NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Huis


Video: brandweerman vangt kind uit brandend huis
Vandaag, 12:18 NOS nieuws

Een mooie redding van een brandweerman uit Georgia in de VS: een kind dat op eenhoog door de vlammen werd bedreigd, werd door een ouder naar beneden gegooid en door de brandweerman opgevangen.

In totaal waren er elf mensen in de woning toen de brand uitbrak. Iedereen heeft de vlammenzee overleefd.

"Daar ben ik het meest dankbaar voor", zei de vader van het kind later tegen een televisieverslaggever.
Politie ontdekt 13 verwaarloosde broers en zussen in huis in Californië
Vandaag, 02:42 NOS nieuws

In de Amerikaanse stad Perris, zo'n 113 kilometer ten oosten van Los Angeles, heeft de politie dertien broers en zussen gered van hun ouders. De slachtoffers, in de leeftijd van twee tot 29 jaar, waren uitgehongerd en verwaarloosd. Sommigen van hen zaten vastgeketend aan hun bed.

Agenten kwamen de mishandeling op het spoor dankzij een van de slachtoffers: een 17-jarig meisje wist uit het huis te ontsnappen. Met een meegenomen mobieltje belde ze de politie. Die verwachtte twaalf minderjarigen aan te treffen in het ouderlijk huis, maar zeven slachtoffers bleken al meerderjarig te zijn.

Volgens de agenten zagen de broers en zussen er uitgehongerd en onverzorgd uit. De slachtoffers vertelden ook dat ze erg veel honger hadden.

Nooit iets raars opgevallen

De 57-jarige vader en 49-jarige moeder zijn opgepakt. Waarom ze hun kinderen op deze manier hebben behandeld, is onduidelijk. Het huis waarin de broers en zussen werden vastgehouden staat in een wijk met veel eengezinswoningen, die relatief dicht op elkaar staan. Een buurman heeft gezegd dat hem nooit iets raars is opgevallen in de buurt.
Witte Huis doet opmerkelijke uitspraak: Wat Trump over Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zei is onjuist
Zondag, 11:42 Gazet v. Antwerpen

De uitspraak van de Amerikaanse president Donald Trump in The Wall Street Journal over de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un was onjuist. Dat heeft het Witte Huis zaterdagavond (plaatselijke tijd) gemeld.
Blaffende hond redt bewoner uit brandend huis in Tielt
Zaterdag, 08:06 Gazet v. Antwerpen

Een hevige brand verwoestte zaterdagmorgen vroeg een woning in de Deken Darraslaan in Tielt. De bewoner kon op tijd het huis verlaten dankzij zijn hond die hem wekte.
OM onderzoekt vermogensbeheerder van Koninklijk Huis wegens fraude
Vrijdag, 13:24 NOS nieuws

Het Openbaar Ministerie onderzoekt mogelijke fraude door de ex-directeur van vermogensbeheerder Box Consultants. Dat bevestigen het OM en het bedrijf zelf na berichtgeving van het Financieele Dagblad. Onder de klanten van Box zitten volgens het FD ook leden van het Koninklijk Huis.

Het OM verdenkt de ex-directeur ervan dat hij jarenlang provisies, die hij ontving van beleggingsfondsen, niet aan klanten doorbetaalde. Hij wordt ook verdacht van valsheid in geschrifte om dit te verhullen. Volgens het FD gaat het om 8 miljoen euro, die Box en de ex-directeur in eigen zak hebben gestoken.

Het OM wil niet zeggen of leden van het Koninklijk Huis hierdoor benadeeld zijn. De Rijksvoorlichtingsdienst laat in een reactie weten "in beginsel nooit te zeggen of leden van het Koninklijk Huis wel of niet ergens klant zijn".

Al in maart 2015 is het kantoor van Box Consultants en de woning van de directeur doorzocht. Ook is er beslag gelegd op onroerend goed. Het OM is nu het dossier aan het beoordelen om te beslissen of er een strafzaak komt.

'Misplaatst en onjuist'

Box Consultants noemt in een reactie de beschuldigingen misplaatst en onjuist. "Wij betreuren het dat onze goede naam in twijfel wordt getrokken. We hebben met zorgvuldigheid en professionaliteit deze goede naam opgebouwd en gaan er van uit dat wij het vertrouwen van onze klanten blijven genieten."

Tegen het FD zeggen de advocaten van Box en de ex-directeur nog dat niemand misleid is. Volgens hen was het ontvangen van provisies "een geoorloofde praktijk die tot 2014 volstrekt gebruikelijk was."

