, 06:36 NOS nieuws

Mexico, Canada en andere landen krijgen mogelijk toch een voordeel in het plan voor hoge heffingen op het exporteren van staal en aluminium naar de VS. Dat kan variŽren van een lager tarief tot een bepaalde periode uitstel voordat de VS de importheffing invoert.

Een van de adviseurs van president Trump zei tegen nieuwszender Fox dat Trump van plan is de twee buurlanden vijftien tot dertig dagen uitstel te geven. Canada is de grootste exporteur van staal naar de VS.

Het Witte Huis zegt dat per land wordt bekeken of er uitzonderingen mogelijk zijn. Een dag geleden was de boodschap juist dat er geen enkele uitzondering komt.

10 en 25 procent

Ook lijkt het erop dat de definitieve beslissing of er wel een importheffing wordt ingevoerd, later deze week komt. Eerder werd vandaag nog aangehouden als de dag waarop Trump zijn handtekening zet onder het plan. Daarin is sprake van 10 procent heffing op buitenlands staal en 25 procent op aluminium.

Het plan leidde tot opschudding, zowel in landen in de internationale staalindustrie, maar ook binnen Trumps eigen Republikeinse partij. Deskundigen vrezen voor een handelsoorlog. Trumps bedoeling is om de binnenlandse staalsector een impuls te geven.
Inbrekers die binnendrongen in huis waar 11-jarig meisje alleen was krijgen 30 maanden cel
8 Maart, 02:24 Gazet v. Antwerpen

De twee inbrekers die in het huis van de 11-jarige Noa in Beerse binnendrongen, zijn elk veroordeeld tot dertig maanden cel. Noa was alleen thuis en verstopte zich voor de dieven. Ze maakte achteraf een stripverhaal om het incident te verwerken.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be