NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Hoogste

2News.be / Trefwoorden / Hoogste

Hoogste torens van Europa komen in Parijs

De Hermitage Plaza-torens, die de hoogste van West-Europa moeten worden, zullen op tijd klaar zijn voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Dat hebben de bouwpromotoren deze week gemeld op de vastgoedbeurs Mipim in Cannes.
Hoogste Nederlandse onderscheiding voor Duitse oud-minister
Woensdag, 16:24 NOS nieuws

De Duitse oud-minister van FinanciŽn Wolfgang Schšuble heeft in Berlijn de hoogste Nederlandse onderscheiding gekregen voor zijn verdiensten tijdens de eurocrisis. Hij is benoemd tot Ridder Grootkruis in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding werd uitgereikt door minister van FinanciŽn Wopke Hoekstra.

Volgens Hoekstra bleef Schšuble zich inzetten voor het bij elkaar houden van de eurozone, in een lastige tijd waarin veel onzeker was. "Niemand wist hoe groot de ellende zou zijn. Zijn inzet is een enorme verdienste. Daarom krijgt hij de hoogste onderscheiding die we hebben."

Gevreesde minister

De 75-jarige Schšuble legde in oktober vorig jaar zijn werk als minister van FinanciŽn neer. In eigen land is hij geliefd, volgens een recente enquÍte zelfs de populairste politicus van heel Duitsland. Daarbuiten wordt hij ook gevreesd en soms zelfs gehaat.

In Brussel werd Schšuble bekend om zijn strenge bezuinigingseisen aan Zuid-Europese landen, vooral aan Griekenland. Zijn vertrek als minister van FinanciŽn werd door voorstanders van een minder strenge aanpak gevierd als 'het einde van het spaardictaat uit Brussel'.

Bijzonder

Schšubles carriŤre is indrukwekkend. Al meer dan 45 jaar zit hij in de Duitse Bondsdag. Voor Merkel was hij partijvoorzitter van de CDU. Nu is Schšuble Bondsdagpresident, een functie vergelijkbaar met onze voorzitter van de Tweede Kamer. Voordat hij zijn onderscheiding kreeg, beŽdigde hij Merkel en haar nieuwe kabinet.

De uitreiking van een kruis van verdienste aan iemand in het buitenland is bijzonder. Van de 2815 koninklijke onderscheidingen die in 2017 werden uitgereikt, gingen er slechts drie naar buitenlanders.
Ghelamco sluit miljoenendeal over hoogste toren in Polen
Woensdag, 13:24 De Tijd
13:07 De verkoop van de helft van de Spire kan de ontwikkelaar tot 300 miljoen euro opleveren, zeggen kenners.


Aanslagen Brussel - twee jaar later - Meer ademruimte voor militairen, maar wel nog nijpend tekort aan jong personeel
Woensdag, 05:54 Skynet
Sinds het dreigingsniveau in BelgiŽ in januari is verlaagd van niveau 3 naar 2 is er meer ademruimte gekomen voor het militair personeel. Toch is er nog altijd een nijpend tekort aan jong personeel. Dat zeggen de legervakbonden naar aanleiding van de tweede verjaardag van de aanslagen in Brussel en Zaventem.


Steeds meer politie-inzet bij voetbalwedstrijden in twee hoogste afdelingen
Dinsdag, 14:54 Skynet
Tijdens het seizoen 2016-2017 werden 29.105 politieagenten ingezet voor de voetbalwedstrijden in de twee hoogste afdelingen. Dat zijn er meer dan tijdens de twee vorige seizoenen. In 2014-2015 bedroeg de inzet 28.706 agenten en in 2015-2016 27.784 agenten. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon op een schriftelijke vraag van Kamerlid Philippe Goffin (MR).


Antwerpen in top drie Europese steden met hoogste drugswaarden in rioolwater
7 Maart, 15:00 Gazet v. Antwerpen

Antwerpen staat in 2017 in de top drie van Europese steden waar de meeste resten van cocaÔne, amfetamine en MDMA zijn teruggevonden in het rioolwater. Dat blijkt woensdag uit onderzoek van het Europees Waarnemingscentrum voor Drugs en Drugsverslaving (EMCDDA) in in totaal 56 steden in 19 Europese landen. Tegenover 2016 is de situatie wel licht verbeterd.
Antwerpen in top 3 Europese steden met hoogste drugswaarden in rioolwater
7 Maart, 14:48 Skynet Belgie
Antwerpen staat in 2017 in de top drie van Europese steden waar de meeste resten van cocaÔne, amfetamine en MDMA zijn teruggevonden in het rioolwater. Dat blijkt vandaag uit onderzoek van het Europees Waarnemingscentrum voor Drugs en Drugsverslaving (EMCDDA) in in totaal 56 steden in 19 Europese landen. Tegenover 2016 is de situatie wel licht verbeterd.


Hier moet hoogste woontoren van Belgische kust komen
5 Maart, 06:54 Gazet v. Antwerpen

Een projectontwikkelaar wil op de zeedijk van Nieuwpoort een woontoren van 24 verdiepingen zetten. Dat zou het meteen het hoogste gebouw op de zeedijk worden aan onze kust.
Akkoord over erfbelasting: hoogste schijf valt weg
24 Februari, 00:18 Skynet Belgie
De Vlaamse regering heeft vandaag een akkoord gevonden voor de hervorming van de erfbelasting. De hoogste schijf van 65 procent in de zijlijn valt weg en de langstlevende partner krijgt een groter vrijgesteld deel.