Beleggingsinstellingen mochten tot en met 2013 provisie betalen aan vermogensbeheerders voor het aanleveren van klandizie. Sinds 1 januari 2014 geldt een verbod hierop: het provisieverbod.
'Nieuwe luchtmachthelikopters België 1,5 jaar aan de grond'
Vrijdag, 12:12 NOS nieuws

De nieuwe NH-90 helikopters van de Belgische luchtmacht staan vanaf volgende week aan de grond, meldt de VRT. Er zijn problemen met de radar van de helikopters en updaten van het systeem zou tot wel anderhalf jaar kunnen duren.

De helikopter is gemaakt door een defensieconsortium voor verschillende Europese landen, waaronder Nederland en Duitsland. Zij namen respectievelijk 20 en 35 NH-90's af. Volgens de VRT hebben deze landen te maken met dezelfde problemen. Van de NH-90 helikopters zijn er inmiddels 22 verschillende versies.

Het ministerie van Defensie is op dit moment aan het uitzoeken of en in hoeverre dan het probleem bij de Nederlandse luchtmacht speelt. De militaire vakbond AFMP zegt nog niets over dergelijke radarproblemen in Nederland te hebben gehoord.

Training en bevoegdheid

De Belgen namen hun vier nieuwe NH-90's, ook wel bekend als de Grijze Kaaiman, in 2015 in gebruik. Ze kostten zo'n 35 miljoen euro per stuk. De radar van de Belgische toestellen valt af en toe uit. In eerste instantie leken de aanpassingen 3 tot 6 maanden in beslag te nemen, maar dat wordt dus veel langer. Dat leidt in België tot problemen met de trainingen van de bemanningen en hun bevoegdheden.

Nederland nam de eerste NH-90 helikopter in mei 2010 in ontvangst. In 2014 weigerde minister Hennis de laatste zeven helikopters af te nemen omdat bleek dat de toestellen last hadden van corrosie en overmatige slijtage. In totaal werden ongeveer 100 tekortkomingen vastgesteld. Dat kostte Defensie ruim 100 miljoen euro extra.
Ergens tussen hoop en vrees volgt Peter Buwalda de avonturen uit Een huis vol
Vrijdag, 02:36 Volkskrant
Thomas Mann was een somberman. In een leeg huis keken Jet en ik naar Een huis vol. Leuk programma. De hipsters zweren bij House of Thrones of Game of Cards, series die wij niet kennen, want we hebben geen Netflix. Nou ja, we hébben wel Netflix, maar hij of zij is foetsie, meeverhuisd met Suzy of zo. Dokken doe ik nog steeds, een nette 9,99 per maand, wat een koopje is, want ik moet writen. Voor ki


Infosessies over islamitisch bankieren: ?Hoe koop ik een huis zonder mijn geloof te verloochenen??
Donderdag, 20:36 Gazet v. Antwerpen

Aan de hand van drie infosessies in Borgerhout wil jongerennetwerk-organisatie Muslinked haar leden introduceren in de principes van het islamitisch financieren, een systeem dat in België (nog) niet bestaat en dat erop neerkomt dat bijvoorbeeld rente niet strookt met het geloof. ?Toch willen veel jongeren nadenken over hoe ze op een islamitische manier kunnen sparen en beleggen?, zegt voorzitter Illias Marraha.
Amerikaans Huis van Afgevaardigden keurt uitbreiding FISA goed
Donderdag, 20:18 Skynet
Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft vandaag het behoud en de uitbreiding goedgekeurd van de controversiële FISA Act, het omvangrijke afluisterprogramma dat de regering in Washington in staat stelt de gegevens van miljoenen mensen buiten de VS, maar ook van Amerikanen waar dan ook te vergaren. Het programma werd goedgekeurd met 256 stemmen tegen 164. FISA is het acroniem van Foreign Intelligence Surveillance Act. Het wetsontwerp moet nu nog door de Senaat en de president respectievelijk goedgekeurd en ondertekend worden. Het huidige FISA-programma loopt op 19 januari af.


Kanye West huurt Belgische interieurontwerper in voor zijn huis in Los Angeles
Woensdag, 11:00 Gazet v. Antwerpen
Kanye West en Kim Kardashian zijn dol op de interieurs die Axel Vervoordt samenstelt. De Belgische interieurontwerper, antiquair en kunsthandelaar is kind aan huis bij het Hollywoodkoppel en richtte eerder al hun panden in Los Angeles en Parijs in. Hij zal nu ook de vormgeving van hun nieuwste villa in LA op zich nemen, meldt TMZ.


