NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Huis


Subsidies op eigen huis gaan er langzaam maar zeker aan, en terecht
Vrijdag, 02:14 Volkskrant
. In tijden van alternatieve feiten, nepnieuws, hackende Russen (en veel gevaarlijkere Chinezen, maar daar hoor je nu gek genoeg niemand over) alsook politici die de Brexit verkopen met het argument dat 'mensen genoeg hebben van experts', is het hartroerend om te zien hoe de Tweede Kamer nog steeds ijverig hoorzittingen belegt. Voor zo'n hoorzitting nodigt het parlement deskundigen uit, vertegenwo


Anne Frank Stichting nieuwe eigenaar ouderlijk huis Anne Frank
Donderdag, 23:48 NOS nieuws

Het huis waarin Anne Frank opgroeide is eigendom geworden van de Anne Frank Stichting. De stichting heeft het pand overgenomen van woningcorporatie Ymere.

De familie Frank woonde van december 1933 tot juli 1942 op Merwedeplein 37 II in Amsterdam. Daarna dook het gezin onder. De inrichting van het huis is nog in dezelfde vooroorlogse stijl. De woningcorporatie meldt dat het onderhoud specialistische kennis en tijd vergt en niet meer in de taakomschrijving van de corporatie past, en draagt het daarom over.

Schrijvers

Het huis werd sinds 2005 verhuurd aan het Nederlands Letterenfonds en dient nu als onderkomen voor schrijvers die niet vrij kunnen werken in hun eigen land. Dat blijft zo. Directeur Leopold van de Anne Frank Stichting wil dat het huis een plek is waar vrijheid tolerantie en het vrije woord ruimte krijgt. "Daarnaast willen we kijken hoe we meer recht kunnen doen aan het algemeen historisch belang van de woning zonder de huidige bestemming aan te tasten."

De Anne Frank Stichting is naast het huis aan het Merwedeplein verantwoordelijk voor de originele geschriften van Anne Frank, waaronder natuurlijk haar dagboek, en de onderduikplek aan de Prinsengracht.
Extra stutting voor huis met barsten
Woensdag, 02:12 Gazet v. Antwerpen

De woning op de Kapellebaan in Berlaar die barsten en scheuren vertoont, wordt de komende dagen extra gestut. Vrijdag kunnen de bewoners ook terug naar huis.
?Thuis?-actrice Leah Thys legt het diepste van haar ziel bloot: ?In de jaren 80 dacht ik aan zelfdoding?

Thuis-actrice Leah Thys (72) speelde in de jaren 80 met de gedachte van zelfdoding toen in haar leven ?te veel dingen fout liepen?. De actrice zegt dat het een schreeuw om aandacht was en is blij dat ze de stap nooit gezet heeft. Dat vertelt ze aan Eric Goens in Die Huis, vanavond op Eén.
Renovatie Huis ten Bosch opnieuw duurder
Maandag, 17:12 NOS nieuws

De renovatie van paleis Huis ten Bosch in Den Haag wordt opnieuw duurder. Het vorige kabinet had een bedrag van 59 miljoen euro begroot, maar staatssecretaris Knops meldt aan de Tweede Kamer dat daar nog eens 4,1 miljoen bij komt.

Eerder is het bedrag ook al een keer bijgesteld. Premier Rutte zei in 2014 dat de renovatie 35 miljoen euro zou kosten en dat stelde hij het jaar erop bij naar 59 miljoen. Huis ten Bosch is de toekomstige woning van koning Willem-Alexander en zijn gezin.

Bordestrap moet worden vervangen

Volgens Knops komt de nieuwe aanpassing door bouwkundige tegenvallers. De bouwkundige staat van het paleis is slechter dan gedacht en daken en gevels moeten helemaal worden hersteld in plaats van voor een deel.

Verder kan de bordestrap niet worden gerenoveerd, maar moet die worden vervangen en moet er meer worden gedaan aan sanering van asbest en bestrijding van houtrot.

Aantrekkende economie

Ook zijn door de aantrekkende economie de prijzen van bouwproducten en bouwplaatsen en de uurlonen gestegen, meldt de staatssecretaris.

Volgens Knops vallen de kosten van de inrichting van het paleis voor het gezin van de koning niet hoger uit, maar eerder lager.

De staatssecretaris laat een extern onderzoek doen. Daaruit moeten lessen voor de toekomst worden getrokken voor dit soort specialistische projecten met een grote cultuurhistorische waarde.
Huis van de Mechelaar gesloten door technische problemen
Maandag, 11:48 Gazet v. Antwerpen
Door technische problemen is het Huis van de Mechelaar vandaag gesloten. Dat meldt de stad.