Architect Rem Koolhaas ontvangt hoogste Franse cultuuronderscheiding
21 Februari, 15:18 Volkskrant
Architect Rem Koolhaas heeft in Frankrijk de Commandeur des Arts et des Lettres gekregen. Dit is de hoogste Franse onderscheiding die wordt uitgereikt als erkenning voor een uitzonderlijke bijdrage op artistiek of literair gebied. Het eerbetoon werd hem toebedeeld door de Franse Minister van Cultuur FranÁoise Nyssen. Zij prees tijdens de ceremonie, die al op 8 februari plaatsvond maar vandaag pas


OpenSignal: Nederland heeft na Singapore hoogste 4g-snelheid ter wereld
21 Februari, 14:48 Tweakers
Nederland heeft de op een na hoogste 4g-snelheid ter wereld, claimt de app OpenSignal. Alleen in Singapore is 4g gemiddeld iets sneller. Volgens het State of LTE-rapport komt de snelheid gemiddeld uit op 42,12Mbit/s. Ook BelgiŽ staat hoog in de lijst, op de zesde plek.


Hoogste rente in ruim twee jaar voor nieuwe staatsbon
20 Februari, 14:00 Gazet v. Antwerpen

De overheid geeft op 4 maart opnieuw een staatsbon op 10 jaar uit. Wie erop intekent, kan rekenen op een brutorendement van 0,9 procent, het hoogste niveau sinds eind 2015. Dat blijkt dinsdag uit een mededeling van het Agentschap van de Schuld.
Hoogste hotel ter wereld zwaait de deuren open
19 Februari, 09:36 Gazet v. Antwerpen
In Dubai is het Gevora Hotel officieel voor open verklaard en het is daarmee het hoogste hotel ter wereld. Wie er logeert, heeft dankzij de hoogte van 356 meter een prachtig uitzicht op de vele andere torens die de stad rijk is.


Dit is de hoogste Porsche dealer ter wereld
19 Februari, 08:06 AutoBlog
Wel even een winterjas aantrekken. Bovenop een berg heb je vrij weinig aan een Porsche 718 of 911. De kwaliteiten van een Cayenne komen beter van pas en dat is precies wat het merk wil duidelijk maken met deze tijdelijke dealer. Deze nieuwe Porsche pop-up store is te vinden in de bergen van Val d?IsŤre. […]


Hoogste groei Nederlandse economie sinds 2007 - hoe lang kan dit nog doorgaan?
14 Februari, 12:36 Volkskrant
Het werd al voorspeld, maar nu is het zeker: 2017 was het economisch beste jaar van de afgelopen tien jaar. Met de crisis achter de rug groeide de Nederlandse economie sindsdien met 3,1 procent. Dat heeft het CBS vandaag bekendgemaakt. De laatste keer dat de zon zo hard scheen in de economie was in 2007. Aan de vooravond van de grootste recessie sinds de jaren dertig bedroeg de economische groei 3


Hoogste groei van economie in tien jaar
14 Februari, 09:36 NOS nieuws

In tien jaar is de Nederlandse economie niet zo hard gegroeid. De groei bedroeg in 2017 3,1 procent ten opzichte van 2016, becijferde het CBS. De groei in de laatste drie maanden nam iets af, maar is met 2,9 procent nog altijd stevig. Vooral investeringen en de export droegen in het vierde kwartaal bij aan de groei. Huishoudens consumeerden iets minder hard, maar de industrie groeide juist sterker.

"De Nederlandse economie staat er goed voor", zegt minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat. "Economische groei maakt het mogelijk dat we grote maatschappelijke uitdagingen zoals de energie- en klimaattransitie en de hoge kosten van de zorg kunnen betalen. Maar we willen ook dat Nederlanders de groei nu ook zelf merken."

De economieŽn van de ons omringende landen zijn ook stevig gegroeid. De Duitse economie, onze belangrijkste handelspartner, groeide met 2,3 procent.
Opbrengst beurstaks op hoogste peil sinds 2000
14 Februari, 01:12 De Tijd
01:01 Beleggers hebben in 2017 via de beurstaks 289,8 miljoen euro in de schatkist gestort, 36 procent meer dan in 2016. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst FinanciŽn.


Zeurende rug en schrijnende knie: redt Ter Mors het tot de hoogste trede?
14 Februari, 00:00 Volkskrant
Sinds ze twee jaar geleden werd aangekondigd als de nieuwe Eric Heiden, heeft Jorien ter Mors veel ruzie met haar lichaam gehad. Voor deze Spelen zette ze toch weer haar knie en rug op het spel. Die gok moet zich woensdag uitbetalen op de 1.000 meter. Twee jaar geleden voorspelde Erben Wennemars op de radio hoe Jorien ter Mors bij de Winterspelen van Pyeongchang alle zeven afstanden op de langebaa


Slechts vier amateurclubs vragen licentie aan voor 1B
13 Februari, 15:54 Skynet
Slechts vier clubs uit de eerste amateurklasse zullen een licentie aanvragen voor deelname aan de Proximus League (1B). Dat heeft Belga vandaag vernomen na een rondvraag bij de zestien clubs. Het gaat om leider Lommel SK, Dessel Sport, KMSK Deinze en Seraing.


'Eenmaal overstag, stond hij ervoor': hoogste baas en vernieuwer van de oudkatholieke kerk
12 Februari, 02:24 Volkskrant
In de oudkatholieke kerk was aartsbisschop Antonius Jan ('Teus') Glazemaker een vernieuwer en de eerste die een vrouw tot priester wijdde. Wat in de rooms-katholieke kerk nog een utopie is, werd aan het einde van Glazemakers loopbaan in de oudkatholieke kerk gerealiseerd: de wijding van vrouwen tot het priesterambt. Aartsbisschop Antonius Jan ('Teus') Glazemaker was er niet de grootste pleitbezorg

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be