Vereniging Eigen Huis naar rechter om snelle regeling aardbevingsschade
9 Januari, 18:12 NOS nieuws

De Vereniging Eigen Huis kondigt aan naar de rechter te stappen, om de afhandeling van aardbevingsschade weer op gang te krijgen. Die afhandeling staat op dit moment helemaal stil. Gisteren leidde een forse aardbeving bij het Groningse Zeerijp tot ruim 900 schademeldingen.

Minister Wiebes vertelde gisteren dat er een groot probleem is bij de afwikkeling van aardbevingsschade, omdat een zogenaamd schadeprotocol ontbreekt. Vereniging Eigen Huis noemt dat onzin en kondigt namens een aantal Groningers een kort geding aan.

"Het is natuurlijk schandalig wat hier gebeurt", zegt directeur Cindy van de Velde van de Vereniging Eigen Huis. "Er zijn inmiddels duizenden mensen gedupeerd. En wat doet de NAM: helemaal niets. De NAM zegt namelijk: we hebben geen schadeprotocol, we wachten op een nieuw protocol en daarom nemen we geen enkele nieuwe schadeclaim in behandeling."

Volgens de vereniging is dat standpunt niet vol te houden. "Dus wij vinden dat minister Wiebes de NAM hier echt op aan moet spreken dat zij de schades gaan vergoeden."

Gesteggeld

Een schadeprotocol moet regelen dat schade aan woningen na een aardbeving snel vergoed kan worden. Volgens de wet is de NAM verplicht alle schade als gevolg van gaswinning te vergoeden. Maar onderhandelingen over hoe zo'n regeling er dan uit moet zien, lopen telkens weer vast. Sinds maart vorig jaar ligt de afwikkeling van nieuwe schades daarom helemaal stil. Veel partijen in Groningen vinden dat de NAM helemaal niks over het protocol te zeggen moet hebben.

Geen vereiste

Vereniging Eigen Huis zegt dat een schadeprotocol eigenlijk helemaal geen vereiste is voor het afhandelen van schade. Er is een jaar geleden een wetswijziging doorgevoerd: de bewijslast is omgekeerd, waarmee wordt bedoeld dat de NAM alle schadevergoedingen moet betalen, tenzij het bedrijf kan bewijzen dat schade niet door aardbevingen komt.

Voor die tijd was het andersom: toen moesten burgers bewijzen dat de schade door de aardbevingen was veroorzaakt, en dat bleek erg moeilijk. Helaas, zegt de Vereniging Eigen Huis nu, heeft die omkering van de bewijslast niet geholpen, want het gaat nog steeds niet goed.
Lazio Roma haalt ervaren Uruguayaanse verdediger in huis
8 Januari, 14:00 Gazet v. Antwerpen

Lazio Roma heeft zich maandag verzekerd van de diensten van Martin Caceres. Dat kondigden de Romeinen aan op hun website. Caceres komt over van laagvlieger Hellas Verona en tekende een contract voor één jaar (met optie op verlenging).
Club Brugge vindt oplossing voor beloften in eigen huis na vertrek van Sven Vermant
8 Januari, 13:24 Gazet v. Antwerpen

Club Brugge heeft de vervanger voor Sven Vermant beet. De beloftencoach van Club, die naar Waasland-Beveren trok, wordt vervangen door Rik De Mil. Hij trainde de U19 al en zal de leiding nemen over de beloften voor de rest van het seizoen.
Antwerp haalt in één klap vier versterkingen in huis

Antwerp heeft de rangen versterkt met vier aanwinsten: de Burkinees Jonathan Pitroipa, de Fransman Romain Habran, de Oekraïner Egor Nazaryna en de Senegalees Laurent Mendy. Dat bevestigt de Great Old op zijn website.
Om deze redenen raken twintigers véél moeilijker aan een lening voor hun eerste huis

Twintigers hebben het almaar moeilijker om een lening te krijgen voor een eigen huis. Dat komt niet alleen door de hoge prijzen van vastgoed, maar ook omdat banken steeds minder geneigd zijn het aankoopbedrag volledig voor te schieten. Veertigplussers nemen nu de plaats in van de twintigers op de markt van woonkredieten.
Mol Nationale Recherche had 235.000 euro in huis
7 Januari, 23:00 NRC
De politieagent die is opgepakt omdat hij grote hoeveelheden opsporingsinformatie had verkocht aan de onderwereld had 235.000 euro aan contanten in huis.