Je hoeft geen kerstboom te hebben om kerst in huis te halen, een ananas volstaat
Maandag, 10:00 Gazet v. Antwerpen
Geen zin om een kerstboom te halen, maar wil je toch wat kerstsfeer in huis? Dan kan een ananas misschien wel de oplossing bieden. Op Instagram duiken er in elk geval steeds meer voorbeelden op van het stuk fruit dat met slingers en kerstballen wordt versierd.


Shawn Mendes grote winnaar op MTV EMA?s, Taylor Swift met lege handen naar huis
Maandag, 07:00 Gazet v. Antwerpen

De Canadese zanger Shawn Mendes is zondagavond in Londen bij de MTV Europe Music Awards tegen de verwachting in de grote winnaar. Hij verzilverde drie van de vijf nominaties: beste artiest, beste nummer (met ?There?s Nothing Holdin? Me Back?) en beste fans. Taylor Swift was met zes nominaties de grote favoriet, maar de Amerikaanse popster moest met lege handen naar huis.
Welkom op het OPEN FORUM van het HUIS VAN HET KIND
Maandag, 07:00 Gazet v. Antwerpen
Kinderen opvoeden is niet altijd gemakkelijk, soms zit je met de handen in het haar. Je zoekt online naar tips, krijgt goedbedoelde raad van familie en kan terecht bij allerlei organisaties die zich inzetten voor kinderen en jongeren.


?Windhoos? houdt lelijk huis: "Er zit een gat in het dak net boven onze slaapkamer"
Maandag, 02:12 Gazet v. Antwerpen

"Een windhoos of een kleine orkaan.? De bewoners van de Akkerstraat in Arendonk zijn onder de indruk van de felle rukwinden die zondagmiddag door hun straat raasden. Een vijftal woningen raakte door de ministorm beschadigd.
Bartel Van Riet combineert ?Ons Eerste Huis? met café in Grobbendonk: pinten tappen en muren kappen
Maandag, 02:12 Gazet v. Antwerpen

Tv-kijkend Vlaanderen ziet Bartel Van Riet vanavond weer als gastheer van Ons Eerste Huis, maar de Kempenaar combineert televisiewerk sinds kort ook met een job als cafébaas. Afgelopen zomer stapte Van Riet in het huwelijksbootje met zijn grote liefde Dorien en sinds enkele maanden baten ze Den Herberg uit, een café in Grobbendonk.
Er wonen tientallen soorten beestjes in uw huis: ?We kunnen er maar beter mee leren leven?
Maandag, 02:12 Gazet v. Antwerpen

Van fruitvliegjes en lieveheersbeestjes over mieren en duizendpoten tot pissebedden en spinnen: er wonen flink wat stiekeme gasten in ons huis, en meer dan we (graag) denken. ?Beestjes in huis horen erbij. We kunnen er maar beter mee leren leven?, zegt onderzoekster Michelle Trautwein.
Onze columniste wil geen hond: ?Een kind krijgen gaat blijkbaar vlotter dan een hond in huis halen?
12 November, 03:18 Gazet v. Antwerpen

Gekrijs wanneer je na een lange dag eindelijk een campari hebt uitgeschonken of een gevecht in je recent geordende inloopkast: een gezin kan hectisch zijn. Bij Anneke (42) uit ­Pulle is dat niet anders. Samen met haar man Phille (45) en zonen Ricky (10) en Vinnie (5) probeert ze er elke dag het beste van te maken.
Drama voor Wilmots: Ivoorkust verliest in eigen huis, Marokko mag naar WK

Drie jaar geleden was Marc Wilmots als bondscoach van de Rode Duivels aanwezig op het WK in Brazilië. Dat kunstje wilde hij komende zomer herhalen in Rusland met Ivoorkust. De Olifanten moesten winnen van Marokko om zich te plaatsen, maar dat lukte pijnlijk genoeg niet. Ivoorkust verloor met 0-2.
Boston wint opnieuw in de NBA, San Antonio in eigen huis de boot in
11 November, 12:18 Gazet v. Antwerpen

De basketballers van Boston Celtics hebben vrijdag hun elfde zege op rij geboekt in de Amerikaanse NBA. Boston klopte niet zonder moeite Charlotte Hornets met 90-87.
Advocaat Michael Flynn noemt beschuldigingen over Gülen onwaar
11 November, 02:36 NOS nieuws

De advocaat van Michael Flynn heeft woedend gereageerd op de nieuwste verdenkingen tegen de Amerikaanse oud-veiligheidsadviseur. Hij noemde het idee dat zijn cliënt zou hebben meegewerkt aan een plan om de geestelijke Fethullah Gülen uit te leveren aan Turkije schandalig en schadelijk. "Het is allemaal niet waar."