VS stuurt bijna 200.000 Salvadoranen terug naar huis
8 Januari, 20:00 NOS nieuws

De Verenigde Staten maken een einde aan de speciale status voor immigranten uit El Salvador. Dat betekent voor bijna 200.000 mensen dat ze met ingang van 9 september 2019 terug moeten naar hun vaderland. Als ze toch in de VS willen blijven, moeten ze een permanente verblijfsvergunning zien te krijgen, anders lopen ze de kans om opgepakt te worden.

De Salvadoranen vallen onder een speciaal programma voor immigranten die recht hebben op humanitaire hulp, omdat hun land is getroffen door een natuurramp of oorlog. In El Salvador was in 2001 een zware aardbeving, waarbij ruim 1100 mensen om het leven kwamen. Honderdduizenden raakten dakloos en tienduizenden Salvadoranen zochten hun toevlucht in de VS, waar ze met name in grote steden als Los Angeles, New York, Washington en Houston terechtkwamen en daar een nieuw leven opbouwden.

Armoede en bloedig geweld

Dat de regering-Trump hen nu wil terugsturen gaat problemen opleveren voor El Salvador. Dat straatarme land is voor een groot deel afhankelijk van geld dat door Salvadoranen in de VS naar huis wordt gestuurd. Veel mensen die er nu nog wonen, proberen desnoods illegaal Amerika te bereiken, om te ontkomen aan de armoede en het bloedige geweld tussen de vele bendes in het land. Het land heeft een van de hoogste moordcijfers ter wereld.

Het programma waar de Salvadoranen onder vallen, 'Temporary Protected Status' geheten, is in naam tijdelijk, maar kan altijd worden verlengd door de minister van Binnenlandse Veiligheid. Dat is voor het laatst gebeurd onder president Obama. De regering-Trump streeft ernaar immigratie zoveel mogelijk te beperken en illegalen het land uit te zetten.

Recht om te werken

Critici zeggen dat de regeling in de praktijk voor langere tijd geldt, waardoor mensen gedupeerd raken als ze worden weggestuurd. Zo krijgen immigranten met deze status bijvoorbeeld het recht om te werken, waardoor ze in sommige gevallen al jaren ingeburgerd zijn in de VS. Maar minister Nielsen van Binnenlandse Veiligheid zegt juist dat het alsmaar verlengen van de regeling de migranten minder zekerheid geeft dan "een permanente oplossing".

Salvadoranen zijn verreweg de grootste groep die onder de regeling vallen. Ook migranten uit Haïti komen in 2019 niet langer voor de status in aanmerking, wat gevolgen heeft voor 50.000 mensen. Ook voor Nicaraguanen en Sudanezen komt er in 2019 een einde aan. Mensen uit onder meer Nepal, Somalië, Syrië en Jemen komen nog wel in aanmerking voor de speciale status.
Jelena Ostapenko meteen naar huis in Sydney, Kristina Mladenovic geeft op door hitte
7 Januari, 18:42 Gazet v. Antwerpen

Jelena Ostapenko (WTA 7) heeft zondag de eerste ronde van het WTA-toernooi in het Australische Sydney (hard/468.910 dollar) niet overleefd. De Letse, het derde reekshoofd, verloor in twee sets (7-6 (7/3) en 6-1) van de Russin Ekaterina Makarova (WTA 33).
1 op 20 Belgen kan huis onvoldoende verwarmen
7 Januari, 07:54 Gazet v. Antwerpen

Maar liefst 1 op 20 Belgen kan zijn huis niet genoeg verwarmen. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat. Slechts acht Europese landen doen het slechter. Wat ook opvalt: ondanks de inspanningen daalt dat cijfer al enkele jaren niet meer. ?Het resultaat daarvan is pas op lange termijn te zien. Maar we moeten nú een versnelling hoger schakelen?, zegt Netwerk Tegen Armoede.
Vlamingen kunnen dan toch naar huis na sneeuwstormen in Alpen (OPROEP)
6 Januari, 13:06 Gazet v. Antwerpen

Heel wat Vlaamse skiërs zullen dit weekend dan toch naar huis kunnen. De wegen vanuit de skigebieden in de Franse, Zwitserse en Oostenrijkse Alpen waren de voorbije dagen niet of nauwelijks berijdbaar, maar onder meer door de uitgelokte lawines en het betere weer is dat nu wel het geval.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be