The Wall Street Journal meldde gisteren dat speciaal aanklager Robert Mueller, die de Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen onderzoekt, bekijkt of Flynn en zijn zoon in opdracht van Turkije Gülen moesten kidnappen en uitleveren. Hun beloning was 15 miljoen dollar.

Ook NBC weet van het nieuwe onderzoek naar Flynn. De zender zegt dat Muellers team bekijkt of Flynn in de maanden voordat Trump het Witte Huis betrad een overeenkomst sloot met de Turken. In ruil voor geld zou hij als Trumps nationale veiligheidsadviseur stiekem opdrachten uit Ankara uitvoeren.

Verdachte

Flynn is een belangrijke verdachte in het onderzoek van Mueller. Hij was minder dan een maand in dienst en werd ontslagen omdat hij tegen vicepresident Pence had gelogen over zijn contacten met de Russische ambassadeur in de VS.

Zijn Turkse connecties waren al onderwerp van onderzoek. Flynn was een lobbyist voor de regering in Ankara, maar verzweeg dat voor het Witte Huis.
Koop een huis in Rhoon met twee dubbele garages
10 November, 22:06 AutoBlog
Voor net iets minder dan drie miljoen leef je vlakbij Rotterdam in het groen. Het is een bekend dilemma. Je wilt in de stad wonen, maar je wilt ook lekker wat ruimte om je heen voor jezelf, je auto’s en misschien één of twee boompjes. Een oplossing kan zijn om een ingewikkeld bouwwerk in je […]


Er staat een roze huis te koop, en daar zijn foto's van
10 November, 16:24 Gazet v. Antwerpen
Roze flamingo's, roze tuinstoelen, roze ramen, een roze trap... dit huis in Nederland staat te koop en is duidelijk ingericht door een liefhebber van roze. Mooi of niet, vrolijk word je er wel van, en een opmerkelijk zoekertje op de Nederlandse huizensite Funda is het zeker. Dit Barbie-huis kost 275.000 euro. Reken daar misschien ook nog een paar potten verf bij.


Witte Huis: geen formele ontmoeting Trump en Poetin in Azië
10 November, 08:24 NOS nieuws

Tegen de verwachting in komt er geen formele ontmoeting tussen de Amerikaanse president Trump en zijn Russische collega Poetin op de APEC-top in Danang. Trump landde vanochtend in Vietnam, het vierde land dat hij bezoekt tijdens zijn Azië-reis.

Volgens Witte Huis-woordvoerder Sarah Huckabee Sanders past een formele ontmoeting niet in de agenda's van de twee. Trump had zondag nog gezegd dat hij verwachtte Poetin te ontmoeten tijdens zijn verblijf in Azië. Hij wil onder meer de hulp van Rusland bij het beteugelen van de nucleaire ambities van Noord-Korea.

Informeel dan?

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson zegt dat een formele ontmoeting geen zin heeft als er geen significante vooruitgang is te melden over conflicten als Syrië of Oekraïne. Over Syrië wordt op dit moment overleg gevoerd tussen de VS en Rusland. De vraag is hoe het verder moet in het land als IS is verslagen.

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov zei gisteravond nog dat de twee leiders elkaar wel zullen ontmoeten. Het Kremlin houdt het er nu op dat nog wordt overlegd tussen functionarissen van beide landen.

Sanders sluit niet uit dat Trump en Poetin een informele ontmoeting hebben in de marge van de vergadering in Vietnam. Of later, als ze beiden in de Filipijnen zijn. De twee wereldleiders hebben elkaar tot nu toe maar één keer formeel ontmoet, dat was op de G20-top in Hamburg deze zomer.
Gezin bouwt huis uit hout, leem en? krantenpapier: ?In vier jaar nog maar één keer de verwarming aangezet?
9 November, 19:48 Gazet v. Antwerpen

Energiebewust bouwen is actueler dan ooit. Donderdag raakte bekend dat minister Tommelein (Open Vld) gas en stookolie duurder wil maken en groene elektriciteit goedkoper. U panikeert? Het gezin Mesens uit Borsbeek niet, want de verwarming staat er altijd af.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be